Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 13:57   #1861
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witajcie mamusie, przepraszam ale na razie nie nadrabiam.
Dopiero wracamy z weekendu imieninowo-parapetówkowego.
Jestem taka padnieta ze masakra. Najgorsze były wieczoru gdzie znajomi pod wpływem, wszyscy mówili podniesionym głosem, śmierdzieli alko :-P

Miłego dzionka i kciuki za wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:13   #1862
kaorlak
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
bardzo fajna. Ja miałam z guzikami na czas ciąży i do szpitala, kupiłam jedną z takimi lukami po bokach zeby pierś wyciągnąć przy karmieniu ale nie polecam, to był mój najgorszy zakup. Cycki potem wychodziły po bokach w szpitalu jak ktoś przyszeł to co chwila musiałam się poprawiać aż wkońcu się przebrałam bo tak mnie to denerwowało.
Też tak miałam, ale to już pisałam w szpitalu założyłam ją na chwilę U mnie się sprawdziły z guzikami
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:19   #1863
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie, przepraszam ale na razie nie nadrabiam.
Dopiero wracamy z weekendu imieninowo-parapetówkowego.
Jestem taka padnieta ze masakra. Najgorsze były wieczoru gdzie znajomi pod wpływem, wszyscy mówili podniesionym głosem, śmierdzieli alko :-P

Miłego dzionka i kciuki za wizyty

och też tego nie lubię , jak se pomyślę o świętach i kilku imprezach urodzinowych co nasz czekają to

Co do kołysanek mój ostatnio slucha tego :
http://www.youtube.com/watch?v=oSs7ac2v0js
lubi takie dźwięki, mamy też kołysanki ze słowami ale tej muzyki to ja sama lubię słuchać, relaksuję się hehe. Mamy jeszcze kilka innych takim samych instrumentalnych.
Stary 2013-11-25, 14:40   #1864
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
U mnie upławy też są bardzo obfite i wodniste, czasami jak mi się mokro zrobi to lecę spr, czy to przypadkiem nie krwawienie

I też mam intymne pytanko, jak u Was jest z siusianiem? Pomijając to, że często, to ja mam taki problem, że nawet jak bardzo mi się chce, to siadam i nic... muszę się wysilić, żeby poleciało... mam tak od dłuższego czasu, ale jest coraz gorzej... też macie z tym problem
no i ja niestety mam takie schizy... odnosnie siusiania to mi z kolei nawet jak mam zrobic dwie kropleki to nie moge trzymac, a zobaczycie po porodzie SN, wszystko trzeba rzucac i szybko leciec, bo leci po nogachstr aszne to ale prawdziwe

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ale naprawdę ładnie leży, prawie jak sukienka
taka dopasowana bardziej, nie worek, jak te z guzikami od siostry
a jaki miałaś rozmiar w 9-tym ? to jest s/m niby, ale bardziej takie S, więc podejrzewam, że przyjdzie mi później kupić większą

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

tak, między tym różowym, a szarym jest dziura, na zakładkę jest uszyta
tak b fajne sa te koszule, wlasnie takie rozkloszowane na brzuszek, a nie worki, mi kolezanka specjalnie z Pl wysylala ja jestem b chuda, w 9tym miesiacu S nosilam

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Co do upławów to ja mam schizy straszne... Wydaje mi się, że dostałam @ albo nie trzymam moczu... Tyle tego to ja w życiu nie miałam

A teraz idę sprzatac bo goście się zapowiadają
Stary 2013-11-25, 14:49   #1865
Gosiiaczek
Raczkowanie

Witajcie kochane ja bardzo po intensywnym weekendzie ale wspanialym z rodzinna moja i rodzinna mojego meza pierwszy raz bylo normalnie
Moj maz zaproponowl ze wypozyczymy sobie autko bo ostatnio wracajac z katowiec niezmiescilismy sie do 3 busow ;( wiec mielismy takie male autko i bylo szybko i wygdnie troche wiecej pieniazkow no ale oplacalo sie
Moj maz ma 2 malych 6 letnich braci pisalismy list do Św.Mikołaja smiechuntyle ze hohoh i powiedzialam ze beda wujkami a ich najbardziej ciekawilo jak oni mi wyciagna tego dzidziusia ????
Dzisaj odpoczywam bo serio weekend na pelnych obrotach
A mama kupila mi kulki rybne pyszne a tata czekolade milke z oreo pyszna jeju pyszna musicie skosztowac
Pije herbatke z imbirem a jutro cd wycieczki po lekarzach ale chyb wezel chlonny troche mniejszy ...... chyba tak mi sie wydaje......
Caluje was i czekam na snieg.
Stary 2013-11-25, 14:57   #1866
monijaaa
Zadomowienie

Polowa pracy juz za mna, jeszcze ty;lo 6 godzin i do domu

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:05   #1867
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Lolitka jako doświadczona już w tym temacie mama , mogę Ci napisać że tak się często może dziać że dziecko będzie mniej ruchliwe cały dzień i dopiero wieczorem da o sobie znać No ale zawsze lepiej obserwować , bo jakby dłużej się nie ruszało to lepiej jechać na IP , iść do lekarza. No i podobno słyszałam że w 8mc dziecko się robi leniwe Oskar tak miał i wtedy to ja wiele razy się schizowałam i byłam nawet na IP.

Kasiab gratuluję już tych coraz mocniejszych ruchów

Vampirka co za sen troszkę taki przerażający ….
nie pomyślałam o nich bo było mi o dziwo wygodnie jeszcze w zwykłych , a ciążówki leżę sobie spokojnie w szafie

Agusia w takim razie czekamy na foto

Magdi gratuluję 16tygodnia :a może źle spałaś i stąd ten ból?? Ja tak czasem mam.

Tak po cichu :P Wczoraj wydawało mi się że czuję takie delikatne puknięcia w brzuszek , ale myślę sobie a to nie to, a dziś tak samo czułam , choć jeszcze delikatne więc i może moje dziecię zaczyna o sobie dawać znać ;15t5d
Pukpuk;-)

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Kasiab wszystkiego najlepszego

Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej )
Fajny

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

ledwo żyję.. mam 2 dni z życiorysu wyjęte, Iga przez te 2 dni ciągle płacze, nic nie je a nocą jest jeszcze gorzej, płacze jakby ją kto ze skóry odzieral.. winowajca? zęby
byliśmy u lekarza z nią , gardło lekko czerwone , biedna teraz poszła spać, w nocy prawie w ogóle nie spała, my też..co 5 min jak w zegarku wstawaliśmy ją uspokajać mowie Wam płakałam razem z nią

także będzie mnie mniej trochę.. ale pamiętajcie o mnie
będe Was podczytywać w wolnej chwil:
Oj oby się polepszyło

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Cześć :

Melduję się, że jestem po badaniach. Ehhh - Pani wydała mi resztę a ja zamiast przeliczyć, schowałam do kieszeni i pognałam na pobranie krwi - czym prędzej żeby kolejkę zająć. Po powrocie do domu, okazało się, że dałam się rąbnąć na dychę. : Zamiast 33 zł, wydali mi 23zł. Heh

Ogólnie jakiś zły dzień mam - a to prądu nie było - kiedy akurat pranie miałam w pralce.. Paznokcie mi się rozdwajają coś. Pogoda pod psem. Głowa pęka..

No, i stało się, było klik na allegro - motorek dla chrześniaka na pierwsze urodziny. Poniżej info z aukcji i zdjęcie.

MOTOCYKL MA 2 BIEGI - PRZÓD I TYŁ

NOŻNY PEDAŁ GAZU

MAKSYMALNA PRĘDKOŚĆ TO OKOŁO 3,5 KM/H

WYKONANY BARDZO STARANNIE Z SOLIDNYCH MATERIAŁÓW - PLASTIK I METAL

EFEKTY DŹWIĘKOWE I ŚWIETLNE - PO NACIŚNIĘCIU GUZIKA KOGUT MIGOCE I WYDAJĘ DŹWIĘK ALARMU

PODCZAS JAZDY DO PRZODU ŚWIECA SIĘ ŚWIATŁA

I co? Będzie ? TŻ się tak uparł, że byłam bezradna i musiałam się zgodzić - 127ze:
Moi znajomi mają takie zabawki dla dzieci elektryczne, ale ja takich nie lubię bo wolę zwykle rowerki na których dzieci się rozwijają

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny brzuszek

Ojej Niegrzeczna, współczuję.. Trzymajcie się obie :

No jest modelka niesamowita

Dziewczyny a mam pytanie do mamuś podwójnych. Czy któraś z Was korzysta z któregoś banku komórek macierzystych? My mamy umowę z Progenis i teraz ja się zastanawiam jak to jest z drugim dzieckiem. Tzn z tego co wiem to nie ma sensu pobierać komórek macierzystych, bo w razie czego dziecko może skorzystać z komórek starszego rodzeństwa, ale jeszcze muszę doczytać dokładnie jak to jest. Wiecie coś na ten temat?

I w ogóle mamusie nie podwójne zastanawiałyście się nad tym tematem już?

Koszt jest no.. bardzo duży, ale ja nie mogłam sobie wyobrazić tego, że coś by się stało i musiałabym żyć z myślą, że żal było mi kiedyś wydać trochę kasy żeby dziecko zabezpieczyć na wszelki wypadek. Rodzice nam pomogli finansowo w tej kwestiiteraz płacimy 420zł na rok za magazynowanie komórek.
Musze na ten temat poczytać bo nic na ten temat nie wiem

Cytat:
przyszła mi koszula dzisiaj
jest tak akurat na 5/6 msc, bo teraz trochę jeszcze za duża, więc na te 10 kg więcej powinna starczyć, później ewentualnie jak będzie się dobrze nosić, zamówię rozmiar większą

kolor różowy trochę za silny jak dla mnie, wolałabym coś w malinie albo brudny róż, teraz będę różowa landrynka : dobrze, że nie go go dużo :l:
Może też sobie na kupie

Jedziemy na zakupy i mieszkanie posprzatane bo w weekend nie miałam siły
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:36   #1868
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
U nas tez snieg spakdl w nocy . tylko malo, teraz troszke jest na dachach i drzewach.

Ja tak teraz patrze, że masz termin miesiac wczesniej niz ja. Teraz czujesz ruchy, ja moze poczuje za miesiąc czyli w święta.

Może Maleństwo zrobi mi prezent na Gwiazdkę

Mamy 2 typy odnośnie wózka, łóżeczko już raczej mamy wybrane.

Jak bede w domu to podrzuce linki
to czekam na te linki, mi się podoba narazie Jane Muum ale narazie jeszcze ie czytałam opini nt tego wózka.
Ostatnio miałam gondolkę taką z tych potężnych i już wiem, że takie u nas sie nie sprawdzają

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Martuszka0 ja też zazdroszczę dziewczynom ruchów. Też czekam na swoją kolej..

Principessina co do upławów to mam wrażenie, że się właśnie ostatnio jakoś nasiliły. Jak mnie to wkurza jak mam mokro w majtach

Eee, właśnie, kiedy ubieracie choinkę? My w tym roku ze względu na Milę pełzającą, próbującą wstawać itd..musimy mieć sztuczną i do tego z samymi nietłukącymi się ozdobami Wiem już, że ona wiecznie będzie wisiała na tej choince i próbowała wszystko ściągać itd. Serce mnie boli, bo kocham żywe choinki. Ale niestety..nie w tym roku I właśnie wczoraj kupiliśmy sztuczną w ikei i odkąd ją mamy to ja się nie mogę doczekać kiedy będziemy ją wreszcie ubierać :-P
ja ubieram choinkę w ostatni weekend przed świętami lub dzień przed wigilią w tym roku marzy mi się żywa choinka, ale u nas ceny są kosmicznę ponad 150 zł za jakieś przyzwoite drzewko, wcale nie wielkie.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
U mnie upławy też są bardzo obfite i wodniste, czasami jak mi się mokro zrobi to lecę spr, czy to przypadkiem nie krwawienie

I też mam intymne pytanko, jak u Was jest z siusianiem? Pomijając to, że często, to ja mam taki problem, że nawet jak bardzo mi się chce, to siadam i nic... muszę się wysilić, żeby poleciało... mam tak od dłuższego czasu, ale jest coraz gorzej... też macie z tym problem
czasem też mam takie wrażenie, że krwawię i lecę sprawdzać
odnośnie sikania, to u mnie jest jak zawsze
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:46   #1869
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość

Lucynka wiem,że zleci to raz dwa zwłaszcza od piątku już urlop zaczyna i tak praktycznie bedzie mój do połowy stycznia
Ty tak nie narzekaj na ten śnieg,ja Ci tak zazdroszczę ! U nas miał padać w nocy ale nic z tego ... nic nie ma ! A już tak nie mogę się doczekać ...
ooooj ale Ci będzie fajnie hoho To fajnie to ciesz się że będzie Twój tak dłuuuuugo Mój jak przyjedzie na święta to pewnie 2 tygodnie posiedzi. Mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
I jak po wizycie?
Kurcze no i wróciłam i wszystko ok, opóźnienie było u lekarza.. jak miałam na 10.40 to weszłam o 11.50 no ale tak to jest niestety w przychodniach... Ale jakoś nie jestem zadowolona z wizyty. Byłam dzisiaj pierwszy raz u takiego Pana doktora bo miał jeszcze miejsce na NFZ więc moja ginekolog doradziła mi żeby skorzystać bo po co przepłacać jak ona nie ma miejsca a że w grudniu na pewno do Niej będę musiała iść prywatnie.. No i lekarz mnie zbadał potem badał dzieciątko tyle że znów przez to USG dopochwowe. Miałam nadzieję że dzisiaj będę mieć przez brzuch. No ale trudno... Lekarz nie pokazał mi na monitorze dzieciątka tylko wpatrzony był sobie tylko do swojej obserwacji. Powiedział tu dobrze , tu dobrze, tu dobrze i że serduszko bije bardzo dobrze, tyle.... na tym koniec. Także dzisiaj Maleństwa nie widziałam. Zwolnienie dostałam. Kolejną wizytę mam 17 grudnia. Kwas foliowy mam brać nadal i żadnych innych witamin mi nie przepisał. A na następną wizytę sama sobie zrobię morfologię i mocz. Ech.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Magdi555 gratulacje nowego tygodnia

Wszystkim solenizantkom Wszystkiego Najlepszego! :r oza:

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:47   #1870
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
ooooj ale Ci będzie fajnie hoho To fajnie to ciesz się że będzie Twój tak dłuuuuugo Mój jak przyjedzie na święta to pewnie 2 tygodnie posiedzi. Mam nadzieję

Kurcze no i wróciłam i wszystko ok, opóźnienie było u lekarza.. jak miałam na 10.40 to weszłam o 11.50 no ale tak to jest niestety w przychodniach... Ale jakoś nie jestem zadowolona z wizyty. Byłam dzisiaj pierwszy raz u takiego Pana doktora bo miał jeszcze miejsce na NFZ więc moja ginekolog doradziła mi żeby skorzystać bo po co przepłacać jak ona nie ma miejsca a że w grudniu na pewno do Niej będę musiała iść prywatnie.. No i lekarz mnie zbadał potem badał dzieciątko tyle że znów przez to USG dopochwowe. Miałam nadzieję że dzisiaj będę mieć przez brzuch. No ale trudno... Lekarz nie pokazał mi na monitorze dzieciątka tylko wpatrzony był sobie tylko do swojej obserwacji. Powiedział tu dobrze , tu dobrze, tu dobrze i że serduszko bije bardzo dobrze, tyle.... na tym koniec. Także dzisiaj Maleństwa nie widziałam. Zwolnienie dostałam. Kolejną wizytę mam 17 grudnia. Kwas foliowy mam brać nadal i żadnych innych witamin mi nie przepisał. A na następną wizytę sama sobie zrobię morfologię i mocz. Ech.
to dobrze, że jest wporządku ale niestety "obsługa" na nfz jest jaka jest
chciałam chodzić do państwowej placówki i prowadzić ciąże ale u nas niestety było podobnie, wizyta 3 minuty i więcej się martwiłam niż cieszyłam. Teraz będę pod opieką prwatnego gina i wiem za co płacę
Stary 2013-11-25, 15:51   #1871
paulka0212
Wtajemniczenie

Wszystkim świętującym dziś wszystkiego Najlepszego

Jeżeli chodzi o ruchy to ja w weekend miałam "dziwne" uczucie....
Cały wieczór siedziałam, a jak się położyłam do łóżeczka i wyprostowałam to w pęcherzu zrobiła mi się dziwna "gulka".
Pogłaskałam, i przeszło. Chwilę potem miałam straszne bulgotanie w brzuszku.
Ciekawe co to :P

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:04   #1872
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
byliśmy też w smyku, ceny powalające i też nic ciekawego nie było.
no ceny są tam kosmiczne. Chociaż ciuszki nie powiem- bo ekstra kupiłam tam synkowi pajacyk zdaje się jak był maluteńki. Ale wtedy się w nim zakochałam to nie patrzyłam na cenę

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Ja przegladam wlasnie lozeczka i wozki na allegro. Mamy juz kilka typow.

możesz się pochwalić. bo ja dalej nie mam pojęcia...jak już jest fajny lekki, to ma mały kosz na zakupy albo jest drogi

Cytat:

Carmena super że zmieniasz :P bo mój komputer jest narażony , bo ilekroć widze ten avatarek to mam ochotę go wyrzucić przez okno

Napiszę Wam co dziś Oskar zrobił bawił się u dziadka w pokoju , ja w kuchni zmywałam no i TŻ poszedł do nich , jak Oskar go zauważył to zaczął go wypychać tak długo aż zaprowadził go do pokoju Naszego , palcem pokazał na łóżko powiedział coś po swojemu zrobił „papa” i poszedł z powrotem do pokoju dziadka . Jednym słowem TŻ został wyrzucony

Za niedługo dziadek zasnął a Oskar się bawił spokojnie autkami , ja idąc do WC patrzę i Ok. bawi się grzecznie i cicho na podłodze , ale wracając widzę że wziął autko straży pożarnej i jeździ dziadkowi po głowie mówiąc przy tym „łi łi” a dziadek nadal śpi . oczywiście zabrałam go już do Nas aby dziadek sobie pospał.
no najpierw to musi mi coś wpaść w oko ten to jest jeszcze nic wcześniej miałam laskę trzepoczącą włosami we wszystkie strony w rytm muzyki

A synuś uroczy mój też lubi rządzić i ustawiać po kątach od malutkości

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ja wspominam wybór pierwszego wózka traumatycznie,dwa tygodnie całe dnie na necie siedziałam i kombinowałam, bo ja zawsze niezdecydowany człowiek :p Za to z łóżeczkiem było łatwiej, bo wiedziałam że musi być turystyczne, więc mniejszy wybór
a jakie masz. bo my chcemy właśnie turystyczne kupić i w sumie nie mamy pojęcia które jest dobre zależy nam by było stabilne i siatka miała bardzo dobrą widoczność bo niektóe to

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Carmenaa no rozumiem,że to wojsko ... ale faceci są też ludźmi i jednak jakieś uczucia mają,zwłaszcza mój tż mówił,że by wyszedł jakimś sposobem z poligonu jakby mu nie pozwolili i by przyjechał jakbym rodziła ... powiedział,ze dla niego rodzina jest najważniejsza,ale nie pozwolę mu na taki wybryk żeby go z pracy zwolnili
to jest takie trzymanie rygoru na siłę trzymam kciuki, żeby nie musiał uciekać ze służby w dniu Twojego porodu

Cytat:
Sylvunia w pierwszej ciąży zaczęliśmy jakoś kompletować wyprawkę jak byłam w 8mc , teraz nie zamierzamy kupować niczego dopóki nie poznamy płci, bo jak będzie chłopak to ubranka mam wszystkie po synu a jak dziewczynka to będzie trzeba przejrzeć to co unisex a resztę sprzedać i za to kupić dla dziewczynki tylko zostają sprawy butelkowe, kosmetyczne ale to też tak w 8mc zamierzam kupować
to tak jak ja, tyle, że nie będę sprzedawać ciuszków...dam jakiejś potrzebującej osobie

Cytat:
Witam

U mnie też biało A miałam dziś tak abstrakcyjny sen, że padniecie zaraz:
śniło mi się, że wyciągnęłam sobie z brzucha taką kulkę (ok 4cm, chyba to pęcherzyk był), przekroiłam nożem na pół, wyjęłam dzidziusia i sobie go oglądałam, porobiłam zdjęcia, a potem wcisnęłam z powrotem do tego pęcherzyka, żeby nie zmarzł, zatkałam i wsadziłam z powrotem do brzuszka... to jeszcze nie koniec, bo obok mojego dzidzia był tam jeszcze dzieć Lolitki, która mi go podrzuciła, bo musiŁa coś załatwić, i jeszcze nie koniec, bo oba maluszki świeciły jak napromieniowane
strach kłaść się spać ja o dziwo nie miewam na razie głupich snów, które są częste w ciąży

Cytat:

Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
I co? Będzie ? TŻ się tak uparł, że byłam bezradna i musiałam się zgodzić - 127zł
moim zdaniem za wcześnie na ten prezent dziecko w tym wieku z pewnością nie będzie pilnowało przyciskania pedału i tylko rodzicom zrobisz problem gdy dziecko będzie chciało na tym jeździć.
Dwa: wiem jak akumulatorki do takich zabawek są beznadziejne...ładujesz cały dzień a dziecko jeździ nawet nie godzinę Wiecej nerwów z tym niż radochy. To jest prezent jak już na takiego 2latka i to jeszcze jak mają gdzie rodzice go puszczać na tym motorku i gdzie go trzymać.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-11-25 o 16:11
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:13   #1873
asia27100
Zakorzenienie

dziewczyny, a w czym jest lepsze takie turystyczne łóżeczko od zwykłego, ze szczebelkami?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:18   #1874
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a w czym jest lepsze takie turystyczne łóżeczko od zwykłego, ze szczebelkami?
każde ma swoje plusy wszystko też zależy od łóżeczka.
Turystyczne jest o tyle lepsze, że jest na kółkach i do składania, więc w każdej chwili sama możesz je przenieść sama bez większego hałasu lub spakować w torbę i wziąć ze sobą. Dwa: materiałowe obicie sprawia, że jak dziecko uczy się wstawać to nie obija się o szczebelki jak to bywa w zwykłym łóżeczku
Ma jednak takie wady, że dziecku trudniej uczyć się wstawać bo nie ma tych szczebelków do pomocy i ma mniejszą widoczność przez siatkę, niekiedy są niestabilne (kwestia kupna dobrego).

Reszta to kwestia gustu i upodobań

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-25, 16:53   #1875
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej
Fajny

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

Dziewczynki jak tam Wasze uplawy? ja mam uczucie mokrego w majtasach, sa b obfite, przepraszam za szczegoly
Ja nie mam upławów w ogóle

Cytat:

Jak nie mam czym sikać to czasem czuję parcie na mocz, kropelka leci i boli.
Ale jem polecany Żurawit

Magdi555 jak tam brzuch?

A nie jest Wam czasem tak dziwnie w sercu. Nie wiem jak to opisać, tak nie że bije szybciej, ale tak bulgocze?
Stary 2013-11-25, 16:56   #1876
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
no i ja niestety mam takie schizy... odnosnie siusiania to mi z kolei nawet jak mam zrobic dwie kropleki to nie moge trzymac, a zobaczycie po porodzie SN, wszystko trzeba rzucac i szybko leciec, bo leci po nogachstr aszne to ale prawdziwe
Oj neikoniecznie, mi po sn nic sie nie zmieniło A ćwiczyłaś mieśnie kegla?
Jak co to polecam callanetics na po ciąży

Cytat:
Ja miałam wizję wielkich guzów od szczebelków u Olafa Głównie się tym kierowałam, bo jakoś tak czułam że mój będzie mocno ruchliwy Poza tym wizualnie mi sie podobają Ale sa tez minusy - zwykłej karuzeli nie zamontujesz, ma tylko dwa poziomy do spania. A no i nie wygodnie jak chcesz trzymać dziecko za rekę do usypiania, ale nie jestem pewna czy to taki dobry nawyk bo ponoć trudno się go pozbyć
Carmena co do wstawania to my mieliśmy takie kółeczka cztery takie zawieszki, na których dziecko mogło sie podciągnąć
Nie mamy jakiegoś super i widoczność też średnia, ale do spania służyło
Tak czy inaczej do każdego łóżeczka polecam płozy do bujania A w ogóle to najwazniejszy jest materac

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu

Edytowane przez madziuuula
Czas edycji: 2013-11-25 o 16:59
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:01   #1877
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
No i lekarz mnie zbadał potem badał dzieciątko tyle że znów przez to USG dopochwowe. Miałam nadzieję że dzisiaj będę mieć przez brzuch. No ale trudno... Lekarz nie pokazał mi na monitorze dzieciątka tylko wpatrzony był sobie tylko do swojej obserwacji. Powiedział tu dobrze , tu dobrze, tu dobrze i że serduszko bije bardzo dobrze, tyle.... na tym koniec. Także dzisiaj Maleństwa nie widziałam. Zwolnienie dostałam. Kolejną wizytę mam 17 grudnia. Kwas foliowy mam brać nadal i żadnych innych witamin mi nie przepisał. A na następną wizytę sama sobie zrobię morfologię i mocz. Ech.
Lucy ja na ostatniej wizycie też miałam dopochwowe, ale gin jeszcze zrobiła mi brzuszne. Chciała pewnie zrobić mu zdj. przez to. Może na nast. wizycie uda się zobaczyć maluszka Dobrze, że ja chodzę prywatnie, bo nie dość że denerwuje mnie ta sytuacja z endo, to jeszcze miałabym się męczyć na wizytach u gina, o nie

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
to dobrze, że jest wporządku ale niestety "obsługa" na nfz jest jaka jest
chciałam chodzić do państwowej placówki i prowadzić ciąże ale u nas niestety było podobnie, wizyta 3 minuty i więcej się martwiłam niż cieszyłam. Teraz będę pod opieką prwatnego gina i wiem za co płacę
u mnie sytuacja była inna, zdecydowałam się iść prywatnie, poniewaz gin, u któego się leczyłam, był na urlopie, a zapisy na NFZ dopiero u niego na grudnia, więc nie wyrobiłabym się do 10-tego tygodnia. Wracał akurat, gdy byłam w 9 tc, więc zostałby mi tylko tydzień na umówienie się na wizytę prywatną, a jakby nie miał wolnych terminów przez ten tydzień, to becikowe by przepadło
poza tym mój ex gin jest w konflikcie z ordynatorem, tym sposobem kiedy gin zlecał cc, ordynator się nie godził i dzieci rodziły się martwe
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:01   #1878
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Sylvunia w pierwszej ciąży zaczęliśmy jakoś kompletować wyprawkę jak byłam w 8mc , teraz nie zamierzamy kupować niczego dopóki nie poznamy płci, bo jak będzie chłopak to ubranka mam wszystkie po synu a jak dziewczynka to będzie trzeba przejrzeć to co unisex a resztę sprzedać i za to kupić dla dziewczynki tylko zostają sprawy butelkowe, kosmetyczne ale to też tak w 8mc zamierzam kupować

Emilia nie ma za co za ruchy to imię już wybrane ? Będzie Julian ?? Mogę napisac na 1 stronie ? :P

Menia że tak powiem nie nakręcaj się aż tak bo z pierwszą ciążą jest różnie Jedna poczuje wcześnie a inna później Ja w pierwszej ruchy poczułam dopiero w 20-21 tc.

Vampirka a to prawda bo czasem jak on się bawi u dziadka a ja chcę z nim pogadać to on mnie cap za ręke i gdzie prowadzi ?? do kuchni i siedź se mama tam

Light gratuluję 19tc

Dzień dobry
Oskar postanowił dziś zrobić pobudkę o 6.15 ;/

I powiem Wam że wczoraj rano stwierdziłam że czas już na ciążowe spodnie , a wieczorem wysłałam TŻ na poszukiwanie dużej poduszki między nogi i o wiele lepiej mi się spało

U Nas też śnieg spadł ale jak na razie mało.
Tak, wpisz kochana ale Juliusz.

Stary 2013-11-25, 17:02   #1879
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Nie przyjechał dam mu nauczkę i se znajdę innego chłopa, a co ja się będę
Dbaj o siebie i się nie denerwuj,nie warto,szczególnie w ciąży...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:03   #1880
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Tak czy inaczej do każdego łóżeczka polecam płozy do bujania A w ogóle to najwazniejszy jest materac
świetne sa te płozy
niestety chciałam dokupić siostrzenicy, to nigdzie ich nie mieli u mnie, a jak o nie pytałam, to babki w sklepie głupie miny robiły, że o co mi chodzi
Stary 2013-11-25, 17:05   #1881
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam wizję wielkich guzów od szczebelków u Olafa Głównie się tym kierowałam, bo jakoś tak czułam że mój będzie mocno ruchliwy Poza tym wizualnie mi sie podobają Ale sa tez minusy - zwykłej karuzeli nie zamontujesz, ma tylko dwa poziomy do spania. A no i nie wygodnie jak chcesz trzymać dziecko za rekę do usypiania, ale nie jestem pewna czy to taki dobry nawyk bo ponoć trudno się go pozbyć
Carmena co do wstawania to my mieliśmy takie kółeczka cztery takie zawieszki, na których dziecko mogło sie podciągnąć
Nie mamy jakiegoś super i widoczność też średnia, ale do spania służyło
właśnie ta ręka w trakcie usypiana...o tym zapomniałam
Tyle, że te 4kółeczka to tak mało w sumie...bo tak ma szczebelków pełno do wyboru Cały czas mam problem z wyborem w sumie to obijanie się Igusia jakoś przeżyłam. Mi najbardziej zależy, żeby mieć możliwość przenoszenia z pokoju do pokoju. Wiadomo mam już jedno dziecko, więc będę dla świętego spokoju i spokoju tego maluszka przenosiła go w zależności od pory dnia
A jakie masz? było stabilne? bo naczytałam się tylu opinii o składających się i "tańczących" łóżeczek w trakcie harców dzieci, że mało mi słabo nie było i bym zapomniała o płozach- też o nich myślałam

Igorek ur.4.09.2010

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-11-25 o 17:07
Stary 2013-11-25, 17:06   #1882
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy ja na ostatniej wizycie też miałam dopochwowe, ale gin jeszcze zrobiła mi brzuszne. Chciała pewnie zrobić mu zdj. przez to. Może na nast. wizycie uda się zobaczyć maluszka Dobrze, że ja chodzę prywatnie, bo nie dość że denerwuje mnie ta sytuacja z endo, to jeszcze miałabym się męczyć na wizytach u gina, o nie
No ja też chodzę prywatnie. Chyba nie dałabym rady na NFZ to nie na moje nerwy A tak czy inaczej później trzeba isc prywatnie na genetyczne w 12 tyg później połówkowe też prywatnie. No i ja na każdej wizycie widzę maluszka. Zawsze jest mąż ze mną, bo jeździmy popołudniu no i może dla niektórych to błahostka, ale ja się tam czuję bardziej komfortowo, wiem że lekarz traktuje mnie z należytym szacunkiem, a nie badanie, pieczątka i następna proszę... A tak mam czasu tyle ile potrzebuje i nikt mnie nie pogoni, że w poczekalnie jest następna pani

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Tak, wpisz kochana ale Juliusz.

Piękne imię
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:06   #1883
asia27100
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za odpowiedz.
aczkolwiek chyba nadal bardziej przemawia do mnie tradycyjne. aczkolwiek raczej nie bedziemy go nigdzie musieli przenosic, wiec ten problem odpada.

ja w sercu nie mam bulgotania, ale strasznie sie mecze zdjełam i poskładałam ubranie z suszarki - mocne bicie serca i musiałam sie polozyc. umyłam w srodku jedna szafke - to samo.... chyba wychodzi mój brak ruchu.... jak w czwartek dostane lezace l4 to chyba sie potne w domu.... i do tego bola te kosci w tyłku... jak je mam rozruszac

Stary 2013-11-25, 17:08   #1884
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
każde ma swoje plusy wszystko też zależy od łóżeczka.
Turystyczne jest o tyle lepsze, że jest na kółkach i do składania, więc w każdej chwili sama możesz je przenieść sama bez większego hałasu lub spakować w torbę i wziąć ze sobą. Dwa: materiałowe obicie sprawia, że jak dziecko uczy się wstawać to nie obija się o szczebelki jak to bywa w zwykłym łóżeczku
Ma jednak takie wady, że dziecku trudniej uczyć się wstawać bo nie ma tych szczebelków do pomocy i ma mniejszą widoczność przez siatkę, niekiedy są niestabilne (kwestia kupna dobrego).

Reszta to kwestia gustu i upodobań
my mieliśmy turystyczne i bardzo sobie chwalę.
Wszystko to co wyżej napisane ok, z tym,że o tym wstawaniu to nie ma problemu bo są takie specjalne kółeczka do kupienia i dziecko za nie łapie i się uczy wstawać, chociaż i tak my tego nie mieliśmy a mały bardzo szybko się nauczył wstawać i może dlatego też stabilniejszy był, bo nie kiwał się bardzo tylko od razu na proste nogi.
Jeśli chodzi o karuzele to my mieliśmy razem z łózeczkiem, w tym 3 misie się kręciły, my mieliśmy łózeczko z esprit. Mi bardzo podobały się zawsze przy łózeczku baldachimy no i tak mieliśmy nawet przy turystycznym bo kupiłam wolno stojący stelaż, miałam taką siatkę co zakrywa się łózeczko dziecka przed muszkami itp w lato, miałam jej na tyle dużo że obszyłam lamówką i zrobiłam falbanę (to zamiast materiału woalu bo drogo bardzo by mnie wyszło). Jeśli chodzi o bawełnianie to nie chciałam takiego bo niektóre są takie sztywne, z róznymi domieszkami i nie przepuszczają powietrza.
Przy tym mieliśmy też organizer na pieluchy i kosmetyki no i przewijak.
No i co u nas mi się podobało, ze miałam łózeczko koloru wenge i pasowało mi do całego wystroju pokoju, a te inne turystyczne to takie pstrokate wtedy na pewno bym nie chciała baldachimu ani nic, ja nie lubię pstrokacizny.
Stary 2013-11-25, 17:10   #1885
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Oj z tym NFZ . Następną wizytę mam prywatnie więc mam nadzieję że wyjdę usatysfakcjonowana Nią. A ten doktor dość że jak mówił tu dobrze, tu dobrze... to nie wymieniał co dobrze... ale mniejsza z tym.
Nie wpisał mi jeszcze do karty badania USG tętna płodu ani nic. Nie wiem czemu nie wpisują tego jeszcze, jest za wcześnie??
Dobrze że w sobotę byłam na USG4D to wiem że i łożysko tylne i serduszka bicie słyszałam bo dziś bym się popłakała jakbym nie usłyszała na NFZ. Oby do 17 grudnia hehe

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:12   #1886
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

u mnie sytuacja była inna, zdecydowałam się iść prywatnie, poniewaz gin, u któego się leczyłam, był na urlopie, a zapisy na NFZ dopiero u niego na grudnia, więc nie wyrobiłabym się do 10-tego tygodnia. Wracał akurat, gdy byłam w 9 tc, więc zostałby mi tylko tydzień na umówienie się na wizytę prywatną, a jakby nie miał wolnych terminów przez ten tydzień, to becikowe by przepadło
poza tym mój ex gin jest w konflikcie z ordynatorem, tym sposobem kiedy gin zlecał cc, ordynator się nie godził i dzieci rodziły się martwe
ale paranoja, a najbardziej poszkodowani rodzice i malutkie dziecko jak tak można? kto w takim razie jest odpowiedzialny za takie martwe dziecko ? ktoś wytoczył proces??

Co do becikowego to ja na pierwsze dwie wizyty poszlam na nfz i chciałam jaknajdłużej wytrwać tam, ze względu na ceny wizyt prywatnych na trzecią już nie poszłam, ze względów jakie wymienialm powyżej.
No i pierwsza wizyta była na nfz w 5 tygodniu ciazy
Stary 2013-11-25, 17:12   #1887
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
wiem że lekarz traktuje mnie z należytym szacunkiem, a nie badanie, pieczątka i następna proszę... A tak mam czasu tyle ile potrzebuje i nikt mnie nie pogoni, że w poczekalnie jest następna pani
no i chyba to jest najważniejsze, bo liczy się komfort przyszłej mamy
ja miałam pewne opory, bo co miesiąc płacić, a do tego jeszcze każde badanie prywatnie, ale mąż mnie namawiał, to sie długo nie zastanawiałam

poza tym ta sytuacja między tamtymi ginekologami, totalna żenada ordynatora, mogłoby moje dziecię zostać skrzywdzone, a po co ryzykować
Stary 2013-11-25, 17:12   #1888
janeczka7891
Zadomowienie

o my mieliśmy taki :
http://www.babyranking.pl/produkty,6...prit,opis.html
z tym, ze ja kupiłam jeszcze materac osobno z jednej strony kokos a z drugiej gryka, w środku gąbka.
Stary 2013-11-25, 17:16   #1889
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
dzieki dziewczyny za odpowiedz.
aczkolwiek chyba nadal bardziej przemawia do mnie tradycyjne. aczkolwiek raczej nie bedziemy go nigdzie musieli przenosic, wiec ten problem odpada.

ja w sercu nie mam bulgotania, ale strasznie sie mecze zdjełam i poskładałam ubranie z suszarki - mocne bicie serca i musiałam sie polozyc. umyłam w srodku jedna szafke - to samo.... chyba wychodzi mój brak ruchu.... jak w czwartek dostane lezace l4 to chyba sie potne w domu.... i do tego bola te kosci w tyłku... jak je mam rozruszac
ja na l4 oglądałam filmy online i czytałam książki.
Też zastanawiałam się, jak już ktoś wyżej polecił, nad jakimś kursem online.
Próbowałam malować kredkami, ale tż stwierdził, że rysuję jak dziecko... Potem wzięlam druty i włóczkę od babci, ale też mi nie wychodziło

Teraz myślę, żeby zrobić jakąś fajną maskotkę. Tylko potrzebuję materiału
Stary 2013-11-25, 17:16   #1890
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
o my mieliśmy taki :
http://www.babyranking.pl/produkty,6...prit,opis.html
z tym, ze ja kupiłam jeszcze materac osobno z jednej strony kokos a z drugiej gryka, w środku gąbka.
wygląda elegancko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości