|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaśka, Mikiemu nic nie szkodzi po takiej ilości pomidorów? Ja tęsknię za makaronami ![]()
![]() |
#3452 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
maly wstal, no to sie pobyczylam, spadam ocierac lzy dobiegajace z wozka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a przy KP można makaron z tuńczykiem z puszki z oliwą z oliwek? Jak myślicie?
![]()
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() idę robić sosik ![]()
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mój synek dostał na Mikołajki piękną koszulę i sweterek rozmiar 68. Niestety dla niego za małe. Obie rzeczy są nowe z metkami i bardzo eleganckie. Super na zbliżające się Święta ![]() wrzucam link do koszuli http://www.reserved.com/pl/pl/kids/b.../checked-shirt zainteresowane Mamusie proszę o priv Pozdrawiam "Mama Majowo-Czerwcowa 2013" ![]() Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-12-09 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Raczkowanie
|
dziewczyny doradźcie mi coś
Mam znów problem z karmieniem piersia, czy iść jeszcze dziś do pediatry pryw. czy poczekać do jutra czy coś się zmieni.? dzisiaj mała zjadła o 6 rano i dopiero o 14 udało mi się wcisnąć jej ok 1/4 piersi. Karmie piersią tylko. A butelkę odstawiliśmy na dobre jakieś 4 tyg temu Nie chcę sprawdzać czy by z butli moje mleko ssała. Teraz sobie śpi już drugą godzinę-bardzo się zmęczyła bo walczyłyśmy z cycem od 10 rano. to dziś tylko 2 karmienia i jak się uda to jeszcze 2 będą. tak jej się po szczepieniu pozmieniało ![]() ![]() heelp ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- myslę że tak Jadłam tuńczyka z puszki jak nie miała miesiąca i nic nie było. Ale trzeba spróbować wcześniej trochę bo tuńczyk może uczulać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My na mikolaja dostalismy od tesciow ksiazke Pascala i Okrasy ta z lidla ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3459 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle wszystko mi się podoba, co tu ukrywać ![]() [QUOTE=SAMBAdiJANEIRO;4408 3103]ale ciekawskie to babsko ![]() Cytat:
Ale ogólnie to ja widzę,że ewangelicy też oszczędni są (no a jakby nie było wiele u nich jest związane z niemieckim sposobem życia i myślenia, ogólnie musi być ordung,są bardzo pracowici i oszczędni). Wiesz co, to nawet nie jest tak bardzo kwestia postępu ile postrzegania wielu kwestii według doktryn Marcina Lutra ![]() W końcu nie musiałam załatwiać tego zaświadczenia, bo T. poszła do Biskupa i powiedział,że jak mieliśmy u nich ślub to przecież mają naszą dokumentację ![]() A powiedz -prałaś ją w ciepłej czy letniej wodzie?Mocno to pocierałaś? Ja miałam koronkową... Cytat:
A ile dostajecie tego Kindergeld i Elterngeld? Drugą sukienkę miałam krótszą, na sesję. hehe to znalazłaś na ich sposób ![]() Cytat:
![]() ![]() Także winszuję i zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
![]() Pamiętam jak się siostrzenica męża urodziła i szwagier ciągle wszstkim gadał "chcesz to ci powiem jak to zrobić,żeby była dziewczynka, w dodatku taka ładna i spokojna" ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale uwielbiam makaron z tuńczykiem, kukurydzą i kapką majonezu, mniam ![]()
![]() |
#3460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moj zaczal pare dni temu. Z dnia na dzien "zaskoczyl".
![]() |
#3461 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=butterfly20;4408371 2]No Tusia akurat będzie miała religię na Parafii, dwa razy w tygodniu i tak właśnie rozkminiałam,czy to nie za wiele. Znalazłam program nauczania religii w KEA w klasach 1-6 i mi się podoba ![]() W ogóle wszystko mi się podoba, co tu ukrywać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3462 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
niestety. teraz wyjezdza w niedziele i wraca w czwartki no ale to w DE i to tylko 400 km. a do norwegii bedzie wyjezdzal na 4-6 tyg, a w domu 2 tyg.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
nie pamietam dokladnie ale szybko przyszlo... jakis tydzien, 1,5 max... i od razu kasa na konto wplynela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
BAN stały
|
Aha ktos pytal
Kindergeld-185 euro (chyba do czasu jak dziecko nie skonczy szkoly) Elterngeld- 300 eu przez rok. Gdybym wczesniej pracowala to chyba 60 proc wyplaty. Jak oboje rodzice biora Elternzeit(cos jak urlop wychowawczy) na zmiane to dostaja przez 14 miesiecy ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Samba, to spoko, mam nadzieje, ze bedzie przed swietami. Ale obydwa tak szybko byly? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 | |||
Zakorzenienie
|
siema Kornel!
![]() ale ładnie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() choć też zdaje sobie sprawę z tego że on nie jest określony ani nie jest pewny tego czy chce ślubu (bo być razem niby chce, ale ślub nie, bo po co później rozwód... ale to przecież na jedno wychodzi) sama mu mówiłam, że skoro on boi się mi prawdy powiedzieć to mu to ułatwię i się wyprowadzę. narazie temat zanikł, choć zdaje sobie sprawę że nie na długo zapewne Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3467 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz wiecej sklepow na to przechodzi to normalne karty podarunkowe na ktorych ma sie kase do wykorzysania.w tym sklepie wieci tak u nich kapucha zostanie Cytat:
mnie starcza na 5tyg Cytat:
ale tesciowa mnie nastraszyla ze jak sie od razu nie wypierze to material butwieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() upatrzyłas sobie cos juz?bo ja sie ciagle zastanawiam nad torebką..nie wiem jaka pasowałaby mi do mojej zimówki..napewno bd brała pędzle do make upu,wisior z sową i robotem.a Lilce to jeszcze nie wiem. Samba-u mnie jest napisane:nie czyscic pod biezaca woda.zamoczyc przedmiot i zastosowac zaleconą dawke czyli duza kropla na 5l wody |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ja mam cala liste rzeczy hehe ale bede zamawiac jak schudne bo to same ciuchy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
hejo.. sorki ze tak tylko z doskoku, ale powiedzcie, czy u któregoś z maleństw alergicznych wyszedł wynik dodatki krwi utajonej w kupce? u nas pozytywny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PYTANIE: torebka w jakim stylu bedzie pasowac do granatowej kurtki i brazowych kozaków?podpowiedzcie kochane bo ja to totalne bezguscie;/ ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- ja nie pomoge kochana,moge jedynie trzymac kciuki by to nie była tak jak piszesz alergia na laktoze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do torebki to ja z tych dziwakow co lubia zazwyczaj miec torbe pod kolor butow ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
Taka mnieysl naszla odnosnie szukania pracy w banku po macierzynskim. Jak mi kaza jechac na szkolenie 3-4 tygodniowe do innego.miasta to ja przeciez niezostawie niespelna rocznego Filipa
![]() ![]()
![]() |
#3475 |
Wtajemniczenie
|
Karta alior sync.no ja tez myslałam o torebce w kolorze butów tylko nie wiem jaki styl..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
czyli Endżi
|
Komplet, razem z bucikami, pojechał już do Maćka Tassi
![]() Śliczny jest. Przy okazji serdecznie polecam lakierowane butki - http://www.hm.com/pl/product/13553?article=13553-A Są takie urocze na żywo, że wszyscy goście sikali po nogach ![]() No ale zgadzam się z tym, co napisał Motylek. Nie wiadomo jak to się potoczy z tym drugim dzieckiem więc nie chcę przesadzać z chomikowaniem. Chociaż ogólnie ubranek nie wydaję, bo mi szkoda. Większość to świetne marki, ubranko ubrane parę razy, bo koks mi rośnie jak szalony ![]() Cytat:
![]() Jeszcze babki nie zdążyły porozwieszać tej przeceny, wyprzedażowe ubranka były rozpiżdżone po całym sklepie. Grunt że miały czerwone metki, to matka zrobiła kipisz ![]() Żałuję, że u mnie w mieście tak mało sztuk wszystkiego. Przecenili też np piękną bluzę bejsbolówkę, Julek w niej się bujał od urodzenia chyba do 8 tygodni, aż się rozrzewniłam ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-12-09 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |
Zakorzenienie
|
Poli- ja bym kupila brazowa torebke bo jak juz buty w brazie, kurtka granatowa to ani czarny ani inny pasowac niebedzie.. a braz i granat to dobre polaczenie
![]() Ale sie dzis pozarlam z TZ uu iskry szly... ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Your Angel- super te buty sa - u nas niewidzialam ich.
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
czyli Endżi
|
A z innej beczki to Julek ma dziś 3 dobę bez kupy
![]() Uspokójcie mnie, że to normalne i nic mu nie jest ![]()
#3479 | ||
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj Miłoszku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my po wizycie u pediatry. Mój synek wazy 5200 g ![]() ![]() poza tym mocz do poprawki, wyszły jakieś bakterie, tylko nie wiadomo czy źle nie pobralismy ![]() a jutro alergolog, mam nadzieję że coś nam doradzi ![]()
![]() |
#3480 |
czyli Endżi
|
Aaaa, no i muszę się podzielić moim bólem. Na wyprzy w H&M były totalnie boskie dziewczęce legginsiki w kociaki i szczeniaczki
![]() ![]() W ogóle dziewczęcych 4 razy więcej i słodkie na maksa.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.