|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Co do witaminy K zdecydowałam się tego nie podawać, bo jest to moim zdaniem absolutnie zbędne i lepiej będzie dla małego, jak tego nie dostanie.
Dodatkowo ja nie będę się stresować ewentualnymi skutkami ubocznymi. Nie chce i zdania nie zmienie, nie będę niczego robić wbrew sobie (tż mnie swego czasu namawiał).
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Ryba-dla ciebie.I zdjecia pasemek-mam nadzieje, ze mu sie wytra. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-20 o 21:36 |
|
|
|
|
#1803 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kciuki za jego zdrówko. a nie macie jakiegoś pogotowia nocnego żeby z Damianem podjechać? ja bym byla niespokojna bo noc długa, szczególnie że nie będzie Cię blisko.Cytat:
![]() A ja tak trochę z innej parafii chciałam Wam napisać o książce "Księga rodzicielstwa bliskości" W.M. Sears. Tu link do niej http://www.empik.com/ksiega-rodzicie...0052,ksiazka-p Wszystkie zachwycacie się "Językiem niemowląt" i żeby nie bylo że nie wiem o co chodzi czytalam go przed narodzinami mojego starszaka. Na początku konsekwentnie stosowałam, patrzyłam na jego płacz mimo że do oczu mi łzy napływaly. Nie zapomnę prób nauczenia go zasypiania samemu w wieku około 8-9 msc. Wchodzilam kilka razy do pokoju zgodnie z zaleceniami książki i konsekwentnie kładłam dalej spać. Serce mi pękało aż w końcu powiedziałam dość! Nie będę robiła czegoś wbrew sobie tylko dlatego że jakiś trener tak pisze w książce. Powoli zaczęłam łamać wszystkie zasady Języka niemowląt ale wiecie co? W końcu czułam się dobrze, czułam się spełniona i miałam spokojne dziecko. Zasypiał w moich ramionach a ja go tuliłam i śpiewałam kołysanki. W pewnym momencie natrafiłam na teorię Rodzicielstwa bliskości i przeczytałam Księgę bliskości Searsów (ta co piszę o niej wyżej). Naprawdę polecam Wam ta książkę jako alternatywę Języka niemowląt. Nie mówię co jest zle a co dobre, bo każda mama robi to co czuje najlepiej. Po prostu zapoznajcie się z tym tematem żeby nie dręczyć siebie i dziecka jeśli nie będziecie się w tym czuły dobrze ![]() Aaaa i jeszcze jedno. Nie trzeba identyfikować się z każdą tezą Rodzicielstwa Bliskości np. karmienie piersią. Ja też nie z każda się identyfikuję. Ale najbardziej podoba mi się teza o tym, ze placz dziecka jest potrzebą jego komunikacji a nie manipulowania rodzicem oraz o tym, ze zimne style wychowania powodują dystans między rodzicem i dzieckiem i nie pozwalają na odczytywanie sygnałów dziecka (chodzi o promowane obecnie tresowanie dzieci). ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-11-20 o 20:24 |
||||||
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
ola-mam podobne zdanie-trzeba sluchac serca a nie poradnikow.Ja po poradniki poszlam, w momencie buntu dwulatka.Ale reszta to milosc, bliskosc i stawianie granic. Dlatego jeszcze nie ucze zasypiania w lozeczku.Jak zacznie sie interesowac swiatem, to bedzie taki moment, ze poczuje, ze nadeszedl czas. A narazie sie nosimy i przytulamy.Starszaka nosilam w nosidelku do 1,5 roku.
Uwielbial ze mna odkurzac czy pracowac w ogrodku,zawsze po jakims czasie zasypial ak matka z afryki bylam i pewnie teraz tez bede-dziecko wszedzie ze mna.
|
|
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam pampy w biedrze. Ja sie nie dziwie ze ja ich ostatnio nie kupiłam- skoro dzisiaj dzień przed promocją były tylko dwa kartony 2 i jedne 3 myślę ze te 230 sztuk co mam 2 już mi starczą i orzejdziemy na 3 młody tak szybko mi rośnie, już praktycznie wszystkie "56" idą w odstawkę... w niedziele robie porządki w szafce i do kartona niepotrzebne rzeczy, a 62 ładnie szufladkę wyżej ![]() aaaaaa no i byli technicy z Netii i na razie wszystko gra. ![]() i w ogóle, poczta polska robi sobie ze mnie jaja. miałam do 10tego donieść do MOPSU PIT11 ale ze nie miałam to poprosiłam o wysłanie ponownie w firmie- podobno wysłali 8.. no dobra święta wiec ok. ale jest kuźwa 20!!! i dzwoniłąm do firmy i mówie ze nie wysłali wiec jezeli to taki problem to ja do nich podjade bo to nie daleko- no ale twierdza ze wysłali... jutro zas tam zadzwonie i zapytam kaj to wysłali skoro nadal nie mam :/
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Rozeznanie
|
Hej, my po wizycie, wszystko pozamykane i ok, na ktg mieliśmy czkawkę to tętno wysokie, a potem już w normie
Skurcz cały jeden na 80% i jakieś tam pojedyncze na 40%.Nasz smok waży prawie 2800 - Rybko wpiszesz? 34t 5d -2800 g i leży łepkiem w dół ![]() Zaraz Was ponadrabiam, bo nie ma dużo
Edytowane przez sorento Czas edycji: 2013-11-20 o 20:41 |
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaje,ze te wszystkie książki to tylko "pomoce"...kazda mama wie najlepiej co robic kiedyś książek nie było ![]() ja mam dwie: Pierwszy rok z życia dziecka i Pierwszy rok w życiu dziecka ale traktuje je z przymrużeniem oka
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecię wreszcie usnęło, dziś straszne problemy ze snem ma. I pogoda się zmieniła, zaczęło padać
![]() A ja jutro wybieram się do Krakowa na uczelnie, daleko od córci moja mama z nią zostanieA i na Mikołaja Liwcia dostała bujaczek, jutro zrobię zdjęcia z modelka I modlę się żeby w biedronce były pampersy każe mężowi z rana pojechać po nie przed pracą, a jak się nie zgodzi to
|
#1810 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za udana wizytęCytat:
![]() Cytat:
Witam sie wieczornie. Dziś mąż zabrał mnie na pizzę, a teraz zgaga. Brzuszek twardy, ale raczej nic się nie zapowiada. Jutro wizyta i zobaczymy, a następna pewnie w poniedziałek. Jakoś dziwnie spokojna jestem i jakoś się nie napinam na poród. Czy ze mną jest wszystko OK? Brawa dla Kacperka za dobre wyniki.
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra mina do złej gry
Dzisiaj dała mamuśce popalić
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
lepszy dla mnie
i w ogole libido mitak uroslo ze ogien ;D w aptece to maz co ktorys dzien jest. HAHAAsorento - za wage
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka
|
#1816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za ładna wagę i udaną wizytę.
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Rozeznanie
|
Hej ho
![]() My po wizycie i ktg. Na ktg pisały się ładnie skurcze 30-50. Na wizycie okazało się że wody są w normie, przepływy też. Mały waży niecałe 3,5 kg, także ładnie przybrał Poza tym rozwarcie jakie było takie jest, ale szyjka ładnie skrócona i już skierowana prawidłowo do porodu. Te moje bóle brzucha to skurcze, a męczyły mnie w nocy i teraz przez cały dzień też, ale ich nie liczę bo są cały czas nieregularne, jak dla mnie to jest to stały ból, chyba po prostu do niego przywykłam:P Jeśli do poniedziałku nie urodzę to mam zgłosić się do szpitala i w środę będzie wywoływanie porodu-jak ja tego nie chcę Poza tym w piątek i sobotę nie ma mojego dr bo ma szkolenie w Warszawie także będę zaciskała nogi do niedzieli. Ogólnie dostaliśmy zalecenie by spacerować i dużo bunga bunga, czego mój tż nie chce:P Powiedziałam o tym lekarzowi to tżtowi głupio się zrobiło i może dziś zaczniemy działać Rybko jak możesz to wpisz wagę Małego 39t4d 3430g ![]() Idę odpocząć, a potem może namówię tżta na przytulaski. Na spokojnie ponadrabiam później, pewno i tak w nocy nie będę mogła spać.
|
#1818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
W dzien podczytywałam a teraz mam chwilę to piszę. Była dziś koleżanka u mnie i fajnie było pogadać i się spotkać, przez ten szpital moje życie towarzyskie umarło. Maja dostała misia większego od niej haha ale o to nie trudno Jutro idziemy na ważenie, ciekawe ile przybrała ale gołym okiem widać jak rośnie i na rękach też odczuwam, że cięższa jest Teraz zasnęła w bujaczku pod okiem babci a ja odciągnęłam mleczko czytam co u Was ![]() Cytat:
zaciśnięte, na pewno na weekend będziecie w domku Cytat:
Ale już duża ![]() Cytat:
Ale słodziaczek Babku Gratulacje Witamy Filipka na świecie Antibia super, że już jesteście w domku |
|||
|
|
|
#1819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kacperek silny I zdrowy chłopczyk Jesli chodzi o implant to nie mam pojecia ile w polsce kosztuje. Poszukaj w necie . On ma jakas dziwna nazwe , postaram sie poszukac .. Co do spirali to ja sie naczytalam strasz much rzeczy , nie będę powtarzac bo to zapewne głupoty ale w głowie siedza wiec ja sie napewno nie zdecyduje :/ Ewentualnie zdecydowałabym sie jeszcze na zastrzyki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Trele- ja już jednak z implantu rezygnuje. wIEM że to i tak opłacalne ale dla mnie wydac taką kase jednorazowo- to nie mam co jeść i gdzie mieszkać
musze cos innego poszukać, a nie chciałam tabsów bo o nich latwo zapomnieć i w moim przypadku o to nie trudno Dla zainteresowanych- " Na polskim rynku dostępny jest jedynie Implanon, który wszczepia się na okres 3 lat. Założenia implantu dokonują prywatne kliniki w dużych miastach (na przykład: Centrum Zdrowia Medfemina - Wrocław), cena implantu wraz z zabiegiem wynosi około 1200 zł."
|
#1821 | ||
|
Rozeznanie
|
domi wujek zakochany w siostrzeńcu po uszy, nie?
![]() za gardełko Jasia, się umęczy bidulek Margot156 super, że synek grzeczniutki A z tą niepłodnością laktacyjna to uważaj, koleżanka się tak synka dorobiła bardzo szybko po córeczce A jaka zdziwiona była, bo jej mama powiedziała, że jak karmi tylko i wyłącznie piersią to w kolejną ciążę nie zajdzie ![]() magalska za wagę synka ![]() Trele_Morele na sanki to pewnie siedzące dziecko, nie? więc chyba za wcześnie w tym roku zwłaszcza, że u Was zima to raczej strasznie długa nie będzie![]() issia88 za wizytę i żeby ginka miała rację tym razem ![]() Cytat:
za tydzień, nie smutkaj wizytą, doczekasz się na swojego Mikołajka Cytat:
![]() za 9 miesiąc i 1 tydzień ryba91 Ja też chcę, żeby moje libido poszło w górę po porodzie Bo póki co to kiepsko ![]() Newtrend sto lat dla synka, jaki mały zdolniacha Ci rośnie ![]() anka ale Cię maluszek rozczulił Jak Gabryś wyskoczy to dopiero będzie się działo De Asist jak najbardziej w porządku xxxMikixxx Amelcia Zuziak za wizytę i wagę malucha!Ale tż przed doktorem wsypałaś
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieje,ze moje się nie zmieni po porodzie kurde, Marysia chyba przyzwyczajona do naszych przytulanek bo w ogole jej to nie rusza M. nie wytrzymal i sklada lozeczko
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
sorento- w przyszłym tygodniu najpóźniej musimy iść
|
#1824 |
|
Rozeznanie
|
Idę spać. Jutro znów wizyta i ktg. Mam nadzieje, ze obejrzę porodowke.
Jak coś to szybkich i bezbolesnych porodów.
|
#1825 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytęŚliczniusia Cytat:
też tak chce.. A jeszcze tyle tygodni przede mną...![]() Szczerze?To ja nie wiem czy się zdecyduję po sn na przytulaski po tych 6 tygodniach ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Na teraz się żegnam do zobaczenia w nocy |
||||
|
|
|
#1826 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zaglądam do żadnych poradników po przeczytaniu Rodzicielstwa bliskości tylko słucham głosu serca ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i że mnie kocha i żebym nie brała tego do siebie tylko on po prostu nie może i musimy poczekać do czasu po połogu. No cóż chłopa nie zmuszę W pierwszej ciąży też miał barierę i po połogu dopiero współżyliśmy.Idę lulku, bo rano wstaję. Jutro mam wizytę u gina - już chyba ostatnią przed porodem. Wezmę zaświadczenie do becikowego i poproszę by mi je podpisał już cobym potem nie musiała z dzieckiem gnać. Dobranoc Owocnych porodów życzę heheU mnie teraz spokój. Muszę zaciskać nogi do poniedziałku, bo chcę w weekend prezenty świąteczne kupić jeszcze bo potem nie będzie kiedy i jak. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Aaaa przypomnialo mi sie - nadal nie dostalam lewka z FP :-( |
||||
|
|
|
#1827 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chwilowo i tak nie mam ochoty na jakiekolwiek przytulanki ale wiem że z każdym dniem będzie się to zmieniać.... Cytat:
Cytat:
za miesiąc. Coraz bliżej ![]() Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie jakbys podloczyla tabsy za 3 lata to by moze I wiecej wyszlo, ale fakt dac tyle kasy jednorazowo tez bym nie miala .. Ja moge polecic plastry. Raz w tygodniu zmieniasz wiec raczej nie zapomnisz .. Ja je dtosowalam okolo 5 lat. tyle ze tez drogie.. 5 lat temu kosztowaly ponad 60zl nie wiem jak teraz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Ciekawe jaka będę mial nocke. Dopiero Majke mi sie udalo uspac . Od godziny 19 byl krzyk , nawet przy kapaniu co nigdy sie nie zdarza. Teraz zasneła ale spi płytko , az sie boje .. Najgorsze to ze mi sie wydaje ze ona jest głodna a ja mam cycki puste , oba oprozniła . Niech pospi z 2 godziny chociaz co zdarza sie napełnic , inaczej będę musiala wyciagnac MM. Ide prasowac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za spokojną nockę Dobranoc kobietki i maluszki
|
|
#1830 |
|
Rozeznanie
|
Sorento
za wizytę, ładnie twój maluch waży, mój w 36t0d waży 2500g, ciekawe ile dobije do produ.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

kciuki za jego zdrówko. a nie macie jakiegoś pogotowia nocnego żeby z Damianem podjechać? ja bym byla niespokojna bo noc długa, szczególnie że nie będzie Cię blisko.