|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Rozeznanie
|
Miliardy razy pisałam wam o mojej wszystko wiedzącej i proroczej koleżance która zna się na wszystkim jak nikt, zrobiła kolejną rzecz... piszę o tym żeby poprawić wam humor bo jej inteligencja mnie doprowadza do skoków ciśnienia :P otóż wymyśliła sobie że skoro moja mała waży ok 1300 w 29 tygodniu to znaczy że jak ją urodzę będzie ważyć UWAGA 2500 i mierzyć mniej niż 50cm... Jakaż zmiana proroctwa do tej pory dogadywała mi że urodzę dziecko powyżej 4 a nawet 5kg i będzie miało 60cm bo w 7 tc mala miała 3mm a do dużo jej zdaniem...a no i standardowe pytanie ile przytyłam i jak duży mam brzuch, z premedytacją podkreśliłam że 57kg a brzuszek mam taki malutki, zgrabniutki i okrąglutki ;p niech jej w pięty idzie bo mi ciągle życzyła przywalenia 30-40kg bo ona w ciąży dobiła do 100kg prawie to ja tez muszę. Oj te dbające o człowieka znajome, ciekawa jestem co mąż mój powie na te jej przewidywania ;p
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to ją przytka
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- ide z psem na spacer i moze sie za obiad wezmę ... dzisiaj ziemniaczki, schabowy i surówka z marchewki
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Akkma--- ty chodzisz do sr prywatnie ipłaciłaś czy za darmo? Bardzo dużo dostałaś próbek i gadżetów
|
|
#1538 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
a co do oddawania rzeczy, to mam podobne zdanie, ale jestem z tych, co jeśli coś dostaną i nie powie mi się, że mam się nie przejmować takimi rzeczami, to się przejmuję wiem, że utrudnia to życie, ale cóż robić. szczególnie że jak dotąd najwięcej dostaję od tych, którzy sami dużo nie mają...ale też uważam, że nikt nie ma obowiązku dawać, więc jeszcze bardziej od obietnic samych rodziców, że "coś Wam szykujemy" denerwują mnie mądre rady mojej mamy i osób, które na pewno nie dadzą, że dostaniemy mnóstwo- teraz też przed chwilą mi to mama mówiła (i na nic tłumaczenia, że większość dostaniemy po porodzie i w różnych rozmiarach wg niej 4 kaftaniki i jakieś bluzeczki wystarczą Cytat:
|
|
#1539 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę wypróbować ;pCytat:
większość z nas ma chyba w otoczeniu koleżanki do rany przyłóż...złośliwość ludzka nie zna granic. A koleżanka ma pecha bo jeśli chodzi o akceptacje mojego ciała w ciąży to jestem na etapie 100% na tak ![]() Cytat:
![]() Ona jest dobrze po 30 - tce stad moje zdziwienie jej totalna głupotą i niedojrzałością jeśli chodzi o niektóre teksty... Co do dowartościowania to faktycznie jej nie pomogę;p już i tak ku mojej uciesze przestała mnie odwiedzać bo nie może skomentować negatywnie mojego wyglądu;p hahah
|
|
#1540 |
|
Zadomowienie
|
ja to taka głupia jestem ze jak koleżanka w ciaży pytała ile przytyłam bo ona dość sporo i sie martwiła to mi głupio się przyznać że ja sporo mnie żeby jej przykro nie było
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także płaci za mnie cudowny nfz
|
|
|
#1542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja właśnie wstawiłam szczawiówkę, ale się napcham za jakieś dwadzieścia minut
|
|
#1543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak się Wam będę skarżyć też na brzuch, to przypomnijcie mi indyka, którego od kilku dni sobie robię i już nie był taki "pewny":// dobra, spadam na drzemkę, bo ledwo na oczy widzę...
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Ejani kupilam w sklepie zielarskim.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Natalii skad ta twoja znajoma takie wiesci bierze )) fajna heheWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojjjj jak ja uwielbiam takich ludzi :/ ![]() Dziś kolejna wiadomość w sprawie mieszkania, i kolejna odmowna. Juz nie mam siły. Gdyby nie mąż, dawno bym sie spakowała, wywaliła studentki, i poszła mieszkać do siebie ![]()
|
|
#1546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nattalli Twoja znajoma przypomina mi moja szwagierkę i też mi działa na nerwy ale trzeba być miłym ![]() Jak znajdę herbatkę z liści malin to i ja kupię ![]() a dziś na obiad leczo jeszcze chwila i będzie gotowe
|
|
|
|
|
#1547 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43817527]I znowu standard, zero owoców, zero warzyw. Przecież jabłka nie są takie drogie!![/QUOTE] Żeby oddać sprawiedliwość - nie mam fotki, ale raz było jabłko do śniadania, a do makaronu jogurt malinowy z mlekovity "łał" ![]() Cytat:
). Ja raz przez pomyłkę dostałam obiad cukrzycowy, ale to było zanim zaczęłam pstrykać fotki. Ten obiad to ziemniaki z jajkiem na twardo i marchewką z sosem koperkowym (wyglądał trochę jak klej do tapet z farfoclami ). Zjadłam, bo ja pożeram prawie wszystko (wyjątek - twaróg) .Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1548 |
|
Rozeznanie
|
![]() najprawdopodobniej z ciemnogrodu ;p;p;p
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1550 | |||
|
Wtajemniczenie
|
katarzyniak, właśnie doczytałam o Twoim sukcesie, wcześniej mi umknęło. Wielkie brawa i gratulacje
![]() ![]() Cytat:
. W godzinach szczytu różne rzeczy się na tym skwerku przed wejściem działy - były stłuczki, straż miejska i nawet policja . Ciekawa jestem jak wypada Borowska. Nie znam nikogo, kto tam rodził. Cytat:
![]() Cytat:
. Takiej babie nie miałabym skrupułów podosrywać troszkę. Choć z drugiej strony, pewnie słabo u niej z poczuciem własnej wartości, więc może lepiej nie doprowadzać jej do obłędu |
|||
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jadłam parówki z szynki z Piotra&Pawła z musztardą a nie majonezem Toć my ni emożemy majonezu jeść Byłam u diabetologa. Powiedziała, że widzimy się znowu za 2 tyg i że badania tarczycy i hemoglobiny gliko... coś tam są prawidłowe i że po 30 tc cukier w organiźmie ciężarnej podnoszą hormony. Więc czasami nawet jak zjemy coś zalecanego nam cukrzycowym to ten cukier i tak może być wysoki przez te hromony po 30 tc hmmm masakra Nic nie słyszałam o mierzeniu cukru podczas porodu ... przeciez to jakies głupie... prawda ![]() A i się zdołowałam trochę, bo od miesiąca nic nie przytyłam
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś dzień wariata
![]() Po śniadaniu wybrałam się na zakupy, kupiłam Lence pajacyk na wyjście ze szpitala, o taki kremowy http://www.ceneo.pl/26995793 pod to tylko body z długim rękawkiem i powinno być dobrze ![]() Dokupiłam jeszcze kolorowe pieluszki flanelowe i tetrowe, szczotkę do butelek, smoczek symetryczny z lovi bo mam tylko anatomiczne z tomme tipppee, płatki kosmetyczne z Baby ono i zapłaciłam 80 zł Póżniej kupiłam jeszcze sobie do torby bo położna wczoraj doradzała ręczniki papierowe i szare mydło do podmywania, ponoć najlepsze.....a no i zamówiłam stół z 6-scioma krzesłami do salonu wenge z obiciem kremowym z ekoskóry do 14 dni mają dostarczyć To chyba dosyć wrażeń na dziś ![]() Cytat:
|
|
#1553 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pogrubionego.Nam położna o tym mówiła i sprzęty mogą zdziałać więcej krzywdy niż pożytku, a te nasiadówki wywołują często alergie, więc też stwierdziła ,żeby lepiej nic takiego nie robić. a jakie działanie ma arnika ?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Opijamy ??Cytat:
Dla porównania tu w DE w szpitalu byłam 2 razy, 2 różne szpitale i oddziały i uwaga przy podejrzeniu wyrostka dostawałam tyle jedzenia, że mogłabym się najeść do syta ja i jeszcze TŻ. Śniadania to: zupa mleczna kilka kromek lub 2 bulki, masło, serki kanapkowe wędlina ser żółty i coś na słodko, miód marmolada lub nutella. Herbata i kawa + jakaś sałatka. Obiad to do wyboru z kilku wersji zupa + 2 danie. Zawsze były warzywa. Do tego na deser coś na słodko i owoc. herbata, kawa kompot, ile się chce Kolacja to samo jak śniadanie. Cytat:
![]() Cytat:
Niezły artysta z niego. Witam się wreszcie i ja . Tak się zbierałam i ciągle coś i nie miałam jak napisać. Noc przespana dobrze choć za krótko, wstałam o 9 i ledwo żywa jestem . TŻ na 2 zmianę i siedzę sama. Na dworze ciemno, zimno i aż nie przyjemnie, i od 12 mam światło włączone, masakra normalnie. Dzisiaj dzwonili ze sklepu ,że mebelki zostały już zrobione i jutro jedziemy odebrać Czyli pokoik synka wreszcie będzie się robić coraz ładniejszy . |
|||||||
|
|
|
#1554 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam popołudniowo,
Jestem półżywa, bo nie dość, że wczoraj robiłam porządki w domu, w nocy jęczałam z bólu bioder i doopy (a z wanny tż mnie wyciągał... ![]() Kupiłam dzisiaj paczkę pampersów 1, ale taką małą, do szpitala. Zastanawiałam się nad rozmiarem 2, ale przypomniało mi się, że moja Wika używała jedynek do 6,5 kg, więc z dwójkami dałam sobie spokój. W razie czego dowiozą mi do szpitala, bo naprawdę mam ambitny plan zmieszczenia się w jedną torbę! I nadal piorę małe ciuszki, coraz bardziej obawiając się, że sobie z takim maleństwem nie dam rady... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozgrzeszyłam się nad łóżkiem, czyli posprzątałam w skrzyni pod nim! A ile szmat starych tam znalazłam, to ludzkie pojęcie przechodzi!!! Na szczęście mój ślubny szczęśliwy-3/4 tego chłamu zabrał sobie do garażu, do polerowania fury...?! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do "cukrzycowej diety" w szpitalu... Jak w ciąży z Wiką leżałam w szpitalu i trzymali mnie na cukrzycowej diecie, to dostawałam białe pieczywo, zupy na śmietanie, pieczoną karkówkę z zawiesistym sosem z mąką i gotowaną marchewkę. U mnie wtedy cukry były dobre, ale dziewczyny z rzeczywistą cukrzycą miały cukry z kosmosu, a położne ryja darły, że na pewno się czymś podkarmiają. Masakra to jakaś była! Mnie diabetolog mówił, że cukry w czasie porodu mierzy się tylko tym, które są na insulinie, ale glukometr kazał ze sobą wziąć...
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie zaczął brzuch boleć. .. nie jakoś mocno ale upierdliwie.... zaraz małżonek powinien sie pojawić więc idę obiadek kończyć. ... niestety nie mam surówki z marchewki bo w sklepie pod blokiem takich rarytasow nie ma...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też zaczął właśnie. Tak jakoś mrozi mnie aż jakby w pęcherzu. Owijam dupsko kocem i będę wygrzewać bo w sumie trochę nogi mi zmarzły i może to od tego.
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - tak mi się przypomniało - podobno przed porodem dobrze sobie zamrozić podkłady/podpaski nasiąknięte owczarem wirginijskim. Działają łagodząco na ból krocza po porodzie.
|
|
#1558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on chcę nowe on nie będzie kąpał dziecka w wanience w której kąpało się 3 dzieci . Rzeczy z lumpka bo nie wiadomo ile osób to miało i gdzie to było . Ale za nim się nie zdąży Cytat:
Ogólnie kasę mamy . Mimo remontu mamy jeszcze jakieś oszczędności nie zdecydowałabym się na dziecko jeśli by mnie nie było stać na nie . Po prostu z tego jak Was czytam . Czy jak było u mojej szwagierki oni niewiele wydali bo dużo dostali .Jej przyjaciółka mase rzeczy jej przywozi po swoim dziecku . Ja też nie liczę na nikogo . W życiu już się nauczyłam , że samemu trzeba sobie radzić mój mąż to już w ogóle mnie tego jeszcze bardziej nauczył . Tylko wiecie no nie wiem jak to ująć Ale jak tak Was czytam oglądam to tak miło się to czyta , że wiele z Was może liczyć na rodzinę , znajomych przyjaciół . Cytat:
Cytat:
+ kupnych rzeczy jest taki , że kupuję już do następnego dziecka i nie będę musiała szukać oddawać . Chyba naprawdę łapie mnie deprecha jakaś . Może zaczyna mnie przerażać też poród i już wariuję sama . A teraz dobre wieści : Jak dobrze pójdzie em ma w sobotę wychodzi ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- w ogóle byłam dziś w lumpku gdzie ostatanio kupiłam śliczne body z super bawełny za 4 zł 2 szt takie same . Dziś wchodzę znów są te same i dokupiłam 3 szt . Więc mam takie same body w rozmiarze 56, 62 x2, 74 . Ludzie pomyślą , że nie mam innych |
||||
|
|
|
#1559 | ||
|
Gang Iren
|
Co do jedzenia szpitalnego,to z Anglii mam takie doświadczenia. Niewielkie,bo po porodzie leżałam 16 godzin.
Urodziłam w nocy,miłe położne przyniosły mi i mężowi wielki talerz pełen tostów i miętową herbatę. Rano było kilka rzeczy do wyboru na śniadanie,mąż wybrał mi płatki czekoladowe z mlekiem. Na obiad miałam rybę,frytki i groszek. A później już szłam do domu. Cały czas donosili mi dzbanki z wodą i w nocy i w dzień i bo tak bardzo chciało mi się pić. Ogólnie mój poród i pobyt w szpitalu wspominam bardzo dobrze. Cytat:
Super! Fajnego masz synka.A mój ostatnio obserwował jak kot dorwał muchę. I Eryk zabrał ją kotu i chciał zjeść. Ja go goniłam i krzyczałam,że nie można,że fuj. A on ze łzami w oczach,że to jest am am. Tak rozdusił w ręce tą muchę,że nikt jej nie mógł już skonsumować... Cytat:
|
|
#1560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale oczywiście z Dorotką wychodzi ??A z bodami to kurde normalnie przesadziłaś. Takie majątki wydawać .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

mniam mniam. Mówię, wam że fajne są te kabanosy z biedronki, samo mięso z kurczaka, 0 węglowodanów

bo tu 31tydz a ja dopiero od kilku dni coś takiego czuję czasami 
28.02.2011:ksiadz :

U mnie jest tylko automat z ciepłymi napojami (tzn. w tym budynku co jest ginekologia i położnictwo jest tlko automat, bo w drugim budynku podobno jest jakiś sklepik.)

A ja właśnie wstawiłam szczawiówkę, ale się napcham za jakieś dwadzieścia minut 

przeciez to jakies głupie... prawda
. Liczyłam może że mam ok 1 % szans a tu taka niespodzianka