Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 12:22   #3511
cude
Zadomowienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Nie wyobrażam sobie, abym nie dała komuś zaproszenia z ręcznie wypisanym imieniem i nazwiskiem
Tak na marginesie, wysyła któraś z Was zaproszenia emailem?

pysia1987, mam dokładnie tak samo. Znamy datę i miejsce, ale bez godziny. Trzeba czekać...

Allofkowa, u nas też nie ma takich zwyczajów. Wybierzemy te, które nam się spodobają

no_dubt, zależy jak się czujesz w tej sukience. Dla mnie byłaby za krótka.

Morikane, witaj Napisz o Was coś więcej

KaMilka4891, extra! Cieszę się, że zdążyłam Cię zobaczyć w sukni

Idę dziś przymierzać suknię, trzymajcie kciuki, żeby coś rozjaśniło się w tej kwestii... tzn. żebym znalazła TĘ

Śniło mi się, że przechodziłam obok makijażystki i weszłam. Zrobiła mi dwa różne makijaże (jeden na jednej połowie twarzy, drugi na drugiej) i potem tak chodziłam po mieście
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:22   #3512
marlenqa22
Zadomowienie

Gadałam z Tż o jego matce.
Powiedział że pewnie chciała dobrze, aczkolwiek zgadza się ze mną że nie ma prawa mną rządzić i mówić mi co mam robić i gdzie pracować.
Smutno mi jest, i jakoś nic mnie dzisiaj nie cieszy durna baba zepsuła mi dzień. dobrze że zobaczę ją aż na Boże Narodzenie.
Nie wróży to dobrze że już się wtrąca, co dopiero po ślubie będzie.
Ale nie dam się! O nie!

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo

Edytowane przez marlenqa22
Czas edycji: 2013-11-25 o 21:31
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:23   #3513
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Ja tam będę mieć panieński! ma być 14 lasek planujemy wynająć limuzynę,. jechać do klubu i potańcować na allegro zamówimy sobie jakieś muszki czy uszka króliczka etc.
Byłam na paru wieczorach panieńskich i uważam że to jest super impreza
U Tż ma być 17 kolegów na wieczorze, na bank się napiją ale trudno
Ja mu tam ufam, był czas że pracował sam z 10 dziewczynami i nie byłam zazdrosna.
Jest kochany, i zgadzam się z ysią, że przecież nie przywiążemy kogoś do kaloryfera i nie będziemy pilnować
Jestem zazdrosna ale wydaje mi się że w rozsądnych granicach.

Ps. dziewczyny muszę się wygadać, przepraszam.
Zadzwoniła do mnie z rana gdy szłam do pracy moja przyszła teściowa, że w jakiejś tam firmie x szukają sekretarki, że mi poda numer i mam tam zadzwonić.
Na co ja że lubię swoją obecną pracę, pracuje z extra ludźmi, zarabiam też wydaje mi się nieźle jak na Białystok, na co ona w krzyk że jestem niewdzięczna, że mam tam dzwonić i tyle!
więc ja znowu do niej że nie zamierzam nigdzie dzwonić., b0 nie zamierzam zmieniać pracy!
a ta się obraziła i rozłączyła.. no nie już przed ślubem próbuje mną rządzić!
co za baba
Co za babsko ale moja tesciowa wcale nie lepsza

A jeśli chodzi o moja wage... Nie jest tajemnica, ze mam zaburzenia odzywiania I trochę sobie z tym nie radze a jeśli chodzi o cwiczenia był czas, ze biegalam intensywnie przez 4 miesiace, ok 5 razy w tygodniu. Przez pierwszy miesiac krótkie trasy a później dochodzilam do 10km. Po 4 miesiącach +7kg... I raczej mięśnie to nie były co do regularnych posiłków to jest chyba mój najwiekszy problem bo mam prace taka jaka mam i czasami nawet nie dam rady zejść na przerwe. Wiec zdarza sie, ze w ciągu dnia nie jem np 8-10h. I nie moge tego przeskoczyć bo jak jestem sama na sklepie albo jest mnostwo ludzi to nie moge zejść na zaplecze o jedzeniu na sklepie nie wspominajac. Z cwiczeniami jestem na bakier teraz, ale jednak w tej pracy jestem te 8-12 h w ruchu na nogach dziennie i jak przychodze do domu to juz nie mam sily

Jestem słabym człowiekiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:29   #3514
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
A żadnej ładnej koncepcji na rozpuszczone nie mogę znaleźć
a takie coś ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s-6808.jpg (11,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-hair-13.jpg (82,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg winter-wedding-color-palette-pickerill-creative.jpg (38,4 KB, 26 załadowań)
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:31   #3515
Dotka90
Zakorzenienie

Enzunio, dzięki! Ciekawe jak na mnie wyjdzie..
Anesthesia, ja też nie znoszę przez tel gadać! Dzisiaj muszę chyba w 6 miejsc zadzwonić*, wiesz co przeżywam? Na razie 1 załatwione
*w tym do dietetyczki!

Moim zdaniem nie jest za wcześnie na rezerwowanie. Mnie tylko martwi, że nie wiem, o której ślub, więc jak ją mam zarezerwować?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:36   #3516
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Kochane ile wcześniej rezerwujecie makijazystke i kosmetyczke? Podpisujecie umowę?

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:36   #3517
justyna_golota
Przyczajenie

Nie nadążam za Wami
Jeśli chodzi o zaproszenia to jak najbardziej spersonalizowane, moim zdaniem o wiele ładniej wyglądają, jak na razie znalazłam na allegro dosyć ładne, delikatne i niedrogie: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-teraz-promocja-taniej-o-36gr-i3688371663.html

Panieński i kawalerski jestem jak najbardziej na tak, ale z umiarem ja nie chciałabym żadnego wypacykowanego faceta, który będzie się przede mną gibał... Mam swojego i On mi wystarczy Mój TŻ ma podobne zdanie, ale jak to się zakończy to zobaczymy Myślę, że imprezy zrobimy ok miesiąca wcześniej, bo gdyby coś się wydarzyło to zawsze dłuższy czas na "leczenie ran" hehe Myślimy też o organizacji wspólnej imprezy np. jakiegoś ogniska, żeby przed weselem wszyscy się poznali i mogli później wspólnie dobrze bawić

Nadal jestem w trakcie szukania sukni, większość salonów w Wawie już obskoczyłam, dzisiaj jeszcze zostają 2 salony. W weekend 1 mi się podobała w bardzo przystępnej cenie 1,5 tys., a wczoraj 2 mi się podobały, ale już 3,5 - 3,8 tys. zł. Ciekawe jak będzie dzisiaj
justyna_golota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:42   #3518
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
a takie coś ?
O ta ostatnia fajna właśnie chyba nie będę kombinować, zrobię lekko nakręcone końce i tyle. Jedyne czego się boje to że welon się nie będzie trzymał Fryzura przetrwa, miałam już tak na nie jednej imprezie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ppp.jpg (38,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sssJPG.jpg (30,2 KB, 58 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:45   #3519
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

co do fryzury to chciałabym koczek jakiś taki luźny jak niektóre dziewczyny wcześniej wklejały.. takie rozpuszczone będę miała tylko na sesję w inny dzień... wydaje mi się ze na ślub i wesele troch te rozpuszczone mogą być uciążliwe będzie gorąco ciało spocone.. nie nie.. jak dla mnie nie

my będziemy mieć krótką sesję w dzień ślubu i później w tyg po ślubie
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:49   #3520
Krychulec89
Zadomowienie

Próbuje nadążyć za Wami

Makijażystkę i fryzjera to myślałam żeby rezerwować spokojnie gdzieś w marcu, kwietniu.

U mnie do ślubu 12 miesięcy (ponad) równo 380 dni
Mojemu TŻ zaproponowałam żeby kupić alko wcześniej to usłyszałam, że nieeee mamy czas Jestem typem planistki więc chciałabym mieć dużo wcześniej załatwione
Co do fryzury to TŻ kocha mnie w koku więc kok dla niego będzie. Marzy mi się prosty i elegancki. Znając mnie pewnie będę zmieniać zdanie co 5 min dlatego na razie o tym nie myślę

U Nas kawalerski i panieński będzie i to na bank Mamy do siebie pełne zaufanie a poza tym ja barrrdzo chce poszaleć z dziewczynami Oczywiście bez żadnych striptizerów i wyskakujących z tortów. Po prostu zwykłe szaleństwo dancefloorowe
Stary 2013-11-21, 12:50   #3521
Robusta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
a takie coś ?
2 fryzura cudowna!!! Mój typ na ślub zdecydowanie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:55   #3522
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_golota Pokaż wiadomość
Nie nadążam za Wami
Jeśli chodzi o zaproszenia to jak najbardziej spersonalizowane, moim zdaniem o wiele ładniej wyglądają, jak na razie znalazłam na allegro dosyć ładne, delikatne i niedrogie: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-teraz-promocja-taniej-o-36gr-i3688371663.html
Ładne te zaproszenia
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:02   #3523
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Jutro mam spotkanie z dekoratorka!!!

Wysłane z telefonu
powodzenia
Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
http://www.slubnesuknie.com.pl/

Zamówiliśmy wódkę 200 sztuk
gratki
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Umówiłam się na jutro, żeby Meridę zmierzyć...

powodzenia!!! sliczna jest!!
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

co do sukienki na poprawiny to mi się dziś spodobała ta

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

piękna!! też coś baaardzo podobnego chcę na poprawiny

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:03   #3524
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Angel_21_
niulka_1985
Opiumalfa
vixena

7 miesięcy do ślubu!!!!!
gratki ale leci !

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mój TŻ by chciał żebym poszła do ślubu w rozpuszczonych, bo zawsze powtarza że mam takie ładne i je uwielbia.
Ja tak całkiem rozpuszczonych nie chcę, ale wszelkie koki też chyba odpadają. Muszę to jakoś wypośrodkować
mojemu Tż znowu podobaja się upięte, a ja sie zle w takich czuje. żeby wypośrodkować myslalam o upięciu na bok, ale ostatnio od mojego Tż się dowiedziałam że upiecie na bok to " nie fryzura" i mu się nie podoba
koka na pewno nie będzie, więc albo będę mieć " nie fryzure" albo calkiem rozpuszczone loki

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas będą winietki z mandarynek. Pasują do duetu przewodniego niebieski+pomarańcz, i moim zdaniem fajnie wyglądają. Na weselu u kolegi mojego K. były winietki z zielonym jabłkiem i wyglądało to świetnie a jabłka były przepyszne, bo zjadłam oba
ja w lipcu byłam na weselu i winietki były na jabłkach. bardzo fajny pomysł, na początku wszyscy myśleli że nie ma winietek bo sie nie kapnelismy pierwszy raz się z tym spotkalismy, i to nie tylko my. ale pomysł mi się podoba
ze slomkami też, jak któraś tu wrzucała wcześniej.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-11-21, 13:06   #3525
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Gadałam z Tż o jego matce.
Powiedział że pewnie chciała dobrze, aczkolwiek zgadza się ze mną że nie ma prawa mną rządzić i mówić mi co mam robić i gdzie pracować.
Smutno mi jest, i jakoś nic mnie dzisiaj nie cieszy durna baba zepsuła mi dzień. dobrze że zobaczę ją aż na Boże Narodzenie.
Nie wróży to dobrze że już się wtrąca, co dopiero po ślubie będzie.
Ale nie dam się! O nie!

U mnie 8 miesięcy i niecałe 2 tyg do wesela. Po Nowym Roku zamówię makijażystkę i fryzjerkę, i będę szukać sukni.

nie smutaj, warto? sa ludzie i parapety

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Kochane ile wcześniej rezerwujecie makijazystke i kosmetyczke? Podpisujecie umowę?

ja nie rezerwuje i nie podpisuje, moja swiadkowa jest kosmetologiem

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Próbuje nadążyć za Wami

Makijażystkę i fryzjera to myślałam żeby rezerwować spokojnie gdzieś w marcu, kwietniu.

U mnie do ślubu 12 miesięcy (ponad) równo 380 dni
Mojemu TŻ zaproponowałam żeby kupić alko wcześniej to usłyszałam, że nieeee mamy czas Jestem typem planistki więc chciałabym mieć dużo wcześniej załatwione
Co do fryzury to TŻ kocha mnie w koku więc kok dla niego będzie. Marzy mi się prosty i elegancki. Znając mnie pewnie będę zmieniać zdanie co 5 min dlatego na razie o tym nie myślę

U Nas kawalerski i panieński będzie i to na bank Mamy do siebie pełne zaufanie a poza tym ja barrrdzo chce poszaleć z dziewczynami Oczywiście bez żadnych striptizerów i wyskakujących z tortów. Po prostu zwykłe szaleństwo dancefloorowe

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:10   #3526
karolinuuusia
Zakorzenienie

dziewczyny być moze pójdziemy na sylwestra na bal

i znalazłam oferte gdzie będzie grał nasz zespół, myślicie że warto iść ? 100zł drożej od pary(400zł) niż normalnie, pewnie dlatego bo ten zespół jest bardzo drogi

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:16   #3527
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
O ta ostatnia fajna właśnie chyba nie będę kombinować, zrobię lekko nakręcone końce i tyle. Jedyne czego się boje to że welon się nie będzie trzymał Fryzura przetrwa, miałam już tak na nie jednej imprezie
będzie się trzymał, bez obaw
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:17   #3528
KaMilka4891
Zadomowienie

Witam się z wyrka, dzień leniwca mam dzisiaj, nawet po lapka mi się wstać nie chciało :p
marleqa nie daj się teściowej!!!
KaEs z tego co pamiętam, to masz bardzo ładne włosy
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Jak chcesz szybko zrzucić z brzucha i ud polecam vacuum i do tego jakąś dietę co przyspiesza spalanie. Moja mam chodziła ze dwa miesiące a efekty widziałam z tygodnia na tydzień bo wtedy zjeżdżałam do domu tylko na weekendy
Co to to vacuum?

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jak jest u Was z zazdrością? Czy tylko ja jestem tak zazdrosna o mojego TŻ (oczywiście staram się tego zbytnio nie pokazywać, a na pewno nie chce mu robić awantur o byle co, wiecie o co mi chodzi , wszystko w granicach normy i rozsądku )
Ja o mojego cały czas jestem zazdrosna, on i mnie też, i ciekawie to się u niego objawia jak wyjeżdżam gdzieś sama do koleżanki to mówi: "nie podoba mi się to" hehehe

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Oczywiście że jestem zazdrosna ale też staram się nie pokazywać. Ale widze że TŻ też jest u mojego wujka 4 lata temu na kawalerskim faceci się pobili (do teraz nie wiadomo o co bo nie powiedzą). Efekt był taki że mój wujek miał makijaż pod oczami bo dostal łokciem w nos i mu się sińce rozlazły pod dwa oka. Mój btat miał pocharatane kostki na rękach, a hezzcze inny nawet na ślub nie przyszedł bo nawet makijaż by mu nie pomógł. Ciocia chciała ślub odwoływać... a no i mieli mówione że ma nie być żadnej pani do towarzystwa, jego znajomi jednak nie posłuchali.... ogólbie cały kawalerski jest owiany tajemnicą i wszyscy panowie zgodnie milczą

mojego kumpla brat miał taki kawalerski, do tej pory (a już chyba ze 4 lata minęły) wszyscy się śmieją, że Młody makeup miał mocniejszy niż PMka

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
a kawalerski.... boje się co kumple TŻ wymyślą.. chociaż!! ostatnio oznajmiłam TŻ że kawalerski składa się wyłącznie z kawalerów a jego 3 kumpli mają już żony..

wiec kawalerski wyglądałby tak TŻ, jego brat i kumpel kawaler (nawet dziewczyny nie ma)

ale paskuda z Ciebie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie w niej wyglądasz Jednak ja bym wolała na większym kole, bo moja sylwetka wyglądała wtedy bardziej proporcjonalnie. Też mam szerokie ramiona i większe koło je maskowało.
Ja te ramiona mam otłuszczone :p ale walczę z tym w szerszym kole wygladalam źle, ja najchętniej bym całkiem zrezygnowała, ale wiem ze tak będzie mi wygodniej

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Podobasz mi się w tej sukience
Dobrze wyglądasz !
Co to za model?
.
Dziękuję to jest agnes 10750

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Czy macie już zarezerwowane makijażystki? Kiedy je "rezerwowałyście"? Bo ja w zasadzie jestem pewna co do swojej, ale boję się, czy nie wyjdę na głupka dzwoniąc i rezerwując termin z 10-cio miesięcznym wyprzedzeniem...
Ja mam od miesiąca czy dwóch już zarezerwowana makijazystke, co prawda to moją znajoma, ale rez. jest

Cytat:

piękna, mam nadzieję ze to będzie ta jedyna

KaMilka4891, extra! Cieszę się, że zdążyłam Cię zobaczyć w sukni

Idę dziś przymierzać suknię, trzymajcie kciuki, żeby coś rozjaśniło się w tej kwestii... tzn. żebym znalazła TĘ

Śniło mi się, że przechodziłam obok makijażystki i weszłam. Zrobiła mi dwa różne makijaże (jeden na jednej połowie twarzy, drugi na drugiej) i potem tak chodziłam po mieście[/QUOTE]

trzymam kciuki żeby się udało
A sen zacny

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość

Ja też ja też, ja miałam dwa warunki dla mojej swiadkowej, impreza poza miastem naszym i żadnego naoliwionego tylka

Stary 2013-11-21, 13:28   #3529
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Też poproszę do linka Say yes...

Moja świadkowa zabrała się za organizację panieńskiego Już!
Ja wspolorganizuje swoj panienski. W zwiazku z tym, ze prawie kazda z nas mieszka w innym kraju postanowailam zrobic weekend panienski i lecimy w kwietniu do Barcelony! Maja byc wspolne zakupy, kolacja i tany do rana! Bez welonow, kroliczych uszu, rogow etc.

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Angel_21_
niulka_1985
Opiumalfa
vixena

7 miesięcy do ślubu!!!!!

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Na pewnym blogu, fajnej dziewczyny i dobrze nam wszystkim znanej powstał b. fajny post, który mnie natknął na zmianę zdania po raz setny odnośnie winietek http://www.lufcikblog.pl/2013/11/slu...z-flagami.html czy uważacie, że takie słomki z imionami i nazwiskami, włożone do każdej szklanki, albo po prostu położone obok to dobry pomysł na oznaczenie miejsc dla Gości zamiast tradycyjnych winietek?

Opium skąd Ty czerpiesz te pomysły?
Jestes kochana!

Uwazam, ze to swietny pomysl i mi sie bardzo podoba.
Nasze winietki juz kiedys pokazywalam prototyp. Origamowe lodeczki z masztem z flaga z nazwiskiem. Bedzie plan stolow wiec kazdy bedzie wiedzial, ktory stol jest jego. Jak flaga bedzie dla kogos nie do rozczytania to niech wezmie okulary
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:31   #3530
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam będę mieć panieński! ma być 14 lasek planujemy wynająć limuzynę,. jechać do klubu i potańcować na allegro zamówimy sobie jakieś muszki czy uszka króliczka etc.
Byłam na paru wieczorach panieńskich i uważam że to jest super impreza
U Tż ma być 17 kolegów na wieczorze, na bank się napiją ale trudno
Ja mu tam ufam, był czas że pracował sam z 10 dziewczynami i nie byłam zazdrosna.
Jest kochany, i zgadzam się z ysią, że przecież nie przywiążemy kogoś do kaloryfera i nie będziemy pilnować
Jestem zazdrosna ale wydaje mi się że w rozsądnych granicach.

Ps. dziewczyny muszę się wygadać, przepraszam.
Zadzwoniła do mnie z rana gdy szłam do pracy moja przyszła teściowa, że w jakiejś tam firmie x szukają sekretarki, że mi poda numer i mam tam zadzwonić.
Na co ja że lubię swoją obecną pracę, pracuje z extra ludźmi, zarabiam też wydaje mi się nieźle jak na Białystok, na co ona w krzyk że jestem niewdzięczna, że mam tam dzwonić i tyle!
więc ja znowu do niej że nie zamierzam nigdzie dzwonić., b0 nie zamierzam zmieniać pracy!
a ta się obraziła i rozłączyła.. no nie już przed ślubem próbuje mną rządzić!
co za baba
Co do kawalerskiego/panieńskiego - to ja nie chcę, by TŻ mi cokolwiek narzucał, więc i ja nie narzucam jemu. Na jego wieczorze będzie kilku moich kolegów, którzy są dla mnie jak bracia i kilku delikatnie mówiąc :zabawowych". Ufam mu - to jest Jego wieczór, niech go spędzi po swojemu Zazdrosna podobno jestem, ale w granicach normy (mam nadzieję )

A co do Twojej teściowej - brak mi słów. I tak zachowałaś spokój wodza. Ja nie wiem, co bym zrobiła. Dobrze, że postawiłaś jasno granice - o pracy decydujesz TY. Możliwe, że chciała dobrze, ale z tego, co piszesz za bardzo napierała.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:41   #3531
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
wkurzyłam się z rana, że nie myślę, wtedy kiedy trzeba pojechałam do Lidla bo łosoś w promo, i w drodze do domu sobie uświadomiłam, że chyba wzięłam jakiegoś innego, bo zamiast za 300 gram zapłacić 10 zł, ja zapłaciłam prawie 17...
oo dzięki za info, kocham łososia a, że do lidla mam 5 min to polecę dziś

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Slyszałam, że vacuum daje super efekty, musze to przemysleć, przeliczyć itd. Ale wiem tez ze takie zabiegi nie sa najtansze a od stycznia zaczyna sie u nas liczenie kazdego grosza bo juz nasz budzet wyniosl 35 tys
vacuum to to samo co vacu well? bieżnia podciśnieniowa? byłam pare razy, w karnecie się oczywiście najbardziej opłaca, ale jak masz kruche naczynka to odradzam, bo ja mam skłonności i kilka mi popękało na udach i pośladkach

Cytat:
Ja kupiłam jeden, ale mam przyjęcie na 30 osób więc nie było potrzeby więcej

Pojawiło się pytanie o koszty polaroida i fotobudki tylko jestem przed 15kawą i nie mogę znaleźć żeby zacytować ale tak :

My kupiliśmy instaxa + 20 klisz za 250zł na all
Planuje dokupić klisze tak do 100 z tego co wiem 10klisz to 20zł , więc w sumie cała impreza wyniesie nas 450zł z czego mamy aparat do innych sytuacji.
Fotobudka to koszt 900zł za 2 godziny bez limitu zdjęć .

Ja mam taki luz że poezja. Czasami Warszawiak się nawet teatralnie ogląda za dziewczynami na ulicy i widząc brak mojej reakcji mówi: nie możesz nawet udawać?! Ja jestem zdania że wierność to dowód na to że wybraliśmy dobrze, a jak wybralismy dobrze to nas nie kusi. A jak kogoś spotka i się zakocha to co ja zrobię? Przywiąże do kaloryfera? Nie będę się stresować rzeczami na które i tak nie mam wpływu...
te klisze najdroższe.. my na 120 osób to nie wiem ile muszę ich kupić, no ale ja chcę wykorzystać instaxa do polaroidowej księgi gości, biorąc pod uwagę to, że pary będą sobie strzelać słit focie razem to myślałam o 200 kliszach (na zapas jakby ktoś uznał, że źle wyszedł i dawaj następną) ale może do 240 dokupie, tak na wszelki

z tym pogrubionym się zgadzam 100%

Cytat:
czy uważacie, że takie słomki z imionami i nazwiskami, włożone do każdej szklanki, albo po prostu położone obok to dobry pomysł na oznaczenie miejsc dla Gości zamiast tradycyjnych winietek?
pomysł mi się podoba, ale jak Anesthesia mówi-zbyt małe napisy na małych chorągiewkach odpadają te co wkleiła Elrosa są już czytelne i chyba nikt by się nie musiał nadmiernie wpatrywać

Cytat:
powodzenia

Cytat:
Mój Tż też chce, żebym poszła w rozpuszczonych, albo lekko spiętych. Są długie, a czy ładne? Możliwe, że nie najgorsze... Ale ze względu na wygodę chcę mieć spięte na sesje ślubna na pewno będą rozpuszczone
.
ta z obrazka i dwa pierwsze załączniki bardzo w moim stylu
mój tż najbardziej lubi mnie w długich, ładnie wyprostowanych na szczotce, koku z wypełniaczem albo niedbałym koczku jaki robię pod prysznic długie odpadają na ślub-też chcę wygodę w spiętych będzie kompromis-spięte, trochę koka, trochę niedbale, taki romantyczny look

Cytat:
Anesthesia, ja też nie znoszę przez tel gadać! Dzisiaj muszę chyba w 6 miejsc zadzwonić*, wiesz co przeżywam? Na razie 1 załatwione
*w tym do dietetyczki!
hehe a ja uwielbiam nawijać przez tel z przyjaciólką potrafimy nawet 1,5 wisieć na słuchawce

jeśli chodzi o panieński i kawalerski to u nas będą nie mam nic przeciwko moja przyjaciólka ma mi organizować, a znając jej szalone pomysły, to będzie się działo
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:44   #3532
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a ja uwielbiam nawijać przez tel z przyjaciólką potrafimy nawet 1,5 wisieć na słuchawce
Ze znajomymi, czy mamą to spoko, ale ja nie lubię dzwonić żeby się umówić, np. do lekarza, do fryzjera
Nie wiem czemu, bo przecież to zazwyczaj zajmuje jakieś 30 sekund
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 13:48   #3533
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękna Zdecydowanie w moim guście

Stary 2013-11-21, 13:51   #3534
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja wspolorganizuje swoj panienski. W zwiazku z tym, ze prawie kazda z nas mieszka w innym kraju postanowailam zrobic weekend panienski i lecimy w kwietniu do Barcelony! Maja byc wspolne zakupy, kolacja i tany do rana! Bez welonow, kroliczych uszu, rogow etc.
aaaaa super pomysł, czaderski !! zazdroszczę !
jakbyście poszły na La Ramble w przebraniach to byście zrobiły furore
Stary 2013-11-21, 13:57   #3535
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
na parterze tak w kąt wciśnięty

przy [przystanku Nowolipki
Salon Carmen jest przy wcześniejszym przystanku, przystanek dalej jest właśnie Nowolipki. Tak w kącie mi się kojarzy chyba Abiu taki różowy szyld?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Ja nie podpisywałam umowy

Stary 2013-11-21, 13:58   #3536
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa super pomysł, czaderski !! zazdroszczę !
jakbyście poszły na La Ramble w przebraniach to byście zrobiły furore
mozliwe, ale mi sie to bardzo nie podoba. Moze tylko zrobimy, ze ja bede na bialo ubrana a reszta na czarno. Nie wiem, kiedys widzialam taka grupke dziewczyn i to fajnie wygladalo
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:00   #3537
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Salon Carmen jest przy wcześniejszym przystanku, przystanek dalej jest właśnie Nowolipki. Tak w kącie mi się kojarzy chyba Abiu taki różowy szyld?

ja jest ten cały handlowiec co jest rossman to po prawej jest ten budynek i na samym końcu po prawej na parterze

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:06   #3538
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Enzunio, dzięki! Ciekawe jak na mnie wyjdzie..
*w tym do dietetyczki!

Moim zdaniem nie jest za wcześnie na rezerwowanie. Mnie tylko martwi, że nie wiem, o której ślub, więc jak ją mam zarezerwować?
Ja nie cierpię, choć np. do dentysty czy zarezerwować miejsce w autobusie to już spoko. Ale z makijażystką wolałabym pogadać face to face, wyjaśnić, dopytać. Kontakt telefoniczny wszystko komplikuje

A co do terminu - ja przecież też jeszcze nie znam godziny Ale wybieram tą samą wizażystkę co Verunka, a jak Verunka dzwoniła rezerwować termin to godzina nie była konieczna i po prostu umówiły się, że jak tylko pozna godzinę to dopowie. I ja poproszę o to samo

Utwierdziłyście mnie i będę dzwonić jeszcze dziś i jutro, do skutku

PS: Spadłam ze schodów Za szybko wychodziłam i stopa mi się ześlizgnęła... gruchnęłam lewym biodrem a potem zjechałam schodek po schodku haratając goleniami... AUĆ! Śpieszyłam się na zajęcia, więc nie miałam czasu już zrobić zimnych okładów, ale mam krwiaki i zdartą skórę... i nauczkę na przyszłość...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:17   #3539
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ysia, po zdjęciach wnioskuję, że mamy podobny typ włosów ja planuję częściowo rozpuszczone włosy, podzielę się swoimi zbiorami, może coś Cię natchnie

Ostatnie zdjęcie bonus - kok i opaska, które szalenie mi się podobają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (35,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2f2ee4a8ec6bb98b59388656adbfd9d3.jpg (49,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7e36705c8357564f10d8ccdbaac2b115.jpg (18,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 564a7d46ed23aca15265f631ec9520a5.jpg (52,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7293ca44e4166095ada8564cf9e5780c.jpg (48,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 208892_548496121857368_1105238852_n.jpg (55,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d3b0781f319eed8302df3a657da4f549.jpg (29,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fa928c893af9e5804914ceed53d47025.jpg (33,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzury-ślubne-z-grzywką-13.jpg (29,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opaska-do-koka.jpg (32,0 KB, 16 załadowań)
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:20   #3540
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Ze znajomymi, czy mamą to spoko, ale ja nie lubię dzwonić żeby się umówić, np. do lekarza, do fryzjera
Nie wiem czemu, bo przecież to zazwyczaj zajmuje jakieś 30 sekund
do lekarza też nie lubię ale do fryzjera taaak bo chodzę do tego samego już dłuższy czas i z panią z 'recepcji' się znamy i lubimy

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
PS: Spadłam ze schodów Za szybko wychodziłam i stopa mi się ześlizgnęła... gruchnęłam lewym biodrem a potem zjechałam schodek po schodku haratając goleniami... AUĆ! Śpieszyłam się na zajęcia, więc nie miałam czasu już zrobić zimnych okładów, ale mam krwiaki i zdartą skórę... i nauczkę na przyszłość...
aaałłłł brzmi groźnie! ale do wesela się zagoi ahh jak fajnie, że takie powiedzonko nie jest dla nas tylko przenośnią
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości