|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Dzieki dziewczyny
![]() Tez uwazam, ze co innego jak masz juz swoje dziecko i sie nim zajmujesz, a co innego takie z "doskoku" Tym bardziej sie wkurzylam, bo widzialam sie z moim bratem w sobote i mowilam mu jak bylo na wizycie itd. A poza tym jak mała im odbieralam w tamtym tygodniu w jeden dzien, to przyjechal po nia moj brat o 18 i mowi, ze on to wlasciwie skonczyl prace ok.13, ale , ze wiedzial, ze ja im dziecko odbieram, to robil sobie jakies rzeczy w domu, a mieszka k....wa 300m.od przedszkola i on chyba powinien ja odebrac, skoro juz jest wolny, a ja mam przejazd przez calusienkie miasto, tym bardziej w koncowce ciazy ![]() Myslalam, ze go trafie... Wiec tym bardziej teraz mam to w doopie. Ale mam nerwy na nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
upadly_aniol00 tak poczytałam o Twoim lekarzu nowym i nie mogę się powstrzymać żeby nie zapytać - jesteś z Warszawy może? Bo zastanawiałam się nad konsultacją z innym lekarzem niż mój prowadzący, a Twój opis wizyt taki zachęcający ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Miałam trochę stresujący wieczór - dopadło mnie twardnienie brzucha, niezbyt często, co ok 45min - godzinę, ale mimo ciągłego leżenia, no spy i dodatkowego magnezu nie przeszły tak szybko było ich 5 czy 6.
W nocy znowu obudził mnie twardy brzuch no i od rana znowu to samo, 6 skurczy w ciągu niecałych 5 godzin w różnych odstepach - co 30 min, 45 min lub godzinę. Miałam już dzwonić do mojego gina, ale pd ponad 2 godzin jest spokój ![]()
#2524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twój mąż wie jak wybrnąć z sytuacji ![]() Przystojny lokaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ sugerował co innego na zgagę, ale od maja u mnie ochota zerowa na jakiekolwiek "zabawy" ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli się skusisz może zmierz po 30 min i 60 min i zobacz jak się cukier zachował. W ogóle, nie wiem czy wy tez jesteście takie nawiedzone, ale ja po każdym posiłku sprzątam.... po każdym. Każdy posiłek szykuję i po każdym sprzątam kuchnię na błysk. Biegam jak szalona :P Teżet zachwycony z uśmiechem zjada i mówi "to jak spalasz cukier...?" cwaniaczek Cytat:
![]()
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu powiedzą, że 1 na godzinę jest prawidłowo, ale skoro te moje były częściej, ale bezbolesne, nieregularne i się narazie wyciszyły to też jest ok. Miałam iść w następny czwartek na wizytę, ale chyba pójdę pojutrze.
![]() |
#2530 | |
Zadomowienie
|
Le La bardzo dobra postawa. Rozumiem jakby przedszkole było pod Twoim domem a Mała byłaby takim dzieckiem co się samo sobą zajmuje, no a oni by grzecznie poprosili i byłby to jeden dzień, ale w takiej sytuacji jak napisałaś to chamskie zachowanie i dobrze, że się nie dałaś. Trzeba dbać o siebie!
Muminek1991 ale słodziak. Jak patrze na te usg to się doczekać nie mogę i uwierzyć, że w brzuchasz już takie stworki człowiekowe siedzą ![]() Natalii dobrze, że to jednak nie zatrucie. Dbaj o siebie! Daj znać jak to ciasto wyjdzie i jak będzie smakować, bo ja też się na nie ślinie ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj miałam kryzys w związku ze zmianą wyglądu i męczyłam męża. Na pytanie kiedy w ciągu tych 10lat najbardziej mu się podobałam, odpowiedział dyplomatycznie, że to "podchwytliwe pytanie, Ty zawsze pięknie wyglądasz, więcej nie powiem, bo to się źle skończy"
![]() W sumie ma rację, bo jakby powiedział, że wtedy i wtedy to bym zaraz wierciła dziurę w brzuchu dlaczego nie kiedy indziej :p Cytat:
![]() A jak masz możliwość to pewnie, idz wcześniej. Niech zbada i sprawdzi czy nic się nie skraca i wszystko w porzadku ![]() Któraś pisała o pyzach - od kilku dni za mną chodzą. I tu się przyznam, wcale nie robione tylko takie kupne z lidla ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-11-26 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Odkąd jest Dorotka w ogóle już o tym nie myślę. Cytat:
Jakościowo polecam ciuszki firmy Gama-po pierwsze nie są niewiadomo jak szerokie, a po drugie mimo prania nadal są super (a są po moim siostrzeńcu). Co do obrączki ja spokojnie ją nosiłam do cc (w sumie zdjęłam ją właśnie na sali operacyjnej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Herbatki laktacyjne piję w sporych ilościach. Małą dostawiam co 2-3 godziny. Ostatnio nawet sama zaczyna się budzić. Z tym laktatorem to trochę problem, bo jak ściągnę i za mało zostanie w piersi to potem Dorotka w ogóle nie chce ssać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. nie mam nic oddzielnego póki co-oilatum starcza, ale pewnie przy tej kąpieli spróbujemy ziajki 3. narazie nie używamy-planuję kupić z ziajki - póki co na mróz, bo pysiaka Dorotka nie ma suchego. 4.używamy i jest ok 5. do pępka nie używałyśmy NIC - był tylko osuszany po kąpieli. Kikut odpadł po 2 tygodniach, wszystko się pięknie wygoiło. 6. Żeby coś wypłukać z oczka jednak sól jest lepsza (np jak wpadnie rzęsa). Jak już wspominałam linomag jest świetny na suchą skórę dziecka. Do pupy też sprawdza się się puder linomag (nie smaruję pupy za każdym razem kremem, bo nie ma potrzeby). Tyle że dopóki się nie wypróżnisz nie wypuszczą cię ze szpitala. Mi się udało na 4 dobę bez żadnych wspomagaczy lekarskich. Ogólnie lepiej by było wcześniej, bo już miałam wrażenie, że jelita mam jak balon. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że pyzy są z ziemniaków + mięso ![]() ![]()
![]() |
#2535 | ||
Zadomowienie
|
Ja prałam razem
![]() Witamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak byś zjadła to daj znać jak wynik ![]() U mnie od dwóch dni cukier na czczo powyżej 100! ;/ Kuźwa, o ile z cukrami za dnia jakoś sobie radzę to tych na czczo nie mogę ogarnąć ![]() Cały czas nie mogę się zdecydować jakie kupić łóżeczko. Czy białe czy jasny brąz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przez tydzień przybrała 60 g. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2537 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2538 |
Raczkowanie
|
Kurcze, ale smaka na pyzy z mięsem mam teraz od czytania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj wrąbię jajco sadzone <delikatnie>. Ja na czczo mam cukier zawsze ok - 69-85. Ale za to po śniadaniu ciągle powyżej 100, wczoraj 125 ... Na insulinie żadna z nas "słodziutkich" chyba jak narazie nie "jedzie" ? ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() My cukrzycowe to możemy sobie popatrzeć co najwyżej na opakowanie.... ![]()
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
Forester wstawiłam ciasto do piekarnika a raczej zupę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja pierdziele ale mi się nie chce iść na zajęcia ![]() Haha kolega kazał mi kupić sobie taką koszulkę http://minprawdy.cupsell.pl/produkt/...stosowany.html ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-26 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz zjem odpocznę i dopiero idę pozmywać . Po obiedzie dopiero czasem wieczorem zmywam albo większe garnki na bieżąco czasem mąż się zabierze też za zmywanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ciekawe co Ci diabetolog powie hmmm... a co 2 tyg masz wizyty u niego? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2544 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie jest tak, że w szpitalu musze podać lekarza do którego należę. Szpital wysyła powiadomienie, ze nowe dziecię im się pojawiło. I przychodnia do której należę zaprasza mnie później na szczepienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do kąpania. Starszaka wolałam kąpiąc sama podtrzymywać. Czułam wtedy i miałam nad nim kontrolę. Jakieś te wszystkie nowości do mnie nie przemawiają. Faktem jest, że po ciepłej kąpieli często maluszek obsrywa wszystko co ma na sobie ![]() ![]() ![]() Daj znac jak Twoje opinie po cieście ![]() Le La nawet jeśli wyjdziesz na wyrodna ciotkę to co z tego? Masz do tego pełne prawo. Fakt, że jak kiedyś usłyszałam od tż siostry, że nie ejst moją służącą (a chodziło by pospacerowała ze jakimś 3 m-cznym starszakiem w wózku) to do dziś mam żal. I nie daję jej w opiekę starszaka nigdy. Choćbym się obsrać miała ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a propos wielkości brzuszków
![]() Mój na początku 9 miesiąca wygląda tak: Ja też właśnie nie zwróciłam w ogóle na to uwagi. Tutaj zdjęcie z mojej sypialni - jest spora przerwa pomiędzy górą szuflady a tą dyktą przykrywającą. Pomimo to nie żałuję zakupu, bo łóżeczko jest śliczne ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-11-26 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśmy je szybko zjedli ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Jak patrze na Wasze brzuchy ciązowe to śmiem twierdzić, że przed ciążą wklęsłe byłyście ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
Ej kolor nie taki zły . Chociaż jak wstawiłam do pieca pożałowałam , ze nie zrobiłam ciemnej wersji ale się okaże ok to następna będzie ciemna
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.