Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 08:57   #811
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Ramona zdjęcia

Kochane tak przeglądam opis mojego wczorajszego usg, i sie doczytałam:
Łożysko : przednia ściana
Czyli tzn że łożysko przoduje? Czy coś takiego?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:57   #812
kaorlak
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Dzień dobry!
I znowu wstałam z bólem głowy , a za oknem ponuro i pada deszcz

Witam się w 18 tc, czyli w 5 miesiącu

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Wow sama kupujesz buty mężowi? Mój też ma taki zapęd, ale nie pozwoliłby sobie kupić, musi przymierzyć Ale reszte garderoby raczej ja kupuję, bo by w dziurawych skarpetach chodził
Dzielna Misia, nas szczepienie czeka jutro Chyba bo w żłobku była szkarlatyna, nie wiem czy dopuści...
Czasami muszę, bo Mężul nienawidzi zakupów. Udaje mi się go wyciągnąć może z dwa razy do roku, kiedy musi kupić spodnie, bo te trzeba mierzyć. Resztę muszę kupować mu ja czasami też prosi żebym pojechała wcześniej i powybierała parę rzeczy żeby on mógł tylko przymierzyć bez chodzenia po sklepach. Taki typ
Madziuuula buty akurat Mu się spodobały i rozmiar też dobry, więc miałam oko

Santom, ale super, że u Ciebie już tak widać na zewnątrz! U mnie jeszcze nie , ale Dzidziusia czuję codziennie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:59   #813
anulka3999
Rozeznanie

witajcie

Ja dzis wyjatkowo wyspana
przed chwilką zauważyłam u siebie nowy objaw ciąży - na filmie płakałam, bo było o malutkim dziecku, które mieli umieścić w domu dziecka. Ja raczej sie nie wzruszam a tu zonk

za dzisiejsze wizyty
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:00   #814
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ramona zdjęcia

Kochane tak przeglądam opis mojego wczorajszego usg, i sie doczytałam:
Łożysko : przednia ściana
Czyli tzn że łożysko przoduje? Czy coś takiego?

Paulka chyba nie, to oznacza że łożysko jest z przodu od strony brzucha, a nie kręgosłupa. Łożysko przodujące oznacza że jest na dole przy ujściu kanału rodnego, jakby przed Dzidziusiem
Stary 2013-11-20, 09:02   #815
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Paulka chyba nie, to oznacza że łożysko jest z przodu od strony brzucha, a nie kręgosłupa. Łożysko przodujące oznacza że jest na dole przy ujściu kanału rodnego, jakby przed Dzidziusiem
Dziękuję :-*
W niektórych sprawach jestem nadal zielona :-P
Dobrze, że mam Was

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-20, 09:05   #816
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję :-*
W niektórych sprawach jestem nadal zielona :-P
Dobrze, że mam Was

Nie ma za co Łożysko przodujące to bardzo poważna sprawa, więc gin napewno by tak tego nie zostawił
Stary 2013-11-20, 09:13   #817
Magdi555
Rozeznanie

Hej
Ja nie mam dziś laptopa, także wpadam tylko na chwilę prosić o kciuki - o 16:30 mam wizytę. Ja również zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia! Więcej wieczorem bo nie mam cierpliwości do pisania na tel

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-20 o 09:17
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:22   #818
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
O jaaaaa :-D

Tak wczoraj popatrzyłam na swoje kwiatki na parapecie, mam ich 4 i wszystkie, ale to wszystkie na raz kwitną, moja ciąża im służy:p

za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia
Coś chyba w tym jest, bo ja mam 11 storczyków, większość po przekwitnięciu od razu wypuściła kolejne pędy i w zimę będę miała pięknie kwitnące kwiatki. Mąż śmieje się że nawiedziła nas "klęska urodzaju" i w ilości dzieci i w kwitnących kwiatach.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:27   #819
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

Carmenaa - może to jest ten link, którego nie możesz znaleźć, a nawet jeśli nie to też bardzo fajny na rozjaśnienie tematu : http://www.strefakobiety.pl/dziecko/...iewczynka.aspx

tak to ten. dzięki ostatnio szukałam kumpeli i za nic nie mogłam znaleźć

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
mnie tez się podoba Liwia, w rodzinie mielismy dziewczynkę o tym imieniu, ale zdarzyła się tragedia i to imię już jest zarezerwowane tylko dla tego aniołka

nie pytam może o szczegóły no Liwia to bardzo rzadkie imię, a ładne. Szkoda, że mąż jest na nie, bo w sumie dopiero na tym forum widzę ile będzie Majek

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

u nas jak dziewczynka prawdopodobnie też będzie Maja

no i kolejna

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawy wątek znalazłam Jakby któraś była zainteresowana:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=420526

Ciekawe zderzenie wyobrażeń odnośnie macierzyństwa do rzeczywistości. Czytając go sama zauważyłam, że mam podobne wyobrażenia co te mamuśki, które im się w ogóle nie sprawdziły... W stylu.. "ubieram dziecko w piękne kolorowe ciuszki, tak, że każdy do każdego pasuje, robię sobie piękny make up, wbijam w ciuchy z najnowszej kolekcji prosto z wybiegów i w moim super wypasionym wózku udaję się na przedpołudniowy spacer"

świetne! jak będę miałą chwilę czasu to poczytam do końca z tym strojeniem siebie i dziecka i wychodzeniem na spacerki raczej nie miałam wyobrażeń

M.in. ja sądziłam, że jak się dziecko urodzi to już jest po wszystkim i można na luzie cieszyć się dzieckiem, a tu ból krocza po nacięciu, ból piersi, że spać nie szło, przy karmieniu skurcze macicy

Poza tym myślałam, że noworodek (bo tak mi wpierano) to ciągle śpi i będę się nudzić. Mój jak spał 4godziny na dobę to było dobrze

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Carmena wiem że w ciązy ból brzucha to nawet i normalka z tym że ja tez łapię się na tym że dużo rzeczy porównuję z pierwszą ciążą :P

ja też porównuję, tyle, że u mnie nie ma dużej różnicy, na razie ciąże są podobne no pierwsza była nieco gorsza na początku zopbaczymy co dalej, bo to dopiero początek

Cytat:
A wiec ciocie kochane wstawiam zdjęcia moich misiów, niestety wspólnego zdjęcia nie mają :P

o jaa szkoda, że nie ma zdjęcia jak są razem.

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Paulka ahhh te Twoje bąbelki

Zostałam dziś poderwana wracam sobie do domu spokojnie, a tu ktoś nagle woła do mnie dzień dobry i się uśmiecha, byłam zdziwiona i zaczęłam się zastanawiać czy my się znamy mężczyzna koło 30 wysoki brunet przystojny podbija do mnie i się pyta czy my przypadkiem się nie poznaliśmy kiedyś w Bielsku, mówię, że na pewno nie, na co on się przedstawia i pyta czy w takim razie dałabym się zaprosić na kawę podziękowałam grzecznie i powiedziałam, że mam narzeczonego, życzył szczęścia i miłego dnia.. taki przystojniak ehh
a mój TŻ to w ogóle zazdrosny nie jest coś mi się wydaje, że jest zbyt pewny siebie, a raczej pewnie myśli, że może mieć głowę spokojną skoro jestem z nim w ciąży czas chyba to zmienić macie jakieś pomysły??

mój jest zazdrosny aż z nadmiarem. Jak byłam w ciąży z 7miesięcznym brzuchem to sądził, że mnie ktoś w barze mógł podrywać

Strój się, pisz smsy niby po kryjomu, jak odbierasz telefony wychodź, nie mów niekiedy gdzie taka wystrojona wychodzisz lub powiedz "aa do koleżanki" Da mu do myślenia
Przydał by się jakiś prawdziwy adorator to by się wystraszył

Cytat:
A ja dzisiaj wieczorem postanowiłam mojemu synowi powiedzieć "DOŚĆ" co wieczór to samo , lezy w łożeczku niby zasypia nagle wstaje i rzuca smoczek i ryk bo smoka nie ma a ja go szukam pod łóżkiem, szafą itp. Po czwartym razie powiedziałam "dość" dałam mu smoka i powiedziałam :jak umiesz wyrzucać to potrafisz też zasnąć sam " i wyszłam. I co ?? Oskar bez marudzenia zasnął
stanowczość to podstawa nie ma co się czasami cackać z dziećmi, bo by nas zamęczyły psychicznie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
o ja szybko zaczyna tam szaleć

Cytat:
u mojego to nie jest tak, że mamusia najwazniejsza, raczej ojciec, co on powie to święte, juz nie raz się wyprowadzałam przez tego człowieka stamtąd na kilka dni, bo mąż mnie się nie czepiał, a ten obcy dla mnie człowiek miał od syna jakby nie było przyzwolenie, bo nawet odwagi nie miał małż pogadać z ojcem, jaki tamten ma stosunek do mnie. Głównie jak nie wiadomo, o co chodzi, to o pieniądze, bo mąż dotychczas kase ładował w dom rodzinny, on jedyny, a ma przeciez tez rodzeństwo. No i przyszła żona na utrzymanie, która obecnie nie pracuje finansowo i według ich opinii "doi" kase od męża... a to że swoje wszystkie oszczędności wydałam na urządzenia kuchni, kupiłam sprzęt, meble, meble do sypialni, żebyśmy jakoś tam żyli w miarę osobno, bo mąż to goły i wesoły (no tak, kasa szła w dom), to już nie widza tego

on to raczej tatisynek ale fakt, zero wsparcia, to co mu powie teściowa, że siedziałam w domu i nie oporządzałam np. wokół domu, to on oczywiście zły na mnie taa... bo to moje jest
z małżem rozmowa nic nie daje
tyle razy rozmawiała i nic, jak grochem o ścianę
mam nadzieję, że się zmieni, jak przyjdzie dziecko na świat, ale prędzej brudem zarośniemy, jak ja nie posprzatam, bo on biedy od rana do nocy zapieprza, a tescie oczywiście że to moja wina, że ja go cisnę, a ja nawet mu zakazuję, bo go w ogóle w domu nie ma no i według teści to moja wina, wszystkiemu winna jestem ja, no ludzie....
straszne ja to bym nie wytrzymała i wyprowadziła się na dobre a mąż by musiał podjąć decyzje z kim chce żyć, bo taki układ jaki tam macie jest chory szkoda mi Cię...

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Ramona_85 ale to tak zawsze jest,my żerujemy na ich wypłatach,że tak powiem ... pewnie też już jego kochana rodzinka gada,że tylko żyjemy z jego wypłaty itp,ale nikt nie wie że moi rodzice nam się dorzucają i dają mi na własne wydatki ! i z tych pieniędzy potrafię zrobić zakupy do domu także nie żyjemy tylko z jego wypłaty a kredyt też jest do spłacenia ...
A że tak powiem decydowaliśmy się na dziecko jak nie mam pracy więc to była wspólna decyzja,ja sama dzidziusia nie zrobiłam ...
Ostatnio słyszę od "przyszłej teściowej " że bym ciasto im zrobiła i przywiozła albo coś tam innego ... a żeby oni nam coś zrobili i dali ! Nic !
Od moich rodziców mamy pełno słoików z przetworami,często na obiady przychodzimy ... Po prostu brak słów.
kolejna współczuje...ja też nie miałam kolorowo na początku, ale to co wy macie to jest straszne.
Nie przejmuj się to co gada rodzina męża ja też swego czasu wrzuciłam na luz i wierz mi, żyje się lżej

menia współczuje teściów co za ludzie....

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:27   #820
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
A mi sie suwaczek zaciął 2 dni temu i ani drgnie
mnie też wkleiłam nowy, bo myslałam, że cos pochrzaniłam z datą
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:29   #821
asiulka_22
Zakorzenienie

WITAM mamuśki
Light Limara>> i jak się czujesz ale to jak napisałaś że miałaś wrażenie że ci coś wypadnie,,,, to się przestraszyłam.... może większa ilość upławów czy coś???
a tak wogóle borykacie sie z tym?? ja normalnie mam az biało czasem ehhh

paulka0212 >> odnośnie tego łożyska na przedniej ścianie... :
"...Łożysko na przedniej ścianie nic nie znaczy - tzn. kazdej kobiecie może się zrobic gdzie indziej Nie ma w tym żadnego problemu, ewentualnie możesz słabiej czuc dzidzię, bo na przodzie Twojego brzucha jest w macicy najpierw łożysko, a dopiero później dzidziuś
Też tak miałam i niczym to nie groziło. Wszystko przebiegło jak najbardziej prawidłowo "
----------------------------------------------
"....to nie jest groźne, tylko słyszałam że można słabiej ruchy dziecka odczuwać do łożysko jest ułożone tuż pod powłokami brzusznymi, ale jak ty czujesz to niczym się nie martw bo samo ułożenie Ci ani dziecku nie zagraża. Niektóre kobiety mają ułożone tak nisko że przesłania ujście szyjki macicy i wtedy mają CC.
"....Ja miałam w poprzedniej ciąży i w tej też mam łożysko na przedniej ścianie. Rodziłam normalnie, jak każda, bez znaczenia"
-----------------------------------------------
I JAK SPOKOJNIEJSZA???? MAM NADZIEJE
bo co innego to łożysko przodujące jak jest, czyli że istnieje ryzyko odklejenia a to jest już niebezpieczne,,, ja sama nie wiem gdzie mam umiejscowione łożysko.... ale to nie jest tak że ono jest " ruchome" i może się przemieszczać? raz na dole raz na górze???

A TAK WOGÓLE GDZIE NASZA HOPE ZNIKNĘŁA??? bo wczoraj chyba nie pisała o ile się nie myle.....
Hope daj znak....

miłego dnia kobitki życze.....
ja ide jak to któras z was kiedyś napisała i smiałam z tego nieżle.... >> " doprowadzić panią szanowną do porządku " hehehe
.....

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-11-20 o 09:33
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:30   #822
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry

zaczynam dziś 18 tydzień

Byliśmy wczoraj tesco i nakupiliśmy kilka ciuszków dla córci na wyprzedaży czuje że popłyne z tymi dziewczęcymi zakupami ale żal było nie brać za grosze na szczęście Przemek też zachwycony córcią więc nie marudził

Cytat:
Napisane przez hoana Pokaż wiadomość
Witam,chciałabym dołączyć do Was dziewczynyTermin porodu mam na 20 maj 2014. To mój pierwszy dzidziuś. A wiekiem chyba byłabym tu najstarsza-niebawem 32 stuknie.
hejka napisz coś o sobie
Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość

Moj mezulek tez juz nei jest zazdrosny,az czasem to boli.
Nikki, siostra mojego meza tez ma tak samo na imie, wiec po moim slubie nazywamy sie tak samo. Najlepsze bylo, jak bylismy razem za granica i przechodzilysmy przez bramki za soba, dlugo nam dowody ogladali

W zalaczeniu zdjecia moich skarbow, pozniej cos wytne jeszcze fajnego z filmu.
zdjęcia ślodkie

co do zazdrości to mój mąż też nie jest zazdrosny, ufa mi, jesteśmy 6 lat razem. Uważa że nie daje mu powodów, więc nei ma o co. Może dlatego że ma już swój wiek-33 lata
Ale wcześniej byłam z facetem 6 lat w zwiazku co był chorobliwie zazdrosny, nie życzę nikomu. Nawet po tych 6 latach zachowywał się tak jakbysmy sie znali miesiąc. nie mogłam dosłownie z nikim porozmawiać (facetem) bo potem obraza na tydzień
także cieszcie się że nie macie zazdrośników.
Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Racja, jednak starosc nie radosc
Ja gleboko wierze w to, ze bedzie parka. Mialam taka przykrą sytuacje, ze w dniu potwierdzenia ciazy umarla moja ukochana babcia, a dwa dni pozniej moj rownie kochany dziadek. Dziadek przed smiercia jeszcze mowil, ze zaopiekuje sie mna z nieba (powiedzialam mu o ciazy). Kazdy mowi, ze to taki zbieg okolicznosci moje blizniaki w czasie ich smierci, ze to oni zwolnili miejsce na ziemi dla moich dzieci, ze nie moze byc inaczej. Ale czas pokaze...
wzruszające..
Cytat:
Jakoś przeżyłyśmy szczepienie, ale lekarka musiała mi pomóc przytrzymać Misię tak się moja Biedulka wyrywała Myślałam że mi serce pęknie. Przez cały dzień się żaliła że pani doktor jej ałłła zrobiła. Na szczęście następne jak skończy 5 lat

Pochodziłyśmy potem po CH, kupiłam Mężulowi buty na zimę (zanim sam by się wybrał to byłaby już wiosna ), Misia pozachwycała się choinkami i cały wieczór gadała, że Tatuś jej pupi (kupi) choinkę
Teraz mi nogi do tyłka wchodzą i bolą mnie plecy

Ja w pierwszej ciąży chorowałam na imię Lilianna , ale Mąż się nie zgadzał, bo ma ciotkę Lilkę i nie bardzo za nią przepada.
dobrze, ze już po szczepieniu. A urodzinki już wyprawialiście??

mi się też Lilianka podoba

Cytat:

U nas dzisiaj pobudka o 5, bo Hania się przebudziła a mój mąż ślepy bez okularów spojrzał na zegarek i myślał, że już dużo później, więc wstał, włączył światło, zaczął robić mleko, ja do niego mówię: co ty robisz, środek nocy jest, a on mówi, że już po 6... no dobra, więc się ruszyłam, patrzę na zegarek a tam 5...... no już niestety ze spania nici, ale się wkurzyłam no, bo wystarczyłoby Hanię uspokoić troszkę i by na bank jeszcze pospała godzinkę minimum, no ale mój mąż zadecydował dzisiaj, że wstajemy o 5, więc co zrobić jestem teraz maksymalnie oszołomiona przez to, ale trzeba przetrwać ten dzień, no chociaż do tej 21 by wypadało funkcjonować

Trzymajcie się mamusie, miłego dnia Wam życzę i nie piszcie tyle co wczoraj, bo ja potem nie nadążam nawet z czytaniem a co dopiero z napisaniem czegoś do Was
oj współczuję takiej wczesnej pobudki, mąż się popisał

Cytat:
Witam się w 15tc
Niestety dziś nocka nie ciekawa bo Oskar obudził się o 1.30 długo się wiercił kręcił , aż puścił piżama i łóżeczko do przebrania, więc wylądował u Nas ale zanim zasnął to też minęło . Ok. 6.30 powtórka , ale ogarnęłam i pospaliśmy do 7.15 jeszcze. Znów brak apetytu i boję się czy jelitówki jakiejś nie złapał ;/
I tak sobie myślę że jak tak to wina bezmyślnej teściowej bo przyszła na wieczór do Nas , była blisko Oskara , a potem się „chwaliła” że chyba coś ją złapało bo 3 razy przegoniło ;/ Nic będziemy obserwować dalej….

I wiecie co wczoraj mój TŻ sprzedał paletki (ryby) i całe swoje akwarium 450l , tak jakoś pusto się zrobiło
zdrówka dla Oskarka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:31   #823
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie też wkleiłam nowy, bo myslałam, że cos pochrzaniłam z datą
Ejjj u mnie też coś nie tak z suwaczkiem :/

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-20, 09:31   #824
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Mąż śmieje się że nawiedziła nas "klęska urodzaju" i w ilości dzieci i w kwitnących kwiatach.
dla męża dobry tekst hehe
Stary 2013-11-20, 09:32   #825
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Kochane ja mam dziś o 13 pogrzeb tego znajomego, nie wiem jak ja to zniosę na prawdę Na samą myśl mam mdłości
przede wszystkim spróbuj za wiele się nie stresować
Cytat:

santom - jaki to urocze

a ja spędziłam dziś poranek na poinformowaniu kier. i koleżanek w pracy o moim stanie - bardzo dobrze to przyjęli

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:33   #826
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
WITAM mamuśki
Light Limara>> i jak się czujesz ale to jak napisałaś że miałaś wrażenie że ci coś wypadnie,,,, to się przestraszyłam.... może większa ilość ipławów czy coś???
a tak wogóle borykacie sie z tym?? ja normalnie mam az biało czasem ehhh

paulka0212 >> odnośnie tego łożyska na przedniej ścianie... :
"...Łożysko na przedniej ścianie nic nie znaczy - tzn. kazdej kobiecie może się zrobic gdzie indziej Nie ma w tym żadnego problemu, ewentualnie możesz słabiej czuc dzidzię, bo na przodzie Twojego brzucha jest w macicy najpierw łożysko, a dopiero później dzidziuś
Też tak miałam i niczym to nie groziło. Wszystko przebiegło jak najbardziej prawidłowo "
"....to nie jest groźne, tylko słyszałam że można słabiej ruchy dziecka odczuwać do łożysko jest ułożone tuż pod powłokami brzusznymi, ale jak ty czujesz to niczym się nie martw bo samo ułożenie Ci ani dziecku nie zagraża. Niektóre kobiety mają ułożone tak nisko że przesłania ujście szyjki macicy i wtedy mają CC.
"....Ja miałam w poprzedniej ciąży i w tej też mam łożysko na przedniej ścianie. Rodziłam normalnie, jak każda, bez znaczenia"
-----------------------------------------------
I JAK SPOKOJNIEJSZA???? MAM NADZIEJE
Spokojniejsza, dziękuję

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-20, 09:35   #827
lolitka888
Rozeznanie

Hejcia

Kurde nacytowałam się jak głupia i mi wsysło wszystko;/
To z tego co pamiętam to fajnie,że Wielkanoc 20 kwietniaTo jak dobrze pójdzie to mój Maluszek będzie miał swoje 1 Święta z nami na świecie i 22 będzie na moich urodzinach

Santom Przepiękny filmik! i Dzidzia taka silna,szok! Mój pokopuje sobie ale jest wstydnisiem i jak przyłoże rękę to przestaje:p tylko raz widziałam jak tak brzuszek podskakiwał dopiero.
Ramona Fajniutkie zdjęcia

Mi storczyki teraz też kwitną jak szalone;p coś w tym musi byc
No i zapomniałam co chciałam jeszcze napisać

aaa aMagdi 3mam kciuki za wizyte i gratuluje Mamusią 5 miesiąca!!!<serce>

P.S. zaraz wrzuce do klubu zdjęcia legginsów dla tych,które chciały opinie znać

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-20 o 09:37
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:36   #828
Ramona_85
Zakorzenienie

meniaa94
z nami własnie też tak było w styczniu uzgodnilismy, że jak przez pół roku nieuda mi się nic znaleźć, to rozpoczniemy starania ale się przeciągnęło trochę, ze względu na moją chorobę, później badania na toxo, różyczkę, cytomegalię, następnie 3 miesiące na suplemencie i tak wyszło na września

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ramona - niestety ale musisz z mężem porozmawiac, ja zaczęłam mu mówic wszystko co wyrabia jego matka i ojciec i powiem Ci, że stosunek się zmienił. Nie ustawiają mnie tak jak chcą A wcześniej tak bywało Mów wszystko dosłownie. Ja to już doszłam do takiego stopnia, że mówię co teściowa gada przez telefon i mój mąż wtedy wpada na dół i robi burdę I powiem Wam zmienia się mąż z każdym dniem, już jest moim mężem, a nie dzieckiem mamusi Teściowa też się uspokoiła trochę tfu, tfu...
moi tescie nie są w stanie mnie ustawić, bardziej to syna buntują, że mu żona każe to czy tamto ja też mu mówię, co rodzice mówią, to on albo do nich mówi i nie dociera, robią swoje, albo mówi, żebym to olała, tylko że ja siedzę całymi dniami w domu i wysłuchuję, w ogóle nie ma prywatności, czuję się obco w tym domu a jeszcze tescie mieli się przenieść na dół w zeszłym roku, taki był deal, tylko finanse nie pozwoliły, nie potrzebnie zgadzałam się tam mieszkać przed ich wyprowadzką niestety mąż nie odbył kursu, na którym wyraźnie pani tłumaczy, że teraz liczy się żona i to jest jego rodzina nr 1, a on jeszcze pępowiny nie odciął, ale to bardziej od ojca, on go wykorzystuje, przeprowadzają się 2 lata, mąz tam im kupuje, no rozumiem, takie rzeczy co tu zostaja, podłogi, okna, drzwi, ale ostatnio mąż mu zaczął papierosy kupować ode mnie też pożyczył na fajki i nie oddał do tej pory, jak mam wołać od teścia 5 zł po prostu drugi raz nie pożyczę
Stary 2013-11-20, 09:37   #829
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
o to juz z górki
ja dopiero za dwa dni skończę 12 tc
jak mi się uda to pochwalę się swoim maleństwem

EDIT: no to wrzucam swoje pierwsze focie
Super zdjęcia z górki to będzie za tydzień jak będzie skończony ten 13 tak myślę

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Teraz już nie bo trzeba go nosić jednak na tym basenie, no i boję się bakterii. A tata nie ma czasu, zbiera się już półtora roku Ale dużej wody Olaf sie boi, nad morzem jeziorem był duży problem dopiero pod koniec wakacji zaczął sie przekonywać. Dziwne bo basenu aż tak nie, musi sie przekonać ale potem chętnie idzie.

No właśni nie piekę tylko bez pieczenia tarte z czekolada kombinuję ale nawet margaryny mam za mało Musimy na zakupy
No no, trzeba nosić, my zawsze w trójkę chodzimy, ale daaaawno nie byliśmy, wypadałoby się wybrać, chociaż jak sobie wyobrażę wyjście z basenu potem na to zimno to mi się nie chce

Hania uwielbia jezioro mieszkamy nad jeziorem prawie że i jak były największe upały to często w ramach spaceru chodziłyśmy sobie na plażę się popluskać trochę zdecydowanie Hanula była najmłodszą plażowiczką a nad morzem dużo ciekawszy od wody był piasek i jego walory smakowe

To ubierajcie się i na zakupy bo jestem ciekawa efektu

Cytat:
Dzień dobry!
I znowu wstałam z bólem głowy , a za oknem ponuro i pada deszcz

e
Gratuluję u mnie też ból głowy

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Hej
Ja nie mam dziś laptopa, także wpadam tylko na chwilę prosić o kciuki - o 16:30 mam wizytę. Ja również zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty
Miłego dnia! Więcej wieczorem bo nie mam cierpliwości do pisania na tel
Trzymam mocno mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

oj współczuję takiej wczesnej pobudki, mąż się popisał

No mąż się popisał, a Hania już padła mi teraz jak długa w 3 minuty chyba i potem piła mleko na śpiocha co z kolei przedłużyło sprawę

Jestem zła, bo mąż miał dzisiaj myć okna i co.. i kurde deszcz leje od rana ciekawe kiedy go znowu namówię
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:41   #830
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
nie pytam może o szczegóły no Liwia to bardzo rzadkie imię, a ładne. Szkoda, że mąż jest na nie, bo w sumie dopiero na tym forum widzę ile będzie Majek

straszne ja to bym nie wytrzymała i wyprowadziła się na dobre a mąż by musiał podjąć decyzje z kim chce żyć, bo taki układ jaki tam macie jest chory szkoda mi Cię...
w zeszłą zimę zatruli się czadem, ona spała na górze łożeczka piętrowego i wdychała największa dawkę czadu, nie obudziła już się, reszta trafiła na OIOM

niestety jeżeli tak dalej będzie to się wyniosę, już zapowiedziałam, że jeśli oni nie wyprowadzą się do mojego porodu, to ja się z powrotem do rodziców przeprowadzam... a na wynajem czegokolwiek nie mam co liczyć, mąż 1/3 wypłaty traci na dojazd do pracy
Stary 2013-11-20, 09:43   #831
gosius91
Zakorzenienie

Dzien Dobry !

Mam zamiar dzisiaj Was troszke nadrobic Ciekawe czy mi sie uda Wlasnie zjadlam platki na sniadanko - chwile odpoczynku i moze cos zrobie w domu? Chociaz szczerze mowiac, mam dosc sprzatania ostatnio

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:44   #832
asiulka_22
Zakorzenienie

lolitka888 - to ja czekam na fotke leginsów
Stary 2013-11-20, 09:48   #833
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

kolejna współczuje...ja też nie miałam kolorowo na początku, ale to co wy macie to jest straszne.
Nie przejmuj się to co gada rodzina męża ja też swego czasu wrzuciłam na luz i wierz mi, żyje się lżej
tak, z tym że mnie akurat bardziej bolą słowa teścia, bo on jak to sam ujął, przemyśla temat a później aby dopier...lić, czyli już w ten najczulszy punkt nie wiem, skąd tyle zawiści w tych ludziach, i on mi śmie twierdzić, że rodzina dla niego jest najważniejsza
bo kiedyś miał pretensje, że nic mu nie mówimy, normlanie nudza się i wszystko by chcieli wiedziec, nawet kiedy mam okres dosłownie tak mi powiedział, no to odpowiedziałam, ze dla mnie to chore

a najlepszy tekst to był ze wspólnotą małżeńską, otóz według jego mnie się nic nie należy, bo nie pracuję zarobkowo (czyli moja praca w domu jest nic nie warta!), to co zarobi mąż należy do niego, to co zarobię ja - do mnie, no to mu delikatnie wytłumaczyłam, na czym polega wspólność małżeńska, to stwierdził, że mówię źle, nieprawdę, no to go odesłałam do kodeksu rodzinnego

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Super zdjęcia z górki to będzie za tydzień jak będzie skończony ten 13 tak myślę
u mnie przy Hashi to najgorszy jest I trymestr, mam 50% szans, że się uda
Stary 2013-11-20, 09:52   #834
VwVampirka
Zakorzenienie

Ja dziś na chwilę i znikam, bo mamy z TŻ parę spraw do załatwienia...

Cytat:
Ja mam dziś jakiś ciężki dzień.
Rano wstałam, wymiotowałam....
Godzinę temu znowu :/

A już myślałam że mi się skończyły nudności, ehhhh nie mam siły na nic

ojej ile można się z tym @#$% męczyć?
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór

Ohhh, jak dawno mnie tutaj nie było. Oddałam się wczoraj w wir pracy komputerowej. W końcu pozbyłam się ch.o.l.e.r.n.e.j Visty na laptopie, musiałam ściągnąć blokady, itd. No,ale mniejsza z tym Zgrałam zdjęcia, wgrałam nowy system, a później się zaczęło - sterowniki, jak się okazało, płyty zaginęły Więc wszystko od nowa ściągałam z neta, ale udało się, i mogę spokojnie pisać.. Jeszcze kilka programów doinstalować i spokój na kolejne lata

Niestety Was nie nadrobię.

Dzisiaj mam równy 15 t 6 d Coraz bliżej do połowy
Nie cierpię reinstalować systemu Zawsze cały dzień z życiorysu...

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a ja tak niz z gruchy ni z pietruchy sie pochwale moim silnym dzieciem

No to my już nie mamy czym tu się chwalić... super!

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:54   #835
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
o to juz z górki
ja dopiero za dwa dni skończę 12 tc
jak mi się uda to pochwalę się swoim maleństwem

EDIT: no to wrzucam swoje pierwsze focie

Cytat:

No mąż się popisał, a Hania już padła mi teraz jak długa w 3 minuty chyba i potem piła mleko na śpiocha co z kolei przedłużyło sprawę
to teraz chwila na odpoczynek

za dzisiejsze wizyty Mamuśki

a co do kąpieli maluszków to my ostatnio dostaliśmy od znajomej kredki do kąpieli, Bartek teraz codziennie maluje w wannie, po wannie, siebie, tatusia polecam, duża frajda

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:57   #836
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Coś chyba w tym jest, bo ja mam 11 storczyków, większość po przekwitnięciu od razu wypuściła kolejne pędy i w zimę będę miała pięknie kwitnące kwiatki. Mąż śmieje się że nawiedziła nas "klęska urodzaju" i w ilości dzieci i w kwitnących kwiatach.
Niestety muszę zburzyć waszą teorię, bo mi właśnie storczyk miesiąc temu pozbył się ostatnich kwiatków i dupa.... Ale może nie ma mnie co brać pod uwagę, bo mi wszystkie kwiatki usychają

A tak w ogóle to co robicie z tymi storczykami, żeby odżyły? Mama mi polecała, żeby go wstawić na miesiąc do pomieszczenia bez światła i potem jak się wyciągnie na słońce to odżywa.. Ale u mnie to nie działa :/

Cytat:
WITAM mamuśki
Light Limara>> i jak się czujesz ale to jak napisałaś że miałaś wrażenie że ci coś wypadnie,,,, to się przestraszyłam.... może większa ilość upławów czy coś???
a tak wogóle borykacie sie z tym?? ja normalnie mam az biało czasem ehhh.....
No niestety na razie jest tak, że wyjść z domu bez wkładki higienicznej bym się nie odważyła :/ Zauważyłam, że trochę się zmniejszyły po tym jak zmniejszyłam dawkę Luteiny, ale w zasadzie nie mam złudzeń, że całkiem miną jak odstawię Luteinę....

Cytat:
No no, trzeba nosić, my zawsze w trójkę chodzimy, ale daaaawno nie byliśmy, wypadałoby się wybrać, chociaż jak sobie wyobrażę wyjście z basenu potem na to zimno to mi się nie chce
Byłam wczoraj pierwszy raz w ciąży na basenie i powiem wam, że bajka!!! Gorąco polecam. Trochę się bałam, tych wszystkich bakterii i w ogóle ale było tak cudoooownie, że chyba będę chodzić codziennie W ogóle wczoraj miałam mega aktywny dzień, bo oprócz basenu poszłam też na pilates i siłownię, ale niestety siłownia chyba nie jest najlepsza, bo po 5 minutach biegania na orbitreku mnie zaczęło strasznie podbrzusze boleć :/ Chyba zostanę przy tym basenie i pilatesie....
Stary 2013-11-20, 09:57   #837
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
lolitka888 - to ja czekam na fotke leginsów
Fotki dodane
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:58   #838
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
w zeszłą zimę zatruli się czadem, ona spała na górze łożeczka piętrowego i wdychała największa dawkę czadu, nie obudziła już się, reszta trafiła na OIOM
przykro mi,,,, aż łza się kręci w oku...
Stary 2013-11-20, 10:03   #839
Pallas Ril
Rozeznanie

A w ogóle tak piszecie o tych strasznych teściach, że się zaczęłam zastanawiać jakie my będziemy Zawsze mi się wydawało, że będę mega wyluzowaną matką, nie będę się wtrącać i w ogóle, ale już widzę, że to się nie wydarzy... Mam duuużo młodszą siostrę i ona ma teraz swojego pierwszego chłopaka. Najpierw go dobrze nie znałam, ale moja mama straaaasznie na niego narzekała cały czas. Ja stwierdziłam, że dam chłopakowi szansę. Pojechaliśmy razem w czwórkę na weekend do Wiednia i wiecie co? Teraz z czystym sercem mogę powiedzieć, że nienawidzę gościa!!! Ale przynajmniej dałam mu szansę... Ciężko się tak odciąć od własnej siostry a co dopiero od dziecka, więc jak jakiś teść/teściowa się zafiksuje, że nie lubi synowej to kaplica :/

Nie jest to żaden pocisk do żadnej z was Nie odbierajcie tak tego proszę... Tylko się głośno zastanawiam skąd się biorą takie konflikty... Mi się wydaje, że ludzie po prostu nie są w stanie zaakceptować wyborów innych ludzi i uważają, że oni by mu lepiej życie zaplanowali. Ja też bym chciała, żeby moja siostra miała przystojnego, kochającego chłopaka, najlepiej z willą z basenem Ale co ja zrobię....
Stary 2013-11-20, 10:06   #840
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

dzień dobry, jestem skobry

asiulka bylam wczoraj, costam pisalam, ale wypadłam z obiegu górę wzięły chyba problemy rodzinne itd a ja nie mam siły caly czas na bierząco jestem ale wymiękłam pozniej i juz czajnikowałam tylko.
Dziękuję że o mnie pamiętasz

paulka
- często kobiety mylą łożysko na przedniej ścianie z łożyskiem przodującym, co tak naprawde nijak się ma do siebie. Wyobraź sobie kulę (macicę) i łożysko, które może umiejscowić się wszędzie gdzie chce, na przedniej, tylnej ściance, u góry lub u ujścia. To, które umiejscawia się przy ujściu (na dole) jest przodującym, i groźnym, ponieważ ze względlu na położenie przy szyjce macicy która kurcząc się może powodować jego odrywanie, a co w konsekwencji to już...
natomiast wszystkie pozostałe są jak najbardziej normalne. Nie ma preferowanego i statystycznego miejsca, uwierz. Tak, łożysko przodujące jest groźne i ja mogę niestety je mieć, dlatego nie dodaj sobie zmartwień bo nie masz do nich powodu...

Kasianku - następna rzecz nas łączy, też jestem baranem beee!
ciekawe, czy mężowi tak samo szkoda, że pada

ramona
- musisz jednak stanowco postawić sprawę : mąż już założył swoją rodzinę , i to ona powinna być najważniejsza, a tamci albo out, albo ty out, mąż musi wybrać, niech nie będzie dzieckiem z pępowiną bo w takim razie trzebabyło nie zakładać rodziny jak nie dojrzał. musicie sie z teściami rozejśc i to jak najszybciej, kto to widział. To nigdy nie jest dobre rozwiązanie i będzie tylko gorzej, również w waszym związku.

co do zazdrości - zdrowa, raz na jakiś czas to może być ale byle nie popadać w skrajności. ja jestem szczęśliwsza teraz bez grama zazdrości od męża, bo jak byłam z zazdrośnikiem to byłam zastraszona okropnie. Koleś rozwalał sobie ręce z niemocy, oddawał mi książki we krwi, mówię Wam, nie mogłam się z nim rozstać. Na szczęście jakoś przetrwał i żyje sobie tam gdzieś zbuntowany.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-20 o 10:10
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości