|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Hej drogie kobietki
Wstałam o 11 i poza odwiedzaniem ubikacji raz na jakiś czas leżę cały czas w łóżku moim cieplutkim, odsłoniłam rolety żeby lepiej widzieć jaka jest na zewnątrz zawieja co potęguje uczucie przytulności wokół mnie Jeszcze mój luby od rana lata podjarany bo nie wie czy z naszego syna zrobić przyszłego piłkarza czy boksera Oczywiście plany planami a tak naprawdę czas pokaże swoje ale słodki jest ten mój men robiąc te wszystkie plany
|
|
|
|
#4682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prezentów dziewczyny co kupujecie waszym mężom pod choinnke ? Ja mam podwójny problem bo mąż ma też urodziny w wigilie i zawsze kupuję mu prezent ale nie mam zbytnio pomysłu . I pewnie będzie problem z kupnem bo sama już nie jeźdzę do miasta . Ja też twierdzę , że wesele to jest najlepsze impreza w życiu . Nam zostały 3 kartony wódki na chrzciny ![]() do tego masa win , jeszcze martini kilka butelek z wesela , likier czekoladowy masaaaa alkoholu Cytat:
herbatniki dżem z czarnej porzeczki herbatniki masa kajmakowa (lub gotuje mleko skondensowane słodkie) herbatniki krem karpatkowy ten gotowy bez gotowania herbatniki bita śmietana starta czekolada brytfane owijam szczelnie folią i wstawiam do lodówki na noc . Na drugi dzięn jest pyszny mięciutki . A dziś robie na biszkopcie biszkopt dżem z czarnej porzeczki krem karpatkowy biszkopt masa kajmakowa herbatniki bita śmietana starta czekolada |
||
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie jade odbrac kolyske )) Diabetolog powiedziala ze wyniki mam super ufff.... i co najwazniejsze, zaraz po urodzeniu mam zapomniec o cukrzycy. Jesc normalnie wg zalecen dla.matek karmiacych i to bedzie najwazniejsze. A cukier mam tylko w moczu raz wtyg sprawdzic i czasem dla ciekawosci z krwi. RACZEJ powinna mi ustapic kiedy ten.porod?!?!?!? Dopiero 2 msc po porodzie mam robic krzywa. Dziewczyny na koncowce jakasz apetyt? Bo ja mam brzuch dosc nisko, nie uciska zoladka, a sa dni ze na jedzenie patrzec nie moge. Co chwile m niedobrze, no prawie jak na poczatku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4684 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do prezentów pod choinkę, to moją uwagę przykuły męskie bokserki z tego filmiku (zupełnie nie wiem dlaczego
) :http://www.andrewchristian.com/ (Filmik po prawej u góry) ![]() omomomom
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
Powiem wam że co do Polaków/złodziei to niestety szczera prawda i tak jak Gosia pisze, np większość uważa że jak z pracy wynosi rózne rzeczy to to nie kradzież
Ale spotkałam i inne przykłady. Kiedyś byłam taka zdolna że w hipermarkecie zostawiłam torebke na stoisku bo wybierałam jakąś książke. I kobitka znalazła, zaniosła do punktu obsługii klienta, poprosiła o ogłoszenie ale torebki im nie oddała tylko czekała na mnie żeby ktoś z obsługii nic nie wyjął. Baaardzo jej byłam wdzięczna. Z kolei moja kumpela miała przygode ze stała za mega pijanym gościem do bankomatu, takiego co się wchodzi do takiej budki i przyszła jej kolej a tu w bankomacie 1000zł lezy. Facet był tak zapity że nie odebrał pieniędzy. I ona go przez pół starówki goniła żeby mu oddać tą kase. A on nawet za dobrze nie wiedział co się dzieje. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Dziewczyny jakiś dobry, niezawodny przepis na muffinki potrzebuje. Tylko taki jak pastusz krowie na rowie wyłożony tzn w szklankach czy łyżkach te składniki bo nie mam wagi kuchennej a w internecie wszystko w g i dkg
|
|
|
|
#4686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Ja zawsze kupuję mu jakąś pierdołę z okazji Mikołajek i coś "grubszego" z okazji urodzin. W tym roku miałam kilka pomysłów - wiertarko-wkrętarka, wypasiony kubek termiczny do samochodu, elektryczna maszynka do golenia (padło na to ostatnie). I do tego kupiłam mu ciepłą piżamę w HMie, bo narzeka, że mu doopa w nocy marznie |
|
|
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do apetytu - ja ciągle chodzę głodna i podjadam, skubie, przeżuwam, podbieram coś. Brzuch też mam dosyć nisko. Nie czuję żeby cisnął mi na żołądek (na szczęście).
|
|
#4688 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety taka pora roku jest, połowa moich znajomych pociąga nosami i unikam ich póki co bo sama załapuję jak magnez :/mengazhu, magnusia wrzuciłam zdjęcie swojej przepukliny jak ona wygląda, jeżeli chcecie mogę wrzucić jeszcze raz to was może pewnie uspokoi, jak coś piszcie Cytat:
Twoja córcia będzie z duma nosiła to imię! (Jakby co miło mi, Zuzia jestem )Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
hej
poproszę o kciuki, bo właśnie na wizytę, będę szła wrócę i nadrobię ![]() jeszcze kurcze wyniki mi potrzebne a stronka nie chce działać |
|
|
|
#4690 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - pytanie z tych dziwnych. Bo rozplanowałam sobie dzień w łóżku i pomyślałam, że to co mogę zrobić to
"Ogromna lista wszystkiego co potrzebuję dla Gucia". ![]() Widziałam na początku linki do wyprawek szpitalnych itd. ale mi ogółem chodzi o listę wszystkiego - z wanienkami, patyczkami do uszu, pieluchami tetrowymi itd - czy któraś z was widziała gdzieś w internecie taką listę lub sama robiła? ![]() ![]() ![]() P.S. Przepraszam jeżeli podawałyście już coś takiego wczesniej ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
My nie robimy sobie nigdy prezentów ani pod choinkę ani na Mikołaja. Raz czy dwa kupiliśmy sobie coś wspólnego.
Właśnie wróciliśmy ze sklepów meblowo oświetleniowych. Coś ten nasz duży pokój dłuuuuugo pozostanie pusty bo w naszym mieście nie znaleźliśmy kompletnie nic co by nam pasowało
|
|
#4692 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dla Eryka dużo zdrowia. Przypadek Twojego męża tylko potwierdza, że te szczepienia na grypę to jakaś ściema. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Właśnie wyszła ode mnie babeczka sprzedająca staniki do karmienia. W efekcie mam dwa super dopasowane biustonosze i, mimo że nieusztywniane, wydają się świetnie podtrzymywać biust. |
||||
|
|
|
#4693 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż też kilka lat z rzędu szczepił sie w pracy i zawsze po tej szczepionce chorował i ciągnęła się ta choroba za nim tygodniami. W końcu odpuścił sobie i od dwóch lat spokój, co najwyżej katar. Tak ze osobiście nie polecam
|
|
|
|
#4695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U na po remoncie chyba z pół roku wisiała żarówka na kablu w dużym bo żadna lampa nam się nie podobała. W końcu kupiliśmy 'tymczasową' kulę w ikei i nadal szukamy czegoś co nam będzie odpowiadało, tylko ta tymczasowość już chyba z rok trwa
|
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo przecież od CZEGO JA TAM JESTEM.Innym razem w autobusie znalazłam kartę miejską jakiejś dziewczyny, poszukałam, napisałam, i jje mama przyszła ją odebrać... przyniosła mi ogromną czekoladę, i jakby mogła to zaczęłaby mnie całować ![]() Jeszcze innym razem znalazłam portfel, przed kościołem... gruby plik pieniędzy! Zaniosłam na plebanię. Ksiądz pod koniec mszy głosił, że właściciel się znalazł, i jest niezwykle wdzięczny. Kiedyś też znalazłam portfel, i babka mi dała 30 zł (opierałam się) znaleźnego :P W przymierzalni w sklepie znalazłam tez kiedyś telefon, i zadzwoniłam do "misiu", dziewczyna omal nie zemdlała, taka była przerażona strata telefonu. Są ludzie i parapety..... Ja tylko zawsze miałam nadzieję, że jesli ja jestem w porządku do kogoś, to moż ekiedys ktoś będzie w stosunku do mnie. Nie zawsze działa..... Lecimy mieszkanie oglądać!!
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro MOŻE uszyję firanki do tego pokoju. I to będzie na tyle. Pewnie dopiero na wiosnę jak dzieci pozwolą to gdzieś dalej pojedziemy meble oglądać.
|
|
|
#4698 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ok 20 szt takich mniejszych wychodzi. pół kostki masła lub margaryny 2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl mleka 1 jajko łyżka rumu lub aromatu (np waniliowego) owoce (np borówki) lub rodzynki lub kawałki czekolady-z czym tam chcesz Roztopić masło i ostudzić. Wymieszać wszystkie sypkie skladniki i dodać pozostałe. Wymieszać powoli i niezbyt dokładnie,mogą pozostać grudki. Napełnić papierowe foremki masą do połowy foremki,włożyć w ciasto po kilka owoców/rodzynek. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 20 minut. Ja najchętniej robię z lukrem cytrynowym,bo lubię takie trochę kwaskowate ze słodkim. ![]() ![]() Cytat:
W racy go namówili na szczepienie,że zależy im by pracownicy byli zdrowi. Nawet bon jakiś na zakupy za zaszczepienie się dali. A mówiłam mu,że to zły pomysł ... Cytat:
Książkę historyczną.
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
Cały rano i do teraz prądu nie miałam! Chyba wysprzątała dom za wszystkie czasy!
Mała najważniejsze, że mąż cały, auto rzecz nabyta, na pewno byliście ubezpieczeni. Wszystko się ułoży. Mariee kciuki, żeby mieszkanie okazało się TYM mieszkaniem ![]() Anioołku pod choinkę kupiłam mężowi wypasioną elektryczną szczoteczkę do zębów. Wole prezenty praktyczne od romantycznych,a mój mąż szczotkuje zęby wręcz maniakalnie więc wiem, że mu się to przyda. Migotko mój apetyty do dupy jest, na dodatek mam poranne mdłości co któryś tam poranek. Mezaga, Tajeczka kciuki za wizyty. Widzę, że każda ma wizję wcześniejszego rozpakunku. Mi każdy powtarza, że się wcześniej rozpakuje, od mojej Pani Doktor na moim mężu kończąc. Mam nadzieję, że nastąpi to jednak w 2014 roku i nie daj Boziu w Święta, bo bym się najeść jeszcze chciała!
|
|
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
Uff wrocilam z szybkich zakupow,ale wieje
![]() My z mezem tez nie kupujemy sobie prezentow pod choinke. Za to czesto kupujemy sobie jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki tak bez okazj. mariee trzymam kciuki, zeby wypalilo to mieszkanko. migotka super, ze na wizycie wszystko ok. |
|
|
|
#4701 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Jak ja nie lubię zimy
![]() Cytat:
Cytat:
mi się akurat udało przystrzyc dzień przed![]() Cytat:
nie wiem skąd, ale jakoś człowiek wie jak się obchodzić z takim maluszkiemCytat:
Cytat:
dr Brown dla wcześniaków bee, nuk bee, dopiero awent natural jej przypadł do gustu tym sposobem zostałam z dwiema butelkami które są bezużyteczne na ten czas. Dziecko ma jednak najwięcej do powiedzenia w tej kwestii Plusem jest to, że w sumie na butelki wydałam 35zł (nuka dostałam w gratisie). Jakbym wywaliła ponad 100 zł na zestaw a mała by nie chciała z niego korzystać to bym się wkurzyła
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
W szkole sredniej z szatni ukradli mi pelne buty- nówki, modne jak na tamte czasy. Bylo to pózna jesienia, tyle dobrze ze mialam wtedy wf i wracalam do domu w tenisówkach a nie papuciach (dojezdzalam pkp i busem).
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jaka u mnie zadymka- cały samochód mam zawiany i bede musiała omiatać.
Gratuluje pomyślnych badań i wyników, bardzo sie cieszę że wszystkie mamuśki zdrowe ![]() Co do wesel- też jestem zdania że to jedna z najfajniejszych imprez w życiu. Nasze wesele było super, było takie jak chcieliśmy, wszystko było tak jak chciałam i było cudownie- mogłabm jeszcze raz
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
gosia dzieki za przepis dobra kobieto. Dałaś mi nadzieję ze w końcu zrobie te muffinki
|
|
|
|
#4705 |
|
Rozeznanie
|
Miałam koszmarną noc, całą przepłakaną i nieprzespaną. Teraz trochę dosypiam w dzień. Mikuś wariował jak wściekły w brzuchu...
Nie wiem czego ten głupek wczoraj dokładnie chciał i jaki zamierzał osiągnąć efekt. Wiem, że w jednym momencie byłam dla niego kobietą życia, najważniejszą osobą, rodziną. W ciągu miesiąca jego postawa się zmieniła. Zamierzam go ignorować, nie poinformowałam go o niczym. Drążył dlaczego wytłumaczyłam, że to nie jego sprawa. Dziecko to nie małpka w zoo, że będzie sobie przyjeżdżał i oglądał raz na jakiś czas. A co ze mną? Ja będę siedzieć w pieluchach, płaczach i chorobach zupełnie sama... Tak więc puki sobie radzę finansowo, poczekam i zobaczę czy sam się pofatyguje po uznanie go jako ojca. Inaczej Mikusia nie zobaczy na oczy. Żeby być ojcem trzeba na to zasłużyć, trzeba ponieść jakieś obowiązki. Nie tylko oglądnąć już urodzone dziecko. Pyta teraz o zdrowie, bo moja niedoszła teściowa mu rozjaśniła roztaczającą się przed nim przyszłość. Jak dla mnie człowiek skory do porzucenia matki dziecka z dnia na dzień, odcięcia od pieniędzy ( bo ciągle obiecywał co to nie kupi. Zostałam sama chodząc do zeszłego tygodnia w balerinach, bo ZUS się spóźniał. Miałam zablokowany telefon, nie miałam ani grosza na nic i go to nie obchodziło choć prosiłam. Powiedział mi któregoś razu, że to moi rodzice mają obowiązek mnie utrzymywać), więc jak dla mnie taki facet jest niezrównoważony. Chcę dla siebie i dziecka jak najlepiej i jego istnienie w naszym życiu uważam za złe dla nas. Teraz kiedy już z pieniążkami mi się unormowało nie spieszy mi się, że w ciągu sekundy muszę mieć alimenty. On planuje przyjechać w styczniu. Zobaczę czy pójdzie sam do sądu czy ja będę musiała.
|
#4706 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Proszę ![]() A co do przeliczania gramów z przepisów,to ja korzystam z tej strony: http://www.ilewazy.pl/przelicznik#pr...a-lyzka-sztuka
|
|
#4707 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4708 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
. U mnie też wiatr szaleje, a ja jestem wniebowzięta, że nie muszę nigdzie nosa wyściubiać i mogę spędzić ten dzień pod ciepłym kocykiem. Nadrobiłam wszystko, pocytowałam, ale tradycyjnie już, część cytatów wcięło .EDIT: Jednak nie jestem na bieżąco. W połowie pisania posta przyszli goście koleżanka i jej 4-miesięczny synek .Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i wsparcie. Dziś już myślę bardziej optymistycznie i wierzę, że Kacper urodzi się nie tylko zdrowy, ale i śliczny .Cytat:
. Będzie dobrze, nie? Cytat:
![]() . Aż się boję co to będzie kiedyś...Cytat:
. I oby tak już zostało. Koniecznie daj znać jak mieszkanko.Cytat:
.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do lęku przed braniem dziecka na ręce - też mam, ale myślę, że ze swoim będzie jakoś łatwiej i spontanicznie. Cytat:
Cytat:
.A co do wierności w związkach "stałych" mam identyczne zdanie. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym/chciałabym wybaczyć zdradę, podobnie jak nie mogłabym sobie wyobrazić, że zdradzam. A mam już tyle lat i taki staż bycia razem, że wiem, że różnie może być, los płata figle i czasem pojawia się ktoś, kto mógłby zawrócić w głowie. Wtedy najlepiej wiać do ukochanej osoby zanim zauroczenie rzuci się na mózg .Cytat:
.Wczoraj przyszedł kosz Mojżesza i jestem z niego bardzo zadowolona. Do kosza dostałam materacyk, 2 prześcieradełka do materacyka, kołderkę, poduszkę, kocyk z polaru, miękki przewijak i maskotkę żyrafkę. Wszystkie elementy też są z żyrafką. Stan bez zarzutu |
|||||||||
|
|
|
#4709 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Był Ale troszkę przegiął pałkę Umówiłam się z mikołajem na prezenty w stylu pierdoły za 2 dyszki. Więc kupiłam mikołajowi książkę za 24 zł. Zaglądam dzisiaj pod poduchę, a tam zegarek za 4 stówki . Idealnie trafiony w mój gust ![]() Cytat:
Powiedzieli mi, że mam super wyniki i już nie muszę przychodzić Cytat:
![]() Cytat:
Idę kąsać obiadek
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas niby są sklepy z meblami Bodzio (które odrzuciłam już na starcie), Abra i BRW. Ale co z tego jak w tych sklepach większość mebli to sypialnie i wersalki. Mogę zamówić to co na necie jest ale tego nie obejrzę w sklepie ![]() Taki urok mieszkania w małym miasteczku.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Wstałam o 11 i poza odwiedzaniem ubikacji raz na jakiś czas leżę cały czas w łóżku moim cieplutkim, odsłoniłam rolety żeby lepiej widzieć jaka jest na zewnątrz zawieja co potęguje uczucie przytulności wokół mnie

zresztą jeszcze 4 buteleczki trzymamy na chrzciny ...taki zwyczaj u nas na

Twoja córcia będzie z duma nosiła to imię!
a w nocy jeszcze u mnie burza z piorunami a my sami w domku, pod lasem na końcu świata 

Na szczęście jemu nic się nie stało i dzięki Bogu, że przez zgagę zrezygnowałam z wieczornych zakupów...
i chyba zaraz naskrobię do nich maila, ale fakt zapakowane tak, że odstresowacz w postaci folii bąbelkowej chyba wezmę ze sobą na porodówkę
16.06.2012
<3
.