|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Ramona zdjęcia
Kochane tak przeglądam opis mojego wczorajszego usg, i sie doczytałam: Łożysko : przednia ściana Czyli tzn że łożysko przoduje? Czy coś takiego? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#812 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Dzień dobry!
I znowu wstałam z bólem głowy Witam się w 18 tc, czyli w 5 miesiącu Cytat:
czasami też prosi żebym pojechała wcześniej i powybierała parę rzeczy żeby on mógł tylko przymierzyć bez chodzenia po sklepach. Taki typ ![]() Madziuuula buty akurat Mu się spodobały i rozmiar też dobry, więc miałam oko Santom, ale super, że u Ciebie już tak widać na zewnątrz! U mnie jeszcze nie
|
|
|
#813 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
Ja dzis wyjatkowo wyspana przed chwilką zauważyłam u siebie nowy objaw ciąży - na filmie płakałam, bo było o malutkim dziecku, które mieli umieścić w domu dziecka. Ja raczej sie nie wzruszam a tu zonk ![]() za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Paulka chyba nie, to oznacza że łożysko jest z przodu od strony brzucha, a nie kręgosłupa. Łożysko przodujące oznacza że jest na dole przy ujściu kanału rodnego, jakby przed Dzidziusiem
|
|
#815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W niektórych sprawach jestem nadal zielona :-P Dobrze, że mam Was Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja nie mam dziś laptopa, także wpadam tylko na chwilę prosić o kciuki - o 16:30 mam wizytę. Ja również zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Miłego dnia! Więcej wieczorem bo nie mam cierpliwości do pisania na tel
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-20 o 09:17 |
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#819 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to ten. dzięki ![]() Cytat:
nie pytam może o szczegóły no Liwia to bardzo rzadkie imię, a ładne. Szkoda, że mąż jest na nie, bo w sumie dopiero na tym forum widzę ile będzie Majek ![]() no i kolejna Cytat:
świetne! jak będę miałą chwilę czasu to poczytam do końca z tym strojeniem siebie i dziecka i wychodzeniem na spacerki raczej nie miałam wyobrażeń M.in. ja sądziłam, że jak się dziecko urodzi to już jest po wszystkim i można na luzie cieszyć się dzieckiem, a tu ból krocza po nacięciu, ból piersi, że spać nie szło, przy karmieniu skurcze macicy Poza tym myślałam, że noworodek (bo tak mi wpierano) to ciągle śpi i będę się nudzić. Mój jak spał 4godziny na dobę to było dobrze Cytat:
ja też porównuję, tyle, że u mnie nie ma dużej różnicy, na razie ciąże są podobne no pierwsza była nieco gorsza na początku zopbaczymy co dalej, bo to dopiero początek Cytat:
o jaa Cytat:
mój jest zazdrosny aż z nadmiarem. Jak byłam w ciąży z 7miesięcznym brzuchem to sądził, że mnie ktoś w barze mógł podrywać Strój się, pisz smsy niby po kryjomu, jak odbierasz telefony wychodź, nie mów niekiedy gdzie taka wystrojona wychodzisz lub powiedz "aa do koleżanki" Da mu do myślenia ![]() Przydał by się jakiś prawdziwy adorator to by się wystraszył Cytat:
nie ma co się czasami cackać z dziećmi, bo by nas zamęczyły psychicznie ![]() o ja Cytat:
ja to bym nie wytrzymała i wyprowadziła się na dobre szkoda mi Cię...Cytat:
współczuje...ja też nie miałam kolorowo na początku, ale to co wy macie to jest straszne. Nie przejmuj się to co gada rodzina męża menia współczuje teściów co za ludzie....
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM mamuśki
![]() Light Limara>> i jak się czujesz ale to jak napisałaś że miałaś wrażenie że ci coś wypadnie,,,, to się przestraszyłam.... może większa ilość upławów czy coś??? a tak wogóle borykacie sie z tym?? ja normalnie mam az biało czasem ehhh paulka0212 >> odnośnie tego łożyska na przedniej ścianie... : "...Łożysko na przedniej ścianie nic nie znaczy - tzn. kazdej kobiecie może się zrobic gdzie indziej Nie ma w tym żadnego problemu, ewentualnie możesz słabiej czuc dzidzię, bo na przodzie Twojego brzucha jest w macicy najpierw łożysko, a dopiero później dzidziuś ![]() Też tak miałam i niczym to nie groziło. Wszystko przebiegło jak najbardziej prawidłowo "---------------------------------------------- "....to nie jest groźne, tylko słyszałam że można słabiej ruchy dziecka odczuwać do łożysko jest ułożone tuż pod powłokami brzusznymi, ale jak ty czujesz to niczym się nie martw bo samo ułożenie Ci ani dziecku nie zagraża. Niektóre kobiety mają ułożone tak nisko że przesłania ujście szyjki macicy i wtedy mają CC. ---------------------------------------------- "....Ja miałam w poprzedniej ciąży i w tej też mam łożysko na przedniej ścianie. Rodziłam normalnie, jak każda, bez znaczenia "----------------------------------------------- I JAK SPOKOJNIEJSZA???? MAM NADZIEJE bo co innego to łożysko przodujące jak jest, czyli że istnieje ryzyko odklejenia a to jest już niebezpieczne,,, ja sama nie wiem gdzie mam umiejscowione łożysko.... ale to nie jest tak że ono jest " ruchome" i może się przemieszczać? raz na dole raz na górze??? A TAK WOGÓLE GDZIE NASZA HOPE ZNIKNĘŁA??? bo wczoraj chyba nie pisała o ile się nie myle..... Hope miłego dnia kobitki życze..... ja ide jak to któras z was kiedyś napisała i smiałam z tego nieżle.... >> " doprowadzić panią szanowną do porządku " hehehe ..... Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-11-20 o 09:33 |
|
|
|
#822 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
zaczynam dziś 18 tydzień Byliśmy wczoraj tesco i nakupiliśmy kilka ciuszków dla córci na wyprzedaży ale żal było nie brać za grosze na szczęście Przemek też zachwycony córcią więc nie marudził Cytat:
Cytat:
co do zazdrości to mój mąż też nie jest zazdrosny, ufa mi, jesteśmy 6 lat razem. Uważa że nie daje mu powodów, więc nei ma o co. Może dlatego że ma już swój wiek-33 lata Ale wcześniej byłam z facetem 6 lat w zwiazku co był chorobliwie zazdrosny, nie życzę nikomu. Nawet po tych 6 latach zachowywał się tak jakbysmy sie znali miesiąc. nie mogłam dosłownie z nikim porozmawiać (facetem) bo potem obraza na tydzień także cieszcie się że nie macie zazdrośników. Cytat:
Cytat:
mi się też Lilianka podoba Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejjj u mnie też coś nie tak z suwaczkiem :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() santom - jaki to urocze a ja spędziłam dziś poranek na poinformowaniu kier. i koleżanek w pracy o moim stanie - bardzo dobrze to przyjęli
|
|
#826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Hejcia
![]() Kurde nacytowałam się jak głupia i mi wsysło wszystko;/ To z tego co pamiętam to fajnie,że Wielkanoc 20 kwietnia To jak dobrze pójdzie to mój Maluszek będzie miał swoje 1 Święta z nami na świecie i 22 będzie na moich urodzinach![]() Santom Przepiękny filmik! i Dzidzia taka silna,szok! Mój pokopuje sobie ale jest wstydnisiem i jak przyłoże rękę to przestaje:p tylko raz widziałam jak tak brzuszek podskakiwał dopiero. Ramona Fajniutkie zdjęcia ![]() Mi storczyki teraz też kwitną jak szalone;p coś w tym musi byc ![]() No i zapomniałam co chciałam jeszcze napisać aaa aMagdi 3mam kciuki za wizyte i gratuluje Mamusią 5 miesiąca!!!<serce> P.S. zaraz wrzuce do klubu zdjęcia legginsów dla tych,które chciały opinie znać
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-20 o 09:37 |
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
meniaa94
z nami własnie też tak było Cytat:
ja też mu mówię, co rodzice mówią, to on albo do nich mówi i nie dociera, robią swoje, albo mówi, żebym to olała, tylko że ja siedzę całymi dniami w domu i wysłuchuję, w ogóle nie ma prywatności, czuję się obco w tym domu a jeszcze tescie mieli się przenieść na dół w zeszłym roku, taki był deal, tylko finanse nie pozwoliły, nie potrzebnie zgadzałam się tam mieszkać przed ich wyprowadzką po prostu drugi raz nie pożyczę
|
|
|
|
|
#829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z górki to będzie za tydzień jak będzie skończony ten 13 tak myślę Cytat:
![]() Hania uwielbia jezioro zdecydowanie Hanula była najmłodszą plażowiczką a nad morzem dużo ciekawszy od wody był piasek i jego walory smakowe To ubierajcie się i na zakupy bo jestem ciekawa efektu Cytat:
Cytat:
![]() No mąż się popisał, a Hania już padła mi teraz jak długa w 3 minuty chyba i potem piła mleko na śpiocha co z kolei przedłużyło sprawę ![]() Jestem zła, bo mąż miał dzisiaj myć okna i co.. i kurde deszcz leje od rana ![]() ![]() ciekawe kiedy go znowu namówię |
||||
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety jeżeli tak dalej będzie to się wyniosę, już zapowiedziałam, że jeśli oni nie wyprowadzą się do mojego porodu, to ja się z powrotem do rodziców przeprowadzam... a na wynajem czegokolwiek nie mam co liczyć, mąż 1/3 wypłaty traci na dojazd do pracy
|
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry !
![]() Mam zamiar dzisiaj Was troszke nadrobic Ciekawe czy mi sie uda Wlasnie zjadlam platki na sniadanko - chwile odpoczynku i moze cos zrobie w domu? Chociaz szczerze mowiac, mam dosc sprzatania ostatnio
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
lolitka888 - to ja czekam na fotke leginsów
|
|
|
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, skąd tyle zawiści w tych ludziach, i on mi śmie twierdzić, że rodzina dla niego jest najważniejsza bo kiedyś miał pretensje, że nic mu nie mówimy, normlanie nudza się i wszystko by chcieli wiedziec, nawet kiedy mam okres dosłownie ![]() a najlepszy tekst to był ze wspólnotą małżeńską, otóz według jego mnie się nic nie należy, bo nie pracuję zarobkowo (czyli moja praca w domu jest nic nie warta!), to co zarobi mąż należy do niego, to co zarobię ja - do mnie, no to mu delikatnie wytłumaczyłam, na czym polega wspólność małżeńska, to stwierdził, że mówię źle, nieprawdę, no to go odesłałam do kodeksu rodzinnego ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś na chwilę i znikam, bo mamy z TŻ parę spraw do załatwienia...
Cytat:
Cytat:
No to my już nie mamy czym tu się chwalić... super!
|
|
|
#835 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za dzisiejsze wizyty Mamuśkia co do kąpieli maluszków to my ostatnio dostaliśmy od znajomej kredki do kąpieli, Bartek teraz codziennie maluje w wannie, po wannie, siebie, tatusia polecam, duża frajda
|
|
|
#836 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to co robicie z tymi storczykami, żeby odżyły? Mama mi polecała, żeby go wstawić na miesiąc do pomieszczenia bez światła i potem jak się wyciągnie na słońce to odżywa.. Ale u mnie to nie działa :/ Cytat:
Cytat:
W ogóle wczoraj miałam mega aktywny dzień, bo oprócz basenu poszłam też na pilates i siłownię, ale niestety siłownia chyba nie jest najlepsza, bo po 5 minutach biegania na orbitreku mnie zaczęło strasznie podbrzusze boleć :/ Chyba zostanę przy tym basenie i pilatesie....
|
|||
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#839 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle tak piszecie o tych strasznych teściach, że się zaczęłam zastanawiać jakie my będziemy
Zawsze mi się wydawało, że będę mega wyluzowaną matką, nie będę się wtrącać i w ogóle, ale już widzę, że to się nie wydarzy... Mam duuużo młodszą siostrę i ona ma teraz swojego pierwszego chłopaka. Najpierw go dobrze nie znałam, ale moja mama straaaasznie na niego narzekała cały czas. Ja stwierdziłam, że dam chłopakowi szansę. Pojechaliśmy razem w czwórkę na weekend do Wiednia i wiecie co? Teraz z czystym sercem mogę powiedzieć, że nienawidzę gościa!!! Ale przynajmniej dałam mu szansę... Ciężko się tak odciąć od własnej siostry a co dopiero od dziecka, więc jak jakiś teść/teściowa się zafiksuje, że nie lubi synowej to kaplica :/Nie jest to żaden pocisk do żadnej z was Nie odbierajcie tak tego proszę... Tylko się głośno zastanawiam skąd się biorą takie konflikty... Mi się wydaje, że ludzie po prostu nie są w stanie zaakceptować wyborów innych ludzi i uważają, że oni by mu lepiej życie zaplanowali. Ja też bym chciała, żeby moja siostra miała przystojnego, kochającego chłopaka, najlepiej z willą z basenem Ale co ja zrobię....
|
|
|
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, jestem skobry
![]() asiulka bylam wczoraj, costam pisalam, ale wypadłam z obiegu górę wzięły chyba problemy rodzinne itd a ja nie mam siły caly czas na bierząco jestem ale wymiękłam pozniej i juz czajnikowałam tylko. Dziękuję że o mnie pamiętasz ![]() paulka - często kobiety mylą łożysko na przedniej ścianie z łożyskiem przodującym, co tak naprawde nijak się ma do siebie. Wyobraź sobie kulę (macicę) i łożysko, które może umiejscowić się wszędzie gdzie chce, na przedniej, tylnej ściance, u góry lub u ujścia. To, które umiejscawia się przy ujściu (na dole) jest przodującym, i groźnym, ponieważ ze względlu na położenie przy szyjce macicy która kurcząc się może powodować jego odrywanie, a co w konsekwencji to już... natomiast wszystkie pozostałe są jak najbardziej normalne. Nie ma preferowanego i statystycznego miejsca, uwierz. Tak, łożysko przodujące jest groźne i ja mogę niestety je mieć, dlatego nie dodaj sobie zmartwień bo nie masz do nich powodu... ![]() Kasianku - następna rzecz nas łączy, też jestem baranem beee!ciekawe, czy mężowi tak samo szkoda, że pada ![]() ramona - musisz jednak stanowco postawić sprawę : mąż już założył swoją rodzinę , i to ona powinna być najważniejsza, a tamci albo out, albo ty out, mąż musi wybrać, niech nie będzie dzieckiem z pępowiną bo w takim razie trzebabyło nie zakładać rodziny jak nie dojrzał. musicie sie z teściami rozejśc i to jak najszybciej, kto to widział. To nigdy nie jest dobre rozwiązanie i będzie tylko gorzej, również w waszym związku. co do zazdrości - zdrowa, raz na jakiś czas to może być ale byle nie popadać w skrajności. ja jestem szczęśliwsza teraz bez grama zazdrości od męża, bo jak byłam z zazdrośnikiem to byłam zastraszona okropnie. Koleś rozwalał sobie ręce z niemocy, oddawał mi książki we krwi, mówię Wam, nie mogłam się z nim rozstać. Na szczęście jakoś przetrwał i żyje sobie tam gdzieś zbuntowany.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-20 o 10:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Mój też ma taki zapęd, ale nie pozwoliłby sobie kupić, musi przymierzyć
Ale reszte garderoby raczej ja kupuję, bo by w dziurawych skarpetach chodził
Chyba bo w żłobku była szkarlatyna, nie wiem czy dopuści...
czasami też prosi żebym pojechała wcześniej i powybierała parę rzeczy żeby on mógł tylko przymierzyć bez chodzenia po sklepach. Taki typ 

za dzisiejsze wizyty 

no Liwia to bardzo rzadkie imię, a ładne. Szkoda, że mąż jest na nie, bo w sumie dopiero na tym forum widzę ile będzie Majek
nie ma co się czasami cackać z dziećmi, bo by nas zamęczyły psychicznie 
wkleiłam nowy, bo myslałam, że cos pochrzaniłam z datą 

no już niestety ze spania nici, ale się wkurzyłam no, bo wystarczyłoby Hanię uspokoić troszkę i by na bank jeszcze pospała godzinkę minimum, no ale mój mąż zadecydował dzisiaj, że wstajemy o 5, więc co zrobić
piżama i łóżeczko do przebrania, więc wylądował u Nas ale zanim zasnął to też minęło . Ok. 6.30 powtórka , ale ogarnęłam i pospaliśmy do 7.15 jeszcze. Znów brak apetytu i boję się czy jelitówki jakiejś nie złapał ;/
Mów wszystko dosłownie. Ja to już doszłam do takiego stopnia, że mówię co teściowa gada przez telefon i mój mąż wtedy wpada na dół i robi burdę
po prostu drugi raz nie pożyczę 
Wlasnie zjadlam platki na sniadanko - chwile odpoczynku i moze cos zrobie w domu? Chociaz szczerze mowiac, mam dosc sprzatania ostatnio