|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego! Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Ten tytuł jest pechowy, niech się już wątek kończy! ![]() Wiktorek też kilka dni temu zaliczył upadek ...---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Hump zapomniałam wcześniej napisać, możesz zmienić na 1 stronie; że jedziemy już na NAN 2 - jesteśmy od jakiś 10 dni Kończyło mi się mleko 1, a mamy sporo zapasu 2 i przez 2 dni mieszałam mleczka, a potem już tylko 2 i póki co wszystko jest ok, W. dobrze reaguje
|
|||||
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
myslalam o tym czarnym w turkusowe kropeczki (taaa dalej mi w glowie krazy polka dots http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...741806268.html ale chyba za dlugi... z krótszych maja tylko 90. i mufka do kompletu... http://allegro.pl/mufka-spiworek-rek...738732871.html w sumie do końca nie jestem przekonana czy brac welne czy polar...ale Nela uwielbia się wtulac w pieluszki, kocyki to chyba jednak ta welna bardziej do mnie przemawia. ps. Innocence bylaby ze mnie dumna: produkt polski! ![]() znalazłam jeszcze taki womar http://allegro.pl/womar-spiwor-spiwo...678007155.html ale ten z kolei chyba za krotki hehe. wzielabym ten, który Mysia poleca http://allegro.pl/womar-3w1-spiwor-s...664651324.html ale jakiś taki nijaki ten jasny turkus :P no i pokrywka z wozka tez taka...bez sensu ![]() chyba dzisiaj nie pojde spac |
|
|
|
|
#2823 | |||
|
Zakorzenienie
|
ok 5-6 to my jeszcze smacznie śpimy ![]() Wiktorek wstaje na dobre ok 7-8, czasami zdarzy się, że poleżymy do 9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wykrusza, bo pewnie wszystkie siedzą na fb Mi w obecnej sytuacji szybciej/wygodniej jest pisać na fb ale wrócę! ![]() Cytat:
i miłego wyjazdu! ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- to wybierz inny kolor ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- a Innocence dalej się nie odzywa ?
|
|||
|
|
|
#2824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawo Cytat:
ehb najwazniejsze ze dala sie utulic i nic jej nie jest ![]() Cytat:
a ja w piwnicy po D. Mam caly wor ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
znalazłam jakies na stronie who
Cytat:
- później będzie bardziej bolalo - ucho będzie twardsze - teraz nic nie będzie pamietala - szybciej się to wygoi, bo nie będzie tam grzebala - ktoś już przebił, wiec my tez - i najlepsze A NIECH MA (jakby to był jakiś prezent ze strony rodzicow hehe) ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2826 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Przypominam ![]() Po skończonym 6 miesiącu można na stronie hippa zamówić kolejny pakiet ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() My szczepienie mamy mieć 4.12, ale że to Barbórka to pójdziemy pewnie tydzień później i jestem ciekawa ile będzie ważył Wiktorek, bo 23.10 miał 6600 g ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- My idziemy w piątek... ![]() Cytat:
, rośnie Macia jak na drożdżach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oo to daj znac co wysxlo kciukiCytat:
zgsdzam sievzbyymi kolcxukami do 3-4 lat b nie prxeklula na 100 procent a znajac zycie pewniebi dluzej hii
|
|
#2828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat sto lat dla Wojtusia ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie przed chwilą zagłosowałam ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Dzięki Jak to do nas to miało być dla Wiktorka
|
||
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
ejjj ja się kiedyś posikam przez to moje szalone dziecko. siedze sobie i oglądam śpiworki, a tu nagle GRA KARUZELA. no to wpadam do sypialni...i co? oczy jak pieciozlotowki, uśmiech od ucha do ucha - kurna jakby chciała powiedzieć: tak to ja zamawiałam pizze
cyc z dostawa na telefon - tego jeszcze nie było!---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
kolejna marchewkowa buzia. zostało jeszcze jakies dziecko tylko na mleczku?---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- aaa no tak, dwa już mamy ale te z tegorocznej edycji jakos mnie nie powalają. pooglądam je w rossmanie i pomyślimy :P chociaż fajnie jest na nie polować na allegro i powitać kuriera z pudlem "w tej paczce podrozuje mis" hmm, serio? to ja już lepiej pojde spac i jutro cos wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- pewnie wszystkie te takie pluszowe, misiowe,p olarkowe cienkie jak mis z h&m ![]() do naszej bryki pasuje tylko turkusowy albo jakiś szary/grafit... |
|
|
|
|
#2832 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Wojtusia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 1 podejście i powodzenia przy kolejnych ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego! ![]() dla mężaCytat:
Cytat:
)
|
||||||
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
oddaj do jakiegoś przedszkola :P ucieszą się.
mam blisko, ale wkurza mnie ubieranie malej, po to by za 5 min znow ja rozbierać i znow ubierać...ilez można Cytat:
z tego tez powodu nie dostałam wcześniej kuponow (przynajmniej tak mi tlumaczyl ktoś z ich obsługi hehe). a bylam pewna, ze nie da się zarejestrować bez daty i ja na pewno wklepałam...tak samo na stronie bebilonu! stworzylo mi się tam już cale stado wirtualnych dzieci, nie da się zadnego usunąć, a na maila dostaje info "jesteś w 38 tyg. ciąży" albo "twoje dziecko konczy 18miesiecy" tam nie sciemnialam jak w rossne hehe---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- STO LAT WIKTORRRO! (ps. mówisz do niego Wiktośku? ide spac...kolejna doba bez śpiworka
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-28 o 01:02 |
|
|
|
|
#2834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A za niedługo pomalutku trzeba będzie się rozglądać za kolejnym fotelikiem do auta
|
|||
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też myślałam o takim we wzorki czy coś ale ...no nie wiem sama chyba ja jednak wolę bez niczego. No i brąz z womara mi się podoba czytam dalej bo ciekawa jestem czy poszłaś spać U nas ciężka noc. Hela ciągle się budziła, nie umiała usnąć, popłakiwała. Pewnie czeka nas dzień marudy. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Może dzisiaj na śniadanie się uda![]() Wogóle zastanawiam się dlaczego w słoikach gerbera jest regulator kwasowości, a w jarzynowej skrobia kukurydziana...w bobovicie np. tego nie mają. A ten pakiet z Hippa to po prostu na stronie hippa się zarejestrować? ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- A o sto lat za pół roczku zapomniałam ![]() dla Wiktorka![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Ale trzeba przyznać, że mąż bardzo tęskni..zawsze jak wracał z pracy to coś sobie oglądał. U nas nawet ' w tle' leciał ciągle telewizor.
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
W temacie śpiworków wózkowych:
Mam ten wózek: http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...735404460.html W zestawie mam coś takiego jak śpiworek na nóżki (widać go na aukcji przy zielonym wózku). Jest grubości zimowej kurtki. I tak się zastanawiam czy kupować śpiwór wełniany? Do tamtego mogę dołożyć jakiś kocyk w razie czego. Doradźcie, proszę
|
|
|
|
#2838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem myślę, po co ja mu te zabawki kupowałam. Przestanę i kupię mu dopiero LEGO jak już bedzie duży chyba......---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
megusia, ja bym juz nie kupowala spiworka, ten jest ok.
diabli, ten womar ci nie bedzie pasowal, bo otwory na pasy sa na spodzie, a ty masz jeszcze ten pasek w kroku, wiec dziurka musi byc tez w tej wierzchniej czesci. bierz tego nie-womara w takim razie. poszukaj sobie aukcji wiecej, bo kolorow i wzorow maja multum. moje dziecko mnie wykonczy... nie wiem juz co mu jest, budzi sie czesto z placzem i musze wstawac i lulac... albo cyca dac i glaskac. i mimo wszystko o 6tej laleczka chucky. nie ma spokoju... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duży chłopczyk.Zdrówka!!Kuruj się, bo musisz mieć energię ![]() karolina spóźnione,ale szczere sto lat Koleżanką się nie przejmuj.... Zawsze znajdą się mądrzejsi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do spacerów... Ja z nią jestem ok 20-25 minut i stopniowo zwiększam, bo po zapaleniu oskrzeli to też nie chce nie wiadomo ile.
|
|
#2842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Raz w sklepie widziałam rodzinkę, dwie dziewczynki, jedna właśnie już siedząca, miała może z 7 mcy, druga starsza, miała coś trochę 2 lata i obie miały już kolczyki. Brzydko na obu to wyglądało. A już nie mówiąc o takich, co robią jak dziecko ma 3 mce... Jak moja Bambolina będzie chciała sama to pójdziemy do kosmetyczki. Nie wcześniej. I na pewno nie będę jej do tego namawiać. Ja butelek i smoczków już nie sterylizuje. Jakoś tak od miesiąca. Ale wcześniej (np. na samiutkim początku) zdarzyło się podać butlę niewyparzoną, tylko przepłukaną wodą. Też nie było rewelacji. Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 Czas edycji: 2013-11-28 o 08:54 |
|
|
|
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4392204 7]Dokładnie. Przecież to boli takiego maluszka, nigdy nie pozwoliłabym na takie okaleczanie dziecka, bo to jest w pewien sposób okaleczanie. Ani to ładnie nie wygląda, ani nie jest funkcjonalne.
Raz w sklepie widziałam rodzinkę, dwie dziewczynki, jedna właśnie już siedząca, miała może z 7 mcy, druga starsza, miała coś trochę 2 lata i obie miały już kolczyki. Brzydko na obu to wyglądało. A już nie mówiąc o takich, co robią jak dziecko ma 3 mce... Jak moja Bambolina będzie chciała sama to pójdziemy do kosmetyczki. Nie wcześniej. I na pewno nie będę jej do tego namawiać. [/QUOTE] I zawsze te kolczyki są złote. Okropność po prostu.
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
mój mały kudłatek pospał godzinkę i już wstał...
|
#2846 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
run forest run Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2847 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kingsof jak paluch?? Cytat:
![]() za uzębienie![]() Cytat:
za ząbka.O takiej tradycji pierwsze słyszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I bawa za zębusieCytat:
![]() dobra nadrobiłam i uciekam... Jula wstałą pora ćwiczyć po raz 2.
|
|
#2848 |
|
Rozeznanie
|
gdzie Was można znaleźć na fb?? mi będzie o wiele łatwiej się tam udzielać niż na wizażu
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i za zębiska ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Po tym szpitalu mnie zalewa mlekiem.. masakra.. już przestałam nosić wkladki bo jakoś między karmieniami nie bylo źle.. a teraz idę i trach koszulka mokra....taki skutek przystawiania dziecka co chwilę, żeby się dobrze nawodnilo...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

za zabka
dobrze, ze szymka przedszkole przyjmuje wszystko hehe.
matko ile tego jest. już nawet nie chodzi o kolor czy inne głupoty! fason, dlugosc, wnętrze. wymiękam!!!
Spala do 8 z wieloma pobudkami. Myslalam, ze moze w dzien odespi. Taaa, miala 3 drzemki po 30min. Na szczescie humor miala ok. Ale ja dalam ciala po calosci bo mala spadla z lozka

Ale jakie moje dziecko bylo przy jedzeniu szczesliwe