|
|
#4951 |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Dobrze, że się powtórzyło pytanie bo bym zapomniała odpisać
![]() No więc - mnie się podoba ![]() Mierzy się temperaturę na czole lub w uchu, przy czym nawet w instrukcji piszą, że bardziej dokładna jest ta z ucha. U mnie ta różnica wynosiła 3 kreski także i tak nie jest źle ![]() Jak komuś nie szkoda baterii to może też ustawić sobie godzinę i wtedy cały czas wyświetla się godzina na przemian z temperaturą otoczenia. No i to chyba na tyle - cóż więcej można o termometrze napisać?
|
|
|
|
#4952 |
|
Zadomowienie
|
w większości 62-68, czerwony sweterek ma metkę 3-6mcy, welurowe spiochy i kaftanik 56, te letnie-leginsy, sukienka, czy bluzki z krótki 3-6mcy, różowy dres jest na 74
Trochę jeszcze nie czaję tych rozmiarów, to znaczy ja metka jest ok-czytać umiem ale się najadłam, a wręcz nażarłam 2 razy pomidorowa- najpierw z makaronem, a za 10 min z ryżem, a teraz chyba pękne
|
#4953 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakies 2tg temu wybralam sie na wizyte do gina w kozakach z zeszlego roku obcasik nie duży bo z 5cm ale dlugie do polowy uda co prawda położna nic nie powiedziała ale popatrzyła jak na wariata ale to byl głupi pomysl bo z tym moim bębenkiem (obecnie 36tc) zdejmowanie i ubieranie tych butów najpierw u położnej potem u gina to był horror musieli się ze mnie nieżle uśmiać jak się nagimnastykowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moi rodzice kupili dla maluszka i sprawdza się super.
|
||||
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
to mało zjadłaś
ja opędziłam 5 mandarynek, 2 kawałki ciasta drożdżowego i jogurt
|
|
|
|
#4955 |
|
Raczkowanie
|
Hello
![]() Tak tu piszecie o tych wigilijnych potrawach, że aż ślinka cieknie Moja babcia liczy te 12 potraw tak, że jak np. jest kapusta z grochem, to kapusta liczona jest osobno i groch osobno - nie pojmuję tego rozumowania Ale wtedy wychodzi na pewno 12 lub więcej ) i czasami jabłka w cieście (niebo w gębie ) i w tym roku zrobię jeszcze piernika. A co do tradycji, to zawsze jest modlitwa na początek i łamanie się opłatkiem, potem jemy, potem są kolędy i później prezenty To w mojej rodzinie. Bo w rodzinie Małża tylko opłatek i jedzenie no i dzieci szwagra rozpakowują prezenty![]() Nasz nowy domek (mieszkamy od sierpnia) już jest przystrojony na Święta Ja się nie mogę doczekać aż wstawimy i ubierzemy choinkę (już kupiona) - pierwszy raz w swoim własnym domuA tak już mniej świątecznie: A co sądzicie o imieniu Alan? [Można mówić też Alek]. Bo tak mi się przed chwilą rzuciło w oczy i nawet spodobało, ale waham się, czy to aby nie zbyt egzotyczne imię. Choć w statystykach ministerialnych za 2012r. jest na 21 miejscu jeśli chodzi o częstotliwość nadawania. Rozważamy jeszcze Damian. Ale sama już nie wiem. Straszny problem z tym imieniem i dobija mnie to Ja też już podobnie jak część z Was zaczynam odczuwać różne dolegliwości. Dziś sobie w nocy nie mogłam pozycji znaleźć i spałam wszystkiego może ze 2 godziny... A w pracy od 8 do 18 siedzieć trzeba... Dobrze, że mam dzisiaj trochę luzu. Czy któraś z Was ma nisko brzuch? Bo mi ostatnio dużo osób na to zwróciło uwagę, a ja tak chyba mam od początku, więc sądziłam, że taka moja uroda po prostu i że to nie jest żaden powód do zmartwień.
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Mam termometr.... Przetestowałam.. Wydaje mi sie w miare ok. Na czole pokazuje od 36,0 max 36,6 , w uchu 36,6-36,7 wiec dokladniejszy. Chyba go zostawię
|
|
|
|
#4957 |
|
Raczkowanie
|
O jacie. Teraz się zorientowałam jak się rozpisałam bardzo. Nie wiem czy będzie się Wam chciało tyle czytać
|
|
|
|
#4958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam bardzo nisko brzuch, nie martw się nie ma powodu do zmartwień
|
|
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4960 | |||
|
Zadomowienie
|
Frogutka, świetne zakupy - zwłaszcza sukienka granatowa śliczna
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też cały czas tzrymam łapy na brzuchu, no nie da się inaczej ![]() I brawa za pierwsze zakupy - na jaki wózek się zdecydowaliście? U mnie przebieg wigilii dokładnie taki jak u Ciebie Domy na wsi u moich rodziców rozświetlają się dopiero w wigilię - wtedy, kiedy choinki. Ja mieszkam w mieście, w kamienicy, więc wiadomo. Mnie akurat Alan źle się kojarzy, ale zasada jest jedna - jak Wam się podoba, to niczym ani nikim się nie przejmuj ![]() I z brzuchem podobnie, każda kobieta w ciązy i każdy brzuch wyglądają inaczej i nie wolno się tym sugerować - tak pisało w mojej mądrej książce
|
|||
|
|
|
#4961 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my przeprowadzamy się dopiero w styczniu/lutym więc w tym roku jeszcze nasz domek bez światełek.Alan bardzo ładne imię
|
|
#4962 |
|
Raczkowanie
|
To nie to, że się przejmuję czy komuś innemu się podoba czy nie, ale zależy mi na tym, żeby - oprócz tego że nam się podoba - moje dziecko było zadowolone z imienia i żeby nie miało z jego powodu jakichś nieprzyjemności wśród rówieśników.
|
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
Załapałam sie na zakończenie wątku
I mam termometr z Lidla
|
#4965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Wszystko w porządku
27 tydzień 1 dzień - waga 1141 g można wpisać. No i wizyty dla Teqiby ![]() Miałam nie iść na trzecie genetyczne/prenatalne, ale dzisiaj tż powiedział żebym się zapisała, w sumie się zapisałam, trochę też przez tą cukrzycę. A więc: 21.12 - godz 10:00 genetyczne 7.01 - godz 17:15 Oczywiście znowu jakies skierowanie na badania ![]() No i w końcu dostałam jakieś normalne zdjęcie, młoda się pokazała I nogi też rozłożyła - jak zawsze ![]() No tylko muszę do piwnicy zejść, a tam zimno i właśnie mi się nie chce... ![]() Nie chcę Cię martwić, ale nie wysilaj się. Nie masz szans i tak Cię dogoni ![]() Cytat:
odpoczywaj i kompletuj wyprawkę Fajna zabawa ![]() Cytat:
![]() Aż mam ochotę na lumpa Cytat:
|
|
#4966 |
|
Raczkowanie
|
Frogutka gratulacje córeczki
))Dziewczyny super ze wizyty udane!! Całe szczęście, że ten drugimi i trzeci trymestr jakiś taki spokojniejszy pod względem zdrowotnym dla nas i naszych dzieci, prawda? ![]() Martwi mnie tylko cisza od mariolasl (( Ufam, że po prostu musi dużo odpoczywać i leżeć, a reszta jest w porządku!!!Co do świat to tam skąd pochodzę - Beskidy, tradycją są świąteczne ciasteczka Nie ciasta tylko wlasnie ciasteczka. Są tacy, co robią kilkanaście rożnych małych ciasteczek - no uwielbiam to!!!Odkąd sama robię święta w krk (od trzech lat) to mam tych ciasteczek może z pięć lub sześć rodzajów tylko, ale jak przyjezdzamy do Rodziców w pierwszy dzień świat, to sobie odbijam ![]() Oprócz tego barszcz z pierogami (do tego dla każdego po jednym uszku ze schowaną groszówką, zaczynamy jeść ostroznie wlasnie od uszek no i kto ma groszowke ma pieniążki w następnym roku ), kapusta z grzybami i chlebem, salatka jarzynowa ze smazonym karpiem i innymi rybami, kompot z suszu. Następnego dnia bigos.W tym roku planuję kupić żywą choinkę. Myśle nad jodłą bo podobno długo trzyma igły. A Wy jakie kupujecie? No i podobno żywe choinki są zdrowe bo jakieś olejków eteryczne wytwarzają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym nie miała swojego, to na pewno na ten bym polowała.Ja ostatnio mierzyłam wszystko Nawet temp. herbaty, tylko dziwnie mi zapiszczał termometr ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- No i pochwalę się, ze jednak dostałam premię roczną Miałam inny plan, ale niech go szlag ![]() Cytat:
|
|
#4968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka duża dziewczynka niesamowicie ciekawa jestem ile moja Maja waży skoro wasze maluchy już dawno mają ponad 1kg
|
|
|
|
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle te centyle lewe jakieś. W 22 tygodniu miałam poniżej 50 centylu, a teraz mam powyżej. Ciekawe jakie wielkie bobo się urodzi.
|
|
#4970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Ela87
kolba ja też się zastanawiam co u niej już trochę długo się nie odzywa... Miejmy nadzieje, że wszystko dobrzeA ten orzechowiec to coś jak snickers? |
|
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
kurcze niedrogo, ale tak mi się nie chce d... ruszyć z domu do Lidla mam jakieś niecałe 15 min. piechotką, ale ciemno i zimno... Hmm... ale pewnie do jutra mi wykupią wszystkie![]()
|
#4973 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Alan bardzo ladne imie - tez przez ulamek sekundy sie nad nim zastanawialam, ale jest w naszym otoczeniu jeden Alan i nie chcielismy dublowac... Na pewno nie jest egzotyczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4974 |
|
Zadomowienie
|
Nie do mnie, ale znam i piekę. Lepszy! Poprostu niebo w gębie
Ciasto-jakby z miodownika, powidła, krem i na to takie ciasto zapieczone z orzechami w miodzie. Moje ulubione ciasto, tylko dość pracochłonne.
|
#4975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje dobrych wieści powizytowych
![]() Cytat:
Cytat:
jakiś taki dziwny, chyba muszę go zacząć masować, aby poprawić wyglad skoryNabyłam dziś ten termometr z Lidla, fajny i mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował. Miałam dziś pracowity dzień- umyłam 2 okna, wyprasowałam firany, Tż pomógł mi je zawiesić, zmieniliśmy pościel, wyczyściłam z kurzu moje rośliny i pomyłam podłogi w przedpokoju, bo naniosło się po deszczu. W między czasie pranie i obiad i aż mnie brzuch rozbolał od pracy toteż teraz sobie na półleżąco odpoczywam i od razu mi lepiej. |
||
|
|
|
#4976 |
|
Zadomowienie
|
Ela87
jaka duża córa! Cieszę się, że wizyta ok i Mała zdrowa i pięknie rośnie
|
#4977 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chodzę w obcasach, tylko ja mam parking 2 min od pracy i jeżdże autem ![]() Cytat:
![]() Pępek mi się powoli pcha do przodu już. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To może nie jest tak najgorzej tam skoro we 3 się pchamy ![]() Wasi lekarze też tam pracują? Cytat:
![]()
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
Kolejna ma termometr z Lidla. Ja też chce! Zakładam 2 pary gaci i idę po niego
![]() Do później
|
#4979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4980 |
|
Raczkowanie
|
Ela87 wielkie gratulacje
)) Ostatnio znajoma gin mi mówiła ze jak dziecko ma 1kg to juz jest w miarę ok w razie porodu, a jak ma 1,5kg to juz jest dobrze. Powoli wszystkie sie do tego zbliżamy )A ja po wizycie u dentysty - wszystko zdrowe Ale sie cieszę![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

ciekawe jak mi pójdzie, oby smacznie
12 potraw na bank nie będzie, bo nigdy byśmy tyle nie zjedli sami 
Moja babcia liczy te 12 potraw tak, że jak np. jest kapusta z grochem, to kapusta liczona jest osobno i groch osobno - nie pojmuję tego rozumowania
) i w tym roku zrobię jeszcze piernika. A co do tradycji, to zawsze jest modlitwa na początek i łamanie się opłatkiem, potem jemy, potem są kolędy i później prezenty

Nie mam więc filmu ani zdjęcia. Wg gina będzie to.... dziewczynka 

odpoczywaj i kompletuj wyprawkę