Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 09:59   #1621
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Hej

Wczoraj nie miałam siły już pisać, bo byłam u dentysty pojechałam po 15 a wróciłam do domu po 20 i nie to że załatwiałam inne sprawy, tylko w kolejce czekałam

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Kuba to samo.Tak się z tą swoją małą dupką pcha,ale to urocze nawet jest
urocze ale gorzej jak spycha na sam brzeg łóżka i trzeba tak spać pół nocy bez ruchu

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
zostałam dziś ciociunią Zosia przyszła na świat przed południem mała ślicznotka
super! oby się zdrowo chowała

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Jasiu ma trzydniówkę - gorączka zniknęła i pojawiła się wysypka

Potwierdzam Monster High rządzi.

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony przepis na rybe po grecku?

Konczi serdeczne gratulacje
No to super, że to tylko trzydniówka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
u mnie w szkole Violetta to normalnie hit wszechczasów, aż z ciekawości kilka dni temu to obejrzałam muszę być na czasie Violetta hitem w klasach 4-6, a Monster w 1-3. Ja kupiłam chrześnicy oryginalną córkę frankensteina ("pamiętaj ciociu orginalną, nie z kiosku"), jutro jej dam to będzie szał, tylko ona ma 4,5 roku, ale w przedszkolu tez każdy to paskudztwo ma
Kurcze skąd te małe dzieci w ogóle znają takie słowa? Wątpię, że jak miałam te 4-5 lat używałam słowa oryginalne
Przypomniałaś mi...byliśmy w niedzielę u mojej cioci w odwiedzinach i jest tak taka mała dziewczynka 5 lat ma chyba i moja mam wzięła Otylkę do jej pokoju żeby się trochę pobawiły, a ta wpadła pierwsza, pozbierała parę lalek i do mojej mamy "tym Otylka nie może się bawić bo one są oryginalne i jeszcze mi zniszczy" i nie wiem czy to dzieci w szkole kładą taki nacisk na "oryginalność" czy może rodzice tacy mądrzy

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Mnie znów w nocy gardło darło.. Ciekawe czy to się jakoś rozwinie czy na tym zakończy. A co się dzieciom podaje na ból gardła? Bo jak Miśka będzie tak bolało to będzie płacz non stop.[COLOR="Silver"]
Wydaje mi się, że tantum verde można psikać a ty kobieto najedz się czosnku, popij herbatą z sokiem malinowym i się wygrzewaj!

aga_ton dzięki za linka

Co do termometru my mamy ten bezdotykowy z Lidla i jest do chrzanu mamy też rtęciowy ale strasznie długo się nim mierzy temp...najlepszy jak dla nas elektroniczny z microlife o taki dokładnie

http://image.ceneo.pl/data/products/...life-mt-50.jpg

kilkanaście sekund i temp w pupie zmierzona
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 10:32   #1622
lilka00
Wtajemniczenie

Ja mam kuzynkę 8 lat, M. siostra ma córkę 7,5 roku i one się najchętniej bawią takimi zwierzątkami Pet Shop.

M. siostra też nie pozwala małej kupować nic z Monster High, więc to nie jest bezpieczny prezent.

W ogóle genialna zabawkę widziałam wczoraj w Biedronce http://natemat.pl/82273,kup-dziecku-...ki-w-biedronce
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 10:44   #1623
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
dziewczyny zamawiala którąś z Was coś w ddd z pat i maksa? mialyscie jakąś odpowiedź ?
A dostałas na e maila potwierdzenie zamówienia?

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no wlasnie co to ta Violetta ? tz przyniosl listy do mikołaja od dzieci z domu dziecka i jedne dziewczynka chce wlasnie ta Violette
Kupujecie prezenty dzieciom z domu dziecka?

Cytat:
Mnie znów w nocy gardło darło.. Ciekawe czy to się jakoś rozwinie czy na tym zakończy. A co się dzieciom podaje na ból gardła? Bo jak Miśka będzie tak bolało to będzie płacz non stop.
Herbatka malinowa,miód i tantum verde

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Wczoraj nie miałam siły już pisać, bo byłam u dentysty pojechałam po 15 a wróciłam do domu po 20 i nie to że załatwiałam inne sprawy, tylko w kolejce czekałam
na NZF chodzisz czy prywatnie?Ja chodzę na NFZ i zawsze na konkretną godzinę

Dobry!Dziś idę w końcu do fryzjera od 3 miesięcy się wybieram,nie chcecie wiedzieć jakiej dlugości mam odrosty Potem podskoczę do Biedronki po wywrotkę Wadera,grę Marcheweczka i papier świąteczny do du.pki
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 10:55   #1624
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Kupujecie prezenty dzieciom z domu dziecka?
u tz w pracy co roku wybierane sa 2 domy dziecka, dzieci pisza listy co by chcialy otrzymac od Mikołaja i kto chce z pracowników moze kupic prezent dla wybranego dziecka/dzieci. w tym roku jest tyle dzieci w wieku 1-3

monarika
masakra ze tyle czekaąłs, ja byłam tez wczoraj na 19 i dokładnie o tej godz zostałam przyjęta.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 11:00   #1625
angel166
Zakorzenienie

siedzę i czwkam na rozmowę
Cytat:
Super wszystkiego naklepszego dla świeżo upieczonej mamy i malenstwa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 11:29   #1626
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

powodzenia , trzymam kciuki

Cytat:
A dostałas na e maila potwierdzenie zamówienia?
tuż po zakupieniu.
Stary 2013-12-05, 12:21   #1627
Katee27
Zadomowienie

Witam
U nas noc niezaciekawa.Kubuś zaczął w nocy popłakiwać i miał temp.Nie wiem ile,bo nie zmierzyłam.W dodatku te czwórki nie moga wyjśći to na pewno przez to.Dopiero po 40min.od podania syropu zasnął.Jureczek już zdrowy,po tygodniu siedzenia w domu,dziś poszedł do przedszkola.
Ja ogarnęłam w domu,opakowałam prezenty pod poduszkę,poprasowałam i teraz mam chwilę,by tu zajrzeć.

Cytat:
Gratulacje ciociu

Cytat:
A taka waga co to miała liczyć poziom tłuszczu itp. Nie to że nie liczy to nawet źle wskazuje wagę. Dodała mi 2 kg ..
Żartujesz???chciałam ją kupić,ale narazie dałam spokój.Dziś mąż kupił w końcu baterię do wagi,więc zmierzę się z moją "wagą cieżką"

Cytat:
W pupie to szybko,pod paszką też ok 2 minut.
tak krótko w pupie?ja słyszałam od lekarza,że conajmniej 5min.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Prosze bardzo
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3768449498

napisane paluchem na szybce
Fajny a myślałam,że masz taki na kształt pistoletu.

Cytat:
no wlasnie co to ta Violetta ? tz przyniosl listy do mikołaja od dzieci z domu dziecka i jedne dziewczynka chce wlasnie ta Violette
taki serial,nasz Juruś też go lubi

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
u mnie w szkole Violetta to normalnie hit wszechczasów, aż z ciekawości kilka dni temu to obejrzałam muszę być na czasie Violetta hitem w klasach 4-6, a Monster w 1-3. Ja kupiłam chrześnicy oryginalną córkę frankensteina ("pamiętaj ciociu orginalną, nie z kiosku"), jutro jej dam to będzie szał, tylko ona ma 4,5 roku, ale w przedszkolu tez każdy to paskudztwo ma

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja mam kuzynkę 8 lat, M. siostra ma córkę 7,5 roku i one się najchętniej bawią takimi zwierzątkami Pet Shop.

M. siostra też nie pozwala małej kupować nic z Monster High, więc to nie jest bezpieczny prezent.

W ogóle genialna zabawkę widziałam wczoraj w Biedronce http://natemat.pl/82273,kup-dziecku-...ki-w-biedronce
OMG!!!!

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
u tz w pracy co roku wybierane sa 2 domy dziecka, dzieci pisza listy co by chcialy otrzymac od Mikołaja i kto chce z pracowników moze kupic prezent dla wybranego dziecka/dzieci. w tym roku jest tyle dzieci w wieku 1-3

monarika masakra ze tyle czekaąłs, ja byłam tez wczoraj na 19 i dokładnie o tej godz zostałam przyjęta.
Boziu strasznie to przykre...
Co do dentysty na nfz...nigdy nie pójdę do tej baby!chciałam zaoszczędzić(bo tam za plombe 50zł,prywatnie płacę 90)to teraz mamzdrowe zęby mi podpiłowała i zrobiła mi większą szpare między nimi,bo miałam tam stan zapalny i dobrze tego nie wyrównała,mam takie szorstkie tam.I w ogóle mam wrażenie,że robi wszystko na odpiercielwrrr

Cytat:
Super wszystkiego naklepszego dla świeżo upieczonej mamy i malenstwa

na pewno już po...i jak?

lewek zdrówka

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:31   #1628
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze skąd te małe dzieci w ogóle znają takie słowa? Wątpię, że jak miałam te 4-5 lat używałam słowa oryginalne
Przypomniałaś mi...byliśmy w niedzielę u mojej cioci w odwiedzinach i jest tak taka mała dziewczynka 5 lat ma chyba i moja mam wzięła Otylkę do jej pokoju żeby się trochę pobawiły, a ta wpadła pierwsza, pozbierała parę lalek i do mojej mamy "tym Otylka nie może się bawić bo one są oryginalne i jeszcze mi zniszczy" i nie wiem czy to dzieci w szkole kładą taki nacisk na "oryginalność" czy może rodzice tacy mądrzy
Moja 10 letnia siostra zabiera wszystkie zabawki "bo mi obślini!"....

Cytat:

monarika
masakra ze tyle czekaąłs, ja byłam tez wczoraj na 19 i dokładnie o tej godz zostałam przyjęta.
Biedne dzieciaczki

My w ten weekend robimy Szlachetną Paczkę z mężem.

U nas dalszy ciąg wirusówki. Nie spał 23-2 w nocy i 3 kupy poszły. Od rana dziś też już dwie. Gotuję marchwiankę. Jestem wykończona...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:43   #1629
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj w informacjach podawali że znaleziono 2 malutkich dzieci porzuconych,dziewczynkę na klatce schodowej i chłopca w wózku na dworze
Dziewczyny robicie jakies paczki do domów dziecka przed Świętami?Czy cos w tym stylu?
Weszłam na szlachetną paczkę ale nie ma rodzin z mojej okolicy.Dom dziecka jest jeden dalej ale dużo dzieciaczki dostają na Święta bo lokalne radio robi dużą akcję dla nich.Gdzieś bym chciała komuś pomóc a nie umiem ....

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

tuż po zakupieniu.
to powinnaś dostac teraz potwierdzenie wpłaty albo info o wysyłce.Może nie mają na magazynie wszytskich zamówionych przez Ciebie przedmiotów?

Cytat:
No co Ty!Który bobas tyle wytrzyma,mój termometr pipczy jak skończy pomiar.
Stary 2013-12-05, 12:46   #1630
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mój brat z żoną robią taką paczkę, też się trochę dorzuciłam Rodzina siedmioosobowa mieszka w dwupokojowym mieszkaniu bez łazienki
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 12:51   #1631
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Biedne dzieciaczki

U nas dalszy ciąg wirusówki. Nie spał 23-2 w nocy i 3 kupy poszły. Od rana dziś też już dwie. Gotuję marchwiankę. Jestem wykończona...
A szlachetna paczkę można wysłać czy trzeba dostarczyć osobiście?
Biedny maluszek
Stary 2013-12-05, 13:23   #1632
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A szlachetna paczkę można wysłać czy trzeba dostarczyć osobiście?
Biedny maluszek
Można wysłać - tylko czas jest do tego weekendu...

My akurat wybraliśmy rodzinę z naszej okolicy i dostarczamy osobiście. Tyle rzeczy musimy kupić... Piętrowe łóżka np.
Stary 2013-12-05, 13:43   #1633
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
A możesz pokazać foty swojej kuchni?
wiesz co, jedno jest na klubie. ale jak posprzątam kuchnie, to postaram się cyknąć zdjęcie

Cytat:
niestety nie. wszystko przez Pania z infolini załatwiałam. najlepiej zadzwon teraz, powiedz ze masz wizytę i czy jest dostepna szczepionka i ona Ci sprawdzi. do mnie dzwonila pielegniarka i mowila ze jak bedzie do bedzie dzwonic, wpisala nas sobie w zeszyt raportów.
Kasia nie dzwoniłam. zresztą oni mieli mnie powiadomić. skoro nie dzwonili, to najwidoczniej szczepionki nie było.
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:03   #1634
Katiaskaa
Zadomowienie

U nas ma być dzisiaj huragan już zaczyna wiać.
Jeszcze na jedną paczkę czekam, a tak to już przyszło wszystko z ddd
a i jeden sklep ma darmową dostawę do końca grudnia: http://tatata.pl/ ja talerzyk tu kupowałam
Cytat:

A skąd wiesz, że to od mleka te kupki skoro do tej pory pił i nic mu nie było to ja raczej obstawiałabym wirusa jakiegoś a nie mleko
Edit: Doczytałam, ze miał też wysypkę... kurcze nie wiem
Cytat:
a jak dlugo juz pijecie? bo w sumie alergia moze sie pozjiej ujawnic wlasnie, u nas nie rz tak bylo, że Giulia zjadla cos 2 tyg eczesniej i ja dopiero po tym czasie wysypało.
nam alergolog kazala zaczac od deserkow tych owocowych z twarozkiem bo tam jest teo nabialu malo, ale G. nie chciała ich jesc wiec mieszalam owoce z odrobina jogurtu. wysypało niestety.

stroka fajna!! i jak ja sie ciesze ze nam nic po jajku nie jest
Cytat:
kurcze ale pewna jesteś,że to po tym mleku,bo co tak nagle by się odmieniło skoro wcześniej było w porządku?
podejrzewam mleko, ponieważ wysypka jest już od jakiegoś czasu. Eliminowałam różne rzeczy np. pomidory, ale było tylko gorzej. A mleko pije caly czas. Póki, co obserwujemy, w przysżłym tygodniu alergolog. Może racja z tym wirusem A mleko pijemy od ponad 2 miesięcy.
Zrobiłam mu wczoraj owsiane, ale nie chciał pić, teraz racuchy rosną zrobione na tym mleku. Fajna alternatywa
Cytat:
zadzwonili z Tatuum,że mam jutro przyjść na rozmowę bardziej liczę na tą pocztę ale na rozmowę mogę iść,bo pewnie i tak od razu zatrudnienia nie zaoferują tylko powiedzą,że zadzwonią

a Jagoda rozwaliła sobie nosa i wygląda teraz jak po walce z kliczko biegłą z kulą hulą i zaliczyła glebę bidulka,aż krew jej leciała ale dobrze,że szybko się dała uspokoić
Biedna Jagódka
mocno trzymam kciuki
[

Cytat:

Cytat:
strasznie przykre, że jest tyle dzieci ale idea prezentów piękna
Cytat:
wczoraj w informacjach podawali że znaleziono 2 malutkich dzieci porzuconych,dziewczynkę na klatce schodowej i chłopca w wózku na dworze
Dziewczyny robicie jakies paczki do domów dziecka przed Świętami?Czy cos w tym stylu?
Weszłam na szlachetną paczkę ale nie ma rodzin z mojej okolicy.Dom dziecka jest jeden dalej ale dużo dzieciaczki dostają na Święta bo lokalne radio robi dużą akcję dla nich.Gdzieś bym chciała komuś pomóc a nie umiem ....

Ta dziewczynka została zostawiona 2 ulice ode mnie
A może w mopsie się dowiesz o jakieś potrzebującej rodzinie?
Stary 2013-12-05, 14:09   #1635
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny a myślałam,że masz taki na kształt pistoletu.

nie bo tamten kojarzył mi sie ze szpitalem

Cytat:
Ja pierdykam
Dopiero co były z psem i strzelbą to teraz jakieś truposze !!!
No czy ci "wymyślacze zabawek" mają już całkiem poryte te dekle czy co

napisane paluchem na szybce
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:22   #1636
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

My akurat wybraliśmy rodzinę z naszej okolicy i dostarczamy osobiście. Tyle rzeczy musimy kupić... Piętrowe łóżka np.
Spore zakupki się szykują,macie gest

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Nasz mops podobnie jak cała gmina to jakaś pomyłka
Wyobraźcie sobie że po kontroli okazało się że nie wyplacali ludziom świadczeń bo nie było zapaotrzebowaniaa jak miało byc jak ludzie nie wiedzieli że są pieniądze na takie cele
Stary 2013-12-05, 14:44   #1637
marta1986222
Zakorzenienie

Hej kochane

Dopiero teraz dałam radę wejść bo wcześniej była koleżanka w 9 miesiącu ciąży,jaki ma piękny brzuszek

Teraz Zuzia odsypia,taka była kochana i grzeczna,dawała buzi koleżance,robiła tuli,tuli

Angel jak po rozmowie?

Nie pocytowałam i nie wiem już co miałam poodpisywać

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 14:47   #1638
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

na NZF chodzisz czy prywatnie?Ja chodzę na NFZ i zawsze na konkretną godzinę

Dobry!Dziś idę w końcu do fryzjera od 3 miesięcy się wybieram,nie chcecie wiedzieć jakiej dlugości mam odrosty Potem podskoczę do Biedronki po wywrotkę Wadera,grę Marcheweczka i papier świąteczny do du.pki
Cytat:

monarika
Na NFZ chodzę chodzę do takiego pana u którego zawsze jest obsówa na drzwiach wisi lista z zapisanymi osobami i jest przypuśćmy zapisane 10 osób...ja wchodzę jestem siódma w kolejce, przede mną wyszły już 3 osoby, a za mną przyszło jeszcze z 6 a to ktoś z bólem zęba, a to ktoś przyszedł tak sobie może a nuż się dostanie, a ten pan to taka poczciwina, ze nie umie odmówić i wszystkich przyjmuje czasami mówi, że do 22 siedzi w gabinecie a jego asystentka podejmowała już próby zapisywania osób na godzinę ale nigdy nic z tego nie wychodziło
A u nas jest tylko 2 dentystów ale ta druga pani to nie dość, ze ostatnio zrobiła mi zęba na nfz za 200 zł to jeszcze po roku pląba wypadła, ząb się ukruszył beznadziejna jest

Cytat:
a i jeden sklep ma darmową dostawę do końca grudnia: http://tatata.pl/ ja talerzyk tu kupowałam

podejrzewam mleko, ponieważ wysypka jest już od jakiegoś czasu. Eliminowałam różne rzeczy np. pomidory, ale było tylko gorzej. A mleko pije caly czas. Póki, co obserwujemy, w przysżłym tygodniu alergolog. Może racja z tym wirusem A mleko pijemy od ponad 2 miesięcy.
Zrobiłam mu wczoraj owsiane, ale nie chciał pić, teraz racuchy rosną zrobione na tym mleku. Fajna alternatywa
U nas ma przyjść wieczorem albo w nocy nienawidzę jak mocno wieje brrrrr dobrze, że dzisiaj tżt nie ma na noc

No przejdzcie się do tego alergologa może coś poradzi
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:09   #1639
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

to powinnaś dostac teraz potwierdzenie wpłaty albo info o wysyłce.Może nie mają na magazynie wszytskich zamówionych przez Ciebie przedmiotów?

No co Ty!Który bobas tyle wytrzyma,mój termometr pipczy jak skończy pomiar.

straszne( u tez w pracy tez robi sie szlachetna paczke, jedna rodzina na każde biuro. w tym roku maja rodzine, matka po wylewie, ojciec zmarł i 3 dzieci eh.....

wiesz co my jeszcze cchemy zawiesc cos do jendego domu dziecka, tutaj maja liste czego pilnie potrzebuja http://www.domdziecka.net/pl_,jak_nam_pomoc.php

tak to nie znasz u siebie w okolicy jakiejs potrzebuajcej rodziny, biednej. moze w ten sposób.

Cytat:
Moja 10 letnia siostra zabiera wszystkie zabawki "bo mi obślini!"....

Biedne dzieciaczki

Biedni!!!

Cytat:
Spore zakupki się szykują,macie gest

Nasz mops podobnie jak cała gmina to jakaś pomyłka
Wyobraźcie sobie że po kontroli okazało się że nie wyplacali ludziom świadczeń bo nie było zapaotrzebowaniaa jak miało byc jak ludzie nie wiedzieli że są pieniądze na takie cele
w moim rodzinnym mieście to samo.... dla nich biedny i potrzebujący to ten lump co pije od od świtu do wieczora, a nie rodzina potrzebujaca z 7 dzieci.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-12-05 o 15:13
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:24   #1640
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

To aż takie duże te paczki, że meble itp. ? Nie wiedziałam, myślałam, że zabawki, ubrania, żywność- tego typu sprawy.
Cytat:

U mnie też już mocno wieje, nawet na spacerze ni byłam, ale to bardziej z mojego lenistwa, ni z obawy o Kingę

Chłopca porzucono w moim mieście biedny, koszmar dla mnie, taki maluch, a tu zimno i w ogóle... Dobrze, że jakiś mężczyzna go wziął i się nim zajął.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Mojej przyjaciółki rodzice co roku zawożą paczkę do domu dziecka, ja się chyba o nich dołączę w tym roku Chyba zadzwonię tam co by chcieli.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 15:26   #1641
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Na NFZ chodzę chodzę do takiego pana u którego zawsze jest obsówa na drzwiach wisi lista z zapisanymi osobami i jest przypuśćmy zapisane 10 osób...ja wchodzę jestem siódma w kolejce, przede mną wyszły już 3 osoby, a za mną przyszło jeszcze z 6 a to ktoś z bólem zęba, a to ktoś przyszedł tak sobie może a nuż się dostanie, a ten pan to taka poczciwina, ze nie umie odmówić i wszystkich przyjmuje czasami mówi, że do 22 siedzi w gabinecie a jego asystentka podejmowała już próby zapisywania osób na godzinę ale nigdy nic z tego nie wychodziło
A u nas jest tylko 2 dentystów ale ta druga pani to nie dość, ze ostatnio zrobiła mi zęba na nfz za 200 zł to jeszcze po roku pląba wypadła, ząb się ukruszył beznadziejna jest
U nas obojętnie do jakiego lekarza,jak przychodzi ktos niezapisany to wchodzi na końcu.

Cytat:
straszne( u tez w pracy tez robi sie szlachetna paczke, jedna rodzina na każde biuro. w tym roku maja rodzine, matka po wylewie, ojciec zmarł i 3 dzieci eh.....

wiesz co my jeszcze cchemy zawiesc cos do jendego domu dziecka, tutaj maja liste czego pilnie potrzebuja http://www.domdziecka.net/pl_,jak_nam_pomoc.php

tak to nie znasz u siebie w okolicy jakiejs potrzebuajcej rodziny, biednej. moze w ten sposób.

w moim rodzinnym mieście to samo.... dla nich biedny i potrzebujący to ten lump co pije od od świtu do wieczora, a nie rodzina potrzebujaca z 7 dzieci.
Wujek dziś mówił że u niego we wsi pijaki dostaja zasiłki po 700zł

Lece do fryzjera
Stary 2013-12-05, 15:51   #1642
gda
Zakorzenienie

Cytat:
To aż takie duże te paczki, że meble itp. ? Nie wiedziałam, myślałam, że zabawki, ubrania, żywność- tego typu sprawy.
Każda rodzina pisze czego im najbardziej potrzeba i ma swojego wolontariusza, z którym się komunikujemy. Ta rodzina potrzebuje najbardziej łóżka piętrowego, piekarnika i pasa przepuklinowego. Oprócz tego mają psującą się pralkę i lodówkę...

Kurtki i buty na zimę są im potrzebne, żywność sucha, no i specjalne życzenia - typu komórka dla mamy, zabawki dla dzieciaków...

Rzeczy mają być nowe, bo to w końcu prezenty. Zapytamy jeszcze, czy można im dać lodówkę używaną, bo mamy jedną w piwnicy.
Stary 2013-12-05, 16:08   #1643
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam kupowałam skip hopa który przyszedł dziś, jeszcze dają 5% rabatu.

Monarika, to jak będziesz mogła to zrób te foty, bo na klubie 40 stron ze zdjęciami
Stary 2013-12-05, 17:21   #1644
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
ja tam kupowałam skip hopa który przyszedł dziś, jeszcze dają 5% rabatu.

Monarika, to jak będziesz mogła to zrób te foty, bo na klubie 40 stron ze zdjęciami
Monarika to Ci raczej nie zrobi, chyba, że przyjedzie do mnie
Stary 2013-12-05, 17:32   #1645
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Uff przeżyłam wyrwanie 2 ósemki. Teraz mam nadzieje, że długo nie zobaczę dentysty.

Jasiu ok, siedzi jeszcze u opiekunki bo TŻ dopiero po Niego jedzie z pracy a ja jestem lekko śnięta.

U nas już strasznie wieje, mam nadzieje, że nic złego się nie stanie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 17:35   #1646
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Monarika to Ci raczej nie zrobi, chyba, że przyjedzie do mnie
Ups
Stary 2013-12-05, 18:11   #1647
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Uff przeżyłam wyrwanie 2 ósemki. Teraz mam nadzieje, że długo nie zobaczę dentysty.

Jasiu ok, siedzi jeszcze u opiekunki bo TŻ dopiero po Niego jedzie z pracy a ja jestem lekko śnięta.

U nas już strasznie wieje, mam nadzieje, że nic złego się nie stanie.
dzielna jestes, nie ma co

Cytat:
Ups
znalazłam na tej stronie jest mój post ze zdjęciem

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=580020&page=3
Stary 2013-12-05, 19:08   #1648
angel166
Zakorzenienie

Ja na biegu,bo zaraz akcja kąpieli,karmienia i usypiania.

Z tatuum mają zadzwonić ale....
Zadzwonił brat,ze przyjęli mnie na pocztę akurat jak konczyl pracę,podeszła naczelniczka do niego i mówi,ze Twoja siostra jeszcze nic nie wie ale przyszedl etat i decyzja pozytywna dla niej także jutro chyba zadzwonią kiedy mam przyjść podpisać umowę
Cieszę sie strasznie i zarazem jestem pełna obaw czy sobie poradzę, czy moje relacje z Jagodka nadal będą takie cudowne,czy bardzo przeżyje "rozstanie" z mamusią,bo tylko raz została na 8h bezemnie ale to chyba normalne rozterki

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:10   #1649
tamlin111
Zakorzenienie

Angel wspaniale
Jestem z Ciebie dumna
Stary 2013-12-05, 19:12   #1650
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej dziewczyny,

Cytat:
Fajna akcja

Cytat:

5 minut... nie nie też mam termometr mierzący w pupie i mierzenie trwa ok. 1 minuty.

Cytat:
Hm, ja do monaru wysłałam w tym roku paczkę do ośrodka młodzieżowego. Trochę masakra, najmłodszy narkoman ma 13 lat...

Cytat:
Każda rodzina pisze czego im najbardziej potrzeba i ma swojego wolontariusza, z którym się komunikujemy. Ta rodzina potrzebuje najbardziej łóżka piętrowego, piekarnika i pasa przepuklinowego. Oprócz tego mają psującą się pralkę i lodówkę...

Kurtki i buty na zimę są im potrzebne, żywność sucha, no i specjalne życzenia - typu komórka dla mamy, zabawki dla dzieciaków...

Rzeczy mają być nowe, bo to w końcu prezenty. Zapytamy jeszcze, czy można im dać lodówkę używaną, bo mamy jedną w piwnicy.
To pięknie z Waszej strony.
Stać Was na to by kupić im łóżka piętrowe?

No i Alutek zaczął chodzić potyka się i przewraca, ale chodzi
Jutro mikołajki, a ja nie mam dla niej prezentu...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości