Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 11:17   #4021
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
A wiecie, że moja Emi przy Waszych dzieciaczkach to taka kruszynka! Skończyła 14 tygodni i waży 5700, a mierzy ok 58-60cm (nie mogę jej dokładnie zmierzyć bo albo jest podwinięta, albo wierzga) zakładam jej teraz rozm.62 a nawet niektóre 56! 68 jeszcze zdecydowanie za duże!

W prezencie dostajemy ogólnie ubranka, które są zazwyczaj za duże! Mamy już dwa ubranka na 1,5-2 lata Ale najważniejsze, że nie za małe No i cieszmy się, że nasze pociechy w ogóle dostają prezenty

Też mieszkamy na 3 piętrze bez windy i jedynie tż znosi nasz wózek, bo mimo że jest najlżejszy z możliwych to ja nie daję rady
nie taka kryszyna moja jutro konczy 16 tyg i wazy 5600 wzrostu tez ma cos kolo 61 cm. spodnie nosi 56, bluzeczki roznie 56/62 a bodziaki 62/68 z racji tego ze w tlowiu sa dobre na dlugosc, z tym ze rekawy za dlugie i sa za szerokie. a pieluchy nadal 2 nosimy.

mialam sie rozpisac ale poszla kupa
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-12-12 o 11:20
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:17   #4022
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
milama dzis wlasnie pytac czy ktoras z was dostala ja pare dni temu dostalam z bobovity, ale z hippa jeszcze nie. no i przyszla mi probka pampersow 3 i z toysRus znizki na jakies tam produkty.
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
te też ładne, lubie świecidełka
z hippa dostałam tylko jakiś informator i łyżeczkę + kupony do rossmanna, jeden z nich na odbiór paczki za 1 gr (i tam była marchewka+ziemniak i soczek jabłkowy) i rabaty na -15/20% na słoiczek z obiadkiem, soczek, owoc, mleko i jakieś kosmetyki
a z bobovity pierwsza marchewka i jakieś broszurki

faktycznie ładne te krzesełka, ale za☠☠☠iaszczo drogie :/
też będziemy musieli kupić, bo to Marysi się zużyło a poza tym nie byłam zadowolna z drewanianego krzesełka ze stolikiem
logowałyście się gdzieś i stąd te próbki?

mój chrześniak ma krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-wielofun...777724679.html i ja mojemu młodemu takie samo sprawię, Kuba korzystał z drewnianego

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Śpi a wszystko wina gazów, przez gazy źle mu się je, zasypia, nie może spokojnie puścić bąka. Myślicie że to przez antybiotyki? Teraz poprykał i usypia już spokojnie.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
myślę ze to przez antybiotyk, a dajesz lek osłonowy? Hubert po antybiotykach strasznie płakał jak mu gazy odchodziły

mamy dzisiaj gosci i siedze od rana w kuchni...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:18   #4023
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Motylku, tak, tak, wiem, że przy kp kupy mogą być co parę dni. Po prostu nieco skonsternowała mnie taka zmiana z dnia na dzień

Specjalnego ubranka na święta też nie kupuję. Mam w spadku po koleżance bajerancki komplet Świętego Mikołaja, wczoraj wyszperałam w torbach z używkami A wtedy jak brałam, to mówiłam, że nie ma sensu, bo na pewno będzie w święta za duże. Będzie jak ulał
moja doradca laktacyjna mi to wyjasnila bo u mnie identyczna sytuacja byla
tzn robil 5-6kup dziennie a teraz robi raz na 3 dni i zmienilo sie to z dnia na dzien
w okolicach 3 miesiaca zmienia sie sklad pokaemu
traci on seoje elascieosci oczyszczajace i dzieci rzadziej robia kupe
pani powiedziala ze literatura moei ze nawet do 10dni moze nie byc kupy ale ona w swojej praktyce nie widziala dluzej niz 4

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a i ten płyn do kąpieli Hipp wysuszył skórę Julusi...
kupiłam dziś NIVEA płyn do kąpieli z oliwką
a jak nie pomoże to wracamy do Emolium...

idę robić rybę z warzywami w piekarniku

u mnie na odwort
nivea wysuszyl a hipp nie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
u nas codzienny spacer jest obowiązkowy, chyba że pogoda nie sprzyja
wtedy odpuszczam,od urodzenia opuściliśmy może z 5-6 spacerów
w tym roku jesień była wyjątkowo pogodna i słoneczna
tak czytam o tych spacerach i sobie uswiadomilam ze ja chyba z 10dni nie bylam na prawdziwym.spacerze
wychodzimu do lekarza, do tesciowej i do znajomych w odwiedziny ale nie na spacer
przede wszysfkim.jak pada to mnie sie nie chce chodzic po polu. noe rajcuje mnie w brzydka.pogode lazenie. dziecku nicnie jest bo ma.wozek ale ja nie mam cieplego spiworka i budki
po drugie mieszkam w centrum.miasta gdzie nie mam.zadnej alejki tylko mega ruchliwa ulice i tramwaje. w krakowie jest najwiekszy smog w calej polsce i zajmujemy niechlubne miejsce 3 w calej europie. co chwile w kronice mowia ze lepiej nie wychodzic na "swieze" powietrze

no a teraz jestem.chora wiec juz w ogole nie widzi mi sie wychodzenie. pewnie w weekend pojedziemy gdzies do.parku na spacer. ale do.tego potrzebna.jest wyprawa samochodowa tzn. wozek znisc do auta, dziecko w foteliki, psa wiec bez tz tego nie ogarne a przynajmniej nie mam.ochoty tego.ogarniac jedziemy na sylwestra do.szklarskiej poreby szkoda ze mlody jeszcze nie siedzi bo mamy takie sanki ze spiworem zamiast wozka

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:18   #4024
t_89
Zakorzenienie

hej moja mala spi a ja posprzatalam dwa pokojue, reszte jutro. Korzystajac z okacji ide zamowic mamie na prezent bizuterie
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:21   #4025
tassia
Zakorzenienie

dobra mlody spi nadal a ja nadrabiam.co tam.skrobalyscie jak mnie nie bylo
glupio odpisywac na takie.przeterminowane rzeczy ale ja lubie z wami.pisac a co

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:25   #4026
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
moja doradca laktacyjna mi to wyjasnila bo u mnie identyczna sytuacja byla
tzn robil 5-6kup dziennie a teraz robi raz na 3 dni i zmienilo sie to z dnia na dzien
w okolicach 3 miesiaca zmienia sie sklad pokaemu
traci on seoje elascieosci oczyszczajace i dzieci rzadziej robia kupe
pani powiedziala ze literatura moei ze nawet do 10dni moze nie byc kupy ale ona w swojej praktyce nie widziala dluzej niz 4
U nas jest kupa raz na 4 dni Meczy się przy tym jak nie wiem co.
Przedwczoraj dałam mu już syropek bo nie wytrzymałam.
Po kąpaniu tak go ruszyło że urobił się dosłownie po pachy Musiałam go kąpać od nowa, nie było innej rady

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:30   #4027
Madzia000
Zadomowienie

Wlasnie jestesmy na spacerku z Jasiem na poczatku 20minut patrzyl a to na zabawke, na mnie, na bude od gondoli od wewnatrz... po 20 min zaczal sie denerwowac wiec dalam cumla i odplynal teraz siedzimy na lawce i bujam go noga jak sie zaczyna denerwowac... kurde eureka czyzby moje dziecko pogodzilo sie z wozkiem ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 11:32   #4028
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
logowałyście się gdzieś i stąd te próbki?
.
ja tylko w szpitalu wypelnialam ankiety. jak Blanka byla mala to tez z hippa i bobowity dostawalam, jeszcze z gerbera i bebilonu.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-12, 11:39   #4029
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
ja tylko w szpitalu wypelnialam ankiety. jak Blanka byla mala to tez z hippa i bobowity dostawalam, jeszcze z gerbera i bebilonu.
Ja w szpitalu wypelnialam ankiety zeby niebieskie i rozowe pudelko dostac...
Ok minela godzinka na spacerze, zobaczymy jak dlugo jeszcze wytrzyma

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1386848359349.jpg (119,9 KB, 39 załadowań)
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-12-12, 11:40   #4030
Madzia000
Zadomowienie

Dzisiaj mnie olsnilo ze Jasiek ma chyba juz sa malego smoka... Bo mamy tego od 0-3 z aventu :/

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-12-12, 11:44   #4031
policzanka
Wtajemniczenie

Hej .Jakis czas temu dotara do mnie mata piankowa ,,maly genius,,na opakowaniu jest znaczek buzki ze smutná minká i 0-3 przekreslony o co chodzi?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 11:46   #4032
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
myślę ze to przez antybiotyk, a dajesz lek osłonowy? Hubert po antybiotykach strasznie płakał jak mu gazy odchodziły

mamy dzisiaj gosci i siedze od rana w kuchni...
No właśnie ja jestem jakaś głupia. Tutaj lekarze są całkiem inni niż w Polsce. Pytałam o osłonę on mówi że skoro mały pije Hipp Organic to nie trzeba po tam są probiotyki i ja się posłuchałam i żałuję bo małego później czyściło i miał problemy z gazami praktycznie do teraz. Od wczoraj daje mu BioGaie i kupy od tamtej pory już nie robił a wcześniej to z 8 dziennie małe i ze śluzem. Ale przy jedzeniu dalej się prezy choć rano jadł spokojnie.
Tak samo jeśli chodzi o wit d wszystkie podajecie i ja pytałam położnej o to jak mały miał tydzień a ona do mnie że tutaj nie jest rekomendowana i nie trzeba dawać. A ja się boję na własną rękę dawać bo on jest na mm a nie chce przedawkować.
Jazdy też miałam z jego żółtaczką, miał ją prawie dwa miesiące póki nie skończyłam z kp. Jak miał dwa tygodnie to położona wysłała mnie do yorku do szpitala z nim na badania które wykazały że wszystko jest w normie i samo mu minie, nigdy nie był trzymany pod lampami ani nic, kazała tylko do okna.
Nie mówiąc już o tym że jak urodziłam o 17.30 to już po 22 mogłam wracać do domu. No ale zostałam na noc wtedy.
Muszę się przyzwyczaić do życia w tym kraju :P

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:53   #4033
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
ja , strasznie współczuję bólu, co za okropność Jak do tego doszło podczas porodu? To od skurczy partych czy jak? Czułaś jak ta kość pęka?

Może to jakaś pełnia, że dzieci nam spać nie chcą
Mnie po kąpieli udało się ululać małego w jakieś 40 minut (odcinek serialu ). Ale z każdą koeljną pobudką w nocy było coraz gorzej. W końcu starałam się uśpić od 4 do 5:30, poddałam się, wzięłam małego z sobą do łóżka i po kolejnych 30 minutach oboje spaliśmy. Jakąś godzinę, do kolejnej pobudki

Mam teraz ubaw z mojego dziecka. Głośno pokrzykuje i zachwyca się swoim własnym głosem
Jest 3 dni do pelni, wiec sie rozkrecaja
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:58   #4034
Madzia000
Zadomowienie

Paliczanka: chyba ten znaczek mowi ze zabawka nie jest dla dzieci do 3mca a co to za maata? Tez chce Jaskowi cos kupic zebym to mogla na ziemie polozyc, a nie wiem co

MsLullaby: a ta biogaia wlasciwie na co jest, tylko jako osloana przy antybiotyku?

Podobaja mi sie smoki MAMBaby ma ktoras z was ?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-12-12, 12:03   #4035
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no le ja w swojej lazience mam umywalke i prysznic, w miejscu ktore zostaje wolne mieszcze sie tylko ja, wanienke musiala bym wsadzac pod prysznic a to nie dla mojego kregoslupa
aaa, bo ja mam zamiast prysznica wanne. wiec stojac twarza do wanny (i d.pa na drzwiach ), po lewej juz mam reke w umywalce, a prawa na pralce a wanienke mam na wannie, tak ze nie musze sie schylac zbytnio

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no wlasnie, plastikowe się składa a drewniane jednak sporo miejsca zajmuje.... zeupełnie bez sensu właściwie, skoro z fukncji stoliczka nie bardzo jest jak korzystać
ja sprzedalam drewniane by kupic plastikowe. o wiele lepsze dla mnie, mniej miejsca, mniej mycia, mozna złozyc...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Gorgulku kochany tyle ze ona caly czas marudzi...
to daj pomarudzic, ja stwierdzialm wczoraj ze skoro marudzi na recach to moze tez lezac obok mnie. i pomeczylam sie ja i ona do 23. jak widzialam ze oczy ma juz takie przymulone to wzielam na kolana, pobujalam i odpynela...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:04   #4036
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Paliczanka: chyba ten znaczek mowi ze zabawka nie jest dla dzieci do 3mca a co to za maata? Tez chce Jaskowi cos kupic zebym to mogla na ziemie polozyc, a nie wiem co

MsLullaby: a ta biogaia wlasciwie na co jest, tylko jako osloana przy antybiotyku?

Madziu to jest mata nietoksyczna polecona przez Natale 84

http://puzzle-piankowe.pl/
Stary 2013-12-12, 12:05   #4037
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problemik z Julkiem taki dziwny Od trzech dni zauważyłam, że taki strachliwy się zrobił Mój szybki ruch, zbyt piskliwe odezwanie się, dzwonek do drzwi, zgniecenie plastikowej butelki, stuknięcie garnkiem w kuchni, gdy on śpi u siebie, powoduje płacz lub rozbudzenie ze snu Nie wiem, o co chodzi i czy to minie
minie, artura i kini juz takie rzeczy nie budza
a tak serio - dziecko weszlo w etap slyszenia wiekszej ilosc bodzcow, czyli przechlapane

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:06   #4038
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

i starsza uzywala i mlodsza jedzie tylko na tych smoczkach, innych nie tolerowaly. one ksztaltem przypominaja avent.

Poli, znaczek ze niby dzieci do 3 roku nie powinny uzywac, ale zlej na to
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-12, 12:11   #4039
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
i starsza uzywala i mlodsza jedzie tylko na tych smoczkach, innych nie tolerowaly. one ksztaltem przypominaja avent.

Poli, znaczek ze niby dzieci do 3 roku nie powinny uzywac, ale zlej na to
oki doki

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
aaa, bo ja mam zamiast prysznica wanne. wiec stojac twarza do wanny (i d.pa na drzwiach ), po lewej juz mam reke w umywalce, a prawa na pralce a wanienke mam na wannie, tak ze nie musze sie schylac zbytnio

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

ja sprzedalam drewniane by kupic plastikowe. o wiele lepsze dla mnie, mniej miejsca, mniej mycia, mozna złozyc...

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

to daj pomarudzic, ja stwierdzialm wczoraj ze skoro marudzi na recach to moze tez lezac obok mnie. i pomeczylam sie ja i ona do 23. jak widzialam ze oczy ma juz takie przymulone to wzielam na kolana, pobujalam i odpynela...
spróbuje tylko ze boje sié ze w tedy wpadnie w histerie..przewaznie tak jest ze jak marudzi a ja np jestem na kibelku i nie moge do niej odrazu podejsc do wøácza jej sie syrena przez co pozniej ciezko mi ja uspokoic.

kurcze znow mi sié coß z klawiatura poprzestawialo-jaki to byø kod na odblokowanie tych polskich literek?
Stary 2013-12-12, 12:13   #4040
jo_asiek
Zadomowienie

cześć Mamuśki i Dzieciaczki My już po spacerku. Teraz Szymek się rozbudza powoli, a ja zdążyłam wciągnąć obiad - krem z dyni

Podczytywałam wczoraj, ale brakło mi czasu na pisanie. Widziałam, że był temat nietrafionych prezentów. Ja konkretnie mówię bliskim, tzn. rodzicom, siostrze i bratu czego nam potrzeba i wtedy coś wybierają - to jeśli chodzi o mniejsze zakupy typu ubranka, zabawki. Jeśli natomiast chodzi o takie większe jak huśtawka/leżaczek to rzuciłam hasło i była zrzuta, ale decyzja i zakup już po naszej stronie, więc fajnie Ogólnie to uważam, że jeśli nie wie się czego dziecko potrzebuje to najlepiej podpytać rodziców, a jak nie to faktycznie dać kapuchę żeby rodzice sami coś wybrali i kupili dziecku
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:20   #4041
ja :)
Zakorzenienie

Właśnie pierwsza pobudka na karmienie a jest 4 w nocy ueah! Takie noce to ja mogeh mieć i to na śpiocha je z przymusu bo juz mi cycki eksplodować chciały.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

my już mamy posprzątane, zupka zrobiona jeszcze drugie danie i koniec roboty na dziś

co do spania.budzenia to Miki jak wstaje na jedzenie to tak mlaska/cmoka na mnie albo mówi a! a!
teraz np zasnął na leżaczku ale zaraz będzie pobudka bo będzie jedzonko

no można, mam nadzieję, że nie stanie się nagle zbójem

a! ile ściągacie mleczka po karmieniu?
Ja po karmieniu raczej nie ściągam ale jak mi się zdarzy to tak 30-40 ml ze zjedzonego cyca

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
ja , strasznie współczuję bólu, co za okropność Jak do tego doszło podczas porodu? To od skurczy partych czy jak? Czułaś jak ta kość pęka?

Może to jakaś pełnia, że dzieci nam spać nie chcą
Mnie po kąpieli udało się ululać małego w jakieś 40 minut (odcinek serialu ). Ale z każdą koeljną pobudką w nocy było coraz gorzej. W końcu starałam się uśpić od 4 do 5:30, poddałam się, wzięłam małego z sobą do łóżka i po kolejnych 30 minutach oboje spaliśmy. Jakąś godzinę, do kolejnej pobudki

Mam teraz ubaw z mojego dziecka. Głośno pokrzykuje i zachwyca się swoim własnym głosem
Jaki slodziAk

Podczas partych - jakoś tak się mała uloZyla no i to się wtedy zdarza. Bólu bie czułam bo bolało wszystko inne ale dwa trzaski słyszeli wszyscy na sali podobno to nie taka rzadka przypadłość.. Pózniej dali mi od razu jakiegoś silnego prZecziwbola wiec zaczęło bolec dopiero jak emocje opadły po kilku godzinach i boli do dziś na szczęście juz znacznie mniej

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:22   #4042
bojatoja
Zakorzenienie

Hej.
Nie wiem czemu, ale po każdym jedzeniu Filip ulewa (leci taka fontanna). Zaczęło się w nocy gdy karmiłam o 4. Od razu ulał. Później znów go karmiłam i o 6.30 też. To samo po karmieniu o 8 i 11. Mam się martwić? Bo jednak to spore ilości. W nocy go przebierałam, później już spał ze mną bo całe łóżeczko było mokre.
Jutro kończy 16 tygodni.
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
chwale sie - Pola przed chwila przewrocila sie z brzuszka na plecy po raz pierwszy! hurra tak z zaskoczenia ze nie zdazylam nakrecic filmiku. w przeciagu chyba 5 dni zaczela podnosic ladnie glowke i polubila lezenie na brzuszku dluzej niz 10 sek jestem z niej dumna

Brawa dla Poli
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mam podobny problem.Janek tez sie na raczkach nie podnosi.I jak lezy na brzuchu to glowe ma zawsze tylko w jedna strone.Jak probuje dac w druga to protestuje i od razy przeklada.Ciezko mi z nim cwiczyc bo bo sie boje, ze mu krzywde zrobie
Ja przytrzymywałam Filipowi głowę, trochę popłakał, postękał ale teraz odwraca raz na prawą raz na lewą stronę
Tylko, że nie podpiera sie na łapkach. Robi taki samolocik, łódkę. Też ćwiczę z nim ale nie wychodzi mu to. Wkurza sie i od razu płacze. Ale dalej będę podkładać mu te łapki.

I mam zgage
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:23   #4043
ja :)
Zakorzenienie

No to pojedzone. Idziemy spac dalej. Resztę nadrobie jutro

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:24   #4044
bajka1807
Zakorzenienie

jako ze totalnie trace rachube czasu tak wlasnie spojrzalam w kalendarz, oczom moim ukazal sie 12.12 a ja do 15 mialam termin na zlozenie pracy dyplomowej niech mi ktos powie jakim trzeba byc leniem zeby od czerwca tego badziewia nie napisac? cos czuje ze maz i rodzice nie beda zadowoleni aczkolwiek, pytam sie jak ja mialam to napisac jak nie mam nawet jak wybrac sie do biblioteki buuu ciekawe czy podyplomowka mi przepada czy np mozna powtarzac seminarium? nie znam sie, zawsze bylam terminowa

no a tak z innej beczki, czy tylko moje dziecko gdy widzi aparat to powaznieje i za cholere nie moge cyknac foty z usmiechem
no i czy maluchy wiekowo podobne do Amelki lezac na plasko zadzieraja glowe do gory? moja non toper podnosi ta glowe, ale np o przekrecaniu z brzucha na plecy nawet nie mysli. pamietam ze jak Blanke rehabilitowalam to miedzy innymi robilysmy cwiczenia na przewroty ale kurde nie pamietam juz jak to szlo

w ogole mam jakas w dupe kopana pediatre przy okazji szczepie ani razu nie sprawdzila jak sie mloda rozwija, jedynie wazenie, mierzenie, osluchiwanie i zagladanie do buzi. nic wiecej kurde a juz myslalam ze trafilam na super extra pediatre, ale po za tym ze jest mila chyba nic wiecej soba nie reprezentuje i jestem zla na siebie z tego powodu
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-12, 12:25   #4045
bojatoja
Zakorzenienie

Ja dostałam przedwczoraj z bebilonu śliniak
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-12-12, 12:25   #4046
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Wlasnie jestesmy na spacerku z Jasiem na poczatku 20minut patrzyl a to na zabawke, na mnie, na bude od gondoli od wewnatrz... po 20 min zaczal sie denerwowac wiec dalam cumla i odplynal teraz siedzimy na lawce i bujam go noga jak sie zaczyna denerwowac... kurde eureka czyzby moje dziecko pogodzilo sie z wozkiem ?

Zazdroszczę, że u Ciebie smoczek chociaż działa - u mnie powoduje jeszcze większe darcie

Dziewczyny co sądzicie o ubrankach z Lidla- Lupilu ? Bo właśnie dostałam paczę od mamy i młody dostał ogrodniczki i bluzę - wyglądają na dobre jakościowo ale czy nie rozlecą się po kilku praniach ?
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:31   #4047
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Probiotyk, na biegunkę, nawadnia, lepsza praca jelit

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 12:38   #4048
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, że u Ciebie smoczek chociaż działa - u mnie powoduje jeszcze większe darcie

Dziewczyny co sądzicie o ubrankach z Lidla- Lupilu ? Bo właśnie dostałam paczę od mamy i młody dostał ogrodniczki i bluzę - wyglądają na dobre jakościowo ale czy nie rozlecą się po kilku praniach ?
nie sa zle, do bodziakow jedynie mam uraz bo sie rozlaza. ale koszulki, bluzy, spodnie sa ok
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-12, 12:39   #4049
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
jako ze totalnie trace rachube czasu tak wlasnie spojrzalam w kalendarz, oczom moim ukazal sie 12.12 a ja do 15 mialam termin na zlozenie pracy dyplomowej niech mi ktos powie jakim trzeba byc leniem zeby od czerwca tego badziewia nie napisac? cos czuje ze maz i rodzice nie beda zadowoleni aczkolwiek, pytam sie jak ja mialam to napisac jak nie mam nawet jak wybrac sie do biblioteki buuu ciekawe czy podyplomowka mi przepada czy np mozna powtarzac seminarium? nie znam sie, zawsze bylam terminowa

no a tak z innej beczki, czy tylko moje dziecko gdy widzi aparat to powaznieje i za cholere nie moge cyknac foty z usmiechem

w ogole mam jakas w dupe kopana pediatre przy okazji szczepie ani razu nie sprawdzila jak sie mloda rozwija, jedynie wazenie, mierzenie, osluchiwanie i zagladanie do buzi. nic wiecej kurde a juz myslalam ze trafilam na super extra pediatre, ale po za tym ze jest mila chyba nic wiecej soba nie reprezentuje i jestem zla na siebie z tego powodu
Szymek też jak zobaczy aparat albo telefon to od razu poważnieje i nic go już wtedy nie bawi. Wydaje mi się, że to przez to, że interesuje go owy aparat lub tel

Co do pracy dyplomowej to mój mąż do tej pory nie napisał mgr a studia skończył już 1,5 roku temu i teraz jeśli chce złożyć pracę to po pierwsze ma czas do końca stycznia (więc zapewne się nie wyrobi), a po drugie trzeba zapłacić 900zł za przystąpienie do obrony po terminie Tak więc chyba pozostanie bez tytułu mgr, bo wątpię, że znajdzie czas na pisanie pracy. Dopóki nie przeszedł na własną działalność miał o wiele wiele wiele więcej czasu na wszystko.

A jeśli chodzi o lekarza, to nasza pediatra ma super opinie i wydaje się być bardzo miła, ale sama z siebie też jakoś specjalnie nie zbadała Szymka. Dopiero jak jej powiedziałam o swoich wątpliwościach co do napięcia mięśniowego, to dopiero wtedy na moją prośbę go zbadała dokładniej.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:41   #4050
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

no i czy maluchy wiekowo podobne do Amelki lezac na plasko zadzieraja glowe do gory? moja non toper podnosi ta glowe, ale np o przekrecaniu z brzucha na plecy nawet nie mysli. pamietam ze jak Blanke rehabilitowalam to miedzy innymi robilysmy cwiczenia na przewroty ale kurde nie pamietam juz jak to szlo

No z tą pracą trochę przesrane U mnie jak nie oddasz do ostatniego terminu płaci się 2500 zł za przedłużenie o semestr.

A mnie promotor dalej nie zatwierdził więc jestem w czarnej Nie mam tematu pracy, nie mam nic

Amelka z tego samego dnia co Filip i on też jak leży na płasko podnosi głowę. A gdy jest w pozycji półleżącej to już w ogóle dźwiga ją na maksa
Też się nie przekręca.
Twoja Amelka chociaż ładnie podtrzymuje się na łapkach, mój Filip niet (Może dlatego że cięższy od Twojej o ponad kilogram. Pocieszam się )

A co do pediatry (chodzę do dwóch do szpitala i do przychodni) to zawsze przebadają mi Filipa na wszystkie strony
29.12.2016 [9tc]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości