![]() |
#4951 |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Dobrze, że się powtórzyło pytanie bo bym zapomniała odpisać
![]() No więc - mnie się podoba ![]() Mierzy się temperaturę na czole lub w uchu, przy czym nawet w instrukcji piszą, że bardziej dokładna jest ta z ucha. U mnie ta różnica wynosiła 3 kreski także i tak nie jest źle ![]() Jak komuś nie szkoda baterii to może też ustawić sobie godzinę i wtedy cały czas wyświetla się godzina na przemian z temperaturą otoczenia. No i to chyba na tyle - cóż więcej można o termometrze napisać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
w większości 62-68, czerwony sweterek ma metkę 3-6mcy, welurowe spiochy i kaftanik 56, te letnie-leginsy, sukienka, czy bluzki z krótki 3-6mcy, różowy dres jest na 74
Trochę jeszcze nie czaję tych rozmiarów, to znaczy ja metka jest ok-czytać umiem ![]() ![]() ale się najadłam, a wręcz nażarłam ![]() ![]()
#4953 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Jakies 2tg temu wybralam sie na wizyte do gina w kozakach z zeszlego roku obcasik nie duży bo z 5cm ale dlugie do polowy uda co prawda położna nic nie powiedziała ale popatrzyła jak na wariata ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
to mało zjadłaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Raczkowanie
|
Hello
![]() Tak tu piszecie o tych wigilijnych potrawach, że aż ślinka cieknie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasz nowy domek (mieszkamy od sierpnia) już jest przystrojony na Święta ![]() ![]() ![]() ![]() A tak już mniej świątecznie: A co sądzicie o imieniu Alan? [Można mówić też Alek]. Bo tak mi się przed chwilą rzuciło w oczy i nawet spodobało, ale waham się, czy to aby nie zbyt egzotyczne imię. Choć w statystykach ministerialnych za 2012r. jest na 21 miejscu jeśli chodzi o częstotliwość nadawania. Rozważamy jeszcze Damian. Ale sama już nie wiem. Straszny problem z tym imieniem i dobija mnie to ![]() Ja też już podobnie jak część z Was zaczynam odczuwać różne dolegliwości. Dziś sobie w nocy nie mogłam pozycji znaleźć i spałam wszystkiego może ze 2 godziny... A w pracy od 8 do 18 siedzieć trzeba... Dobrze, że mam dzisiaj trochę luzu. Czy któraś z Was ma nisko brzuch? Bo mi ostatnio dużo osób na to zwróciło uwagę, a ja tak chyba mam od początku, więc sądziłam, że taka moja uroda po prostu i że to nie jest żaden powód do zmartwień. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Mam termometr.... Przetestowałam.. Wydaje mi sie w miare ok. Na czole pokazuje od 36,0 max 36,6 , w uchu 36,6-36,7 wiec dokladniejszy. Chyba go zostawię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Raczkowanie
|
O jacie. Teraz się zorientowałam jak się rozpisałam bardzo. Nie wiem czy będzie się Wam chciało tyle czytać
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam bardzo nisko brzuch, nie martw się nie ma powodu do zmartwień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |||
Zadomowienie
|
Frogutka, świetne zakupy - zwłaszcza sukienka granatowa śliczna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też cały czas tzrymam łapy na brzuchu, no nie da się inaczej ![]() I brawa za pierwsze zakupy - na jaki wózek się zdecydowaliście? ![]() U mnie przebieg wigilii dokładnie taki jak u Ciebie ![]() Domy na wsi u moich rodziców rozświetlają się dopiero w wigilię - wtedy, kiedy choinki. Ja mieszkam w mieście, w kamienicy, więc wiadomo. Mnie akurat Alan źle się kojarzy, ale zasada jest jedna - jak Wam się podoba, to niczym ani nikim się nie przejmuj ![]() I z brzuchem podobnie, każda kobieta w ciązy i każdy brzuch wyglądają inaczej i nie wolno się tym sugerować - tak pisało w mojej mądrej książce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alan bardzo ładne imię ![]() ![]()
![]() |
#4962 |
Raczkowanie
|
To nie to, że się przejmuję czy komuś innemu się podoba czy nie, ale zależy mi na tym, żeby - oprócz tego że nam się podoba - moje dziecko było zadowolone z imienia i żeby nie miało z jego powodu jakichś nieprzyjemności wśród rówieśników.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Załapałam sie na zakończenie wątku
![]() I mam termometr z Lidla ![]() ![]()
#4965 | |||
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Wszystko w porządku
![]() 27 tydzień 1 dzień - waga 1141 g można wpisać. No i wizyty dla Teqiby ![]() Miałam nie iść na trzecie genetyczne/prenatalne, ale dzisiaj tż powiedział żebym się zapisała, w sumie się zapisałam, trochę też przez tą cukrzycę. A więc: 21.12 - godz 10:00 genetyczne 7.01 - godz 17:15 Oczywiście znowu jakies skierowanie na badania ![]() No i w końcu dostałam jakieś normalne zdjęcie, młoda się pokazała ![]() ![]() No tylko muszę do piwnicy zejść, a tam zimno ![]() ![]() Nie chcę Cię martwić, ale nie wysilaj się. Nie masz szans i tak Cię dogoni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Aż mam ochotę na lumpa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4966 |
Raczkowanie
|
Frogutka gratulacje córeczki
![]() Dziewczyny super ze wizyty udane!! Całe szczęście, że ten drugimi i trzeci trymestr jakiś taki spokojniejszy pod względem zdrowotnym dla nas i naszych dzieci, prawda? ![]() Martwi mnie tylko cisza od mariolasl ![]() Co do świat to tam skąd pochodzę - Beskidy, tradycją są świąteczne ciasteczka ![]() Odkąd sama robię święta w krk (od trzech lat) to mam tych ciasteczek może z pięć lub sześć rodzajów tylko, ale jak przyjezdzamy do Rodziców w pierwszy dzień świat, to sobie odbijam ![]() Oprócz tego barszcz z pierogami (do tego dla każdego po jednym uszku ze schowaną groszówką, zaczynamy jeść ostroznie wlasnie od uszek no i kto ma groszowke ma pieniążki w następnym roku ![]() W tym roku planuję kupić żywą choinkę. Myśle nad jodłą bo podobno długo trzyma igły. A Wy jakie kupujecie? No i podobno żywe choinki są zdrowe bo jakieś olejków eteryczne wytwarzają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio mierzyłam wszystko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- No i pochwalę się, ze jednak dostałam premię roczną ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle te centyle lewe jakieś. W 22 tygodniu miałam poniżej 50 centylu, a teraz mam powyżej. Ciekawe jakie wielkie bobo się urodzi.
![]() |
#4970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Ela87
![]() ![]() ![]() kolba ja też się zastanawiam co u niej ![]() A ten orzechowiec to coś jak snickers? |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
kurcze niedrogo, ale tak mi się nie chce d... ruszyć z domu ![]() ![]()
#4973 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Alan bardzo ladne imie - tez przez ulamek sekundy sie nad nim zastanawialam, ale jest w naszym otoczeniu jeden Alan i nie chcielismy dublowac... Na pewno nie jest egzotyczne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
Nie do mnie, ale znam i piekę. Lepszy! Poprostu niebo w gębie
![]()
#4975 | ||
Zakorzenienie
|
Gratuluje dobrych wieści powizytowych
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nabyłam dziś ten termometr z Lidla, fajny i mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował. Miałam dziś pracowity dzień- umyłam 2 okna, wyprasowałam firany, Tż pomógł mi je zawiesić, zmieniliśmy pościel, wyczyściłam z kurzu moje rośliny i pomyłam podłogi w przedpokoju, bo naniosło się po deszczu. W między czasie pranie i obiad i aż mnie brzuch rozbolał od pracy toteż teraz sobie na półleżąco odpoczywam i od razu mi lepiej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zadomowienie
|
Ela87
![]() ![]()
#4977 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chodzę w obcasach, tylko ja mam parking 2 min od pracy i jeżdże autem ![]() Cytat:
![]() Pępek mi się powoli pcha do przodu już. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To może nie jest tak najgorzej tam skoro we 3 się pchamy ![]() Wasi lekarze też tam pracują? Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
Kolejna ma termometr z Lidla. Ja też chce! Zakładam 2 pary gaci i idę po niego
![]() Do później ![]()
#4979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4980 |
Raczkowanie
|
Ela87 wielkie gratulacje
![]() ![]() A ja po wizycie u dentysty - wszystko zdrowe ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.