Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 12:46   #1231
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

No ale jak zjedzie winda to pewnie ma jeszcze schody do pokonania.
No właśnie
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:48   #1232
nińa
Raczkowanie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Widzę, że rozpoczął się już temat rzeka, czyli wybór wózka.
Na początek muszę powiedzieć, że nie ma jednego idealnego dla wszystkich wózka. Bo każda z nas ma inną sytuację życiową. I tak, idelany wózek dla osoby mieszkającej na 4 piętrze bez widny i bez samochodu to nie będzie ten sam wózek co dla kogoś kto mieszka w domku jednorodzinnym.
Tzw. 3 w 1, czyli jeden stelaż do którego wpinamy kolejno gondolę, fotelik samochodowy i potem siedzisko spacerówkę ma swoje zalety ale też wady. po pierwsze - dość dużo waży. Chośby nie wiem co wmawiali wam sprzedawcy, to taka spacerówka będzie więcej ważyła niż typowa parasolka. Po drugie, od razu kupujesz 3 części, które jednak gdzieś trzeba przechować. Jak kupiłam taki zestaw przed narodzinami syna, a mieszkaliśmy wtedy w 2 pokojowym mieszkaniu, to zajął dużą część dużego pokoju. Stelaż, gondola, fotelik, fotelik samochodowy - wszystko to zajmuje trochę miejsca. Plusy to wygoda użytkowania. Jak jadę z dzieckiem np. do lekarza to biore tylko stelarz i fotelik samochodowy i gotowe. W moim samochodzie gondola ni jak nie wchodzi. Spacerówka jest dużo większa i wygodniejsza niż parasolka. Wygodniejsza dla mnie bo prowadzi się leciutko jedną ręką, a parasolkę trzeba zawsze dwoma rękami, i już na przykład telefonu nie odbierzesz pchając wózek.

Kiedy dziewczyny piszą że pomimo posiadania 3 w 1 kupują też spacerówkę, mają właśnie na mysli tzw. parasolki (np. Maclaren) a nie takie duże wózki spacerowe. Dzieci wtedy są już duże, w samochodzie siedzą w specjalnych fotelikach których nie można wpiąć do wózka. I pojawia się ten sam problem co z gondolą - stelaż i spacerówka (które do samochodu trzeba rozłączyć) nie do każdego saomochodu wejdzie. A taka parasolka jest lekka, dobrze się składa, jest mała więc w sklepach nie ma problemu.

Ja mam obydwie rzeczy. Spacerówka na stelarzu stoi w domu i używamy jej na spacery, a parasolka zawsze jeździ w bagażniku. Ale w Hiszpanii praktycznie wszystkie wózki są 3 w 1, jakbym chciała kupić tylko gondolę to musiałaby to byc marki Inglesina, a to cena jak za 3 w 1. Dodatkowo mój syn chciał jeździć na leżąco tylko 3 miesiące.
nińa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:50   #1233
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Aha , no może ja ostatnio mieszkałam w bloku gdzie winda i potem juz schodów nie było. Ale nawet jakby to na te kilka juz można wózek znieść. Ja wózkiem te kilka schodków jak gdzieś trzeba było zjeżdżałam. Trochę trudno to opisać ale wiecie O co chodzi, ciagnelam wózek tyłem tylko na jego tylnich kołach zeby był poziom. Trzeba sobie jakos radzić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Powiem Ci tak, że teraz to zjeżdżanie zaczęło mi się udawać z tym wózkiem co mam, bo już nie chcę za bardzo dźwigać, ale teraz to jestem wypoczęta mam dużo siły. Wcześniej zanim zaszłam w ciążę po prostu go dźwigałam razem z dzieckiem.
Ale z tamtą gondolą też próbowałam, ale tamten wózek był naprawdę jakiś nieporęczny i nie dawalam rady. Albo ja byłam zbyt słaba.
Ja naprawdę wypróbowałam wszystkie możliwe opcje jakie tylko wyczytałam.
Stary 2013-11-25, 12:53   #1234
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nińa Pokaż wiadomość
Widzę, że rozpoczął się już temat rzeka, czyli wybór wózka.
Na początek muszę powiedzieć, że nie ma jednego idealnego dla wszystkich wózka. Bo każda z nas ma inną sytuację życiową. I tak, idelany wózek dla osoby mieszkającej na 4 piętrze bez widny i bez samochodu to nie będzie ten sam wózek co dla kogoś kto mieszka w domku jednorodzinnym.
Tzw. 3 w 1, czyli jeden stelaż do którego wpinamy kolejno gondolę, fotelik samochodowy i potem siedzisko spacerówkę ma swoje zalety ale też wady. po pierwsze - dość dużo waży. Chośby nie wiem co wmawiali wam sprzedawcy, to taka spacerówka będzie więcej ważyła niż typowa parasolka. Po drugie, od razu kupujesz 3 części, które jednak gdzieś trzeba przechować. Jak kupiłam taki zestaw przed narodzinami syna, a mieszkaliśmy wtedy w 2 pokojowym mieszkaniu, to zajął dużą część dużego pokoju. Stelaż, gondola, fotelik, fotelik samochodowy - wszystko to zajmuje trochę miejsca. Plusy to wygoda użytkowania. Jak jadę z dzieckiem np. do lekarza to biore tylko stelarz i fotelik samochodowy i gotowe. W moim samochodzie gondola ni jak nie wchodzi. Spacerówka jest dużo większa i wygodniejsza niż parasolka. Wygodniejsza dla mnie bo prowadzi się leciutko jedną ręką, a parasolkę trzeba zawsze dwoma rękami, i już na przykład telefonu nie odbierzesz pchając wózek.

Kiedy dziewczyny piszą że pomimo posiadania 3 w 1 kupują też spacerówkę, mają właśnie na mysli tzw. parasolki (np. Maclaren) a nie takie duże wózki spacerowe. Dzieci wtedy są już duże, w samochodzie siedzą w specjalnych fotelikach których nie można wpiąć do wózka. I pojawia się ten sam problem co z gondolą - stelaż i spacerówka (które do samochodu trzeba rozłączyć) nie do każdego saomochodu wejdzie. A taka parasolka jest lekka, dobrze się składa, jest mała więc w sklepach nie ma problemu.

Ja mam obydwie rzeczy. Spacerówka na stelarzu stoi w domu i używamy jej na spacery, a parasolka zawsze jeździ w bagażniku. Ale w Hiszpanii praktycznie wszystkie wózki są 3 w 1, jakbym chciała kupić tylko gondolę to musiałaby to byc marki Inglesina, a to cena jak za 3 w 1. Dodatkowo mój syn chciał jeździć na leżąco tylko 3 miesiące.

Ooooo to teraz już wszystko rozumiem, dzięki
Stary 2013-11-25, 12:53   #1235
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak, że teraz to zjeżdżanie zaczęło mi się udawać z tym wózkiem co mam, bo już nie chcę za bardzo dźwigać, ale teraz to jestem wypoczęta mam dużo siły. Wcześniej zanim zaszłam w ciążę po prostu go dźwigałam razem z dzieckiem.
Ale z tamtą gondolą też próbowałam, ale tamten wózek był naprawdę jakiś nieporęczny i nie dawalam rady. Albo ja byłam zbyt słaba.
Ja naprawdę wypróbowałam wszystkie możliwe opcje jakie tylko wyczytałam.
No rozumiem do takiego zjazdu tez miękkie koła sa potrzebne .
Na twoim miejscu brałabym dziecko w proste nosidło i razem z wózkiem zjeżdżała na dół. A potem hop do wózka a nosidło pod wózek

Dziewczyny ja to w ogóle nic nie kupuje nic nie szukam . Czekam aż poznam płeć i na wiosnę zacznę kompletowac

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:54   #1236
kamilla123
Rozeznanie

Ja też jestem za dużymi pompowanymi kołami skrętnymi z przodu. Pierwsze dziecko rodziłam zimą więc takie koła były idealne, bo u nas akurat z odśnieżaniem to różnie bywa. Poza tym mieszkam na wsi więc latem doszły spacery do lasu i nad jezioro i prowadziło się super. Jak syn miał rok i 5 miesięcy to odsprzedaliśmy wózek mojej siostrze i kupiliśmy małą parasolkę (zaledwie 6 kg więc 1/3 naszej poprzedniej wagi) akurat na wiosnę i lato i też było OK. Zależy co będzie dla kogo bardziej funkcjonalne.

Powiem jeszcze tylko, że nie podobają mi się wózki na 3 kołach
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:59   #1237
nińa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Tak Was dziewczyny czytam i czytam i widzę, że wiele się muszę nauczyć. Co prawda nie ważne dla mnie waga wózka, bo mieszkamy w domu, więc dla mnie najważniejsza będzie duża gondola, bo chciałabym całą zimę przewozić malucha w gondoli a jak już będzie mieć te 8-9 miesięcy to na spacerówkę spokojnie się przesiąść ale oczywiście wszystko zweryfikuje czas. Wy już wózki wybrane, modele też a ja nic, pewnie zrobimy tak jak większość zakupów, pojedziemy do sklepu i ten który najlepiej mi się będzie prowadzić to kupimy
Całą zimę wydaje mi się mało prawdopodobne. Nasze dzieci mają urodzić się w czerwcu, gwarantuje wam, że już na jesieni będziecie musieli przesiąść się do spacerówek. Teraz gondole, szczególnie te z 3 w 1 są dość małe, i powyżej 6 miesięcy dziecko zwyczajnie się tam nie zmieści. może jeszcze te hiszpańskie dzieci tak, które rodzą się mając max 50cm, ale nie nasze ale też i nie będą chciały. no chyba że będziecie miały szczęście i wyjątkowo spokojne dziecko.
Ja w tym etapie przejściowym, kiedy jeszcze dobrze nie siedziało, używałam fotelika saomochodowego do stelarza. Ale na serio, nie liczyłabym na przechodzenie zimy w gondoli.
nińa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:08   #1238
kamilla123
Rozeznanie

nińa zgadzam się z Tobą w 100% Inglesina zawsze mi się podobała, ale cena już trochę mniej...

Często jest tak, że ktoś kupuje wypasiony wózek 3w1 za 2-3 tys. a po roku sprzedaje, bo ma dosyć dźwigania i pakowania tego wszystkiego do bagażnika i kupuje małą parasolkę (spacerówkę). Wszystko wyjdzie w praniu

Monica ja też nic nie kupuję jeszcze, tzn. jeśli chodzi o ciuszki, zabawki, kocyki, wózek to wszystko mam po starszym. Na koniec dokupię kosmetyki, smoczki, butelki, itp. Ale na święta pewnie skuszę się na jakiegoś bodziaczka, no i jak poznam płeć to może też trochę zaszaleję. A co!

Ale kompletowanie wyprawki to fajna sprawa, ja prawie wszystko kupowałam na all i wychodziło taniej. Uwielbiałam oglądać dziecięce ubranka, potem co chwilę wyciągałam je z szafy i się zachwycałam
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 13:14   #1239
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Całą zimę wydaje mi się mało prawdopodobne. Nasze dzieci mają urodzić się w czerwcu, gwarantuje wam, że już na jesieni będziecie musieli przesiąść się do spacerówek. Teraz gondole, szczególnie te z 3 w 1 są dość małe, i powyżej 6 miesięcy dziecko zwyczajnie się tam nie zmieści. może jeszcze te hiszpańskie dzieci tak, które rodzą się mając max 50cm, ale nie nasze ale też i nie będą chciały. no chyba że będziecie miały szczęście i wyjątkowo spokojne dziecko.
Ja w tym etapie przejściowym, kiedy jeszcze dobrze nie siedziało, używałam fotelika saomochodowego do stelarza. Ale na serio, nie liczyłabym na przechodzenie zimy w gondoli.

No właśnie dlatego chce poszukać dużej gondoli ale tak jak mówiłam to mogą być tylko moje plany a okaże się że dziecioch nie chce wogóle w wózku jeździć albo będzie chciał już siadać i oglądać świat no zobaczymy jak to wyjdzie, jakoś nie wyobrażam sobie mega zimy z 7 miesięcznym maluchem w spacerówce no ale...
Stary 2013-11-25, 14:23   #1240
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny ale opracowałyście temat wózków, na pewno będę się Was radzić na ten temat, ale to dopiero na wiosnę, na razie jest dla mnie za wcześnie
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 14:42   #1241
zophiee
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Ja zaczęłam 14tc
I na tym koniec pozytywów! W sobotę popołudniu wylądowałam na IP z krwawieniem noc na patologii ciąży nieprzespana, przepłakana, zestresowana! Makabra!
Zrobili usg, było ok, krwawienie nie z łożyska, dziecko w porządku
Dziś byłam na wizycie u mojej GIN, jeszcze raz mnie zbadała, szyjka w porządku, jest ślad po świeżym krwawieniu.
Dostałam na tydzień L4, mam leżeć i odpoczywać, dbać o siebie!

Podejrzewam, że się przepracowałam, było trochę stresu ostatnio!
Także dziewczyny, zwolnijcie tempo, nic nam nie ucieknie, jeżeli czujecie się zmęczone, to sprzątanie nie ucieknie! Jak praca męczy to na zwolnienie, choćby czasowe! Bo potem możecie się tylko stresować jak JA!
Mam nauczkę bo bagatelizowałam sygnały wysyłane przez ciało!
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:11   #1242
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
No rozumiem do takiego zjazdu tez miękkie koła sa potrzebne .
Na twoim miejscu brałabym dziecko w proste nosidło i razem z wózkiem zjeżdżała na dół. A potem hop do wózka a nosidło pod wózek
Mam nadzieję, że teraz jak już mam wprawę to będzie inaczej. Wydaje mi się, że to jednak kwestia wózka, bo teraz zjeżdżam spacerówką która nie ma pompowanych kół i jakoś prawie od razu poszło. Z tym, że jak kupiłam to już założyłam z góry że będzie jak z gondolą i nawet nie próbowałam, po prostu znosiłam w calości, bo waga na to pozwalała.

M.in. dlatego pytałam się wcześniej o proste nosidło takie gdzie regulacja jest na stałe, bo te pasy w Bondolino ( pomimo, że samo nosidlo jest super) to tak średnio jak mam je rozplątywać - na nie zbyt czystej nawierzchni zwłaszcza w deszczową pogodą, gdzie przewija się mnóstwo osób.

Cytat:
No własnie mnie też taka myśl naszła, że przecież to będzie lato, a my rozmawiamy o gondolach i śniegach

Cytat:
No właśnie dlatego chce poszukać dużej gondoli ale tak jak mówiłam to mogą być tylko moje plany a okaże się że dziecioch nie chce wogóle w wózku jeździć albo będzie chciał już siadać i oglądać świat no zobaczymy jak to wyjdzie, jakoś nie wyobrażam sobie mega zimy z 7 miesięcznym maluchem w spacerówce no ale...
Ja przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie mojej córki jak miała 7 miesięcy żeby miała leżeć na płasko w gondoli Dzieci w tym wieku są już bardzo ciekawe świata. Co prawda mojej jednej sąsiadce udalo się wozic chyba do roku, ale nie wiem jak ona to zrobiła Być może kwestia charakteru dziecka. W sumie chyba większość osób przerzuca się jak dziecko ma około pół roku - mniej więcej okres jak już dziecko siedzi albo i wcześniej jeśli spacerówka jest rozkładana na płasko na wersje spacerowe. My sie przerzuciłyśmy na spacerówkę jak moja miała 4 miesiące.
Kiedyś byłam na warsztatach, gdzie była prezentacja wózków to mówiono, że w wielu ciepłych krajach praktycznie nie używa się gondoli.

Co do zimy również nie widzę problemu - kombinezon, ochraniacz (czy śpiworek) na nózki i tułów i heja w świat

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
Ja zaczęłam 14tc
I na tym koniec pozytywów! W sobotę popołudniu wylądowałam na IP z krwawieniem noc na patologii ciąży nieprzespana, przepłakana, zestresowana! Makabra!
Dziś byłam na wizycie u mojej GIN, jeszcze raz mnie zbadała, szyjka w porządku, jest ślad po świeżym krwawieniu.

Także dziewczyny, zwolnijcie tempo, nic nam nie ucieknie, jeżeli czujecie się zmęczone, to sprzątanie nie ucieknie! Jak praca męczy to na zwolnienie, choćby czasowe! Bo potem możecie się tylko stresować jak JA!
Dbaj o siebie
Stary 2013-11-25, 16:39   #1243
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ja też jestem za dużymi pompowanymi kołami skrętnymi z przodu. Pierwsze dziecko rodziłam zimą więc takie koła były idealne, bo u nas akurat z odśnieżaniem to różnie bywa. Poza tym mieszkam na wsi więc latem doszły spacery do lasu i nad jezioro i prowadziło się super. Jak syn miał rok i 5 miesięcy to odsprzedaliśmy wózek mojej siostrze i kupiliśmy małą parasolkę (zaledwie 6 kg więc 1/3 naszej poprzedniej wagi) akurat na wiosnę i lato i też było OK. Zależy co będzie dla kogo bardziej funkcjonalne.

Powiem jeszcze tylko, że nie podobają mi się wózki na 3 kołach
My właśnie z mężem będziemy brać koła pompowane i skrętne z przodu z możliwością blokady ich na stałe. W zimie z odśnieżaniem też nie ma problemu. My będziemy gondolę brać do domu, bo fotelik będzie jedynie do auta a cały stelaż na samym dole na klatce będzie. Nie ma opcji żebym cały wózek wnosiła bo windy nie mamy a mieszkamy na 3 piętrze. Plus jest taki że na klatce nikt nam nie ruszy nic nawet gdybym całość zostawiała. Już mnie nawet mama przestrzegła żebym nie zostawiała gondoli w klatce bo później się kładzie takie maleństwo do takiej zimnej, wychłodzonej gondoli. Mówiła że mnie tak kładła i ciągle chorowałam. No ale ja mam zamiar właśnie brać do domu choćby dlatego że stelaż na samiuśkim dole będzie i każdy tamtędy będzie przechodził. Czy to sam, czy z psem, chory itp., więc z takich choćby względów gondola bezwarunkowo do domu.

Cytat:
cześć dziewczyny
Ja zaczęłam 14tc

Ojjjj aleś mnie nastraszyła. Dobrze że wszystko w porządku. Teraz masz korzystać z L4 i dużo wypoczywać. A jak będzie potrzeba to niech ginka wypisuje kolejne zwolnienie. Ty i fasolka jesteście najważniejsi

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:36   #1244
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Monica super, ze wszystko dobrze!!! Cieszę się bardzo moje mdlosci tez wrocily, ale teraz nie mam porannych, tylko mdli mnie jak czuj zapachy, ktore mi nie pasuja. Nie znosze zapachu zimnego obiadu, miesa, tluszczu, ryb, bleeee. Dzieki temu, ze poszlas na te usg to i ja jestem spokojniejsza
Super, że mdłości wróciły

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
hej Mamusie.

Kolejny raz staram sie Was nadrobić, niestety nie zawsze mi to wychodzi.
Gratuluję Wszystkim mamusiom ich ślicznie rozwijających się fasolek.
Mnie niestety nadal trzymają duchoty - kaszel znaczy się. I przez to 'wspomagam' żołądek do oddawania;/
Wczoraj z kolei czułam lekkie skurcze, aż tak fantastycznie łaskotało. Mam nadzieję, że tam na dole jest wszystko w normie, i że 9.12 zobaczę już piękną dużą fasolę.

Pozdrawiam Was ciepło i uciekam do łóżka. ;*
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Miałam ostatnio fazę na sledzie w śmietanie,metkę cebulową i jaja na pół miękko...
teraz znowu świruje bo naczytałam się że jak jemy to jaja muszą być dogotowane,mięso i ryby nie surowe ;/
myslicie że nie powinnam tego jeść ?
Nie wiem jak Ty, ale ja w poprzedniej ciąży śledzie w oleju z cebulką jadłam Na święta pewnie też się skuszę

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam!
Chciałabym dołączyć do wątku czerwcowego. Jestem w 12 tygodniu
To moje drugie dziecko, pierwsze (syn) za 2 tygodnie skończy 4 lata.
Mieszkam w Polsce, dokładnie w Wielkopolsce. Mam 31 lat.
OM 11.09, TP 20.06
Witaj

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Wybaczcie ze się nie udzielałam te kilka dni ale byłam u TŻ i cierpiałam na brak dostępu do imternetu.

Dziś mam cieżki dzień muszę jechac na zakupy i opony zmienić w samochodzie na zimowe.

A w czwartek jak wychodziłam żeby jechac do Tż to zastałam we wszystkich czterech oponach gwoździe.;/
Czy masz jakieś konflikty z sąsiadami współczuję...

Cytat:
Jak brzuch?
dziękuję już lepiej

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja ostatnio jakoś nie mam weny do pisania, w robocie znowu się gmatwa i jak do środy nie znajdą nikogo dla mnie do pomocy to nie wiem bo mój dotychczasowy pomocnik znalazł inną pracę no i tak się stresuję, do tego prasowałam dziś w pracy na maglownicy i się poparzyłam tak strasznie boli że już nie wiem co mam z tym robić no ale jak sierota to sierota...
Oj bidula albo do lekarza albo do apteki po penthenol w piance

Cytat:
Napisane przez czarno_biala1987 Pokaż wiadomość
Muszę Wam powiedzieć, że weekend był baaardzo intensywny, byliśmy u rodziców, w sumie 500km zrobiliśmy... Ale mam już w domu łóżeczko, planuję pomalować je na biało, muszę tylko pojechać po odpowiednią farbę. No i 2 wielkie wory ubranek po dzieciach szwagierki, teraz piorę jak najęta, segreguję, układam, oglądam....
Ale radocha.
I o mały włos kupilibyśmy wózek 3w1, niestety mąż dał ciała, nie było możliwości sprawdzić czy wejdzie do bagażnika, a zawzięłam się, że bez tego nie kupię... A wózeczek był cudowny...
Wpadłam w szał przygotowań!
Piękne łowy z podróży

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Mój za to mówi, że chce braciszka i damy mu na imię AUTOBUS
, my na razie jeszcze młodemu nie powiedzieliśmy, aż boję się pomyśleć co wymyśli nasz geniusz. Choć mnie moi rodzice posłuchali i dali mojej siostrze na imię tak jak ja wymyśliłam myślałam, ze siostra będzie mnie ale na razie uparcie twierdzi, że zadowolona jest ze swojego imienia. Uff oby tak zostało

Cytat:
cześć dziewczyny
Ja zaczęłam 14tc

Dbajcie o siebie, teraz grzecznie leż i odpoczywaj
-----------------------
Co do wózków to tak jak pisałam kiedyś, pogadam z Wami, ale po nowym roku
Dzisiaj tfu tfu oprócz mdłości nic mi nie dolega, więc czuję się super
Właśnie młody mnie męczy i wchodzi mamusi na głowę, dosłownie
Stary 2013-11-25, 18:25   #1245
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ale opracowałyście temat wózków, na pewno będę się Was radzić na ten temat, ale to dopiero na wiosnę, na razie jest dla mnie za wcześnie
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że teraz jak już mam wprawę to będzie inaczej. Wydaje mi się, że to jednak kwestia wózka, bo teraz zjeżdżam spacerówką która nie ma pompowanych kół i jakoś prawie od razu poszło. Z tym, że jak kupiłam to już założyłam z góry że będzie jak z gondolą i nawet nie próbowałam, po prostu znosiłam w calości, bo waga na to pozwalała.

M.in. dlatego pytałam się wcześniej o proste nosidło takie gdzie regulacja jest na stałe, bo te pasy w Bondolino ( pomimo, że samo nosidlo jest super) to tak średnio jak mam je rozplątywać - na nie zbyt czystej nawierzchni zwłaszcza w deszczową pogodą, gdzie przewija się mnóstwo osób.

No własnie mnie też taka myśl naszła, że przecież to będzie lato, a my rozmawiamy o gondolach i śniegach

Ja przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie mojej córki jak miała 7 miesięcy żeby miała leżeć na płasko w gondoli Dzieci w tym wieku są już bardzo ciekawe świata. Co prawda mojej jednej sąsiadce udalo się wozic chyba do roku, ale nie wiem jak ona to zrobiła Być może kwestia charakteru dziecka. W sumie chyba większość osób przerzuca się jak dziecko ma około pół roku - mniej więcej okres jak już dziecko siedzi albo i wcześniej jeśli spacerówka jest rozkładana na płasko na wersje spacerowe. My sie przerzuciłyśmy na spacerówkę jak moja miała 4 miesiące.
Kiedyś byłam na warsztatach, gdzie była prezentacja wózków to mówiono, że w wielu ciepłych krajach praktycznie nie używa się gondoli.

Co do zimy również nie widzę problemu - kombinezon, ochraniacz (czy śpiworek) na nózki i tułów i heja w świat

Dbaj o siebie
tez pewnie za jakiś czas zacznę mysleć o wózku puki co czytam uważnie i sie ucze od was
Stary 2013-11-25, 20:42   #1246
Pradip
Zakorzenienie

Troszkę nadrobiłam ale Wy nadal pędzicie
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
hej mamusie pamietacie mnie tu jeszcze?
Fajnie że wróciłaś opowiadaj jak było? no i na zdjęcie czekamy
Cytat:
Cały dzień w łożku, jedyna trase jaką pokonuje to łożko łazienka, bo wymioty mam okropne. a jeszcze siostra do mnie , że tą całą ciąże przeżywam jak mrówka okres ;/
i do TŻ dodzwonić się nie moge.
współczuję sytuacji siostrą i mam nadzieję że złe samopoczucie już minęło
Cytat:
Lolja przykro mi że masz do czynienia właśnie z taką siostrą ludzie potrafią być zawistni naprawdę. Jak słyszę takie opowieści to doceniam jak dobre rodzeństwo mam ja Mimo że nie popierają w 100 % tego jak żyje, puki co bez ślubu to i tak na wieść o dziecku wszyscy się ucieszyli, moja najstarsza siostra też w ciąży, tylko wypytywała jak się czuję, i wspierała mówiąc że te bóle to normalne i że też to przechodzi, a powiem wam że ona przeszła bardzo dużo, ma trójkę dzieci, jedną ciążę poroniła jakieś 4 lata temu, teraz jest w ciąży i niestety miały być bliźniaki, no ale zostało tylko jedno maleństwo, czuje się ona okropnie ale mimo wszystko ciągle martwi się o wszystkich, o mnie o rodziców, inne rodzeństwo jest niesamowitą kobietą. To samo inne rodzeństwo, bratowa to non stop się dopytuje o moje samopoczucie mimo że mieszkamy w różnych krajach kontakt mamy cały czas.

A co do ostrych słów co do ciąży, może ja ich nie usłyszałam nie wiadomo jakich, czułam się nie raz okropnie a Teściowa potrafiła powiedzieć mi że ciąża to nie choroba i że powinnam jak najdłużej pracować. Powiem wam że miałam jej za źle że tak do mnie mówi, ale jak sobie to przemyślę to przecież, jakby mi tak nie mówiła to załamana bym siedziała w 4 ścianach i użalała bym się tylko nad swoją niedolą a przecież teściowa mi źle nie chciała i udowodniła to dając mi do pomocy w pracy, w sumie sama mi załatwiła z szefową to że teraz teściu przychodzi mi pomagać, i robi całą najgorszą robotę, myje wszystkie podłogi a ja w tym czasie szukam roboty sobie bo sama czasem nie mam się już za co zabrać, to sobie kurze wytrę, to pomyję szyby, to kible pomyję to zajmuje na prawdę nie dużo czasu i fakt może teraz mniej godzin wyrobię, ale pracuję dzięki temu cały czas i jak się źle czuję to nie muszę robić nic. Fakt nie mamy najlepszych stosunków z teściem (nikt nie ma) ale to jest ogromna pomoc.
taka rodzina to skarb
Cytat:
Moja wizyta za 2,5 tyg, moj stres narasta... Jak bylam w ostatniej ciazy to na dzien przed wizyta w 12 tc poronilam... takze mozecie sobie wyobrazic jak sie boje teraz Co gorsza, moj organizm przez 3 tygodnie nie odrzucil martwego juz dzieciatka, bo akcja serca stanelo w ok 9 tc... takze roznie to bywa. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, nadal mnie mdli i mimo ze tego nienawidze to chyba dobry znak co nie?
współczuję i przyznaję że właśnie takiej sytuacji najbardziej się boję ale tak jak Góraleczka powtarzam sobie że organizm jednak "da znać" szybko gdyby działo się coś złego...

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kcikuki za kolejne moje usg już za tydzień
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:22   #1247
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Witam wieczorową porą

zophiee - dobrze, że to nie z łożyska. Odpoczywaj teraz!

Dziewczyny, jeśli chodzi o kupowanie wyprawki, to nie wiem, czy wiecie, ale jest taki przesąd, żeby nie robić tego za wcześnie, żeby nie wywołać porodu

W pierwszej ciąży przeczekałam magiczne 20 tygodni i wtedy stopniowo wzięłam się za zakupy. Bardzo polecam oprócz Allegro... lumpeksy, ale takie porządniejsze, gdzie ciuchy wiszą na wieszakach. Dla maluszków można wynaleźć masę rzeczy i to czasem prawie nówki, a najważniejsze - za małą kasę.
Druga sprawa - po świętach zaczną się wyprzedaże i wtedy można rozglądnąć się po H&Mach, Smykach, Cocodrillach itp. sklepach.

Ja mam masę rzeczy po synku, więc najwyżej dokupię trochę ciuszków typowo na lato. Za to zbierać kasę będę na chustę tkaną, bo tym razem mam zamiar chustować się od początku.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2013-11-25 o 21:25
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 23:50   #1248
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
wow,ludzie to maja pomysly.Mam nadzieje,ze nie nabroilas niczego strasznego,zeby czasem Tobie czegos nie zrobili

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
S

Czy masz jakieś konflikty z sąsiadami współczuję...

Heh nic nie nabroiłam. Taki kaprys pijanych studentów. Mieszkam na osiedlu miedzy uczelnią a akademikiem i teraz właśnie były jakieś otrzęsiny pierwszego roku. A mój samochód pechowo stał na "lini strzału"
Czyli na środku parkingu.
Parking jest dośc specyficzny w kształcie kwadratu i wszystkie samochoody stają prostopadle do krawężników o jest jedno miejsce n samiutkim środku.
Sprawę zgłosiłam na Policje a jeszcze muszę jechać dowiedzieć sie czy coś dostane w ubezpieczenie bo chyba powinnam.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
współczuję sytuacji siostrą i mam nadzieję że złe samopoczucie już minęło

dziękuje juz czuję sie całkiem dobrze.
W ogóle" nie czuje ciaży"

Cytat:
Czemu wózek 3 w 1 nie nadaje sie jako spacerówka?

My planujemy właśnie zakup wózka 3 w 1 ale to dopiero na wiosne.

Jeju dziewczyny wy juz macie upatrzone wózki ubranka kupione a ja nic nie mam.

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 06:25   #1249
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja nie mam nic...na razie za wcześnie na zakupy.W środę dopiero 9 tydz bedzie

Stary 2013-11-26, 07:27   #1250
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
My planujemy właśnie zakup wózka 3 w 1 ale to dopiero na wiosne.

Jeju dziewczyny wy juz macie upatrzone wózki ubranka kupione a ja nic nie mam.

Ja też nie mam nic, póki co nawet nie mam tego gdzie pakować, więc najpierw remont po nowym roku a później dopiero zakupy dzidziusiowe, więc tylko czytam i się uczę
Stary 2013-11-26, 08:15   #1251
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczynki, mi mdłości ju też powoli przechodzą, ale jeszcze czasami dają o sobie znać, bardziej mnie teraz męczy zmęczenie i bóle głowy ale mam nadzieję że do drugiego trymestru miną.

Co do wózków i łóżeczek to mam nadzieję że nie długo uda nam się kupić auto a wtedy pomyślimy o tym już w styczniu jak będziemy w Polsce. Wtedy kupimy taniej i więcej rzeczy niż tutaj a w ogóle pewnie ostatni raz będę wtedy w Polsce przed porodem to na pewno będę chciała zrobić większe zapasy, bez auta może być ciężko
Stary 2013-11-26, 08:53   #1252
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
Ja zaczęłam 14tc

O jeju na tym etapie krwawienie chyba bym oszalała ze strachu... Współczuję przeżyć, oby dalej dzidziuś rozwijał się zdrowo i obywało się bez takich przebojów. Nie boisz się wracać do pracy?

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
, my na razie jeszcze młodemu nie powiedzieliśmy, aż boję się pomyśleć co wymyśli nasz geniusz. Choć mnie moi rodzice posłuchali i dali mojej siostrze na imię tak jak ja wymyśliłam myślałam, ze siostra będzie mnie ale na razie uparcie twierdzi, że zadowolona jest ze swojego imienia. Uff oby tak zostało
Jakie imię wymyśliłaś siostrze?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:56   #1253
sylvuniaa84
Zadomowienie

Czy Wasz gin badał Was ginekologicznie?
bo ja puki co mialam tylko usg robione 2x i badana nie byłam.
Stary 2013-11-26, 09:59   #1254
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
tak mnie bada na każdej wizycie czyli na 2
Stary 2013-11-26, 09:59   #1255
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Masz na myśli badanie piersi i cytologię? Bo ja to miałam.

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2013-11-26 o 10:00
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:07   #1256
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Masz na myśli badanie piersi i cytologię? Bo ja to miałam.
o cytologię bardziej mi chodziło.. prywatnie chodze do dobrego lekarza i dziwi mnie to myslałam ze takie badania na 1 wizycie sie robi
Stary 2013-11-26, 10:20   #1257
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Ja na pierwszej wizycie miałam cytologie zrobioną ale piersi mi nie badał, mam nadzieję że w końcu może i je zbada, bo jeszcze nigdy ich nie badałam a przydało by się
Stary 2013-11-26, 10:24   #1258
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
o cytologię bardziej mi chodziło.. prywatnie chodze do dobrego lekarza i dziwi mnie to myslałam ze takie badania na 1 wizycie sie robi
aaa cytologi mi nie badał ani razu normalne badanie, USG i piersi tylko tyle, na drugiej wizycie dopiero dostałam skierowanie na badanie morfologi o grupy krwi i póki co tyle
Stary 2013-11-26, 11:24   #1259
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
zawsze na każdej wizycie mnie bada

Cytat:
Ja na pierwszej wizycie miałam cytologie zrobioną ale piersi mi nie badał, mam nadzieję że w końcu może i je zbada, bo jeszcze nigdy ich nie badałam a przydało by się
mi cytologię zrobiła jak pierwszy raz do niej poszłam. wtedy było planowanie ciąży i od razu cytologia i kazała zrobić masę innych wyników. Piersi jak do tej pory nie badała, no ale może na którejś wizycie to zrobi.

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 11:34   #1260
zophiee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ;-)
agaaga89 na razie mam tydzień zwolnienia, w poniedziałek kolejna wizyta i wtedy zdecydujemy co z pracą, może przedłużymy l4

Co do badań, to niby są standarty, ale każdy Gin ma swoją praktykę...
Ja na każdej wizycie mam albo badanie ginekologiczne albo USG, ale mówię, ja to od początku miałam perypetie, więc wizyt i badań miałam więcej.

W sumie jak jest wszystko w porządku, to wizyta powinna być co 3-4 tygodnie

Ja zaraz lecę na drobne zakupy, bo w lodówce pusto, a potem przy jakimś filmie poprasuję trochę, bo już z garderoby mnie te sterty ciuchów wyganiają... nie wiem co to będzie jak jeszcze będzie milion rzeczy dziecka

Dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości