Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 15:46   #931
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Lilka, a nic mi o tym niewiadomo, ale reklamy żadnej nie widzę, nawet weszłam na stronę rossmana i jakaś niegramotna jestem bo nie znalazłam nic oprócz gazetki, która raczej nie jest od dzisiaj...

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Jest czwarta godzina a ten gnojek ani myśli o spaniu, co ciekawsze bawi się w najlepsze Może go spróbuję przestawić na system wcześniejszego zasypiania bez drzemki..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 16:10   #932
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Jak piszecie o tych przespanych nockach to mnie zazdrość zżera. Jak ja bym chciała sobie pospać, ehhh chyba jednak od cycka odstawię, może troszkę się poprawi, chociaż wątpię, bo nie karmię Małej w nocy . No ale i tak już pora, ile można

Zrobiłam tartę z przepisu od Marty, tylko dałam jeszcze do tego pieczarki szynkę w kostkę i wyszła smaczna, ale ciasto nie było kruche, kiedyś znowu spróbuję, ale nie prędko, bo to niestety bomba kaloryczna, tyle masła, śmietany itd

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Lewek masz jakaś blokadę reklam w przeglądarce? Ja co wejdę na wizaż, to wielkie czerwone okno, że od dzisiaj promo w Rossku, a nie ukrywam, że chętnie bym te reklamy poblokowała.
No jeśli nie karmisz w nocy, to raczej nie możesz liczyć na większą zmianę po odstawieniu w kwestii budzenia się
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 16:39   #933
aga_ton
Wtajemniczenie

hej dziewczyny.

narobiłyście mi smaka na kalarepę więc kupiłam w lidlu
smak dzieciństwa, surowa, najlepiej zjedzona jeszcze w ogródku, obrana byle jak i byle czym
gotowanej nie jadłam, ale spróbuję.

od kilku dni Lena znowu przesypia całą nockę
zasypia ok 21 a wstaje 6.30 - 7.
ostatnio nawet pospała do 8.15

chciałabym kupić jej większy zestaw klocków drewnianych bo mam tylko kilka sztuk. Lena potrafi bardzo długo się nimi bawić, aż jestem pełna podziwu
potrafi zrobić wieże z 10 klocków, aż policzyłam bo oczom nie wierzyłam, że tyle ułoży i jeszcze nie przewróci
polecicie jakieś?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 16:42   #934
kaczuszka69
potworkowa

promocja w Rossmannie jest od dzisiaj dodatkowo w Super Pharm też jest -40% do niedzieli na tusze do rzęs, podkłady, kosmetyki oczyszczające, suplementy diety (chyba do włosów), odżywki i produkty myjące dla dzieci

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 16:45   #935
ula2689
Wtajemniczenie

Post Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
tz właśnie kładzie Jasia spać , wyszedł z pokoju ale że mały piszczal to poszedł do niego a Jaś akurat miał palce przy drzwiach i niestety zostały przytrzasniete :\ płacz niesamowity
bidulek.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

tak myślę, że muszę powoli szykować wyprawkę dla maluszka
Zostały mi teoretycznie 24 dni chyba się boję. I na dodatek nie pamiętam co się szykuje dla bobasa.
Ile?????ło matko
Zerknij sobie na nasze wątki na poczekalni tam były linki do wyprawek.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny którą zabawkę byście wybrała z poniższych dwóch? obie Giulia widziała u koleżanki. konikiem była najbardziej zainteresowana, i teraz w domu jak siada na swoj samochodzik o próbuje sie nim bujac wiec dlatego o nim myśle. ale podoba mi sie tez ta kuchnia bardzooo, ale nie wiem czy nie za wcześnie ? prędzej chyba za rok jak już bedzie meic dwa latka. com?

Konik

Ale cena

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Piękne te koniki, śliczne!

My po szczepieniu, dzięki za kciuki, było trochę płaczu, ale nie aż tak bardzo, tylko teraz ten stres i nerwówka...
Trzymam kciuki żeby nic nie było
za Kamilkę też bo mi nie zacytowało.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Aha, dziewczyny mające styczność z kosmetykami z AVONU mam pytanie:
Czy kremy powinny mieć pod nakrętką tą folię (czy jak sie to zwie) żeby było wiadomo że nieużywane?
W sklepie jak kupuje obojętnie jakiej firmy to mają, a tu zamówiłam na all i tego nie ma. Nie kupowałam nigdy kremu z avonu dlatego pytam bo może oni są wyjątkiem
Albo trafiłam znowu w przekręta.

napisane paluchem na szybce
Nie wszystkie mają zabezpieczenie.
Ten co wkleiłaś zdjęcie nie ma.
Jeśli jesteś niezadowolona zawsze możesz zwrócić osobie która Ci zamawiała,ona odsyła do avonu i dostajesz pieniążki.

Hej.Byłam wczoraj wieczorem z Oliwią u okulistki,nawet nie zbadała małej tylko kazała jechac na ostry dyżur okulistyczny do Białegostoku (czyli 150km) Dzis rano pojechaliśmy,Oliwia ma rzekomobłoniaste zapalenie spojówek dostała Augumentin,Oftaquix i Dexamytrex jak nie będzie poprawy mamy wrócić Jestem zadowolona że pojechaliśmy bo w końcu ktoś ją zbadał!!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 17:00   #936
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Hej.Byłam wczoraj wieczorem z Oliwią u okulistki,nawet nie zbadała małej tylko kazała jechac na ostry dyżur okulistyczny do Białegostoku (czyli 150km) Dzis rano pojechaliśmy,Oliwia ma rzekomobłoniaste zapalenie spojówek dostała Augumentin,Oftaquix i Dexamytrex jak nie będzie poprawy mamy wrócić Jestem zadowolona że pojechaliśmy bo w końcu ktoś ją zbadał!!
a co to za okulista matko. No dobrze, że w końcu ktoś zdiagnozował to cholerstwo i mam nadzieje, że teraz będzie się szybciutko goiło.

Misiek padł. Dosłownie, prawie zasnął w foteliku podczas karmienia, głowa leci i oczy się zamykają Wystarczyło, że zaniosłam do łóżka i już spał. No ciekawe co to teraz będzie z nocką A myślałam, że jak tak to go przetrzymam do 19 chociaż i pójdzie już spać na noc..
Stary 2013-11-22, 17:02   #937
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

zdrówka dla Oliwki
mam nadzieję, że po leki szybko zadziałają
Stary 2013-11-22, 17:14   #938
Dearlie
Zakorzenienie

Dziewczyny pisząc, że Antek śpi ładnie od 20 do 9, mam na myśli, że nie muszę wstawać robić mu mleka, które pił w okolicach 5. Oczywiście on wybudza się, bo nie ma smoka, popłakuje, wierci się, ale ja przypominam, że on nadal śpi ze mną, więc ja czynności takie jak podawanie smoka, czy pogłaskanie robię niemalże we śnie.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się że nie
U Alicji też czasami pojawiają się takie suche zaczerwienione plamki na policzkach, ale ja mam wrażenie że to reakcja na sezon grzewczy w mieszkaniu i suchsze niż zazwyczaj powietrze.
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się że nie skaza. Paula tak miała, okazało się że to liszaj, dostała specjalny krem i zeszło, ale jak sezon grzewczy jest to lubi wracać. Może przejdź się do lekarza.
Dzięki dziewczyny za opinię. Poobserwuję jeszcze przez weekend, a jak będzie wychodziło nadal, to przejdę się dla świętego spokoju do lekarza. Tylko ciężko będzie trafić na moment jak to ma, bo ten placek jest, a za kilka minut już go nie ma. Chociaż w tym miejscu jest taka błyszcząca skórka, więc ja sama na początku pomyślałam o liszaju, ale jak tak szybko, samoistnie znikło to odrzuciłam tę opcję, a może jednak.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Czyli wrzucasz kalarepę do zupy po prostu? Razem z jarzynami?
Tak, ja dodawałam normalnie do jarzynowej. Często zastępowałam ziemniaki w zupie właśnie kalarepą, albo robiłam puree z kalarepy do mięska, gdy miał akurat drugie danie.

Cytat:
tż mi zlecił wybór zabawki dla Jaśka na święta i szperam po tym necie szukając no i nie mam pojęcia co wybrać ... może jakieś propozycje?
Weronika dziewczyny niedawno poruszały ten temat i powrzucały mnóstwo świetnych pomysłów. Chyba już w tym wątku, więc przejrzyj kilka stron w tył. Chociaż temat wciąż gorący, więc pewnie jeszcze pojawi się mnóstwo propozycji.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

U nas nocka też fajna, Misiek spał do 7 w swoim łóżeczku bez pobudki
Lewku u nas zasypianie też trwa i trwa. Dzisiaj cwaniaczek stwierdził, że on nie chce sam i tak mi płakał przez 15 minut, że aż się bałam, że coś mu się stało ( a nie było to możliwe, bo leżałam cały czas obok niego i patrzyłam co robi). No i pewnie zrobił mi tą scenę z przemęczenia, bo przecież rzucał się po tym łóżku z 50 minut. Oczywiście wygrał, bo jak zaczął tak histerycznie płakać, to go zabrałam na ręce. Po 15 minutach wrzasków padł w moich ramionach...

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

W ogóle zapomniałam napisać, że mój Ancior u babci. Mamusia moja najukochańsza przyszła mi na ratunek, bo Antek od 2 dni jest nie do wytrzymania... a zawsze myślałam, że gorzej być nie może.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

od kilku dni Lena znowu przesypia całą nockę
zasypia ok 21 a wstaje 6.30 - 7.
ostatnio nawet pospała do 8.15
No zobacz jak się zgrały te nasze rozrabiaki Pełnia czy co?

Cytat:

Biedna Oliwka. Oby teraz już było dobrze. Zdrówka dla niej.
Stary 2013-11-22, 17:22   #939
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
też bo mi nie zacytowało.

Jeśli jesteś niezadowolona zawsze możesz zwrócić osobie która Ci zamawiała,ona odsyła do avonu i dostajesz pieniążki.
Kupiłam to na allegro
Zostawie to sobie najwyżej

napisane paluchem na szybce
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 17:25   #940
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
promocja w Rossmannie jest od dzisiaj dodatkowo w Super Pharm też jest -40% do niedzieli na tusze do rzęs, podkłady, kosmetyki oczyszczające, suplementy diety (chyba do włosów), odżywki i produkty myjące dla dzieci
Ooooo to muszę się zorientować co tam dokładnie jest, bo interesują mnie kosmetyki, których nie ma w R.

Cytat:
Kurcze, cale szczęście że już wiadomo co jej jest i można działać.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za opinię. Poobserwuję jeszcze przez weekend, a jak będzie wychodziło nadal, to przejdę się dla świętego spokoju do lekarza. Tylko ciężko będzie trafić na moment jak to ma, bo ten placek jest, a za kilka minut już go nie ma. Chociaż w tym miejscu jest taka błyszcząca skórka, więc ja sama na początku pomyślałam o liszaju, ale jak tak szybko, samoistnie znikło to odrzuciłam tę opcję, a może jednak.
Kurcze to jak to rzeczywiście tak szybko znika to raczej nie liszaj. Ale taka skóra świecąca coś oznaczała, ale za cholerę nie pamiętam do czego ją przypiąć. Może Kraven pomoże. Albo Salud.
Stary 2013-11-22, 17:30   #941
aga_ton
Wtajemniczenie

Gda, co wybrałaś z Tchibo?

od tej pory co kupię Lenie na mikołajki czy na gwiazdkę to chowam przed mężem niedawno kupiłam jej mnóstwo nowych książeczek a Marcin codziennie po jednej wyciągał i jej dawał
tym sposobem nie zostało nic.

zabawki, które wczoraj przyszły od razu schowałam bo się może okazać że na boże narodzenie nie będę miała żadnego prezentu dla małej
Stary 2013-11-22, 17:39   #942
kraven
Zakorzenienie

Gda dzieki że napisałaś o tym Tchibo bo jakoś kompletnie o tej stronie zapomniałam, a kiedyś namiętnie od nich zamawiałam. Już zamówione

Ula zdrówka dla Oliwi i niech szybko się wyleczy

Pomysły na prezenty pierwsza klasa. Muszę też zacząć kupować bo wiem co tylko jakoś problem z realizacją.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:01   #943
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli wrzucasz kalarepę do zupy po prostu? Razem z jarzynami?

Henio budzi się niestety często... Czasem ma lepsze noce i budzi się z 2 razy, a czasem z tysiąc
Daję mu cyca od razu i śpimy dalej.
Eh no to tak samo jak u nas

A kalarepę do zupy trę na tarce o grubych oczkach i do tego normalnie marchewka, ziemniak, pietruszka i zawsze dodaję też makaron i na koniec śmietankę

Cytat:
a więc poobserwowała Jaśka jak chodzi i stwierdziła, że bardzo ładnie stawia stopy, a to że czasem idzie na paluszkach tzn że w ten sposób ćwiczy sobie mięśnie. Jak to powiedziała nie ma powodu do niepokoju

No to super Mam nadzieję, ze u nas będzie to samo

Cytat:
O losie a to co za cholerstwo oby leki szybko pomogły
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:58   #944
marta1986222
Zakorzenienie

Zuzia słodko śpi ale dała mi popołudniu w kość.Nie mogłam nic zrobić bo uwieszona mojej nogi,jak jej nie wezmę to dziki ryk jakby ją ze skóry obdzierali a na rączkach uśmiech i zadowolenie

Ula mam nadzieję że szybko leki pomogą Oliwce

Aga ton niezły Twój mąż

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:02   #945
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Kasiam - Henio je już mleczne rzeczy, chociaż ma leciutko zaczerwienioną skórę na policzkach i lekko chropowata się robi po zjedzeniu.

Nie wiem czy to są objawy, przy których należy unikać tych produktów...?

A ja kalarepy w życiu nie jadłam do wczoraj! Zapytałam mamy o nią, okazało się, że ona nie cierpi kalarepy. To już wiem czemu nigdy nie jadłam...
Jest pyszna!!!

ja lubie kalarepkę w sosie

ula biedna Oliwka,oby po lekach przeszło

Pola pięknie ze słomki i bidonu pije.podlapala od Wiktora
wiecie,ze ona ,jak Wiktor wraca ze szkoly, to od razy dobiera sie do jego plecaka,wyciąga sniadaniówkę i wyjada resztki ze śniadania.wypija też resztki soku z bidonu i tak dzień w dzieńa jak chcę jej zabrać to jest ryk....

u nas nocki ładnie przespane od 20 do 7.czasami sie przebudzi ale szybko daje jej smoka i śpi dalej. najważniejsze,zejuz mleka w nocy nie pije.( od miesiąca )

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 20:07   #946
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

wiecie,ze ona ,jak Wiktor wraca ze szkoly, to od razy dobiera sie do jego plecaka,wyciąga sniadaniówkę i wyjada resztki ze śniadania.wypija też resztki soku z bidonu i tak dzień w dzieńa jak chcę jej zabrać to jest ryk....
dobre

matko, w życiu nie jadłam tej kalarepy...
Stary 2013-11-22, 20:10   #947
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

)
ale się uśmiałam

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-11-22, 20:21   #948
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Mati jak idziemy po Paulę to od razu leci do niej, zabiera owoc, co dostają do domu i bidon, z bidonu resztki dopija jak są, a owoc jej zawsze zje w drodze do domu
Stary 2013-11-22, 20:38   #949
marta1986222
Zakorzenienie

Idę chyba spać.

Jak kura o tej godzinie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-11-22, 21:11   #950
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Biedne głodzone dziecko
Stary 2013-11-22, 21:36   #951
monarika
Wtajemniczenie

Sandra, Tamlin

Ale Wy się śmiejecie Mojej szwagierki syn był strasznym niejadkiem i pewnego dnia jego ojciec wrócił z pracy i nie zjadł kanapki, którą miał naszykowaną. Położył ją na stole a mały pyta co to? A ojeciec, że kanapka...mały "a skąd masz?" "zając mi dał" i zjadł tą kanapkę aż mu się uszy trzęsły

No i do tej pory kanapki od zająca (przyniesione z pracy) najlepiej smakują

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2013-11-22 o 21:37
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 00:48   #952
m_moni
Zadomowienie

Cytat:

to sobie zrobiliście niespodziewaną wycieczkę
wracajcie szybko do zdrowia!

Cytat:
A poza tym ja mam taki głupi charakter, że jak muszę o coś prosić to wolę zrobić to sama a potem się złoszczę i obrażam, że on nie wyraża sam ochoty i inicjatywy
ooo to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dokładnie, ie wiedziałą by pewnie co z tym zrobić tak na prawde.

eh tz mi często mówi, że zabawki to ja dla siebie kupuje a nie dla Giulii

to prawda, straszna cena!! tz dostaje zawsze na świeta ekstra kase na prezent dla dzieci wiec dlatego pozwolimy sobie na niego.
ale widziałam go na żywo i na prawdę jest porządnie zrobiony.
no co Ty, zrobiłaby niezły porządeczek

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Piękne te koniki, śliczne!

My po szczepieniu, dzięki za kciuki, było trochę płaczu, ale nie aż tak bardzo, tylko teraz ten stres i nerwówka...
czym szczepiliście? ja teraz trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Zostały mi teoretycznie 24 dni chyba się boję. I na dodatek nie pamiętam co się szykuje dla bobasa.
o ja cież... ale to zleciało! nie bój się, będziemy wszystkie trzymac kciuki!!

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ----------

ale jestem wytrwała! w końcu nadrobiłam!

Cytat:
dzien dobry

wczoraj mąż pojechał do Pl,wiec sama z dziecmi w domu zostalam.
Pola rozrabia,wszedzie włazi,wszystki z szuflad wyciąga i jeszcze sie kłóci jak jej zwroce uwage no czort niesamowity...

Anusia za wage.
tamlin tobie tez gratulujęnic tylko pozazdroscic...

Cytat:
Nie martwcie się Dziewczyny, zaraz Was wszystkie przegonię Mam już 7/8 na plusie zależy kiedy się ważę. Boziu, jak to zrobić żeby odstawić słodycze??
no właśnie, jak?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

PS. Tamlin czy ja widzę 56 kg w Twojej docelowej wadze? Zwariowałaś kobito, 58 max!
i kto to mówi?

Cytat:
Ja mojemu koszulę flanelową w kratę, bo sobie zażyczył

A na mikołaja nie wiem...

A co Wy byście chciały albo co dostaniecie pod choinkę?

Może założymy na klubie wątek prezentowy, co komu kupujemy?
Ja już mam prawie wszystkie!
aparat ortodontyczny

Cytat:
hej dziewczyny

Dady kupuję cały czas, nic nie przecieka, nic nie zwisa, nie odparza więc dla nas ok.

Z usypianiem jest różnie, czasem pada w 5 minut, czasem potrzebuje więcej ale to raz na jakiś czas.

Konczi, nie powiem Ci jak duża jest ta rodzina misiów, bo jeszcze nie przyszła, napiszę jak dostanę przesyłkę. teraz mam taką z dwoma misiami

Kasiam
, z mojej Leny też niejadek i wiem jakie to wkurzające. ile ja się muszę napocić, żeby zjadła
pomidorówki też nie zabielam.
a kalafiora, brokuła zjada? to Leny ulubione zupy i królik

mam nic Ci się nie pomyliło

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

o prezentach dla naszych dzieci już było, teraz lepiej napiszcie co kupujecie swoim Tż pod choinkę
u mnie zero pomysłów
implanta

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

czu czu jest fajny my mamy zwierzątka i mała zawsze przynosi i ja jej pokazuje a ona mówi jakie odgłosy wydają
Maja na razie naśladuje pieska hau hau. wcześniej mówiła ham, ham
z 3 mies. temu pięknie miauczała, a teraz już chyba zapomniała

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Skarpeta wisząca nad kominkiem czy przy parapecie jest cudna podoba mi się taka tradycja ... w tym roku kupię skarpety i wyszyje imiona .. taka ozdoba świąteczna będzie

bardzo fajne te pierwsze słowa .. podoba mi sie to ... ciekawe czy w empiku dostanę?
nie wiem. ja w rossmannie kupiłam

Cytat:

No ale Mikołaj jest neutralny, więc zamiast aniołka może on przychodzić, nie?
nie jest. Mikołaj jest święty i aktualnie mieszka w niebie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Różnie, przeważnie wystarczy pogłaskać i przytulić, lub dać łyka wody
i śpi dalej, ale ja już niestety tak od razu nie zasnę... Czasami trzeba ululać, parę razy podać wodę itp. Teraz jest trochę gorzej, bo np. wczoraj był płacz i trzeba było podać syrop przeciwbólowy i się więcej wybudza przez zęby.
ale przynajmniej pije Ci wodę, a Maja musi mieć mleko w nocy choćby skały pękały

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej,

Wpadam na chwilę bo widzę, że nowy wątek rozpoczęty.
Nie mam teraz nastroju do udzielania. Między mną a mężem nigdy nie było idealnie, ale teraz jest już kompletnie do dupy. Ten facet potrafi się zamienić w potwora. Nie wiem już co robić. Zupełnie przestałam mu ufać. Nie mogę na niego patrzeć. Myślę o rozstaniu, ale nie potrafię się do tego zebrać. Brak mi odwagi.

Córa się trochę rozchorowała, ale już jest lepiej. Ciągle jednak kaszle. To w sumie pierwsza jej choroba.
Myślę co kupić małej pod choinkę. Wydawało mi się, że dziecku to bardzo łatwo coś wykombinować, a wcale jednak nie.
bardzo mi przykro
ale pisz czasem co u Was
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 06:14   #953
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:

Mati jak idziemy po Paulę to od razu leci do niej, zabiera owoc, co dostają do domu i bidon, z bidonu resztki dopija jak są, a owoc jej zawsze zje w drodze do domu

dziewczyny dobre historie !!!
jak ja bym chciała mieć taką dwójkę w domu
chociaż pewnie z Dusią byłaby przeprawa bo wszystko jej .. ale staramy się by się dzieliła .. skutek bywa rożny ale nie poddajemy się

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Idę chyba spać.

Jak kura o tej godzinie

hehe ja też mam takie dni kurowe
Duśka idzie na popołudnie do dziadzia i cioci .. będę sprzątać ..
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 08:00   #954
lourose
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Jeszcze sie wyleguje w lozku, swieto
Zosia z mezem w duzym pokoju rozrabiaja... Jak patrze za okno to mnie szarosc ogarnia.

Pisalyscie o kalarepie, uwielbiam ją a wczoraj dorwalam sie do brukselki
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 08:48   #955
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
bidulek.

Ile?????ło matko
Zerknij sobie na nasze wątki na poczekalni tam były linki do wyprawek.

Konik

Ale cena

Trzymam kciuki żeby nic nie było
za Kamilkę też bo mi nie zacytowało.

Jeju a co to takiego oby teraz leki pomogły

Cytat:
ja lubie kalarepkę w sosie

ula biedna Oliwka,oby po lekach przeszło

u nas nocki ładnie przespane od 20 do 7.czasami sie przebudzi ale szybko daje jej smoka i śpi dalej. najważniejsze,zejuz mleka w nocy nie pije.( od miesiąca )
Fajne historie
Wiedzą dzieciaczki jak korzystać na starszym rodzeństwie

Dzień dobry
Zakupowe szaleństwo na wątku widze
a ja nawet nie wiem co komu kupić
Danduś upatrzył sobie w gazetce jakiś żuraw wielki albo tarcze z lotkami a Fabisiowi to pojęcia nie mam.
Co do konika to my mamy po Dandim właśnie i Fabian go uwielbia!
Włazi na niego i buja się ciągle. Nawet spadac już się oduczył
A jaka radocha jak go włącze i wydaje odgłosy

Obiadek mam jeszcze z wczoraj to za sprzątanie musze się wziąść bo brat ma przyjechać z córciami później
a dom coś nie wygląda na krystalicznie czysty
i musze jakiś wzór na tatuaż znaleźć to pomęczę brata czy mi zrobi

Musze do przychodni w końcu zadzwonić za tym szczepieniem w poniedziałek.

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2013-11-23 o 08:52
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 09:38   #956
gda
Zakorzenienie

Ja witam się z kawką!

Jaglanka na śniadanko się gotuje, Henio rozrabia z tatą, a mama leży na kanapie

Z Tchibo kupiliśmy klocki-zwierzaczki iii... Nie wiem co dalej To mąż zamawiał ze swoją mamą.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 09:51   #957
lidka0308
Zadomowienie

Witanko w sobotę!

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Fajnie że kwestia prezentów już zamknięta Nie znoszę tej gorączki zakupowej.
Ale play station dla męża...nieźle. Ja bym w życiu tak sobie w piętę nie strzeliła On się łatwo uzależnia.
Lilka zamiłowanie do książek wyssała z mlekiem mamy
Rewelacja z tymi cyferkami
ja tam się nie boję play station
mąż i tak gra w czołgi sporo na swoim kompie
a na tym play są fajne gry z kinectem dla kilku osób nawet
może wtedy uda nam się pobawić czasem razem, bo ja gier nie uwielbiam a ostatnio jak byliśmy u znajomych i zapuścili tańce na xboxie to była ekstra zabawa
dziękuję za pochwały dla Lili

Cytat:
hej dziewczyny.

chciałabym kupić jej większy zestaw klocków drewnianych bo mam tylko kilka sztuk. Lena potrafi bardzo długo się nimi bawić, aż jestem pełna podziwu
potrafi zrobić wieże z 10 klocków, aż policzyłam bo oczom nie wierzyłam, że tyle ułoży i jeszcze nie przewróci
polecicie jakieś?
ja niestety nie polecę, bo nie szukałam, ale jestem pełna podziwu dla małej
Lili jeszcze nie buduje, tylko rozwala właśnie, jak ja coś postawię
zdolna dziewczynka z Lenki

Cytat:
bidulek.

oby diagnoza była trafna tym razem i leki szybko pomogły
zaciskam kciuki

Cytat:
Hej dziewczyny
Jeszcze sie wyleguje w lozku, swieto
Zosia z mezem w duzym pokoju rozrabiaja... Jak patrze za okno to mnie szarosc ogarnia.

my dziś też ładnie pospaliśmy - do 8:30
szok normalnie, no ale padł zarazek mały po 22 dopiero, więc co się dziwić
i u nas też mega szaro

Cytat:
dzień dobry

dziewczyny dobre historie !!!
chociaż pewnie z Dusią byłaby przeprawa bo wszystko jej .. ale staramy się by się dzieliła .. skutek bywa rożny ale nie poddajemy się
Konczi jeszcze się doczekasz kolejnego bobaska, szczerze w to wierzę

Tamlin Sandra fajne są wasze dzieciaczki z tym wyjadaniem starszakom, uśmiałam się nieźle

zmykam się ubierać, bo na bazarek po warzywa trzeba pośmigać a potem jeszcze do biedry po pieluchy

dziś siostra przyjeżdża i będziemy porządkować moją szafę - samej mi jakoś ciężko zdecydować, żeby te ciuchy powywalać a tak ona mi wywali
oj uluźni mi się w szafie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 10:03   #958
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
My spaliśmy do 9-tej
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
aparat ortodontyczny
implanta
Hmmmm bardzo praktyczne prezenty Aparat sama bym chciała

Cytat:

Nadejdzie ten dzień
A z dzieleniem się, to z czasem przyjdzie. Naturalne że teraz wszystko jej, trochę jeszcze to potrwa. Przygotuj się na przeprawy w piaskownicy i walkę o wiaderko, zabawki

Cytat:
Bleeeeee

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ja tam się nie boję play station
mąż i tak gra w czołgi sporo na swoim kompie
a na tym play są fajne gry z kinectem dla kilku osób nawet
może wtedy uda nam się pobawić czasem razem, bo ja gier nie uwielbiam a ostatnio jak byliśmy u znajomych i zapuścili tańce na xboxie to była ekstra zabawa
Wczoraj postanowiliśmy, a w sumie ja że w przyszlym roku na pewno xboxa kupimy.
Stary 2013-11-23, 10:07   #959
Iwa844
Zakorzenienie

Wiecie co? Umrę dzisiaj z nudów w pracy dobrze że sobie 2 książki wzięłam
Stary 2013-11-23, 10:29   #960
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Dobry.
My spaliśmy do 9-tej

Hmmmm bardzo praktyczne prezenty Aparat sama bym chciała

Nadejdzie ten dzień
A z dzieleniem się, to z czasem przyjdzie. Naturalne że teraz wszystko jej, trochę jeszcze to potrwa. Przygotuj się na przeprawy w piaskownicy i walkę o wiaderko, zabawki

Bleeeeee

Wczoraj postanowiliśmy, a w sumie ja że w przyszlym roku na pewno xboxa kupimy.

ja tez bym chciała aparat
widziałam,ze chcesz mieć kotkamoja tesciowa ma brytyjczyka.piękny jest
a xboxa mamy.świetna sprawa

dzien dobry.pospalismy do 8:30
Poli ząbek idzie.14-sty już

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości