|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
![]() ![]() ![]() ![]()
#1802 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Wika -mi raz wyszedł test pozytywny mimo,że nie byłam w ciąży,okazało się że test był przeterminowany. Także trzymam kciuki aby okazało się,że to jednak ciąża
![]()
![]() |
#1803 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawo dla Tosi za pierwsze kroki ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43911447]CYNAMONKU wybacz, że przekopiuję treść posta, ale jest tak radosny, że nie ma co streszczać! [/QUOTE] Brawa dla Adasia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze się nie umówiłam, szukałam dermatologa ale kuzynka odradza, tego co znalazłam. Pomyślę też o alergologu Hope, Zeberko w krochmalu już kąpaliśmy. Ale może za krótko? Kilka dni tylko... Wika to ja trzymam kciuki. Też miałam taką krótką @ a się okazało, że już byłam w ciąży
![]() |
#1804 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43911447]CYNAMONKU wybacz, że przekopiuję treść posta, ale jest tak radosny, że nie ma co streszczać! "Adaś w poniedziałek ważył 5,055kg a dzisiaj 5,14kg ![]() I spryciula mała, jak odwrocilam sie żeby wziąć pieluche, wyciągnęła sobie sonde z nosa. Wczoraj wyciągnął do połowy i mu ja wepchnelismy a dzisiaj wyciągnął całą i sie zaczął śmiać ![]() Ciekawe czy tak mu będzie radośnie jak będzie musiał leki połknąć- najwyzej wsadza mu nowa ![]() Póki co upajam sie widokiem syna bez sondy- ostatni raz widziałam go w takim stanie 19 września... Zaraz sie chyba porycze z radości.."[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43911447]Adaś w poniedziałek ważył 5,055kg a dzisiaj 5,14kg ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wierzę, że nasze maluszki są tak duże. znaczy mój cały czas jest tyci, ale Wasze dzieci są już prawie dorosłe ![]() ślicznego masz synka. chyba Twoja kopia ![]() ![]() ![]() mnie się utrzymała ponad 2 miesiące... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() używam wtedy kiedy potrzeba. tylko często nawilżam nosek. Cytat:
![]() Monika mnie tak Zawitkowski powiedział ![]() Berbie, wrzucam od tego września 2013 (na początku września chłop maurodziny i wtedy wymieniałam poprzednią partię ![]() Wika, kminię i kminię...
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zrobiłaś drugi test, żeby sprawdzić? Testy też się mylą czasem. Cytat:
Wiele kobiet nie wiedząc o ciąży ćwiczy, biega itp i nic się nie dzieje. Idź na betę, dowiesz się więcej! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
kunegunda- brawa dla Tosi- może to przez katar nie chce pić z butelki- trudno pić z zatkanym nosem...
BERBIE- tak właśnie pomyślałam, że jeśli masz zwolnienie dłużej niż miesiąc to Twój jednorazowy powrót to trochę niezręczna sytuacja dla pracodawcy bo o ile dobrze się orientuję przez miesiąc L4 wypłaca pracodawca - po miesiącu ZUS już do końca L4, jeżeli wróciłaś do pracy na jeden dzień to znowu kolejny miesiąc musiałby płacić pracodawca i po miesiącu dopiero znowu ZUS
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracodawca płaci przez bodajże 30 dni, bez względu czy są pod rząd czy nie. Potem ZUS. Nawet jak wykorzystasz te 30 dni, potem już płaci Ci ZUS, a potem wrócisz na 2 dni i znowu L4, to i tak płaci ZUS. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Konto usunięte
|
Wika jutro czekam z niecierpliwością na Twoja bete!!!!!!
My mamy jutro neuro, ale jestem baaaaardzo sceptycznie nastawiona... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
a, to sorrki- nie wiedziałam, ze to tak
![]() |
#1812 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Chodakowską się nie martw - wiele kobiet ćwiczy w ciąży i nic złego się nie dzieje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1813 |
Zadomowienie
|
Wika ja miałam pozytywny test a nie byłam w ciąży. U Ciebie mam nadzieję że będzie inaczej. Mocno trzy mam kciuki.
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-11-27 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
maga moja mama prawie do kazdej kapieli dodawala - fajnir zmiekcza wode i naprawde pomaga na takie plamki. I im zapobiega
![]() Wika - ale poruszylas serca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Wika ale jaja
![]() ![]() ![]() Hosenka też nienawidzę jak lekarz mówi raz tak, raz tak. Człowiek jest zdezorientowany. A jaki jest model tego detektora co Ci pożyczyli? Chce kupić detektor ale mąż kręci nosem że będę jeszcze bardziej świrować. Oj tam oj tam. Dzisiaj wizyty. Mam nadzieje że z Berbie same dobre wieści przyniesiemy. Ech... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
Witam
Zosiu-wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Wadera-sto lat sto lat,spełnienia marzeń ![]() ![]() Berbie,Kucyku-trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
![]() |
#1817 | |||||||
Zakorzenienie
|
Nie zrobiłam bety, bo oczywiście akurat dzisiaj laboratorium nieczynne
![]() pani, ale Ty chyba miałaś wyższą ciąże, prawda? Cytat:
Cytat:
Ja podejrzewam jednak jakieś guzki, torbiele. Przeanalizowałam ostatnie 2 cykle i ciąża nie jest możliwa ![]() ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() gratulacje dla Tosi ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43911447]CYNAMONKU wybacz, że przekopiuję treść posta, ale jest tak radosny, że nie ma co streszczać! "Adaś w poniedziałek ważył 5,055kg a dzisiaj 5,14kg ![]() I spryciula mała, jak odwrocilam sie żeby wziąć pieluche, wyciągnęła sobie sonde z nosa. Wczoraj wyciągnął do połowy i mu ja wepchnelismy a dzisiaj wyciągnął całą i sie zaczął śmiać ![]() Ciekawe czy tak mu będzie radośnie jak będzie musiał leki połknąć- najwyzej wsadza mu nowa ![]() Póki co upajam sie widokiem syna bez sondy- ostatni raz widziałam go w takim stanie 19 września... Zaraz sie chyba porycze z radości.."[/QUOTE] też obserwuje wpisy cynamonka i bardzo się cieszę - po tym co przeszli, to najwyższy czas już do domku wracać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pani skąd taka czapa? ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry kobietki
Chyba dorobilam sie zapalenia pecherza ![]() Wiem ze do badania trzeba ten 1 poranny zawiezc ale czy drugi na czczo tez bedzie z sensem? Bo musze cos z tym zrobic raz dwa... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-28 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() I dla Zosieńki wszystkiego dobrego ![]() Berbie, Kucyku - trzymam kciuki za Wasze wizyty, przynieście dobre wiadomości ![]() Margot a jak u Ciebie? Jesteś już w szpitalu ![]()
#1820 |
Zakorzenienie
|
Hope nie wiem jak to jest z tym porannym moczem. Chyba drugi będzie mniej wiarygodny. Współczuję bardzo bardzo. Wiem jaki to ból bo często mam. Teraz w ciąży nie jest najgorzej odpukać ale cewka szczypie. W posiewe moczu mam czyściutko ale za to ph zs wysokie i kryształy liczne. Pomaga picie wody z cytryną. Dzisiaj z ginem o tym pogadam bo tych kryształów nigdy nie miałam. A przed ciążą jak tylko mnie łapało to brałam furagin. Teraz jest bez recepty (uro furaginum czy jakoś tak).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie szaro i buro i zimowo - rano było minus 12 st. ![]() Wika no wbiłaś mnie w fotel swoją nowiną! Kochana wiem, że nic nie wiadomo, ale wiesz, że trzymam kciuki aby jednak to był kropek ![]() A ćwiczeniami i sprzątaniem się nie stresuj, przecież większość z kobiet do testu żyje i pracuje zupełnie normalnie. Ja np. kilka dni przed testem wypucowałam cały dom, łącznie z myciem okien i do pozytywnej bety codziennie jeździłam na orbiteku i moja Maleńka ma się dobrze. Głowa do góry! Wizyta na pewno coś wyjaśni!. O której idziesz?? Barbi dobrze, że w pracy było Ci dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kundzia ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() Furaginy nie wolno w pierwszym trymestrze zażywać!!! Przynajmniej mój dr dał całkowity zakaz. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zosieńko Eseskowa wszystkiego najlepszego z okazji roczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Kucyku,Berbie mocne kciuki ![]() Wieka ja coś czuje że to jednak fasolka ![]() Waderko wszystko najlepszego ![]() ![]() Zosiu wszystkiego najlepszego ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-11-28 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że idziesz do gina - powinno się wyjaśnić ![]() Cytat:
![]() Waderko spełnienia marzeń!!! ![]() ![]() Sto lat dla Zosieńki! ![]()
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, dziękuję, dziękuję ![]() Wika o której idziesz do gina? To mamy dziś 3 wizyty ![]() Dziewczyny wpadłam na szalony pomysł, że po co mam w te zimno gnać do przychodni, sama sobie szwy wyciągnę ![]()
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Wadera, Zosieńka - wszystkiego co najpiękniejsze dla Was obu
![]() ![]() ![]() ja niestety, czuję, że to po fasolce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() do gina idę na 16 ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |||
Zakorzenienie
|
Waderko wszystkiego co najlepsze!
![]() Zosiu sto lat, rośnij zdrowo!! ![]() Cytat:
pierwszą ciążę wykryłam tydzień po @ (testowałam nowy test i wyszły II kreski), miałam plamienie implantacyjne 2 dni przed @, także zaszłam pare dni przed @. bardzo dziwne.. drugiej ciąży nie mogłam się doczekać więc żeby zabić czas... ćwiczyłam z chodakowską ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a syn był od początku kopią TŻ a teraz jak kameleon, trzymam go ja to mówią że moja kopia, trzyma go TŻ to jego kopia. Nigdy nie mówią że mieszany ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43919467]Wika jutro czekam z niecierpliwością na Twoja bete!!!!!! My mamy jutro neuro, ale jestem baaaaardzo sceptycznie nastawiona... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam kciuki ![]() Dziewczyny dziękujemy za komplementy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Rozeznanie
|
Maga pytałam, bo takie plamy miał mój TŻ, jego mama, tato , siostra i brat. Właśnie jego brat poszedł do dermatologa, bo te plamy były, potem znikały i znowu się pojawiały lekarz powiedział, że teraz jest wiele przypadków zachorowań, bo to wirus z powietrza ( podała jakąś łacińską nazwę ale on nie pamięta) Miał o od wakacji, teraz leczy maścią z antybiotykiem, zobaczymy czy nie wrócą
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
W aptece kupiliśmy żel do USG, żeby lepiej przewodziło. Najlepiej szukać serduszka, żeby tętna nie pomylić ze swoim. Czasami jest trudno znaleźć zwlaszcza, jak dziecko ucieka (a robi to często), albo tak się akurat ułoży, że chowa serducho. Jak przekręcę się na lewy bok (jak na ktg) to jest łatwiej, choć też nie zawsze.
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie nadrabiam poranka-doczytam potem
mamy zaraz wizytę u pediatry wczoraj/dzisiaj noc bezsenna - wieczór temp ok, od 1.00 stan podgorączkowy, nad ranem temp 39 katar, lekki kaszel, któremu towarzyszy naciąganie jakby Kasia chciała wymiotować dziewczyny czy to możliwe, że taka temperatura ma związek z tym, że wieczorem przy mleku mała się zakrztusiła?- nie straciła oddechu, ale zaczęła nagle kaszleć - trwało to może 3 sekundy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.