|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Poniósł Cię ciucholand
![]() ![]() Ale udało Ci się upolować super ciuszki ![]() ![]() Ja przynoszę do domu zazwyczaj mieszaninę ciuszków w kolorach niebiesko-granatowo-błękitno-szaro-kremowych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | ||||
Rozeznanie
|
Wreszcie piątek, weekendu początek
![]() Pisałyście o wyprzedaży w Tesco; wybraliśmy się wczoraj, ale nic dla siebie nie znalazłam, a chciałabym jakąś sukienkę. No ale jutro ruszam do ciucha, więc może coś się upoluje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już tu ktoś pisał, że porządnie przetestowany fotelik, z 3-5 gwiazdkami może kosztować 300-400 zł; tyle pewnie potrafimy wydać na różne zakupy w ciągu miesiąca. Może warto zrezygnować z paru pierdół i odłożyć na faktycznie bezpieczny fotelik? I niekoniecznie trzeba później dziecko przesadzać przodem do kierunku jazdy; na szczęście coraz popularniejsze stają się foteliki tyłem nawet do 25kg . W Skandynawii tyłem jeżdżą dzieci do 4 r.ż. Polecam też wypróbować właściwy montaż przed zakupem, bo nie każdy fotelik pasuje do tylnej kanapy danego samochodu. I wcale nie jest tak prosto przymocować fotelik na sztywno pasami. My mamy to za sobą, i wymagało to trochę gimnastyki. Cytat:
![]()
![]() |
#3904 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Łowy super, pidżamka dla Ciebie urocza ![]() Super zakupki!!! ![]() Fajne! Ja się rozglądam za fotelikiem, też chcę kupić używany, dziś wieczorem jadę obejrzeć jeden, za 50zł, to chyba niedrogo? Na zdjęciahch wygląda ok, zobaczymy w realu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będzie dobrze, nie ma innych opcji! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I brawa dla Kate za 30tc (to już?) ![]() Nie wiem, czy wspominałam, że zwolniłam ostatnio 3 półki w witrynie a dziś sprzedałam te książki w antykwariacie za 360 zł. Będzie na fundusz dzidziusiowy ![]() A dziś mi się śniło, że byłam u gina, ale nie u swojego tylko innego, i ten dla odmiany badał mnie b.dokładnie, wszystko komentował i też mówił, że dziewczynka. Więc może jednak małą Niunię noszę (już tak bardzo chciałabym wiedzieć!) Miłego dnia, ![]()
![]() |
#3905 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Rozeznanie
|
nie wiem co się ze mną dzisiaj dzieje, przeczytałam "Super kupki" i się przez moment zastanawiałam o co cho...
![]() ![]()
#3907 |
Zakorzenienie
|
Ale skrobiecie
![]() Kupiłam sobie dzisiaj płaszcz na zimę za 100zł. Niby drogo, ale później dam go mamie, bo przymierzała i jej pasuje ![]() Ja wyglądam w tym jak szary bałwan ![]() Fajnie, że jesteście przynajmniej się pośmiałam z warów i dojonych cyców ![]() Co do dzieci z domu dziecka, to uważam, że mają o wiele lepiej niż niejeden z nas ![]() ![]() Ani ja, ani tż nie dostajemy żadnej pomocy od naszych rodziców. Teściu wyrzucił z domu mojego tżta jak ten skończył 18 lat i kazał mu sobie sam radzić, bez żadnej pomocy. Więc mam całkiem inne zdanie na ten temat.
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo... w ogóle w szoku jestem, że znalazłam pidzamę, bo tam nigdy nie było w komplecie tylko, albo dół, albo góra ![]() A tu znalazłam całość i to jeszcze rozpinana góra ![]() ![]() Poluję teraz na koszulę ![]() Mam nadzieję, że fotelik będzie fajny i go kupicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
A no i gratuluje udanych łowów
![]() Szalejecie ![]() A z ciastami prosze nie szaleć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Jak ja widze te koszule, to nie mogę się przełamać ![]()
#3910 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Nie zazdroszcze oczywiscie nikomu zlych przezyc, ale to troche przykre ze najgorzej w tym kraju zyje sie uczciwej 3-4 osobowej rodzinie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta koleżanka powiedziała mi, że jakby jej rodzice nie pili (bo dlatego uciekła z domu), to ona nie wie, gdzie teraz by mieszkała, bo mieli dwupokojowe mieszkanie (30m2) i mieszkała tam z rodzicami i dwoma braćmi. Uciekła do domu dziecka i świetnie na tym wyszła. Taka pomoc powinna być dla każdego młodego ![]()
![]() |
#3912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dokladnie Z jednej strony fajnie, ze osoby ktore duzo przeszly maja latwiejszy start ale z drugiej szkoda, ze nie mysli sie tez o tych, ktorzy maja ciezko mimo posiadania rodzicow
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
A jak tak kulinarnie sie zrobiło to ja podam przepis na szybki piernik. Zawsze sie udaje Miodowniki lubie ale za duzo zachodu z blatami..
Przepis na waska blachę, 1 szkl mleka+3/4szkl cukru+ 1/2 masła albo margaryny -zagotować Wrzątkiem zalać 2 szkl maki wymieszac drewnaina łyżką. Dodac pol sloiczka miodu sztucznego 2 jajka, lyzeczke sody i pol przyprawy do piernikow (albo cynamon, gałka muszkatołowa, gozdziki) . Mozna dodać bakalie ale wtedy nie przekladam tylko polewam polewa. I dzis wieczorem tez go bede piec. daje sie przekroic 2 razy ja przekladam masa grysikowa, budyniowa albo powidłami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() I co to jest ta masa grysikowa, bo ja niestety nie wiem... Dobre to? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daje polowe tego malego sloika. A masa grysikowa: Gotujesz dosc gesty grysik (kasza manna 6 lyzek na 2 szkl mleka+ pol szkl cukru) i z maslem utrzec krem. albo budyń na pół litra mleka z polowa szkl cukru i tez z maslem utrzec. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- A masa grysikowa zalezy czy lubisz grysik/kasze manna. A jak nie jestes przekonana do tej masy to po prostu budyniowa masa mozna przelozyc albo powidlami/marmolada.. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
Wtajemniczenie
|
placki upieczone. ale rozsmarowywanie ich na blaszkach to jakaś masakra
![]() ![]() tego własnie najbardziej nie lubię w tym cieście ![]() bardzo fajne koszule są teraz w TESCO ![]() rozpinane co prawda ale niczym nie przypominające tych takich obleśnych typowo do karmienia. w teraz aktualnie wychodzą po 25 zł!!!! ![]() są różowe, granatowe i jakieś pomarańczowo coś tam - w paseczki. ja się nie załapałam na zadną bo wisiały już same S -ki ![]() Cytat:
![]() magduś super zakupki, slicznosci takie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa odnośnie ciuszków
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3918 |
Zakorzenienie
|
A gotowy wzglada tak:
http://kotlet.tv/wp-content/uploads/...1/IMG_2964.jpg Ja dzis wieczorem upiekę a jutro przekroje i przeloze chyba w ten sposob 1raz powidla 1 raz masa-tylko mase zrobie na szkl mleka + pol masla ![]() Naprawde polecam, jest pyszny i minimalnego nakladu pracy wymaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo z lumpa to nawet jak za duże to nic, bo za grosze ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3921 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kasze manne lubie to chyba sprobuje co to ten grysik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA
polecam ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Rozeznanie
|
no no, najwyższy czas
![]() ![]() btw: właśnie doszedł do mnie kocyk z allegro - znany motyw, pełno tego ![]() http://elana2.pl/allegro/kocd/13.jpg ale ciężko mi znaleźc jakiś satysfakcjonujący wzór ![]() za kilka tygodni będę polowała na jakiś grubszy, (końcowo)zimowy ![]()
![]() |
#3924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do takiej S-ki to by terazniejszy mój brzuch nie wszedl a co mówić 9-miesięczny ![]() najlepsza byłaby chyba L ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ale fajny! podoba mi sie motyw z kwiatkiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Blizna po cesarce - przynajmniej u mnie to takie małe nacięcie bardzo nisko, samo nadcipie na początku była troche czerwona, potem blada, a teraz w ogóle jej nie widać A po męzu lubiącym zakupy wstawiłam znak emota " ![]() ![]() Cytat:
![]() a na poważnie to mnie się mój Marcel trzy razy wyśnił zanim jeszcze dowiedziałam się, że to syn będzie Żadnych wizyt dzisiaj? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() A ze szklanki mleka myslisz ze starczy bo w sumie tez bym wolala z polowy kostki masla zrobic - z ciastem akurat pelna kostka by byla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Mysle, że wystarczy-ale wtedy na pol placek i raz przełorzysz.. Albo 1 raz masa i 1 raz powidla-ja tek teraz bede robic
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I ja grysik do teraz też uwielbiam - najbardziej z jabłkami smażonymi ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Mój murzynek już w piekarniku - zobaczymy, co z tego wyjdzie - powiększyłam przepis o 30% ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.