Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 18:00   #751
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

tak , bez problemu : ) i jesli masz możliwośc to możesz też poprosić o to by rozpuściła ci pani to w chłodnej wodzie,,, nie ciepłej i w jak najmniejszej ilości, np. połowie szkllanki, nie całej
---
ale chyba można mieć też swoją wode mineralną / wtedy masz pewność nie dostaniesz ciepłej/ hehe
no i z cytrynka to smakuje ponoć jak przesłodzona lemoniada
powodzenia!!

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-11-19 o 18:02
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:16   #752
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
tak , bez problemu : ) i jesli masz możliwośc to możesz też poprosić o to by rozpuściła ci pani to w chłodnej wodzie,,, nie ciepłej i w jak najmniejszej ilości, np. połowie szkllanki, nie całej
---
ale chyba można mieć też swoją wode mineralną / wtedy masz pewność nie dostaniesz ciepłej/ hehe
no i z cytrynka to smakuje ponoć jak przesłodzona lemoniada
powodzenia!!
No właśnie ja zawsze przyłażę tam na samym początku i panie dopiero wstawiają wodę i zawsze dostawałam w gorącej najwyżej poproszę o pół kubeczka i doleję zimnej.
Dziękuję za radę, coś czuję, że może wreszcie przebrnę to badanie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

widziałyście nowe emotki?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:22   #753
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Tak wizytę mam juro o 15. U mnie od początku było wiadomo,że ciąża bliźniacza jest dwuowodniowa i jednokosmówkowa, więc z parką też będzie ciężko.
Martwię się jutrzejszym badaniem. Tak bardzo chciałabym, żeby dzieci były zdrowe.
Ja to w ogóle dzisiaj musiałam się zdrzemnąć godzinkę, bo mnie głowa bolała.
Mąż mój nie jest też zazdrosny, z resztą od początku tak było.
będzie dobrze kochana

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Uświadomiłam sobie, że jutro muszę iść na tą glukozę a mam z pierwszej ciąży traumatyczne wspomnienia, dwie próby i obydwie zaraz po wypiciu kończyły się w toalecie....... Już mi niedobrze
ja to dobrze wspominam, mi smakowało

Ochhhhhhh dotrwałam do końca tego Greya tzn. 1 czesci, z całej książki to mi się ostatni rozdział najbardziej spodobał
Stary 2013-11-19, 18:26   #754
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Ochhhhhhh dotrwałam do końca tego Greya tzn. 1 czesci, z całej książki to mi się ostatni rozdział najbardziej spodobał
No właśnie miałam pisać, że zapewne znajdą się i fanki glukozy (fuuuuuj!!!!)

Pierwsza część jest najlepsza, druga już jest słabsza, ale też okej, za to trzecia część... Według mnie ze świetnej fabuły zrobili jak wszędzie melodramat z happy endem

Stary 2013-11-19, 18:34   #755
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Uświadomiłam sobie, że jutro muszę iść na tą glukozę a mam z pierwszej ciąży traumatyczne wspomnienia, dwie próby i obydwie zaraz po wypiciu kończyły się w toalecie....... Już mi niedobrze
Skoro kończyło się tylko w toalecie to jeszcze pól biedy...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:47   #756
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hoana Pokaż wiadomość
Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczynyTermin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
Witaj
Cytat:
Tak wizytę mam juro o 15. U mnie od początku było wiadomo,że ciąża bliźniacza jest dwuowodniowa i jednokosmówkowa, więc z parką też będzie ciężko.
Martwię się jutrzejszym badaniem. Tak bardzo chciałabym, żeby dzieci były zdrowe.
Ja to w ogóle dzisiaj musiałam się zdrzemnąć godzinkę, bo mnie głowa bolała.
Mąż mój nie jest też zazdrosny, z resztą od początku tak było.
nie martw się, na pewno z maluszkami wszystko dobrze

asiulka no to sobie wychowałaś chłopa

A ja dziś miałam takiego smaka na kiszoną kapustę, że musiałam kupić, inaczej ciężko by było :P
a teraz czekam na łososia i piję soczek z selera naciowego i jabłek
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:48   #757
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Wiecie co najbardziej mnie ciekawi ... co to będzie jak Gabi się urodzi bo mamy yorka - pieska
I to taki mały łobuz i zazdrośnik,o mnie jest strasznie zazdrosny .. ale jak czytałam opinie itp i oglądałam różne filmiki to psy akceptują po krótkim czasie nowego członka rodziny
Tylko jest problem,że nasz psiak dzieci się boi i od nich ucieka
Mój psiak super zareagował na urodzenie Igora.w ogole mam wrazenie ze przeczuwał juz przed porodem że coś się święci,bo wynalazł sobie nową miejscowe pod łózeczkiem. Kładł łepetynę na kolanach jak mlodego karmiłam i się gapił

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
A wiec ciocie kochane wstawiam zdjęcia moich misiów, niestety wspólnego zdjęcia nie mają :P
Dopiero teraz bo poszliśmy spać z tż po tym nerwowym poranku

Cytat:
Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczynyTermin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
Witaj
A najstarsza to ja tu jestem

Cytat:
No właśnie miałam pisać, że zapewne znajdą się i fanki glukozy (fuuuuuj!!!!)
Jak robiłam glukoze w pierwszej ciąży to bardzo mi smakowała, a w dodatku poźniej na słodkie mnie naszło i po wyjsciu z przychodni musiałam batona zjeść
Teraz jak robiałam na poczatku ciazy to było gorzej, bo mdliło mnie na sam widok słodkiego.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:50   #758
paulka0212
Wtajemniczenie

Ja mam dziś jakiś ciężki dzień.
Rano wstałam, wymiotowałam....
Godzinę temu znowu :/

A już myślałam że mi się skończyły nudności, ehhhh nie mam siły na nic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 18:59   #759
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

A ja dziś miałam takiego smaka na kiszoną kapustę, że musiałam kupić, inaczej ciężko by było :P
Ja ostatnio jak byłam u babci i zobaczyłam kapuste kiszoną to od razu oczy jak 5zł i ślinka cieknie
a tak to ciągle mam chęć na czekolade, na przemian z cebula i TŻ sie smieje ze dziecka juz sie wyprzeć nie może bo ja nigdy cabuli nie jadałam a niego od zawsze był cebulowy chłop.;p

Cytat:

Współczuje.
Ja od kąd jestem w ciazy to wymiotowałam raz, ale nudności mam cały czas.

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:01   #760
asiulka_22
Zakorzenienie

paulka0212 trzymaj się tam.....
ale to pewnie już końcówka mdłości,,, ja wam powiem że jak zaczełam II TR. to wogóle mnie nie mdli, w sumie już pod koniec I był spokój
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:02   #761
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość

W zalaczeniu zdjecia moich skarbow, pozniej cos wytne jeszcze fajnego z filmu.
Super, fajnie że masz filmik, będzie co wspominać

Cytat:
A wiec ciocie kochane wstawiam zdjęcia moich misiów, niestety wspólnego zdjęcia nie mają :P
Dopiero teraz bo poszliśmy spać z tż po tym nerwowym poranku

Cytat:
Ja nie dam rady pewnie tego wypić. A raczej na pewno

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
będzie dobrze kochana

Przeczytałam dziś 100 stron i mi się nie podobało. Całkiem inaczej sobie wyobrażałam tę książkę, bo nie czytałam wczesniej o czym jest.
Teraz czytam "ps Kocham Cię"

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Ja dziś też miałam smaka na kapustę, kupiłam i zrobiłam. Chyba dobrze: zasmażka, sól, pieprz, marchweka, trochę wody i gotowałam. mam cały garnek jak teraz o tym piszę to mi ślinka cieknie ; idę trochę zjeść z garnka...

Cytat:

Może to z tych dzisiejszych porannych emocji?
Kiedyś przejdą- tak ja sobie powtarzam chociaż za ponad godzinę mnie pewnie dopadną zgodnie z rozkładem dnia... Ale kapusty sobie nie daruję
Stary 2013-11-19, 19:05   #762
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jestem już po całym dniu pracy...
Czasem jak czytam jak wy coś się kręcicie po domkach, gotujecie sprzątacie, czy czytacie sobie w ciągu dnia - to mi sie tak żal robi że też bym tak chciała...
Ale zaraz się zastanawiam na jak długo i chyba mi ten żal przechodzi zwłaszcza że czuje się bardzo dobrze w ciąży (tfu tfu) no i lubię swoją prace...

Ide was nadrobić...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:06   #763
meniaa94
Wtajemniczenie

Mnie teraz na słodkie ostatnio wzięło ... Ciągle piłabym jakieś oranżady a najlepiej te w wymienianych butelkach !
To samo tak mi się coli zachciało ale nie mogła być z butelki tylko z puszki bo stwierdziłam,że ma więcej gazu i jest lepsza i dosłownie jednym łykiem wypiłam całą puszkę ...

Teraz zrobiłam swój pyszny specyfik,tylko nie miałam kilku składników więc zaparzyłam herbatkę,skroiłam mandarynkę na 4 części i wrzuciłam,gruby plaster cytryny,kilka goździków,miód,syrop malinowy własnej roboty,żurawinka własnej roboty ze słoiczka i czekam niech chwilkę ostygnie mi to
Eh mam doła ... narzeczonego nie ma,nie ma się do kogo przytulić jak ja mam wytrzymać do 30 listopada
Stary 2013-11-19, 19:07   #764
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Jak robiłam glukoze w pierwszej ciąży to bardzo mi smakowała, a w dodatku poźniej na słodkie mnie naszło i po wyjsciu z przychodni musiałam batona zjeść
Teraz jak robiałam na poczatku ciazy to było gorzej, bo mdliło mnie na sam widok słodkiego.
To mam nadzieję, że i mnie się cudownie odmieni Chociaż przerażają mnie teraz te 2 godziny siedzenia, jak ja od rana po prostu MUSZĘ coś zjeść

Cytat:

Biedna ...

Stary 2013-11-19, 19:16   #765
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
paulka0212 trzymaj się tam.....
ale to pewnie już końcówka mdłości,,, ja wam powiem że jak zaczełam II TR. to wogóle mnie nie mdli, w sumie już pod koniec I był spokój
Do II trymestru jeszcze tydzien ponad, oby już całkowicie się skończyło....
Przed chwilą znowu to samo :-( ide sie ubrać i na balkonie postoję

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-19, 19:22   #766
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Paulka ahhh te Twoje bąbelki

Zostałam dziś poderwana wracam sobie do domu spokojnie, a tu ktoś nagle woła do mnie dzień dobry i się uśmiecha, byłam zdziwiona i zaczęłam się zastanawiać czy my się znamy mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny podbija do mnie i się pyta czy my przypadkiem się nie poznaliśmy kiedyś w Bielsku, mówię, że na pewno nie, na co on się przedstawia i pyta czy w takim razie dałabym się zaprosić na kawę podziękowałam grzecznie i powiedziałam, że mam narzeczonego, życzył szczęścia i miłego dnia.. taki przystojniak ehh
a mój TŻ to w ogóle zazdrosny nie jest coś mi się wydaje, że jest zbyt pewny siebie, a raczej pewnie myśli, że może mieć głowę spokojną skoro jestem z nim w ciąży czas chyba to zmienić macie jakieś pomysły??
Miło jest byc tak podrywaną Pytasz o pomysł... Odszukaj bruneta i idzi z nim na kawkę

Lojla to faktycznie wasza sytuacja bytowo - mieszkaniowa nie przedstawia się nazbyt ciekawie... Uciekaj jak masz gdzie i dokąd...

hoana cześć

monika śliczne te twoje bobaski przykro mi z powodu dziadków

Niki - ten podryw to jak dowcip

Kasiab to faktycznie trafił ci się zazdrosny model

Lojla właśnie po takich odpowiedziach uważam że dzieci są cudowne ich myslenie jest boskie...

pikaso 3mam kciuki za wizyte... napewno będzie ok

janeczka kurcze muszę się zabrać za tego Greya...

Zmykam robić sałatkę owocową...

Mama Franka

Stary 2013-11-19, 19:25   #767
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Lojla to faktycznie wasza sytuacja bytowo - mieszkaniowa nie przedstawia się nazbyt ciekawie... Uciekaj jak masz gdzie i dokąd...

Lojla właśnie po takich odpowiedziach uważam że dzieci są cudowne ich myslenie jest boskie...

:

Właśnie mamy gdzie mieszkać , w warunkach więcej niż dobrych , tylko zostaje Tż to wytłumaczyć ale On uparty jak osioł jest;/

.

Krzyś:

Nasze Maleństwo:
Stary 2013-11-19, 19:29   #768
pikaso
Zadomowienie

Ja na dzisiaj się już żegnam, bo głowa zaczęła mnie znowu boleć idę spać. Dobranoc.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:38   #769
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na dzisiaj się już żegnam, bo głowa zaczęła mnie znowu boleć idę spać. Dobranoc.
Ja teź zaraz uciekam, może jak pójdę spać nie będę już więcej wymiotować.

za jutrzejszą wizytę

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-19, 19:43   #770
kaorlak
Zadomowienie

Witam się wieczornie

Jakoś przeżyłyśmy szczepienie, ale lekarka musiała mi pomóc przytrzymać Misię tak się moja Biedulka wyrywała Myślałam że mi serce pęknie. Przez cały dzień się żaliła że pani doktor jej ałłła zrobiła. Na szczęście następne jak skończy 5 lat

Pochodziłyśmy potem po CH, kupiłam Mężulowi buty na zimę (zanim sam by się wybrał to byłaby już wiosna ), Misia pozachwycała się choinkami i cały wieczór gadała, że Tatuś jej pupi (kupi) choinkę
Teraz mi nogi do tyłka wchodzą i bolą mnie plecy

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Ja z Moim imieniem zawsze byłam jedyna. W sumie fajna sprawa.
Tylko z czasem zaczęły mnie denerwować pytania typu : ej Lilka jak Ty naprawde masz na imię bo to chyba przezwisko jest.
Ale zawsze na to odpowiadałam ze moje prawdziwe imie to Lilia.
Ja w pierwszej ciąży chorowałam na imię Lilianna , ale Mąż się nie zgadzał, bo ma ciotkę Lilkę i nie bardzo za nią przepada.

Ja mam teraz typ tylko na chłopca - Adaś, a jeśli będzie dziewczynka to nie mam pojęcia

Cytat:
Paulka ahhh te Twoje bąbelki

Zostałam dziś poderwana wracam sobie do domu spokojnie, a tu ktoś nagle woła do mnie dzień dobry i się uśmiecha, byłam zdziwiona i zaczęłam się zastanawiać czy my się znamy mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny podbija do mnie i się pyta czy my przypadkiem się nie poznaliśmy kiedyś w Bielsku, mówię, że na pewno nie, na co on się przedstawia i pyta czy w takim razie dałabym się zaprosić na kawę podziękowałam grzecznie i powiedziałam, że mam narzeczonego, życzył szczęścia i miłego dnia.. taki przystojniak ehh
a mój TŻ to w ogóle zazdrosny nie jest coś mi się wydaje, że jest zbyt pewny siebie, a raczej pewnie myśli, że może mieć głowę spokojną skoro jestem z nim w ciąży czas chyba to zmienić macie jakieś pomysły??
Rewelacyjny sposób na poprawienie humoru A TŻ napewno zazdrosny. W środku pewnie go zżera

Cytat:
Tak szybko Pamiętam, że z Misią byłam na glukozie jakoś po 20 tyg.

Mamusie bliźniaczkowe Dzieciątka przepiękne

Zjadłam bułkę na kolację, ale jeszcze bym się na coś skusiła
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:50   #771
anulka3999
Rozeznanie

No a więc już jestem po CH

Jestem zadowolona z zakupów, kupiłam nawet jeden prezent.
Na mojej liście były spodnie dla Tz, udało mi sie upolować W Big Starze
Dla siebie nic nie widziałam, jakos weny nie mam ostatnio na ciążowe ciuchy, wogóle mam mały wybór, bo w CH to tylko HM ma ciążówki.
Dla dziecka mojego kupiłam rekawiczki i czapkę.
Co do prezentu to kupiłam zestaw męski, ale nie wiem dokładnie dla kogo

Załatwiłam po drodze sprawy urzędowe i dzień minął

śliczne zdjęcia Dziewczyny kaski:

witam nowa forumowiczkę
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:13   #772
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie mamusie ja Was dzisiaj poczytuję cały dzień, ale jakoś nie mogę się wbić, chyba za mało siły przebicia we mnie na dzień dzisiejszy gaduły jesteście niesamowite

U nas dzisiaj nic nowego, Hanie odwiedziła babcia, czyli moja teściowa podobno mąż jej nagadał, że jak się nie będzie angażować w życie Hani to koniec no i się zaczęła angażować, ogólnie Hania bardzo lubi się z nią bawić, więc dobrze, że przychodzi zawsze mi też newsy sprzeda gdzie jest akurat promocja na kosmetyki itp. więc jestem doinformowana

Dziewczyny czytałam Was na bieżąco i wszystko zostało w zasadzie powiedziane na każdy temat, więc cóż mogę dodać?
Tak na szybko:

Paulka współczuję mdłości i wymiotów, oby to już ostatnie cudne zdjęcia, oglądaj sobie je jak będzie Ci niedobrze to na pewno od razu się cieplej zrobi na sercu jak pomyślisz, że to dla nich

Jeśli chodzi o glukozę to nie wszystko to czeka tzn mam taką nadzieję, bo w 1 ciąży nie piłam miałam wszystkie dobre wyniki cukru, za każdym razem, więc mój gin stwierdził, że nie ma potrzeby tego robić, bo to tylko później się kobieta męczy, stresuje, robi kilka podejść, wymiotuje i bez sensu robić także liczę na to, że teraz będzie podobnie

Ramona współczuję sytuacji z mężem, ale ja sobie tego nie wyobrażam. No nie wyobrażam sobie żeby mój mąż się tak zachowywał albo mówił do mnie, chyba bym go wyśmiała. On nie miał dużo obowiązków w domu rodzinnym i musiałam go nauczyć, nadal muszę mu zwracać uwagę na wiele rzeczy jak np. to sprzątanie po sobie po śniadaniu, ale robi to bez problemu, bo dwie rączki ma i tak samo je umie używać jak ja. No nie wyobrażam sobie takich tekstów po prostu

Janeczka co do diety i efektów to wiesz wiele zależy od tego ile Twój mąż ma do zrzucenia, bo jeśli dużo to pójdzie gładko na początku i zobaczy efekty, ale jeśli niewiele (a doczytałam, że kilka) to może być gorzej ja tak jak dziewczyny polecam zrezygnować przynajmniej częściowo z węglowodanów czyli ryżu, makaronu, chleba. Jeśli nie wyobraża sobie bez tego życia to chleb tylko ciemny i tylko na śniadanie, ryż brązowy a makaron w 100% z pszenicy durum i to raz w tygodniu tylko taki obiad kolacje białkowe – jajka, twaróg, feta, mozarella. Generalnie dużo białka i warzywa do syta – warzywa na każdy posiłek może jeść do woli. Z owocami też nie ma co przesadzać, można ale w niewielkim ilościach. I co najważniejsze – regularne jedzenie, co 3 godziny, jak nie da rady ze względu na brak czasu to chociaż niech jabłko przegryzie to się trawi bardzo szybko i potem po jakiejś godzinie normalny posiłek. Niestety ja się sama przekonałam o tym, że żeby chudnąc trzeba jeść. Po prostu jak ograniczy jedzenie to organizm spali, ale jak zacznie normalnie jeść to organizm będzie to magazynował na wypadek gdyby znowu postanowił zrobić sobie taką drastyczną dietę. Niech mąż je regularnie co 3 godziny, głównie białko i warzywa i powinno zlecieć migusiem

Selenity ale miałaś przygodę myślę, że samopoczucie po czymś takim od razu lepsze

Monika83, cuuudowne zdjęcia jeszcze chcemy jeszcze

A i witam nową mamusię

Pisałyście o zazdrości u nas to mój mąż jest o mnie zazdrosny, kiedyś był chorobliwie, ale wytłumaczyłam mu, że tylko mnie tym wnerwia, a teraz tak zdrowo raczej natomiast złości się na mnie, bo ja nie jestem o niego zazdrosna no nie wiem, ja po prostu mu ufam

Greya nie czytam, mój tata, który pochłania pełno książek mówił, ze to badziewie jakich mało, więc mu wierzę na słowo

Co do imion ja już dawno temu pisałam, że dziewczynka będzie Antosia, a chłopiec nie wiem wstępnie miał też być Antoś, ale jakoś mi nie podchodzi, myślę teraz intensywnie o Jasiu, no ale te rankingi mnie przerażają

Hanula moja kochana dostała dzisiaj nowe łóżeczko, z którego może sama wychodzić i wchodzić i od razu zakumała o co chodzi moi rodzice się śmieją, że teraz będzie tuptała do nas w nocy już, no ale myślę, że tak źle nie będzie na pierwszą noc jej zastawiliśmy trochę krzesłem, prawdopodobieństwo, że wyleci raczej niewielkie jeśli w ogóle jest, ale ja się stresuję trochę, więc zobaczymy jak to będzie na razie śpi sobie pięknie, a jej stare łóżeczko przeniesione do drugiego pokoju poczeka sobie do czerwca na nowego lokatora/lokatorkę

Miłego wieczoru/wieczora jak kto woli
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:20   #773
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mamy gdzie mieszkać , w warunkach więcej niż dobrych , tylko zostaje Tż to wytłumaczyć ale On uparty jak osioł jest;/

Może nie doczytałam, dlaczego tz sie tak upiera żeby sie nie przeprowadzać? Co go trzyma w tym miejscu poza pracą - bo o tym chyba pisałaś że ma teraz blisko...
Kurczę czasem nie rozumiem podejścia Tż...

Jestem najedzona po całej misce sałatki... Chyba dziś już nic nie wszamię...

A rozmawiałam dziś z małżem czy chciałby być przy porodzie - powiedział że pewnie, że kto niby miałby mnie trzymać za rękę i pomagać jak nie on zrobiło mi się tak słodko

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

lece pojeździć na rowerku... coś mnie plecy bolą... "Trza się ruszać"

Mama Franka

Stary 2013-11-19, 20:25   #774
Seleniti
Zadomowienie

Justyna z odszukaniem go pewnie byłby problem hihi

kaorlak noo wróciłam do domu z takim bananem haha a TŻtem rzeczywiście wstrząsnęło zadzwoniłam do niego i mu o tym powiedziałam takim uradowanym głosem, a ma za swoje

kasianku szkoda tylko, że takie przygody nie zdarzały mi się jak byłam wolna

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:30   #775
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

lece pojeździć na rowerku... coś mnie plecy bolą... "Trza się ruszać"
Wow, o tej porze masz siły po pracy jeszcze żeby jeździć na rowerku? kochana, zazdroszczę!

Cytat:

kasianku szkoda tylko, że takie przygody nie zdarzały mi się jak byłam wolna
Nooooo znam ten ból nawet nie wiesz jak dobrze a że ja nie jestem wolna od 10 lat i... 7 dni to już nawet nie pamiętam jak to jest nie być wolną

Idę się wyprysznicować, bo to już moja pora
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:36   #776
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
Może nie doczytałam, dlaczego tz sie tak upiera żeby sie nie przeprowadzać? Co go trzyma w tym miejscu poza pracą - bo o tym chyba pisałaś że ma teraz blisko...
Kurczę czasem nie rozumiem podejścia Tż...

Głownym argumentem jest właśnie praca, a drugim to rodzinka , ze nie chce ojca sióstr i dziedków zostawiać. Wkurza mnie tym strasznie bo u Niego ojciec sam nie zostanie bo ma rodzeństwo , a ja jestem jedynaczką i bym zostawiła mojego ojca samego itp ;/

.

Krzyś:

Nasze Maleństwo:
Stary 2013-11-19, 20:42   #777
Emilia 25
404 Not Found

No i kupiłam przez Was mandarynki. Niestety nie są najlepsze, ale ja się zajadam aż mi się uszy trzęsą.
Stary 2013-11-19, 20:49   #778
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Witaj

Cytat:
A mój brat cioteczny jest przecudowny. Zawsze był najmłodszy w rodzinie i ciotka postanowiła mu zaczać delikatnie tlumaczyć, że nie długo bedzie maleńki dzidziuś. I On sie pyta skąd Go weźmiemy. I ciotka mu tłumaczy , że u mnie w brzuchu jest narazie. a On na to " o masz , Lilka zjadła dziecko, wiedziałem , że ona za dużo je"
rozbroił mnie normalnie
Hihi słodziak

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Kooooooocham roszponkę!!! I rukolę
O dziękuję za przepis, pierwszy raz kupiłam A faktycznie smaczna Jak kochasz, to akurat jest promocja w Lidlu na jedną i drugą

Cytat:
Ojej, a sama idziesz? Ja poprzednio brałam Tżta żeby mnie trzymał jak się tym udusze Ale dałam radę bez cytryny nawet, tylko że z Olim miałam faze na słodkie, teraz nie bardzo do słodkiego mnie ciągnie, ciekawę czy dam radę...

Cytat:
sprawdziły się też skarpetki na środku pokoju / oczywiście głupia mania ściągania skarpetek i rzucania koło łożka... myśle sobie koło łóżka mogą lezeć to w sumie na środku pokoju czy w przejściu też.... mijaliśmu=y je na zmianę tak z 3 dni..... dorzucałam co jakiś czas jeszcze parę..... zauważył i oczywiście posprzątał, i już nie zostawia skarpetek gdzie popadnie

HEHE też oglądaliśmy ..." Roszponko, dziewcze moje ześlij mi włosy swoje"- ,,, no czy coś w ten deseń
Skarpetek bym nie wy3mała, dobrze, ze mój tak nie robi
No właśnie ja tylko fragmenty słyszałam, bo przy Olim to fonia nie działa Ale taki wzruszający był ten film

Wreszcie dorwałam kalendarz na 2014 rok i sprawdziłam WIELKANOC - w tym roku 20, a ja termin mam 22 W sumie dobrze nawet, bo przynajmniej Tż byłby w domu i byłoby gdzie wtryniać Olafa, by tatus mógł nas w szpitalu odwiedzać ale nei wiem czy tyle wyczekam, poprzednio termin mi się przesunął z 29 na 25 a maluch i tak wyszedł 13 donoszony

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:53   #779
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Wreszcie dorwałam kalendarz na 2014 rok i sprawdziłam WIELKANOC - w tym roku 20, a ja termin mam 22 W sumie dobrze nawet, bo przynajmniej Tż byłby w domu i byłoby gdzie wtryniać Olafa, by tatus mógł nas w szpitalu odwiedzać ale nei wiem czy tyle wyczekam, poprzednio termin mi się przesunął z 29 na 25 a maluch i tak wyszedł 13 donoszony
O czyli Wielkanoc w moje urodziny.
Stary 2013-11-19, 20:58   #780
gosius91
Zakorzenienie

Dobry Wieczór

Ohhh, jak dawno mnie tutaj nie było. Oddałam się wczoraj w wir pracy komputerowej. W końcu pozbyłam się ch.o.l.e.r.n.e.j Visty na laptopie, musiałam ściągnąć blokady, itd. No,ale mniejsza z tym Zgrałam zdjęcia, wgrałam nowy system, a później się zaczęło - sterowniki, jak się okazało, płyty zaginęły Więc wszystko od nowa ściągałam z neta, ale udało się, i mogę spokojnie pisać.. Jeszcze kilka programów doinstalować i spokój na kolejne lata

Niestety Was nie nadrobię.

Dzisiaj mam równy 15 t 6 d Coraz bliżej do połowy

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości