|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
tak , bez problemu : ) i jesli masz możliwośc to możesz też poprosić o to by rozpuściła ci pani to w chłodnej wodzie,,, nie ciepłej
i w jak najmniejszej ilości, np. połowie szkllanki, nie całej--- ale chyba można mieć też swoją wode mineralną / wtedy masz pewność nie dostaniesz ciepłej/ hehe no i z cytrynka to smakuje ponoć jak przesłodzona lemoniada powodzenia!! Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-11-19 o 18:02 |
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
najwyżej poproszę o pół kubeczka i doleję zimnej.Dziękuję za radę, coś czuję, że może wreszcie przebrnę to badanie ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- ![]()
|
|
#753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ochhhhhhh dotrwałam do końca tego Greya tzn. 1 czesci, z całej książki to mi się ostatni rozdział najbardziej spodobał
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsza część jest najlepsza, druga już jest słabsza, ale też okej, za to trzecia część... Według mnie ze świetnej fabuły zrobili jak wszędzie melodramat z happy endem
|
|
#755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#756 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie martw się, na pewno z maluszkami wszystko dobrze ![]() asiulka no to sobie wychowałaś chłopa ![]() A ja dziś miałam takiego smaka na kiszoną kapustę, że musiałam kupić, inaczej ciężko by było :P a teraz czekam na łososia i piję soczek z selera naciowego i jabłek ![]() |
||
|
|
|
#757 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A najstarsza to ja tu jestem ![]() Cytat:
![]() Teraz jak robiałam na poczatku ciazy to było gorzej, bo mdliło mnie na sam widok słodkiego.
|
|
|
#758 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dziś jakiś ciężki dzień.
Rano wstałam, wymiotowałam.... Godzinę temu znowu :/ A już myślałam że mi się skończyły nudności, ehhhh nie mam siły na nic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak to ciągle mam chęć na czekolade, na przemian z cebula i TŻ sie smieje ze dziecka juz sie wyprzeć nie może bo ja nigdy cabuli nie jadałam a niego od zawsze był cebulowy chłop.;p Cytat:
Ja od kąd jestem w ciazy to wymiotowałam raz, ale nudności mam cały czas.
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
||
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
paulka0212
trzymaj się tam.....ale to pewnie już końcówka mdłości,,, ja wam powiem że jak zaczełam II TR. to wogóle mnie nie mdli, w sumie już pod koniec I był spokój |
|
|
|
#761 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz czytam "ps Kocham Cię" Cytat:
jak teraz o tym piszę to mi ślinka cieknie ; idę trochę zjeść z garnka...Cytat:
Kiedyś przejdą- tak ja sobie powtarzam chociaż za ponad godzinę mnie pewnie dopadną zgodnie z rozkładem dnia... Ale kapusty sobie nie daruję
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po całym dniu pracy...
Czasem jak czytam jak wy coś się kręcicie po domkach, gotujecie sprzątacie, czy czytacie sobie w ciągu dnia - to mi sie tak żal robi że też bym tak chciała... Ale zaraz się zastanawiam na jak długo i chyba mi ten żal przechodzi zwłaszcza że czuje się bardzo dobrze w ciąży (tfu tfu) no i lubię swoją prace... Ide was nadrobić...
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie teraz na słodkie ostatnio wzięło ... Ciągle piłabym jakieś oranżady a najlepiej te w wymienianych butelkach !
To samo tak mi się coli zachciało ale nie mogła być z butelki tylko z puszki bo stwierdziłam,że ma więcej gazu i jest lepsza i dosłownie jednym łykiem wypiłam całą puszkę ...Teraz zrobiłam swój pyszny specyfik,tylko nie miałam kilku składników więc zaparzyłam herbatkę,skroiłam mandarynkę na 4 części i wrzuciłam,gruby plaster cytryny,kilka goździków,miód,syrop malinowy własnej roboty,żurawinka własnej roboty ze słoiczka i czekam niech chwilkę ostygnie mi to Eh mam doła ... narzeczonego nie ma,nie ma się do kogo przytulić jak ja mam wytrzymać do 30 listopada
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż przerażają mnie teraz te 2 godziny siedzenia, jak ja od rana po prostu MUSZĘ coś zjeść ![]() Cytat:
|
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed chwilą znowu to samo :-( ide sie ubrać i na balkonie postoję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lojla to faktycznie wasza sytuacja bytowo - mieszkaniowa nie przedstawia się nazbyt ciekawie... Uciekaj jak masz gdzie i dokąd... hoana cześć monika śliczne te twoje bobaski Niki - ten podryw to jak dowcip Kasiab to faktycznie trafił ci się zazdrosny model ![]() Lojla właśnie po takich odpowiedziach uważam że dzieci są cudowne ich myslenie jest boskie... pikaso 3mam kciuki za wizyte... napewno będzie ok janeczka kurcze muszę się zabrać za tego Greya... Zmykam robić sałatkę owocową...
|
|
#767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie mamy gdzie mieszkać , w warunkach więcej niż dobrych , tylko zostaje Tż to wytłumaczyć ale On uparty jak osioł jest;/
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Ja na dzisiaj się już żegnam, bo głowa zaczęła mnie znowu boleć idę spać. Dobranoc.
|
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za jutrzejszą wizytę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#770 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczornie
![]() Jakoś przeżyłyśmy szczepienie, ale lekarka musiała mi pomóc przytrzymać Misię tak się moja Biedulka wyrywała Myślałam że mi serce pęknie. Przez cały dzień się żaliła że pani doktor jej ałłła zrobiła. Na szczęście następne jak skończy 5 lat Pochodziłyśmy potem po CH, kupiłam Mężulowi buty na zimę (zanim sam by się wybrał to byłaby już wiosna ), Misia pozachwycała się choinkami i cały wieczór gadała, że Tatuś jej pupi (kupi) choinkę ![]() Teraz mi nogi do tyłka wchodzą i bolą mnie plecy Cytat:
Ja mam teraz typ tylko na chłopca - Adaś, a jeśli będzie dziewczynka to nie mam pojęcia ![]() Cytat:
A TŻ napewno zazdrosny. W środku pewnie go zżera Cytat:
Pamiętam, że z Misią byłam na glukozie jakoś po 20 tyg.Mamusie bliźniaczkowe Dzieciątka przepiękne Zjadłam bułkę na kolację, ale jeszcze bym się na coś skusiła
|
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
No a więc już jestem po CH
Jestem zadowolona z zakupów, kupiłam nawet jeden prezent. Na mojej liście były spodnie dla Tz, udało mi sie upolować W Big Starze Dla siebie nic nie widziałam, jakos weny nie mam ostatnio na ciążowe ciuchy, wogóle mam mały wybór, bo w CH to tylko HM ma ciążówki. Dla dziecka mojego kupiłam rekawiczki i czapkę. Co do prezentu to kupiłam zestaw męski, ale nie wiem dokładnie dla kogo Załatwiłam po drodze sprawy urzędowe i dzień minął kaski:witam nowa forumowiczkę |
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
gaduły jesteście niesamowite ![]() U nas dzisiaj nic nowego, Hanie odwiedziła babcia, czyli moja teściowa podobno mąż jej nagadał, że jak się nie będzie angażować w życie Hani to koniec no i się zaczęła angażować, ogólnie Hania bardzo lubi się z nią bawić, więc dobrze, że przychodzi Dziewczyny czytałam Was na bieżąco i wszystko zostało w zasadzie powiedziane na każdy temat, więc cóż mogę dodać? Tak na szybko: Paulka współczuję mdłości i wymiotów, oby to już ostatnie cudne zdjęcia, oglądaj sobie je jak będzie Ci niedobrze to na pewno od razu się cieplej zrobi na sercu jak pomyślisz, że to dla nich Jeśli chodzi o glukozę to nie wszystko to czeka tzn mam taką nadzieję, bo w 1 ciąży nie piłam ![]() Ramona współczuję sytuacji z mężem, ale ja sobie tego nie wyobrażam. No nie wyobrażam sobie żeby mój mąż się tak zachowywał albo mówił do mnie, chyba bym go wyśmiała. On nie miał dużo obowiązków w domu rodzinnym i musiałam go nauczyć, nadal muszę mu zwracać uwagę na wiele rzeczy jak np. to sprzątanie po sobie po śniadaniu, ale robi to bez problemu, bo dwie rączki ma i tak samo je umie używać jak ja. No nie wyobrażam sobie takich tekstów po prostu Janeczka co do diety i efektów to wiesz wiele zależy od tego ile Twój mąż ma do zrzucenia, bo jeśli dużo to pójdzie gładko na początku i zobaczy efekty, ale jeśli niewiele (a doczytałam, że kilka) to może być gorzej ja tak jak dziewczyny polecam zrezygnować przynajmniej częściowo z węglowodanów czyli ryżu, makaronu, chleba. Jeśli nie wyobraża sobie bez tego życia to chleb tylko ciemny i tylko na śniadanie, ryż brązowy a makaron w 100% z pszenicy durum ![]() Selenity ale miałaś przygodę myślę, że samopoczucie po czymś takim od razu lepsze ![]() Monika83, cuuudowne zdjęcia ![]() A i witam nową mamusię Pisałyście o zazdrości u nas to mój mąż jest o mnie zazdrosny, kiedyś był chorobliwie, ale wytłumaczyłam mu, że tylko mnie tym wnerwia, a teraz tak zdrowo raczej natomiast złości się na mnie, bo ja nie jestem o niego zazdrosna no nie wiem, ja po prostu mu ufam ![]() Greya nie czytam, mój tata, który pochłania pełno książek mówił, ze to badziewie jakich mało, więc mu wierzę na słowo Co do imion ja już dawno temu pisałam, że dziewczynka będzie Antosia, a chłopiec nie wiem wstępnie miał też być Antoś, ale jakoś mi nie podchodzi, myślę teraz intensywnie o Jasiu, no ale te rankingi mnie przerażają Hanula moja kochana dostała dzisiaj nowe łóżeczko, z którego może sama wychodzić i wchodzić i od razu zakumała o co chodzi moi rodzice się śmieją, że teraz będzie tuptała do nas w nocy już, no ale myślę, że tak źle nie będzie na pierwszą noc jej zastawiliśmy trochę krzesłem, prawdopodobieństwo, że wyleci raczej niewielkie jeśli w ogóle jest, ale ja się stresuję trochę, więc zobaczymy jak to będzie na razie śpi sobie pięknie, a jej stare łóżeczko przeniesione do drugiego pokoju poczeka sobie do czerwca na nowego lokatora/lokatorkę ![]() Miłego wieczoru/wieczora jak kto woli |
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie doczytałam, dlaczego tz sie tak upiera żeby sie nie przeprowadzać? Co go trzyma w tym miejscu poza pracą - bo o tym chyba pisałaś że ma teraz blisko... Kurczę czasem nie rozumiem podejścia Tż... ![]() Jestem najedzona po całej misce sałatki... Chyba dziś już nic nie wszamię... A rozmawiałam dziś z małżem czy chciałby być przy porodzie - powiedział że pewnie, że kto niby miałby mnie trzymać za rękę i pomagać jak nie on ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- lece pojeździć na rowerku... coś mnie plecy bolą... "Trza się ruszać"
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Justyna z odszukaniem go pewnie byłby problem hihi
![]() kaorlak noo wróciłam do domu z takim bananem haha a TŻtem rzeczywiście wstrząsnęło zadzwoniłam do niego i mu o tym powiedziałam takim uradowanym głosem, a ma za swoje kasianku szkoda tylko, że takie przygody nie zdarzały mi się jak byłam wolna
|
#775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, zazdroszczę! ![]() Cytat:
to już nawet nie pamiętam jak to jest nie być wolną ![]() Idę się wyprysznicować, bo to już moja pora
|
||
|
|
|
#776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głownym argumentem jest właśnie praca, a drugim to rodzinka , ze nie chce ojca sióstr i dziedków zostawiać. Wkurza mnie tym strasznie bo u Niego ojciec sam nie zostanie bo ma rodzeństwo , a ja jestem jedynaczką i bym zostawiła mojego ojca samego itp ;/
|
|
|
|
#777 |
|
404 Not Found
|
No i kupiłam przez Was mandarynki. Niestety nie są najlepsze, ale ja się zajadam aż mi się uszy trzęsą.
![]()
|
|
|
|
#778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O dziękuję za przepis, pierwszy raz kupiłam A faktycznie smaczna ![]() Cytat:
Ale dałam radę bez cytryny nawet, tylko że z Olim miałam faze na słodkie, teraz nie bardzo do słodkiego mnie ciągnie, ciekawę czy dam radę...Cytat:
![]() No właśnie ja tylko fragmenty słyszałam, bo przy Olim to fonia nie działa Wreszcie dorwałam kalendarz na 2014 rok i sprawdziłam WIELKANOC - w tym roku 20, a ja termin mam 22 W sumie dobrze nawet, bo przynajmniej Tż byłby w domu i byłoby gdzie wtryniać Olafa, by tatus mógł nas w szpitalu odwiedzać ale nei wiem czy tyle wyczekam, poprzednio termin mi się przesunął z 29 na 25 a maluch i tak wyszedł 13 donoszony
|
|
#779 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
Ohhh, jak dawno mnie tutaj nie było. Oddałam się wczoraj w wir pracy komputerowej. W końcu pozbyłam się ch.o.l.e.r.n.e.j Visty na laptopie, musiałam ściągnąć blokady, itd. No,ale mniejsza z tym Zgrałam zdjęcia, wgrałam nowy system, a później się zaczęło - sterowniki, jak się okazało, płyty zaginęły Więc wszystko od nowa ściągałam z neta, ale udało się, i mogę spokojnie pisać.. Jeszcze kilka programów doinstalować i spokój na kolejne lata ![]() Niestety Was nie nadrobię. Dzisiaj mam równy 15 t 6 d Coraz bliżej do połowy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

i w jak najmniejszej ilości, np. połowie szkllanki, nie całej

najwyżej poproszę o pół kubeczka i doleję zimnej.

a mam z pierwszej ciąży traumatyczne wspomnienia, dwie próby i obydwie zaraz po wypiciu kończyły się w toalecie....... Już mi niedobrze
nie martw się, na pewno z maluszkami wszystko dobrze 

trzymaj się tam.....

jak ja mam wytrzymać do 30 listopada
mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny
coś mi się wydaje, że jest zbyt pewny siebie, a raczej pewnie myśli, że może mieć głowę spokojną skoro jestem z nim w ciąży
czas chyba to zmienić
kaski:
kochana, zazdroszczę!