|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Lilka, a nic mi o tym niewiadomo, ale reklamy żadnej nie widzę, nawet weszłam na stronę rossmana i jakaś niegramotna jestem bo nie znalazłam nic oprócz gazetki, która raczej nie jest od dzisiaj...
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Jest czwarta godzina a ten gnojek ani myśli o spaniu, co ciekawsze bawi się w najlepsze Może go spróbuję przestawić na system wcześniejszego zasypiania bez drzemki..
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny.
narobiłyście mi smaka na kalarepę więc kupiłam w lidlu ![]() smak dzieciństwa, surowa, najlepiej zjedzona jeszcze w ogródku, obrana byle jak i byle czym ![]() gotowanej nie jadłam, ale spróbuję. od kilku dni Lena znowu przesypia całą nockę zasypia ok 21 a wstaje 6.30 - 7. ostatnio nawet pospała do 8.15 chciałabym kupić jej większy zestaw klocków drewnianych bo mam tylko kilka sztuk. Lena potrafi bardzo długo się nimi bawić, aż jestem pełna podziwu ![]() potrafi zrobić wieże z 10 klocków, aż policzyłam bo oczom nie wierzyłam, że tyle ułoży i jeszcze nie przewróci ![]() polecicie jakieś? |
|
|
|
#934 |
|
potworkowa
|
promocja w Rossmannie jest od dzisiaj
dodatkowo w Super Pharm też jest -40% do niedzieli na tusze do rzęs, podkłady, kosmetyki oczyszczające, suplementy diety (chyba do włosów), odżywki i produkty myjące dla dzieci
|
|
|
|
#935 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bidulek.Cytat:
![]() Zerknij sobie na nasze wątki na poczekalni tam były linki do wyprawek. Cytat:
Konik Cytat:
![]() Cytat:
za Kamilkę też bo mi nie zacytowało. Cytat:
Ten co wkleiłaś zdjęcie nie ma. Jeśli jesteś niezadowolona zawsze możesz zwrócić osobie która Ci zamawiała,ona odsyła do avonu i dostajesz pieniążki. Hej.Byłam wczoraj wieczorem z Oliwią u okulistki,nawet nie zbadała małej tylko kazała jechac na ostry dyżur okulistyczny do Białegostoku (czyli 150km) Dzis rano pojechaliśmy,Oliwia ma rzekomobłoniaste zapalenie spojówek dostała Augumentin,Oftaquix i Dexamytrex jak nie będzie poprawy mamy wrócić Jestem zadowolona że pojechaliśmy bo w końcu ktoś ją zbadał!!
|
||||||
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko. No dobrze, że w końcu ktoś zdiagnozował to cholerstwo i mam nadzieje, że teraz będzie się szybciutko goiło. Misiek padł. Dosłownie, prawie zasnął w foteliku podczas karmienia, głowa leci i oczy się zamykają Wystarczyło, że zaniosłam do łóżka i już spał. No ciekawe co to teraz będzie z nocką A myślałam, że jak tak to go przetrzymam do 19 chociaż i pójdzie już spać na noc..
|
|
|
|
|
#937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że po leki szybko zadziałają |
|
|
|
|
#938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisząc, że Antek śpi ładnie od 20 do 9, mam na myśli, że nie muszę wstawać robić mu mleka, które pił w okolicach 5. Oczywiście on wybudza się, bo nie ma smoka, popłakuje, wierci się, ale ja przypominam, że on nadal śpi ze mną, więc ja czynności takie jak podawanie smoka, czy pogłaskanie robię niemalże we śnie.
![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż w tym miejscu jest taka błyszcząca skórka, więc ja sama na początku pomyślałam o liszaju, ale jak tak szybko, samoistnie znikło to odrzuciłam tę opcję, a może jednak. Tak, ja dodawałam normalnie do jarzynowej. Często zastępowałam ziemniaki w zupie właśnie kalarepą, albo robiłam puree z kalarepy do mięska, gdy miał akurat drugie danie. ![]() Cytat:
Chociaż temat wciąż gorący, więc pewnie jeszcze pojawi się mnóstwo propozycji. ![]() Lewku u nas zasypianie też trwa i trwa. Dzisiaj cwaniaczek stwierdził, że on nie chce sam i tak mi płakał przez 15 minut, że aż się bałam, że coś mu się stało ( a nie było to możliwe, bo leżałam cały czas obok niego i patrzyłam co robi). No i pewnie zrobił mi tą scenę z przemęczenia, bo przecież rzucał się po tym łóżku z 50 minut. Oczywiście wygrał, bo jak zaczął tak histerycznie płakać, to go zabrałam na ręce. Po 15 minutach wrzasków padł w moich ramionach... ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- W ogóle zapomniałam napisać, że mój Ancior u babci. Mamusia moja najukochańsza przyszła mi na ratunek, bo Antek od 2 dni jest nie do wytrzymania... a zawsze myślałam, że gorzej być nie może. Cytat:
Pełnia czy co? ![]() Cytat:
Oby teraz już było dobrze. Zdrówka dla niej.
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostawie to sobie najwyżej ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda, co wybrałaś z Tchibo?
![]() od tej pory co kupię Lenie na mikołajki czy na gwiazdkę to chowam przed mężem niedawno kupiłam jej mnóstwo nowych książeczek a Marcin codziennie po jednej wyciągał i jej dawał tym sposobem nie zostało nic. zabawki, które wczoraj przyszły od razu schowałam bo się może okazać że na boże narodzenie nie będę miała żadnego prezentu dla małej
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Gda dzieki że napisałaś o tym Tchibo bo jakoś kompletnie o tej stronie zapomniałam, a kiedyś namiętnie od nich zamawiałam.
Już zamówione ![]() Ula zdrówka dla Oliwi i niech szybko się wyleczy Pomysły na prezenty pierwsza klasa. Muszę też zacząć kupować bo wiem co tylko jakoś problem z realizacją.
|
#943 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kalarepę do zupy trę na tarce o grubych oczkach i do tego normalnie marchewka, ziemniak, pietruszka i zawsze dodaję też makaron ![]() Cytat:
No to super Mam nadzieję, ze u nas będzie to samo ![]() Cytat:
oby leki szybko pomogły |
|||
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia słodko śpi ale dała mi popołudniu w kość.Nie mogłam nic zrobić bo uwieszona mojej nogi,jak jej nie wezmę to dziki ryk jakby ją ze skóry obdzierali a na rączkach uśmiech i zadowolenie
![]() Ula mam nadzieję że szybko leki pomogą Oliwce Aga ton niezły Twój mąż
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja lubie kalarepkę w sosie ![]() ula biedna Oliwka,oby po lekach przeszło Pola pięknie ze słomki i bidonu pije.podlapala od Wiktora ![]() wiecie,ze ona ,jak Wiktor wraca ze szkoly, to od razy dobiera sie do jego plecaka,wyciąga sniadaniówkę i wyjada resztki ze śniadania.wypija też resztki soku z bidonu u nas nocki ładnie przespane od 20 do 7.czasami sie przebudzi ale szybko daje jej smoka i śpi dalej. najważniejsze,zejuz mleka w nocy nie pije.( od miesiąca )
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() matko, w życiu nie jadłam tej kalarepy... |
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mati jak idziemy po Paulę to od razu leci do niej, zabiera owoc, co dostają do domu i bidon, z bidonu resztki dopija jak są, a owoc jej zawsze zje w drodze do domu
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Idę chyba spać.
Jak kura o tej godzinie
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Sandra, Tamlin
Ale Wy się śmiejecie Mojej szwagierki syn był strasznym niejadkiem i pewnego dnia jego ojciec wrócił z pracy i nie zjadł kanapki, którą miał naszykowaną. Położył ją na stole a mały pyta co to? A ojeciec, że kanapka...mały "a skąd masz?" "zając mi dał" i zjadł tą kanapkę aż mu się uszy trzęsły ![]() No i do tej pory kanapki od zająca (przyniesione z pracy) najlepiej smakują
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-22 o 21:37 |
|
|
|
#952 | |||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wracajcie szybko do zdrowia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ---------- ale jestem wytrwała! w końcu nadrobiłam! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() z 3 mies. temu pięknie miauczała, a teraz już chyba zapomniała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale pisz czasem co u Was
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
jak ja bym chciała mieć taką dwójkę w domu ![]() chociaż pewnie z Dusią byłaby przeprawa bo wszystko jej .. ale staramy się by się dzieliła .. skutek bywa rożny ale nie poddajemy się hehe ja też mam takie dni kurowe Duśka idzie na popołudnie do dziadzia i cioci .. będę sprzątać ..
|
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Jeszcze sie wyleguje w lozku, swieto ![]() Zosia z mezem w duzym pokoju rozrabiaja... Jak patrze za okno to mnie szarosc ogarnia. Pisalyscie o kalarepie, uwielbiam ją a wczoraj dorwalam sie do brukselki
|
|
|
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby teraz leki pomogły Cytat:
Wiedzą dzieciaczki jak korzystać na starszym rodzeństwie ![]() Dzień dobry ![]() Zakupowe szaleństwo na wątku widze ![]() a ja nawet nie wiem co komu kupić ![]() Danduś upatrzył sobie w gazetce jakiś żuraw wielki albo tarcze z lotkami a Fabisiowi to pojęcia nie mam. Co do konika to my mamy po Dandim właśnie i Fabian go uwielbia! Włazi na niego i buja się ciągle. Nawet spadac już się oduczył A jaka radocha jak go włącze i wydaje odgłosy ![]() Obiadek mam jeszcze z wczoraj to za sprzątanie musze się wziąść bo brat ma przyjechać z córciami później ![]() a dom coś nie wygląda na krystalicznie czysty ![]() i musze jakiś wzór na tatuaż znaleźć to pomęczę brata czy mi zrobi ![]() Musze do przychodni w końcu zadzwonić za tym szczepieniem w poniedziałek.
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-11-23 o 08:52 |
||
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Ja witam się z kawką!
Jaglanka na śniadanko się gotuje, Henio rozrabia z tatą, a mama leży na kanapie ![]() Z Tchibo kupiliśmy klocki-zwierzaczki iii... Nie wiem co dalej To mąż zamawiał ze swoją mamą.
|
|
|
|
#957 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witanko w sobotę!
Cytat:
![]() mąż i tak gra w czołgi sporo na swoim kompie a na tym play są fajne gry z kinectem dla kilku osób nawet może wtedy uda nam się pobawić czasem razem, bo ja gier nie uwielbiam a ostatnio jak byliśmy u znajomych i zapuścili tańce na xboxie to była ekstra zabawa dziękuję za pochwały dla Lili Cytat:
Lili jeszcze nie buduje, tylko rozwala właśnie, jak ja coś postawię zdolna dziewczynka z Lenki Cytat:
zaciskam kciuki Cytat:
szok normalnie, no ale padł zarazek mały po 22 dopiero, więc co się dziwić i u nas też mega szaro Cytat:
Tamlin Sandra fajne są wasze dzieciaczki z tym wyjadaniem starszakom, uśmiałam się nieźle ![]() zmykam się ubierać, bo na bazarek po warzywa trzeba pośmigać a potem jeszcze do biedry po pieluchy dziś siostra przyjeżdża i będziemy porządkować moją szafę - samej mi jakoś ciężko zdecydować, żeby te ciuchy powywalać a tak ona mi wywali ![]() oj uluźni mi się w szafie
|
|||||
|
|
|
#958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
My spaliśmy do 9-tej Hmmmm bardzo praktyczne prezenty Aparat sama bym chciała Cytat:
A z dzieleniem się, to z czasem przyjdzie. Naturalne że teraz wszystko jej, trochę jeszcze to potrwa. Przygotuj się na przeprawy w piaskownicy i walkę o wiaderko, zabawki ![]() Cytat:
Cytat:
że w przyszlym roku na pewno xboxa kupimy.
|
|||
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Umrę dzisiaj z nudów w pracy
|
|
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez bym chciała aparat widziałam,ze chcesz mieć kotka moja tesciowa ma brytyjczyka.piękny jesta xboxa mamy.świetna sprawa ![]() dzien dobry.pospalismy do 8:30 ![]() Poli ząbek idzie.14-sty już
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Może go spróbuję przestawić na system wcześniejszego zasypiania bez drzemki..

. Jak ja bym chciała sobie pospać, ehhh chyba jednak od cycka odstawię, może troszkę się poprawi, chociaż wątpię, bo nie karmię Małej w nocy 
dodatkowo w Super Pharm też jest -40% do niedzieli na tusze do rzęs, podkłady, kosmetyki oczyszczające, suplementy diety (chyba do włosów), odżywki i produkty myjące dla dzieci 

matko. No dobrze, że w końcu ktoś zdiagnozował to cholerstwo i mam nadzieje, że teraz będzie się szybciutko goiło. 

Lewku u nas zasypianie też trwa i trwa. Dzisiaj cwaniaczek stwierdził, że on nie chce sam i tak mi płakał przez 15 minut, że aż się bałam, że coś mu się stało ( a nie było to możliwe, bo leżałam cały czas obok niego i patrzyłam co robi). No i pewnie zrobił mi tą scenę z przemęczenia, bo przecież rzucał się po tym łóżku z 50 minut. Oczywiście wygrał, bo jak zaczął tak histerycznie płakać, to go zabrałam na ręce. Po 15 minutach wrzasków padł w moich ramionach... 

chyba się boję. I na dodatek nie pamiętam co się szykuje dla bobasa.
no czort niesamowity...