Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 12:11   #2551
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Rany ja też nie mogę przestać myśleć o tych pyzach
Stary 2013-11-26, 12:14   #2552
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja naprawdę nie wiem gdzie Wam te dzieci się mieszczą ja to mam brzuch ogromny
Ja mam 113 cm w pasie. Cała reszta ciala jak sprzed ciąży. Tylko waga +17 Ale nie przejmuję się, bo wszyscy dookoła mówią, ze dobrze wyglądam
Stary 2013-11-26, 12:15   #2553
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Ja też nie sprzatam zaraz po posiłku czekam na dobrą wróżkę która może mi pozmywa wiem naiwna jestem . Czasem na sam wieczór mi się zbierze za zmywanie . Docelowo będe mieć zmywarkę ale dopiero za pół roku jak zrobimy remont kuchni .
A teraz zjem odpocznę i dopiero idę pozmywać . Po obiedzie dopiero czasem wieczorem zmywam albo większe garnki na bieżąco czasem mąż się zabierze też za zmywanie
My sobie z TŻtem wyrobiliśmy system - zmywamy naczynia zawsze po użyciu. Jak gotujemy, to podczas gotowania zmywamy gary, talerze zmywamy zaraz po jedzeniu, kubki zaraz po wypiciu herbaty itd. Dzięki temu nie rosną nam stosy naczyń, zlew jest zawsze pusty, nikt nie musi potem stać przy zlewie i zmywać godzinę, no i dzięki temu zmywamy po równo A na zmywarę nie ma szans, bo w kuchni jest pralka i zmywara się nie wciśnie
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:22   #2554
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a propos wielkości brzuszków
Mój na początku 9 miesiąca wygląda tak:
sexi laska piekny brzusio
Stary 2013-11-26, 12:22   #2555
em ma
Zadomowienie

Cytat:

Ja też właśnie nie zwróciłam w ogóle na to uwagi. Tutaj zdjęcie z mojej sypialni - jest spora przerwa pomiędzy górą szuflady a tą dyktą przykrywającą. Pomimo to nie żałuję zakupu, bo łóżeczko jest śliczne
I kolejna z brzuszkiem mini śliczny!
Dziękuję za fotkę łóżeczka.

Co do jedzenia-dziewczyny którą mogą jedzcie na co macie ochotę, bo po porodzie już nie ma tak dobrze a ochotę ma się wszystko
Stary 2013-11-26, 12:23   #2556
upadly_aniol00
Zakorzenienie

u nas taki układ nie przejdzie bo mąż wraca teraz około 18-19 więc i tak wszystko zmywam ja
A w kuchni lubię kombinować więc mąż wchodząc do kuchni zazwyczaj mówi :
"znowu Ci garnków brakło , ze wszystkich korzystałaś? "
Ale w weekendy jak jestemy razem to od razu raczej zmywamy . Mąż wtedy robi śniadania i zawsze sprząta . Mi zmywarka teraz też nie wejdzie ale jak będziemy robić meble to już na 100 % będzie na początku mąż był średnio do niej przekonany ale teraz jest chętny na zakup . Sam przy zmywaniu powtarza , ze chyba zmywarka mniej wody zużyje na zmywanie niż on .
Stary 2013-11-26, 12:24   #2557
pilotka86
Rozeznanie

cześć
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Suuuper Niech rośnie sobie zdrowo

a ja tak się właśnie wk....am, że szok. Ale zacznę od początku. Dzwoni wczoraj wieczorem po 20 moja bratowa i jej pierwsze pytanie: jak się czujesz?? więc od razu wiedziałam , że coś chce, bo bezinteresownie nigdy nie dzwoni, więc mówię, że ogólnie ok. ale po wizycie w pt.gin mi kazał się oszczedzac, bo mi się bardzo szyjka skróciła, a ona na to: no to fatalnie, bo myślałam, że mi dziecko z przedszkola będziesz odbierała do końca tygodnia, nosz k......wa
Więc mówie jej, że niestety , ale nie, bo nie będę jeździła przez całe miasto autobusami, bo nie mam samochodu, bo M.teraz dłużej pracuje i zabiera mi auto. A ona do mnie z fochem, że w takim razie to nie ma co z dzieckiem zrobić.... no to jej mówię, że ja jej w tym temacie nie pomogę, to się obraziła... Po czym dzwoni dzisiaj mój brat i pyta czy im dziecko odbiorę, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Powiedziałam mu dobitnie co myslę o nich i ich podejściu do tematu, grrrr.
Kurna nie chcę wyjść na wyrodną ciotkę, ale muszę jechać na drugi koniec miasta, potem małą przywieźć do mnie z powrotem, a oni ją odbierają ok.19 - 20 dopiero, bo jak ma już opiekę to luuuuz....

Pomijam fakt, że młoda jest tak masakrycznie rozpieszczona, uważa, że wszystko jej wolno i niczego nie szanuje...
A mój brat jakby tylko chciał, to mógłby skończyć wcześniej prace, no ale po co.....

No to się wyżaliłam....
masakra Twoja bratowa to idealny przykład kobiety z odpieluszkowym zapaleniem mózgu
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 12:26   #2558
upadly_aniol00
Zakorzenienie

megazhu a ile piekłaś ciasto ?
Bo u mnie już siedzi 20 minut i mi pękło i widzę , że góra już jest dobra a w środku faktycznie budyn i jeszcze 40 minut powinno się piec . Tylko piekę na termoobiegu w 150 stopniach i boję się, że mi się spali nie wiem czy zmniejszyć temperaturę czy nie
Stary 2013-11-26, 12:29   #2559
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
U mnie jest tak, że w szpitalu musze podać lekarza do którego należę. Szpital wysyła powiadomienie, ze nowe dziecię im się pojawiło. I przychodnia do której należę zaprasza mnie później na szczepienia
No właśnie ja nie należę do żadnej przychodni, chciałam się zapisać ale od rana jeszcze nie udało mi się dodzwonić. To już drugi dzień jak nikt nie odbiera Jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę kombinować kasę na jakiś pakiet szczepień w prywatnej opiece zdrowotnej, albo dzwonić po prostu po wszystkich przychodniach po kolei, zaczynając od najbliższej przyszłego mieszkania.

Cytat:
Jak patrze na Wasze brzuchy ciązowe to śmiem twierdzić, że przed ciążą wklęsłe byłyście
Cytat:
Dziewczyny ja naprawdę nie wiem gdzie Wam te dzieci się mieszczą ja to mam brzuch ogromny
Ha, ja też mam kawał brzucha. Nie to żeby mnie to szczególnie martwiło, bardziej się przejmuję podwoziem, które też zmienia niestety rozmiar

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Rany ja też nie mogę przestać myśleć o tych pyzach
No i przepadło, wcinam "na sucho", bez mięsa i polewki, ale wcinam
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:33   #2560
Le La
Zadomowienie

krolowa_nilu bardzo ladny brzusio

To teraz moj w koncowce 35 tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131126_132445.jpg (86,3 KB, 96 załadowań)
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:38   #2561
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
megazhu a ile piekłaś ciasto ?
Bo u mnie już siedzi 20 minut i mi pękło i widzę , że góra już jest dobra a w środku faktycznie budyn i jeszcze 40 minut powinno się piec . Tylko piekę na termoobiegu w 150 stopniach i boję się, że mi się spali nie wiem czy zmniejszyć temperaturę czy nie
Nie pamiętam. Dłużej niż w podane było w przepisie. 10 minut dłużej. Mi także pękło. Ten budyń taki własnie zostanie Wydaje mi się, że nie musisz zmniejszać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 12:47   #2562
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Le la jaki masz śliczny a zarazem śmieszny brzuszek podoba mi się strasznie 1 Ja swojego nie pokaże bo jest w rozstępach a i nie mam już lustra dużego w domu ale może to i dobrze

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

kurde wpadłam na pomysł !
Ciekawe jakby tak zmieszać to magiczne ciasto jasne z ciemnym na zasadzie zebry czy by wyszło czy nie
Stary 2013-11-26, 12:49   #2563
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Ciekawe jakby tak zmieszać to magiczne ciasto jasne z ciemnym na zasadzie zebry czy by wyszło czy nie
Myślę, że to genialny pomysł! Wyjdzie tak jak to wychodzi. Czyli zakalcowato Ale kolorów więcej. Bo to takie mdłe jest :/
Stary 2013-11-26, 12:49   #2564
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ale piękne i zgrabne brzuszki są na tym forum...same laski

Tak za pamięci...na spierzchnięte i spękane usta polecam balsam do ust Tisane. Świetny jest, kupiłam go ostatnio, bo strasznie miałam suche i popękane usta...ulgę przynosi natychmiast.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:49   #2565
Lusso
Raczkowanie

Nie mogę znaleźć waszego przepisu na te magiczne ciasto czy któraś mogłaby wkleić raz jeszcze
Nie wiem jakie ale mam na nie ochotę
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 12:50   #2566
em ma
Zadomowienie

Jeśli któraś myśli o sesji to wynalazłam jedno z najpiękniejszych dla mnie zdjęć żałuję, że ja nie mogę już sobie takiego zrobić...

Le la śliczny brzuszek!

O jakim cieście Wy mówicie bo ja coś nie w temacie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sesja.jpg (19,4 KB, 82 załadowań)
Stary 2013-11-26, 12:52   #2567
Roane
Wtajemniczenie

Pospać mi nie dał skubany. Najpierw taczałam się po łóżku do 3 w nocy, bo zgaga i reflux. Potem obudziłam się o 7, bo budzik. Zdecydowaliśmy że nie chce nam się jechać na wizytę do położnej - godzina jazdy, a ja byłam zmęczona że ledwo na oczy widziałam, więc zadzwoniłam przełożyć na przyszły tydzień. TŻ walnął spowrotem w kimę, a ja dalej po łóżku się tłukłam, bo mały się przeciągał i liczył mi żebra. Po obu stronach jednocześnie liczył. Zwariować można.
Na pocieszenie gotuję rosół, z którego będzie i obiad i galareta z kurczaka, i schabowe. I suróweczkę z pekinki. I kartofelki. Cholera, ale ślinka mi cieknie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Moja pasierbica ma 14 lat.
Też uważam, że można się powstrzymać ze złośliwościami i innymi uwagami, bo jednak dobro dziecka stawiamy na pierwszym miejscu.
(...)
Też piję (a raczej piłam, bo teraz ograniczam) kawę z takiej klasycznej kawiarki.
Też mówię co myślę bardzo dosadnie, ale z daleka od zasięgu słuchu dzieci. Tak samo jak nie każdy film jest dla dzieci, tak samo nie każdej rozmowy powinny słuchać.
Ja też piłam. Po dwóch kreskach przestałam, i teraz w ramach kofeiny to słabą czarną herbatę piję, ale za kawą tęsknię namiętnie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ja podobno zrobilam się pyzata :p
Ale tym się nie martwie, bo nawet kuzynka, która na nóżki i rączki jak patyczki i nigdy nie ważyła więcej niż 46kg ( a zjeść potrafi ) w ciąży buzię miala jak księżyc w pełni
Też ostatnio usłyszałam że się na buzi zaokrągliłam. Poczułam się jak tucznik ostatni

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
u nas na SR położna odradzała foteliki do kąpieli z uwagi na to, że dziecko w takim foteliku ma najczęściej zamoczone nogi, troszkę tyłka, natomiast dziecko, od pasa w górę jest już odkryte i przez to marznie, będąc tylko polewane wodą. Mat gąbkowych nie polecała na siedlisko bakterii, powiedziała, że gąbkę trzeba by wymieniać co kilka dni, stosować codziennie coś dezyfekującego do tej gąbki. Polecała na spód wanienki wyścielić pieluchę tetrową. Zwróciła też uwagę, że dużo wanienek ma wypukłość w wanience, co też powoduje, że dziecko ma nogi zamoczone a pupa siedzi na suchym plastiku (pokazywała to na przykładzie komody kąpielowej ceba suzie).
Polecała zastanowić się nad wiaderkiem do kąpieli, która dziala antykolkowo, dziecko zanurzone jest po brodę, uspokaja się i często podczas kąpieli radzi sobie z zalegającą kupką.
(...)
Ja jestem na etapie poszukiwania odpowiedniego wiaderka właśnie. Też wydaje mi się że łatwiej w wiaderku.

Cytat:
Napisane przez yummi_mummy Pokaż wiadomość
Drogie Mamuśki A my wczoraj byliśmy na USG (32 tydz. 5 dni) i Antuś ma 2070 kg !!! całe szczęście zdrowuśki, szyjka długa zamknięta, wód dużo, ułożony główkowo do porodu, ruchów było tyle, że położna na ktg stwierdziła, że co jak co, ale ruchu temu dziecku na pewno nie brakuje skurczów macicy też żadnychnie ma łożysko w pełni wydolne. Tak więc ufff.... odetchnęłam z ulgą... Lekarz twierdzi, że tylko czekać na naszego słodkiego chłopaczka Miłego dnia !!!
Opis jak z bajki, nic tylko się cieszyć!

Cytat:
Dzieki dziewczyny
Tez uwazam, ze co innego jak masz juz swoje dziecko i sie nim zajmujesz, a co innego takie z "doskoku"
Tym bardziej sie wkurzylam, bo widzialam sie z moim bratem w sobote i mowilam mu jak bylo na wizycie itd.
A poza tym jak mała im odbieralam w tamtym tygodniu w jeden dzien, to przyjechal po nia moj brat o 18 i mowi, ze on to wlasciwie skonczyl prace ok.13, ale , ze wiedzial, ze ja im dziecko odbieram, to robil sobie jakies rzeczy w domu, a mieszka k....wa 300m.od przedszkola i on chyba powinien ja odebrac, skoro juz jest wolny, a ja mam przejazd przez calusienkie miasto, tym bardziej w koncowce ciazy
Myslalam, ze go trafie... Wiec tym bardziej teraz mam to w doopie. Ale mam nerwy na nich
Przykro tak, nie dość że jakby totalnie Cię nie słuchają, bo przecież wiedzieli że masz się oszczędzać, to jeszzce totalnie nie szanują Twojego czasu. Nie daj się wykorzystywać!
Mam nadzieję że uda mi się tak moje dziecko wychować, żeby takim małym potworem nie był. Szczerze to zawsze jak o takich dzieciach myślę czy słyszę, to przypomina mi się Harry Potter i jego potwornie rozpieszczony, tłusty kuzyn, i wszystkie te rozpuszczone bachory kojarzą mi się z takim tłustym wielorybem jak kuzyn Harry'ego Pottera
Stary 2013-11-26, 12:56   #2568
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Witam
Podczytuję codziennie ale żeby się zebrac i coś napisać, chyba lanie mi się należy :P

Poza tym pokażę wam mój 29 tygodniowy brzuszek, w klubie y=tez jest tylko na stronie głównej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0001.jpg (78,1 KB, 65 załadowań)
Stary 2013-11-26, 12:58   #2569
upadly_aniol00
Zakorzenienie

em ma o magicznym cieście wylewasz jedną masę powstają 3 warstwy http://martexsweetdreams.blox.pl/201...ne-ciasto.html
Stary 2013-11-26, 12:59   #2570
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Nie mogę znaleźć waszego przepisu na te magiczne ciasto czy któraś mogłaby wkleić raz jeszcze Nie wiem jakie ale mam na nie ochotę
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
O jakim cieście Wy mówicie bo ja coś nie w temacie
http://martexsweetdreams.blox.pl/201...ne-ciasto.html
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Też mówię co myślę bardzo dosadnie, ale z daleka od zasięgu słuchu dzieci. Tak samo jak nie każdy film jest dla dzieci, tak samo nie każdej rozmowy powinny słuchać.
niestety, nie każdy rodzić o tym pamięta
Stary 2013-11-26, 13:00   #2571
forester
Zadomowienie

Cytat:
Forester wstawiłam ciasto do piekarnika a raczej zupę jeśli naprawdę wyjdzie takie jak powinno to będę w szoku bo jak narazie nie widzę tego ciasta
Kibicuje Twojemu wypiekowi. Bo u mnie pieczę Maż (ja wogóle się to tego nie nadaje) i on jest strasznie sceptyczny na takie wynalazki, ale jak mu powiem, że komuś wyszło to przekonywanie pójdzie mi łatwiej

A brzuszki macie bardzo zgrabne! mi jak ostatnio Tż zrobił zdjęcia to się z lekka przeraziłam- krótkie kacze nóżki, wielki bebzon i pyzata twarz. W sumie przytyłam 9kg, ale czuje się jakby to było 15. A tyłek to tak mi sflaczał, że będę miała co robić po porodzie, oj będę
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:01   #2572
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:

Jaka piłeczka! Śliczny
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:05   #2573
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
mi pomagają migdały. Żuję je sobie w buzi i powoli odgryzam Do tego ciepłe mleko
(...)
Mi pomaga słaba zielona herbata, z konkretnie sencha. Za pierwszym parzeniem jest zwykle ciut za intensywna na zgagę, więc jak mnie mocno męczny to wylewam, ale drugie i trzecie parzenie jest świetne, piję ją małymi łyczkami i powoli, i jest dużo lepiej.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
cześć

masakra Twoja bratowa to idealny przykład kobiety z odpieluszkowym zapaleniem mózgu
Świetne określenie

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
http://martexsweetdreams.blox.pl/201...ne-ciasto.html

niestety, nie każdy rodzić o tym pamięta
Tyle że znajomość teorii nie znaczy że uda mi się zapomnieć o latach praktyki - klnę jak szewc. Zastanawiam się jak powstrzymam język przy dziecku
Stary 2013-11-26, 13:09   #2574
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wczoraj Erykowi zrobiłam selekcję zabawek,bo miał jeszcze w swoich pudłach jakieś dzidziusiowe. Sam wkładał do siatki i mówiłam mu,że to dla Kacperka. Oddał bez żalu,a sam dostał zestaw resoraków za to

Ja używam tylko jeden płyn do mycia ciała,tzn na początek taki wlewany do wanienki. Czyli wedłyg mnie i żel i płyn to za dużo.
Kremu pielęgnacyjnego nie używałam,tylko krem na dwór.
Pępka niczym nie robiłam,ale wiem że wiele mam używa tego co ty.
Wzięłabym jeszcze sól morską do oczyszczania noska. I fridę czy jakiś inny aspirator.
Brawo dla Eryka za podzielenie się zabawkami
Dzięki za rady odnośnie kosmetyków Fridę już mam, a w sól morską do noska się zaopatrzę

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe i obecne mamusie
Witaj

Cytat:
a ja tak się właśnie wk....am, że szok. Ale zacznę od początku. Dzwoni wczoraj wieczorem po 20 moja bratowa (...)
Brak słów Dobrze, że się nie dałaś.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Rzucę okiem i na to

1. używamy oilatum
2. nie mam nic oddzielnego póki co-oilatum starcza, ale pewnie przy tej kąpieli spróbujemy ziajki
3. narazie nie używamy-planuję kupić z ziajki - póki co na mróz, bo pysiaka Dorotka nie ma suchego.
4.używamy i jest ok
5. do pępka nie używałyśmy NIC - był tylko osuszany po kąpieli. Kikut odpadł po 2 tygodniach, wszystko się pięknie wygoiło.
6. Żeby coś wypłukać z oczka jednak sól jest lepsza (np jak wpadnie rzęsa).
Jak już wspominałam linomag jest świetny na suchą skórę dziecka.
Do pupy też sprawdza się się puder linomag (nie smaruję pupy za każdym razem kremem, bo nie ma potrzeby).
Dziękuję

Cytat:
Następna laseczka z małym, pięknym brzuszkiem

Cytat:
My sobie z TŻtem wyrobiliśmy system - zmywamy naczynia zawsze po użyciu. Jak gotujemy, to podczas gotowania zmywamy gary, talerze zmywamy zaraz po jedzeniu, kubki zaraz po wypiciu herbaty itd. Dzięki temu nie rosną nam stosy naczyń, zlew jest zawsze pusty, nikt nie musi potem stać przy zlewie i zmywać godzinę, no i dzięki temu zmywamy po równo A na zmywarę nie ma szans, bo w kuchni jest pralka i zmywara się nie wciśnie
U mnie tak samo, z tym, że to ja od razu zabieram się za zmywanie, bo nie lubię stosu naczyń. Na zmywarkę też nie mam szans z braku miejsca

Cytat:
Śliczny i też zgrabny

Bella, piękny brzusio

Tak myślałam nad zakupem ręcznego laktatora, a tu mama dzwoni, że była na jakiejś zorganizowanej wyprzedaży rzeczy i kupiła mi ręczny laktator medeli (nieużywany, oryginalnie zapakowany) za całe 2 euro i jeszcze jakieś ubranka (jak nowe)

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-11-26 o 13:12
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:10   #2575
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Tyle że znajomość teorii nie znaczy że uda mi się zapomnieć o latach praktyki - klnę jak szewc. Zastanawiam się jak powstrzymam język przy dziecku
Powstrzymasz. Zwłaszcza jak Twoje ledwo mówiące dziecko całkiem głośno i wyraźnie powie coś czego powiedzieć nie powinien I w miejscu, w którym nie powinien. Mój starszak chyba pierwszy raz wyraźnie 'r' powiedział w pewnym słowie na k...
Stary 2013-11-26, 13:12   #2576
ejani
Zadomowienie

hej, witam się w końcu i ja- noc wreszcie przespana (co to jest jedno siku ) ale musiałam wstać przed 7 bo był hudraulik (nie wiem, czu oni spać nie mogą że takie godziny proponują zawsze?) więc jeszcze potem złapałam godzinkę snu (która trwała w sumie prawie 3, bo pies szczekał, a że czekałam na kuriera to wstawałam za każdym razem:/)

w każdym razie wyprawka dla mnie już chyba kompletna (jeszcze laktatora tylko brakuje, ale tego na pewno przed porodem nie będę potrzebować ) decyzję już podjęłam na tę medelę mini, to albo teraz po wyplacie albo po następnej kupię

okazało się, ze usg mam jednak jutro a nie w piątek, więc już jutro będę wiedziała co i jak- już się nie mogę doczekać tylko szkoda że bedę sama (a mąż ma wolny i czwartek i piątek, a w środę jakieś szkolenie) ale co za tym idzie zgodnie z postanowieniem - jutro także zakupki dla dzieciaka

wklejam Wam swoje ostatnie "łupy" - te z zeszłego tygodnia

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
jeżeli chcecie to mogę przepisać co powinno być w torbie szpitalnej bo też dostałam na SR
tam chyba już mamy różne propozycje, a w sumie to i tak zależy od szpitala

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Jedziemy dzisiaj po wózek Mąż jednak dał się przekonać, że jak go teraz nie kupimy razem, to później będzie sam po wszystko jeździł
no, to jest niezawodny argument w tych sprawach

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziś chyba wstawie pieluchy do prania, prałyście flanelkę z tetrą czy wszystko osobno?
A wy co robicie w andrzejki?
wczoraj prałam razem tetrę, flanelkę, kolorowe ubranka i moje koszule, stanik i szlafrok- nic na nikogo nie poprzechodziło, zapach bardzo delikatny, mydlano-kwiatowy (w Dzidziusiu bez płynu)- jeszcze wieczorem wypróbuję stanik i zobaczę czy mnie nie podrażni albo co

planów nie mam, zapraszasz?

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na usg ale jestem bardzo nie zadowolona
Tż jak zobaczył twarz na monitorze to krzyknął w gabinecie: o nos ma twój nos hehehe lekarz do niego to chyba dobrze a mój kochany odpowiedział no dobrze w końcu go kocham Czasami mnie zaskakuje
z lekarzem to niefajnie, bo przecież po to jest, żeby Ci wszystko opowiedzieć, ale tż stanął na wysokości zadania i chyba zmył niesmak, nie?

trochę na raty będę nadrabiać, bo prasuję pieluchy i ciuszki (oczywiście z przerwami, więc przerwy są Wasze )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łupy.jpg (80,8 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-11-26 o 13:24 Powód: gapa
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:19   #2577
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
trochę na raty będę nadrabiać, bo prasuję pieluchy i ciuszki (oczywiście z przerwami, więc przerwy są Wasze )
O matko! Termin masz jak ja i prasujesz?? CHyba naprawdę musze się za to wszystko wziąć
Stary 2013-11-26, 13:22   #2578
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Powstrzymasz. Zwłaszcza jak Twoje ledwo mówiące dziecko całkiem głośno i wyraźnie powie coś czego powiedzieć nie powinien I w miejscu, w którym nie powinien. Mój starszak chyba pierwszy raz wyraźnie 'r' powiedział w pewnym słowie na k...
Heh, wizja mrożąca krew w żyłach Idziesz sklepem, a dziecko śpiewa na cały głos "ku*** ku*** ku***" Bardzo dobra motywacja, dziękuję!

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Kurcze, a ja jeszcze nic nie uprałam, nawet jeszcze mydełka do prania nie kupiłam, nic. Tak czytam Was i mma wyrzuty sumienia że powinnam się ruszyć
Stary 2013-11-26, 13:25   #2579
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja czekam za komodą aż przyjdzie . Na razie tylko wyprałam ciuszki które dostałam od szwagierki . Cała reszta jeszcze czeka Myślę , że ze 4 pralki prania mam . Jak nie więcej
Stary 2013-11-26, 13:28   #2580
Lusso
Raczkowanie

Pytanie odnośnie tego ciasta jakie masło dodać takie do pieczenia typu Kasia czy taki naturalne masełko
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości