Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 21:17   #781
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Kasiab dobra zazdrość nie jest zła, ale w granicach. A Twój to chyba troszkę przesadza z tego co piszesz

Lolja a ile brat cioteczny ma lat?
My byliśmy w 2011/2012 na sylwestrze u znajomych byłam wtedy w 6m ciąży i syn 6l tych znajomych do mnie pytanie : „ciociu a Ty masz dziecka w brzuchu czy nadwagę tak jak ja?” , powiedziałam mu „to pierwsze” , on wtedy do mnie „a wujek wie?” to mu powiedziałam specjalnie „nie wiem zapytaj” i pobiegł do mojego TŻ i się pyta „wujek a Ty wiesz że ciocia ma w brzuchu dzidziusia?” mój TŻ że wie , a on do niego „a skąd wiesz jak nie widziałeś? „

Vampirka ja nie , ale czy ten koleś to nie wiem :P

Agaaga mi się też zacina ;/ już drugi raz robię od nowa. Ciekawe czemu??
Współczuję glukozy ;/ w sumie ja też miałam robione badania glukozy ale bez obciążeń i nie piłam jej , tylko miałam pobieraną krew na glukozę…. Ciekawe czy w takim razie będę miała to aby pić

Pikaso wszystko jest dobrze z dzieciakami na pewno

Asiulka za wychowanie TŻ

Light bardzo fajna ta książka „PS. Kocham Cię” czytałam ją i polecam polecam też Marc Levy „a gdyby to była prawda”

Kasian a co to za łóżeczko ??

A ja dzisiaj wieczorem postanowiłam mojemu synowi powiedzieć "DOŚĆ" co wieczór to samo , lezy w łożeczku niby zasypia nagle wstaje i rzuca smoczek i ryk bo smoka nie ma a ja go szukam pod łóżkiem, szafą itp. Po czwartym razie powiedziałam "dość" dałam mu smoka i powiedziałam :jak umiesz wyrzucać to potrafisz też zasnąć sam " i wyszłam. I co ?? Oskar bez marudzenia zasnął
Stary 2013-11-19, 21:22   #782
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Uciekam doczytać "Arabską córkę" bo zostało mi tylko kilkanaście stron .. i zmykam spać bo już zamula mnie troszkę,3majcie się i miłej nocki życzę
Stary 2013-11-19, 21:26   #783
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś jakiś ciężki dzień.
Rano wstałam, wymiotowałam....
Godzinę temu znowu :/
Nie chce nie pocieszać ale przy bliźniaczej to chyb może trwać dłużej...

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jakoś przeżyłyśmy szczepienie, ale lekarka musiała mi pomóc przytrzymać Misię tak się moja Biedulka wyrywała Myślałam że mi serce pęknie. Przez cały dzień się żaliła że pani doktor jej ałłła zrobiła. Na szczęście następne jak skończy 5 lat

Pochodziłyśmy potem po CH, kupiłam Mężulowi buty na zimę (zanim sam by się wybrał to byłaby już wiosna ), Misia pozachwycała się choinkami i cały wieczór gadała, że Tatuś jej pupi (kupi) choinkę
Wow sama kupujesz buty mężowi? Mój też ma taki zapęd, ale nie pozwoliłby sobie kupić, musi przymierzyć Ale reszte garderoby raczej ja kupuję, bo by w dziurawych skarpetach chodził
Dzielna Misia, nas szczepienie czeka jutro Chyba bo w żłobku była szkarlatyna, nie wiem czy dopuści...

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Hanula moja kochana dostała dzisiaj nowe łóżeczko, z którego może sama wychodzić i wchodzić i od razu zakumała o co chodzi moi rodzice się śmieją, że teraz będzie tuptała do nas w nocy już, no ale myślę, że tak źle nie będzie na pierwszą noc jej zastawiliśmy trochę krzesłem, prawdopodobieństwo, że wyleci raczej niewielkie jeśli w ogóle jest, ale ja się stresuję trochę, więc zobaczymy jak to będzie
O dorasta pannica A przesypia noce? Nasze rzadko przychodzi, bo śpi dobrze, za to rano obowiązkowo, ale ma to swoje plusy - to nie ja sie musze zwlekać rano na mamaaaaaa Jest takie tup tup tup, łomotanie drzwiami i tylko słyszymy hau hau bo idzie z misiem

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:29   #784
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Wreszcie dorwałam kalendarz na 2014 rok i sprawdziłam WIELKANOC - w tym roku 20, a ja termin mam 22 W sumie dobrze nawet, bo przynajmniej Tż byłby w domu i byłoby gdzie wtryniać Olafa, by tatus mógł nas w szpitalu odwiedzać ale nei wiem czy tyle wyczekam, poprzednio termin mi się przesunął z 29 na 25 a maluch i tak wyszedł 13 donoszony
Też uwielbiam rukolę więc dzięki za info odnośnie promocji, może jutro sobie zrobię sałatkę

Nawet nie wiedziałam, że teraz znowu tak późno wielkanoc wychodzi w przyszłym roku to w śmigus dyngus będę miała urodziny ale swoje

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór

Ohhh, jak dawno mnie tutaj nie było. Oddałam się wczoraj w wir pracy komputerowej. W końcu pozbyłam się ch.o.l.e.r.n.e.j Visty na laptopie, musiałam ściągnąć blokady, itd. No,ale mniejsza z tym Zgrałam zdjęcia, wgrałam nowy system, a później się zaczęło - sterowniki, jak się okazało, płyty zaginęły Więc wszystko od nowa ściągałam z neta, ale udało się, i mogę spokojnie pisać.. Jeszcze kilka programów doinstalować i spokój na kolejne lata

Niestety Was nie nadrobię.

Dzisiaj mam równy 15 t 6 d Coraz bliżej do połowy
O to się napracowałaś z tym kompem, mojemu też by się przydało, ale właśnie przeraża mnie to instalowanie wszystkiego

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj wieczorem postanowiłam mojemu synowi powiedzieć "DOŚĆ" co wieczór to samo , lezy w łożeczku niby zasypia nagle wstaje i rzuca smoczek i ryk bo smoka nie ma a ja go szukam pod łóżkiem, szafą itp. Po czwartym razie powiedziałam "dość" dałam mu smoka i powiedziałam :jak umiesz wyrzucać to potrafisz też zasnąć sam " i wyszłam. I co ?? Oskar bez marudzenia zasnął
A wiesz co łóżeczko zwykłe, po prostu tamto kupiliśmy bez sensu nie zwracając uwagę na to, ze nie ma wyjmowanych szczebelków a Hania zaczęła ostatnio wyrażać chęć samodzielnego wchodzenia do łóżeczka, no ale zaczęła się pakować górą więc kupiliśmy jej nowe łóżeczko zwykłe drewniane z tym, ze z wyjmowanymi szczebelkami a stare łóżeczko trzeba trochę odpicować i będzie dla dzidziusia

Wow gratuluję zasypiania u nas by to spowodowało mega wielki płacz, próbowałam, odpada
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:29   #785
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Głownym argumentem jest właśnie praca, a drugim to rodzinka , ze nie chce ojca sióstr i dziedków zostawiać. Wkurza mnie tym strasznie bo u Niego ojciec sam nie zostanie bo ma rodzeństwo , a ja jestem jedynaczką i bym zostawiła mojego ojca samego itp ;/

No to albo twój Tz jest tak przywiązany do rodziny albo zwyczajnie nie dorósł jeszcze do tego by się wyprowadzić z domu i założyć własną rodzinę. Dla mnie to nie jest normalne.
Może powinnaś z nim usiąść i porozmawiać, na czym ci zależy i jak ty sobie wyobrażasz wasze wspólne życie...

Pojeździłam na rowerku -trochę się pogimnastykowałam, zmykam pod prysznic i poczytać.

Dobrej nocy dziewuszki

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:32   #786
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

O dorasta pannica A przesypia noce? Nasze rzadko przychodzi, bo śpi dobrze, za to rano obowiązkowo, ale ma to swoje plusy - to nie ja sie musze zwlekać rano na mamaaaaaa Jest takie tup tup tup, łomotanie drzwiami i tylko słyszymy hau hau bo idzie z misiem

Noooo dorasta, przeraża mnie to tempo noce przesypia, tzn kąpiemy ją o 19, zasypia tak w 30 minut, czasami dłużej i śpi do około 6, czasami dłużej (Bogu niech będą dzięki ) a czasami krócej (jak dzisiaj ), no ale musimy ją tak wcześnie kłaść, bo ma tylko jedną drzemkę w dzień, więc od 12.30 około już nie śpi, no a druga sprawa, że potrzebujemy trochę odpoczynku wieczornego od łobuza
Hania ma łóżeczko 0,5 metra od naszego łóżka, więc daleko nie ma jakby co
Stary 2013-11-19, 21:32   #787
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

a ja tak niz z gruchy ni z pietruchy sie pochwale moim silnym dzieciem

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:39   #788
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
[

tak, stanowcza postawa i odrazu efekty
u nas było podobnie
za pierwszym razem też było zaśnięcie bez problemu a na zajutrz ryk

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

wow! ale czad
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 21:40   #789
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Jestem kochane mamusie!
Dzidziusie sa zdrowe!!!! Noski śliczne, przezierność po 1,8 i 1,6 mm długość 5,7 i 5,8 cm
Termin zmienił się z 4 czerwca na 2.
Jestem taka szczęśliwa, na usg sie popłakałam, ślicznie machały rączkami do mamy i taty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ciesze się wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
VwVampirka ale wiesz zawsze możesz to sobie zrobić jak nie będziesz chora tyle owockow jest w tym,że samo zdrowie i jest przepyszne a robi się tylko chwilkę ... skroic owoce,dodać goździki,miód i sok i to wszystko ja dziś mamę poprosiłam żeby kupiła to wszystko i wieczorkiem mam zamiar wypić duży duży duży kubek

paulka to super,że z dzieciaczkami jest wszystko dobrze
Mi ostatnio też łzy poleciały na usg Nie mogłam się powstrzymać !

lolitka znalazłam jak się robi screenshoty na tym moim lapku i zaraz Ci pokażę jak lekarz pokazał,że u mnie jest dziewczynka chyba to ten moment o ile pamiętam ... to co on pokazywał zaznaczyłam kółkiem bo jest mało widoczne

A na tym drugim zdjęciu jest jak malutka przytula się do łożyska po spacerku ( przerwane usg w połowie bo tak brykała w moim brzuszku ) ... ginekolog powiedział,że jest jej cieplej tak i przyjemniej,bo słyszy krew matki i to ją "usypia"
Śliczne
Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Trochę mnie nie było, a tu już nowy wątek. Nie byłam, bo zbyt dużo czasu obejmuję muszlę. Chyba te mdłości i wymioty nigdy mi nie miną. Kolejny kg na minusie.

Jako że u mnie trwa 13 tydzień, byłam wczoraj u lekarza. Od 11.30 do 16. Opóźnienie 2 godzinne było. Z tego 2 razy po 40 minut usg. W międzyczasie musiałam zjeść czekoladę, bo dziecko się nie ruszało. Po czekoladzie też nie było lepiej, ale udało się wszystko zobaczyć, zmierzyć i obfotografować.
Koniec końców okazało się, że wszystko jest ok.

W czwartek mam prenatalne i idę na nie już z większym spokojem.

No właśnie, dziewczyny które robiły PRENATALNE?
Ile czekałyście na wynik testu pappa?
Dobrze ze juz jesteś, dobrze że z Twoja dzidzią wszystko dobrze. Jeśli to ten wynik który się z krwi przy badaniu prenatalnym to ja czekam ok 10 dni

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a ja dzis mam zły dzień :-(
poprosiłam tylko męża żeby sprzatał po sobie np. z blatu, jak robi kanapki, bo mnie masa okruszków doprowadza do... i nie jestem służącą żebym za nim chodziła i sprzątała, to stwierdził, że obłożnie chora nie jestem, i tak nic lepszego do roboty nie mam, bo nic nie robię
a to że ma wyprane, wyprasowane, ugotowane, w szafkach ubrania poukłądane, odkurzone, z półek pościerane że kurzu nie zazna, to pewnie nic :-( normalnie poryczałam się :-(

nie wiem, co jeszcze mam robić? Zapier... jak jego matka... nie wiem, czego on ode mnie oczekuje jeszcze :-( pewnie będzie afera zima, jak nie odśniezone będzie miał, juz to czuję, bo przecież nie umieram.... zero zrozumienia, że mogę czuć się źle, brzuch mnie boli, nie mogę spać :-(

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

no i wychodzi teraz brak nauk przedmałżeńskich, bo ten człowiek chyba jeszcze nie zrozumiał, że żona powinna być ważniejsza od rodziców... nie wiem, już co robić... naprawdę odechciewa się tego wszystkiego... męczę się strasznie w tym domu, myślę czasem, żeby się wyprowadzić
Współczuję, a po takim tekście bym już nic nie robiła, niech wie ile się robi w domu a tego nie widać. Mój na szczęście sprząta, gotuje i pomaga i czasem my nie muszę mówić co ma robić,
ale też musiałam go nauczyć i wyszkolić bo w domu jego mama nie pracowała i wszystko mieli zrobione i podstawione.
Cytat:
A wiec ciocie kochane wstawiam zdjęcia moich misiów, niestety wspólnego zdjęcia nie mają :P
Dopiero teraz bo poszliśmy spać z tż po tym nerwowym poranku
Śliczności

Powiem wam że nie chce zapeszać ale dziewczyna dziś zrobiła sama zabieg, wszystko dobrze , wiec oby się sprawdziła
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:26   #790
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
My byliśmy w 2011/2012 na sylwestrze u znajomych byłam wtedy w 6m ciąży i syn 6l tych znajomych do mnie pytanie : „ciociu a Ty masz dziecka w brzuchu czy nadwagę tak jak ja?” , powiedziałam mu „to pierwsze” , on wtedy do mnie „a wujek wie?” to mu powiedziałam specjalnie „nie wiem zapytaj” i pobiegł do mojego TŻ i się pyta „wujek a Ty wiesz że ciocia ma w brzuchu dzidziusia?” mój TŻ że wie , a on do niego „a skąd wiesz jak nie widziałeś? „
7 lat ma.

Uwielbiam właśnie dzieciaki za te ich "teorie";D

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
No to albo twój Tz jest tak przywiązany do rodziny albo zwyczajnie nie dorósł jeszcze do tego by się wyprowadzić z domu i założyć własną rodzinę. Dla mnie to nie jest normalne.
Może powinnaś z nim usiąść i porozmawiać, na czym ci zależy i jak ty sobie wyobrażasz wasze wspólne życie...

Pojeździłam na rowerku -trochę się pogimnastykowałam, zmykam pod prysznic i poczytać.

Dobrej nocy dziewuszki

Siedziałam gadałam z Nim o tym jak grochem o ściane.
Bo sobie Jego rodzina bez Niego nie da rady. ehhh/

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:13   #791
/Mycha/
Raczkowanie

Hejhej,

Wszystkie zdjęcia śliczne i super, że bliźniaki świetnie sie mają. Za jutrzejsze wizyty trzymam kciuki.
Ja mam napięty grafik jakoś w tym tygodniu dziś był dentysta (nawet mi sie wpisał w kartę ciąży), jutro mam gina na 12:30, a w piątek fryzjer wreszcie pozbędę się odrostów!

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:20   #792
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Santom wow

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Powiem wam że nie chce zapeszać ale dziewczyna dziś zrobiła sama zabieg, wszystko dobrze , wiec oby się sprawdziła
No to super, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Hejhej,

Wszystkie zdjęcia śliczne i super, że bliźniaki świetnie sie mają. Za jutrzejsze wizyty trzymam kciuki.
Ja mam napięty grafik jakoś w tym tygodniu dziś był dentysta (nawet mi sie wpisał w kartę ciąży), jutro mam gina na 12:30, a w piątek fryzjer wreszcie pozbędę się odrostów!

No to kciuki za gina ja mam fryzjera w sobotę, już też się nie mogę doczekać

U nas dzisiaj pobudka o 5, bo Hania się przebudziła a mój mąż ślepy bez okularów spojrzał na zegarek i myślał, że już dużo później, więc wstał, włączył światło, zaczął robić mleko, ja do niego mówię: co ty robisz, środek nocy jest, a on mówi, że już po 6... no dobra, więc się ruszyłam, patrzę na zegarek a tam 5...... no już niestety ze spania nici, ale się wkurzyłam no, bo wystarczyłoby Hanię uspokoić troszkę i by na bank jeszcze pospała godzinkę minimum, no ale mój mąż zadecydował dzisiaj, że wstajemy o 5, więc co zrobić jestem teraz maksymalnie oszołomiona przez to, ale trzeba przetrwać ten dzień, no chociaż do tej 21 by wypadało funkcjonować

Trzymajcie się mamusie, miłego dnia Wam życzę i nie piszcie tyle co wczoraj, bo ja potem nie nadążam nawet z czytaniem a co dopiero z napisaniem czegoś do Was
Stary 2013-11-20, 07:29   #793
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

O jaaaaa :-D

Dzień dobry, wczorajsze mulenie już na szczęście przespałam, nigdy w ciąży tak źle się nie czułam, tym bardziej że nudności mi już raczej po mału przechodzą
Dziś mam zamiar cały dzień się wylegiwać :-P

Tak wczoraj popatrzyłam na swoje kwiatki na parapecie, mam ich 4 i wszystkie, ale to wszystkie na raz kwitną, moja ciąża im służy:p

za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:31   #794
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Wow podziwiam I jeszcze pracujesz, chyba rzeczywiscie te dzieciaki bardziej wykończające od pracy

Cytat:
no ale musimy ją tak wcześnie kłaść, bo ma tylko jedną drzemkę w dzień, więc od 12.30 około już nie śpi, no a druga sprawa, że potrzebujemy trochę odpoczynku wieczornego od łobuza
Hania ma łóżeczko 0,5 metra od naszego łóżka, więc daleko nie ma jakby co
Nasz ma jedną od 14 do 16 A o 19 już chce kąpu Kiedyś wam nagram jak Olaf fajnioe pokazuje, że chce się kąpać, macha rączkami jak kaczuszka skrzydełkami i skacze. Własnei wczoraj doszłam do wniosku, że robił juz to w brzusiu, bo nadaktywny był zawsze w wannie
A to bliziutko ma U nas ma parę metrów do sypialni od siebie

Cytat:
Wow ale silne Moje jakieś nieśmiałe, jak dotknę brzusia to przestaje kopać

I witam z rana
U nas o 6 pobudka, a teraz ziewa klops Szczepienie mamy i muszę do położnej z młodym podejść i na pocztę i ciacho zrobić a składniki trzeba kupić a wrócimy po 12
Oliś zaczyna kapować że w brzusiu jest dzidzia i robi aja I uwa za, jak mówię, że dzidzie gniecie

Marianek i Rysiu
Stary 2013-11-20, 07:32   #795
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Tak wczoraj popatrzyłam na swoje kwiatki na parapecie, mam ich 4 i wszystkie, ale to wszystkie na raz kwitną, moja ciąża im służy:p

za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia
U mnie na parapecie to samo sie dzieje

Stary 2013-11-20, 07:50   #796
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
twarda mamuśka a dzieciaki z tego co wiem, to lubią tak sobi pomarudzić heh

Dzień dobry

a ja byłam wczoraj u laryngologa i mam wywalić pościel i poduszke z pierza ;( i kwiaty doniczkowe z pokoju, w którym śpię

santom niesamowite, że już tak widać zazdroszczę!!
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:56   #797
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień doberek
u mnie deszczowa pogoda.. o 12 mam wizytę, proszę o kciuki
bo wiem ze Wasze są niezastąpione

również 3mam kciuki za inne wizyty dzisiaj

buziaki , odezwę się poźniej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:07   #798
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona dla małża... Co to za teksty... Ja nie toleruję cichych dni, ale jak dla mnie jedynym sesownym rozwiązaniem w twoim przypadku zaprzestac rozmawiać z tym człowiekiem aż się nie opamięta i nie zrozumiem że popełnił straszny błąd mówiąc coś takiego bez zastanowienia... Szok
i chyba tak tez zrobię od wczoraj nie mówię nic, byłam na wizycie, dostałam zdjęcie 4D dzidzi, nie widac za bardzo jeszcze kształtów człowieczka, ale skoro on sie mną nie interesuje, nie pomaga, to kij mu w oko, nie będzie wiedział o niczym co się dzieje z dzidzią

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Jak mieszkasz z teściami to masz trochę trudniej, bo mój też tak wychowany, że nic w domu nie robił ale ja mu nie podstawiam wszystkiego pod nos, nie zrobi obiadu to nie je, nie posprząta za sobą to siedzimy w syfie aż się nauczył i co prawda jeszcze wiele przed nami ale to Wy jesteście małżeństwem i musisz sobie "wychować" faceta aby Wam się żyło dobrze, tylko oby teściowie się nie wtrącali. U nas próbowali i rodzice i teściowie ale też sobie nie pozwoliliśmy, więc trzymam kciuki abyś jednak doszła z mężem do porozumienia
ja wychodzę z założenia, że nie jestem od wychowywania męża, tylko od tego sa rodzice. a do niego mówić to jak grochem o ścianę
wczoraj się ofoszyłam, to chociaż talerz umył po sobie po obiedzie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Ale u mojego narzeczonego też tak jest,że rodzice ( zwłaszcza mamusia ) sa najważniejsi ...
A powiem wam,że z ich strony nie mamy żadnej pomocy,nic !
u mojego to nie jest tak, że mamusia najwazniejsza, raczej ojciec, co on powie to święte, juz nie raz się wyprowadzałam przez tego człowieka stamtąd na kilka dni, bo mąż mnie się nie czepiał, a ten obcy dla mnie człowiek miał od syna jakby nie było przyzwolenie, bo nawet odwagi nie miał małż pogadać z ojcem, jaki tamten ma stosunek do mnie. Głównie jak nie wiadomo, o co chodzi, to o pieniądze, bo mąż dotychczas kase ładował w dom rodzinny, on jedyny, a ma przeciez tez rodzeństwo. No i przyszła żona na utrzymanie, która obecnie nie pracuje finansowo i według ich opinii "doi" kase od męża... a to że swoje wszystkie oszczędności wydałam na urządzenia kuchni, kupiłam sprzęt, meble, meble do sypialni, żebyśmy jakoś tam żyli w miarę osobno, bo mąż to goły i wesoły (no tak, kasa szła w dom), to już nie widza tego

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość

Natomiast co do wsparcia Ciebie na froncie Ty - Teściowie to baty dla męża. Nienawidzę tego jak mąż taki maminsynek jest i żony nie wesprze tylko ciągle.. mamusia...:/
on to raczej tatisynek ale fakt, zero wsparcia, to co mu powie teściowa, że siedziałam w domu i nie oporządzałam np. wokół domu, to on oczywiście zły na mnie taa... bo to moje jest
Cytat:

Ramona porozmawiaj szczerze i otwarcie z TŻ , że owszem ciąża to nie choroba ale musisz się oszczędzać. Że małżeństwo to dzielenie się obowiązkami itp.
A tego to nie możesz być pewna bo moja teściowa też sama sprzątała, obiadek był na czas itp. I TŻ się tak nauczył , ale jak się urodził syn to on się zmienił bo gotował obiady, zmywał naczynia, sprzątał itp. Więc Twój też może się zmienić
z małżem rozmowa nic nie daje
tyle razy rozmawiała i nic, jak grochem o ścianę
mam nadzieję, że się zmieni, jak przyjdzie dziecko na świat, ale prędzej brudem zarośniemy, jak ja nie posprzatam, bo on biedy od rana do nocy zapieprza, a tescie oczywiście że to moja wina, że ja go cisnę, a ja nawet mu zakazuję, bo go w ogóle w domu nie ma no i według teści to moja wina, wszystkiemu winna jestem ja, no ludzie....

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Ps, a z tym odśnieżaniem, to Ty poważnie?
no poważnie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:09   #799
Light Limara
Zadomowienie

Pół nocy nie spałam. MIałam takie uczucie, że zaraz mi coś wypadnie z pochwy. Bez bólu, skurczy itp. Tylko jakby mi coś tam "zalegało", obniżyło się
A teraz mdłości do tego

Niegrzeczna, pikaso, pomarańcza, asiulka, aldrin trzymam kciuki

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-20 o 08:11
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:14   #800
Nikii89
Zakorzenienie

Santom jak fajnie zazdroszczę Ci już tych kopniaczków

Pomarańcza to trafiła Ci się chyba pojęta dziewczyna

Kasian współczuję tego wstawania wczesnego .
Nasz też ma jedną od ok. 12.30 do 14 czasem 15. na noc zasypia ok. 20

Madziula za szczepienie. To super że Oliś już rozumie że dzidzia w brzuszku mieszka

Witam się w 15tc
Niestety dziś nocka nie ciekawa bo Oskar obudził się o 1.30 długo się wiercił kręcił , aż puścił piżama i łóżeczko do przebrania, więc wylądował u Nas ale zanim zasnął to też minęło . Ok. 6.30 powtórka , ale ogarnęłam i pospaliśmy do 7.15 jeszcze. Znów brak apetytu i boję się czy jelitówki jakiejś nie złapał ;/
I tak sobie myślę że jak tak to wina bezmyślnej teściowej bo przyszła na wieczór do Nas , była blisko Oskara , a potem się „chwaliła” że chyba coś ją złapało bo 3 razy przegoniło ;/ Nic będziemy obserwować dalej….

I wiecie co wczoraj mój TŻ sprzedał paletki (ryby) i całe swoje akwarium 450l , tak jakoś pusto się zrobiło
Stary 2013-11-20, 08:18   #801
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hoana Pokaż wiadomość
Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczynyTermin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
Cześć
Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Bardyo Wam dyikuj ya wsparcie i sowa otuchy w sprawie tesciowej, jestescie kochane Widze ze wiekszosc z Was ma mniejsze labo wieksze problemy. Najgorsze jest to, ze to naprawde sympatyczna kobita, ale ostatnio jej sie cos na glowe rzucilo. I bardzo doceniam to ze mi pomaga, ale jezeli przyjezdza rano jak ide na badania, i siedzi do 18 czy 19 i musze sie z nia szarpac o malego to mi naprawde czlonki opadaja.

Co do poloznych to do mnie przyszla raz, i powiedziala ze nie widzi sensu kolejnych wizyt, ale jesli bardzo chce to przyjdzie. Oczywiscie podziekowalam.

No i dziekuje za gratulacje, pikaso, czekamy jeszcze na Ciebie

meniaa, 99% problemow z psami po narodzinach dziecka wynika z bledow wlascicieli. Oczywiscie sa przypadki "Specjalnej troski", ale najczesciej jest tak, ze pies ktory byl najukochanszy i przez wszystkich rozpieszczany nagle przestaje byc wazny, jest neidopieszczony, nie ma spacerow, wlasciciele krzycza bo podchodzi do dziecka. Grunt to madry wlasciciel psa i rodzic.
Mam psa strozujaco-obronnego i jak bylam w ciazy, to co druga osoba pytala mnie co bedzie z psem, komu oddajemy. A mi cos takiego nawet przez mysl nie przeszlo. Na szczescie nie mielismy problemow, teraz sie ignoruja, choc czasem Adas ma faze na wrzucanie suchej karmu su do miski, wiec jest pelna symbioza

Moj mezulek tez juz nei jest zazdrosny,az czasem to boli.
Nikki, siostra mojego meza tez ma tak samo na imie, wiec po moim slubie nazywamy sie tak samo. Najlepsze bylo, jak bylismy razem za granica i przechodzilysmy przez bramki za soba, dlugo nam dowody ogladali

W zalaczeniu zdjecia moich skarbow, pozniej cos wytne jeszcze fajnego z filmu.
Śliczne

Cytat:
Racja, jednak starosc nie radosc
Ja gleboko wierze w to, ze bedzie parka. Mialam taka przykrą sytuacje, ze w dniu potwierdzenia ciazy umarla moja ukochana babcia, a dwa dni pozniej moj rownie kochany dziadek. Dziadek przed smiercia jeszcze mowil, ze zaopiekuje sie mna z nieba (powiedzialam mu o ciazy). Kazdy mowi, ze to taki zbieg okolicznosci moje blizniaki w czasie ich smierci, ze to oni zwolnili miejsce na ziemi dla moich dzieci, ze nie moze byc inaczej. Ale czas pokaze...
czytam takie rzeczy i zawsze rycze, ale jestem wrazliwa

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Mówiłam mu tak, a on , że chyba mi się w głowce poprzewracało, że dziecku ojca chce odebrać, że znowu mi szajba odbija. itp.
Ale czasem sama widze , że juz ma dość swojej rodzinki, i kiedys raz cos wspomniał, że może wynajmiemy coś u Niego w miejscowości.

A mój brat cioteczny jest przecudowny. Zawsze był najmłodszy w rodzinie i ciotka postanowiła mu zaczać delikatnie tlumaczyć, że nie długo bedzie maleńki dzidziuś. I On sie pyta skąd Go weźmiemy. I ciotka mu tłumaczy , że u mnie w brzuchu jest narazie. a On na to " o masz , Lilka zjadła dziecko, wiedziałem , że ona za dużo je"
rozbroił mnie normalnie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Tak wizytę mam juro o 15. U mnie od początku było wiadomo,że ciąża bliźniacza jest dwuowodniowa i jednokosmówkowa, więc z parką też będzie ciężko.
Martwię się jutrzejszym badaniem. Tak bardzo chciałabym, żeby dzieci były zdrowe.
Ja to w ogóle dzisiaj musiałam się zdrzemnąć godzinkę, bo mnie głowa bolała.
Mąż mój nie jest też zazdrosny, z resztą od początku tak było.
Będzie dobrze, ja też mam dziś wizytę po 18. Mam nadzieje ze nie będzie opóźnienia.
Wczoraj wieczorem Zasnelam nad telefonem jak was nadrabiałam.
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:21   #802
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mój Tż sie czepia o porządek to mu mówię, że jestem na macierzyńskim/wychowawczym a nie na sprzątającym i niech spada W ciąży to akurat w ogóle się nie czepia, dla niego kobieta w ciąży szczególnie chroniona, mama mu chyba wpoiła, więc chorobowym nie muszę się wymawiać, ale Ty masz prawo !
no to widzisz, moja teściowa chwali się tym, że jak była w ciąży, to nikt jej nie pomagał, dźwigała ciężary, bo akurat mieli budowę, pomagała na budowie itd., i według niej to chyba tez mam tak zapier... w ciąży ona to jeszcze mówi z takim wyrzutem.... ale dźwiga ciężką butlę gazową na piętro i się chwali, że tak potrafi i że ja słabeusz jestem, bo sama sobie nie wniosę a później narzeka, że ją podbrzusze boli, normalnie .... aż ciężko tak pisać, ale naprawdę oni nie sa normalni chyba

Cytat:

piekne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja też wg OM miałam na 4.06, ale położna przy wypełnianiu karty ciąży miała inną rozpiskę i wpisała mi na 5.06 więc staram się tego trzymać a wg USG ostatnio miałam na 29.05, ale raczej tym się nie sugeruję
wczoraj jakoś tak na USG wyrównało się z tym, co podawałam gince, tzn. równiutkie 11+5 i na USG i w karcie, także termin tez mam teraz juz na 5.06

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

Ramona_85 >> tak jak dziewczyny pisały " chłopa trzeba sobie wychować ", u nas też jego mama wszytko robiła / jeśli chodzi o typowe obowiązki domowe/ a synowie nie musieli nic, włącznie z teściem... wszytsko poddane pod nos.....
przykładowe sytuacje : mama tż / czyli teściowa moja/ zrobi obaiad/ kolacje czy cos tam innegi woła teścia.... musi minąc dobrych kilkanaście minut zanim sie łaskawie zjawi / chyba że bardzo głodny to leci szybko/ bo akurat coś robi tak waznego że nie może sobie przerwać..... no i oczywiście że nie zdaje sobie sprawy że ktoś sie napracował= ugotował, i że zaraz wystygnie......
z tym wołaniem to tak jak tesciowa tescia, identycznie
a on jeszcze jakie teksty później do niej, że ona ma za to płącone, że mu wypierze, posprzata, ugotuje itd., bo przeciez jej swoją rentę oddaje

Cytat:

Ramona współczuję sytuacji z mężem, ale ja sobie tego nie wyobrażam. No nie wyobrażam sobie żeby mój mąż się tak zachowywał albo mówił do mnie, chyba bym go wyśmiała. On nie miał dużo obowiązków w domu rodzinnym i musiałam go nauczyć, nadal muszę mu zwracać uwagę na wiele rzeczy jak np. to sprzątanie po sobie po śniadaniu, ale robi to bez problemu, bo dwie rączki ma i tak samo je umie używać jak ja. No nie wyobrażam sobie takich tekstów po prostu
mojego póki jego rodzice mieszkają z nami nie nauczę bo cokolwiek mówię, to oni stoją w jego obronie, przeciez on zarabia, tylko że sytuacja jest taka, że nie dostaję wypłaty do ręki, tylko 500 zł na jedzenie na miesiąc i uzgodnilismy, żebym nie przychodziła do niego co chwilę i nie wołała na to czy tamto, to daje co 100 zł, ma to mi starczyc na moje wydatki, tj. kosmetyki i takie tam .... więc na dobrą sprawę ja nie mam nic z tego, że on zarabia

Cytat:

Stary 2013-11-20, 08:25   #803
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Wow podziwiam I jeszcze pracujesz, chyba rzeczywiscie te dzieciaki bardziej wykończające od pracy

Nasz ma jedną od 14 do 16 A o 19 już chce kąpu Kiedyś wam nagram jak Olaf fajnioe pokazuje, że chce się kąpać, macha rączkami jak kaczuszka skrzydełkami i skacze. Własnei wczoraj doszłam do wniosku, że robił juz to w brzusiu, bo nadaktywny był zawsze w wannie
A to bliziutko ma U nas ma parę metrów do sypialni od siebie

Wow ale silne Moje jakieś nieśmiałe, jak dotknę brzusia to przestaje kopać

I witam z rana
U nas o 6 pobudka, a teraz ziewa klops Szczepienie mamy i muszę do położnej z młodym podejść i na pocztę i ciacho zrobić a składniki trzeba kupić a wrócimy po 12
Oliś zaczyna kapować że w brzusiu jest dzidzia i robi aja I uwa za, jak mówię, że dzidzie gniecie
To pokaż pokaż pokaż Hania tez uwielbia kąpiele a na basen chodzicie z Olim?

Kciuki za szczepienie

A jakie ciasto pieczesz?

Cytat:
Napisane przez Nikii

Kasian współczuję tego wstawania wczesnego .
Nasz też ma jedną od ok. 12.30 do 14 czasem 15. na noc zasypia ok. 20

Madziula za szczepienie. To super że Oliś już rozumie że dzidzia w brzuszku mieszka

Witam się w 15tc
Niestety dziś nocka nie ciekawa bo Oskar obudził się o 1.30 długo się wiercił kręcił , aż puścił piżama i łóżeczko do przebrania, więc wylądował u Nas ale zanim zasnął to też minęło . Ok. 6.30 powtórka , ale ogarnęłam i pospaliśmy do 7.15 jeszcze. Znów brak apetytu i boję się czy jelitówki jakiejś nie złapał ;/
I tak sobie myślę że jak tak to wina bezmyślnej teściowej bo przyszła na wieczór do Nas , była blisko Oskara , a potem się „chwaliła” że chyba coś ją złapało bo 3 razy przegoniło ;/ Nic będziemy obserwować dalej….

(
O kurcze to nieciekawie ledwo gorączkę miał i teraz znowu biedaczek się męczy

Gratulacje za tydzień ja dzis kończę 12 i rozpoczynam tym samym 13

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Stary 2013-11-20, 08:31   #804
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
A wiec ciocie kochane wstawiam zdjęcia moich misiów, niestety wspólnego zdjęcia nie mają :P
Dopiero teraz bo poszliśmy spać z tż po tym nerwowym poranku
jakie kochane

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Popieram, faceta trzeba sobie wychować!
Jednak jeśli TŻ będzie miał wsparcie rodziców, to za dużo nie da się zrobić...

No niestety mieszkanie z teściami bywa trudne tym bardziej jak się wtrącają w życie młodych

Cytat:
Napisane przez hoana Pokaż wiadomość
Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczynyTermin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
hej

Cytat:

Cytat:
Jestem już po całym dniu pracy...
Czasem jak czytam jak wy coś się kręcicie po domkach, gotujecie sprzątacie, czy czytacie sobie w ciągu dnia - to mi sie tak żal robi że też bym tak chciała...
Ale zaraz się zastanawiam na jak długo i chyba mi ten żal przechodzi zwłaszcza że czuje się bardzo dobrze w ciąży (tfu tfu) no i lubię swoją prace...

Ide was nadrobić...

Ja też czasem żałuje, że nie mogę sobie poleniuchować w domu (np. dzisiaj) ale wiem, że bardzo szybko by mi sie znudziło

Cytat:
Kasiab dobra zazdrość nie jest zła, ale w granicach. A Twój to chyba troszkę przesadza z tego co piszesz

Vampirka ja nie , ale czy ten koleś to nie wiem :P

Agaaga mi się też zacina ;/ już drugi raz robię od nowa. Ciekawe czemu??
Współczuję glukozy ;/ w sumie ja też miałam robione badania glukozy ale bez obciążeń i nie piłam jej , tylko miałam pobieraną krew na glukozę…. Ciekawe czy w takim razie będę miała to aby pić

Pikaso wszystko jest dobrze z dzieciakami na pewno

Asiulka za wychowanie TŻ

Light bardzo fajna ta książka „PS. Kocham Cię” czytałam ją i polecam polecam też Marc Levy „a gdyby to była prawda”

Cytat:

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzień doberek
u mnie deszczowa pogoda.. o 12 mam wizytę, proszę o kciuki
bo wiem ze Wasze są niezastąpione

również 3mam kciuki za inne wizyty dzisiaj

buziaki , odezwę się poźniej
TO kciuki

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Pół nocy nie spałam. MIałam takie uczucie, że zaraz mi coś wypadnie z pochwy. Bez bólu, skurczy itp. Tylko jakby mi coś tam "zalegało", obniżyło się
A teraz mdłości do tego

Niegrzeczna, pikaso, pomarańcza, asiulka, aldrin trzymam kciuki

Dziękuje ale w kalendarzy nastąpiła pomyłka ja mam wizytę ale 20 grudnia dopiero

Nikii oby to jednak nie jelitówka, bo biedaczek się będzie męczył
Stary 2013-11-20, 08:36   #805
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje za tydzień ja dzis kończę 12 i rozpoczynam tym samym 13
o to juz z górki
ja dopiero za dwa dni skończę 12 tc
jak mi się uda to pochwalę się swoim maleństwem

EDIT: no to wrzucam swoje pierwsze focie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9283017.jpg (42,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9283014.jpg (62,7 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-20 o 08:46
Stary 2013-11-20, 08:48   #806
Aldrin
Zakorzenienie

A mi sie suwaczek zaciął 2 dni temu i ani drgnie
Stary 2013-11-20, 08:48   #807
meniaa94
Wtajemniczenie

Ramona_85 ale to tak zawsze jest,my żerujemy na ich wypłatach,że tak powiem ... pewnie też już jego kochana rodzinka gada,że tylko żyjemy z jego wypłaty itp,ale nikt nie wie że moi rodzice nam się dorzucają i dają mi na własne wydatki ! i z tych pieniędzy potrafię zrobić zakupy do domu także nie żyjemy tylko z jego wypłaty a kredyt też jest do spłacenia ...
A że tak powiem decydowaliśmy się na dziecko jak nie mam pracy więc to była wspólna decyzja,ja sama dzidziusia nie zrobiłam ...
Ostatnio słyszę od "przyszłej teściowej " że bym ciasto im zrobiła i przywiozła albo coś tam innego ... a żeby oni nam coś zrobili i dali ! Nic !
Od moich rodziców mamy pełno słoików z przetworami,często na obiady przychodzimy ... Po prostu brak słów.
santom cudo przez Ciebie ja już nie mogę się doczekać ruchów mojej malutkiej !!

Witam dziś ... i rozpoczynamy 16 tydzień
Stary 2013-11-20, 08:49   #808
kasiab91
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Ramona - niestety ale musisz z mężem porozmawiac, ja zaczęłam mu mówic wszystko co wyrabia jego matka i ojciec i powiem Ci, że stosunek się zmienił. Nie ustawiają mnie tak jak chcą A wcześniej tak bywało Mów wszystko dosłownie. Ja to już doszłam do takiego stopnia, że mówię co teściowa gada przez telefon i mój mąż wtedy wpada na dół i robi burdę I powiem Wam zmienia się mąż z każdym dniem, już jest moim mężem, a nie dzieckiem mamusi Teściowa też się uspokoiła trochę tfu, tfu...

santom- słodko to wygląda Ja swoje czuję pod ręką, a widoczne jest minimalnie Ale już niedługo

Kochane ja mam dziś o 13 pogrzeb tego znajomego, nie wiem jak ja to zniosę na prawdę Na samą myśl mam mdłości
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:50   #809
meniaa94
Wtajemniczenie

Ramona dzidziuś piękny !
Stary 2013-11-20, 08:55   #810
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
To pokaż pokaż pokaż Hania tez uwielbia kąpiele a na basen chodzicie z Olim?
Teraz już nie bo trzeba go nosić jednak na tym basenie, no i boję się bakterii. A tata nie ma czasu, zbiera się już półtora roku Ale dużej wody Olaf sie boi, nad morzem jeziorem był duży problem dopiero pod koniec wakacji zaczął sie przekonywać. Dziwne bo basenu aż tak nie, musi sie przekonać ale potem chętnie idzie.

No właśni nie piekę tylko bez pieczenia tarte z czekolada kombinuję ale nawet margaryny mam za mało Musimy na zakupy

Nikki zdrówka dla Oskarka, my niedawno mieliśmy, w sumie młodemu szybciutko przeszło tylko całonocne wymioty ale uważajcie na siebie, bo u nas całą rodzine zaatakowało Dalszą też, bo to we wszystkich świętych było, jak byliśmy u babci, to musiał zarazić ją i kuzynkę która była kilka godzin po nas, dziwna choroba

Marianek i Rysiu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości