|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
hej mamusie
wróciliśmy już z wakacji, póki co przestawiamy sie na codzienne życie. dziś byłam na spotkaniu z położną, za 3 tygodnie usg genetyczne. Wczoraj zaczęliśmy 10 tydzien, niesamowite a co u Was ciężarówieczki? Jak Wam mija pierwszy trymestr?
|
|
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hej Dotk4
Masz teraz sporo stron do nadrobienia ![]() Lepiej napisz jak u Ciebie? Jak wakacje, samopoczucie? No i za 10tc
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po powrocie z urlopu mam mase roboty w pracy, a jeszcze dziś wzięłam wolne, bo miałam spotkanie z położna poza tym, mecza mnie mdlosci, wiec najchetniej bym lezala i sie nie ruszała. no i spałabym w każdej wolnej chwili. + meczy mnie jet lag, wiec chodze spac po 18, wstaje o 4. całkowicie sie rozregulowalismy z mężem tym wyjazdem ![]() ale wkacje super, choc samopoczucie w pierwszym tygodniu głównie miałam okropne. mdłości + wymioty + brak sił i ta duchota w Bangkoku sprawiały, ze miałam ochote wracac na wyspy :P |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zadomowienie
|
To fakt, do nadrobienia masz sporo, ale pocieszaj się faktem, że na majowo-czerwcowych miałabyś hmm 100x więcej? Chyba nie przesadzam
![]() Ogólnie pisałyśmy ostatnio o wózkach, mdłościach, kremach na rozstępy, trądziku, zachciankach na mandarynki, hmm... trochę tego było ![]() Teściowa właśnie smaży rybę, a ja już ledwo siedzę bleeeeeeeeee ;/ |
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
moge sie przyłączyć do czerwcowych mamuś ?
|
|
|
|
#1026 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
Kurde, tak się rozpisałam.. i zamknęłam stronę ;p
Jak Wy gnacie do przodu, dziewczynki! Ja co prawda jeszcze wózkami się nie interesuję, ale jestem prawie pewna że spacerówkę kupię sobie taką, jak wiele lat temu miał mój brat. To był prosty model Inglesiny ale był po pierwsze mega wygodny, a po drugie nie do zniszczenia. To był ten model tylko w ładniejszych kolorach: ![]() Polecam, bo nawet ja jako dziecko byłam wtedy w stanie sobie poradzić z obsługą i wniesieniem na półpiętro. Choćbym miała kupić używaną, to na pewno nie dam się namówić na żaden inny. Za to z gondolą będzie zgryz i tu pewnie będę posiłkować się Waszymi radami. A co smarowideł to mam oliwkę Johnson, w sumie fajna tylko cholernie ciężko się odkręca ;p Jest ta blokada, trzeba przycisnąć korek i dopiero odkręcić, ale trzeba wciskać zakrętkę tak mocno, że jak mam gorszy dzień, to bez pomocy męża się nie posmaruję ;p |
|
|
|
#1028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witaj Cytat:
|
|||
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
aldrin, zubi dlaczego nie decydujecie sie na genetyczne? pytam bez uprzedzeń czy coś
|
|
|
|
#1030 |
|
Zadomowienie
|
na 18 czerwca mam wpisany termin cesarki
a wg obliczeń termin porodu na 4 lipca mam ,z tym że cesarkę musi zrobić 2 tyg prędzej więc wydaje mi sie że jestem czerwcowa Mam już 11 córkę czy jest możliwość aby moderator lub ktoś odpowiedzialny za forum zmienił mój nick? |
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że to tylko raz no ale tak to wygląda. Jeszcze zobaczymy jak to będzie.
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zadomowienie
|
A do cesarki masz jakis przesłanki, czy po prostu tak chcesz rodzić? nie skłamię, mocno zastanawiam się nad cc.
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz sobie założyć nowe konto jeżeli chcesz inny nick.
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc pokazuj foty z urlopu![]() witam i zapraszam |
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj |
|||||
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
jestem w 8 tyg, kiedy zrobi mi usg 4 d?
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co kraj to obyczaj.Hmm... szczerze, to teraz też się dziwię, że lekarz nie badał takich rzeczy jak przezierność, obecność kości nosowej... A w którym tygodniu miałaś ostatnie usg? Przepraszam za taką ilość pytań Staram się nie podważać decyzji Twojego lekarza, w końcu to on jest specjalistą, ale powinnaś dostawać wszystko co Ci się należy Oczywiście, witaj
|
|
#1041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że jesteś z Polski i zamówiłaś sobie połozną do odwiedzin w domu.---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Tego to my raczej nie wiemy. Może w ogóle nie robić. To jest robione na życzenie jeśli gabinet oferuje takie usługi. |
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za oknem deszcz to chociaż zdjęcia pooglądamy i poudajemy że też tam byłyśmy ![]() mam ostatnio strasznie ochotę na słodkie. Zabijcie mnie ale otworzyłam już dziś drugą czekoladę
|
|
|
|
|
#1044 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak zwykle duzo napisalyscie. Widze ze temat nr 1 usg genetyczne. Uwazam ze zaszlo tu jakies nieporozumienie, przede wszystkim, lekarze zazwyczaj nie okreslaja tego usg w 12 czy 13 tc jako genetyczne, ale na 100% kazdy z nich patrzy wtedy na przeziernosc, kosc nosowa, dlugosc kosci udowej itd. Tylko niestety, wielu lekarzy nie informuje o tym co mierzy i po co swoich pacjentek!! Moj maz jest lekarzem, wiec jak teraz czy w pierwszej ciazy chodzilismy na usg, to lekarz dokladnie mowil co robi, ile mm, itd itd - i tak powinno byc u kazdego, ale mysle ze niestety nie jest! W kazdym razie nie wierze w to ze idac na usg w 12 tc lekarz na to nie patrzy!
najprostsza droga aby to stwierdzic - zapytajcie swojego lekarza jaka jest przeziernosc, czy jest kosc nosowa i juz. Porblem z glowy. A tekst gina ktory powiedzial - i tak pani TEGO nie usunie, to po prostu ponizej poziomu. Chyba bym zmienila lekarza. Wiele wad wykrytych wczesniej pomaga nie tyle zdecydowac urodzic czy nie, co interweniowac tuz po porodzie. Niektore wady serca trzeba operowac natychmiast po urodzeniu dziecka, wiec to musi byc odpowiedni szpital i lekarz, nie ma na to szans , jesli o tej wadzie nie wie sie wczesniej - to tylko jeden z przykładów. Cytat:
Cytat:
ja tez chyba omine usg w 16 tc i pojde dopiero na polowkowe. Chociaz kusi zeby zerknac wczesniej bo moze bedzie plec juz widac ))Cytat:
Cytat:
Ja też miałam cc ale jeśli tylko da się tego uniknąć to będę próbowała naturalnie. Znam wiele dziewczyn którym się udało to jest moje marzenie... Ale nie nastawiam się bo mój mały był wielki a ja miałam zerowe rozwarcie i zero postępu przez 34 godziny, tylko skurcze co minutę.. Obawiam się że może być powtórka z rozrywki.... Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2013-11-20 o 16:45 |
||||
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
beat@ a jadłaś tą nową Milki waniliową z płynną wanilią??? Pyyychotka!
sylvunia witaj, jeśli chodzi o usg 4d to chyba lekarz sam Cię nie wysle, chyba, że się tym zajmuje, ale to usg jest prywatnie robione i chyba tylko na życzenie. btw też zaczęłam się zastanawiać, czy masz rzeczywiście 11 córek
|
|
|
|
#1046 |
|
Wtajemniczenie
|
eh co za dzieeen
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
#1047 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję nauki, ale faktycznie lepiej teraz niż z dzieckiem, wiem to ze swojego doświadczenia. Każdą drzemkę młodego, wieczory z książką zamiast z tz,, a więc sio do Cytat:
nie wiem czy już jesteś po,ale może zdążyłam![]() Uczuciowa to i ja teraz też jestem, aż za bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
Witam nową mamusię Dzisiaj świętujemy urodzinki mojej mamy, wczoraj na szybko zakręciłam tort, ale nie ładny mi wyszedł, może chociaż w smaku będzie dobry no i oczywiście szampan picolo Ledwo go wczoraj zrobiłam, bo fatalnie się czułam, z resztą dzisiaj nie jest mi lepiej Syn chyba mi się rokłada, na razie 37,2C, bledziutki, oczka szkliste mam nadzieję, że to ze zmęczenia, a nie jakieś paskudztwo |
|||||
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Odczekaj jak nałożysz balsam, bo tam trochę nie bardzo napisałam. Jak będzie się dalej mazał ( kazdy pewnie nakłada inną ilość, u mnie wystarczy chwila) to jeszcze poczekaj i dopiero rozsmaruj. |
|
|
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak już zaczynam się obawiać że jak tak dalej pójdzie to w nic nie wejdę i to szybciej niż bym sobie tego życzyła. Na szczęście zmuliłam sie okropnie i nie zjadłam całej, ale i tak 1,5 czekolady ciekawe czy taki mój niecny plan zadziała ![]() A co do USG 4d to z tego co wiem to robią owszem ale tylko na życzenie i odpłatnie. Właśnie znalazłam że u mnie w mieście ordynator oddziału położniczo-ginekologicznego robi u siebie w gabinecie właśnie badania genetyczne - 150 zł i nie wiem czy robić czy nie. U mnie w rodzinie żadnych takich chorób genetycznych nie było jedynie u szwagra mały urodził się z PKU a to właśnie genetyczne tylko po prostu nie zawsze geny się aktywują |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
Co do badań to mnie na szkole rodzenia uczulali, że jak zrobimy już badania grupy krwi czy je mamy to powinniśmy mieć je zawsze przy sobie. Może być ksero. Chodzi o to, że jakby się coś działo to przy zwinnym personelu takie badanie zajmuje minimum 40 minut, a często każda chwila jest cenna.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

za 10tc 
po powrocie z urlopu mam mase roboty w pracy, a jeszcze dziś wzięłam wolne, bo miałam spotkanie z położna
poza tym, mecza mnie mdlosci, wiec najchetniej bym lezala i sie nie ruszała. no i spałabym w każdej wolnej chwili. + meczy mnie jet lag, wiec chodze spac po 18, wstaje o 4. całkowicie sie rozregulowalismy z mężem tym wyjazdem 

mam ostatnio strasznie ochotę na słodkie. Zabijcie mnie ale otworzyłam już dziś drugą czekoladę
nie wiem czy już jesteś po,ale może zdążyłam