Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 13:23   #1021
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

hej mamusie pamietacie mnie tu jeszcze?

wróciliśmy już z wakacji, póki co przestawiamy sie na codzienne życie.

dziś byłam na spotkaniu z położną, za 3 tygodnie usg genetyczne. Wczoraj zaczęliśmy 10 tydzien, niesamowite

a co u Was ciężarówieczki? Jak Wam mija pierwszy trymestr?
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:10   #1022
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Hej Dotk4
Masz teraz sporo stron do nadrobienia
Lepiej napisz jak u Ciebie? Jak wakacje, samopoczucie? No i za 10tc
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:17   #1023
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej Dotk4
Masz teraz sporo stron do nadrobienia
Lepiej napisz jak u Ciebie? Jak wakacje, samopoczucie? No i za 10tc
poziomka nawet nie bede obiecywać, że nadrobię co pisałyście, bo po prostu nie mam czasu po powrocie z urlopu mam mase roboty w pracy, a jeszcze dziś wzięłam wolne, bo miałam spotkanie z położna poza tym, mecza mnie mdlosci, wiec najchetniej bym lezala i sie nie ruszała. no i spałabym w każdej wolnej chwili. + meczy mnie jet lag, wiec chodze spac po 18, wstaje o 4. całkowicie sie rozregulowalismy z mężem tym wyjazdem

ale wkacje super, choc samopoczucie w pierwszym tygodniu głównie miałam okropne. mdłości + wymioty + brak sił i ta duchota w Bangkoku sprawiały, ze miałam ochote wracac na wyspy :P
Stary 2013-11-20, 14:26   #1024
poziomkka
Zadomowienie

To fakt, do nadrobienia masz sporo, ale pocieszaj się faktem, że na majowo-czerwcowych miałabyś hmm 100x więcej? Chyba nie przesadzam
Ogólnie pisałyśmy ostatnio o wózkach, mdłościach, kremach na rozstępy, trądziku, zachciankach na mandarynki, hmm... trochę tego było

Teściowa właśnie smaży rybę, a ja już ledwo siedzę bleeeeeeeeee ;/
Stary 2013-11-20, 14:39   #1025
sylvuniaa84
Zadomowienie

moge sie przyłączyć do czerwcowych mamuś ?
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:42   #1026
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
witamy na kiedy masz termin? i kilka słów o sobie poprosimy
Stary 2013-11-20, 14:43   #1027
czarno_biala1987
Raczkowanie

Kurde, tak się rozpisałam.. i zamknęłam stronę ;p

Jak Wy gnacie do przodu, dziewczynki!
Ja co prawda jeszcze wózkami się nie interesuję, ale jestem prawie pewna że spacerówkę kupię sobie taką, jak wiele lat temu miał mój brat. To był prosty model Inglesiny ale był po pierwsze mega wygodny, a po drugie nie do zniszczenia. To był ten model tylko w ładniejszych kolorach:

Polecam, bo nawet ja jako dziecko byłam wtedy w stanie sobie poradzić z obsługą i wniesieniem na półpiętro.
Choćbym miała kupić używaną, to na pewno nie dam się namówić na żaden inny. Za to z gondolą będzie zgryz i tu pewnie będę posiłkować się Waszymi radami.

A co smarowideł to mam oliwkę Johnson, w sumie fajna tylko cholernie ciężko się odkręca ;p Jest ta blokada, trzeba przycisnąć korek i dopiero odkręcić, ale trzeba wciskać zakrętkę tak mocno, że jak mam gorszy dzień, to bez pomocy męża się nie posmaruję ;p
Stary 2013-11-20, 14:49   #1028
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
ja nawet nie wiem co u nas dokładnie jest potrzebne, tylko na necie wyczytałam o tym 10 tygodniu, pewnie u nas też jakieś zaświadczenia będą potrzebne

Tak mówicie o tych genetycznych a ja nie byłam i chyba nie pójdę, może w 20 tyg, się zdecyduje
Ja raczej też nie będę miała teraz genetycznych ale jeszcze zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

dziś byłam na spotkaniu z położną, za 3 tygodnie usg genetyczne. Wczoraj zaczęliśmy 10 tydzien, niesamowite

Witaj po wakacjach

Cytat:
Witaj

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Kurde, tak się rozpisałam.. i zamknęłam stronę ;p

Jak Wy gnacie do przodu, dziewczynki!
Ja co prawda jeszcze wózkami się nie interesuję, ale jestem prawie pewna że spacerówkę kupię sobie taką, jak wiele lat temu miał mój brat. To był prosty model Inglesiny ale był po pierwsze mega wygodny, a po drugie nie do zniszczenia. To był ten model tylko w ładniejszych kolorach:

Polecam, bo nawet ja jako dziecko byłam wtedy w stanie sobie poradzić z obsługą i wniesieniem na półpiętro.
Choćbym miała kupić używaną, to na pewno nie dam się namówić na żaden inny. Za to z gondolą będzie zgryz i tu pewnie będę posiłkować się Waszymi radami.

A co smarowideł to mam oliwkę Johnson, w sumie fajna tylko cholernie ciężko się odkręca ;p Jest ta blokada, trzeba przycisnąć korek i dopiero odkręcić, ale trzeba wciskać zakrętkę tak mocno, że jak mam gorszy dzień, to bez pomocy męża się nie posmaruję ;p
My już sobie upatrzyliśmy na lato tak jak pisałam samą gondolę : bolder implast ale 4 kołowy a na zimę kupimy spacerówkę.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 14:54   #1029
D0tk4
Zadomowienie

aldrin, zubi dlaczego nie decydujecie sie na genetyczne? pytam bez uprzedzeń czy coś
Stary 2013-11-20, 14:56   #1030
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
witamy na kiedy masz termin? i kilka słów o sobie poprosimy
na 18 czerwca mam wpisany termin cesarki
a wg obliczeń termin porodu na 4 lipca mam ,z tym że cesarkę musi zrobić 2 tyg prędzej więc wydaje mi sie że jestem czerwcowa

Mam już 11 córkę

czy jest możliwość aby moderator lub ktoś odpowiedzialny za forum zmienił mój nick?
Stary 2013-11-20, 14:59   #1031
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
aldrin, zubi dlaczego nie decydujecie sie na genetyczne? pytam bez uprzedzeń czy coś
W moim mieście nie robią więc musiałabym szukać dalej teraz jeszcze muszę zająć się tarczycą. Zdecydowałam się chodzić do gina prywatnie więc to koszt 100zł miesięcznie i ze względu, że u nas żaden endo nie przyjmuje na NFZ muszę też chodzić prywatnie i to są już takie koszty, że nie wiem czy damy radę jeszcze z genetycznymi wiem, że to tylko raz no ale tak to wygląda. Jeszcze zobaczymy jak to będzie.

Stary 2013-11-20, 14:59   #1032
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
a wg obliczeń termin porodu na 4 lipca mam ,z tym że cesarkę musi zrobić 2 tyg prędzej więc wydaje mi sie że jestem czerwcowa
A do cesarki masz jakis przesłanki, czy po prostu tak chcesz rodzić? nie skłamię, mocno zastanawiam się nad cc.
Stary 2013-11-20, 15:00   #1033
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Mam już 11 córkę

czy jest możliwość aby moderator lub ktoś odpowiedzialny za forum zmienił mój nick?
niestety nie musisz sobie założyć nowe konto jeżeli chcesz inny nick.

Stary 2013-11-20, 15:03   #1034
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
ja chodzę prywatnie ale powiem ci że pierwsze słyszę aby USG genetyczne było refundowane, tak wszędzie pisze, że refundowane po 35 roku życia albo jak istnieją jakieś wskazania do tego badania to wtedy się go refunduje ale tak bez powodu też?
Czyli co myślisz, że jak chodzę prywatnie to mimo, że lekarz nie jest specjalistą w tej dziedzinie to te genetyczne mi wykona?
Po pierwsze USG genetyczne, czyli badanie przezierności karkowej i sprawdzanie kości nosowej, jest dla wszystkich kobiet w ciąży niezależnie od wieku. Refundowane są te z krwi dla I i II trymestru (m.in. test PAPP-A) oraz amniopunkcja, a tu rzeczywiście chodzi np. o wiek. Po drugie, badanie przezierności karkowej powinien umieć zrobić każdy ginekolog. W pierwszej ciąży miałam je robione (chodziłam wtedy prywatnie) w ramach ogólnej wizyty i ogólnego USG.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:06   #1035
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:

Witamy z powrotem My rozkoszujemy się aurą jesienno zimową więc pokazuj foty z urlopu

Cytat:
witam i zapraszam napisz coś o sobie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:09   #1036
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
A do cesarki masz jakis przesłanki, czy po prostu tak chcesz rodzić? nie skłamię, mocno zastanawiam się nad cc.
pierwszą ciąże miałam rozwiązana cc bo położenie posladkowe było.A teraz lekarz tak zdecydował,powiedział że nie będzie ryzykował że przy skurczach macica może peknąć
Stary 2013-11-20, 15:14   #1037
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Witamy z powrotem My rozkoszujemy się aurą jesienno zimową więc pokazuj foty z urlopu
jeszcze nie mielismy okazji ich przejrzec, ale obiecuje ze jak sie troche ogarniemy, to sie pochwale
Stary 2013-11-20, 15:23   #1038
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Genetyczne można z powodzeniem wykonywać do 13,6tc
ja jestem w połowie 13 - dziś robiłam to badanie, i lekarka powiedziała, że lepiej robić bliżej 13 niż na samym początku 11- więcej można uwidocznić po prostu
Jeżeli jest wszystko dobrze, to lekarze zazwyczaj zapraszają kobiety co miesiąc. Ja miałam już 5 wizyt ale to przez te plamienia a jak wszystko jest ok, to nie ma sensu wcześniej.
Z resztą ja ostatnią wizytę miałam 2,5 tygodnia temu a kolejna dopiero pod koniec przyszłego tygodnia...
Tylko z tym późnym terminem też trzeba uważać. Ja poszłam pod sam koniec 13 tygodnia. Okazało się, że dziecko jest o tydzień starsze - czyli większe i lekarz powiedział, że owszem może mi powiedzieć jaka jest przezierność, ale na ten wiek nie ma ustalonych norm i o niczym to nie będzie świadczyć.

Cytat:
spokojnie wizyty masz dobre i wystarczającą ale w Polsce trzeba mieć kartę ciązy do 10 tygodnia aby dostać becikowe, to jedyny minus
O ile teraz nic się nie zmieniło to ja występowałam o becikowe w styczniu tego roku to karta ciąży nikogo nie interesowała - chyba kiedyś tak było. Potrzebne było tylko zaświadczenie od lekarza, że się było pod opieką lekarską od 10 tygodnia ciąży. To zaświadczenie położna wypisywała po porodzie.

Cytat:
ja już jestem w 13 tygodniu wiec troche za późno chyba, bo pewnie na takie badania trzeba czekać, po drugie nie interesowałam się tym gdzie to zrobić a po trzecie lekarz bardziej polecał te w 20 tygodniu, no i nie wiem co robić
Ja idę na jedno i drugie. Z terminami na nfz jest lipa także teraz idę na przezierność prywatnie, a połówkowe zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzę, że chyba wszystkie z Was robią te badania prenatalne? Czy musi być konkretny powód żeby na to pierwsze usg pójść na NFZ? Mam wizytę w poniedziałek i jestem ciekawa co powie, bo właśnie ma mi dać skierowanie na kolejne usg ( swoją drogą "uwielbiam" te przychodnie rejonowe bez sprzętu...).
Mi normalnie dają skierowania bez niczego. Kwestia tylko tego kiedy jest wolny termin...

Cytat:

A co robiłyście z położną? Bo ja nie miałam takich wizyt w ciąży, tylko co przed wizytą u lekarza.

Cytat:
Witaj
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:26   #1039
sylvuniaa84
Zadomowienie

jestem w 8 tyg, kiedy zrobi mi usg 4 d?
Stary 2013-11-20, 15:27   #1040
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Twierdzi, że jest wszystko ok i z maluch rośnie jak na drożdżach, ale o żadnej przezierności mi nie mówił

ja chodzę prywatnie ale powiem ci że pierwsze słyszę aby USG genetyczne było refundowane, tak wszędzie pisze, że refundowane po 35 roku życia albo jak istnieją jakieś wskazania do tego badania to wtedy się go refunduje ale tak bez powodu też?
Czyli co myślisz, że jak chodzę prywatnie to mimo, że lekarz nie jest specjalistą w tej dziedzinie to te genetyczne mi wykona?
Co do zmiany lekarza to raczej odpada u nas w rejonie to 2 z najlepszych lekarzy, u tego 1 w rankingu byłam ale to istny koszmar dla mnie, skasuje 150 zł a nawet usg nie zrobi
Wolałam się upewnić, bo dużo tutaj dziewczyn zamieszkujących za granicą a co kraj to obyczaj.
Hmm... szczerze, to teraz też się dziwię, że lekarz nie badał takich rzeczy jak przezierność, obecność kości nosowej... A w którym tygodniu miałaś ostatnie usg? Przepraszam za taką ilość pytań Staram się nie podważać decyzji Twojego lekarza, w końcu to on jest specjalistą, ale powinnaś dostawać wszystko co Ci się należy ! Ja skierowanie na badania prenatalne mam na nfz za darmo, ale dlatego, że wpisał mi wtedy tą nieszczęsną przezierność... Czyli miałam wskazanie do refundacji.

Cytat:
Oczywiście, witaj z tą 11 córką to była literówka,tak?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:39   #1041
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
A co robiłyście z położną? Bo ja nie miałam takich wizyt w ciąży, tylko co przed wizytą u lekarza.
Pewnie to co w pl robi sie na wizycie u gina. próbka moczu, 5 fiolek krwi, cisnienie i półtorej godziny wypełniania papierów o przebytych chorobach itp. zasypiałam tak. to wyglądało tak: miałaś świnkę? tak. miałaś ospę? tak. czy w razie potrzeby pozwalasz na transfuzję krwi? tak. i tak prawie 2h
Stary 2013-11-20, 15:48   #1042
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie to co w pl robi sie na wizycie u gina. próbka moczu, 5 fiolek krwi, cisnienie i półtorej godziny wypełniania papierów o przebytych chorobach itp. zasypiałam tak. to wyglądało tak: miałaś świnkę? tak. miałaś ospę? tak. czy w razie potrzeby pozwalasz na transfuzję krwi? tak. i tak prawie 2h
Aha Myślałam, że jesteś z Polski i zamówiłaś sobie połozną do odwiedzin w domu.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
jestem w 8 tyg, kiedy zrobi mi usg 4 d?
Tego to my raczej nie wiemy. Może w ogóle nie robić. To jest robione na życzenie jeśli gabinet oferuje takie usługi.
Stary 2013-11-20, 15:58   #1043
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie mielismy okazji ich przejrzec, ale obiecuje ze jak sie troche ogarniemy, to sie pochwale
za oknem deszcz to chociaż zdjęcia pooglądamy i poudajemy że też tam byłyśmy

mam ostatnio strasznie ochotę na słodkie. Zabijcie mnie ale otworzyłam już dziś drugą czekoladę z milki i to tą Bubbly, a ona taka pyszna

Patrycja 28.06.2014

Stary 2013-11-20, 16:42   #1044
Monica80
Raczkowanie

Dziewczyny jak zwykle duzo napisalyscie. Widze ze temat nr 1 usg genetyczne. Uwazam ze zaszlo tu jakies nieporozumienie, przede wszystkim, lekarze zazwyczaj nie okreslaja tego usg w 12 czy 13 tc jako genetyczne, ale na 100% kazdy z nich patrzy wtedy na przeziernosc, kosc nosowa, dlugosc kosci udowej itd. Tylko niestety, wielu lekarzy nie informuje o tym co mierzy i po co swoich pacjentek!! Moj maz jest lekarzem, wiec jak teraz czy w pierwszej ciazy chodzilismy na usg, to lekarz dokladnie mowil co robi, ile mm, itd itd - i tak powinno byc u kazdego, ale mysle ze niestety nie jest! W kazdym razie nie wierze w to ze idac na usg w 12 tc lekarz na to nie patrzy!
najprostsza droga aby to stwierdzic - zapytajcie swojego lekarza jaka jest przeziernosc, czy jest kosc nosowa i juz. Porblem z glowy.
A tekst gina ktory powiedzial - i tak pani TEGO nie usunie, to po prostu ponizej poziomu. Chyba bym zmienila lekarza.

Wiele wad wykrytych wczesniej pomaga nie tyle zdecydowac urodzic czy nie, co interweniowac tuz po porodzie. Niektore wady serca trzeba operowac natychmiast po urodzeniu dziecka, wiec to musi byc odpowiedni szpital i lekarz, nie ma na to szans , jesli o tej wadzie nie wie sie wczesniej - to tylko jeden z przykładów.

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja jestem w 11 tygodniu, dalej nie mam karty ciąży bo u lekarza byłam raz w 7 tygodniu, zlecił badania i jak nic złego się nie będzie działo kazał przyjść za 4 tygodnie... Ale ja przyjdę dopiero po 5 bo wcześniej nie dam radę iść do niego bo mam wyjazd z pracy a lekarz przyjmuje tylko w piątki i w soboty...
Teraz się przeraziłam jak Wy już po 3 wizyty macie, może iść do innego wcześniej? Nie będzie za późno na te genetyczne badanie pod koniec 12 tygodnia?
Ja mam dokladnie tak samo, bylam w 7tc i umowilam sie za 5 tygodni czyli bede w 12tc. I wtedy tez dostane karte.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Więc i więcej kobiet decyduje się na ciążę, kraj dba o demografię. Bo aż serce się kroi jak się słyszy w Polsce głos kobiet, które nie chcą dziecka bo boją się stracić pracę albo po prostu im się nie opłaca... Super tam u Was, naprawdę nic tylko wychowywać gromadkę maluchów , sytuacja sama zachęca
W Niemczech tez nie mozemy narzekac, pomoc jest i dla dziecka i dla rodziny, sluzba zdrowia, socjal wszystko funkcjonuje jak nalezy.
ja tez chyba omine usg w 16 tc i pojde dopiero na polowkowe. Chociaz kusi zeby zerknac wczesniej bo moze bedzie plec juz widac ))

Cytat:
Twierdzi, że jest wszystko ok i z maluch rośnie jak na drożdżach, ale o żadnej przezierności mi nie mówił
Nie mowil ale ide o zaklad ze mierzył. To podstawowe badanie. Nie masz nigdzie na zdjeciachz usg? Ja dostawalam w 1 ciazy kilka zdjec polaczonych i na kazdym byl inny wymiar podany.

Cytat:
pierwszą ciąże miałam rozwiązana cc bo położenie posladkowe było.A teraz lekarz tak zdecydował,powiedział że nie będzie ryzykował że przy skurczach macica może peknąć
A ile minęło od twojego pierwszego porodu?
Ja też miałam cc ale jeśli tylko da się tego uniknąć to będę próbowała naturalnie. Znam wiele dziewczyn którym się udało to jest moje marzenie... Ale nie nastawiam się bo mój mały był wielki a ja miałam zerowe rozwarcie i zero postępu przez 34 godziny, tylko skurcze co minutę.. Obawiam się że może być powtórka z rozrywki....

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2013-11-20 o 16:45
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 16:47   #1045
poziomkka
Zadomowienie

beat@ a jadłaś tą nową Milki waniliową z płynną wanilią??? Pyyychotka!
sylvunia witaj, jeśli chodzi o usg 4d to chyba lekarz sam Cię nie wysle, chyba, że się tym zajmuje, ale to usg jest prywatnie robione i chyba tylko na życzenie. btw też zaczęłam się zastanawiać, czy masz rzeczywiście 11 córek
Stary 2013-11-20, 16:57   #1046
Lolja
Wtajemniczenie

eh co za dzieeen

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:07   #1047
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Pisałam trochę wyzej, ale chyba nie zauważyłaś Wytrzyj się porządnie do sucha, chwilę odczekaj i dopiero smaruj, powinno być dobrze. Ja też tak miałam, ale gdzieś ktoś na wizażu o tym napisał i wtedy nie ma problemu z wchłanianiem
Dziękuję

Cytat:
Cześć wszystkim
Szczególnie witam nowe towarzyszki : roza:
Dziewczyny jadłyście już o tej porze roku pomarańcze lub mandarynki (wiadomo na święta najlepsze)? Tak mi smakują jakbym miała 5 lat i wyjadała je spod choinki nie wiem czy są już takie pyszne czy mi po prostu teraz tak podchodzą ale polecam!!!

Poza tym złożyłam w pracy wniosek na taki dość ważny egzamin i muszę się uczyć :/ stwierdziłam, że teraz będzie mi łatwiej to przejść niż później z dzidziusiem... ale jakaś masakra, materiału tyle, że szok, a chęci brak... Jak tu się zmusić?
Pomarańcze jem codziennie teraz, a wcinam je jak głupia, jak małpa kit Współczuję nauki, ale faktycznie lepiej teraz niż z dzieckiem, wiem to ze swojego doświadczenia. Każdą drzemkę młodego, wieczory z książką zamiast z tz,, a więc sio do

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych oliwkach, no to i ja się wypowiem, używam obecnie oliwki zakupionej w Austrii babylove dla mam, i ogólnie nie narzekam, zobaczymy czy obroni mnie przed rozstępami.

Mówicie że płaczecie bez powodu, wczoraj pokochałam się z moim Tż-tem (puki możemy to korzystamy) po wszystkim tak zaczęłam płakać że aż się mój Grześ przestraszył nic się nie stało, kompletnie ale płakać mi się zachciało i już...W ogóle czuję się jakbym była już w co najmniej 8 miesiącu a nie w trzecim, jestem obolała ciężko mi się ruszyć, zwłaszcza przez te skurcze w pośladkach i udach, nie mam na to sposobu do tego wrócił mi mój "ukochany" trądzik walczyłam z nim od 4 klasy podstawówki i gdy już od roku miałam z nim spokój teraz wraca, ogromnie się cieszę z mojej ciąży, już kocham to maleństwo we mnie ale normalnie chwilami mam dość, a to dopiero początek...

A i dzisiaj trzymajcie za nas kciuki bo mamy wizytę u lekarza i w końcu dostanę kartę ciąży
nie wiem czy już jesteś po,ale może zdążyłam
Uczuciowa to i ja teraz też jestem, aż za bardzo

Cytat:
agaaga89 Dobrze pamietalas
Juz po badaniuwsyzstko dobrze!! NT1.8mm, kosc nosowa 1,8mm
mozliwosc wad genetcznych minimalna hurra!!

Lekarka powiedziala, ze na kilka dni przed badaniem usg nie smarowac sie niczym tlustym! Bo glowica sie obmyka!
super

Cytat:
Cześć dziewczyny ja jestem w 11 tygodniu, dalej nie mam karty ciąży bo u lekarza byłam raz w 7 tygodniu, zlecił badania i jak nic złego się nie będzie działo kazał przyjść za 4 tygodnie... Ale ja przyjdę dopiero po 5 bo wcześniej nie dam radę iść do niego bo mam wyjazd z pracy a lekarz przyjmuje tylko w piątki i w soboty...
Teraz się przeraziłam jak Wy już po 3 wizyty macie, może iść do innego wcześniej? Nie będzie za późno na te genetyczne badanie pod koniec 12 tygodnia?
Ja już byłam na dwóch wizytach. 2 razy usg, ale karty nie mam. Dopiero 12.12 mam wizytę, a to już będzie 12 tydz i dopiero mam przynieść badania itp. Ja to zła jestem z tego faktu, że nie dopilnowałam swojego gina, że nie mam ani karty ani zaświadczenia do pracy, w razie jakby coś mi się stało nie mam, żadnego dokumentu że jestem w ciąży

Witam nową mamusię

Dzisiaj świętujemy urodzinki mojej mamy, wczoraj na szybko zakręciłam tort, ale nie ładny mi wyszedł, może chociaż w smaku będzie dobry no i oczywiście szampan picolo Ledwo go wczoraj zrobiłam, bo fatalnie się czułam, z resztą dzisiaj nie jest mi lepiej

Syn chyba mi się rokłada, na razie 37,2C, bledziutki, oczka szkliste mam nadzieję, że to ze zmęczenia, a nie jakieś paskudztwo
Stary 2013-11-20, 17:10   #1048
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
agaaga89 Dobrze pamietalas
Juz po badaniuwsyzstko dobrze!! NT1.8mm, kosc nosowa 1,8mm
mozliwosc wad genetcznych minimalna hurra!!

Lekarka powiedziala, ze na kilka dni przed badaniem usg nie smarowac sie niczym tlustym! Bo glowica sie obmyka!

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Odczekaj jak nałożysz balsam, bo tam trochę nie bardzo napisałam. Jak będzie się dalej mazał ( kazdy pewnie nakłada inną ilość, u mnie wystarczy chwila) to jeszcze poczekaj i dopiero rozsmaruj.
Stary 2013-11-20, 17:10   #1049
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
beat@ a jadłaś tą nową Milki waniliową z płynną wanilią??? Pyyychotka!
sylvunia witaj, jeśli chodzi o usg 4d to chyba lekarz sam Cię nie wysle, chyba, że się tym zajmuje, ale to usg jest prywatnie robione i chyba tylko na życzenie. btw też zaczęłam się zastanawiać, czy masz rzeczywiście 11 córek
Tej jeszcze nie jadłam ale nie kuś i tak już zaczynam się obawiać że jak tak dalej pójdzie to w nic nie wejdę i to szybciej niż bym sobie tego życzyła. Na szczęście zmuliłam sie okropnie i nie zjadłam całej, ale i tak 1,5 czekolady a przedwczoraj kupiłam 3 i została teraz już tylko ta połówka. następnym razem mąż idzie na zakupy a nawet jeśli będę szła z nim to jak wrzucę do wózka jakieś słodkości to dostanie wytyczne że ma to zaraz z powrotem na półkę odstawić ciekawe czy taki mój niecny plan zadziała

A co do USG 4d to z tego co wiem to robią owszem ale tylko na życzenie i odpłatnie.

Właśnie znalazłam że u mnie w mieście ordynator oddziału położniczo-ginekologicznego robi u siebie w gabinecie właśnie badania genetyczne - 150 zł i nie wiem czy robić czy nie. U mnie w rodzinie żadnych takich chorób genetycznych nie było jedynie u szwagra mały urodził się z PKU a to właśnie genetyczne tylko po prostu nie zawsze geny się aktywują

Patrycja 28.06.2014

Stary 2013-11-20, 17:14   #1050
Sola1
Zakorzenienie

Co do badań to mnie na szkole rodzenia uczulali, że jak zrobimy już badania grupy krwi czy je mamy to powinniśmy mieć je zawsze przy sobie. Może być ksero. Chodzi o to, że jakby się coś działo to przy zwinnym personelu takie badanie zajmuje minimum 40 minut, a często każda chwila jest cenna.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości