|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
A jak Ty i pozostałe dziewczyny, które same zdobią salę, będziecie to organizować logistycznie? Przywiezienie ozdób na salę - flakonów, świeczek innych ozdób - ile dni przed weselem? Rozkładanie tego na stołach w dniu ślubu - tutaj nie wiem - prosi się ludzi obsługujących salę czy posyła się kogoś zaufanego żeby to koordynował? Kwiaty myślę, że kwiaciarnia może dowieźć, ale resztę to już trzeba samemu. U nas jest o tyle fajnie, że TŻ wraz z rodziną będzie mieszkał w dworku tam gdzie jest wesele, więc w sobotę może czuwać nad rozkładem sali, ale nie wiem czy stres mu na to pozwoli :P
|
|
#2762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Florystki nie mam, prace tej pani bardzo mi się podobają, śledzę nowości u niej. A czy się na nią zdecyduję - zobaczymy, jak wyjdzie finansowo.Znalazłam jeszcze dla Ciebie niebieskie bukiety. Te też z rodzaju tych bardzo eleganckich. Cytat:
marlenqa22 Super, że tak mało czasu Ci zostało do zdjęcia aparatu ![]() mimi_77 Świetnie, że udało Ci się z fotografem Na kogo się zdecydowaliście?ysia, niefajna sytuacja ze świadkową, nie przejmuj się jej słowami (osoby szczęśliwe nigdy tak nie mówią, niestety wynika z tego, że samej jej czegoś brakuje). Cytat:
![]() no_doubt Przepiękna sukienka, trzymam kciuki, żeby wyszła jeszcze ładniej niż w katalogu ![]() Cherry_24, u nas też jest dylemat piosenkowy (zawsze marzyła nam się jedna piosenka, a tu moja dalsza kuzynka zatańczyła do niej z mężem na pierwszym tańcu). Ja bym wzięła - nikt w końcu nie opatentował tej piosenki, podobnie jak układu tanecznego. O ile zatańczycie to inaczej niż oni, ja bym nie rezygnowała z niej ![]() inezwiza_90 Bardzo ładne i zgrabne buciki ![]() iza1336 Ale pięknie wyglądasz w sukience - ten model wygląda, jakby był skrojony tylko dla Ciebie Cytat:
Co do obowiązków świadkowych - mam mętlik w głowie. Sama niestety musiałam zrezygnować z tej funkcji (wydarzenie losowe, na 2 tyg. przed ślubem skradziono mi wszystkie dokumenty, karty do bankomatu - nie miałam za co pojechać i nie miałam jak okazać dowodu jako świadek, o wszystkim uprzedziłam tak szybko jak się dało). Zanim to się stało, PM wymagała ode mnie jeżdżenia w określonych terminach 300 km do swojego miasta na wybieranie sukienki, butów, organizowałam nawet wieczór panieński. Jako studentka byłam wtedy na garnuszku rodziców, a koszty podróży czy obiadu musiałam opłacać sama. Byłam przytłoczona ilością wymagań i miałam wrażenie, że pannę młodą naprawdę nie interesuje co u mnie... Teraz sama jako panna młoda nie wyciągam koleżanek na rajdy po sukienkach, chyba że któraś sama zaproponuje. Tak samo nie zarzucam im obfitych relacji ślubnych lub własnych dylematów. Większość spraw jest do uzgodnienia między mną i TŻ-tem, wystarcza mi to.
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa Lg_ago już przypomniałam sobie Twoją sukienkę! dokonałaś zdecydowanie trafnego wyboru, ta świetnie Ci leży i jest dokładnie w "naszym stylu" hihi ;P
Będzie idealnie pasowała do charakteru Twojego wesela
|
#2764 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
identycznie jak u mnie :P swiadkowa wie chyba tylko jaka mam sukienke (a przynajmniej raz jej pokazałam) ale wszystkie rzeczy ustalam z Tżtem. Ona ma byc u mnie na weselu jako moja podpora i pomoc, ale nie musi byc na kazde moje skinienie przez rok wczesniej. A tak w ogole to czesc :P ostatnio nie mam czasu (i siły) tutaj zaglądać ajć przegapiłam, wczoraj stałam sie posiadaczką jedynki z przodu ![]() 198 DDŚ
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-12-12 o 20:47 |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja w sumie miałam podobnie jak byłam starszą, z tą tylko różnicą że kumpela mieszka w tym samym mieście. Mnie strasznie wkurza taka roszczeniowa postawa. Pamiętam że ja najbardziej się wkurzyłam jak usłyszałam że ze starszym mamy zorganizować COŚ na wyjście z kościoła (no i oczywiście pokryć tego koszty). A wymagania były niemałe
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poza tym nie bardzo widzę rolę świadkowej przy załatwianiu innych bajerów, oprócz podpisu na akcie małżeństwa i wieczorze panieńskim...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2767 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, że nie da się połączyć każdej rzeczy, która się podoba i stworzyć sukni idealnej. W moim przypadku plecy byłyby zasłonięte koronką i gołe równocześnie. xD Także fajny wybór. I skoro rybka to musisz mieć piękną figurę, więc gratulacje podwójne! ![]() Cytat:
Wow! Pięknie! Naprawdę piękna suknia i super wyglądasz! I chyba trafiło Ci się idealnie z rozmiarem? Przepięknie razem wyglądacie Gratulacje!Jedyne co mi się nie podoba to ta kokarda z tyłu, ale jeżeli Tobie się podoba to najważniejsze.
|
||
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże dziewczyny muszę się Wam wygadać
![]() jaka to ja jestem okropna....chciałam spokojnie porozmawiać, ale nie da się. Nasłuchałam się tylko,że mam ją gdzieś, że wszyscy się ze mnie śmieją, i że po weselu da mi klucze do mieszkania i jej noga tu nie postanie i wtedy będę mogła się wymądrzać..no i jak ja ma to znosić ??? |
|
|
|
#2769 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko chciałabym sama, sama. Ale nie wiem czy to da radę. Przecież w dniu ślubu będzie się zajętym i raczej nie będzie się myślało o strojeniu kościoła, czy sali. Od znajomej wiem, że jak oni stroili salę - ale bez żywych kwiatów to dzień prędzej. Wtedy też rozkładali winietki itp. Ale jak to zrobić z bukietami? Też już w ten piatek poustawiać? Czy to nie padnie? Czy nie lepiej cały czas te kwiaty w chłodni, a dopiero tuż przed wyciągnąć? Czy na sali ułoża tak jak chcę? U Ciebie może TŻ przypilnować Tym bardziej, że jest taką 'artystyczną stroną' ![]() Co do samochodu - ja chcę chyba tylko na klamki kokardki z koronki i juty + gałązka gipsówki. Cytat:
Ja nikomu nie chciałam ubliżać, ani nic. Ale mieszkam w małej miejscowości, gdzie kwiaciarnie prowadzą osoby z 30 letni stażem i są 'starej daty'. To tak samo z fryzjerami, nowa i stara szkoła ![]() Cytat:
![]() Pasuje idelanie ! Na zdjęcia plenerowe chcę rozpuszczone/lekko pofalowane włosy i wianek
|
|
|
#2770 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co ja się nasłucham od niej Powiedziała nawet, że rodzina Tż się ze mnie śmieje, nie wiem o co jej chodzi...mam ochotę sobie palnąć w łeb dziś
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Erudycja
|
i tu tkwi problem, nawet ja nie wiem co zrobić jesli chodzi np o fryzjera :P czy isc do "starej daty" ktora zrobi fryzure ładną, trwałą, ale kiczowatą w swej tandetnosci, czy do "młodej daty", ktora niekoniecznie otrzymala dobre wyksztalcenie w zawodzie i moze zrobic cos, co nie wytrzyma 2h?
Znam jedną taką i taka fryzjerke, co do pierwszej wiem ze zrobi bardzo solidnie, ale mam wątpliwosci co do tego czy mi sie spodoba, a i znam taka, co jako młoda moze miec fantazje, ale nie bedzie umiala jej zdobrze wykorzystac i utrwalic. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Mieszkając samemu było idealnie! Mozna sie klucic, kochać, trzaskac drzwiami i nikt zaraz nie przyjdzie wypytywac co sie dzieje, nikt nie pyta sie gdzie idziesz, po co idziesz, a dlaczego. Wchodzisz do domu i zastajesz słodką ciszę :P ojj rozmarzylam się.
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz tylko odliczać dni do ślubu ![]() ja mierzyłam la body 10cm i po 2min bolały mnie stopy wszyscy mówią że takie wygodne, ja nie wiem co ja za buty kupię..
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
iza1336 CUDOWNIE !!!! Naprawdę pięknie !!!!!!!!!!
Edytowane przez Cherry_24 Czas edycji: 2013-12-12 o 21:16 |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że nie wyjdę z masakrycznym tapirem, toną lakieru i fryzurą która przeżyej 3 dniowe tsunami. I chyba nie ma zasady, że to co z pomysłem/kreatywne/naturalne nie musi być trwałe Wystarczą odpowiednie produkty, no i odpowiednia osoba.U mnie w mieście jest taka jedna fryzjerka, pod 70 Trafić w jej ręcę to jakby trafić do kata - tapir/lakier/tapir/tapir/lakier/brokat. U niej w salonie to są prostownice do włosów sprzed 30 lat. Jej salon. Wszyscy fryzjerzy, którzy u niej pracują jadą tym samych schematem
|
|
|
#2777 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
baaardzo Ci wspolczuje, tym bardziej , ze to Twoja wlasna mama ale nie rozumiem - jak to sie z Ciebie smieja? Z Twojego postepowania? wygladu? z tego co robisz? no ja nie rozumiem jak tak mozna... Moze ona tylko tak podjudza, zeby siac intryge... Moze nie moze sie pogodzic z faktem, ze sie usamodzielniasz.... Tylko o co chodzi z tymi kluczami? Po slubie ona sie wyprowadza, a Ty zostajesz z TZ w tym domu? |
||
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już mi trochę lepiej, wyryczałam się
|
|
|
|
|
#2779 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Fryzjerka u ktorej mialam praktyki robi niestety kiepskie fryzury, rozwalają sie i w ogole sa bez pomysłu. Jedynie moglabym uwierzyc w swoja siostrę fryzjerkę, ale ona prawdopodobnie bedzie w anglii. Czemu mieszkanie z mamą jest dla Waszego dobra? ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
ta fryzjerka ktora mialam nieszczescie poznac ma 22-23 lata, jest młoda i niby uczyla sie w swietnym salonie, ale nie ma za grosz pomysłu i wyobrazni, a o umiejetnosciach nie wspomne. Raz jedna babka przyszla po 15 minutach i wyglądała jakby sie sama uczesala po wyjsciu z wanny! I rzeczywiscie, nie dosc ze fryzura byla zle i brzydko zrobiona, to jeszcze nie utrwalona. A szła na wesele... Niestety sama nie znam fryzjera ktory byl taki, jak z Twojego opisu. Jak wspomnialam wyzej, mam siostre fryzjera i ona mnie "robi" odkad pamietam.
|
|
#2780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
ale na ślub będzie mnie czesać kto inny, panie z Białego znają na bank duet Lange&Rudnicka, im powierzam siebie na ten dzień
Edytowane przez Cherry_24 Czas edycji: 2013-12-12 o 21:42 |
||
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
450 zł
Zobaczcie jakie cuda się zdarzają !!!! http://mashable.com/2013/12/09/westj...90Nm1xcmxyciJ9
|
|
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kokardka przy sukni izy faktycznie świetna, pewnie dlatego, że uwielbiam kokardki
|
||
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mama ma PMS ? nie przejmuj sie, jesli musisz zostać to zaciśnij zęby i myśl o czymś innym. ja dziś tak pomyślałam o czymś innym jak jechałam sobie do siostry i z przyzwyczajenia skręciłam w ulice w której znajduje sie biedronka, podjechałam pod biedronke i dopiero wtedy sobie zdałam sprawe jaka ja jestem głupia bo to nie tutaj miałam jechac
|
|
|
#2786 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mam pojecia jak sie zachować..... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiem, ze trudno o tym zapomnieć, ale ja bym sie zachowywała tak jakby tego zajścia nie było.... być może stosunki z mamą wrócą na właściwy tor?
|
|
#2787 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma wiązanie więc mnie dobrze ścisnęła ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
#2788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, jak coś w klubie umieściłam prośbę o poradę w sprawie biżuterii. Dziękuję z góry!
|
#2790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najchętniej już teraz bym go zdjęła Cytat:
Cytat:
Najlepsze jest to, że dzień przed wyjazdem zrobili dla mnie mega imprezę pożegnalną - później półroczna cisza- a po powrocie powitalną i zachowywali się jak wcześniej . Przez pół roku, dwie z moich przyjaciółek same z siebie ani razu nie napisały, nie były ciekawe co u mnie itp. Rozumiem, że gdybym wyemigrowała np na Kubę czy Antarktydę... ale w UE Jak je zagadywałam to stwierdzały, że u nich nic się nie dzieje i tyle. Teraz jak mieszkam w innym mieście to jedna co jakiś czas się odezwie, a druga nie widzi takiej potrzeby... trochę to boli, ale nie odpuszczę, jeszcze nie teraz.Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

I to samo - butelki, albo słoiki, albo jeszcze takie drewniane skrzynki
I boję się, co mi moje kwiaciarki w mieście wyczarują. No i muszę jeszcze jakieś takie gotowe bukiety do kościoła na ołtarz załatwić (mamy ślub w małym, drewninaym kościółku, który jest używany tylko na wyjątkowe okazje, więc na codzień nie ma tam kwiatów żadnych, więc trzeba je zapewnić).

Więc nie wiem jak to będzie, naprawdę nie wiem.

Powiedziała nawet, że rodzina Tż się ze mnie śmieje, nie wiem o co jej chodzi...mam ochotę sobie palnąć w łeb dziś