Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 13:22   #4681
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

koziemleko

http://www.aptekagemini.pl/termometr...-1-sztuka.html

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:27   #4682
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dzięki
Zapisałam go sobie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:28   #4683
yoki73
Raczkowanie

[QUOTE=

Brak słów!! Nóż w kieszeni się otwiera.... a Ty zatrudniona w małej firmie czy działalność gosp??

[/QUOTE]

Zatrudniłam się w małej firmie, 2 msc przed zajściem w ciążę, wcześniej niestety rok na bezrobotnym byłam. I przyczepili się do tego ,że ta praca była nagrana, a wręcz ,że wcale nie pracowałam, tylko lewy papierek od szefa dostałam. Nikt nie brał pod uwagę faktu,że przez ponad 18 lat miałam ciągłość w pracy i nie chorowałam co chwilę , jak niektórzy, a w poprzedniej ciąży pracowałam jeszcze w 9 msc ciąży..
Zus szuka dziury w całym, żeby tylko nie płacić kasy.
Ale .... jak któraś dziewczyna mi tu napisała, cieszę się tym ,że przyznali mi ten zasiłek i już przestałam się denerwować. Stres nie służy dziecku, więc juz mam banana na twarzy

Tak czytam o tej aptece gemini i muszę ją przejrzeć. Czy ona na prawdę jest taka tania, że ją zachwalacie?
yoki73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:32   #4684
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
teQiba moje zdanie jest takie. Jeśli każą płacić to się nie opłaca, bo dużo się tutaj dowiedziałam i wszystkie informacje się potwierdzają na SR a ja też będę pisać jeśli się coś ciekawego dowiem. Zawsze też możecie powiedzieć o co się mamy pytać
No właśnie szkoda mi pieniążków trochę
Ale ja nigdy nie opiekowałam się takim maleństwem - może warto, żeby ktoś pokazał jak trzymać i jak kąpać? Sama nie wiem...

A czy są u nas jakieś pierworódki, które rezygnują z SR?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
teqiba moim zdaniem to już lepiej płacić za taką położną co jest przy tobie przy porodzie. już pisałam że u nas to wygląda tak że koszt 700zł i jeśli położna ma wtedy dyżur to pół idzie do kasy szpitala a pół dla niej, a jak nie ma to całość dla niej że przyjedzie dla ciebie. Właściwie wszyscy których znam brali położną i mówili że bardzo im to pomogło.
Im dłużej jestem jednak w ciązy zastanawiam się nad tym, że wielu moich znajomych którzy są lekarzami bo akurat pół mojej klasy wylądowało na medycynie doradzało wybrać lekarza prowadzącego takiego który pracuje w moim szpitalu że to jest "mile widziane" przez położne. Tym sposobem wiele kobiet które rodzą u nas wybiera ordynatora i podobno jak daje się kartę ciąży i położna widzi pieczątkę lekarza prowadzącego to od razu inne nastawienie. Ja wybrałam akurat z-cę ordynatora, bo prowadził kilka ciąż w rodzinie i jest dobrym fachowcem. Skoro już pompuję kasę w te wizyty u niego to nie będę już chyba ładowała kasy w położoną. Tak na prawdę to jej psi obowiązek. Czy mnie ktoś dopłaca żebym kogoś lepiej obsłużyła w miejscu w którym pracuję pomimo zapłaty za to? Nie jestem koelnerką która wypracowuję wypłatę napiwkami i tak samo nie jest nią położna. Co innego dowód wdzięczności za to że mi pomogła a co innego otwarta łapówka że musi robić to co do niej należy. To oczywiście ta silna ja która jest przekonana o swojej racji.
Z drugiej strony skoro już rodzi się w dużym szpitalu specjalistycznym, w którym i tak jest już tak przyjęte że położne są rozpuszczone tym że się im dopłaca do obowiązków to zastanawiam się czy te 700zł jeden raz w życiu gdy wszystko od tego zależy, życie moje i dziecka, nasze zdrowie ...wszystko to między innymi w rękach kobiety która będzie musiała być dla mnie miła i nie warknie gdy będę wyła ...to czy nie warto zapłącić i mieć święty spokój i pewność że ona będzie wokól mnie skakała. To słaba ja
Systemu nie zmienię a nie chcę rodzić w innym szpitalu podmiejskimgdzie położna "swoja" kosztuje już 300zł jeśli się ją chce i porodówka ma świetne opinie, ale jeśli coś z dzieckiem będzie się działo i tak będą go transportować do centrum.
To taki mój dylemat moralny...
Też nad tym się zastanawiałam, ale zwyciężyło skąpstwo i 850 zł (tyle u mnie kosztuje) nie zapłacę za coś co powinno zostać wykonane w ramach normalnych obowiązków... Bo jak będę nie zadowolona z darmowej usługi to chociaż szkoda nie będzie, a jak się okaże że zapłacę a położna i tak się na nic nie przyda - to się wkurzę...

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
I jak smakował??
Pycha O dziwo mi wyszedł
Nawet TŻ powiedział, że dobry Tylko on jak zwykle jeszcze czekoladą by polał
Stary 2013-12-06, 13:32   #4685
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Zatrudniłam się w małej firmie, 2 msc przed zajściem w ciążę, wcześniej niestety rok na bezrobotnym byłam. I przyczepili się do tego ,że ta praca była nagrana, a wręcz ,że wcale nie pracowałam, tylko lewy papierek od szefa dostałam. Nikt nie brał pod uwagę faktu,że przez ponad 18 lat miałam ciągłość w pracy i nie chorowałam co chwilę , jak niektórzy, a w poprzedniej ciąży pracowałam jeszcze w 9 msc ciąży..
Zus szuka dziury w całym, żeby tylko nie płacić kasy.
Ale .... jak któraś dziewczyna mi tu napisała, cieszę się tym ,że przyznali mi ten zasiłek i już przestałam się denerwować. Stres nie służy dziecku, więc juz mam banana na twarzy

Tak czytam o tej aptece gemini i muszę ją przejrzeć. Czy ona na prawdę jest taka tania, że ją zachwalacie?
wariactwo. No, ale na szczęście przyznali, tylko szkoda tych nerwów przez ten czas

Ja mam słaby dostęp do aptek, a witaminy które moja mama zamówiła były tańsze o jakieś 5zł, od tego w aptece czyli nawet jakby zamówiła 3 sztuki i zapłaciła 10zł za przesyłkę, to i tak by była 5zł do przodu. Ja porównywałam ceny z tymi na necie i faktycznie było taniej, nie wiem jak z tanimi aptekami stacjonarnymi, ale pewnie na tej internetowej i tak jest taniej

Stary 2013-12-06, 13:35   #4686
teQiba
Moderator

Cytat:
Bardzo tania - ja do tej pory na DOZ zamawiałam przez internet. A tu się okazało, że czasem nawet taniej z przesyłką zapłacę na gemini niż na DOZ bez przesyłki
Stary 2013-12-06, 13:40   #4687
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ale ja nigdy nie opiekowałam się takim maleństwem - może warto, żeby ktoś pokazał jak trzymać i jak kąpać? Sama nie wiem...

Też nad tym się zastanawiałam, ale zwyciężyło skąpstwo i 850 zł (tyle u mnie kosztuje) nie zapłacę za coś co powinno zostać wykonane w ramach normalnych obowiązków... Bo jak będę nie zadowolona z darmowej usługi to chociaż szkoda nie będzie, a jak się okaże że zapłacę a położna i tak się na nic nie przyda - to się wkurzę...
Ja nie chodzę do SR i nie zamierzam nawet położnej do domu brać po porodzie. Ja siedzę i czytam na necie i naprawdę nie jest mi ona potrzebna. Z netem jest jeszcze o tyle dobrze, że mogę poczytać kilka różnych opinii i zastanowić się co jest dla mnie lepsze. Jak np. z tym pępkiem u nas wszystkie każą smarować czymś pępęk, a ja nie będę
Jak czegoś nie będę wiedziała to zawsze mogę zadzwonić do kogoś i zapytać, albo wejść na neta i poczytać.

To jest szpital państwowy, czy prywatny?
Bo jak chodziłam do innego lekarza, to on przyjmował w szpitalu niby prywatnym z kontraktem na NFZ i tam położna była np za 1000zł ale rodzić będę w innym szpitalu, gdzie nie ma wzmianki o płaceniu i nie zamierzam płacić.
Ale jakby nawet było o płaceniu, to bym nie zapłaciła Chyba, że kosztowałoby to 100zł, ale za takie sumy jak podajesz nie ma mowy
Też się boję i nie wiem czy sobie poradzę, ale potem sobie mówię, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i dam radę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 14:07   #4688
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Tylko jak poukładać rozmiarami jak rozmiar rozmiarowi nie równy? Ja mam jeden ciuch od 3 miesięcy, a jest on mniejszy od innego ciucha 56
ja na oko patrzę i łącze 56 i 62 jako ubranka na start, większe ubranka idą do kolejnej siatki a jak dzidzia będzie to już na oko będę widzieć czy dany rozmiar jest zaniżony/ zawyżony

Cytat:

ja miałam nie iść ale mi sie trafiło. Nie masz się co bać jak będzie dzidzia to będziesz wiedzieć co robić. A tak jeszcze mi sie przypomniało, że mama zapisała sobie jakiś link do filmu w którym pokazane są błędy w postępowaniu z maluszkiem. Więc jak mi go podeśle to wstawię linka. Będzie można zobaczyć jak się dziecia obsługuje (ona mi to mówiła, ja filmiku nie widziałam jeszcze)

Jeśli nie będziesz sobie dawać rady to wtedy możesz poszukać jakąś położną która przyjdzie do Ciebie jednorazowo. A mama będzie gdzieś niedaleko ewentualnie? No i nas będziesz się zawsze mogła spytać
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:08   #4689
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Miałam wczoraj tak zwalony dzień i humor do niczego, że wieczorem wolałam sobie porządnie poryczeć zamiast sie tu żalić. Skutek jest w dosłownym sensie opłakany, bo oczy mam dzis jak królik ale nic to, jakiś okład zrobię, makijaż i wyjdę z domu nawet w ten ziąb, zapoluje na kilka lumpków to lepiej mi będzie

Zresztą dziś gdy przebierałam się w legginsy i top stojąc przy lustrze zobaczyłam, że w pozycji na wprost mam talię i to całkiem zgrabną linię. Więc z malym lusterkiem zaczęłam się mizdrzyć i obejrzałam swój tył - tez zero ciąży. Dopiero z profilu pokazuje się betoniarka. Tak mi to humor poprawiło, że zjadam dwie kanapki na śniadanie zamiast jednej Próżna jestem, ale cóż poradzić, ciężarówka tez chce dobrze wyglądać
dobrze, ze juz Ci lepiej zazdroszcz talii, ja juz nie pamietam kiedy zniknela

Cytat:
Zastanawiam się czy nie zamówić w tym miesiącu materaca
W sumie jeden z większych wydatków będę miała z głowy, zostanie tylko fotelik, a tak to same pierdółki.

Poza tym dostane kocyk gratis jak zamówię do 31 grudnia
jesli i tak masz w planach go zamowic to nie ma na co czekac A jeszcze kocyk dostaniesz

Cytat:

A czy są u nas jakieś pierworódki, które rezygnują z SR
ja nie pierworodka, ale jak nia bylam, to nie chodzilam do SR i jakos ze wszystkim sobie poradzilismy z tz nie taki diabel straszny ....chyba tez mialam szczescie ze takie nieskomplikowane dziecko mi sie trafilo dopiero pozniej zaczal z niej wychodzic diabel wcielony

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:12   #4690
teklaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
[http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...-60x120cm.html
pomozcie. !!! tu np jest posciel.? czy aby poszewki i ochraniacz.? bo juz glupieje

tak, poszewki na kołderkę, poduszkę i ochraniacz -ja też kupuję trzy elementową. Rożka nie kupuję wcale, mój starszy syn urodził się dużyi wogóle do rożka sie nie mieścił (rożek był na rzep i rozpinał sie)-kotu oddaliśmy do spania[/QUOTE]

przydalo sie dla kotka
czyli ta 3 elementowa to poszewka na poduszke, poszewka na posciel, ochraniacz i co posciel z poduszka.? czy aby te 3 rzeczy.???
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:17   #4691
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Pycha O dziwo mi wyszedł
Nawet TŻ powiedział, że dobry Tylko on jak zwykle jeszcze czekoladą by polał
Jaaa nie zamierzam chodzić A powiem szczerze, że nigdy w życiu naprawdę ani raz nie trzymałam takiego maleństwa na rękach. Nie pierwsza nie ostatnia matką zostanę.. Wszak jest coś takiego jak instynkt No wierze że sobie poradzimy W szpitalu z tego co kajarzę tłumaczą co i jak i później położna do domu przyjdzie (nie zapisana jeszcze jestem ale chyba za wcześnie) i pokaże co i jak. A jak już nie poradzę od czego doświadczone kol albo rodzina

No to super że wyszedł. Mnie ten przepis też nie zawiódł i często gości u nas to ciasto
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 14:19   #4692
kate1623
Zadomowienie

Wy tu gadu gadu, a Ja umyłam w ten huragan okna w salonie Nie mogłam już na nie patrzeć, a jutro narożnik przyjeżdża i chcę w ten weekend mieć już ogarnięty cały salon po remoncie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:27   #4693
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
jesli i tak masz w planach go zamowic to nie ma na co czekac A jeszcze kocyk dostaniesz

ja nie pierworodka, ale jak nia bylam, to nie chodzilam do SR i jakos ze wszystkim sobie poradzilismy z tz nie taki diabel straszny ....chyba tez mialam szczescie ze takie nieskomplikowane dziecko mi sie trafilo dopiero pozniej zaczal z niej wychodzic diabel wcielony
Ciągle mi się wydaje, że to jeszcze za wcześnie a podobno w zabobony nie wierzę

Ja myślę, że na to jak starsze dziecko się później zachowuje, to już żadne szkoły nie pomogą chyba, że psycholodzy od depresji

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wy tu gadu gadu, a Ja umyłam w ten huragan okna w salonie Nie mogłam już na nie patrzeć, a jutro narożnik przyjeżdża i chcę w ten weekend mieć już ogarnięty cały salon po remoncie
O nie, u mnie taka wichura, że nie dałabym sie
Będą fotki ??

Stary 2013-12-06, 14:32   #4694
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

O nie, u mnie taka wichura, że nie dałabym sie
Będą fotki ??
Wyrobiłam się z tymi oknami teraz jest taka śnieżyca że świata nie widać, a fotki owszem będą jak wszystko ładnie urządzę

Maja

Czytam
Stary 2013-12-06, 14:40   #4695
kate1623
Zadomowienie

W ramach fotek załączam mój aktualny widok z okna chociaż w tej chwili już zaczyna się uspokajać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131206_153304.jpg (88,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131206_153312.jpg (69,3 KB, 16 załadowań)

Maja

Czytam
Stary 2013-12-06, 14:41   #4696
asienka213
Wtajemniczenie

dziewczyny, ja narazie uciekam U mnie sie zaraz zaczyna komedia pod tytulem Tz-Mikolaj

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:47   #4697
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie Z tego co przeczytalam to wszędzie tak piździ jak u mnieFajnie tak siedzieć sobie w ciepłym domku, a mamusie które muszą gdzieś dziś wychodzić - uważajcie na siebie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
Ja jakoś nie mogę spać Postanowiłam wstać dzisiaj skoro świt z tż, może lepiej będzie mi wieczorem zasnąć
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Kolejna bezsenna noc(
kurde a już myślałam, że coś ze mną nie tak, ale widzę ze nie tylko ja cierpię na bezsenność już kolejną noc z rzędu się męczę
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na kabaretach i nieźle się uśmiałam szczególnie z tego skeczu o Piotrku Żyle jak siedzi na belce, znałam już ale zawsze śmieszy I większość była nowa więc Piotrusia wytrząchałam w brzuszku jak się śmiałam. Biedny tylko chyba sie wystraszył jak śpiewali głośno bo aż się zbudził i kopał więc wyszłam z sali, ale znajomi mówią że na pewno się nie wystraszył tylko ma w sobie charakterek tatusia, bo tatuś na każdej imprezie nawet 4 osobowej rozsuwa stoły i zarządza tańce i potrafi obtańczyć wszystkie panie na sali więc może coś w tym jest. Późnym wieczorem pojechałam do Tesco a tam tyle wyprzedaży dla dzidziusiów i kupiliśmy świetną koszulkę na której było z 25 na 11zl a przy kasie było 4,50zł :P:
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2021.33.36.jpg

dla małego diabełka
fajnego masz męża, dusza towarzystwa jak się domyślam a bluzeczka świetna i ta cena

Cytat:
Cześć dziewczyny.
To tempo pisania za każdym razem mnie przeraża. 2 ni mnie nie było - a tu 10 stron do nadrobienia
Jak już niektóre z Was zaczynam 3 trymestr
Dziś byłam na glukozie. Ohydztwo! Na co dzień wcale nie słodzę herbaty i kawy, a tu takie coś! Mdliło mnie całą godzinę. Mam tylko nadzieję ,ze wyniki będą w normie.
brawo za III trymestr i trzymam kciuki za wyniki glukozy

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Wy tak o jedzeniu a ja na szpitalnej kuchni
Śniegu też nie widze bo okno zaklejone, bo remont. Póki co trzymają mnie i obserwują moją szyjkę. Z małym wszystko dobrze!
Tak wam zazdroszcze, że jesteście w domach.
Co do smoczkow to ja kupiłam aventu póki co.

Ag9 Gabryś to śliczne imię!!

Ładnych prezntów mikołajkowych!!!

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
duuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka życzę

Cytat:
Nie - chodzi o pomoc przy dziecku po porodzie w szpitalu.
Chodzi o to ze masz wlasna polozna, ktora skacze tylko wokol Ciebie...
a ile taka przyjemność kosztuje?
Stary 2013-12-06, 14:49   #4698
ag9
Zadomowienie

Mara - trzymamy kciuki żebyś szybko wyszła z tego szpitala, nie zazdroszczę szpitalnej kuchni, fuuj

Ela - dzięki za recenzję termometru, też się nad nim zastanawiam.

Wróciłam z "miasta" i padłam.
Nabyłam Antosia

Znalazłam też taki sklep "Textil Market" - wydaje mi się, że to sieciówka typu Pepco więc jeśli macie u siebie ten sklep to są tam koszule do karmienia za 30 zł , takie z guziczkami jak któraś z Was wstawiała kiedyś. Są tam też kaftaniki, śpioszki po kilka zł i inne dzieciowe ubrania.

Nadrobię Was wieczorem bo muszę się wziąć za pracę.
Stary 2013-12-06, 14:49   #4699
mona1
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, ja narazie uciekam U mnie sie zaraz zaczyna komedia pod tytulem Tz-Mikolaj
to powodzenia
Cytat:
W ramach fotek załączam mój aktualny widok z okna chociaż w tej chwili już zaczyna się uspokajać
oj paskudnie, ale okna jakie czyściutkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 14:50   #4700
kolba
Raczkowanie

Hej!
Chyba powinnam sie czuć wyróżniona Dziś przyszło mi wezwanie z ZUS-u na komisję lekarską, na środę!!
Chyba jestem pierwsza na wątku, co? Na poprzednim z 2011r. tez zaczęłam czas kontrol Byle do środy!

Wieje, dmucha i generalnie ciśnienie jakieś takie beznadziejne - źle sie czuję. A Wy? Jak Wasze samopoczucie? Niech ten Xavier juz sobie idzie. Chociaż dzięki niemu powietrze w Krakowie cudowne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:04   #4701
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Hej!
Chyba powinnam sie czuć wyróżniona Dziś przyszło mi wezwanie z ZUS-u na komisję lekarską, na środę!!
Chyba jestem pierwsza na wątku, co? Na poprzednim z 2011r. tez zaczęłam czas kontrol Byle do środy!

Wieje, dmucha i generalnie ciśnienie jakieś takie beznadziejne - źle sie czuję. A Wy? Jak Wasze samopoczucie? Niech ten Xavier juz sobie idzie. Chociaż dzięki niemu powietrze w Krakowie cudowne

O masz to jaką masz umowę i kiedy poszłaś na zwolnienie

Czuje się jak codziennie ostatnio czyli jak stara baba z nadwagą
No ten Xavier jest okropny

Maja

Czytam
Stary 2013-12-06, 15:11   #4702
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie Z tego co przeczytalam to wszędzie tak piździ jak u mnieFajnie tak siedzieć sobie w ciepłym domku, a mamusie które muszą gdzieś dziś wychodzić - uważajcie na siebie
Ojjj okropnie piździ.. JA szłam dziś z parkingu do marketu to trudno w pozycji pionowej było się utrzymać
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:11   #4703
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie ani widu, ani słychu śniegu

Cytat:
Hej!
.
Co to znaczy kontrola? Będą sprawdzać czy w ciąży jestes?

Stary 2013-12-06, 15:12   #4704
teQiba
Moderator

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi Czyli sporo mam nie decyduje sie na SR. Chyba faktycznie jeszce sprobuje sie kolo poloznej rejonowej zakrecic...

Cytat:
Ja nie chodzę do SR i nie zamierzam nawet położnej do domu brać po porodzie. Ja siedzę i czytam na necie i naprawdę nie jest mi ona potrzebna. Z netem jest jeszcze o tyle dobrze, że mogę poczytać kilka różnych opinii i zastanowić się co jest dla mnie lepsze. Jak np. z tym pępkiem u nas wszystkie każą smarować czymś pępęk, a ja nie będę
Jak czegoś nie będę wiedziała to zawsze mogę zadzwonić do kogoś i zapytać, albo wejść na neta i poczytać.

To jest szpital państwowy, czy prywatny?
Bo jak chodziłam do innego lekarza, to on przyjmował w szpitalu niby prywatnym z kontraktem na NFZ i tam położna była np za 1000zł ale rodzić będę w innym szpitalu, gdzie nie ma wzmianki o płaceniu i nie zamierzam płacić.
Ale jakby nawet było o płaceniu, to bym nie zapłaciła Chyba, że kosztowałoby to 100zł, ale za takie sumy jak podajesz nie ma mowy
Też się boję i nie wiem czy sobie poradzę, ale potem sobie mówię, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i dam radę
Szpital panstwowy, dlatego jestem zdziwiona.
Masz racje - kiedys takich szkol w ogole nie bylo i kazdy sobie radzil...

Cytat:
ja na oko patrzę i łącze 56 i 62 jako ubranka na start, większe ubranka idą do kolejnej siatki a jak dzidzia będzie to już na oko będę widzieć czy dany rozmiar jest zaniżony/ zawyżony

ja miałam nie iść ale mi sie trafiło. Nie masz się co bać jak będzie dzidzia to będziesz wiedzieć co robić. A tak jeszcze mi sie przypomniało, że mama zapisała sobie jakiś link do filmu w którym pokazane są błędy w postępowaniu z maluszkiem. Więc jak mi go podeśle to wstawię linka. Będzie można zobaczyć jak się dziecia obsługuje (ona mi to mówiła, ja filmiku nie widziałam jeszcze)

Jeśli nie będziesz sobie dawać rady to wtedy możesz poszukać jakąś położną która przyjdzie do Ciebie jednorazowo. A mama będzie gdzieś niedaleko ewentualnie? No i nas będziesz się zawsze mogła spytać
To poprosze o filmik jak bedziesz miala
W sumie nie pomyslalam o tym zeby filmiki ogladac - to chyba nawet lepsze niz cwiczenia na lalce...

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
a ile taka przyjemność kosztuje?
A taka przyjemnosc 350zl za dobe kosztuje
Stary 2013-12-06, 15:19   #4705
kolba
Raczkowanie

Umowę mam na czas nieokreślony. A na L4 przeszłam bezpośrednio z urlopu wychowawczego. Ba, nawet go sobie skrocilam za zgodą pracodawcy. Śmieszy mnie juz to, ale w pierwszej ciazy byłam lekko zeschizowana taką kontrolą. A pani w progu powiedziała ze to tylko formalność i ze komputer tak wylosowal No nic, mam nadzieje ze jak im powiem ze pierwszą ciążę poronilam, druga zakończyła sie w 32tc i ze mam skurcze od 16tc to trochę im zamknę buzię Jak myślicie?
No nic, w środę zdań relację. Mam nadzieje, że żadna z Was nie będzie na to wezwana, bo niepotrzebny stres to jest tylko.

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:37   #4706
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Umowę mam na czas nieokreślony. A na L4 przeszłam bezpośrednio z urlopu wychowawczego. Ba, nawet go sobie skrocilam za zgodą pracodawcy. Śmieszy mnie juz to, ale w pierwszej ciazy byłam lekko zeschizowana taką kontrolą. A pani w progu powiedziała ze to tylko formalność i ze komputer tak wylosowal No nic, mam nadzieje ze jak im powiem ze pierwszą ciążę poronilam, druga zakończyła sie w 32tc i ze mam skurcze od 16tc to trochę im zamknę buzię Jak myślicie?
No nic, w środę zdań relację. Mam nadzieje, że żadna z Was nie będzie na to wezwana, bo niepotrzebny stres to jest tylko.

Sądze, że w takim razie nie masz się czym martwić

Właśnie dostosowuje świątecznie telefon

Maja

Czytam
Stary 2013-12-06, 15:39   #4707
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
ale super widać przez te okna pogoda fatalna tam u was...

Cytat:

Cytat:
To poprosze o filmik jak bedziesz miala
W sumie nie pomyslalam o tym zeby filmiki ogladac - to chyba nawet lepsze niz cwiczenia na lalce...
polecam te które prowadzi zawadzki i to Ci w zupełności wystarczy. ja się zastanawiam, czy chodzić tylko na te "ciekawsze" zajęcia bo naprawdę wiedza jaką się tutaj wymieniamy jest taka sama jak na SR
mi by zależało tylko na tym, żeby omówić pozycje dobre do porodu chroniące krocze i chyba będę prosić położną żeby to z nami przerobiła...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:47   #4708
111kicia111
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Zaraz będe Was nadrabiała, bo dzisiaj czasu nie miałam luknąć.
Jestem po mikołajkowej wizycie.
Mój synuś jest dalej synusiem i na potwierdzenie tego mam zdjęcie siusiaka. Waży ażżżżżż 1425g w 28t0d (prosze o wpisanie na pierwsza stronę)
Pani doktor powiedziała ze będzie dużym dzieckiem i to mnie zmartwiło, bo kto Go urodzi? Córka urodziła się z waga 2950g wiec była malutka i liczyłam że maluszek tez taki będzie a tu zonk.
Pozatym wszystko ok. Moja waga od poczatku to już +9 kg.
Jako mikołajkowy prezent kupiłam synusiowi 2 smoczki LOVI.
Nastepna wizyta dopiero w styczniu.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:50   #4709
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
tak, poszewki na kołderkę, poduszkę i ochraniacz -ja też kupuję trzy elementową. Rożka nie kupuję wcale, mój starszy syn urodził się dużyi wogóle do rożka sie nie mieścił (rożek był na rzep i rozpinał sie)-kotu oddaliśmy do spania
przydalo sie dla kotka
czyli ta 3 elementowa to poszewka na poduszke, poszewka na posciel, ochraniacz i co posciel z poduszka.? czy aby te 3 rzeczy.???[/QUOTE]

poduszeczkę i kołderkę osobno trzeba kupic.

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:53   #4710
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

[Właśnie poszłam do kuchni wynieść talerz po obiedzie... tylko, że zapomniałam wziąć ze sobą talerza... A tż rano znalazł kubek z resztką herbaty w... lodówce... To jeszcze ciąża, czy już guz mózgu?]

Cytat:
ladylazarusIE ciekawy sposób na kołderkę, nie słyszałam o nim poszperam za tym bo nie jestem w stanie tego zrozumieć
http://www.youtube.com/watch?v=GfSs8WFqdq0
Zobacz od minuty 2:20, bo wcześniej laska pierdzieli strasznie ale to jest mniej więcej o co mi chodzi.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Łojojoj, to co Ty piszesz to wyższa matematyka jakaś. Ja chciałam tak krok po kroczku bo ostatni raz druty miałam w łapkach jeszcze w podstawówce i absolutnie NIC nie pamiętam. A Ty tak z głowy robisz czy masz jakieś gazetki/stronki na internecie?
No ja za specjalnie biegła też nie jestem... Jedyne, co umiem zrobić, to prostokąt, który można przy odrobinie dobrej woli uznać za szalik...
Lubię się bawić, część podpatruję na filmikach z YT, część sobie zmyślam, część modyfikuję po swojemu i patrzę co wyjdzie. Czasem się okazuje, że "wymyślę" coś, co już istnieje, ma swoją nazwę i generalnie jest dobrze znane wszystkim, tylko nie mnie

Cytat:

virginia u mnie też mikołaja nie było i nie będzie a jeśli chodzi o druty to popatrz na filmiki na necie polecam
Mogłabyś wkleić link jeszcze raz? Bo u mnie nie widać, a chętnie obczaję te Twoje filmiki

Cytat:
Ja też rezygnuję. W IE jest za darmo przy każdym szpitalu, ale ciężko się dostać, bić mi się nie chce, poza tym pracuje cały czas, a nie chce brać wolnego, jeśli nie muszę. Mam znajomą, która obiecała, że mi da szkołę haha Poza tym, znalazłam "SR online" za darmo z nieograniczonym dostępem [jeśli ktoś chętny i zna angielski, to wstawię link]. Jak nie będę czegoś wiedzieć, to będę dzwonić po znajomych mamach
A jak oddychać to mi i tak powiedzą na SP, bo jakby mogli nie

Dzień dobry w ogóle. Burak jestem.
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości