Faceci wcale nie lubią krągłości... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 21:42   #91
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Faceci wcale nie lubią krągłości...

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Dzieki ci borze, ze nie obracam sie w takim towarzystwie u mnir nawet kolezanki z waga 100 kg maja adoratorow.
Wiesz, waga wadze nie równa. Inaczej wygląda dziewczyna o ma 100kg i 155cm a inaczej 100kg i 180cm
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 21:53   #92
magd102
Rozeznanie

gdy zapytałam tż co mu przeszkadzało w poprzedniej dziewczynie z którą się spotykał [ a to była koleżanka z rozmiarem 40/42 , ja 36-38 ] to powiedzial,że najbardziej jej...kompleksy - narzekanie na wage,na cienkie włosy,na blizny po trądziku,porównywanie sie do innych itd. ,a przecież gdyby mu sie nie podobała to by się z nią nie spotykał...

Mojej koleżanki brat powiedział że woli ładne ciało i przeciętną twarz niż ładną twarz i przeciętne ciało - twarz zawsze można makijazem poprawić, a ciało pokazuje jak się o siebie dba a on chce zadbaną kobiete

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

magd102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 22:02   #93
Lemmy is God
Wtajemniczenie

A ja bym chciała przypomnieć że partnera się wybiera za całokształt. I nawet ciało supermodela nie przysłoni biedoty umysłowej, jak i świetny charakter nie zafortepiani ciała które daną jednostkę odpycha.

A kompleksy i biadolenie odpycha wszystkich od danej osoby i ma to niewiele wspólnego z wagą osoby narzekającej.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 22:21   #94
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Wiesz, waga wadze nie równa. Inaczej wygląda dziewczyna o ma 100kg i 155cm a inaczej 100kg i 180cm
To nie ma znaczenia, taka wage podalam jako przyklad, ze 'grube' i odbiegajace mocno od normy tez ma swoich wielbicieli.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 22:38   #95
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Ano... I oczywiście wszystkiemu winni "faceci". Ewentualnie to, że "faceci lubią" albo "faceci nie lubią". Bo każdy facet lubi kaczkę w 5 smakach, szybkie samochody i duże piersi, za to żaden nie lubi rosołu, samolotów i małych piersi.
Ale mowa była o facetach, którzy dzielą kobiety na "laski i świnki", autorka twierdzi, że mają swoje własne kryteriumNie miałam do czynienia z takimi, co dzielą kobiety w ten sposób więc kto tam ich wie.
Właściwie można by podsunąć pomysł poznania facetów z innych kręgów i sprawa by się wyjaśniła czy wszyscy są tacy.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 23:19   #96
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magd102 Pokaż wiadomość
Mojej koleżanki brat powiedział że woli ładne ciało i przeciętną twarz niż ładną twarz i przeciętne ciało - twarz zawsze można makijazem poprawić, a ciało pokazuje jak się o siebie dba a on chce zadbaną kobiete
twarz zawsze można makijażem poprawić, ale nie w każdym przypadku makijaż pomoże prędzej ciało można poprawić ćwiczeniami + dietą, na operacje plastyczne twarzy mało kogo stać.
Stary 2013-12-01, 00:49   #97
Atomoowka
Wtajemniczenie

A ja nadal uparcie twierdze ze to nie figura/waga/rozmiar ma znaczenie. Ja rozmiar nie wiem od 36 do 42 podobam sie facetom, moja przyjaciolka rozmiar 36 podoba sie facetom w stopniu takim samym jak ja. A trzecia przyjaciolka do niedawna zakompleksiona i niesmiala ( choc moim skromym zdaniem z najlepsza figura z Nas 3, bo rozmiar jakies 38 i ksztalcy tam gdzie byc powinny) powodzenie miala nikle. Dopiero jakis czas temu jak nagle pokochala siebie i bylo to widac w jej ubiorze, w jej zachowaniu zainteresowanie plcia przeciwna wzroslo znacznie.
Oczywiscie nie twierdze ze rownie duzo facetow obejrzy sie za modelka z wybiegu co za 100 kilowa grubaska ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie?
Ja sama za ladna dziewczyna sie obejrze niezaleznie od jej rozmiaru ( i nie jestem bi)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 02:42   #98
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale mowa była o facetach, którzy dzielą kobiety na "laski i świnki", autorka twierdzi, że mają swoje własne kryteriumNie miałam do czynienia z takimi, co dzielą kobiety w ten sposób więc kto tam ich wie.
Właściwie można by podsunąć pomysł poznania facetów z innych kręgów i sprawa by się wyjaśniła czy wszyscy są tacy.
To są "faceci" z gimnazjum.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 02:58   #99
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Candy lips na boga ta druga to nie jest zadna zwykla dziewczyna
A kto? Moim zdaniem po prostu dziewczyna jest większa, ale ładna. Fajnie, jak by popracowała nad tym i owym np by ciało było jędrniejsze, mniej celluitu, ale ogólnie według mnie jest ładna.

Jednak moim zdaniem źle po prostu, że dajesz zdjęcie dziewczyny jakiejś tam i Beyonce, bo dla mnie lepiej porównać tak 2 dziewczyny, nie celebrytki, bo dla mnie to jednak jest różnica, bo zwykła dziewczyna, a celebrytka to jednak co innego.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 03:02   #100
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
A kto? Moim zdaniem po prostu dziewczyna jest większa, ale ładna. Fajnie, jak by popracowała nad tym i owym np by ciało było jędrniejsze, mniej celluitu, ale ogólnie według mnie jest ładna.

Jednak moim zdaniem źle po prostu, że dajesz zdjęcie dziewczyny jakiejś tam i Beyonce, bo dla mnie lepiej porównać tak 2 dziewczyny, nie celebrytki, bo dla mnie to jednak jest różnica, bo zwykła dziewczyna, a celebrytka to jednak co innego.
Pierwsza, druga i trzecia to celebrytki.
tutaj masz tą trzecią
https://pbs.twimg.com/profile_images...2d89b94e1.jpeg
http://www.styleonscreen.tv/wp-conte...grey-dress.png
http://www3.images.coolspotters.com/...on-gallery.jpg

a to że nie znasz jakiejśtam dziewczyny drugiej i jakiejśtam trzeciej to nie moja wina
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 03:11   #101
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
tutaj masz tą trzecią

a to że nie znasz jakiejśtam dziewczyny drugiej i jakiejśtam trzeciej to nie moja wina
No właśnie, nie wiedziałam że to celebrytka ta w różowym stroju Podejrzewam, że dużo osób oprócz mnie jej nie znam, w ogóle celebrytami mało się interesuje, znam tylko te "większe" gwiazdy hehe jak Beyonce itp.

A panie z linków mają ładne figury, ale w moim guście niet, nie podobają mi się tak mocno zrobione kobiety. Wolę minimalizm lub jak któraś ma makijaż czy coś taki delikatny, ledwo widoczny i nie tak mocno opalone wolę.

A ta trzecia to dla mnie jakby tyle nie przytyła, jakby miała mniej makijażu i taki delikatniejszy, nie taka opalona jak na tym zdjęciu co tutaj dałaś, to dla mnie byłaby cudo Taki mam gust.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2013-12-01 o 03:14
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 03:15   #102
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
To są "faceci" z gimnazjum.
Może tak Musiałaby autorka przybliżyć skąd tych facetów wytrzasnęła.

---------- Dopisano o 03:15 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ----------

Cytat:
tutaj masz tą trzecią

To pierwsze zdjęcie wygląda mi na zwężone nienaturalnie..szczególni e po twarzy to widzę, ale może coś moje oczy mnie już zawodzą
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 03:32   #103
201604181004
Konto usunięte

Nie. To jedna i ta sama pani. I ona naprawde byla taka chuda
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 09:12   #104
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
twarz zawsze można makijażem poprawić, ale nie w każdym przypadku makijaż pomoże prędzej ciało można poprawić ćwiczeniami + dietą, na operacje plastyczne twarzy mało kogo stać.

no własnie mój kumpel mówił to samo!
Kiedyś mi powiedział, że woli grubszą dziewczynę ale z ładną buzią, bo nad ciałem można popracować, a jak twarz brzydka to już dobry boże nie pomoże

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 11:55   #105
MaRtUhA
Zadomowienie

GG do MaRtUhA

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
no własnie mój kumpel mówił to samo!
Kiedyś mi powiedział, że woli grubszą dziewczynę ale z ładną buzią, bo nad ciałem można popracować, a jak twarz brzydka to już dobry boże nie pomoże
dokładnie tak wielu moich kolegów też tak twierdzi
Stary 2013-12-01, 12:23   #106
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez common Pokaż wiadomość
Myślę, ze wszystko to kwestia ogólnego wyglądu, bo różnica jest rozmiar 40 przy wzroście 155 cm, a 175. Nie sądzisz? Też pojęcie "krągłosci" można równie rozumieć. Dla jednych to oponka na brzuchu i grubsze uda jka piszesz, a dla innych pełny biut i krągła pupa czy biodra. Wg mnie w tym powiedzeniu, że faceci wolą krągłosci chodzi bardziej o to, że dziewczyna ma nie być płaskim kościotrupem.

Wg mnie atrakcyjność kragłej dziewczyny zależy od proporcji. Znam naprawdę śliczne dziewczyny, które są okrąglejsze, ale mają tak piękną talie np do tego, ze wyglądają jak modelki z tym swoim 38/40

P.S. "świnka" to chyba każda dziewczyna dla faceta-buca
Zgadzam się, poza tym autorko odrzucasz pewność siebie, a tak naprawdę to ona jest 100% walorem.skąd wiem? Bo znam naprawdę puszysta koleżankę, która nie może się opedzic od adoratorów

Wysłane z mojego GT-I9300
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 12:58   #107
ytaaa
Zadomowienie

Ja ma trochę inne spojrzenie na to kto jest chudy, a kto gruby:
34 wychudzony
36 chudy
38 40 normalny
42 z krągłościami
44 duże krągłości/nadwaga w zależności od figury
46 gruby

mam na myśli osoby od 170 cm bo tylko na takie zwracam uwagę nie wiem jak by było z niższymi, na ogół mam znajome od podanego wzrostu.

Mną się najbardziej interesowali jak miałam rozmiar 40/ 42 , od rozmiaru 44 cisza
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 14:09   #108
magd102
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
a ja nie mówie o brzydkiej twarzy tylko o przeciętnej czyli takiej której makijaż pomoże
z tego co zrozumiałam to odnośnie ciała chodziło o to,że skoro dziewczyna nie potrafi sama z siebie zadbac o ciało wcześniej to i później bedzie z tym problem, szczególnie z kobiecym myśleniem "skoro wziął mnie taką to taką kochać powinien " więc on woli od razu kobiete która o siebie dba.

No ale ile panów tyle gustów

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

magd102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 14:23   #109
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Ja ma trochę inne spojrzenie na to kto jest chudy, a kto gruby:
34 wychudzony
36 chudy
38 40 normalny
42 z krągłościami
44 duże krągłości/nadwaga w zależności od figury
46 gruby

mam na myśli osoby od 170 cm bo tylko na takie zwracam uwagę nie wiem jak by było z niższymi, na ogół mam znajome od podanego wzrostu.

Mną się najbardziej interesowali jak miałam rozmiar 40/ 42 , od rozmiaru 44 cisza
Zwykle rozmiar 42+ (ciągle mam na myśli ~170 cm) jest wynikiem nadmiernej miłości do jedzenia a wtedy odkłada nam sie tłuszcz, więc nie wiadomo, jak te krągłości będą wyglądać.
Ja nosiłam ponad 10 lat temu rozmiar nawet 44 i miałam adoratorów. Nosząc 36 - uwaga! - prawie nie miałam! Największe zainteresowanie wzbudzałam mają/mam i teraz rozmiar 38. Taka średnia waga, nie chuda, nie gruba.
No ale powtarzam - facetem nie jestem.

Cytat:
Napisane przez magd102 Pokaż wiadomość
a ja nie mówie o brzydkiej twarzy tylko o przeciętnej czyli takiej której makijaż pomoże
z tego co zrozumiałam to odnośnie ciała chodziło o to,że skoro dziewczyna nie potrafi sama z siebie zadbac o ciało wcześniej to i później bedzie z tym problem, szczególnie z kobiecym myśleniem "skoro wziął mnie taką to taką kochać powinien " więc on woli od razu kobiete która o siebie dba.

No ale ile panów tyle gustów
No to bądźmy szczerzy i sprawiedliwi: skoro jest chuda-gruba, to twarz ma być ładna-brzydka, a nie przeciętna.

Edytowane przez 201607040946
Czas edycji: 2013-12-01 o 14:24
Stary 2013-12-01, 14:28   #110
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Zwykle rozmiar 42+ (ciągle mam na myśli ~170 cm) jest wynikiem nadmiernej miłości do jedzenia a wtedy odkłada nam sie tłuszcz, więc nie wiadomo, jak te krągłości będą wyglądać.
Ja nosiłam ponad 10 lat temu rozmiar nawet 44 i miałam adoratorów. Nosząc 36 - uwaga! - prawie nie miałam! Największe zainteresowanie wzbudzałam mają/mam i teraz rozmiar 38. Taka średnia waga, nie chuda, nie gruba.
No ale powtarzam - facetem nie jestem.

No to bądźmy szczerzy i sprawiedliwi: skoro jest chuda-gruba, to twarz ma być ładna-brzydka, a nie przeciętna.
Może rozmiar 46 już nie wygląda ciekawie, ale kobiety 42 , 44 potrafią jeszcze dobrze wyglądać o ile ćwiczą choć trochę.
Stary 2013-12-01, 15:01   #111
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Może rozmiar 46 już nie wygląda ciekawie, ale kobiety 42 , 44 potrafią jeszcze dobrze wyglądać o ile ćwiczą choć trochę.
Wiesz, jak sie cwiczy, to proporcje sie zmieniaja i chudnie sie przynajmniej o jeden rozmiar. Jesli nie, to oznacza, ze dalej jemy za duzo ale fakt, sklad ciala wtedy sie zmienia
Stary 2013-12-01, 16:49   #112
Ewa_Ch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronka9292 Pokaż wiadomość
Utarło się przekonanie, że faceci lubią, jak dziewczyna ma trochę ciałka. Z tego co zaobserwowałam - niekoniecznie. Większośc facetów jak ma do wyboru dziewczynę ze śliczną buzią, ale większym ciałkiem(tak ok. rozmiar 40) czy średnio ładną, ale za to 36 i chude nogi, wybierze tę drugą. Ja sama mam rozmiar 40 i były się o to czepiał. Mój kolega ostatnio przyznał, że w jego dziewczynie pasuje mu wszystko, ale mogłaby trochę schudnąć... Dzielą dziewczyny na "laski" i "świnki". Kiedy moja przyjaciółka schudła, faceci otoczyli ją dookoła, a przed schudnięciem nie spojrzał na nią pies z kulawą nogą...
I nie sądzę aby to była kwestia pewności siebie, po prost dziewczyna z grubszymi udami czy oponką na brzuchu ma o niebo trudniej. Takie są przynajmniej moje ( i koleżanek) spostrzeżenia. A co Wy o tym myślicie?

Oczywiscie,ze tak Mit o tym,ze wole grubsze musialy wymyslec same kobiety na wlasne usprawiedliwienie.To tak jak kobiety- tez wola szczuplych niz misiow

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 17:40   #113
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewa_Ch Pokaż wiadomość
Oczywiscie,ze tak Mit o tym,ze wole grubsze musialy wymyslec same kobiety na wlasne usprawiedliwienie.To tak jak kobiety- tez wola szczuplych niz misiow
A to ciekawe... bo akurat baaardzo często spotykałam się z niezrozumieniem "dlaczego lubię chudych facetów, przecież misiowaci są o niebo lepsi";D I to w wszelkich damskich kategoriach wagowych. teoria ma to do siebie, że zawsze będzie tylko teorią, a w praktyce związki będą absolutnie wszelakie

I jeszcze co do "obiektywnie brzydkiego celulitu" - patrząc po stosunku do niego na całym świecie (zarówno teraz jak i dawniej), a nie tylko na zachodzie, celulit obiektywnie nie jest tak ważny by rwać sobie przez niego włosy z głowy. Zarówno w historii jak i w innych kulturach, jest najzwyczajniej neutralny.
I taka anegdotka z znajomego towarzystwa: mężczyzna gładzi udo swej dziewoi, po czym zadaje niewinne pytanie "Kochanie, co tu masz takiego ładnego?", na co odpowiada mu huragan "jak możesz, nie kochasz mnie już, jesteś okropny, przecież to celulit i to jest obrzydliwe!" Ba-dum tss. Obiektywnie jak nic.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 18:00   #114
Paszczurek666
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, jak sie cwiczy, to proporcje sie zmieniaja i chudnie sie przynajmniej o jeden rozmiar. Jesli nie, to oznacza, ze dalej jemy za duzo ale fakt, sklad ciala wtedy sie zmienia
No niekoniecznie. Byłam przedtem na lekach kilkanaście lat, teraz jakieś problemy z hormonami mam. Także nie zawsze zależy to od ilości (i jakości) jedzenia.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 18:02   #115
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
No niekoniecznie. Byłam przedtem na lekach kilkanaście lat, teraz jakieś problemy z hormonami mam. Także nie zawsze zależy to od ilości (i jakości) jedzenia.
Ba, bez leków, za to z np. chorą tarczycą też można tyć/chudnąć niezależnie od jedzenia;p
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 18:22   #116
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paszczurek666 Pokaż wiadomość
Dlaczego niszczysz przekonanie koleżanki? Przecież ona wie lepiej
Stary 2013-12-01, 18:29   #117
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Ba, bez leków, za to z np. chorą tarczycą też można tyć/chudnąć niezależnie od jedzenia;p

Jestem żywym dowodem. Ponad rok temu w kilka miesięcy tak sama z siebie (bez diety, ćwiczeń, zmian trybu życia) schudłam prawie 10 kg. Następnie zaczęłam się leczyć i znów z niczego przytyłam 11 kg. A teraz żadne ćwiczenia nie są w stanie zmienić mojej wagi
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 18:30   #118
201607040946
Konto usunięte

Nie nabijaj sie, nie mowilam o hormonach/genetyce, tylko o nadmiernym jedzeniu, to 90% przypadkow nadwagi
Stary 2013-12-01, 18:50   #119
Paszczurek666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hibiku Pokaż wiadomość
Jasne Podałam tylko przykład. Jest wiele czynników, które mogą tak wpływac

Cytat:
Toć nie niszczę. Kaguya to mądra babka, jestem przekonana, że wie, że różne choroby etc wpływają na wagę/wygląd. Przecież w tym, co napisałam, nie było złośliwości.

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 19:13   #120
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Zebys wiedziala, kochana, co wiem i czego nie wiem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości