Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-09, 14:29   #3451
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
o własnie-miałam pytac w jakim płynie myjecie butelki?bo ja zawsze myłam białym jeleniem ale u mnie w miescie ostatnio brak wiec zakupiłam płyn Froscha a z tego nie jestem zadowolona :/
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
w szczecinie to samo! nigdzie nie moge dostac bilaego jelenia do mycia naczyn a jest super do butelek. wczoraj kupilam nuka, rzadki jak woda i 19,99 ale tez sie sprawdza tylko cena zaporowa
Ja używam Nuka, kupuję u r_p77 zapasy po 13,99

Cytat:
Wiecie co..korci mnie zeby w najblizszych dniach ubrac choinke ,tyle ze to przeciez za wczesnie..a kiedy wy ubieracie?
w tamtym roku ubraliśmy dzień przed wigilią, bo małż wtedy kupił za połowę ceny

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nuda moje dziecko znowu śpi, już dzisiaj 3 drzemka no jak nic wdał się z tym spankiem w mamusie
ja robię obiadek- zupka jarzynowa i spaghetti

ja suknię ślubną sprzedałam chyba 2 miechy po ślubie
Ja nawet swojej nie wystawiłam nigdzie

Kaśka, Mikiemu nic nie szkodzi po takiej ilości pomidorów? Ja tęsknię za makaronami

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:29   #3452
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
doskonale Cię rozumiem z tymi szczepieniami. Ja też do ostatnich chwil nie byłam przekonana, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na te NFZ + rota w dwóch dawkach, a po tym dodatkowo będą pneumo.

co do pogrubionego - wkurza mnie to trochę, że co bluzkę jakąś sprzed ciąży chcę założyć, to po chwili sobie uświadamiam, że nie mogę, bo przecież nie dam rady w niej karmić, chyba że podwinę ją do góry 2 tyg. temu wyskoczyłam do galerii żeby coś sobie kupić, no ale wszystkie ciuchy tak zabudowane, że nie da rady kp. Wróciłam więc z ciuchami dla Szymka

Szymek podobnie Mamy taki swój rytuał, że koło 11 wychodzimy na spacerek i jak coś nam się opóźnia, to marudny jest. A jak go zaczynam ubierać to się uspokaja i zaczyna przysypiać, wkładam go do wózia i śpi Wygląda to tak, że on po prostu nie może się doczekać spania w wóziu, bo niekiedy już zasypia jak go znoszę na dół na rękach

też mam nadzieję, że i moje cyce trochę zmniejszą swoją wielkość

nie lubię tego, ale moja położna też mi kiedyś tak zrobiła, później się już poprawiła i dzwoniła dzień, dwa wcześniej i się zapowiadała

ale numer! jak odpisywałam Ci na tego posta, to zadzwonił mi tel. Kto? POŁOŻNA, że zaraz będzie. Czyli jednak się nie poprawiła Dobrze, że w chałupie ogarnięte miałam.

Wychodzi na to, że to już ostatnia wizyta była, oglądała Szymka, bawiła się z nim, kładła na brzuszku, łapała za rączki. Stwierdziła, że rozwija się prawidłowo, wszystko jest ok i że faktycznie niesamowicie wysoko i długo trzyma sam główkę (w pionie i na brzuchu), ale ona nie widzi nic niepokojącego w napięciu mięśni.

masakra z tym księdzem A karuzelkę my mamy tiny love wyspa marzeń, kupiliśmy używaną z bateriami i nadal nie wymienialiśmy.

moi rodzice też mieli w weekend pierogowy maraton
wlasnie spojrzalam i tez mamy tiny love wyspa marzen... nie wiem co mi sie z tym rainforestem ubzduralo...ale faktycznie super trzymaja baterie

Cytat:
dzieki

praca jest kontraktowa, bo to na stoczni w norwegii. kontrakt na budowe statku czyli poki co jakies 2 lata. tz sie kabelkami zajmuje i swiatlowodami.
o ja, to znowu wyjedzie?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bajka no to konkretna fucha, graty dla męża

Dziewczyny a wiecie może/pamiętacie ile razy w tygodniu w podstawówce była religia?
chyba 2 razy...

maly wstal, no to sie pobyczylam, spadam ocierac lzy dobiegajace z wozka
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:30   #3453
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
gorgulek brawa dla miłoszka

Cytat:

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:31   #3454
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, a przy KP można makaron z tuńczykiem z puszki z oliwą z oliwek? Jak myślicie?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:31   #3455
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Kaśka, Mikiemu nic nie szkodzi po takiej ilości pomidorów? Ja tęsknię za makaronami
na moje nieszczęście-bo rośnie nic mu nie jest, wszystko jem

idę robić sosik

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:41   #3456
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej
Mój synek dostał na Mikołajki piękną koszulę i sweterek rozmiar 68. Niestety dla niego za małe. Obie rzeczy są nowe z metkami i bardzo eleganckie. Super na zbliżające się Święta
wrzucam link do koszuli http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b.../checked-shirt
zainteresowane Mamusie proszę o priv

Pozdrawiam "Mama Majowo-Czerwcowa 2013"

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-12-09 o 14:42
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:48   #3457
danielka88
Raczkowanie

dziewczyny doradźcie mi coś
Mam znów problem z karmieniem piersia, czy iść jeszcze dziś do pediatry pryw. czy poczekać do jutra czy coś się zmieni.?

dzisiaj mała zjadła o 6 rano i dopiero o 14 udało mi się wcisnąć jej ok 1/4 piersi. Karmie piersią tylko. A butelkę odstawiliśmy na dobre jakieś 4 tyg temu Nie chcę sprawdzać czy by z butli moje mleko ssała. Teraz sobie śpi już drugą godzinę-bardzo się zmęczyła bo walczyłyśmy z cycem od 10 rano. to dziś tylko 2 karmienia i jak się uda to jeszcze 2 będą.

tak jej się po szczepieniu pozmieniało A było już dobrze i chciała cyca bez nakładki silikonowej. Teraz już 3 dzień mamy taki Ale dziś jest horrror nic nie skutkuje. Kompletnie nic A może jej coś dolega? ma teraz 11 tyg. i do tej pory przybierała na dolnej granicy normy bo te problemy z cycem mamy już od ok 5 tyg. życia.
heelp już się całkiem załamałam tym macierzyństwem

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a przy KP można makaron z tuńczykiem z puszki z oliwą z oliwek? Jak myślicie?
myslę że tak Jadłam tuńczyka z puszki jak nie miała miesiąca i nic nie było. Ale trzeba spróbować wcześniej trochę bo tuńczyk może uczulać.
danielka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 14:52   #3458
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co..korci mnie zeby w najblizszych dniach ubrac choinke ,tyle ze to przeciez za wczesnie..a kiedy wy ubieracie?
Pewnie normalnie bysmy w ten weekend przed swietami ubrali, ale nie wiem czy wytrzymam Juz sobie wyobrazam jaka Amelka bedzie zachwycona wszystkimi swiecidelkami

Cytat:
Dziewczyny a wiecie może/pamiętacie ile razy w tygodniu w podstawówce była religia?
Chyba 2 razy.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

w ogole to H&M 2 raz z rzedu probowal mnie wy.... ale sie nie dalam...najpierw kupilam malemu koszule jeansowa za 12,95 Euro rozmiar 68... ale jak przyszlam do domu to stwierdzilam ze na swieta bedzie za duza a potem nie ma okazji do zalozenia i musza ja wymienic na wieksza zeby latem mial dobra i ladnie wygladal w wozku no ale schodzilo mi z wymiana i kiedys przychodze do H&M (mieszkam w malym miasteczku gdzie pare sklepow na krzyz, a ze dostalismy karty podarunkowe do H&M z okazji narodzin Bartka to czesto tam zagladam) i patrze, oczywiscie bez bluzki, ze moja bluzke przecenili na 7 Euro... no to niewiele myslac bach pod pache, kupilam, a za kilka dni oddalam stara a w zeszla srode kupilam malemu komplecik na chrzciny i mialam go prac ale jakos tak zeszlo ze nie zdazylam i lezy nietkniety... i dzisiaj przychodze do H&M a komplecik z 14,95 przeceniony na 7 euro... no to bach pod pache musze oddac ten stary... nie ma to jak żydem byc hahaha zaniedlugo umieszcza kartke "tej pani nie obslugujemy"
U mnie w hm marnie z przecenami ciuszkow dzieciecych Jakim zydem, tez bym tak zrobila :P

My na mikolaja dostalismy od tesciow ksiazke Pascala i Okrasy ta z lidla Jako ze oni juz chyba ze 3 maja Tesciowa kupuje rozne ciuchy itp, co tam w promocji akutar sie trafi, a jak sie w domu okazuje ze nie pasuje to idzie oddac i nikt nie rzada zwrotu naklejek

Cytat:
Ja bym zjadla, ale ja ogolnie wszystko jem No prawie wszystko... Mama ostatnio o fasolke po bretonsku pytala, ale poki co sie nie odwaze. No i na bigosik tez bym sie nie skusila. Ale np golobki jadlam, tak samo bob, pozniej sobie koperek pilam i byl luz pare bakow u Amelki poszlo, ale bez placzu i spinania wiec chyba ok

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 14:55   #3459
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki

co do religii hmmm to chyba jakies 2-3 razy w tyg, chociaz tak bylo w liceum. ale chyba podobnie jest jesli chodzi o podstawowke

w ogole jak dla mnie nie powinno byc takiego przedmiotu w szkole
No Tusia akurat będzie miała religię na Parafii, dwa razy w tygodniu i tak właśnie rozkminiałam,czy to nie za wiele. Znalazłam program nauczania religii w KEA w klasach 1-6 i mi się podoba
W ogóle wszystko mi się podoba, co tu ukrywać

[QUOTE=SAMBAdiJANEIRO;4408 3103]ale ciekawskie to babsko
Cytat:
Dlatego my będziemy chować po jakimś czasie część zabawek i wyciągać poprzednio ukryte i tak na zmianę, żeby się nie znudziły

Listki zaczepiają żabę i małpkę i one dupkami do Julka się ustawiają, co mnie wkurza i poprawiam, ale zaraz znów to samo

Co do ubranka, to chcieliśmy wystawić na All, ale jakoś nie ma czasu i pewnie będzie jak z moją suknią ślubną, która do tej pory wisi w szafie
A propos kuponu, to ja w sobotę nie wydrukowałam tej zniżki, a byłam na zakupach. Mówię pani przy kasie, że szkoda itd. Ona na to, czy mam internet w telefonie. To wlazłam na stronę, poinstruowała mnie gdzie ten kupon, ale zaczęła mi padać bateria, kliknęłam nie tam gdzie trzeba, więc ona na to: ok, tak dam pani zniżkę /QUOTE]

moi znajomi chowali zabawki i u nich to sie bardzo sprawdzalo wiec my tez tak bedziemy robic...

moja suknia slubna tez wisi w szafie, chociaz pare razy wystawialam na all i byla przez jakis czas w komisie... mam zamiar na swieta przywiesc ja do de, moze tu sprzedam bo w de handel uzywanymi rzeczami kwitnie ostatnio sprzedalam dywan z przedpokoju hahaha bo po przeprowadzce nie ma go gdzie polozyc a praktycznie uzytkowalismy przez pol roku...

ja mialam sukienke taka jakby posypana brokatem i tez balam ja sie oddac do pralni bo balam sie ze wszystko mi poodpada (w pralni chcieli ponad stowe za pranie a powiedzieli ze nie biora odpowiedzialnosci) i wypralam sama w wannie.... troche sie umeczylam i zuzylam prawie caly plyn do bieli ale dalo rade
no to bardziej postepowy ten kosciol! a dostalas w koncu to zaswiadczenie z kk?
Haha no to ja może też wystawię na niemieckim ebayu skoro oni tacy oszczędni.
Ale ogólnie to ja widzę,że ewangelicy też oszczędni są (no a jakby nie było wiele u nich jest związane z niemieckim sposobem życia i myślenia, ogólnie musi być ordung,są bardzo pracowici i oszczędni).

Wiesz co, to nawet nie jest tak bardzo kwestia postępu ile postrzegania wielu kwestii według doktryn Marcina Lutra Mają takie podejście do kwestii rodziny i posiadania dzieci. W KK małżeństwo jest po to, aby były dzieci, a w KEA nie mają tego "przymusu". A więc kwestie antykoncepcji pozostawiają sumieniu.

W końcu nie musiałam załatwiać tego zaświadczenia, bo T. poszła do Biskupa i powiedział,że jak mieliśmy u nich ślub to przecież mają naszą dokumentację

A powiedz -prałaś ją w ciepłej czy letniej wodzie?Mocno to pocierałaś? Ja miałam koronkową...

Cytat:
ale jakie ubranka? po swoim dziecku?

a chrzest dzieciom dali bez problemu?

czemu nie jestes zadowolona z Froscha? u nas jest Frosch i Nuk i mialam Nuka ale byl jak woda i malo wydajny i nie bylam zadowolona...teraz uzywam Froscha i dla mnie niebo a ziemia a ile kosztuje ten Bialy jelen?

po co Ci byly 2 suknie slubne?

Sto lat

Maharet skasowalo mi twojego posta wrrr, no maz wlasnie powiedzial ze najwyzej bedzie impreza bez chrzcin bo jak juz zaplacimy to przeciez trzeba isc... no ale bez sensu by to bylo, mam nadzieje ze ten beznadziejny ksiadz da nam to zaswiadczenie...ciekawe czy w de tez jest "co łaska" i ile mu mamy dac? ja wiecej niz 20 łojro nie dam hahaha... i tak juz placimy co miesiac podatek, na tace i kurna czego jeszcze...

a co do Kindergeld i Elterngeld to zlozylismy i dostajemy a Wy??

Wrocilismy ze spacerku my chodzimy codziennie bo inaczej Bartek nie zasnie i marudzi... a tak to na spacerku ladnie spi i czasem jeszcze z godzinke po spacerze pospi i mam czas zjesc obiad i cos porobic... na wizaz malo czasu...

w ogole to H&M 2 raz z rzedu probowal mnie wy.... ale sie nie dalam...najpierw kupilam malemu koszule jeansowa za 12,95 Euro rozmiar 68... ale jak przyszlam do domu to stwierdzilam ze na swieta bedzie za duza a potem nie ma okazji do zalozenia i musza ja wymienic na wieksza zeby latem mial dobra i ladnie wygladal w wozku no ale schodzilo mi z wymiana i kiedys przychodze do H&M (mieszkam w malym miasteczku gdzie pare sklepow na krzyz, a ze dostalismy karty podarunkowe do H&M z okazji narodzin Bartka to czesto tam zagladam) i patrze, oczywiscie bez bluzki, ze moja bluzke przecenili na 7 Euro... no to niewiele myslac bach pod pache, kupilam, a za kilka dni oddalam stara a w zeszla srode kupilam malemu komplecik na chrzciny i mialam go prac ale jakos tak zeszlo ze nie zdazylam i lezy nietkniety... i dzisiaj przychodze do H&M a komplecik z 14,95 przeceniony na 7 euro... no to bach pod pache musze oddac ten stary... nie ma to jak żydem byc hahaha zaniedlugo umieszcza kartke "tej pani nie obslugujemy"

A ile dostajecie tego Kindergeld i Elterngeld?
Drugą sukienkę miałam krótszą, na sesję.

hehe to znalazłaś na ich sposób

Cytat:
no jesli chodzi o kase to jest dosyc sympatycznie, juz teraz tz dobrze zarabia ze w sumie ja nie musialabym pracowac. ale w norwegii zarobi tyle samo a zostaje kasa ktora szla na zus, podatek, mieszkanie i dojazd czyli jakies 3,5 tys.no i w norwegii kasa na dzieci jakies 2 tys zl.
na mieszkanie za gotowe nie zdarze nazbierac przed planowana zmiana, ale przynajmniej na wklad wlasny cos sie juz odlozy.
Mój mąż to musiałby zarabiać sam z 8 tys. żebym nie musiała pracować A 10 tys. to już w ogóle przyjemne by było
Także winszuję i zazdroszczęChociaż wiadomo, coś za coś i szkoda,że to wyjazdowa fucha

Cytat:
nuda moje dziecko znowu śpi, już dzisiaj 3 drzemka no jak nic wdał się z tym spankiem w mamusie
ja robię obiadek- zupka jarzynowa i spaghetti

tak
mój małż nadal twierdzi, że druga na 100% będzie córka bo on wie jak to zrobić

co do pogrubionego

ja zostawię na pamiątkę bo chcę ten zestaw co miał Julek od Angel

ja mam taką szaloną położną, że jej wisi porządek, jak była pierwszy raz to ja ją przepraszam, że taki bałaga a ona "słonko spokojnie, ja nie przyszłam Ci porządku pilnować"
e tam, jakby pierwsze było takie jak ja byłam pierwsze 3 miesiące jako dziecko to by było chyba jedynakiem darłam jape dzień/noc

ja suknię ślubną sprzedałam chyba 2 miechy po ślubie

mam to samo, a w dodatku małż zmienia koła na zimowe
Angel jak możesz stary mi mówił właśnie, że tą kaskę co dostał to coś kupi Mikiemu, a ja że nie żeby sobie zostawił-taka dobra jestem, ale.................zaraz jedziemy jednak skorzystam

gratulacje dla małża
haha głupio mi było narzekać ciągle,że się nudzę. Poza tym zaraz się to odmieni i co?Będę płakać

Pamiętam jak się siostrzenica męża urodziła i szwagier ciągle wszstkim gadał "chcesz to ci powiem jak to zrobić,żeby była dziewczynka, w dodatku taka ładna i spokojna"

Cytat:
Samba, Blanke ochrzcili bez problemu, jedynie namawial mnie do slubu koscielnego jednoczesnie, na co odparlam ze nie mam kasy
Amelke dopiero na wiosne bede chrzcila, ale tu czuje w kosciach ze problem bedzie, bo bede chrzcic w miescie w ktorym mieszkam, a wczesniej w rodzinnym. no a tutaj ani razu koledy nie przyjmowalam i chyba nie wiedza o moim istnieniu

to spanie dzieciakow to chyba przez pogode, u nas deszczowo wiec ja z checia tez bym sie kimnela. Amelka wali juz 3 drzemke, ale slysze wlasnie ze cos sie spina wiec chyba idzie niespodzianka do pampa
A czemu przedtem ochrzcili a teraz może być problem?Inna parafia?

Cytat:
Nie wiem, musisz spróbować jak to zadziała na Julka.
Ale uwielbiam makaron z tuńczykiem, kukurydzą i kapką majonezu, mniam niestety póki co pomarzyć można.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:18   #3460
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Mam 27lat. Emi urodzila sie s. natury 3.09.2013. Wazyla 3230 mierzyla 52cm. Jutro konczy 14 tygodni. W dzien malo spi, ale do niedawna ladnie spala w nocy. Jest bardzo absorbujacym niemowlakiem, na zakupy z nia nie chodze bo niestety nie dalabym rady. Duzo placze, ale tez ladnie sie smieje. Szczegolnie kiedy jest wyspana i pojedzona potrafi czarowac usmiechem. Podnosi juz ladn
ie glowke ale nie lapie jeszcze do raczek zabawek. A Wasze pociechy
Witaj

Moj zaczal pare dni temu. Z dnia na dzien "zaskoczyl".
Stary 2013-12-09, 15:22   #3461
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Samba bo ja wszystko myje pod bieżącą wodą przy Froschu nie mozna..a takie moczenie jest dla mnie upierdliwe..

Bialy jeleń kosztuje około 8zł.
nie mozna?? czemu?? ja zawsze wlewam troszke do butelki, myje taka szczotka do butelek i plukam biezaca woda? ale moze zle robie, szczerze to nie czytalam etykietki...

Cytat:
Samba, Blanke ochrzcili bez problemu, jedynie namawial mnie do slubu koscielnego jednoczesnie, na co odparlam ze nie mam kasy
Amelke dopiero na wiosne bede chrzcila, ale tu czuje w kosciach ze problem bedzie, bo bede chrzcic w miescie w ktorym mieszkam, a wczesniej w rodzinnym. no a tutaj ani razu koledy nie przyjmowalam i chyba nie wiedza o moim istnieniu

to spanie dzieciakow to chyba przez pogode, u nas deszczowo wiec ja z checia tez bym sie kimnela. Amelka wali juz 3 drzemke, ale slysze wlasnie ze cos sie spina wiec chyba idzie niespodzianka do pampa
u nas pewnie tez nie byloby problemow gdybysmy przyszli osobiscie... no ale ze jestesmy w niemczech to tesciu to zalatwial... no i ksiadz sie uparl z zaswiadczeniem...

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Pewnie normalnie bysmy w ten weekend przed swietami ubrali, ale nie wiem czy wytrzymam Juz sobie wyobrazam jaka Amelka bedzie zachwycona wszystkimi swiecidelkami

Chyba 2 razy.

U mnie w hm marnie z przecenami ciuszkow dzieciecych Jakim zydem, tez bym tak zrobila :P

My na mikolaja dostalismy od tesciow ksiazke Pascala i Okrasy ta z lidla Jako ze oni juz chyba ze 3 maja Tesciowa kupuje rozne ciuchy itp, co tam w promocji akutar sie trafi, a jak sie w domu okazuje ze nie pasuje to idzie oddac i nikt nie rzada zwrotu naklejek

Ja bym zjadla, ale ja ogolnie wszystko jem No prawie wszystko... Mama ostatnio o fasolke po bretonsku pytala, ale poki co sie nie odwaze. No i na bigosik tez bym sie nie skusila. Ale np golobki jadlam, tak samo bob, pozniej sobie koperek pilam i byl luz pare bakow u Amelki poszlo, ale bez placzu i spinania wiec chyba ok
u nas dzisiaj sie zaczely...ale dla chlopczykow nie ma zbyt wiele ciekawych rzeczy...ale na stronce mi sie troche spodobalo i planuje zakupy tylko nie wiem czy moj tz mnie wtedy nie spakuje i nie odesle do polski hahaha

[QUOTE=butterfly20;4408371 2]No Tusia akurat będzie miała religię na Parafii, dwa razy w tygodniu i tak właśnie rozkminiałam,czy to nie za wiele. Znalazłam program nauczania religii w KEA w klasach 1-6 i mi się podoba
W ogóle wszystko mi się podoba, co tu ukrywać

Cytat:
ale ciekawskie to babsko

Haha no to ja może też wystawię na niemieckim ebayu skoro oni tacy oszczędni.
Ale ogólnie to ja widzę,że ewangelicy też oszczędni są (no a jakby nie było wiele u nich jest związane z niemieckim sposobem życia i myślenia, ogólnie musi być ordung,są bardzo pracowici i oszczędni).

Wiesz co, to nawet nie jest tak bardzo kwestia postępu ile postrzegania wielu kwestii według doktryn Marcina Lutra Mają takie podejście do kwestii rodziny i posiadania dzieci. W KK małżeństwo jest po to, aby były dzieci, a w KEA nie mają tego "przymusu". A więc kwestie antykoncepcji pozostawiają sumieniu.

W końcu nie musiałam załatwiać tego zaświadczenia, bo T. poszła do Biskupa i powiedział,że jak mieliśmy u nich ślub to przecież mają naszą dokumentację

A powiedz -prałaś ją w ciepłej czy letniej wodzie?Mocno to pocierałaś? Ja miałam koronkową...

A ile dostajecie tego Kindergeld i Elterngeld?
Drugą sukienkę miałam krótszą, na sesję.

hehe to znalazłaś na ich sposób

Mój mąż to musiałby zarabiać sam z 8 tys. żebym nie musiała pracować A 10 tys. to już w ogóle przyjemne by było
Także winszuję i zazdroszczęChociaż wiadomo, coś za coś i szkoda,że to wyjazdowa fucha

haha głupio mi było narzekać ciągle,że się nudzę. Poza tym zaraz się to odmieni i co?Będę płakać

Pamiętam jak się siostrzenica męża urodziła i szwagier ciągle wszstkim gadał "chcesz to ci powiem jak to zrobić,żeby była dziewczynka, w dodatku taka ładna i spokojna"

Nie wiem, musisz spróbować jak to zadziała na Julka.
Ale uwielbiam makaron z tuńczykiem, kukurydzą i kapką majonezu, mniam niestety póki co pomarzyć można.
ja mialam koronkowa i jeszcze tak jakby obsypana brokatem ze w sloncu sie ladnie mienila, nie pamietam jaka byla woda, ale chyba taka letnia... mialam glownie dol sukni ubrudzony wiec tutaj tarlam dosc mocno a cala sukienke to delikatnie sie staralam... mozesz sprobowac na ebayu tutaj czasami takie dziadostwo sprzedaja ze mozna sie przekrecic zobaczymy czy uda mi sie sprzedac suknie
Stary 2013-12-09, 15:30   #3462
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a

Maharet skasowalo mi twojego posta wrrr, no maz wlasnie powiedzial ze najwyzej bedzie impreza bez chrzcin bo jak juz zaplacimy to przeciez trzeba isc... no ale bez sensu by to bylo, mam nadzieje ze ten beznadziejny ksiadz da nam to zaswiadczenie...ciekawe czy w de tez jest "co łaska" i ile mu mamy dac? ja wiecej niz 20 łojro nie dam hahaha... i tak juz placimy co miesiac podatek, na tace i kurna czego jeszcze...
My dopiero w zeszly czwartek zlozylismy.A ile czekaliscie?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:35   #3463
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

o ja, to znowu wyjedzie?
niestety. teraz wyjezdza w niedziele i wraca w czwartki no ale to w DE i to tylko 400 km. a do norwegii bedzie wyjezdzal na 4-6 tyg, a w domu 2 tyg.

Cytat:

.
no moj teraz po odciagnieciu kosztow ma kolo 10 tys a w nowej pracy to plus to co do tej pory tracimy na koszta plus to co na dzieci jakies 2tys.. no ale w norwegii zarcie drogie, wiec z tysiaka na jedzenie bedzie musial przeznaczac. wiadomo, ze straconego czasu z dziecmi zadna kasa mu nie zwroci. no ale jest mus. jak chcemy zmienic mieszkanie to trzeba spiac poslady.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 15:35   #3464
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
My dopiero w zeszly czwartek zlozylismy.A ile czekaliscie?
nie pamietam dokladnie ale szybko przyszlo... jakis tydzien, 1,5 max... i od razu kasa na konto wplynela
Stary 2013-12-09, 15:40   #3465
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Aha ktos pytal
Kindergeld-185 euro (chyba do czasu jak dziecko nie skonczy szkoly)
Elterngeld- 300 eu przez rok. Gdybym wczesniej pracowala to chyba 60 proc wyplaty. Jak oboje rodzice biora Elternzeit(cos jak urlop wychowawczy) na zmiane to dostaja przez 14 miesiecy

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Samba, to spoko, mam nadzieje, ze bedzie przed swietami. Ale obydwa tak szybko byly?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 15:52   #3466
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Pozdro Ciotki !!
siema Kornel!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Motyl zdjecie z mamą :
ale ładnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Larysa, ale czego Ty oczekujesz?
powiedział, że nie chce dziecka, żałuje, że dzicko już jest, dla Ciebie też nei jest partnerem...
na moje to wydaje mi sie, że chciałaby żebyście się wyprowadziły, tylko nie wie jak to powiedzieć, za to okazuje
jak będzie chciał, w co wątpię to i ojcem będzie dobrym nie mieszkając z Tobą.
chciałabym żeby Wam się ułożyło, kibicuję Ci od początku ale to bez sensu
hm, no właśnie, czego ja oczekuje.... choć wątpie to jednak nadal mam nadzieję, że będzie dla mnie taki jak kiedyś, przecież nie mógł udawać no nie wiem
choć też zdaje sobie sprawę z tego że on nie jest określony ani nie jest pewny tego czy chce ślubu (bo być razem niby chce, ale ślub nie, bo po co później rozwód... ale to przecież na jedno wychodzi) sama mu mówiłam, że skoro on boi się mi prawdy powiedzieć to mu to ułatwię i się wyprowadzę.
narazie temat zanikł, choć zdaje sobie sprawę że nie na długo zapewne

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Larysko
- bardzo bym chciała, żeby Ci się ułożyło z tż, ale poświęcanie własnego szczęścia dla dobra dziecka nie jest niczym dobrym, zwłaszcza że dzieci wiele rzeczy wyczuwają/zauważają. Jeśli on się nie zdeklaruje jakoś i nie zacznie starać, to ja bym sobie dała spokój, bo przecież w tej chwili tak naprawdę jesteś z Olą sama, a zasługujesz na kogoś, kto będzie Was kochał. Nie warto pozostawać w związku, żeby dziecko miało ojca. Skoro on i tak się nią nie zajmuje, to tak jakby go nie było
ja to wszystko wiem.... ale no ale zobaczymy jeszcze, muszę być pewna jeśli podejmę jakąś decyzję

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Larysko mimo, że dziewczyny mają rację to ja po części rozumiem Ciebie
Stary 2013-12-09, 16:05   #3467
bajka1807
Zakorzenienie

http://www.aliexpress.com/item/2013-...764164694.html

kupie sobie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-09, 16:26   #3468
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W kasie mówili, że można wymienić/oddać, ale na kartę wewn. cokolwiek by to znaczyło
masakra sa te karty
coraz wiecej sklepow na to przechodzi
to normalne karty podarunkowe na ktorych ma sie kase do wykorzysania.w tym sklepie
wieci tak u nich kapucha zostanie

Cytat:
w szczecinie to samo! nigdzie nie moge dostac bilaego jelenia do mycia naczyn a jest super do butelek. wczoraj kupilam nuka, rzadki jak woda i 19,99 ale tez sie sprawdza tylko cena zaporowa
bo trzeba kupic nuka z pompka wtedy wylewa sie w.formie piany
mnie starcza na 5tyg

Cytat:

a co ja to obchodzi

hehe z moja suknia jest identyko. wisi u rodzicow, nie prana a po slubie w lutym bedzie 4 lata ale ja nie sprzedam bo byla szyta na miare wiec ciezko by znalezc odpowiednia osobe do zakupu

Amelka do lustra tez sie cieszy jak glupia za kazdym razem, to nie przypadek

a w KEA bardzo fajnie ze uznaja cywilny ja po cywilnym i dla kosciola jestem nikim. ale przynajmniej nie musialam przy chrzcinach isc do spowiedzi bo i tak rozgrzeszenia nie dostane

trzymajcie kciuki moj malzon za 4 min ma rozmowe
ja swojej tez nie tknelam
ale tesciowa mnie nastraszyla ze jak sie od razu nie wypierze to material butwieje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:32   #3469
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
haha' oczami mojej wyobrazni pojawiłas się Ty w tym czyms na głowie prowadzacą wózek z Amelką i Blanką obok.Piękny widok

upatrzyłas sobie cos juz?bo ja sie ciagle zastanawiam nad torebką..nie wiem jaka pasowałaby mi do mojej zimówki..napewno bd brała pędzle do make upu,wisior z sową i robotem.a Lilce to jeszcze nie wiem.

Samba-u mnie jest napisane:nie czyscic pod biezaca woda.zamoczyc przedmiot i zastosowac zaleconą dawke czyli duza kropla na 5l wody
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 16:38   #3470
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
haha' oczami mojej wyobrazni pojawiłas się Ty w tym czyms na głowie prowadzacą wózek z Amelką i Blanką obok.Piękny widok

upatrzyłas sobie cos juz?bo ja sie ciagle zastanawiam nad torebką..nie wiem jaka pasowałaby mi do mojej zimówki..napewno bd brała pędzle do make upu,wisior z sową i robotem.a Lilce to jeszcze nie wiem.

Samba-u mnie jest napisane:nie czyscic pod biezaca woda.zamoczyc przedmiot i zastosowac zaleconą dawke czyli duza kropla na 5l wody

kochana ja mam cala liste rzeczy hehe ale bede zamawiac jak schudne bo to same ciuchy a teraz nie mam na nie miejsca w szafie. ale moze dla sprawdzenia tez jakas torebke wezme poki co nie bardzo mam czas sie w to wglebic :/
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-09, 16:42   #3471
logoasia
Zakorzenienie

hejo.. sorki ze tak tylko z doskoku, ale powiedzcie, czy u któregoś z maleństw alergicznych wyszedł wynik dodatki krwi utajonej w kupce? u nas pozytywny ehh. jak nie urok t s.raczka. oby to nie byla alergia na laktoze
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 16:47   #3472
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana ja mam cala liste rzeczy hehe ale bede zamawiac jak schudne bo to same ciuchy a teraz nie mam na nie miejsca w szafie. ale moze dla sprawdzenia tez jakas torebke wezme poki co nie bardzo mam czas sie w to wglebic :/
mi w tym tygodniu powinna przyjsc karta to pewnie cos zakupie.
PYTANIE:
torebka w jakim stylu bedzie pasowac do granatowej kurtki i brazowych kozaków?podpowiedzcie kochane bo ja to totalne bezguscie;/

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo.. sorki ze tak tylko z doskoku, ale powiedzcie, czy u któregoś z maleństw alergicznych wyszedł wynik dodatki krwi utajonej w kupce? u nas pozytywny ehh. jak nie urok t s.raczka. oby to nie byla alergia na laktoze
ja nie pomoge kochana,moge jedynie trzymac kciuki by to nie była tak jak piszesz alergia na laktoze..
Stary 2013-12-09, 16:49   #3473
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
u Miłoszka Inwersji wyszla krew utajona.

Cytat:
mi w tym tygodniu powinna przyjsc karta to pewnie cos zakupie.
PYTANIE:
torebka w jakim stylu bedzie pasowac do granatowej kurtki i brazowych kozaków?podpowiedzcie kochane bo ja to totalne bezguscie;/

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

ja nie pomoge kochana,moge jedynie trzymac kciuki by to nie była tak jak piszesz alergia na laktoze..
a skad karta? ja narazie chcialam normalnie debetowka zaplacic.

co do torebki to ja z tych dziwakow co lubia zazwyczaj miec torbe pod kolor butow
Mel B 14/14 ✓

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 16:50   #3474
karolson
Zakorzenienie

Taka mnieysl naszla odnosnie szukania pracy w banku po macierzynskim. Jak mi kaza jechac na szkolenie 3-4 tygodniowe do innego.miasta to ja przeciez niezostawie niespelna rocznego Filipa ( a na takich szkoleniach bylam zatrudniajac sie w bankach )
Stary 2013-12-09, 16:51   #3475
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
u Miłoszka Inwersji wyszla krew utajona.

a skad karta? ja narazie chcialam normalnie debetowka zaplacic.

co do torebki to ja z tych dziwakow co lubia zazwyczaj miec torbe pod kolor butow
Karta alior sync.no ja tez myslałam o torebce w kolorze butów tylko nie wiem jaki styl..
Stary 2013-12-09, 16:55   #3476
your Angel
czyli Endżi

Cytat:

ja zostawię na pamiątkę bo chcę ten zestaw co miał Julek od Angel
Komplet, razem z bucikami, pojechał już do Maćka Tassi

Śliczny jest. Przy okazji serdecznie polecam lakierowane butki - http://www.hm.com/pl/product/13553?article=13553-A Są takie urocze na żywo, że wszyscy goście sikali po nogach
No ale zgadzam się z tym, co napisał Motylek. Nie wiadomo jak to się potoczy z tym drugim dzieckiem więc nie chcę przesadzać z chomikowaniem. Chociaż ogólnie ubranek nie wydaję, bo mi szkoda. Większość to świetne marki, ubranko ubrane parę razy, bo koks mi rośnie jak szalony
Cytat:
Angel jak możesz stary mi mówił właśnie, że tą kaskę co dostał to coś kupi Mikiemu, a ja że nie żeby sobie zostawił-taka dobra jestem, ale.................zaraz jedziemy jednak skorzystam
Ja właśnie wróciłam, wydałam stówkę a 7 elementów garderoby wzięłam
Jeszcze babki nie zdążyły porozwieszać tej przeceny, wyprzedażowe ubranka były rozpiżdżone po całym sklepie. Grunt że miały czerwone metki, to matka zrobiła kipisz

Żałuję, że u mnie w mieście tak mało sztuk wszystkiego.
Przecenili też np piękną bluzę bejsbolówkę, Julek w niej się bujał od urodzenia chyba do 8 tygodni, aż się rozrzewniłam

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-12-09 o 16:57
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:02   #3477
karolson
Zakorzenienie

Poli- ja bym kupila brazowa torebke bo jak juz buty w brazie, kurtka granatowa to ani czarny ani inny pasowac niebedzie.. a braz i granat to dobre polaczenie

Ale sie dzis pozarlam z TZ uu iskry szly...

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Karta alior sync.no ja tez myslałam o torebce w kolorze butów tylko nie wiem jaki styl..
Pokaz kurtke i buty a doradzimy.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Your Angel- super te buty sa - u nas niewidzialam ich.
Stary 2013-12-09, 17:03   #3478
your Angel
czyli Endżi

A z innej beczki to Julek ma dziś 3 dobę bez kupy Ale nie zauważyłam żeby jakoś narzekał na brzuszek. Bąki sadzi na okrągło.

Uspokójcie mnie, że to normalne i nic mu nie jest
Stary 2013-12-09, 17:05   #3479
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miłosz kończy dziś 3 miesiące (13tygodni)
wszystkiego naj Miłoszku

Cytat:
dzieki

praca jest kontraktowa, bo to na stoczni w norwegii. kontrakt na budowe statku czyli poki co jakies 2 lata. tz sie kabelkami zajmuje i swiatlowodami.
gratulacje dla Tzta

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Poli- ja bym kupila brazowa torebke bo jak juz buty w brazie, kurtka granatowa to ani czarny ani inny pasowac niebedzie.. a braz i granat to dobre polaczenie

Ale sie dzis pozarlam z TZ uu iskry szly...

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------
.
o co poszło?

my po wizycie u pediatry. Mój synek wazy 5200 gtakże przybiera w normie
poza tym mocz do poprawki, wyszły jakieś bakterie, tylko nie wiadomo czy źle nie pobralismy
a jutro alergolog, mam nadzieję że coś nam doradzi

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 17:06   #3480
your Angel
czyli Endżi

Aaaa, no i muszę się podzielić moim bólem. Na wyprzy w H&M były totalnie boskie dziewczęce legginsiki w kociaki i szczeniaczki No posikana z ekscytacji do nich byłam a tż mi oczami przewracał
W ogóle dziewczęcych 4 razy więcej i słodkie na maksa.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości