|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Poniósł Cię ciucholand
![]() Ale udało Ci się upolować super ciuszki ![]() Ja przynoszę do domu zazwyczaj mieszaninę ciuszków w kolorach niebiesko-granatowo-błękitno-szaro-kremowych Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3902 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przeczucie mam na dziewczynke, marzy mi sie 2 dziewczynka, tz znowu bardzo by chcial chlopca Ale napewno nie bede zawiedziona jak bedzie chlopczyk ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#3903 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wreszcie piątek, weekendu początek
![]() Pisałyście o wyprzedaży w Tesco; wybraliśmy się wczoraj, ale nic dla siebie nie znalazłam, a chciałabym jakąś sukienkę. No ale jutro ruszam do ciucha, więc może coś się upoluje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już tu ktoś pisał, że porządnie przetestowany fotelik, z 3-5 gwiazdkami może kosztować 300-400 zł; tyle pewnie potrafimy wydać na różne zakupy w ciągu miesiąca. Może warto zrezygnować z paru pierdół i odłożyć na faktycznie bezpieczny fotelik? I niekoniecznie trzeba później dziecko przesadzać przodem do kierunku jazdy; na szczęście coraz popularniejsze stają się foteliki tyłem nawet do 25kg . W Skandynawii tyłem jeżdżą dzieci do 4 r.ż. Polecam też wypróbować właściwy montaż przed zakupem, bo nie każdy fotelik pasuje do tylnej kanapy danego samochodu. I wcale nie jest tak prosto przymocować fotelik na sztywno pasami. My mamy to za sobą, i wymagało to trochę gimnastyki. Cytat:
Jak chcecie buldożka, to za jakiś czas, jak dziecko nie będzie wymagało już tyle uwagi.
|
|
#3904 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Łowy super, pidżamka dla Ciebie urocza .Super zakupki!!! Fajne! Ja się rozglądam za fotelikiem, też chcę kupić używany, dziś wieczorem jadę obejrzeć jeden, za 50zł, to chyba niedrogo? Na zdjęciahch wygląda ok, zobaczymy w realu... Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze, nie ma innych opcji! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za 7 miesiąc!I brawa dla Kate za 30tc (to już?) ![]() Nie wiem, czy wspominałam, że zwolniłam ostatnio 3 półki w witrynie a dziś sprzedałam te książki w antykwariacie za 360 zł. Będzie na fundusz dzidziusiowy .A dziś mi się śniło, że byłam u gina, ale nie u swojego tylko innego, i ten dla odmiany badał mnie b.dokładnie, wszystko komentował i też mówił, że dziewczynka. Więc może jednak małą Niunię noszę (już tak bardzo chciałabym wiedzieć!) Miłego dnia,
|
|
#3905 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ten pajacyk taaakie melenieństwo ![]() Cytat:
Cytat:
gdzie skupują książki za takie pieniądze? Ja kiedyś poszłam z chyba 20 książkami i mi 60 złotych chcieli dać...
|
||||
|
|
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem co się ze mną dzisiaj dzieje, przeczytałam "Super kupki" i się przez moment zastanawiałam o co cho...
![]()
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skrobiecie
![]() Kupiłam sobie dzisiaj płaszcz na zimę za 100zł. Niby drogo, ale później dam go mamie, bo przymierzała i jej pasuje ![]() Ja wyglądam w tym jak szary bałwan ![]() Fajnie, że jesteście przynajmniej się pośmiałam z warów i dojonych cyców ![]() Co do dzieci z domu dziecka, to uważam, że mają o wiele lepiej niż niejeden z nas Moja znajoma była w domu dziecka tylko dwa lata, a dostała super mieszkanie socjalne na start, nie płaci czynszu i dostaje jeszcze zasiłek, pomimo, że ma normalną pracę. U mnie na mieszkanie socjalne czeka się 10 lat a dziecko z domu dziecka ma pierwszeństwo. No i kase na naukę. Ani ja, ani tż nie dostajemy żadnej pomocy od naszych rodziców. Teściu wyrzucił z domu mojego tżta jak ten skończył 18 lat i kazał mu sobie sam radzić, bez żadnej pomocy. Więc mam całkiem inne zdanie na ten temat.
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo... w ogóle w szoku jestem, że znalazłam pidzamę, bo tam nigdy nie było w komplecie tylko, albo dół, albo góra ![]() A tu znalazłam całość i to jeszcze rozpinana góra Poluję teraz na koszulę Mam nadzieję, że fotelik będzie fajny i go kupicie |
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
A no i gratuluje udanych łowów
![]() Szalejecie A z ciastami prosze nie szaleć To nie zdrowe i w ogóle .... ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Jak ja widze te koszule, to nie mogę się przełamać
|
#3910 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Nie zazdroszcze oczywiscie nikomu zlych przezyc, ale to troche przykre ze najgorzej w tym kraju zyje sie uczciwej 3-4 osobowej rodzinie... |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta koleżanka powiedziała mi, że jakby jej rodzice nie pili (bo dlatego uciekła z domu), to ona nie wie, gdzie teraz by mieszkała, bo mieli dwupokojowe mieszkanie (30m2) i mieszkała tam z rodzicami i dwoma braćmi. Uciekła do domu dziecka i świetnie na tym wyszła. Taka pomoc powinna być dla każdego młodego
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dokladnie Z jednej strony fajnie, ze osoby ktore duzo przeszly maja latwiejszy start ale z drugiej szkoda, ze nie mysli sie tez o tych, ktorzy maja ciezko mimo posiadania rodzicow
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
A jak tak kulinarnie sie zrobiło to ja podam przepis na szybki piernik. Zawsze sie udaje Miodowniki lubie ale za duzo zachodu z blatami..
Przepis na waska blachę, 1 szkl mleka+3/4szkl cukru+ 1/2 masła albo margaryny -zagotować Wrzątkiem zalać 2 szkl maki wymieszac drewnaina łyżką. Dodac pol sloiczka miodu sztucznego 2 jajka, lyzeczke sody i pol przyprawy do piernikow (albo cynamon, gałka muszkatołowa, gozdziki) . Mozna dodać bakalie ale wtedy nie przekladam tylko polewam polewa. I dzis wieczorem tez go bede piec. daje sie przekroic 2 razy ja przekladam masa grysikowa, budyniowa albo powidłami |
|
|
|
#3914 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Jakie wymiary ma "waska blacha" i pol sloiczka miodu tzn. ile ma ten sloiczek? Ten maly czy duzy?I co to jest ta masa grysikowa, bo ja niestety nie wiem... Dobre to?
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daje polowe tego malego sloika. A masa grysikowa: Gotujesz dosc gesty grysik (kasza manna 6 lyzek na 2 szkl mleka+ pol szkl cukru) i z maslem utrzec krem. albo budyń na pół litra mleka z polowa szkl cukru i tez z maslem utrzec. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- A masa grysikowa zalezy czy lubisz grysik/kasze manna. A jak nie jestes przekonana do tej masy to po prostu budyniowa masa mozna przelozyc albo powidlami/marmolada.. |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
placki upieczone. ale rozsmarowywanie ich na blaszkach to jakaś masakra
tego własnie najbardziej nie lubię w tym cieście ![]() bardzo fajne koszule są teraz w TESCO rozpinane co prawda ale niczym nie przypominające tych takich obleśnych typowo do karmienia. w teraz aktualnie wychodzą po 25 zł!!!! ![]() są różowe, granatowe i jakieś pomarańczowo coś tam - w paseczki. ja się nie załapałam na zadną bo wisiały już same S -ki ![]() Cytat:
![]() magduś super zakupki, slicznosci takie |
|
|
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa odnośnie ciuszków
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
A gotowy wzglada tak:
http://kotlet.tv/wp-content/uploads/...1/IMG_2964.jpg Ja dzis wieczorem upiekę a jutro przekroje i przeloze chyba w ten sposob 1raz powidla 1 raz masa-tylko mase zrobie na szkl mleka + pol masla ![]() Naprawde polecam, jest pyszny i minimalnego nakladu pracy wymaga
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo z lumpa to nawet jak za duże to nic, bo za grosze
|
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale lepsze to niż nic.Cytat:
.
|
|
#3921 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kasze manne lubie to chyba sprobuje co to ten grysik
|
||
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA
polecam )---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() Nie jadła za młodu grysiku?? W moich czasach (ale ja w porównaniu z Wami dinozaur) wszystkie dzieciaki grysik na mleku wsuwały![]()
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Rozeznanie
|
no no, najwyższy czas
się zacząć przygotowywać w końcu jak się dochodzi mniej więcej nawet do połowy, to już "z górki" :Pbtw: właśnie doszedł do mnie kocyk z allegro - znany motyw, pełno tego http://elana2.pl/allegro/kocd/13.jpg ale ciężko mi znaleźc jakiś satysfakcjonujący wzór ![]() za kilka tygodni będę polowała na jakiś grubszy, (końcowo)zimowy
|
|
#3924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do takiej S-ki to by terazniejszy mój brzuch nie wszedl a co mówić 9-miesięczny ![]() najlepsza byłaby chyba L ewentualnie jakaś większa M taaaa.....
|
|
|
|
|
#3925 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale fajny! podoba mi sie motyw z kwiatkiem
choć generalnie nie podobają mi sie czarne wózki dla dzieci, to w tym przypadku trochę białego i kwiatki dodaja urokuCytat:
![]() Cytat:
wiesz, że głodny zawsze o chlebie![]() Cytat:
Blizna po cesarce - przynajmniej u mnie to takie małe nacięcie bardzo nisko, samo nadcipie na początku była troche czerwona, potem blada, a teraz w ogóle jej nie widać A po męzu lubiącym zakupy wstawiłam znak emota " " nie bez powodu. Nie cierpi ich![]() Cytat:
a na poważnie to mnie się mój Marcel trzy razy wyśnił zanim jeszcze dowiedziałam się, że to syn będzie Żadnych wizyt dzisiaj? |
||||
|
|
|
#3926 | |
|
Moderator
|
Cytat:
- chyba w moim regionie sie tak nie mowi ![]() A ze szklanki mleka myslisz ze starczy bo w sumie tez bym wolala z polowy kostki masla zrobic - z ciastem akurat pelna kostka by byla
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, że wystarczy-ale wtedy na pol placek i raz przełorzysz.. Albo 1 raz masa i 1 raz powidla-ja tek teraz bede robic
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3929 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A babeczkę uwielbiam odkąd w jednym ze skeczy było coś, że ma taki cellulit, że świętami pachnie I ja grysik do teraz też uwielbiam - najbardziej z jabłkami smażonymi Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Mój murzynek już w piekarniku - zobaczymy, co z tego wyjdzie - powiększyłam przepis o 30% Dzięki wielkie za przepis
|
||||
|
|
|
#3930 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

.

plany na wieczór mam ale nie wiem jak mi wyjdzie ich realizacja... A martwie się bo w krk to ciągle się słyszy o tym że ktoś kogoś zadźgał nożem czy maczetą bo mu się nie spodobał..
przeczucie mam na dziewczynke, marzy mi sie 2 dziewczynka, tz znowu bardzo by chcial chlopca Ale napewno nie bede zawiedziona jak bedzie chlopczyk

gdzie skupują książki za takie pieniądze? Ja kiedyś poszłam z chyba 20 książkami i mi 60 złotych chcieli dać...

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

To nie zdrowe i w ogóle .... 

- chyba w moim regionie sie tak nie mowi