Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 13:17   #3901
justine_87
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Zaszalalam bo byłam pierwszy raz!.
Poniósł Cię ciucholand
Ale udało Ci się upolować super ciuszki I aż chce mi się śmiać, bo po samej kolorystyce widać, kogo się spodziewasz
Ja przynoszę do domu zazwyczaj mieszaninę ciuszków w kolorach niebiesko-granatowo-błękitno-szaro-kremowych

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Side - zgadzam sie w 100u%

Wracam z miasta i nie chce mi sie isc do lumpka - zostaly tylko mandarynki na pocieszenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
doberek

Ja chyba znowu się nie wkręcę w rozmowę... Antek mnie zaraził potworniastym glutem (zreszta już od miesiąca coś się nie mogę doleczyć) - on juz wydobrzał właściwie, a ja kicham dosłownie co chwilę, czuję się fatalnie, nie mogłam w ogóle spać dzisiaj, taka byłam zaczopowana. Przeniosłam się w ogóle do salonu, żeby nie budzić Bąka tym moim smarkaniem. Dlatego idę zagnieśc chleb szybko i się położę trochę
Dużo zdrówka dla Was Całe szczęscie omijają mnie jesienne katarki i przeziębienia... Może to zasługa witaminek ciążowych?

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:21   #3902
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
nie mam telewizora a wszystkie moje koleżanki powyjeżdżały jak skończyłyśmy studia plany na wieczór mam ale nie wiem jak mi wyjdzie ich realizacja... A martwie się bo w krk to ciągle się słyszy o tym że ktoś kogoś zadźgał nożem czy maczetą bo mu się nie spodobał..
o matko, strach z domu wyjsc

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja nigdy czapek nie nosiłam, ale od tamtego roku zaczęłam
Moje dziecko będzie grzeczne i będzie jeść tylko dania dla ludzi Chyba, ze zakosi fretkom surowe mięso

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
u mnie szafka Ulki wypchana, że pęka w szwach, a wózek, fotelik, przewijak i wanienka u moich rodziców na strychu i łóżeczko czeka na przywiezienie od mojej babci, ale to pewnie gdzieś w styczniu, bo jeszcze je chcemy przemalowac
Masakra, bo sobie właśnie uświadomiłam, że oprócz chemii kosmetycznej i materaca mam już wszystko kilka konkretnych ciuszków do dokupienia i gotowe Tylko na dziecko czekać
masz juz wszystko :ekk: zazdroszcze Teraz tylko uzbroic sie w cierpliwosc

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
kolejne obiecane zdjęcia

a to foteliko/nosidełko/bujak

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
asienka spóźnione ale szczere STO LAT

Cytat:
nie denerwuj się, na pewno wszystko będzie dobrze jakieś przeczucia/marzenia odnośnie płci?
oby przeczucie mam na dziewczynke, marzy mi sie 2 dziewczynka, tz znowu bardzo by chcial chlopca Ale napewno nie bede zawiedziona jak bedzie chlopczyk

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Mój TŻ ostatnio:

- Ty, bo się pytałem Dawida, czy ma jakieś makrele na przynętę [mój tż łowi ryby...wiem...] i on mówi, że ma, ale trzyma u kumpla w zamrażarce, bo swoją ma zajętą przez mleko dla małej [żona kumpla odciąga i zamraża]. To co... to was się da tak... no, WYDOIĆ?

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Lepiej trzymajcie za mnie kciuki w konkursie, gdzie można wygrać fajne smoczki LOVI - Retro Baby Dziś ogłoszenie wyników, a ja zostałam nominowana do nagrody
super gratuluje

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:24   #3903
izabla
Rozeznanie

Wreszcie piątek, weekendu początek
Pisałyście o wyprzedaży w Tesco; wybraliśmy się wczoraj, ale nic dla siebie nie znalazłam, a chciałabym jakąś sukienkę. No ale jutro ruszam do ciucha, więc może coś się upoluje.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
wybór na rynku jest dość spory a te pierwsze foteliki i tak są najbezpieczniejsze ze wszytkich bo są montowane tyłem do kierunku jazdy
potem jak dziecko jezdzi przodem to już nie trudno o nadwyręzenie szyij/karku nawet przy zwykłym gwałtownym hamowaniu[COLOR="Silver"]
Cytat:
Ja na pewno nie kupię fotelika za 100zł, bo się zwyczajnie boję, że nie wytrzyma nawet kilku miesięcy ale nie wiem czy będę sugerowała sie testami. Fotelik raczej kupię w jakimś sklepie stacjonarnym i na miejscu pomyślę jaki.
Cytat:
I po raz kolejny sie z Toba zgadzam
Co wiecej - ostatnio w sklepie z wozkami, sprzedawca powiedzial mi ze te testy ADAC sa zwyczajnie przereklamowane, bo w Polsce homologacja gwarantuje bezpieczenstwo fotelika i zeby fotelik w ogole zostal dopuszczony do sprzedazy to musi przejsc pozytywnie crash-testy, a to ze ludzie zaczeli sobie szukac potwierdzenia w Niemieckich testach to zwykla nadgorliwosc... Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi wiarygodnie.
Niestety sprzedawca w każdym sklepie jest gotów zrobić wszystko, by to właśnie u niego kupić towar; może nawet opowiadać wierutne bzdury i kłamstwa, dlatego idąc kupować fotelik warto wiedzieć czego szukamy; no i niestety homologacja oznacza tylko, że towar został dopuszczony do sprzedaży, a nie jest gwarancją bezpieczeństwa.
Już tu ktoś pisał, że porządnie przetestowany fotelik, z 3-5 gwiazdkami może kosztować 300-400 zł; tyle pewnie potrafimy wydać na różne zakupy w ciągu miesiąca. Może warto zrezygnować z paru pierdół i odłożyć na faktycznie bezpieczny fotelik?
I niekoniecznie trzeba później dziecko przesadzać przodem do kierunku jazdy; na szczęście coraz popularniejsze stają się foteliki tyłem nawet do 25kg . W Skandynawii tyłem jeżdżą dzieci do 4 r.ż. Polecam też wypróbować właściwy montaż przed zakupem, bo nie każdy fotelik pasuje do tylnej kanapy danego samochodu. I wcale nie jest tak prosto przymocować fotelik na sztywno pasami. My mamy to za sobą, i wymagało to trochę gimnastyki.

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
mój mąż męczy mnie o buldoga francuskiego i podrzuca takie sweet focie żebym się złamała, ale nie ma siły niemowlak i szczeniak i ja sama w centrum miasta
Zdjęcia świetne, jeszcze niedawno tak prezentował się mój Bazyl. Ale jak sobie przypomnę jego wczesną młodość, to nie wyobrażam sobie połączenia tego z pielęgnacją niemowlaka, poczujesz się jak z dwójką dzieci Jak chcecie buldożka, to za jakiś czas, jak dziecko nie będzie wymagało już tyle uwagi.
Stary 2013-11-29, 13:26   #3904
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

virginia też mam takie suche usta, a w dodatku całe sine i nabrzmiałe Takie wary obciągary
Smaruję ciągle, trochę pomogło zmienienie pasty z wybielającej na ziołową.

Moje dzisiejsze lumpkowe łowy:
Między innymi pidzamka dla mnie Kocyk, albo ręczniczek Nie wiem za bardzo do czego to
Wary obciągary
Łowy super, pidżamka dla Ciebie urocza .

Cytat:
Zaszalalam bo byłam pierwszy raz!
Super zakupki!!!

Cytat:
kolejne obiecane zdjęcia
Mój wózek
Fajne! Ja się rozglądam za fotelikiem, też chcę kupić używany, dziś wieczorem jadę obejrzeć jeden, za 50zł, to chyba niedrogo? Na zdjęciahch wygląda ok, zobaczymy w realu...

Cytat:
O proszę, jak nie jednego łapię na gorącym uczynku, to drugiego...
Łasuchy!!!!

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Moj synuś konczy jutro roczek)) rok temu juz lazilam ze skurczami po korytarzu w szpitalu)
nie moge sie doczekac drugiego maluszka, żeby tylko wszystko ok bylo.
Sto lat dla syneczka!!!
Będzie dobrze, nie ma innych opcji!

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Byłam u położnej zbadała mnie jest wszystko ok a o tym bólu to powiedziała że jak ciąża się rozrasta to może uciskać iwtedy może tak boleć nie zdarza się to często ale boli niemiłosiernie a najlepszym lekarstwem jest leżenie
Dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Najgorsze w ciąży jest to, że każdy ból może być niebezpieczny a jednocześnie nic nie znaczący ...i bądź tu mądry
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj lub jutro bo juz sama sie w tym gubie zaczynam 7 miesiąc.
za 7 miesiąc!
I brawa dla Kate za 30tc (to już?)

Nie wiem, czy wspominałam, że zwolniłam ostatnio 3 półki w witrynie a dziś sprzedałam te książki w antykwariacie za 360 zł. Będzie na fundusz dzidziusiowy .
A dziś mi się śniło, że byłam u gina, ale nie u swojego tylko innego, i ten dla odmiany badał mnie b.dokładnie, wszystko komentował i też mówił, że dziewczynka. Więc może jednak małą Niunię noszę (już tak bardzo chciałabym wiedzieć!)
Miłego dnia,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:41   #3905
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
- Ty, bo się pytałem Dawida, czy ma jakieś makrele na przynętę [mój tż łowi ryby...wiem...] i on mówi, że ma, ale trzyma u kumpla w zamrażarce, bo swoją ma zajętą przez mleko dla małej [żona kumpla odciąga i zamraża]. To co... to was się da tak... no, WYDOIĆ?

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Lepiej trzymajcie za mnie kciuki w konkursie, gdzie można wygrać fajne smoczki LOVI - Retro Baby Dziś ogłoszenie wyników, a ja zostałam nominowana do nagrody

Cytat:
Zaszalalam bo byłam pierwszy raz!
ten pajacyk taaakie melenieństwo

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Ja chyba znowu się nie wkręcę w rozmowę... Antek mnie zaraził potworniastym glutem (zreszta już od miesiąca coś się nie mogę doleczyć) - on juz wydobrzał właściwie, a ja kicham dosłownie co chwilę, czuję się fatalnie, nie mogłam w ogóle spać dzisiaj, taka byłam zaczopowana. Przeniosłam się w ogóle do salonu, żeby nie budzić Bąka tym moim smarkaniem. Dlatego idę zagnieśc chleb szybko i się położę trochę
A stosujesz coś na to? Wodę morską neutralnie albo acatar fast - na opakowaniu napisane, że można stosować w ciąży zdrówka!

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy wspominałam, że zwolniłam ostatnio 3 półki w witrynie a dziś sprzedałam te książki w antykwariacie za 360 zł. Będzie na fundusz dzidziusiowy .
gdzie skupują książki za takie pieniądze? Ja kiedyś poszłam z chyba 20 książkami i mi 60 złotych chcieli dać...

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:56   #3906
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Super zakupki!!!
nie wiem co się ze mną dzisiaj dzieje, przeczytałam "Super kupki" i się przez moment zastanawiałam o co cho...

II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:57   #3907
Ela87
Zakorzenienie

Ale skrobiecie

Kupiłam sobie dzisiaj płaszcz na zimę za 100zł. Niby drogo, ale później dam go mamie, bo przymierzała i jej pasuje
Ja wyglądam w tym jak szary bałwan

Fajnie, że jesteście przynajmniej się pośmiałam z warów i dojonych cyców

Co do dzieci z domu dziecka, to uważam, że mają o wiele lepiej niż niejeden z nas Moja znajoma była w domu dziecka tylko dwa lata, a dostała super mieszkanie socjalne na start, nie płaci czynszu i dostaje jeszcze zasiłek, pomimo, że ma normalną pracę. U mnie na mieszkanie socjalne czeka się 10 lat a dziecko z domu dziecka ma pierwszeństwo. No i kase na naukę.
Ani ja, ani tż nie dostajemy żadnej pomocy od naszych rodziców. Teściu wyrzucił z domu mojego tżta jak ten skończył 18 lat i kazał mu sobie sam radzić, bez żadnej pomocy. Więc mam całkiem inne zdanie na ten temat.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 13:58   #3908
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Łowy super, pidżamka dla Ciebie urocza .

Fajne! Ja się rozglądam za fotelikiem, też chcę kupić używany, dziś wieczorem jadę obejrzeć jeden, za 50zł, to chyba niedrogo? Na zdjęciahch wygląda ok, zobaczymy w realu...

Nooo... w ogóle w szoku jestem, że znalazłam pidzamę, bo tam nigdy nie było w komplecie tylko, albo dół, albo góra
A tu znalazłam całość i to jeszcze rozpinana góra Tylko trochę szeroka jest, bo to rozmiar 38-40, ale przyda się na teraz, bo moja coraz ciaśniejsza i co najważniejsze do karmienia

Poluję teraz na koszulę

Mam nadzieję, że fotelik będzie fajny i go kupicie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:01   #3909
Ela87
Zakorzenienie

A no i gratuluje udanych łowów
Szalejecie
A z ciastami prosze nie szaleć To nie zdrowe i w ogóle ....

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Poluję teraz na koszulę
Jak ja widze te koszule, to nie mogę się przełamać

Stary 2013-11-29, 14:02   #3910
teQiba
Moderator

Cytat:
Co do dzieci z domu dziecka, to uważam, że mają o wiele lepiej niż niejeden z nas Moja znajoma była w domu dziecka tylko dwa lata, a dostała super mieszkanie socjalne na start, nie płaci czynszu i dostaje jeszcze zasiłek, pomimo, że ma normalną pracę. U mnie na mieszkanie socjalne czeka się 10 lat a dziecko z domu dziecka ma pierwszeństwo. No i kase na naukę.
Ani ja, ani tż nie dostajemy żadnej pomocy od naszych rodziców. Teściu wyrzucił z domu mojego tżta jak ten skończył 18 lat i kazał mu sobie sam radzić, bez żadnej pomocy. Więc mam całkiem inne zdanie na ten temat.
To nawet nie wiedzialam ze to tak wyglada
Nie zazdroszcze oczywiscie nikomu zlych przezyc, ale to troche przykre ze najgorzej w tym kraju zyje sie uczciwej 3-4 osobowej rodzinie...
Stary 2013-11-29, 14:11   #3911
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zazdroszcze oczywiscie nikomu zlych przezyc, ale to troche przykre ze najgorzej w tym kraju zyje sie uczciwej 3-4 osobowej rodzinie...
Dokładnie.
ta koleżanka powiedziała mi, że jakby jej rodzice nie pili (bo dlatego uciekła z domu), to ona nie wie, gdzie teraz by mieszkała, bo mieli dwupokojowe mieszkanie (30m2) i mieszkała tam z rodzicami i dwoma braćmi. Uciekła do domu dziecka i świetnie na tym wyszła.
Taka pomoc powinna być dla każdego młodego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 14:11   #3912
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
dokladnie Z jednej strony fajnie, ze osoby ktore duzo przeszly maja latwiejszy start ale z drugiej szkoda, ze nie mysli sie tez o tych, ktorzy maja ciezko mimo posiadania rodzicow

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:13   #3913
czbasia
Zakorzenienie

A jak tak kulinarnie sie zrobiło to ja podam przepis na szybki piernik. Zawsze sie udaje Miodowniki lubie ale za duzo zachodu z blatami..
Przepis na waska blachę,
1 szkl mleka+3/4szkl cukru+ 1/2 masła albo margaryny -zagotować
Wrzątkiem zalać 2 szkl maki wymieszac drewnaina łyżką. Dodac pol sloiczka miodu sztucznego 2 jajka, lyzeczke sody i pol przyprawy do piernikow (albo cynamon, gałka muszkatołowa, gozdziki) . Mozna dodać bakalie ale wtedy nie przekladam tylko polewam polewa.
I dzis wieczorem tez go bede piec. daje sie przekroic 2 razy ja przekladam masa grysikowa, budyniowa albo powidłami.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:23   #3914
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A jak tak kulinarnie sie zrobiło to ja podam przepis na szybki piernik. Zawsze sie udaje Miodowniki lubie ale za duzo zachodu z blatami..
Przepis na waska blachę,
Wrzątkiem zalać 2 szkl maki wymieszac drewnaina łyżką. Dodac pol sloiczka miodu sztucznego 2 jajka, lyzeczke sody i pol przyprawy do piernikow (albo cynamon, gałka muszkatołowa, gozdziki) . Mozna dodać bakalie ale wtedy nie przekladam tylko polewam polewa.
I dzis wieczorem tez go bede piec. daje sie przekroic 2 razy ja przekladam masa grysikowa, budyniowa albo powidłami.
To ja mam kilka pytan bo brzmi kuszaco Jakie wymiary ma "waska blacha" i pol sloiczka miodu tzn. ile ma ten sloiczek? Ten maly czy duzy?
I co to jest ta masa grysikowa, bo ja niestety nie wiem... Dobre to?
Stary 2013-11-29, 14:39   #3915
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam kilka pytan bo brzmi kuszaco Jakie wymiary ma "waska blacha" i pol sloiczka miodu tzn. ile ma ten sloiczek? Ten maly czy duzy?
I co to jest ta masa grysikowa, bo ja niestety nie wiem... Dobre to?
Waska blacha to typowa keksówka..
Ja daje polowe tego malego sloika.
A masa grysikowa: Gotujesz dosc gesty grysik (kasza manna 6 lyzek na 2 szkl mleka+ pol szkl cukru) i z maslem utrzec krem.
albo budyń na pół litra mleka z polowa szkl cukru i tez z maslem utrzec.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

A masa grysikowa zalezy czy lubisz grysik/kasze manna.
A jak nie jestes przekonana do tej masy to po prostu budyniowa masa mozna przelozyc albo powidlami/marmolada..
Stary 2013-11-29, 14:42   #3916
Castia
Wtajemniczenie

placki upieczone. ale rozsmarowywanie ich na blaszkach to jakaś masakra
tego własnie najbardziej nie lubię w tym cieście

Cytat:

Jak ja widze te koszule, to nie mogę się przełamać
bardzo fajne koszule są teraz w TESCO
rozpinane co prawda ale niczym nie przypominające tych takich obleśnych typowo do karmienia.
w teraz aktualnie wychodzą po 25 zł!!!!
są różowe, granatowe i jakieś pomarańczowo coś tam - w paseczki.
ja się nie załapałam na zadną bo wisiały już same S -ki

Cytat:
Przepis na waska blachę,
nie omieszkam wypróbować w najblizszym czasie! mniammm

magduś super zakupki, slicznosci takie
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:43   #3917
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziękuję za miłe słowa odnośnie ciuszków

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:45   #3918
czbasia
Zakorzenienie

A gotowy wzglada tak:
http://kotlet.tv/wp-content/uploads/...1/IMG_2964.jpg
Ja dzis wieczorem upiekę a jutro przekroje i przeloze chyba w ten sposob 1raz powidla 1 raz masa-tylko mase zrobie na szkl mleka + pol masla
Naprawde polecam, jest pyszny i minimalnego nakladu pracy wymaga
Stary 2013-11-29, 14:47   #3919
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
bardzo fajne koszule są teraz w TESCO
rozpinane co prawda ale niczym nie przypominające tych takich obleśnych typowo do karmienia.
w teraz aktualnie wychodzą po 25 zł!!!!
są różowe, granatowe i jakieś pomarańczowo coś tam - w paseczki.
ja się nie załapałam na zadną bo wisiały już same S -ki
A ja nie wiem nawet jaki rozmiar wziąć

Bo z lumpa to nawet jak za duże to nic, bo za grosze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-29, 14:48   #3920
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
gdzie skupują książki za takie pieniądze? Ja kiedyś poszłam z chyba 20 książkami i mi 60 złotych chcieli dać...
Kochana, to wcale nie tak dużo, było tego w sumie 3 BIG torby i jedna książka też wychodziła za jakieś 2-3 zł, niestety ale lepsze to niż nic.

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
nie wiem co się ze mną dzisiaj dzieje, przeczytałam "Super kupki" i się przez moment zastanawiałam o co cho...
Bo Ty już się przygotowujesz do roli namuśki .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:57   #3921
teQiba
Moderator

Cytat:
Waska blacha to typowa keksówka..
Ja daje polowe tego malego sloika.
A masa grysikowa: Gotujesz dosc gesty grysik (kasza manna 6 lyzek na 2 szkl mleka+ pol szkl cukru) i z maslem utrzec krem.
albo budyń na pół litra mleka z polowa szkl cukru i tez z maslem utrzec.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

A masa grysikowa zalezy czy lubisz grysik/kasze manna.
A jak nie jestes przekonana do tej masy to po prostu budyniowa masa mozna przelozyc albo powidlami/marmolada..

Cytat:
A gotowy wzglada tak:
http://kotlet.tv/wp-content/uploads/...1/IMG_2964.jpg
Ja dzis wieczorem upiekę a jutro przekroje i przeloze chyba w ten sposob 1raz powidla 1 raz masa-tylko mase zrobie na szkl mleka + pol masla
Naprawde polecam, jest pyszny i minimalnego nakladu pracy wymaga
Wyglada pysznie - dzieki
Kasze manne lubie to chyba sprobuje co to ten grysik
Stary 2013-11-29, 15:00   #3922
czbasia
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA
polecam)

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Wyglada pysznie - dzieki
Kasze manne lubie to chyba sprobuje co to ten grysik
HAhaha!!! A grysik to nic innego jak kasza manna Nie jadła za młodu grysiku?? W moich czasach (ale ja w porównaniu z Wami dinozaur) wszystkie dzieciaki grysik na mleku wsuwały
Stary 2013-11-29, 15:04   #3923
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Bo Ty już się przygotowujesz do roli namuśki .
no no, najwyższy czas się zacząć przygotowywać w końcu jak się dochodzi mniej więcej nawet do połowy, to już "z górki" :P

btw: właśnie doszedł do mnie kocyk z allegro - znany motyw, pełno tego
http://elana2.pl/allegro/kocd/13.jpg
ale ciężko mi znaleźc jakiś satysfakcjonujący wzór
za kilka tygodni będę polowała na jakiś grubszy, (końcowo)zimowy
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:06   #3924
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie wiem nawet jaki rozmiar wziąć

Bo z lumpa to nawet jak za duże to nic, bo za grosze
no wiadomo

do takiej S-ki to by terazniejszy mój brzuch nie wszedl a co mówić 9-miesięczny
najlepsza byłaby chyba L ewentualnie jakaś większa M taaaa.....
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:19   #3925
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
kolejne obiecane zdjęcia

Mój wózek
Ale fajny! podoba mi sie motyw z kwiatkiem choć generalnie nie podobają mi sie czarne wózki dla dzieci, to w tym przypadku trochę białego i kwiatki dodaja uroku

Cytat:
co do rozwolnienia nie pomogę, bo ja niestety mam przeciwny problem te zaparcia mnie doprowadzają do rozpaczy, jak nie zażywam syropu to już w ogóle kibelek może dla mnie nie istnieć
Spróbuj czopki glicerynowe, naprawde pomagaja, wiem co mówię

Cytat:
Przeleciałam was tylko, bo dziś mam znowu szalony, zabiegany dzień.
też mam takie suche usta, a w dodatku całe sine i nabrzmiałe Takie wary obciągary
Czy mi się wydaje, czy jesteś ogarnieta manią seksu wiesz, że głodny zawsze o chlebie

Cytat:
Jeju 30tc... Co ja tu robię Wasze dzieci na studia pójdą zanim ja urodzę

No ja się właśnie zastanawiam, co wybrać
Bo nie wiem, czy lepiej mieć bliznę, czy ... yyy.. ok, nie ważne

Boshh, skąd Ty wytrzasłaś faceta, który uwielbia chodzić po sklepach..???
Chyba, że masz jakieś wyjątkowo skuteczne metody szkoleniowe
Ja tez na szarym końcu kwietnia

Blizna po cesarce - przynajmniej u mnie to takie małe nacięcie bardzo nisko, samo nadcipie na początku była troche czerwona, potem blada, a teraz w ogóle jej nie widać

A po męzu lubiącym zakupy wstawiłam znak emota "" nie bez powodu. Nie cierpi ich

Cytat:
Dzień dobry!
A dziś mi się śniło, że byłam u gina, ale nie u swojego tylko innego, i ten dla odmiany badał mnie b.dokładnie, wszystko komentował i też mówił, że dziewczynka. Więc może jednak małą Niunię noszę (już tak bardzo chciałabym wiedzieć!)
Miłego dnia,
Bo to był proroczy sen
a na poważnie to mnie się mój Marcel trzy razy wyśnił zanim jeszcze dowiedziałam się, że to syn będzie

Żadnych wizyt dzisiaj?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:19   #3926
teQiba
Moderator

Cytat:
HAhaha!!! A grysik to nic innego jak kasza manna Nie jadła za młodu grysiku?? W moich czasach (ale ja w porównaniu z Wami dinozaur) wszystkie dzieciaki grysik na mleku wsuwały
Kasze manne jadlam, ale pierwsze slysze ze to grysik - chyba w moim regionie sie tak nie mowi

A ze szklanki mleka myslisz ze starczy bo w sumie tez bym wolala z polowy kostki masla zrobic - z ciastem akurat pelna kostka by byla
Stary 2013-11-29, 15:30   #3927
czbasia
Zakorzenienie

Mysle, że wystarczy-ale wtedy na pol placek i raz przełorzysz.. Albo 1 raz masa i 1 raz powidla-ja tek teraz bede robic
Stary 2013-11-29, 15:33   #3928
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Czy mi się wydaje, czy jesteś ogarnieta manią seksu wiesz, że głodny zawsze o chlebie
Chciałabym
Stary 2013-11-29, 15:37   #3929
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
placki upieczone. ale rozsmarowywanie ich na blaszkach to jakaś masakra
tego własnie najbardziej nie lubię w tym cieście
ja to ciasto po zagniataniu dzielę na te 4 części, później kładę na papierze do pieczenia wyciętym, posypuje lekko mąką albo ciasto albo paluchy i rozklepuję a potem wałeczkiem. Pozostaje tylko lekko wyrównać rogi i "ta dam"

Cytat:
polecam)
super filmik A babeczkę uwielbiam odkąd w jednym ze skeczy było coś, że ma taki cellulit, że świętami pachnie
I ja grysik do teraz też uwielbiam - najbardziej z jabłkami smażonymi

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Blizna po cesarce - przynajmniej u mnie to takie małe nacięcie bardzo nisko, samo nadcipie na początku była troche czerwona, potem blada, a teraz w ogóle jej nie widać
Kaśka, Ty mnie wykończysz tego słowa jeszcze w zyciu nie słyszałam

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
A ze szklanki mleka myslisz ze starczy bo w sumie tez bym wolala z polowy kostki masla zrobic - z ciastem akurat pelna kostka by byla
Na 100% wystarczy i ja też przełożyłabym czymś kwaśnym, jak radzi czbasia- bo sama masa grysikowa często wychodzi taka trochę słodko-mdła

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Mój murzynek już w piekarniku - zobaczymy, co z tego wyjdzie - powiększyłam przepis o 30% i wylałam na mniejszą tortownicę Dzięki wielkie za przepis

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:38   #3930
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Niestety sprzedawca w każdym sklepie jest gotów zrobić wszystko, by to właśnie u niego kupić towar; może nawet opowiadać wierutne bzdury i kłamstwa, dlatego idąc kupować fotelik warto wiedzieć czego szukamy; no i niestety homologacja oznacza tylko, że towar został dopuszczony do sprzedaży, a nie jest gwarancją bezpieczeństwa.
Już tu ktoś pisał, że porządnie przetestowany fotelik, z 3-5 gwiazdkami może kosztować 300-400 zł; tyle pewnie potrafimy wydać na różne zakupy w ciągu miesiąca. Może warto zrezygnować z paru pierdół i odłożyć na faktycznie bezpieczny fotelik?
I niekoniecznie trzeba później dziecko przesadzać przodem do kierunku jazdy; na szczęście coraz popularniejsze stają się foteliki tyłem nawet do 25kg . W Skandynawii tyłem jeżdżą dzieci do 4 r.ż. Polecam też wypróbować właściwy montaż przed zakupem, bo nie każdy fotelik pasuje do tylnej kanapy danego samochodu. I wcale nie jest tak prosto przymocować fotelik na sztywno pasami. My mamy to za sobą, i wymagało to trochę gimnastyki.
Uważam to samo na bezpieczeństwie się nie oszczędza koniec, kropka

Cytat:

To prawda takim dzieciakom funduje się dobry start

Cytat:
polecam)[COLOR="Silver"]
Niezła babka

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości