|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Kasiab dobra zazdrość nie jest zła, ale w granicach. A Twój to chyba troszkę przesadza z tego co piszesz
![]() Lolja a ile brat cioteczny ma lat? My byliśmy w 2011/2012 na sylwestrze u znajomych byłam wtedy w 6m ciąży i syn 6l tych znajomych do mnie pytanie : „ciociu a Ty masz dziecka w brzuchu czy nadwagę tak jak ja?” , powiedziałam mu „to pierwsze” , on wtedy do mnie „a wujek wie?” to mu powiedziałam specjalnie „nie wiem zapytaj” i pobiegł do mojego TŻ i się pyta „wujek a Ty wiesz że ciocia ma w brzuchu dzidziusia?” mój TŻ że wie , a on do niego „a skąd wiesz jak nie widziałeś? „ ![]() ![]() Vampirka ja nie , ale czy ten koleś to nie wiem :P Agaaga mi się też zacina ;/ już drugi raz robię od nowa. Ciekawe czemu?? Współczuję glukozy ;/ w sumie ja też miałam robione badania glukozy ale bez obciążeń i nie piłam jej , tylko miałam pobieraną krew na glukozę…. Ciekawe czy w takim razie będę miała to aby pić Pikaso wszystko jest dobrze z dzieciakami na pewno ![]() Asiulka za wychowanie TŻ ![]() Light bardzo fajna ta książka „PS. Kocham Cię” czytałam ją i polecam polecam też Marc Levy „a gdyby to była prawda” ![]() Kasian a co to za łóżeczko ?? A ja dzisiaj wieczorem postanowiłam mojemu synowi powiedzieć "DOŚĆ" co wieczór to samo , lezy w łożeczku niby zasypia nagle wstaje i rzuca smoczek i ryk bo smoka nie ma a ja go szukam pod łóżkiem, szafą itp. Po czwartym razie powiedziałam "dość" dałam mu smoka i powiedziałam :jak umiesz wyrzucać to potrafisz też zasnąć sam " i wyszłam. I co ?? Oskar bez marudzenia zasnął
|
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Uciekam doczytać "Arabską córkę" bo zostało mi tylko kilkanaście stron .. i zmykam spać bo już zamula mnie troszkę,3majcie się i miłej nocki życzę
|
#783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój też ma taki zapęd, ale nie pozwoliłby sobie kupić, musi przymierzyć Ale reszte garderoby raczej ja kupuję, bo by w dziurawych skarpetach chodził Dzielna Misia, nas szczepienie czeka jutro Chyba bo w żłobku była szkarlatyna, nie wiem czy dopuści...Cytat:
A przesypia noce? Nasze rzadko przychodzi, bo śpi dobrze, za to rano obowiązkowo, ale ma to swoje plusy - to nie ja sie musze zwlekać rano na mamaaaaaa Jest takie tup tup tup, łomotanie drzwiami i tylko słyszymy hau hau bo idzie z misiem
|
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dzięki za info odnośnie promocji, może jutro sobie zrobię sałatkę ![]() Nawet nie wiedziałam, że teraz znowu tak późno wielkanoc wychodzi w przyszłym roku to w śmigus dyngus będę miała urodziny ale swoje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a Hania zaczęła ostatnio wyrażać chęć samodzielnego wchodzenia do łóżeczka, no ale zaczęła się pakować górą więc kupiliśmy jej nowe łóżeczko zwykłe drewniane z tym, ze z wyjmowanymi szczebelkami a stare łóżeczko trzeba trochę odpicować i będzie dla dzidziusia ![]() Wow gratuluję zasypiania u nas by to spowodowało mega wielki płacz, próbowałam, odpada
|
|||
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to albo twój Tz jest tak przywiązany do rodziny albo zwyczajnie nie dorósł jeszcze do tego by się wyprowadzić z domu i założyć własną rodzinę. Dla mnie to nie jest normalne. Może powinnaś z nim usiąść i porozmawiać, na czym ci zależy i jak ty sobie wyobrażasz wasze wspólne życie... Pojeździłam na rowerku -trochę się pogimnastykowałam, zmykam pod prysznic i poczytać. Dobrej nocy dziewuszki
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noooo dorasta, przeraża mnie to tempo noce przesypia, tzn kąpiemy ją o 19, zasypia tak w 30 minut, czasami dłużej i śpi do około 6, czasami dłużej (Bogu niech będą dzięki ) a czasami krócej (jak dzisiaj Hania ma łóżeczko 0,5 metra od naszego łóżka, więc daleko nie ma jakby co
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak niz z gruchy ni z pietruchy sie pochwale moim silnym dzieciem
|
|
|
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas było podobnie za pierwszym razem też było zaśnięcie bez problemu a na zajutrz ryk ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- wow! ale czad |
|
|
|
|
#789 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale też musiałam go nauczyć i wyszkolić bo w domu jego mama nie pracowała i wszystko mieli zrobione i podstawione. Cytat:
Powiem wam że nie chce zapeszać ale dziewczyna dziś zrobiła sama zabieg, wszystko dobrze , wiec oby się sprawdziła |
|||||
|
|
|
#790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam właśnie dzieciaki za te ich "teorie";D Cytat:
Siedziałam gadałam z Nim o tym jak grochem o ściane. Bo sobie Jego rodzina bez Niego nie da rady. ehhh/
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
||
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
Hejhej,
Wszystkie zdjęcia śliczne i super, że bliźniaki świetnie sie mają. Za jutrzejsze wizyty trzymam kciuki.Ja mam napięty grafik jakoś w tym tygodniu dziś był dentysta (nawet mi sie wpisał w kartę ciąży), jutro mam gina na 12:30, a w piątek fryzjer wreszcie pozbędę się odrostów! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Santom wow
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam fryzjera w sobotę, już też się nie mogę doczekać ![]() U nas dzisiaj pobudka o 5, bo Hania się przebudziła a mój mąż ślepy bez okularów spojrzał na zegarek i myślał, że już dużo później, więc wstał, włączył światło, zaczął robić mleko, ja do niego mówię: co ty robisz, środek nocy jest, a on mówi, że już po 6... no dobra, więc się ruszyłam, patrzę na zegarek a tam 5...... no już niestety ze spania nici, ale się wkurzyłam no, bo wystarczyłoby Hanię uspokoić troszkę i by na bank jeszcze pospała godzinkę minimum, no ale mój mąż zadecydował dzisiaj, że wstajemy o 5, więc co zrobić jestem teraz maksymalnie oszołomiona przez to, ale trzeba przetrwać ten dzień, no chociaż do tej 21 by wypadało funkcjonować Trzymajcie się mamusie, miłego dnia Wam życzę i nie piszcie tyle co wczoraj, bo ja potem nie nadążam nawet z czytaniem a co dopiero z napisaniem czegoś do Was |
||
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
O jaaaaa :-D
Dzień dobry, wczorajsze mulenie już na szczęście przespałam, nigdy w ciąży tak źle się nie czułam, tym bardziej że nudności mi już raczej po mału przechodzą ![]() Dziś mam zamiar cały dzień się wylegiwać :-P Tak wczoraj popatrzyłam na swoje kwiatki na parapecie, mam ich 4 i wszystkie, ale to wszystkie na raz kwitną, moja ciąża im służy:p za dzisiejsze wizyty Miłego dnia
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze pracujesz, chyba rzeczywiscie te dzieciaki bardziej wykończające od pracy ![]() Cytat:
A o 19 już chce kąpu Kiedyś wam nagram jak Olaf fajnioe pokazuje, że chce się kąpać, macha rączkami jak kaczuszka skrzydełkami i skacze. Własnei wczoraj doszłam do wniosku, że robił juz to w brzusiu, bo nadaktywny był zawsze w wannie ![]() A to bliziutko ma U nas ma parę metrów do sypialni od siebie ![]() Wow ale silne ![]() I witam z rana ![]() U nas o 6 pobudka, a teraz ziewa klops Szczepienie mamy i muszę do położnej z młodym podejść i na pocztę i ciacho zrobić a składniki trzeba kupić a wrócimy po 12 ![]() ![]() Oliś zaczyna kapować że w brzusiu jest dzidzia i robi aja
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
twarda mamuśka a dzieciaki z tego co wiem, to lubią tak sobi pomarudzić heh ![]() Dzień dobry a ja byłam wczoraj u laryngologa i mam wywalić pościel i poduszke z pierza ;( i kwiaty doniczkowe z pokoju, w którym śpię santom niesamowite, że już tak widać zazdroszczę!!
|
|
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
u mnie deszczowa pogoda.. o 12 mam wizytę, proszę o kciuki ![]() bo wiem ze Wasze są niezastąpione również 3mam kciuki za inne wizyty dzisiaj ![]() buziaki , odezwę się poźniej |
|
|
|
#798 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od wczoraj nie mówię nic, byłam na wizycie, dostałam zdjęcie 4D dzidzi, nie widac za bardzo jeszcze kształtów człowieczka, ale skoro on sie mną nie interesuje, nie pomaga, to kij mu w oko, nie będzie wiedział o niczym co się dzieje z dzidzią ![]() Cytat:
wczoraj się ofoszyłam, to chociaż talerz umył po sobie po obiedzie ![]() Cytat:
), to już nie widza tego Cytat:
ale fakt, zero wsparcia, to co mu powie teściowa, że siedziałam w domu i nie oporządzałam np. wokół domu, to on oczywiście zły na mnie ![]() Cytat:
tyle razy rozmawiała i nic, jak grochem o ścianę mam nadzieję, że się zmieni, jak przyjdzie dziecko na świat, ale prędzej brudem zarośniemy, jak ja nie posprzatam, bo on biedy od rana do nocy zapieprza, a tescie oczywiście że to moja wina, że ja go cisnę, a ja nawet mu zakazuję, bo go w ogóle w domu nie ma no i według teści to moja wina, wszystkiemu winna jestem ja, no ludzie.... no poważnie |
|||||
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Pół nocy nie spałam. MIałam takie uczucie, że zaraz mi coś wypadnie z pochwy. Bez bólu, skurczy itp. Tylko jakby mi coś tam "zalegało", obniżyło się
A teraz mdłości do tego ![]() Niegrzeczna, pikaso, pomarańcza, asiulka, aldrin trzymam kciuki
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-11-20 o 08:11 |
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Santom jak fajnie
zazdroszczę Ci już tych kopniaczków Pomarańcza to trafiła Ci się chyba pojęta dziewczyna ![]() Kasian współczuję tego wstawania wczesnego . Nasz też ma jedną od ok. 12.30 do 14 czasem 15. na noc zasypia ok. 20 Madziula za szczepienie. To super że Oliś już rozumie że dzidzia w brzuszku mieszka ![]() Witam się w 15tc ![]() Niestety dziś nocka nie ciekawa bo Oskar obudził się o 1.30 długo się wiercił kręcił , aż puścił piżama i łóżeczko do przebrania, więc wylądował u Nas ale zanim zasnął to też minęło . Ok. 6.30 powtórka , ale ogarnęłam i pospaliśmy do 7.15 jeszcze. Znów brak apetytu i boję się czy jelitówki jakiejś nie złapał ;/ I tak sobie myślę że jak tak to wina bezmyślnej teściowej bo przyszła na wieczór do Nas , była blisko Oskara , a potem się „chwaliła” że chyba coś ją złapało bo 3 razy przegoniło ;/ Nic będziemy obserwować dalej…. I wiecie co wczoraj mój TŻ sprzedał paletki (ryby) i całe swoje akwarium 450l , tak jakoś pusto się zrobiło
|
|
|
|
#801 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj wieczorem Zasnelam nad telefonem jak was nadrabiałam. |
|||||
|
|
|
#802 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a on jeszcze jakie teksty później do niej, że ona ma za to płącone, że mu wypierze, posprzata, ugotuje itd., bo przeciez jej swoją rentę oddaje ![]() Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania tez uwielbia kąpiele Kciuki za szczepienie ![]() A jakie ciasto pieczesz? Cytat:
Gratulacje za tydzień ja dzis kończę 12 i rozpoczynam tym samym 13 Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#804 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No niestety mieszkanie z teściami bywa trudne tym bardziej jak się wtrącają w życie młodych ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też czasem żałuje, że nie mogę sobie poleniuchować w domu (np. dzisiaj) ale wiem, że bardzo szybko by mi sie znudziło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuje ale w kalendarzy nastąpiła pomyłka ja mam wizytę ale 20 grudnia dopiero Nikii oby to jednak nie jelitówka, bo biedaczek się będzie męczył
|
||||||||
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
o to juz z górki
ja dopiero za dwa dni skończę 12 tc ![]() jak mi się uda to pochwalę się swoim maleństwem ![]() EDIT: no to wrzucam swoje pierwsze focie Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-20 o 08:46 |
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona_85 ale to tak zawsze jest,my żerujemy na ich wypłatach,że tak powiem ... pewnie też już jego kochana rodzinka gada,że tylko żyjemy z jego wypłaty itp,ale nikt nie wie że moi rodzice nam się dorzucają i dają mi na własne wydatki ! i z tych pieniędzy potrafię zrobić zakupy do domu także nie żyjemy tylko z jego wypłaty a kredyt też jest do spłacenia ...
A że tak powiem decydowaliśmy się na dziecko jak nie mam pracy więc to była wspólna decyzja,ja sama dzidziusia nie zrobiłam ... Ostatnio słyszę od "przyszłej teściowej " że bym ciasto im zrobiła i przywiozła albo coś tam innego ... a żeby oni nam coś zrobili i dali ! Nic ! Od moich rodziców mamy pełno słoików z przetworami,często na obiady przychodzimy ... Po prostu brak słów. santom cudo Witam dziś ... i rozpoczynamy 16 tydzień
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ramona - niestety ale musisz z mężem porozmawiac, ja zaczęłam mu mówic wszystko co wyrabia jego matka i ojciec i powiem Ci, że stosunek się zmienił. Nie ustawiają mnie tak jak chcą Mów wszystko dosłownie. Ja to już doszłam do takiego stopnia, że mówię co teściowa gada przez telefon i mój mąż wtedy wpada na dół i robi burdę I powiem Wam zmienia się mąż z każdym dniem, już jest moim mężem, a nie dzieckiem mamusi![]() santom- słodko to wygląda Kochane ja mam dziś o 13 pogrzeb tego znajomego, nie wiem jak ja to zniosę na prawdę Na samą myśl mam mdłości
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona dzidziuś piękny !
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dużej wody Olaf sie boi, nad morzem jeziorem był duży problem dopiero pod koniec wakacji zaczął sie przekonywać. Dziwne bo basenu aż tak nie, musi sie przekonać ale potem chętnie idzie.No właśni nie piekę tylko bez pieczenia tarte z czekolada kombinuję ale nawet margaryny mam za mało Musimy na zakupyNikki zdrówka dla Oskarka, my niedawno mieliśmy, w sumie młodemu szybciutko przeszło tylko całonocne wymioty ale uważajcie na siebie, bo u nas całą rodzine zaatakowało Dalszą też, bo to we wszystkich świętych było, jak byliśmy u babci, to musiał zarazić ją i kuzynkę która była kilka godzin po nas, dziwna choroba
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

za wychowanie TŻ 

Myślałam że mi serce pęknie. Przez cały dzień się żaliła że pani doktor jej ałłła zrobiła. Na szczęście następne jak skończy 5 lat
Chyba bo w żłobku była szkarlatyna, nie wiem czy dopuści...
i Rysiu
to w śmigus dyngus będę miała urodziny
Zgrałam zdjęcia, wgrałam nowy system, a później się zaczęło - sterowniki, jak się okazało, płyty zaginęły 

no już niestety ze spania nici, ale się wkurzyłam no, bo wystarczyłoby Hanię uspokoić troszkę i by na bank jeszcze pospała godzinkę minimum, no ale mój mąż zadecydował dzisiaj, że wstajemy o 5, więc co zrobić 
dla małża... Co to za teksty... Ja nie toleruję cichych dni, ale jak dla mnie jedynym sesownym rozwiązaniem w twoim przypadku zaprzestac rozmawiać z tym człowiekiem aż się nie opamięta i nie zrozumiem że popełnił straszny błąd mówiąc coś takiego bez zastanowienia... Szok
piżama i łóżeczko do przebrania, więc wylądował u Nas ale zanim zasnął to też minęło . Ok. 6.30 powtórka , ale ogarnęłam i pospaliśmy do 7.15 jeszcze. Znów brak apetytu i boję się czy jelitówki jakiejś nie złapał ;/
Mów wszystko dosłownie. Ja to już doszłam do takiego stopnia, że mówię co teściowa gada przez telefon i mój mąż wtedy wpada na dół i robi burdę
Ale dużej wody Olaf sie boi, nad morzem jeziorem był duży problem dopiero pod koniec wakacji zaczął sie przekonywać. Dziwne bo basenu aż tak nie, musi sie przekonać ale potem chętnie idzie.