|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Hej
![]() Wczoraj nie miałam siły już pisać, bo byłam u dentysty pojechałam po 15 a wróciłam do domu po 20 i nie to że załatwiałam inne sprawy, tylko w kolejce czekałam ![]() Cytat:
ale gorzej jak spycha na sam brzeg łóżka i trzeba tak spać pół nocy bez ruchu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przypomniałaś mi...byliśmy w niedzielę u mojej cioci w odwiedzinach i jest tak taka mała dziewczynka 5 lat ma chyba i moja mam wzięła Otylkę do jej pokoju żeby się trochę pobawiły, a ta wpadła pierwsza, pozbierała parę lalek i do mojej mamy "tym Otylka nie może się bawić bo one są oryginalne i jeszcze mi zniszczy" i nie wiem czy to dzieci w szkole kładą taki nacisk na "oryginalność" czy może rodzice tacy mądrzy ![]() Cytat:
aga_ton dzięki za linka Co do termometru my mamy ten bezdotykowy z Lidla i jest do chrzanu mamy też rtęciowy ale strasznie długo się nim mierzy temp...najlepszy jak dla nas elektroniczny z microlife o taki dokładniehttp://image.ceneo.pl/data/products/...life-mt-50.jpg kilkanaście sekund i temp w pupie zmierzona |
|||||
|
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam kuzynkę 8 lat, M. siostra ma córkę 7,5 roku i one się najchętniej bawią takimi zwierzątkami Pet Shop.
M. siostra też nie pozwala małej kupować nic z Monster High, więc to nie jest bezpieczny prezent W ogóle genialna zabawkę widziałam wczoraj w Biedronce http://natemat.pl/82273,kup-dziecku-...ki-w-biedronce
|
|
|
|
#1623 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobry!Dziś idę w końcu do fryzjera od 3 miesięcy się wybieram,nie chcecie wiedzieć jakiej dlugości mam odrosty
|
||||
|
|
|
#1624 |
|
Wtajemniczenie
|
u tz w pracy co roku wybierane sa 2 domy dziecka, dzieci pisza listy co by chcialy otrzymac od Mikołaja i kto chce z pracowników moze kupic prezent dla wybranego dziecka/dzieci. w tym roku jest tyle dzieci w wieku 1-3
![]() monarika masakra ze tyle czekaąłs, ja byłam tez wczoraj na 19 i dokładnie o tej godz zostałam przyjęta. |
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
siedzę i czwkam na rozmowę
![]() Cytat:
wszystkiego naklepszego dla świeżo upieczonej mamy i malenstwaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1627 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() U nas noc niezaciekawa.Kubuś zaczął w nocy popłakiwać i miał temp.Nie wiem ile,bo nie zmierzyłam.W dodatku te czwórki nie moga wyjść Ja ogarnęłam w domu,opakowałam prezenty pod poduszkę,poprasowałam i teraz mam chwilę,by tu zajrzeć. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak krótko w pupie?ja słyszałam od lekarza,że conajmniej 5min. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Co do dentysty na nfz...nigdy nie pójdę do tej baby!chciałam zaoszczędzić(bo tam za plombe 50zł,prywatnie płacę 90)to teraz mam wrrr Cytat:
lewek zdrówka
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My w ten weekend robimy Szlachetną Paczkę z mężem. U nas dalszy ciąg wirusówki. Nie spał 23-2 w nocy i 3 kupy poszły. Od rana dziś też już dwie. Gotuję marchwiankę. Jestem wykończona... |
||
|
|
|
#1629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj w informacjach podawali że znaleziono 2 malutkich dzieci porzuconych,dziewczynkę na klatce schodowej i chłopca w wózku na dworze ![]() Dziewczyny robicie jakies paczki do domów dziecka przed Świętami?Czy cos w tym stylu? Weszłam na szlachetną paczkę ale nie ma rodzin z mojej okolicy.Dom dziecka jest jeden dalej ale dużo dzieciaczki dostają na Święta bo lokalne radio robi dużą akcję dla nich.Gdzieś bym chciała komuś pomóc a nie umiem .... to powinnaś dostac teraz potwierdzenie wpłaty albo info o wysyłce.Może nie mają na magazynie wszytskich zamówionych przez Ciebie przedmiotów? No co Ty!Który bobas tyle wytrzyma,mój termometr pipczy jak skończy pomiar. |
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedny maluszek |
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
wiesz co, jedno jest na klubie. ale jak posprzątam kuchnie, to postaram się cyknąć zdjęcie
![]() Kasia nie dzwoniłam. zresztą oni mieli mnie powiadomić. skoro nie dzwonili, to najwidoczniej szczepionki nie było.
|
#1634 | |||||||
|
Zadomowienie
|
U nas ma być dzisiaj huragan
już zaczyna wiać.Jeszcze na jedną paczkę czekam, a tak to już przyszło wszystko z ddd ![]() a i jeden sklep ma darmową dostawę do końca grudnia: http://tatata.pl/ ja talerzyk tu kupowałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mleko pijemy od ponad 2 miesięcy.Zrobiłam mu wczoraj owsiane, ale nie chciał pić, teraz racuchy rosną zrobione na tym mleku. Fajna alternatywa ![]() Cytat:
mocno trzymam kciuki ![]() [ Cytat:
Cytat:
ale idea prezentów pięknaCytat:
![]() A może w mopsie się dowiesz o jakieś potrzebującej rodzinie?
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
nie bo tamten kojarzył mi sie ze szpitalem ![]() Cytat:
![]() Dopiero co były z psem i strzelbą to teraz jakieś truposze !!! No czy ci "wymyślacze zabawek" mają już całkiem poryte te dekle czy co ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#1636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wyobraźcie sobie że po kontroli okazało się że nie wyplacali ludziom świadczeń bo nie było zapaotrzebowania a jak miało byc jak ludzie nie wiedzieli że są pieniądze na takie cele
|
||
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Dopiero teraz dałam radę wejść bo wcześniej była koleżanka w 9 miesiącu ciąży,jaki ma piękny brzuszek Teraz Zuzia odsypia,taka była kochana i grzeczna,dawała buzi koleżance,robiła tuli,tuli Angel jak po rozmowie? Nie pocytowałam i nie wiem już co miałam poodpisywać
|
#1638 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chodzę do takiego pana u którego zawsze jest obsówa na drzwiach wisi lista z zapisanymi osobami i jest przypuśćmy zapisane 10 osób...ja wchodzę jestem siódma w kolejce, przede mną wyszły już 3 osoby, a za mną przyszło jeszcze z 6 a to ktoś z bólem zęba, a to ktoś przyszedł tak sobie może a nuż się dostanie, a ten pan to taka poczciwina, ze nie umie odmówić i wszystkich przyjmuje czasami mówi, że do 22 siedzi w gabinecie a jego asystentka podejmowała już próby zapisywania osób na godzinę ale nigdy nic z tego nie wychodziło ![]() A u nas jest tylko 2 dentystów ale ta druga pani to nie dość, ze ostatnio zrobiła mi zęba na nfz za 200 zł to jeszcze po roku pląba wypadła, ząb się ukruszył Cytat:
![]() No przejdzcie się do tego alergologa może coś poradzi
|
|||
|
|
|
#1639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
straszne ( u tez w pracy tez robi sie szlachetna paczke, jedna rodzina na każde biuro. w tym roku maja rodzine, matka po wylewie, ojciec zmarł i 3 dzieci eh..... wiesz co my jeszcze cchemy zawiesc cos do jendego domu dziecka, tutaj maja liste czego pilnie potrzebuja http://www.domdziecka.net/pl_,jak_nam_pomoc.php tak to nie znasz u siebie w okolicy jakiejs potrzebuajcej rodziny, biednej. moze w ten sposób. ![]() Cytat:
Biedni!!! w moim rodzinnym mieście to samo.... dla nich biedny i potrzebujący to ten lump co pije od od świtu do wieczora, a nie rodzina potrzebujaca z 7 dzieci. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-12-05 o 15:13 |
||
|
|
|
#1640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chłopca porzucono w moim mieście biedny, koszmar dla mnie, taki maluch, a tu zimno i w ogóle... Dobrze, że jakiś mężczyzna go wziął i się nim zajął. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Mojej przyjaciółki rodzice co roku zawożą paczkę do domu dziecka, ja się chyba o nich dołączę w tym roku Chyba zadzwonię tam co by chcieli.
|
||
|
|
|
#1641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lece do fryzjera |
||
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurtki i buty na zimę są im potrzebne, żywność sucha, no i specjalne życzenia - typu komórka dla mamy, zabawki dla dzieciaków... Rzeczy mają być nowe, bo to w końcu prezenty. Zapytamy jeszcze, czy można im dać lodówkę używaną, bo mamy jedną w piwnicy. |
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monarika, to jak będziesz mogła to zrób te foty, bo na klubie 40 stron ze zdjęciami
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Uff przeżyłam wyrwanie 2 ósemki. Teraz mam nadzieje, że długo nie zobaczę dentysty. Jasiu ok, siedzi jeszcze u opiekunki bo TŻ dopiero po Niego jedzie z pracy a ja jestem lekko śnięta. U nas już strasznie wieje, mam nadzieje, że nic złego się nie stanie.
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() znalazłam na tej stronie jest mój post ze zdjęciem ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580020&page=3
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na biegu,bo zaraz akcja kąpieli,karmienia i usypiania.
Z tatuum mają zadzwonić ale.... Zadzwonił brat,ze przyjęli mnie na pocztę Cieszę sie strasznie i zarazem jestem pełna obaw czy sobie poradzę, czy moje relacje z Jagodka nadal będą takie cudowne,czy bardzo przeżyje "rozstanie" z mamusią,bo tylko raz została na 8h bezemnie ale to chyba normalne rozterki
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Angel wspaniale
Jestem z Ciebie dumna |
|
|
|
#1650 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Cytat:
![]() 5 minut... nie nie też mam termometr mierzący w pupie i mierzenie trwa ok. 1 minuty.Cytat:
Cytat:
Stać Was na to by kupić im łóżka piętrowe? No i Alutek zaczął chodzić potyka się i przewraca, ale chodzi Jutro mikołajki, a ja nie mam dla niej prezentu... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

pojechałam po 15 a wróciłam do domu po 20
i nie to że załatwiałam inne sprawy, tylko w kolejce czekałam 
ale gorzej jak spycha na sam brzeg łóżka i trzeba tak spać pół nocy bez ruchu
. Ja kupiłam chrześnicy oryginalną córkę frankensteina ("pamiętaj ciociu orginalną, nie z kiosku"

wszystkiego naklepszego dla świeżo upieczonej mamy i malenstwa
..

już zaczyna wiać.
i wygląda teraz jak po walce z kliczko