Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 23:32   #2821
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jenny za zabka

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja już zrobiłam pierwszy przesiew pluszakow i więcej nie chcemy dobrze, ze szymka przedszkole przyjmuje wszystko hehe.
Ja kupię jeszcze do kolekcji miśka z tvnu i koniec

Cytat:

kto mi wybierze spiwor...zaplace matko ile tego jest. już nawet nie chodzi o kolor czy inne głupoty! fason, dlugosc, wnętrze. wymiękam!!!
kupuj ten z Womaru

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
my dzisiaj skończyliśmy i nadal nei wierzę, ze to już
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko - kliknęłam żyrafkę za 47 zeta na baby's secret, dostawa za free

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Pamietacie jak wczoraj sie chwalilam, ze Sofka poszla spac o 19? Taaaa, obudzila sie o 19.30 i bujalismy sie z nia do.polnocy Spala do 8 z wieloma pobudkami. Myslalam, ze moze w dzien odespi. Taaa, miala 3 drzemki po 30min. Na szczescie humor miala ok. Ale ja dalam ciala po calosci bo mala spadla z lozka oblozylam ja poduchami i wyszlam do kuchni. Nigdy wiecej... Nic sie nie stalo bo dala sie szybko.utulic i potem zachowywala sie normalnie. Ale czuje sie jak wyrodna matka
Biedna Sofcia, dobrze że wszystko ok

Ten tytuł jest pechowy, niech się już wątek kończy!

Wiktorek też kilka dni temu zaliczył upadek ...

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
A my dzisiaj po PIERWSZEJ MARCHEWCE!
Kuba zdziwiony najpierw był, ale 3 łyżeczki wciągnął i jeszcze by pewnie zjadł

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Hump zapomniałam wcześniej napisać, możesz zmienić na 1 stronie; że jedziemy już na NAN 2 - jesteśmy od jakiś 10 dni Kończyło mi się mleko 1, a mamy sporo zapasu 2 i przez 2 dni mieszałam mleczka, a potem już tylko 2 i póki co wszystko jest ok, W. dobrze reaguje

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:35   #2822
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
a oglądałaś womar wełniany ja myślę o wypełnieniu wełnianym bo to cieplejsze, a womar bo nie znam się na innych firmach mają jednokolorowe, ewentualnie jakiś miś naszyty.
ogladalam womara, ale turkusowy jakiś taki wyblakly :P i cena tez dość wysoka w porównaniu do innych. posortowałam sobie według najczęściej kupowanych i kombinuje, bo chciałabym jeszcze mufke.

myslalam o tym czarnym w turkusowe kropeczki (taaa dalej mi w glowie krazy polka dots )
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...741806268.html ale chyba za dlugi...
z krótszych maja tylko 90.
i mufka do kompletu...
http://allegro.pl/mufka-spiworek-rek...738732871.html
w sumie do końca nie jestem przekonana czy brac welne czy polar...ale Nela uwielbia się wtulac w pieluszki, kocyki to chyba jednak ta welna bardziej do mnie przemawia.
ps. Innocence bylaby ze mnie dumna: produkt polski!

znalazłam jeszcze taki womar http://allegro.pl/womar-spiwor-spiwo...678007155.html ale ten z kolei chyba za krotki hehe.
wzielabym ten, który Mysia poleca http://allegro.pl/womar-3w1-spiwor-s...664651324.html ale jakiś taki nijaki ten jasny turkus :P no i pokrywka z wozka tez taka...bez sensu
chyba dzisiaj nie pojde spac
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:38   #2823
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
za pół roczku i ząbki

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Łooooł!!! Do 10?! my codziennie do 5.50
ok 5-6 to my jeszcze smacznie śpimy

Wiktorek wstaje na dobre ok 7-8, czasami zdarzy się, że poleżymy do 9

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wiesz co ja małego ubieram w kombinezon jesienny, miśka z H&M i na to wełna i jest w sam raz, był ciepły ale nie zgrzany
jakoś te zimowe mi się wydają niewygonde i odwlekam w czasie:P
czyli co ?

Cytat:
za zabki, a po polnocy zloze zyczenia z okazji pol roczku hehe
wracaj do nas, bo towarzystwo się wykrusza

wykrusza, bo pewnie wszystkie siedzą na fb Mi w obecnej sytuacji szybciej/wygodniej jest pisać na fb ale wrócę!

Cytat:
stwierdzilismy, że młody chyba dojrzał do późniejszego spania i położyliśmy go od 20 i śpiiiii bez pobudek u godiznnego usypiania

jutro rano lecę do biedry i lidla, w południe ikea i prostooo do Zakopca wracamy w niedzielę a w piątek młody zwiedzi termy:P
i miłego wyjazdu!

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
ogladalam womara, ale turkusowy jakiś taki wyblakly :P
to wybierz inny kolor

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
a Innocence dalej się nie odzywa ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-11-27, 23:46   #2824
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Przekluwanie uszu malenstwom - brrry. Nie widze zadnego sensu. Cialo dziecka to jego cialo, nie moje. Sama mialam przeklute uszy jak mialam 13lat i sama o to poprosilam. nic a nic nie stracilam z tego powodu, ze wczesniej ich nie mialam.
Jacte bym nie przekuwala , ja miwlam przekute w wieku 8-10 lat swiadomie a poNiej juz sama igla jechalam hwee i pare dziurek przekulam

Cytat:

brawo

Cytat:
Niech ktos mi powie jak ja mam zyc bez biedronki

A tak w ogole to czesc!

Pamietacie jak wczoraj sie chwalilam, ze Sofka poszla spac o 19? Taaaa, obudzila sie o 19.30 i bujalismy sie z nia do.polnocy Spala do 8 z wieloma pobudkami. Myslalam, ze moze w dzien odespi. Taaa, miala 3 drzemki po 30min. Na szczescie humor miala ok. Ale ja dalam ciala po calosci bo mala spadla z lozka oblozylam ja poduchami i wyszlam do kuchni. Nigdy wiecej... Nic sie nie stalo bo dala sie szybko.utulic i potem zachowywala sie normalnie. Ale czuje sie jak wyrodna matka
W dodatku znow ma wysypke i suche placki na calym ciele..Mozliwe, ze po brokule??czy raczej po tonach tanich ciastek, ktore pochlaniam?
Mam ochote zalozyc worek pokutny i zywic sie waflami ryzowi i woda....

No to teraz troche nadrabianka

Karola najlepszego z okazji wczorajszych urodzin. Maz sid postaral

Karota dla Kubulka za pol roczku

Komiksowa wpadaj czesciej. Jak tak rano wstajecie to.musisz miec tyyyyle czasu

Nowym posiadaczom Sophie zycze by sie sprawdzila. Nasza przegrywa z ksiazeczkami i .... moim telefonem jak nieopatrznie pozostawie go w zasiegu wzroku.i ramienia Sofii.

Megusia pokaz fryz

Jenny za zabka

U nas zebow nie widac szoda tylko, ze Sofia juz oddawna odczuwa ich niehybne nadejscie

Cos jeszcze chcialam ale nie pamietam

ehb najwazniejsze ze dala sie utulic i nic jej nie jest

Cytat:
no...ja też nie chcę pluszaków, a ten to ten gadający i ruszający się i chciał jeszcze kupić pieska szczekającego już mu tłumaczyłam że to zabawki dla większych dzieci i uzyskałam odpowiedź: kiedyś będzie większa

a ja w piwnicy po D. Mam caly wor

Cytat:
eee, jak zawsze do przodu to wcale się nie dziwie, ze tematu nie drazysz nasz pediatra kazal wazyc to nie mam wyjścia i stresować się musze hehe.

w gazetce widze zamki: gladki, literki i jakies wzorki, a 4 zestaw to klejka (chyba taka magnesowa)
A do przychodni masz daleko? Zeby tam wazyc mala?

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Ja dziś sama kąpałam Emila w dużej wannie i o dziwo mój syn był bardzo spokojny nawet dał się w spokoju posmarować oliwką lecz czar prysł przy zakładaniu bodów a potem to już był ryk ale na szczęście śpi teraz smacznie.Mi teraz koleżanka napisała jeje mały 11grudnia bedzie miał rok i też szczerbuś.
Ja tez dzisiaj w duzej pierwszy raz mine mial nietega heee

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:53   #2825
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
poproś w grupie kp o siatkę dla dzieci kp
znalazłam jakies na stronie who

Cytat:
ja bym nie przekłuwała poczekałabym aż dziecko samo poprosi choć usłyszałam, że niby później dzieci nie chcą bo się boją - no to jak się boją to niech nie mają ja się kiedyś sama zdecydowałam na kolejne dziurki, więc każdy w swoim czasie do tego dojrzewa no i nie każda babeczka mieć musi
do mnie argumenty nie przemawialy, bo brzmiały mniej więcej tak:
- później będzie bardziej bolalo
- ucho będzie twardsze
- teraz nic nie będzie pamietala
- szybciej się to wygoi, bo nie będzie tam grzebala
- ktoś już przebił, wiec my tez
- i najlepsze A NIECH MA (jakby to był jakiś prezent ze strony rodzicow hehe)

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Przekluwanie uszu malenstwom - brrry. Nie widze zadnego sensu. Cialo dziecka to jego cialo, nie moje. Sama mialam przeklute uszy jak mialam 13lat i sama o to poprosilam. nic a nic nie stracilam z tego powodu, ze wczesniej ich nie mialam.
moja kuzynka przyleciała na wakacje do Polski, gowniarstwo 14 lat pod opieka mojej mamy caaale 2 miesiące. po kryjomu poszla i przebila uszy, zrobila pasemka. a później dumna telefonicznie poinformowala swoja mame jak to swietnie bawi się na wakacjach w pl ale to była jej decyzja, jej ciało...dobrze, ze nie wpadla na pomysl tatuażu, bo ciotka nie wybaczylaby siostrze
Stary 2013-11-28, 00:11   #2826
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
moja kuzynka przyleciała na wakacje do Polski, gowniarstwo 14 lat pod opieka mojej mamy caaale 2 miesiące. po kryjomu poszla i przebila uszy, zrobila pasemka. a później dumna telefonicznie poinformowala swoja mame jak to swietnie bawi się na wakacjach w pl ale to była jej decyzja, jej ciało...dobrze, ze nie wpadla na pomysl tatuażu, bo ciotka nie wybaczylaby siostrze
nieźle

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Przypominam
Po skończonym 6 miesiącu można na stronie hippa zamówić kolejny pakiet

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić. dzisiaj mieliśmy marchewkowy debiut.
Bączek zjadł swoją pierwszą łyżeczkę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu, Nikodem waży 8600, przybrał prawie 700 g w 6 tygodni mierzy ok 75 cm
kolejne szczepienie dopiero w czerwcu
a mnie dopadlo paskudne choróbsko, gorączka i ból gardła

My szczepienie mamy mieć 4.12, ale że to Barbórka to pójdziemy pewnie tydzień później i jestem ciekawa ile będzie ważył Wiktorek, bo 23.10 miał 6600 g

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
My po trzeciej kontroli bioderek, wszystko ok

My idziemy w piątek...

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
W ogóle to mamy prawie 6 zębów.. moje cycki się boją..

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wooow brawo!
A my co mamy powiedzieć w 2 tyg 600 g ;/
W sumie 8800 ale ciut starsi jesteśmy, więc może Macia nie będzie największa
, rośnie Macia jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziś rozmawiałam o żółtku - powiedziała, że nie bawić się w żadne żółtka w zupkach i deserkach, bo zapytała się czy ja bym chciała takie jeść, to powiedziałam, że ze szczawiową owszem Powiedziała, żeby gotować na miękko jajko i dawać pół łyżeczki co dwa dni.
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Jutro chyba powrócimy do rozszerzania diety i ponownie popróbujemy marcheweczki
Powodzenia

Cytat:
u nas od wczoraj najlepsza zabawa to uderzanie reka/zabawka o rozne powierzchnie - panele, dywan, koc, meble. im więcej huku tym lepiej oczy mruzy, ale daje czadu dalej tylko czekam az sobie czyms przywali w glowe i będzie rozpacz.
O tak, Wiktorek też lubi

Cytat:
zaktualizowałam swoje cv i zaczęłam wysyłać
powodzenia

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
A pochwalę się Wam - dziś byłam u fryzjera i TŻ siedział z Bartim. Odciągłam mleczko i tłumaczę działanie podgrzewacza. TŻ na to że przecież wie bo to on przecież uczył mnie jego obsługi.
Wracam do domu i słyszę - dziadowski ten podgrzewacz, grzeje jak głupi, mleko pół godziny grzał i do gorąca podgrzał i musiałem studzić. Co się okazało - nastawił na rozmrażanie. Czy te chłopy muszą być takie przemądrzałe?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-11-28, 00:17   #2827
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
1.dokładnie, jak dla mnie to one też same się chowają... w stylu "róbta co chceta i dajcie mi święty spokój " i ta moja też jak urodziłam to od razu mówiła, że jak czegoś nie będę wiedzieć to żebym pytała... już lecę ...

2.też tak mi się wydaję musi dbać o inkubator

dziękuję

no właśnie, ja się cieszę, że gdy w gimnazjum przekułam sobie nos (sama ) mama zabroniła mi nosić kolczyka i dziurka zarosła

a feee nieładna... grubaśna, z trwałą na głowie, zero makijażu, zaniedbana na maksa.. ha ha miła jestem ale to niestety prawda

dziękuję, jasne, że marzę

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

dziękuję za super życzenia

ach co za gust mają Ci faceci... mi normalnie szkoda czasami tego kumpla mojego męża... co on w niej widział

czy tylko moje dziecię jest jeszcze szczerbate?

aa powiem Wam, że dołączyłam do wątku lipcówek 2014, ale jakoś nie mogę się wkręcić w pisanie tam ... wolę nasz wątek
Moje tez

Cytat:
Nie tylko Twoje, moje też

Kupiliśmy klocki w biedrze, nie mogłam się zdecydować które i wzięliśmy zamek i kolejkę super są i cena fajna

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Hmmm ja taka nie-sukienkowa. Wolałabym buty

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Aaa i każda potwora znajdzie swego amatora. No ale nie dość że potwora to jeszcze tyle innych cech negatywnych to już się dziwię koledze męża

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Uwaga - siedzę właśnie z farbą na włosach, to debiut mojej mamy jako domowego fryzjera zobaczymy co to będzie. Najwyżej jutro polecę do fryzjera jak tylko otworzą

oo to daj znac co wysxlo kciuki

Cytat:
[/COLOR][/COLOR]

ten specjalny sposób to pewnie pistolet, który od lat jest już przecież używany i zaloze się, ze boli tak samo jak igla hehe. w końcu igla musi przebic skore na wylot :P a kolczyki - pewnie jakies zwykle tylko maleńkie...i ze stali nierdzewnej. znajomej mala tez ma na razie jakies od kosmetyczki. uszka kazala przemywać WODA nie wiem dla mnie to wszystko jakies takie niepotrzebne. podpowiedziałam żeby chociaż octaniseptem psiknela...bo jej mama dopadla mala ze spirytusem i był ryk. aaa i musza tymi kolczykami ruszac, wiec malutka już sobie uszu nie pozwala dotykać
chyba te mamuśki tak sobie usprawiedliwiają trochę swoja decyzje

ok, jak cos wybiorę wrzuce

zgsdzam sievzbyymi kolcxukami do 3-4 lat b nie prxeklula na 100 procent a znajac zycie pewniebi dluzej hii
Stary 2013-11-28, 00:17   #2828
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

My też jeszcze bez śpiworka, ale mam obserwuję ten z womara i chyba dzisiaj go w końcu kupię skoro polecacie

---
Cześć
U nas wszystko ok, jutro W. kończy pół roczku (już ? ) i mamy już 2 ząbki Jeszcze z 2 tyg i wracam na dobre

sto lat sto lat dla Wojtusia

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witajcie

Nina wsadziła mi wczoraj palec do oka. Już wiem jak wyglądają gwiazdy z bliska. Pierwszy raz w życiu (nie licząc upojenia alkoholowego) szumiało mi w uszach, świat wirował i bałam się że zostanie mi już tylko jedno oko do dyspozycji
Na szczęście widze ale oko mam krwistoczerwone i boli i za każdym razem pytała małą "kto mamusi zrobił ałaaa ? "

łooo ładny wynik

hehe mądrala, głupia jak cep ale pewnie ładna jak ja ten fajny kolega zechciał ja tam na głupie pytania zawsze zadaje w odwecie jeszcze głupsze.

dzisiaj spędziłam godzinę, trza sie hartować i przyzwyczajac do zimy. Tyle że ja nie chodzę bez celu na spacer tylko zawsze mam coś do załatwienia więc sama z siebie bym nie wyszła na taką pogodę

trzymam kciuki za sukces wagowy w następnym miesiącu, tylko nie ważcie się codziennie bo oszalejesz

mamy już śliczne kolczyki i czekają, bo mam w tym temacie takie samo zdanie jak Ty
Oo ja musialo bolec obynokonsxybko doszlo do siebie

Stary 2013-11-28, 00:21   #2829
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nieźle

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Przypominam
Po skończonym 6 miesiącu można na stronie hippa zamówić kolejny pakiet

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

My szczepienie mamy mieć 4.12, ale że to Barbórka to pójdziemy pewnie tydzień później i jestem ciekawa ile będzie ważył Wiktorek, bo 23.10 miał 6600 g

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

My idziemy w piątek...

, rośnie Macia jak na drożdżach

Dzięki za info

Powodzenia

O tak, Wiktorek też lubi

powodzenia

Jak wchodze na hippa i na ten pakiet wciskam to wyakakuje okienko zenpo skonczonym 6 mc hee a myb7 juz konczymy hee nie chca nam wyslac dziady hii

Stary 2013-11-28, 00:29   #2830
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
To ja znów dziś przypominam o Diablowym głosowanku. 3 głosy od każdej poprosze
A idziemy jak burza. Wczoraj było 160 a dziś już prawie 230. Jak przez tydzień utrzymamy takie tempo to naprawdę damy Diabli szansę na zwycięztwo Póki co Ktoś tam ma ponad 320
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253
Już są 352 głosy
Właśnie przed chwilą zagłosowałam

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jak wchodze na hippa i na ten pakiet wciskam to wyakakuje okienko zenpo skonczonym 6 mc hee a myb7 juz konczymy hee nie chca nam wyslac dziady hii
Mi też tak pokazywało, ale weszłam zaraz po 24 i udało mi się zamówić

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
sto lat sto lat dla Wojtusia
Dzięki
Jak to do nas to miało być dla Wiktorka

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-11-28, 00:44   #2831
diabli
Zakorzenienie

ejjj ja się kiedyś posikam przez to moje szalone dziecko. siedze sobie i oglądam śpiworki, a tu nagle GRA KARUZELA. no to wpadam do sypialni...i co? oczy jak pieciozlotowki, uśmiech od ucha do ucha - kurna jakby chciała powiedzieć: tak to ja zamawiałam pizze spryciula przyzwyczaila się chyba, ze ja mamusia o polncy budzi i postanowila dzisiaj wstać przed czasem cyc z dostawa na telefon - tego jeszcze nie było!

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
kolejna marchewkowa buzia. zostało jeszcze jakies dziecko tylko na mleczku?

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:

Ja kupię jeszcze do kolekcji miśka z tvnu i koniec
aaa no tak, dwa już mamy ale te z tegorocznej edycji jakos mnie nie powalają. pooglądam je w rossmanie i pomyślimy :P chociaż fajnie jest na nie polować na allegro i powitać kuriera z pudlem "w tej paczce podrozuje mis"

Cytat:
kupuj ten z Womaru
hmm, serio? to ja już lepiej pojde spac i jutro cos wybiorę

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
czyli co ?
pewnie wszystkie te takie pluszowe, misiowe,p olarkowe cienkie jak mis z h&m

Cytat:
to wybierz inny kolor
do naszej bryki pasuje tylko turkusowy albo jakiś szary/grafit...

Cytat:
a Innocence dalej się nie odzywa ?
Stary 2013-11-28, 00:45   #2832
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
kupuję łóżeczko turystyczne,bo inaczej głowę sobie rozbije, co go położę, to on wstaje (zresztą popatrzcie same)
mam nadzieję, że turystyczne będzie dla niego bezpieczniejsze
no i będzie do zabawy, może będę miała chociaż chwilę spokoju?
dla Wojtusia

Cytat:
Moja koleżanka ma 2,5 mies. córkę i ostatnio mi się "pochwaliła", że jej córka już codziennie po 15-30 min.ogląda bajki i się do nich cieszy. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale my planujemy wstępnie do roku TV nie oglądać ( nie mówię o 5 min. gdy sam kuknie noszony na rękach).
Ale zobaczymy czy plan zrealizujemy.
My póki co nie mamy TV, więc problemu nie będzie

Cytat:
Mialysmy dzis podejscie nr 1 do blw mieszanego z papka. A to dlatego, ze mialam mrozone warzyqa i po ugotowaniu byly bardzo gumowe wiec wolalam je zblendowac. W kawalku Sofia dostala brokula i ziemniaka. Ziemniakiem zaczela sie dlawic...Wzielam ja na boczek i wyplula co tam jej przeszkadzalo wiec pierwsze koty za ploty Ale jakie moje dziecko bylo przy jedzeniu szczesliwe I ja moglam spokojnie zjesc obiad bedziemy zdecydowanie kontynuowac jak skonczymy zapasy mrozonek. Nastepnym razem musze ja nagrac.
za 1 podejście i powodzenia przy kolejnych

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaa, i jeszcze uprzejmie donosze, ze mlody lubi szpinak, przynajmniej ten w wersji hippa wczoraj i dzisiaj dostal, az sie rwal do jedzenia! przyznam, ze mi tez smakuje ta papka...

Cytat:

Wczoraj miałam urodziny...
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
torcik zrobiony przez męża
dla męża

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hej mamcie piszę do Was żebyście nie zapomniały że jest taki skytoczytacz
Cześć

Cytat:

Wogóle zwolniłyśmy z rozszerzaniem, daję jej pół słoiczka po tych problemach z kalafiorem. I na razie dostaje znowu to co już jadła. Dzisiaj na podwieczorek dostanie na spróbowanie banana
i jak Helenka zareagowała ? Bo W. lubi banana, tak jak i inne owoce (jabłko uwielbia! )

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-11-28, 00:54   #2833
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a ja w piwnicy po D. Mam caly wor
oddaj do jakiegoś przedszkola :P ucieszą się.

Cytat:
A do przychodni masz daleko? Zeby tam wazyc mala?
mam blisko, ale wkurza mnie ubieranie malej, po to by za 5 min znow ja rozbierać i znow ubierać...ilez można

Cytat:

musisz uzupelnic date urodzenia dziecka w swoim profilu z tego tez powodu nie dostałam wcześniej kuponow (przynajmniej tak mi tlumaczyl ktoś z ich obsługi hehe). a bylam pewna, ze nie da się zarejestrować bez daty i ja na pewno wklepałam...tak samo na stronie bebilonu! stworzylo mi się tam już cale stado wirtualnych dzieci, nie da się zadnego usunąć, a na maila dostaje info "jesteś w 38 tyg. ciąży" albo "twoje dziecko konczy 18miesiecy" tam nie sciemnialam jak w rossne hehe

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Już są 352 głosy
Właśnie przed chwilą zagłosowałam

Cytat:
Dzięki
Jak to do nas to miało być dla Wiktorka

STO LAT WIKTORRRO! (ps. mówisz do niego Wiktośku? )

ide spac...kolejna doba bez śpiworka

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-11-28 o 01:02
Stary 2013-11-28, 03:08   #2834
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
bylysmy na szczepieniu. ufff w końcu spokoj babeczka w rejestracji pomylila się z data, bo nasz lekarz jest zawsze we srody...i w sumie na dobre nam to wyszlo. poznalysmy drua lekarke w tej przychodni i już wiem, ze będziemy do niej chodzic. swietna babka, rzetelna, konkretna. zero pitu pitu, o co zapytałam odpowiedz czytelna i ba, pokrywajaca się z tym co wiem i mysle
karmimy się normalnie, obserwujemy wage, mogę ja wybudzac na cyca kolo polnocy poza tym mamy powtórzyć badania: morfologia, crp, tsh! i mocz. poza tym cwiczyc podciąganie za raczki, obroty przez prawe ramie. przy wkluciu cisza, przy wciskaniu plynu syrena, ale szybko jej przeszlo. zaliczylysmy spacer w największej sniezycy i teraz mala spi, a ja biore się za obiad.
Super!

Cytat:

My mieliśmy dziś 3!!! kupy jagodowe. Zwykle była 1 co dwa dni a tu dziś takie wyproznianie na całego! Może na ząbki? I właśnie były takie rzadsze troszkę. Albo biogaia coś ruszyła.

Do mamuś które pierwsze ząbki mają za sobą - mialyscie takie kupkowe epizody przy ząbkowaniu?
Sprawdziłam notatki i tak: Wiktorek codziennie robi 1 kup.kę; ale jak go boli ząbek/ma dzień marudy to robi 1-3 kupy

Cytat:
kurde, nie wiem jakie wybrać to krzesełko
mając na uwagę mało miejsca w kuchni myślałam o czymś małym, skłądanym na płasko.. chciałam takie
http://allegro.pl/graco-krzeselko-te...724206154.html

albo coś takiego
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...687467754.html

ale one wydają się takie mało stabilne
Też się długo wahałam nad krzesełkiem... Chciałam najpierw kupić Mummy Love => http://allegro.pl/a-krzeselko-do-kar...722334379.html ale jak byliśmy któregoś razu w Ikei to w końcu kupiłam niebieską antylopkę

Cytat:
zwariować można.. jak nie wózek, fotelik to krzesełko..
A za niedługo pomalutku trzeba będzie się rozglądać za kolejnym fotelikiem do auta

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-11-28, 07:59   #2835
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja koleżanka ma 2,5 mies. córkę i ostatnio mi się "pochwaliła", że jej córka już codziennie po 15-30 min.ogląda bajki i się do nich cieszy. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale my planujemy wstępnie do roku TV nie oglądać ( nie mówię o 5 min. gdy sam kuknie noszony na rękach).
Ale zobaczymy czy plan zrealizujemy.
Ja tez mojemu nie włączam i robiłam wszystkim awantury jak pozwolili mu patrzeć. A z resztą on się w ogóle nie interesuje tv. Wtedy chyba z 1 min popatrzył
Stary 2013-11-28, 08:17   #2836
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ogladalam womara, ale turkusowy jakiś taki wyblakly :P i cena tez dość wysoka w porównaniu do innych. posortowałam sobie według najczęściej kupowanych i kombinuje, bo chciałabym jeszcze mufke.

myslalam o tym czarnym w turkusowe kropeczki (taaa dalej mi w glowie krazy polka dots )
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...741806268.html ale chyba za dlugi...
z krótszych maja tylko 90.
i mufka do kompletu...
http://allegro.pl/mufka-spiworek-rek...738732871.html
w sumie do końca nie jestem przekonana czy brac welne czy polar...ale Nela uwielbia się wtulac w pieluszki, kocyki to chyba jednak ta welna bardziej do mnie przemawia.

znalazłam jeszcze taki womar http://allegro.pl/womar-spiwor-spiwo...678007155.html ale ten z kolei chyba za krotki hehe.
wzielabym ten, który Mysia poleca http://allegro.pl/womar-3w1-spiwor-s...664651324.html ale jakiś taki nijaki ten jasny turkus :P no i pokrywka z wozka tez taka...bez sensu
chyba dzisiaj nie pojde spac
ale kombinujesz ja nie mam siły i czasu tyle przeglądać też myślałam o takim we wzorki czy coś ale ...no nie wiem sama chyba ja jednak wolę bez niczego. No i brąz z womara mi się podoba
czytam dalej bo ciekawa jestem czy poszłaś spać

U nas ciężka noc. Hela ciągle się budziła, nie umiała usnąć, popłakiwała. Pewnie czeka nas dzień marudy.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:

i jak Helenka zareagowała ? Bo W. lubi banana, tak jak i inne owoce (jabłko uwielbia! )
Aaa taka ze mnie planowaczka, że za późno się obudziłam z podwieczorkiem i bałam się jej dawać Może dzisiaj na śniadanie się uda
Wogóle zastanawiam się dlaczego w słoikach gerbera jest regulator kwasowości, a w jarzynowej skrobia kukurydziana...w bobovicie np. tego nie mają.

A ten pakiet z Hippa to po prostu na stronie hippa się zarejestrować?

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
o
ide spac...kolejna doba bez śpiworka
to się dowiedziałam

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

A o sto lat za pół roczku zapomniałam
dla Wiktorka

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Ja tez mojemu nie włączam i robiłam wszystkim awantury jak pozwolili mu patrzeć. A z resztą on się w ogóle nie interesuje tv. Wtedy chyba z 1 min popatrzył
my jak mała nie śpi nie włączamy wogóle tv. Jak jest włączony od razu się wlampia. Nie wiem ile by się patrzyła. Ale wyczytałam że do 2 roku życia dzieci wogóle nie powinny oglądać i mam nadzieję, że uda nam się jak najdłużej unikać tv bo uważam że to jest niepotrzebne.
Ale trzeba przyznać, że mąż bardzo tęskni..zawsze jak wracał z pracy to coś sobie oglądał. U nas nawet ' w tle' leciał ciągle telewizor.
Stary 2013-11-28, 08:21   #2837
megusia87
Zadomowienie

W temacie śpiworków wózkowych:

Mam ten wózek:
http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...735404460.html

W zestawie mam coś takiego jak śpiworek na nóżki (widać go na aukcji przy zielonym wózku). Jest grubości zimowej kurtki. I tak się zastanawiam czy kupować śpiwór wełniany? Do tamtego mogę dołożyć jakiś kocyk w razie czego.
Doradźcie, proszę
megusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:36   #2838
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe ja tez nie zazdroszczę Nela idzie spac o 19 i spi do 4-5 rano. wtedy cyc i spi do 9. często ma jeszcze mini pobudke kolo 7, bo tatuś wstaje (broja trochę razem, zmiana pieluchy itd.) dostaje zabawki i albo się nimi bawi w lozku (a ja spie :P) albo po chwili tez zasypia. zazwyczaj wstajemy kolo 9 tyle, ze ona lubi spac jak rodzice hehe.!
Zazdroszczę!!! Ale nawet nie tego spania do 9, tylko tego że ona się sama pobawi... Mój w ogóle się sam nie umie bawić, no może z 10min. Czasem myślę, po co ja mu te zabawki kupowałam. Przestanę i kupię mu dopiero LEGO jak już bedzie duży chyba......

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:

Wczoraj miałam urodziny i zaprosiliśmy kolegę męża z jego głupią żoną i szalonymi dziećmi, wujka, ciotkę i szwagierkę. Ta żona kolegi męża - Anka- jest przemądrzała i uważa, że wszystko wie najlepiej, najlepiej zachowuje się dziećmi i zawsze służy swoimi radami oczywiście wczoraj też mnie wkurzyła... Antoś od ciągłego ślinienia ma czerwone suche plamki dookoła ust i od razu pytania : Co Ty mu dajesz jeść ??? mówię spokojnie, że to od śliny... ale nie dociera... a smarujesz to czymś ??? nie no pewnie, że nie smaruje niech się męczy dziecko powiedziałam, że daje mu już słoiczki... a ona : słoiczki???? a czemu sama nie gotujesz??? - bo nie mam czasu ani swoich warzyw... a ona : ja to gotowałam i bla bla bla... już jej nie słuchałam...nie będę jej się tłumaczyć, no co za idiotka...a jej dzieci! matko kochana... na wszystko im pozwala... Magda ma 2 lata, a Bartek 3,5... wydaję mi się, że inne dzieci nie są taki uporczywe... wszędzie wejdą i wszystko wyjmują... a matka mówi, żeby czegoś nie robiły, a za 5 min im pozwala, bo jest wrzask! Magda złapała Antka żyrafę i wkładała do buzi... jak leżał na macie to prawie go nie rozdeptała... oczywiście biły się o jego zabawki i darły wniebogłosy a Anka zdziwiona, że Antek się rozpłakał od tych wrzasków i dodała: czemu nigdy do nas nie przychodzisz z nim?? zobaczysz potem będzie dziki ! o już płaczę, bo boi się ludzi...

obiecuję, że ostatni raz ją zaprosiłam... szkoda, że taki fajny kolega mojego męża ma taką głupią żonę

na koniec dnia miałam miłą niespodziankę... przyjechały moje siostry

jak któraś chce to mogę odsprzedać kulę hulę, bo u nas się nie sprawdziła
Jezu..niecierpię takich ludzi jak ta żona kolegi. Takie matki co na wszystko pozwalają, bachory latają i rozwalają komuś w domu. Tez znam takich rodziców. A przecież Ty kogoś dziecku nie zwrócisz uwagi. Baaaardzo nie lubię takich rodziców, co myślą, że ich dzieciom wszystko wolno.
Stary 2013-11-28, 08:40   #2839
cloche
Zakorzenienie

megusia, ja bym juz nie kupowala spiworka, ten jest ok.

diabli, ten womar ci nie bedzie pasowal, bo otwory na pasy sa na spodzie, a ty masz jeszcze ten pasek w kroku, wiec dziurka musi byc tez w tej wierzchniej czesci. bierz tego nie-womara w takim razie. poszukaj sobie aukcji wiecej, bo kolorow i wzorow maja multum.

moje dziecko mnie wykonczy... nie wiem juz co mu jest, budzi sie czesto z placzem i musze wstawac i lulac... albo cyca dac i glaskac. i mimo wszystko o 6tej laleczka chucky. nie ma spokoju...

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:41   #2840
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
PRZEKLUWACIE DZIEWCZYNKOM USZY? bo znajoma w sobote swoja mala "ozdobila" i dzisiaj mialysmy debate. dziwnie na mnie znajome patrzyly, jak powiedziałam, ze Nela kolczyków mieć nie będzie poki sama o tym nie zdecyduje. no i wysluchalam historii, jak to później boli, jak ciężko się goi...i znow, ze robie z malej chłopca hehe.
W zyciu bym takiemu maleństwu uszu nie przebiła!! A jakby zahaczyło? Z resztą okropnie wygląda takie małe dziecko z kolczykami, jak stara baba. To moje zdanie. Dobrze że mam chłopca
Stary 2013-11-28, 08:51   #2841
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
my po szczepieniu, Nikodem waży 8600, przybrał prawie 700 g w 6 tygodni mierzy ok 75 cm
kolejne szczepienie dopiero w czerwcu
a mnie dopadlo paskudne choróbsko, gorączka i ból gardła
ło duży chłopczyk.

Zdrówka!!Kuruj się, bo musisz mieć energię
karolina spóźnione,ale szczere sto lat Koleżanką się nie przejmuj.... Zawsze znajdą się mądrzejsi A torcik od męża słodki
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
miesiąc temu było 5880g

ja daję nurofen jak już bardzo krzyczy, i to zwykle wypada w nocy. w ogóle wcześniej myślałam że I. marudzi, ale teraz jest sajgon bo jęczy, krzyczy, przysypia na max. 15 min. i wybudza się z krzykiem..faszeruje go nurofenem to na chwilkę jest spokój, ale strasznie się męczy

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

zdrówka dla ciebie i brawa za wymiary Niko

spóźnione 100 lat i cudnej siostrzyczki dla Antka
teraz napewno coś przybrał Jula jest na 10 centylu to też nic dużo
Cytat:
wiesz co myslę,ze może i być od kapusty, ja jakis czas temu zupełnie nieświadomie zjadłam zupę z odrobiną kapusty i Małego bolał brzuszek

Karolina i tak dziwię się,ze wytrzymałaś to, chyba bym ja wyprosiła i przed drzwiami jeszcze pare

A my dzisiaj kończymy pół roczku Zapraszamy na torcik
200 takich półroczków

Cytat:
ale się posypaly! chyba jesteście w zębowej czolowce! szacun dla Wojtusia.

[COLOR=silver][COLOR=#000000]

a dlaczego tak Was scigaja po wszystkich możliwych specjalistach? może pediatra za bardzo się go czepia?

my nie sterylizujemy, nie myjemy zabawek...powiem więcej, przy remoncie wyc mi się chciało, bo wszędzie syf i kurz a mloda bawila się w srodku tego wszystkiego film babies baaaardzo do mnie trafil i w tym temacie wyluzowałam. i nie przejmuj się! taki okres, ze dzieci chorują. tym razem padlo na Was.

ja mam pytanie z innej beczki: ILE CZASU SPEDZACIE NA SPACERACH? przy obecnej temp. (dzisiaj podobno -2, ale odczuwalna nizsza, snieg na chodnikach, kaluze zamarznięte :P)
My teżprzesadnie nie sterylizujemy. Smoczek jak gdzieś upadnie to wyparzam a tak to od czasu do czasu.

Co do spacerów... Ja z nią jestem ok 20-25 minut i stopniowo zwiększam, bo po zapaleniu oskrzeli to też nie chce nie wiadomo ile.
Stary 2013-11-28, 08:52   #2842
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
W zyciu bym takiemu maleństwu uszu nie przebiła!! A jakby zahaczyło? Z resztą okropnie wygląda takie małe dziecko z kolczykami, jak stara baba. To moje zdanie. Dobrze że mam chłopca
Dokładnie. Przecież to boli takiego maluszka, nigdy nie pozwoliłabym na takie okaleczanie dziecka, bo to jest w pewien sposób okaleczanie. Ani to ładnie nie wygląda, ani nie jest funkcjonalne.
Raz w sklepie widziałam rodzinkę, dwie dziewczynki, jedna właśnie już siedząca, miała może z 7 mcy, druga starsza, miała coś trochę 2 lata i obie miały już kolczyki. Brzydko na obu to wyglądało.
A już nie mówiąc o takich, co robią jak dziecko ma 3 mce...

Jak moja Bambolina będzie chciała sama to pójdziemy do kosmetyczki. Nie wcześniej. I na pewno nie będę jej do tego namawiać.

Ja butelek i smoczków już nie sterylizuje. Jakoś tak od miesiąca. Ale wcześniej (np. na samiutkim początku) zdarzyło się podać butlę niewyparzoną, tylko przepłukaną wodą. Też nie było rewelacji.

Edytowane przez 871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Czas edycji: 2013-11-28 o 08:54
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:58   #2843
vvgh
Wtajemniczenie

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4392204 7]Dokładnie. Przecież to boli takiego maluszka, nigdy nie pozwoliłabym na takie okaleczanie dziecka, bo to jest w pewien sposób okaleczanie. Ani to ładnie nie wygląda, ani nie jest funkcjonalne.
Raz w sklepie widziałam rodzinkę, dwie dziewczynki, jedna właśnie już siedząca, miała może z 7 mcy, druga starsza, miała coś trochę 2 lata i obie miały już kolczyki. Brzydko na obu to wyglądało.
A już nie mówiąc o takich, co robią jak dziecko ma 3 mce...

Jak moja Bambolina będzie chciała sama to pójdziemy do kosmetyczki. Nie wcześniej. I na pewno nie będę jej do tego namawiać.

[/QUOTE]

I zawsze te kolczyki są złote. Okropność po prostu.
Stary 2013-11-28, 09:01   #2844
deb
Zakorzenienie

Cytat:
W temacie śpiworków wózkowych:

Mam ten wózek:
http://allegro.pl/x-lander-x-move-3w...735404460.html

W zestawie mam coś takiego jak śpiworek na nóżki (widać go na aukcji przy zielonym wózku). Jest grubości zimowej kurtki. I tak się zastanawiam czy kupować śpiwór wełniany? Do tamtego mogę dołożyć jakiś kocyk w razie czego.
Doradźcie, proszę
ja bym już spiworka nie kupowała - ten co masz powinien wystarczyć.
Stary 2013-11-28, 09:06   #2845
vvgh
Wtajemniczenie

mój mały kudłatek pospał godzinkę i już wstał...
Stary 2013-11-28, 09:31   #2846
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ale krzyczał z głodu czy z zimna? tez dzisiaj bylam 2 godz. ale mysle, ze mala zadowolona, wyspana itd. a ja - ruch, tlen - poki spiki pod nosem nie zamarzają to mogę spacerować
z bólu. od wczorak krzyczy przez zęby jak mniemam. bo spacer był po jedzeniu, i karczek był cieplutki

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hej mamcie piszę do Was żebyście nie zapomniały że jest taki skytoczytacz nadrabiałam Was z girą w górze bo dziś miałam robioną plastykę wrośniętego paznokcia jeśli któraś z Was ma taki problem to apeluje- od razu do chirurga bo mogą być jaja później ;/ leżę juz tak godzinkę, w sumie jestem 2.5 godz po zabiegu znieczulenie jeszcze trzyma, obawiam się co będzie jak puści
pamiętamy

Cytat:
do mnie argument o tym ,ze teraz mniej boli jakos nie przemawia. no bo niby skad wiadomo, ze malucha boli mniej niż większego? bo nie wie co go czeka?
to chyba dlatego że szybciej zapomina. w każdym razie płacze przy incydencie, a później jest zwykle ok

run forest run [/QUOTE]

Cytat:
ja nie jestem przekonana do rajstop u facetów:P ubrałam małemu cały raz i nie przypadło mi do gustu wciąganie ich przy zmianie pieluchy na spacer ubierma grubsze dresy albo jeansy ciepłe skarpetki w domu śmiga w dresahc i skarpetkach też
my mamy jedne rajtki-są fajne pod luźniejsze spodnie,ale zmiana pieluchy przy nich jest utrudniona rzeczywiście

Cytat:
przyszłam sie pochwalić -mamy 1 ząbka u Was tez jest taka tradycja że jeśli mama znajdzie 1 ząbka to dostaje sukienkę od taty?

Cytat:
Widzę ząbki wszystkim wychodzą a Emil dalej szczerbaty i nic sie nie zapowiada
Emil ma własny tryb rozwoju - on się najpierw nauczy chodzić, a potem wyjdą mu zęby. tym samym żadnego sobie nie wybije
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:37   #2847
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki. czyli to nie przegięcie hehe.

no to jeszcze jedno...

PRZEKLUWACIE DZIEWCZYNKOM USZY? bo znajoma w sobote swoja mala "ozdobila" i dzisiaj mialysmy debate. dziwnie na mnie znajome patrzyly, jak powiedziałam, ze Nela kolczyków mieć nie będzie poki sama o tym nie zdecyduje. no i wysluchalam historii, jak to później boli, jak ciężko się goi...i znow, ze robie z malej chłopca hehe.
podzielam Twojąopinię. Julciadotała kolczyki na chrzest cieszęsię z nich,ale sama zdecyduje, czy będzie chciała.ja miałam przebijane w 6 podstawówce.

kingsof jak paluch??

Cytat:
A co jest jeszcze największym hitem - moje dziecko nie pije z butelki wogóle a dziś wytrąbiło setkę mleka z niekapka który wczoraj kupiłam :-o znów takie jajca

to chyba muszę nad tym pomyśleć
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia

Nuna brawa dla Julci za obroty

za uzębienie

Cytat:
przyszłam sie pochwalić -mamy 1 ząbka u Was tez jest taka tradycja że jeśli mama znajdzie 1 ząbka to dostaje sukienkę od taty?
za ząbka.
O takiej tradycji pierwsze słyszę
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
z

brawo

uspokaJAŁAM Młodego gidzine, darł sie jakby ze skory go obdzierali, w koncu zasnał na mnie i za 10min obudził go domofon

kominiarz z kalendarzem
niezle sie wkurzylam ,nawrzeszczałam na niego,ze mi obudzil dziecko i nic od niego nie chce i zamknelam dzrzwi

teraz Wojtka uspokaja cycuś
Morze nie wiedział, że macie dziecko

Cytat:
Widzę ząbki wszystkim wychodzą a Emil dalej szczerbaty i nic sie nie zapowiada
u nas też więc nie jesteś samaaaa:P

Cytat:

My też jeszcze bez śpiworka, ale mam obserwuję ten z womara i chyba dzisiaj go w końcu kupię skoro polecacie

---
Cześć
U nas wszystko ok, jutro W. kończy pół roczku (już ? ) i mamy już 2 ząbki Jeszcze z 2 tyg i wracam na dobre
wszystkiego najlepszego dla W I bawa za zębusie

Cytat:
ja wspomniałam, że 2 znalazłam to mi wypomniał, że mi 2 pary butów w poniedziałek kupił sknera

stwierdzilismy, że młody chyba dojrzał do późniejszego spania i położyliśmy go od 20 i śpiiiii bez pobudek u godiznnego usypiania

jutro rano lecę do biedry i lidla, w południe ikea i prostooo do Zakopca wracamy w niedzielę a w piątek młody zwiedzi termy:P
weź nas ze sobą

dobra nadrobiłam i uciekam... Jula wstałą pora ćwiczyć po raz 2.
Stary 2013-11-28, 09:45   #2848
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

gdzie Was można znaleźć na fb?? mi będzie o wiele łatwiej się tam udzielać niż na wizażu

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:46   #2849
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć
100 lat
no i za zębiska

Cytat:
czy tylko moje dziecię jest jeszcze szczerbate?

aa powiem Wam, że dołączyłam do wątku lipcówek 2014, ale jakoś nie mogę się wkręcić w pisanie tam ... wolę nasz wątek
moje też nie ma zębów

Cytat:

Hump zapomniałam wcześniej napisać, możesz zmienić na 1 stronie; że jedziemy już na NAN 2 - jesteśmy od jakiś 10 dni Kończyło mi się mleko 1, a mamy sporo zapasu 2 i przez 2 dni mieszałam mleczka, a potem już tylko 2 i póki co wszystko jest ok, W. dobrze reaguje
zmienione
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:13   #2850
maarchewka
Zakorzenienie

Po tym szpitalu mnie zalewa mlekiem.. masakra.. już przestałam nosić wkladki bo jakoś między karmieniami nie bylo źle.. a teraz idę i trach koszulka mokra....taki skutek przystawiania dziecka co chwilę, żeby się dobrze nawodnilo...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości