Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 13:24   #4681
Shizu48
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Hej drogie kobietki Mam dziś wybitny dzień lenia i bardzo mi z tym dobrze Wstałam o 11 i poza odwiedzaniem ubikacji raz na jakiś czas leżę cały czas w łóżku moim cieplutkim, odsłoniłam rolety żeby lepiej widzieć jaka jest na zewnątrz zawieja co potęguje uczucie przytulności wokół mnie Facet mój zrobił mi herbatkę, śniadanko, a teraz posyłam go jeszcze na zakupy żeby zrobił mi obiad bo zdecydowanie nic dziś nie robię, a co!

Jeszcze mój luby od rana lata podjarany bo nie wie czy z naszego syna zrobić przyszłego piłkarza czy boksera Rozczula mnie trochę z tymi wielkimi przyszłościowymi planami, na pewno nie zgodzę się na nic co by miało skrzywdzić Gucia, ale oboje uważamy że sporty są rozwijające (ja trenowałam capoeire, mój tż boks i piłkę) i teraz chodzi napalony jak diabli wizją jak kupi Gutkowi maleńkie bokserskie rękawice i będzie go ćwiczył stopniowo Oczywiście plany planami a tak naprawdę czas pokaże swoje ale słodki jest ten mój men robiąc te wszystkie plany
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:41   #4682
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

Nic mi się nie chce...w kuchni sajgon ...i nie mam pomysłu na prezenty dla rodziców, brata i bratowej ...a chciałabym już coś zamówić i mieć z głowy...tylko co???

Mezega u nas na weselu było więcej osób niż się zapowiedziało, jedzenia to było, tylko szybkości były kolowane krzesła. Wesele jedna z najlepszych imprez mojego życia. Wszystko wyszło super, zero wpadek, poprawiny też extra. A od pon do kolejnej niedzieli jeszcze zawsze ktoś wpadał na kieliszeczek zresztą jeszcze 4 buteleczki trzymamy na chrzciny ...taki zwyczaj u nas na
przybij piatke mam taki sajgon w domu , że szok . podłoga już błaga mnie o mycie ale ostatanio gorzej się czuję mam często bóle okresowe więc nie tykam się takich rzeczy

Co do prezentów dziewczyny co kupujecie waszym mężom pod choinnke ?
Ja mam podwójny problem bo mąż ma też urodziny w wigilie i zawsze kupuję mu prezent ale nie mam zbytnio pomysłu . I pewnie będzie problem z kupnem bo sama już nie jeźdzę do miasta .

Ja też twierdzę , że wesele to jest najlepsze impreza w życiu .
Nam zostały 3 kartony wódki na chrzciny
do tego masa win , jeszcze martini kilka butelek z wesela , likier czekoladowy masaaaa alkoholu
Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Aniele, a masz jakiś sprawdzony przepis na 3 bit?
Ja dziś dla męża na pocieszenie postanowiłam zrobić domek z piernika: http://www.mojewypieki.com/przepis/domek-z-piernika

Tylko jak ja zrobię taką malusią kołyskę z Emileczką z piernika do środka?
Od koleżanki mam na 3 bita bez pieczenia
herbatniki
dżem z czarnej porzeczki
herbatniki
masa kajmakowa (lub gotuje mleko skondensowane słodkie)
herbatniki
krem karpatkowy ten gotowy bez gotowania
herbatniki
bita śmietana
starta czekolada
brytfane owijam szczelnie folią i wstawiam do lodówki na noc . Na drugi dzięn jest pyszny mięciutki .

A dziś robie na biszkopcie
biszkopt
dżem z czarnej porzeczki
krem karpatkowy
biszkopt
masa kajmakowa
herbatniki
bita śmietana
starta czekolada
Stary 2013-12-06, 13:46   #4683
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
senira ja sobie powiedziałam , że za prasowanie zabieram się od poniedziałku i za pranie reszty rzeczy . Teraz wietrze komode niby nie śmierdzi bardzo tą nowością ale jednak troche ją czuć .

Mamuśki słodkie proszę nie czytać !

Idę robić ciasto 3 bit i ciasto z jabłkami !!!!!!!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Mi 2 lata temu zimą ukradli w pracy płaszcz z pracy wyszłam w czapce i szaliku na dworze zimno , śnieg masakra jaka byłam wkurzona wtedy i cała zapłakana bo pierwszy raz wżyciu mnie okradziono + to był mój ulubiony płaszcz . Na szczęście pracowałam w jednej firmie wtedy z TŻ który specjalnie odwiózł mnie do domu bo tak wracałam autobusem
A co dopiero dziecku ukraść w taką pogodę kombinezon normalnie nie wiem co bym zrobiła gościowi !
No wiesz co!! Trzeba bylo jeszcze czcionke powiekszyc

Wlasnie jade odbrac kolyske ))

Diabetolog powiedziala ze wyniki mam super ufff.... i co najwazniejsze, zaraz po urodzeniu mam zapomniec o cukrzycy. Jesc normalnie wg zalecen dla.matek karmiacych i to bedzie najwazniejsze. A cukier mam tylko w moczu raz wtyg sprawdzic i czasem dla ciekawosci z krwi. RACZEJ powinna mi ustapic kiedy ten.porod?!?!?!? Dopiero 2 msc po porodzie mam robic krzywa.
Dziewczyny na koncowce jakasz apetyt? Bo ja mam brzuch dosc nisko, nie uciska zoladka, a sa dni ze na jedzenie patrzec nie moge. Co chwile m niedobrze, no prawie jak na poczatku
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-06, 13:53   #4684
selena85
Wtajemniczenie

Co do prezentów pod choinkę, to moją uwagę przykuły męskie bokserki z tego filmiku (zupełnie nie wiem dlaczego ) :
http://www.andrewchristian.com/

(Filmik po prawej u góry)

omomomom
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:55   #4685
lidkaa82
Zadomowienie

Powiem wam że co do Polaków/złodziei to niestety szczera prawda i tak jak Gosia pisze, np większość uważa że jak z pracy wynosi rózne rzeczy to to nie kradzież
Ale spotkałam i inne przykłady. Kiedyś byłam taka zdolna że w hipermarkecie zostawiłam torebke na stoisku bo wybierałam jakąś książke. I kobitka znalazła, zaniosła do punktu obsługii klienta, poprosiła o ogłoszenie ale torebki im nie oddała tylko czekała na mnie żeby ktoś z obsługii nic nie wyjął. Baaardzo jej byłam wdzięczna.
Z kolei moja kumpela miała przygode ze stała za mega pijanym gościem do bankomatu, takiego co się wchodzi do takiej budki i przyszła jej kolej a tu w bankomacie 1000zł lezy. Facet był tak zapity że nie odebrał pieniędzy. I ona go przez pół starówki goniła żeby mu oddać tą kase. A on nawet za dobrze nie wiedział co się dzieje.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Dziewczyny jakiś dobry, niezawodny przepis na muffinki potrzebuje. Tylko taki jak pastusz krowie na rowie wyłożony tzn w szklankach czy łyżkach te składniki bo nie mam wagi kuchennej a w internecie wszystko w g i dkg
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:56   #4686
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam podwójny problem bo mąż ma też urodziny w wigilie i zawsze kupuję mu prezent ale nie mam zbytnio pomysłu . I pewnie będzie problem z kupnem bo sama już nie jeźdzę do miasta .
O! U mnie podobnie - TŻ ma urodziny w Mikołajki (czyli dziś ). Ja zawsze kupuję mu jakąś pierdołę z okazji Mikołajek i coś "grubszego" z okazji urodzin. W tym roku miałam kilka pomysłów - wiertarko-wkrętarka, wypasiony kubek termiczny do samochodu, elektryczna maszynka do golenia (padło na to ostatnie). I do tego kupiłam mu ciepłą piżamę w HMie, bo narzeka, że mu doopa w nocy marznie
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:56   #4687
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
No wiesz co!! Trzeba bylo jeszcze czcionke powiekszyc

Wlasnie jade odbrac kolyske ))

Diabetolog powiedziala ze wyniki mam super ufff.... i co najwazniejsze, zaraz po urodzeniu mam zapomniec o cukrzycy. Jesc normalnie wg zalecen dla.matek karmiacych i to bedzie najwazniejsze. A cukier mam tylko w moczu raz wtyg sprawdzic i czasem dla ciekawosci z krwi. RACZEJ powinna mi ustapic kiedy ten.porod?!?!?!? Dopiero 2 msc po porodzie mam robic krzywa.
Dziewczyny na koncowce jakasz apetyt? Bo ja mam brzuch dosc nisko, nie uciska zoladka, a sa dni ze na jedzenie patrzec nie moge. Co chwile m niedobrze, no prawie jak na poczatku
No i tak zapewne będzie - że po ciąży ta cukrzyca minie i oby nigdy więcej nie wróciła.

A co do apetytu - ja ciągle chodzę głodna i podjadam, skubie, przeżuwam, podbieram coś.
Brzuch też mam dosyć nisko. Nie czuję żeby cisnął mi na żołądek (na szczęście).
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:00   #4688
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Shizu dziś rozmawiałam z kolezanka ma mieć w styczniu operacje, 3 dni ma spędzić w szpitalu, jakaś siatkę ma mieć założoną, zakaz dzwigania ma.
Isiu, bardzo Ci dziękuję, jesteś cudowna! Będzie dobrze, cieszy mnie że właśnie nie na dłużej, a najwidoczniej prosty zabieg i szybkie wyjście

Cytat:
Mężowi mojemu corcie wcisneli na ręce, biedny po minucie mówi " rusza się weźcie ja ode mnie"
Ciekawe jak to z moim twardzielem będzie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
oczywiście że tak. w PL nie ma cesarek na życzenie. teoretycznie;-) hmm to przecież nawet logiczne, żeby fundusz zapłacił za taki "poród" musi być jakieś wskazanie. dlatego nie robią oficjalnei. i to jest właśnie największa hipokryzja. tak jak z aborcją. zresztą z wieloma innymi też choćby z brakiem miejsc a jak zapłacisz czy masz znajomości to nagle cudownie się znajdują
Ja jestem w czepku urodzona, bo po tym co napisałaś zadzwoniłam do mojej mamy wypytać jak ona to widzi (jest największą wyznawczynią ruchu "będziesz miała cesarkę!!") i powiedziała, że mam się niczym nie martwić, wszystko załatwi, bo mój ojciec ma firmę dzięki której ma duuużo znajomych lekarzy, a jeden z nich jest nawet najbliższym przyjacielem mojego gina Więc nie będzie problemu z tym, żeby cesarkę mi "zlecić".. Tym bardziej jednak mi szkoda kobiet które są w podobnej sytuacji co ja a jednak muszą się wykasić bo one nie mają tyle szczęścia i np. w rodzinie znajomych lekarzy

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Shizu - co do przepukliny - faktycznie, może ona nie taka groźna i wchłonie się po porodzie. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło jak najlepiej

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A mój Eryk przeziębiony,gile do pasa mu ciągle wiszą,nie nadążam wycierać. Radek go zaraził,bo od szczepienia na grypę chodzi ciągle zaziębiony. A wcześniej nie chorował...
Kurczę, oby szybko wrócił do zdrowia Niestety taka pora roku jest, połowa moich znajomych pociąga nosami i unikam ich póki co bo sama załapuję jak magnez :/

mengazhu, magnusia wrzuciłam zdjęcie swojej przepukliny jak ona wygląda, jeżeli chcecie mogę wrzucić jeszcze raz to was może pewnie uspokoi, jak coś piszcie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Magnusia, łączę się z Tobą w bólu - mi też zgaga towarzyszy już chyba cały czas. Jeśli rzeczywiście ma być to objaw długich włosów dziecka to założę się, że moja Zuźka ma już niezłe warkocze
BARDZO fajne imię, zdecydowanie mi się podoba i duże oklaski za gust Twoja córcia będzie z duma nosiła to imię!

(Jakby co miło mi, Zuzia jestem )

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Wynik odebrany - ujemny
Także na szczęście paciorkowiec tylko w stawach skokowych siedzi.

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Masakra jak wieje!!!!!!!!!!! a w nocy jeszcze u mnie burza z piorunami a my sami w domku, pod lasem na końcu świata
śniegu nie ma, ale dziś już sobie poszukam jakiegoś stroiku świątecznego, zniosę ozdoby ze strychu, nastawiam się trochę to szybciej będą święta i szybciej może zobacze męża
Ty przede wszystkim uważaj na siebie, pamiętaj o swoim stanie i nie szalej tak z tymi strychami!

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Stary 2013-12-06, 14:06   #4689
tajeczka
Zadomowienie

hej
poproszę o kciuki, bo właśnie na wizytę, będę szła
wrócę i nadrobię
jeszcze kurcze wyniki mi potrzebne a stronka nie chce działać
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:07   #4690
Shizu48
Raczkowanie

Dziewczyny - pytanie z tych dziwnych. Bo rozplanowałam sobie dzień w łóżku i pomyślałam, że to co mogę zrobić to
"Ogromna lista wszystkiego co potrzebuję dla Gucia".
Widziałam na początku linki do wyprawek szpitalnych itd. ale mi ogółem chodzi o listę wszystkiego - z wanienkami, patyczkami do uszu, pieluchami tetrowymi itd - czy któraś z was widziała gdzieś w internecie taką listę lub sama robiła?

P.S. Przepraszam jeżeli podawałyście już coś takiego wczesniej

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
hej
wrócę i nadrobię
Stary 2013-12-06, 14:09   #4691
mezaga
Zakorzenienie

My nie robimy sobie nigdy prezentów ani pod choinkę ani na Mikołaja. Raz czy dwa kupiliśmy sobie coś wspólnego.

Właśnie wróciliśmy ze sklepów meblowo oświetleniowych. Coś ten nasz duży pokój dłuuuuugo pozostanie pusty bo w naszym mieście nie znaleźliśmy kompletnie nic co by nam pasowało
Stary 2013-12-06, 14:15   #4692
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj przychodzi Health Visitor na jakieś spotkanie przedporodowe (dziewczyny z UK macie taką wizytę? Bo z Erykiem nie miałam ). Ponoć wizyta ma potrwać półtorej do dwóch godzin. A w domu będę sama z Erykiem,wątpię że da się spokojnie porozmawiać.
Nie miałam żadnej wizyty HV. Za tydzień idę do położnej, może coś mi powie w tej sprawie.
A dla Eryka dużo zdrowia. Przypadek Twojego męża tylko potwierdza, że te szczepienia na grypę to jakaś ściema.

Cytat:
Strasznie się cieszę , że mam już wózek już nie mogłam się doczekać
Fajny wózek, a kolor super.

Cytat:
U mnie też niespecjalnie. Na pewno się nie sprawdziło to o wilczym apetycie/zachciankach/jedzeniu za dwoje. Przed ciążą na pewno miałam lepszy apetyt.

Cytat:
Może jesteśmy dziwni, ale my nic sobie nie kupujemy. W Polsce były jakieś tam prezenty, ale takie pierdółki symboliczne, żeby bratanica się cieszyła. Teraz będziemy mieć Adasia. Mąż już go codziennie pyta, kiedy przyjdzie.

Właśnie wyszła ode mnie babeczka sprzedająca staniki do karmienia. W efekcie mam dwa super dopasowane biustonosze i, mimo że nieusztywniane, wydają się świetnie podtrzymywać biust.
Stary 2013-12-06, 14:18   #4693
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
O! U mnie podobnie - TŻ ma urodziny w Mikołajki (czyli dziś ). Ja zawsze kupuję mu jakąś pierdołę z okazji Mikołajek i coś "grubszego" z okazji urodzin. W tym roku miałam kilka pomysłów - wiertarko-wkrętarka, wypasiony kubek termiczny do samochodu, elektryczna maszynka do golenia (padło na to ostatnie). I do tego kupiłam mu ciepłą piżamę w HMie, bo narzeka, że mu doopa w nocy marznie
O właśnie wkrętarka - kiedyś kupiłam mojemu taką i jest meeega zadowolony.

Cytat:
hej
wrócę i nadrobię

Cytat:
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:19   #4694
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Nie miałam żadnej wizyty HV. Za tydzień idę do położnej, może coś mi powie w tej sprawie.
A dla Eryka dużo zdrowia. Przypadek Twojego męża tylko potwierdza, że te szczepienia na grypę to jakaś ściema.

Mój mąż też kilka lat z rzędu szczepił sie w pracy i zawsze po tej szczepionce chorował i ciągnęła się ta choroba za nim tygodniami. W końcu odpuścił sobie i od dwóch lat spokój, co najwyżej katar. Tak ze osobiście nie polecam
Stary 2013-12-06, 14:20   #4695
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:

Właśnie wróciliśmy ze sklepów meblowo oświetleniowych. Coś ten nasz duży pokój dłuuuuugo pozostanie pusty bo w naszym mieście nie znaleźliśmy kompletnie nic co by nam pasowało

U na po remoncie chyba z pół roku wisiała żarówka na kablu w dużym bo żadna lampa nam się nie podobała. W końcu kupiliśmy 'tymczasową' kulę w ikei i nadal szukamy czegoś co nam będzie odpowiadało, tylko ta tymczasowość już chyba z rok trwa
Stary 2013-12-06, 14:29   #4696
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Piszecie o tych dziwnych kradzieżach kombinezonu,płaszcza itd.
Ja z Polski też mam takie doświadczenia. Albo np wynoszenie z miejsc pracy czego się da.
W Anglii tego nie ma,a jakby ktoś coś ukradł,to niestety ale pomyślałabym,że to musiał być Polak... Wiadomo,że nie wszyscy Polacy są tacy,ale skądś te stereotypy się wzięły.
Kiedyś tż zgubił portfel i było w nim sporo pieniędzy,bo 400 f. Anglik znalazł,zadzwonił do tż do pracy,bo tż miał tam numery tel na wizytówce do menagerów i oddał mu. Nic nie zginęło.
I od znajomych też znam takie sytuacje.
Ja pracując w sklepie odzieżowym, znalazłam kiedys w spodniach męskich jeansów najnowszy telefon.... Pamiętam dotykowy wyświetlacz, w tedy to był full wypas. zaniosłam go do biura, i czekałam aż ktos się zgłosi do końca dnia, w końcu zadzwoniłam pod "mama". Na nastepny dzien przyszedł facet, elefnacki, zadbany, a nawet dziekuje nie usłyszałam..... Bo przecież od CZEGO JA TAM JESTEM.
Innym razem w autobusie znalazłam kartę miejską jakiejś dziewczyny, poszukałam, napisałam, i jje mama przyszła ją odebrać... przyniosła mi ogromną czekoladę, i jakby mogła to zaczęłaby mnie całować
Jeszcze innym razem znalazłam portfel, przed kościołem... gruby plik pieniędzy! Zaniosłam na plebanię. Ksiądz pod koniec mszy głosił, że właściciel się znalazł, i jest niezwykle wdzięczny.
Kiedyś też znalazłam portfel, i babka mi dała 30 zł (opierałam się) znaleźnego :P
W przymierzalni w sklepie znalazłam tez kiedyś telefon, i zadzwoniłam do "misiu", dziewczyna omal nie zemdlała, taka była przerażona strata telefonu.

Są ludzie i parapety..... Ja tylko zawsze miałam nadzieję, że jesli ja jestem w porządku do kogoś, to moż ekiedys ktoś będzie w stosunku do mnie. Nie zawsze działa.....

Lecimy mieszkanie oglądać!!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:45   #4697
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
U na po remoncie chyba z pół roku wisiała żarówka na kablu w dużym bo żadna lampa nam się nie podobała. W końcu kupiliśmy 'tymczasową' kulę w ikei i nadal szukamy czegoś co nam będzie odpowiadało, tylko ta tymczasowość już chyba z rok trwa
U nas też wisi żarówka - w sumie założona tylko dlatego, żeby gościowi od podłogi rozjaśnić robotę

Jutro MOŻE uszyję firanki do tego pokoju. I to będzie na tyle. Pewnie dopiero na wiosnę jak dzieci pozwolą to gdzieś dalej pojedziemy meble oglądać.
Stary 2013-12-06, 14:46   #4698
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakiś dobry, niezawodny przepis na muffinki potrzebuje. [/SIZE]Tylko taki jak pastusz krowie na rowie wyłożony tzn w szklankach czy łyżkach te składniki bo nie mam wagi kuchennej a w internecie wszystko w g i dkg
Ja z reguły robię z tego przepisu:

Ok 20 szt takich mniejszych wychodzi.
pół kostki masła lub margaryny
2 szkl mąki pszennej
3/4 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mleka
1 jajko
łyżka rumu lub aromatu (np waniliowego)
owoce (np borówki) lub rodzynki lub kawałki czekolady-z czym tam chcesz

Roztopić masło i ostudzić. Wymieszać wszystkie sypkie skladniki i dodać pozostałe. Wymieszać powoli i niezbyt dokładnie,mogą pozostać grudki. Napełnić papierowe foremki masą do połowy foremki,włożyć w ciasto po kilka owoców/rodzynek. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 20 minut. Ja najchętniej robię z lukrem cytrynowym,bo lubię takie trochę kwaskowate ze słodkim.

Cytat:
hej

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Dzięki
W racy go namówili na szczepienie,że zależy im by pracownicy byli zdrowi. Nawet bon jakiś na zakupy za zaszczepienie się dali. A mówiłam mu,że to zły pomysł ...

Cytat:

Książkę historyczną.
Stary 2013-12-06, 14:47   #4699
forester
Zadomowienie

Cały rano i do teraz prądu nie miałam! Chyba wysprzątała dom za wszystkie czasy!

Mała najważniejsze, że mąż cały, auto rzecz nabyta, na pewno byliście ubezpieczeni. Wszystko się ułoży.

Mariee kciuki, żeby mieszkanie okazało się TYM mieszkaniem

Anioołku pod choinkę kupiłam mężowi wypasioną elektryczną szczoteczkę do zębów. Wole prezenty praktyczne od romantycznych,a mój mąż szczotkuje zęby wręcz maniakalnie więc wiem, że mu się to przyda.

Migotko mój apetyty do dupy jest, na dodatek mam poranne mdłości co któryś tam poranek.

Mezaga, Tajeczka kciuki za wizyty.

Widzę, że każda ma wizję wcześniejszego rozpakunku. Mi każdy powtarza, że się wcześniej rozpakuje, od mojej Pani Doktor na moim mężu kończąc. Mam nadzieję, że nastąpi to jednak w 2014 roku i nie daj Boziu w Święta, bo bym się najeść jeszcze chciała!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:47   #4700
Le La
Zadomowienie

Uff wrocilam z szybkich zakupow,ale wieje

My z mezem tez nie kupujemy sobie prezentow pod choinke. Za to czesto kupujemy sobie jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki tak bez okazj.

mariee trzymam kciuki, zeby wypalilo to mieszkanko.

migotka super, ze na wizycie wszystko ok.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:48   #4701
em ma
Zadomowienie

Witajcie! Jak ja nie lubię zimy
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Przed chwilą odezwał się do mnie mój były... powiedział, że nie wie czy chce zakładać ze mną rodzinę i nie wie co do mnie czuje, ale muszę mu mówić co tam z dzieckiem. Zabiło mnie to na wieczór kompletnie, chciałabym zapaść w zimowy sen i obudzić się już na poród. Z odebranymi mu prawami rodzicielskimi... To tylko marzenia oczywiście
Co za debil...współczuję użerania się z takim pacanem
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam efekt przystrzyzenia to nie wiedziałam czy śmiać sie czy płakać
Potem próbowałam tylko doprowadzić się do ładu

Ale to chyba ostatni raz przed porodem
mi się akurat udało przystrzyc dzień przed
Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Mi mija piąty dzień w szpitalu ale dzis juz wychodzimy do domku i za mieisac na cesarkę w sumie nie było tu tak zle, troche sie nagladalam, kilka nocnych akcji bylo...wczoraj jedna z dziewczyn urodzila, poszlysmy ze wspollokatorka ja odwiedzic i nie wiem czy sie smiac czy plakac....ale poprosila nas zebysmy podaly jej dzidziusia ktory byl w wozeczku obok lozka i obie zareagowalysmy na to: "nieeeee ja się boję"...wspolokatorka jest w 35 tygodniu a ja w 34....mam nadzieje ze swoje dziecko nie bede sie brala wziac na rece......

dzis wreszcie zobacze wozeczek ktory nam przyszedl 2 dni temu. juz nie moge sie doczekacwidzialam ttylko fotelik maxi cosi bo maz mi przyniosl do szpitala- troche smiesznie wygladal jak wszedl na patologie ciazy z tym fotelikiem
Ze swoim dzieciątkiem jest całkiem inaczej nie wiem skąd, ale jakoś człowiek wie jak się obchodzić z takim maluszkiem
Cytat:
Hej Kochane,
u mnie noc nieprzespana po raz pierwszy w tej ciąży...

Mąż wracał wieczorem z Arkadii i jakiś złamas chciał zdążyć i przejechać na "głębokim pomarańczowym" i wjechał mojemu mężowi w bok samochodu. Na szczęście jemu nic się nie stało i dzięki Bogu, że przez zgagę zrezygnowałam z wieczornych zakupów...
Zanim przyjechała policja minęło półtorej godziny, zanim złożyli zeznania (chociaż się ch.. nie wymigiwał) kolejna godzina, zanim przyjechało pzu assistance kolejny czas, powrót do domu i tak dotarł na 2 :/
A ja w domu z nerwów szalałam, bo co prawda powiedział, że jemu nic nie jest, ale z samochodem to się chyba musimy pożegnać, więc wyobraźnia pracuje. 1,5 roku, prosto z salonu, a teraz kończymy remont, który kosztuje nas dwa razy tyle co chcialiśmy na niego wydać i dzidziuś zaraz, szczepionki itd i jak tu teraz jeszcze nowe auto kupować, ech masakra....

Emilka chyba wyczuwała moje nerwy, bo od 22 kiedy mąż zadzwonił do 3 tak dawała czadu, że błagałam ją by poszła spać i dała spokój mojej wątrobie.

Dziewczyny, uważajcie błagam na drogach. Teraz jest ślisko, deszcze, śniegi, a nie wiadomo jacy wariaci za drugą kierownicą. :/
Współczuję takich przeżyć! Najważniejsze, ze mężowi się nic nie stało-reszta sama się ułoży
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszła paczka z apteki gemini i zapakowali mi zły zestaw początkowy butelek z tommee tippee. Zamawiałam 2 butelki antykolkowe 150ml, dwie zwykle 240ml, kubek niekapek i smoczek, a dostałam zwykłe butelki 2x 150ml i 2x 240ml, niekapek i 3 smoczki. Zestaw, który zamawiałam był droższy i chyba zaraz naskrobię do nich maila, ale fakt zapakowane tak, że odstresowacz w postaci folii bąbelkowej chyba wezmę ze sobą na porodówkę
A ja trochę z innej beczki. Po doświadczeniach z Dorotką nie zamówiłabym zestawu butelek. Nie wiem czy wszystkie dzieci są tak wybredne, ale mojej przypasowała dopiero 3 butla dr Brown dla wcześniaków bee, nuk bee, dopiero awent natural jej przypadł do gustu tym sposobem zostałam z dwiema butelkami które są bezużyteczne na ten czas. Dziecko ma jednak najwięcej do powiedzenia w tej kwestii Plusem jest to, że w sumie na butelki wydałam 35zł (nuka dostałam w gratisie). Jakbym wywaliła ponad 100 zł na zestaw a mała by nie chciała z niego korzystać to bym się wkurzyła
Stary 2013-12-06, 14:49   #4702
maruda80
Zakorzenienie

W szkole sredniej z szatni ukradli mi pelne buty- nówki, modne jak na tamte czasy. Bylo to pózna jesienia, tyle dobrze ze mialam wtedy wf i wracalam do domu w tenisówkach a nie papuciach (dojezdzalam pkp i busem).

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:53   #4703
magnusia
Zakorzenienie

Jeju jaka u mnie zadymka- cały samochód mam zawiany i bede musiała omiatać.

Gratuluje pomyślnych badań i wyników, bardzo sie cieszę że wszystkie mamuśki zdrowe

Co do wesel- też jestem zdania że to jedna z najfajniejszych imprez w życiu. Nasze wesele było super, było takie jak chcieliśmy, wszystko było tak jak chciałam i było cudownie- mogłabm jeszcze raz
Stary 2013-12-06, 14:53   #4704
lidkaa82
Zadomowienie

gosia dzieki za przepis dobra kobieto. Dałaś mi nadzieję ze w końcu zrobie te muffinki
Stary 2013-12-06, 15:01   #4705
demonyianioly
Rozeznanie

Miałam koszmarną noc, całą przepłakaną i nieprzespaną. Teraz trochę dosypiam w dzień. Mikuś wariował jak wściekły w brzuchu...
Nie wiem czego ten głupek wczoraj dokładnie chciał i jaki zamierzał osiągnąć efekt. Wiem, że w jednym momencie byłam dla niego kobietą życia, najważniejszą osobą, rodziną. W ciągu miesiąca jego postawa się zmieniła.
Zamierzam go ignorować, nie poinformowałam go o niczym. Drążył dlaczego wytłumaczyłam, że to nie jego sprawa. Dziecko to nie małpka w zoo, że będzie sobie przyjeżdżał i oglądał raz na jakiś czas. A co ze mną? Ja będę siedzieć w pieluchach, płaczach i chorobach zupełnie sama...
Tak więc puki sobie radzę finansowo, poczekam i zobaczę czy sam się pofatyguje po uznanie go jako ojca.
Inaczej Mikusia nie zobaczy na oczy. Żeby być ojcem trzeba na to zasłużyć, trzeba ponieść jakieś obowiązki. Nie tylko oglądnąć już urodzone dziecko. Pyta teraz o zdrowie, bo moja niedoszła teściowa mu rozjaśniła roztaczającą się przed nim przyszłość.
Jak dla mnie człowiek skory do porzucenia matki dziecka z dnia na dzień, odcięcia od pieniędzy ( bo ciągle obiecywał co to nie kupi. Zostałam sama chodząc do zeszłego tygodnia w balerinach, bo ZUS się spóźniał. Miałam zablokowany telefon, nie miałam ani grosza na nic i go to nie obchodziło choć prosiłam. Powiedział mi któregoś razu, że to moi rodzice mają obowiązek mnie utrzymywać), więc jak dla mnie taki facet jest niezrównoważony. Chcę dla siebie i dziecka jak najlepiej i jego istnienie w naszym życiu uważam za złe dla nas.
Teraz kiedy już z pieniążkami mi się unormowało nie spieszy mi się, że w ciągu sekundy muszę mieć alimenty. On planuje przyjechać w styczniu. Zobaczę czy pójdzie sam do sądu czy ja będę musiała.
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:16   #4706
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
gosia dzieki za przepis dobra kobieto. Dałaś mi nadzieję ze w końcu zrobie te muffinki

Proszę

A co do przeliczania gramów z przepisów,to ja korzystam z tej strony:

http://www.ilewazy.pl/przelicznik#pr...a-lyzka-sztuka
Stary 2013-12-06, 15:26   #4707
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
U nas też wisi żarówka - w sumie założona tylko dlatego, żeby gościowi od podłogi rozjaśnić robotę

Jutro MOŻE uszyję firanki do tego pokoju. I to będzie na tyle. Pewnie dopiero na wiosnę jak dzieci pozwolą to gdzieś dalej pojedziemy meble oglądać.
Meble to najpierw może warto w internecie sobie jakieś powybierać a później jechać tylko do konkretnych sklepów pomacać i pooglaðać dokłądniej.

Cytat:

W racy go namówili na szczepienie,że zależy im by pracownicy byli zdrowi. Nawet bon jakiś na zakupy za zaszczepienie się dali. A mówiłam mu,że to zły pomysł ...
Mój co roku się szczepi i w zawsze lekko przeziębiony był, jakieś małe l4 się trafiało. O dziwo w tym roku dzielnie się trzyma i po szczepieniu zdrów jak ryba
Stary 2013-12-06, 15:29   #4708
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Dzień dobry . U mnie też wiatr szaleje, a ja jestem wniebowzięta, że nie muszę nigdzie nosa wyściubiać i mogę spędzić ten dzień pod ciepłym kocykiem. Nadrobiłam wszystko, pocytowałam, ale tradycyjnie już, część cytatów wcięło .
EDIT: Jednak nie jestem na bieżąco. W połowie pisania posta przyszli goście koleżanka i jej 4-miesięczny synek .

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i wsparcie. Dziś już myślę bardziej optymistycznie i wierzę, że Kacper urodzi się nie tylko zdrowy, ale i śliczny .

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię straszyć ale z Twojego opisu wynika że masz to samo co ja U mnie też wychodzi własnie gdy się podnoszę z pozycji leżącej.. Lub gdy Gutek za bardzo kopie w to miejsce i mi wypycha W każdym razie ja się nie przejmuję, bo słyszałam że to prosty zabieg, jedynie staram się wstawać z pozycji na boku, nie noszę już kompletnie nic co jest choćby trochę cięższe żeby nie powiększyć, no i właśnie zdecydowałam się na cc - nie bo jest to wskazane, a po prostu moja ciocia która pracuje jako pielęgniarka tak mi poradziła, a ja idę za jej opinią Ale jeszcze będę o tym gadała z moim ginem i wtedy napiszę wszystko co i jak!
No, myślę, że mam tą przepuklinę. I w sumie to już też się tym nie będę zadręczać, bo i po co? Póki co, nic nie zdziałam prócz tego, że będę się oszczędzać (co i tak robię) i nie napinać brzucha. Poród mam przez cc, więc to też plus. I liczę na to, że ta przepuklina sama się uleczy . Będzie dobrze, nie?
Cytat:
A tak przy okazji widziałyście:http://9gag.tv/v/1863 ? Uśmiałam się niesamowicie, to jest po prostu przesłodkie <3
Widziałam . TŻ mi pokazał, gdyż iż poczuł się zainspirowany . Aż się boję co to będzie kiedyś...
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Jutro oglądamy mieszkanie! A dziś mąż zabrał mnie na pizze, w ramach przeprosin za swoje zachowanie.. i za to że mnie denerwował. Ciekawe jak do tego doszedł..
Super . I oby tak już zostało. Koniecznie daj znać jak mieszkanko.
Cytat:
Mężowi mojemu corcie wcisneli na ręce, biedny po minucie mówi " rusza się weźcie ja ode mnie"
Hmmm, rozumiem w pełni .
Cytat:
Tak jak obiecałam chwalę się pierwszą bryką syna i przewijakiem

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Mi mija piąty dzień w szpitalu ale dzis juz wychodzimy do domku i za mieisac na cesarkę w sumie nie było tu tak zle, troche sie nagladalam, kilka nocnych akcji bylo...wczoraj jedna z dziewczyn urodzila, poszlysmy ze wspollokatorka ja odwiedzic i nie wiem czy sie smiac czy plakac....ale poprosila nas zebysmy podaly jej dzidziusia ktory byl w wozeczku obok lozka i obie zareagowalysmy na to: "nieeeee ja się boję"...wspolokatorka jest w 35 tygodniu a ja w 34....mam nadzieje ze swoje dziecko nie bede sie brala wziac na rece......
O, fajnie, że już do domku. A cesarkę masz ze wskazań medycznych?
Co do lęku przed braniem dziecka na ręce - też mam, ale myślę, że ze swoim będzie jakoś łatwiej i spontanicznie.
Cytat:
Mąż wracał wieczorem z Arkadii i jakiś złamas chciał zdążyć i przejechać na "głębokim pomarańczowym" i wjechał mojemu mężowi w bok samochodu. Na szczęście jemu nic się nie stało i dzięki Bogu, że przez zgagę zrezygnowałam z wieczornych zakupów...
No serio, dzięki Bogu... I super, że nikomu nic się nie stało
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
też go nabyłam w drodze zakupu w DDD jeszcze nie prałam, więc nie wiem jak się po praniu zachowuje. W każdym razie położne na SR zachwalały otulaczki, bardzo ułatwiają karmienie w pierwszych dniach jak taki kokon się przystawia, a nie wymachujące rączkami na wszystkie strony nerwowo dziecko mówiły, że jak ktoś nie czuje potrzeby kupować, to dobrze sprawdza się też większa flanela, którą też tak dziecko można poowijać.

Natomiast jak się ktoś deklaruje, że chce być z tą jedną jedyną osobą, to powinien liczyć się też z minusami tej sytuacji. Czyli z brakiem rozywek seksualnych poza związkiem, tak się sprawy mają dla mnie. Dlaczego ktoś ma korzystać z poczucia stabilizacji, bezpieczeństwa, zaufania towarzyszącego relacji monogamicznej, a jednocześnie korzystać z opocji dostępnych dla tych "nieustabilizowanych" ?...

Wiem, że często świat funkcjonuje inaczej i to mnie boli.
PawMaj13 i SunShineDoll, dzięki za info o otulaczkach. Postanowiłam kliknąć Kacprowi brązowy .
A co do wierności w związkach "stałych" mam identyczne zdanie. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym/chciałabym wybaczyć zdradę, podobnie jak nie mogłabym sobie wyobrazić, że zdradzam. A mam już tyle lat i taki staż bycia razem, że wiem, że różnie może być, los płata figle i czasem pojawia się ktoś, kto mógłby zawrócić w głowie. Wtedy najlepiej wiać do ukochanej osoby zanim zauroczenie rzuci się na mózg .
Cytat:
Dzisiaj o 18 wizyta. Trzymajcie kciuki, żeby mi się szyjka za bardzo nie skróciła.
Trzymam kciukasy za cały trópaczek .

Wczoraj przyszedł kosz Mojżesza i jestem z niego bardzo zadowolona. Do kosza dostałam materacyk, 2 prześcieradełka do materacyka, kołderkę, poduszkę, kocyk z polaru, miękki przewijak i maskotkę żyrafkę. Wszystkie elementy też są z żyrafką. Stan bez zarzutu .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 15:37   #4709
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Akkma: Jakie to płatki owsiane szamałaś? Pokaż bo nie wiem <oblizuję się>
Ale chodzi Ci o płatki owsiane czy ciastka owsiane ?

Cytat:

Bylyscie grzeczne? Był mikołaj u was?
Był Ale troszkę przegiął pałkę Umówiłam się z mikołajem na prezenty w stylu pierdoły za 2 dyszki. Więc kupiłam mikołajowi książkę za 24 zł. Zaglądam dzisiaj pod poduchę, a tam zegarek za 4 stówki .
Idealnie trafiony w mój gust Także tego, nie mogłam się długo złościć

Cytat:
Hej, ja juz czekam na wizyte u diabetologa na ogol z tad wychodze zla albo zawiedziona... az sie boje.
Kciuki prosim
Też byłam dzisiaj u cukrowego Powiedzieli mi, że mam super wyniki i już nie muszę przychodzić Cukier niestety dalej mam mierzyć, ale wystarczy, że będę pokazywała wyniki mojej gince

Cytat:
Jeszcze mój luby od rana lata podjarany bo nie wie czy z naszego syna zrobić przyszłego piłkarza czy boksera Rozczula mnie trochę z tymi wielkimi przyszłościowymi planami, na pewno nie zgodzę się na nic co by miało skrzywdzić Gucia, ale oboje uważamy że sporty są rozwijające (ja trenowałam capoeire, mój tż boks i piłkę) i teraz chodzi napalony jak diabli wizją jak kupi Gutkowi maleńkie bokserskie rękawice i będzie go ćwiczył stopniowo Oczywiście plany planami a tak naprawdę czas pokaże swoje ale słodki jest ten mój men robiąc te wszystkie plany
Haha mój tż już ma dla małej maleńką rękawicę baseballową

Cytat:
Dziewczyny - pytanie z tych dziwnych. Bo rozplanowałam sobie dzień w łóżku i pomyślałam, że to co mogę zrobić to
"Ogromna lista wszystkiego co potrzebuję dla Gucia".
Widziałam na początku linki do wyprawek szpitalnych itd. ale mi ogółem chodzi o listę wszystkiego - z wanienkami, patyczkami do uszu, pieluchami tetrowymi itd - czy któraś z was widziała gdzieś w internecie taką listę lub sama robiła?
Podaj maila to podeślę Ci moją listę

Idę kąsać obiadek
Stary 2013-12-06, 15:43   #4710
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Meble to najpierw może warto w internecie sobie jakieś powybierać a później jechać tylko do konkretnych sklepów pomacać i pooglaðać dokłądniej.
Jeszcze jakby w sklepie było to co na necie to by problemu nie było.
U nas niby są sklepy z meblami Bodzio (które odrzuciłam już na starcie), Abra i BRW. Ale co z tego jak w tych sklepach większość mebli to sypialnie i wersalki. Mogę zamówić to co na necie jest ale tego nie obejrzę w sklepie
Taki urok mieszkania w małym miasteczku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości