|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
pysiu trzymam za Ciebie kciuki
![]() żeby Ci się udało dopiąć swego, oczywiście że zasłużyłaś na piękny ślub i wesele - jak każda z Nas ! nalezy nam się ten jeden jedyny dzień, by był najpiękniejszym. ja tez bym się nie poddawała i walczyła, więc mam nadzieje że Ci się uda
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,takie pytanie cukiernicze mam-czy szukanie cukierni, która nam zrobi tort i ewentualnie dowiezie tam ( czyli jakieś 130 km) już teraz to nie za wcześnie? Bo szykuje nam się ślubny czwartek (dj i obrączki), to byśmy zaciagnela TŻ do jego ponoć znajomego cukiernika, ale nie chce być nadgorliwa...
I jeszcze cos-kupujecie swój nóż do tortu? o.0?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2013-11-25 o 19:24 Powód: złośliwość klawiatury w telefonie |
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu, ale moim zdaniem 'chcenie wesela' nijak ma się do bycia najważniejszą
![]() Możesz być najważniejsza, może Cię kochać jak szalony, a zwyczajnie może nie chcieć wesela ![]() To tak jak można kochać szaleńczo partnera, ale nie chcieć mieć z nim dzieci. I jedno nie wyklucza drugiego ![]() O tym weselu chodzilo mi o to, że nie lubię stawiać na swoim, jesli to ma być takie hmm... z łaski? Nie wiem, jak to dobrze nazwać, chodzi o to, że druga osoba na każdym kroku mi pokaże, że tego nie chce, ale 'ok, zróbmy tak, jak Ty chcesz'. Mnie to zwyczajnie wtedy nie cieszy. Ale rozumiem też, że w grę wchodzą też inne czynniki, przecież nikt nie będzie całego swojego życia na wizażu opisywał
|
|
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że skoro już macie możliwość to warto podejść nawet żeby się tylko dowiedzieć co i jak ![]() Cytat:
Kochać kogoś, brać z kimś ślub w dodatku kościelny, a nie chcieć mieć dzieci? Dla mnie to się trochę wyklucza.
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie taki dowóz to tylko kwestia ceny.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jemu by wystarczył cywilny bo krótko mówiąc jest średnio wierzący
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz dziękuje za wyrażenie opinii na temat fryzury
i zachwytów nad moim piesiem Pysia trzymam mocno żeby Tż zrozumiał jak ważne jest dla Ciebie wesele. Nie rezygnuj ze swoich marzeń. Tż może odłożyc zakup gadżetów na później, nic Mu się przez to wielkiego nie stanie, a drugiego wesela później już nie będzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój TŻ tez nie chciał wesela, mieliśmy przez to kilka kłótni. Któregoś razu powiedziałam STOP, jeśli zdecydował że robimy wesele bo ja tak chcę, to jeśli jeszcze raz mi coś wypomni albo podkreśli to że on wesela nie chciał, to kończymy temat slubu, wesela i w ogóle. Od tamtej pory nie mówi nic na ten temat, a nawet zaczął się angażowac powoli. Więc spróbuj a może Twój TŻ też nieco się zmieni w tym temacie?
|
|
#4450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam!
![]() Cytat:
![]() Ja też ostro poszukuję i póki co to jedna z tych rzeczy która mnie trochę martwi - nic mi się nie podoba, albo nie będzie pasować do sukni. ![]() Też biorę pod uwagę sweterek - śmietankowy lub fioletowy. Cytat:
![]() Cytat:
Idę poprawiać projekt i drukować zaproszenia!
|
|
|
#4451 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy na oku jeszcze jeden skład który oferuje oprawę na wesela, jak posłuchamy ich w niedzielę to wtedy zadecydujemy ![]() Cytat:
Ale tyle przeszłas, że szkoda mi trochę że masz takie przeprawy z TŻ. Trzymam kciuki żebyscie doszli do porozumienia Co do slubu koscielnego - przecież można zrobić jednostronny skoro dla Ciebie t owazne bo jestes wierząca, a on nie.
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
co do rajstop to pewnie zdecyduję się na samonośne, na pewno cieliste, jaśniutkie 7DEN (pas mi się średnio podoba
co do podróży poślubnej to mój TŻ pracował w banku i obok ich oddziału miała Itaka chyba swoje biuro, kobiety polecały rezerwować wycieczki first minute bo są zdecydowanie lepsze oferty cenowo niż last minute (najlepiej grudzień, styczeń niby) co do innych tematów to wiele dziewczyn się już wypowiedziało i więc nie będę produkować ![]() swiat_katarzyny, za 400zł zrobi Wam takie obrączki? to super ![]() pysia trzymam za Was mocno kciuki, dziewczyny użyły tu tyle trafnych argumentów, które możesz wykorzystać w rozmowie z TŻ, że powinno być ok
|
#4453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będę trzymac kciuki żeby wszystko skończyło się tak jak sobie wymarzyłaś.Pysia, kibicuję Ci odkąd tu jestem, odkąd Cię czytam. Mamy pewne cechy wspólne, podobne wątki rodzinno-społeczne. Dlatego właśnie jeszcze mocniej trzymam za Ciebie kciuki
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
docik10, buty są raczej takie codzienne. Jeśli Ci się podoba, to niech tak zostanie
Możesz jeszcze rozważyć zostawienie ich jako buty na zmianę.
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 2 - cóż, tak, są ludzie, którzy biorą kościelny, a nie chcą mieć dzieci. Chcą żyć w zgodzie ze swoją wiarą, blisko Boga, ale ni czują instynktu macierzyńskiego, nie nadają się do tego, nie mają warunków mieszkalnych, czy finansowych. To, że KK w zasadzie 'odrzuca' takie osoby, to już jest inna sprawa, ale to nie jest wątek na ten temat
|
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sorki za offa ale ta dziewczyna jest niesamowita!!! http://www.youtube.com/watch?v=wKJmuViLqgI#t=177
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, dziewczyny, za opinie na temat bolerka Zamówiłam sobie próbki materiałów, żeby porównać- na stronce nie do końca widać jak się mienią. Poza tym, jutro idziemy pooglądać obrączki
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi co z naukami przed malzenskimi? Macie je juz z glowy? Jak tylko wroce do Polski musze sie tym zajac i nie wiem czy mam sie bac tej kwestii
Pozdrowienia z Bieber (kolo Frankfurtu nad Menem) a teraz musze leciec, jutro poczytam co u Was nowego slychac... Pa ;*
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko, ale przez ten weekend miałam nadrabiania. Napiszę to co pamiętam.
Pończochy - ja nigsy nie nosiłam, ale bardzo bym chciała razem z jakimś ekstra pasem. Ale jestem na tyle niewymiarowa ( mała), że wątpię żebym cokolwiek znalazła. A w rozmiarach dziecięcych raczej nie robią w ogóle mam wrażenie, że ostatnio we wszystkich sklepach rozmiarówka się zwiększyła i już w ogóle nic dopasowanego nie mogę znaleźć, bo wszystko wisi.Ze ślubnych nowości, przyszły przed weekendem wina, także cały alkohol już jest w domu. Podróż poślubna - mi się marzą dwa tygodnie gdzieś w jakimś ciepłym miejscu. Żeby tydzień poleniuchować i tydzień pozwiedzać. A TŻ wymyślił sobie Japonię. I że albo tam albo nigdzie... Chciałabym zaraz po naszym ślubie pojechać, no z tydzień po. Bo miesiąc po nas ślub bierze brat TŻta. W ogóle jestem dzisiaj na niego zdenerwowana, ale on jak zwykle nie widzi problemu :-( spał w najlepsze i po mnie nie wyjechał na pociąg. 5 km szłam nieoświetlonymi ulicami, gdzie ruch jest w godzinach powrotu z pracy bardzo duży i pobocze małe a ja nieoświetlona. Pomijam, że zimno jak w kieleckim i że w ogóle to jestem przeziębiona. I jeszcze tekst "co się księżniczce stało..." oczywiście z ironią. O tym że jakiś drech się zatrzymał żeby mnie podwieźć już mu nie powiedziałam, bo jeszcze by się ze mnie śmiał. A teraz leżę w łóżku i się dogrzewam... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#4461 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rajstop nie cierpię, więc skłaniam się mimo wszystko ku pończochom.No i nie pomyślałam do końca o tym kolorze, ja mam ivory, to pewnie biały by źle wyglądał? Co sądzicie? Cytat:
Jak dla mnie nr 3 Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się kojarzą z komunijnymi dziewczynkami Suknię też mam ivory i raczej będą to jasne cieliste.Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podróż poślubna... Tż od zawsze chciał pojechać do Barcelony, wejść na stadom Camp Nou. Mi obojętnie gdzie pojedziemy, byle odpocząć. Jednak nie wiem czy możemy sobie na to pozwolić, bo ciągle na mieszkanie odkładamy. Tylko, że jakoś nie wyobrażam sobie spędzić pierwszych tygodni po ślubie w domu rodziców a TŻ specjalnie dłuższy urlop z pracy bierze żebyśmy się sobą nacieszyli.Jedyne co wymyśliliśmy, to apartament od prywatnej osoby lub apartament w hotelu na tydzień nad polskim morzem. Rajstopy/pończochy Co prawda sukni jeszcze nie mam, ale wiem że nie chcę białych rajstop. Skłaniam się ku cielistym samonośnym pończochom.
20.09.2014r. Edytowane przez Kwaśna truskawka Czas edycji: 2013-11-25 o 21:12 |
|
|
|
|
#4465 | |||||
|
Rozeznanie
|
Chyba w ogóle będzie ciężko znaleźć takie buty w miarę przystępnej cenie
Cytat:
![]() Tak Cytat:
Tylko wtedy patrzyłam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jeżeli miałaś tyle ciężkich przeżyć i naprawdę to wesele jest Twoim wielkim marzeniem to uważam, że powinnaś z nim spokojnie porozmawiać, wytłumaczyć wszystko. Faceci często o czymś zapominają albo nie zdają sobie sprawy jak bardzo ważne są dla nas niektóre rzeczy. Powodzenia! Dzięki
|
|||||
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostaliśmy piękne zaświadczenie o odbyciu nauk w poradni małżeńskiej
) Kolejny punkt odhaczony
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
my z TŻ na podróż poślubną planujemy jechać na 3-4 tygodnie do Tajlandii
wiem że jest to droga wyprawa ale z drugiej strony jeśli teraz nie pojedziemy to nigdy już się na to nie odważymy i pewnie nie będzie nas stać już nie mówię o pozostawieniu dzieci na tak długo. myślimy jechać w połowie grudnia i wrócić w połowie stycznia tak aby sylwestra tam spędzić |
|
|
|
#4468 | |
|
Rozeznanie
|
Chciałam każdej odpisać i dlatego takie długie elaboraty wyszły
![]() No chyba też będę się skłaniała ku samonośnym cielistym pończochom. Pas może na później. Bo mam suknię prostą i boję się, że coś będzie widać. Poza tym chyba całą bieliznę będę kupowała cielistą/beżową. Z tych samych powodów: żeby na pewno nikt jej nie zobaczył. :P ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
) do Japonii, a Ty z moim jeszcze nie wiadomo gdzie, ale pewnie jakieś ciepłe kraje.
|
|
|
|
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiem, że w ogóle nie w temacie ślubu ale co kupujecie swoim TŻ pod choinke ?? bo ja jak zawsze
|
|
|
|
#4470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale i tak coś dostanieWysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

Jemu by wystarczył cywilny bo krótko mówiąc jest średnio wierzący 

nie jesteśmy małżeństwem, a on cięzko na nia pracuje. Ja jezli chodzi o kase to się nie odzywam bo zarabiam nieźle, ale połowa idzie na mój kredyt
więc do budżetu domowego On dokłada się i tak 4 razy więcej niż ja 

to super