Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 18:31   #541
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
navington galeon kolor aruba, tak się prezentuje w całości pomimo, że nie ma skrętnych kół nieźle się prowadzi

Załącznik 5508604
Jaki fajny podoba mi się bardzo

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła paczka z apteki już prawie wszystko skompletowane dla Majki może do konca grudnia będe miała wszystko gotowe ,a wtedy tylko zostaje leżeć i pachnieć
Co kupiłaś?
Ja jeszcze raz zrobię zakupy w aptece - już teraz bo tam jest prezent pod choinkę dla Mamy i Mnie potem po nowym roku na allegro u polecanego wczoraj Pana, potem wózek od koleżanki przytargamy, zniesiemy łóżeczko z góry to się biorę za pościel i już wszystko

Cytat:
Ja mam mega wypasioną tabelkę w excelu i konsekwentnie ją uzupełniam
Mam i ja

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dziekuje Wam bardzo za troske
milo mi ogromnie, ze o mnie pamietacie i myslicie.

Odezwe sie jak bede mogla. Na razie przygotowan do Swiat u mnie nie ma , wszystko lezy i kwiczy.
Pamiętamy i nadal będziemy pamiętać
nie przejmuj sie świętami tylko sobie odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
wróciłam Glukoza w normie!!! Mogę jeść słodkie)

WTF? Nacytowałam się jak głupi osioł a tu tylko tyle Ale nic - DOBRY

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:34   #542
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze pamiętasz wczoraj dostałam paczkę minus taki, że tydzień musiałam czekać . Pościel ładna z dobrego materiału dobrze zapakowana. Nie mogę się doczekać, aż będę miała łóżeczko i ją tam ułożę
to fajnie, że jesteś zadowolona. Ja też zamówię posciel w paseczki, ale zastanawiam się jakiej firmy, bo widziałam, że "mamo, tato" i "ala i as" mają ten sam wzór, tylko wielkość zestawów jest różna
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:41   #543
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na ile wstawić do prania pościel dla dziecka, chodzi mi o wypełnienie - kołdra i poduszka?

Bo szukam w necie ale tam jakieś nowości na temat wielkiej szkodliwości prania w 30 stopniach, bo pozostają śmiercionośne zarazki tak jakby nie było ich gdzie indziej tylko na wypranych rzeczach... to już lepiej trzymajmy dziecko w inkubatorze przez cały pierwszy rok życia i jak tu nie zwariować i zachować resztki rozsądku. Przy okazji w ilu stopniach wyprać psa, żeby nie przenosił zarazków w pobliżu mojego dziecka?
Na mojej pościeli, którą kupiłam piszą że można prać w 90 stopniach, ale to pewnie zależy od wkładu, poszukaj na metkach
A psa najlepiej w 40 stopniach, tylko bez wirowania
Stary 2013-12-13, 18:51   #544
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Dziewczyny na ile wstawić do prania pościel dla dziecka, chodzi mi o wypełnienie - kołdra i poduszka?

Bo szukam w necie ale tam jakieś nowości na temat wielkiej szkodliwości prania w 30 stopniach, bo pozostają śmiercionośne zarazki tak jakby nie było ich gdzie indziej tylko na wypranych rzeczach... to już lepiej trzymajmy dziecko w inkubatorze przez cały pierwszy rok życia i jak tu nie zwariować i zachować resztki rozsądku. Przy okazji w ilu stopniach wyprać psa, żeby nie przenosił zarazków w pobliżu mojego dziecka?

Ooo... wypełnienie też trzeba wyprać?
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:58   #545
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

A poza tym to dzisiaj 29t1d więc zaczynam 30 tydzień
Ale jaja!!

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-13, 19:10   #546
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ale jaja!!

Też bym chciała być bardziej do przodu

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 19:26   #547
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Był "robiony" na Marcelinkę, a potem przy pierwszym możliwym usg wymogłam na lekarzu diagnozę płci. Bardzo niechętnie, z ociąganiem i na może/chyba potwierdził moje przypuszczenia zaznaczając, żeby się nie nastawiać bo to za wcześnie itd. Oczywiście miał rację że było za wcześnie, więc później Marcelinę zamieniliśmy na Marcela
I tak jak wtedy ja sie upierałam przy córce, tak teraz mój mąż upiera się przy synu, od początku był Igor. A teraz z Igora trzeba zrobić Igę
pod warunkiem, że go przekonam do tej wersji, ale spoko, jeszcze 4 miesiące na to mam
A ok,rozumiem, niezla historia rozumię że Igę "robiliście" na Igora

Cytat:
Kurcze myślałam, że w Polsce wszystkie publiczne szpitale dają zzo za opłatą jako fanaberie rodzących Fajnie, że znalazłaś szpital gdzie jest za darmo
szpital wybrałam ze względu na dobre opinie, a okazało się że mają wiele fajnych bezpłatnych propozycji dla rodzących min. poród w wodzie czy ZZO właśnie co prawda jeszcze się nie zdecydowałam, ale dobrze mieć ten komfort psychiczny i wiedzieć że w razie czego dana opcja jest możliwa do realizacji

Cytat:
Właśnie przyszła paczka z apteki już prawie wszystko skompletowane dla Majki może do konca grudnia będe miała wszystko gotowe ,a wtedy tylko zostaje leżeć i pachnieć
zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Następna
Jak wy to robicie, że już wszystko macie? Ja ciągle coś kupuję i z listy mi nie ubywa
:
najgorsze ze mi też nic nie ubywa, ja na szczęście jeszcze nie zaczęłam kupować

Cytat:
Podobno nawet do 36tc jest możliwość że dzieciaczek się przekręci. Moja już niby jest głową do dołu, ale kto Ją tam wie toż to mała wariatka .Wczoraj była taka aktywna że próbowała skopać KTG, a w nocy rozpychała się rączkami z każdej strony
a skąd wiesz ze rozpycha się rączkami? ja to nie mam pojęcia gdzie moja ma główkę, nóżki czy rączki. Jak mnie kopie na dole brzucha to podejrzewam, ze to nóżki, ale jak z boku brzucha czuję ruchy to nie mam pojęcia jak ona jest ułożona, może w poprzek

Cytat:

U mnie niestety nie jest dobrze, mam PIH (gestoze, zatrucie ciazowe lub jak to tam jeszcze nazywacie), wiec wiecej czasu spedzam w szpitalu niz w domu.
Nie odzywalam sie, bo musialam sie pozbierac i poczynic pewne przygotowania siebie, ew wyprawki itp. Plan byl taki, ze jesli moje cisnienie bedzie roslo, a wyniki jeszze sie pogorsza, to mnie przetransportuja z mojej wyspy do Southampton, gdzie dziecko bedzie mialo wieksze szanse przezyc. Obecnie jestem w 26tc +2d. Plan jest taki, aby dotrwac do Swiat, czyli 28tc, a pozniej ewentualnie dalej do 31-32tc. Wtedy mnie nigdzie nie odesla, a ja nie bede odseparowana od meza i synka na Swieta. Mam zalecone lezec itd, akurat mam przerwe od szpitala do czwartku. Wysokie cisnienie to nie jedyny problem, bo przeplywy maciczno-lozyskowe nie sa za dobre i na razie co tydzien mam robiony doppler. Mam nadzieje, ze sie nie pogorsza, bo na to, zeby moje cisnienie wyniki i przeplywy mialy sie polepszyc nie ma szans.

Odezwalabym sie kilka dni wczesniej, ale moj Antos jest taki chory miew skoki temperatury do 40.0 −40.4 i nie mam po prostu glowy do niczego.

Odezwe sie jak bede mogla. Na razie przygotowan do Swiat u mnie nie ma , wszystko lezy i kwiczy.
trzymam kciuki za Was, dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość

Po drodze wpadłam na herbatkę do bratowej, która też jest w ciąży. Miała dziś USG połówkowe i... lekarz zmienił wersję odnośnie płci. Na poprzednim USG wyraźnie widział siusiaka, a teraz powiedział, że prawie na 100% będzie dziewczynka. Bratowa jest przeszczęśliwa, bo ma już dwóch synów i marzyła jej się córeczka
o rany, ale świetna historia

Cytat:
Do nas dzis przyszły meble z Pinio. Zamawiałam przez sklep More4Kids-polecam. Wszystko jest w paczkach, będziemy się bawić w następnym tyg w skręcanie
Jedziemy do rodziców na weekend.

Udanego weekendu Wszystkim
wzajemnie, dobrego weekendu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 19:34   #548
uparta8210
Raczkowanie

a ja już w łóżku, córcia śpi a ja oglądam telewizję czas bezcenny.
wczoraj byłam w krk na konroli z córcią i wszystko ok z jej brzuszkiem.
Wstałyśmy o 5 a wróciłyśmy do domu o 20, ale się wywłóczyłam po koleżankach i po galerii oczywiście... no i zakupiłam spodnie ciążowe z dżinsu wstawiła bym link ale mi ostatnio internet szwankuje i ciężko mi się stronki załańczają. Nie zajrzałam tylko do smyka a wy mi tutaj piszecie że jakieś obniżki cen no nic mam spodnie

mariola dobrze że się odezwałaś i trzymam kciki za dzidzię

no i ja też zaczęłam w tym tygodniu 6 miesiąc, ale ten czas leci

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 19:39   #549
cambria04
Rozeznanie

Witam się na naowym wątku (w końu)! Nadrobiłam wszytskie strony od początku
cayenneOna Wspaniały szpital, aż chce się rodzić Zazdroszczę!

mariolasl Trzymaj się ciepło, oby jak najdłużej był w brzuszku, a starszy synek wyzdrowiał

side85 Już są te wyprzedaże w Smyku? Czekam na nie cały rok... Tylko kto ze mną pojedze? Muszę tam jutro być

Jeszcze nie mam prawie nic dla dzidzusia i kompetnie nic dla siebie, a wy już macie prawe wszystko

Na razie na szczęsie grypa żołądkowa szybko mi przeszła, ale teraz zaczyna boleć mnie gardło Znowu coś... (ponarzekam wam trochę )
Mam nadzieję, że znajdę więcej czasu, żeby być na bieżąco, ale jeszcze odkładam L4 do stycznia. Tymczasem idę już do łóżeczka, może miód i cytryna pomoże
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 19:46   #550
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Witam się na naowym wątku (w końu)! Nadrobiłam wszytskie strony od początku
Tak? To o czym było?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-13, 19:49   #551
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja nabyłam z Güter, taki stelaż na wanne z przewijakiem i wanienka, bo w łazience mamy wanne i prysznic, a korzystamy tylko z prysznica, łatwo mi się łazienka nagrzewa no i niczego nie muszę nosić, wodę nalewam normalnie z prysznica, dzidziusia przewijam zaraz po kapieli, kosmetyki na miejscu, wychodzi elegancki, ubrany i wymasowany )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

http://www.geuther.de/index.php/de/p...flege/aqualino

No wlasnie, Aqualino się nazywa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
świetna ta wanna z przewijakiem, fajnie ze można mieć rozłożone jedno i drugie jednocześnie, szukam dokładnie czegoś takiego tylko do stawiania na podłodze

Cytat:
wróciłam Glukoza w normie!!! Mogę jeść słodkie) Tylko hemoglobina na granicy.. Spada.. w 21tc byo 12,20 a teraz 11,30. Zakupiłam w aptece jakieś tabl z buraka.. Brala może któraś? Poza tym wszystko ok. Usg nie miałam wiec nie wiem jaka dzidzia duża Nastepna wizyta 10 stycznie)
Biore się za nadrabianie.
brawo za glukozę a obniżona hemoglobina w ciąży jest normą z tego co się orientuję

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na glukozie i powiem Wam, smakowało mi toWzięłam to na 4 łyki i niczym nie popijałam, ale ja tam lubię słodkie. Mam nadzieję że wynik mi dobry wyjdzie bo jak przed świętami gin mi o diecie zacznie mówić to chyba się załamię . Cały rok czekam na makówki!!!!!!!!!!
za wyniki

Cytat:
Ale jaja!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 19:55   #552
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Tak? To o czym było?

Co prawda pytanie nie do mnie ale odpowiem To bylo mniej więcej tak:

bla bla bla?
bla bla bla!!!
bla bla bla...

to takie szybkie streszczenie
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:13   #553
teQiba
Moderator

Cytat:
Tak? To o czym było?

Stary 2013-12-13, 20:13   #554
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
a skąd wiesz ze rozpycha się rączkami? ja to nie mam pojęcia gdzie moja ma główkę, nóżki czy rączki. Jak mnie kopie na dole brzucha to podejrzewam, ze to nóżki, ale jak z boku brzucha czuję ruchy to nie mam pojęcia jak ona jest ułożona, może w poprzek
Ja też nie wiem gdzie co moja ma
Czasami czuję jednocześnie po prawej i po lewej stronie i też mi sie wydaje, że ona w poprzek

Cytat:
Tak? To o czym było?

O ciąży
wyprawki, dolegliwości, marudzenie, cieszenie

Stary 2013-12-13, 20:26   #555
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
A ok,rozumiem, niezla historia rozumię że Igę "robiliście" na Igora
No nie akurat tym razem było co Bozia da tylko małz stwierdził, że co jak co, ale syn mu wyszedł idealny i dlatego chce powtórkę

Piorę w 50 stopniach. Nie ma metki i nie pamiętam, na ile wcześniej była prana ta pościel, bo to są zapasy po Marcelku.
Chce takie rzeczy jak pościel, poszewki, rożki, kocyki i te wszystkie pirdoły do łóżeczka poprać i popakować, żeby było na gotowe juz w kwietniu. A za ciuszki się wezmę na końcu
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:30   #556
Ela87
Zakorzenienie

To rożek też trzeba prać?

Stary 2013-12-13, 20:46   #557
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny dziekuje Wam raz jeszcze.
Ide spac, bo niewiadomo o ktorej Antonio mnie dzisiaj obudzi
Stary 2013-12-13, 20:47   #558
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie nabyłam Lovelę i też po świętach zabiorę się za pranie i nie mam pojęcia w ilu stopniach i co prać , a psa w zależności od wagi i wielkości od 40 do 60 stopni jak duży to nie wirować bo pralkę zepsujesz

Aaaa i mój mąż mówi że najlepiej psa dwukrotnie wypłukać

Cytat:
Co kupiłaś?
Ja jeszcze raz zrobię zakupy w aptece - już teraz bo tam jest prezent pod choinkę dla Mamy i Mnie potem po nowym roku na allegro u polecanego wczoraj Pana, potem wózek od koleżanki przytargamy, zniesiemy łóżeczko z góry to się biorę za pościel i już wszystko
Oj dużo tabelkę pielęgnacja Majki mam już prawie całą zapełnioną Między innymi kupiłam majtki siatkowe i jednorazowe, lewatywe większe podkłady, sterimar do noska, waciki, sól fizjologiczną, wilgotne chusteczki w takim poręcznym plastikowym pudełku (podpatrzyłam u koleżanek że to bardzo funkcjonalne ), pojemniki na pokarm, maść na sutki i to chyba tyle z wyprawki reszta to moje rzeczy typu mustela i bio-oil.
Excel podliczył mi wszystkie tabelki i jak narazie na wyprawkę poszło 3100zł

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
to fajnie, że jesteś zadowolona. Ja też zamówię posciel w paseczki, ale zastanawiam się jakiej firmy, bo widziałam, że "mamo, tato" i "ala i as" mają ten sam wzór, tylko wielkość zestawów jest różna
No też patrzyłam na tą firmę, zobacz sobie co Ci w zestawach bardziej pasuje i tam zamów

Cytat:
Ale jaja!!
gonisz mnie

Cytat:

Też tak myślałam jak Ty , no ale jak wczoraj na usg wyszło że jest główką do dołu to jak się położyłam i dawała czadu z obydwu stron na raz pod pępkiem, a podobno nogami siedzi mi w wątrobie to czym jak nie rączkami tak nawala?

Byłam w Smyku wyprzedaże są nie na wszystko, ale da się coś wybrać kupiłam półśpiochy za 12zł i komplecik za 30zł chciałam kupić bodziaki na długi rękaw bo były 3szt za 30zł ,ale na złość już nie było rozmiarów więc trzeba się śpieszyć

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 20:55   #559
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość

bla bla bla?
bla bla bla!!!
bla bla bla...

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

O ciąży
wyprawki, dolegliwości, marudzenie, cieszenie
Jakie obrończynie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
To rożek też trzeba prać?
Coś mi mówi, że mój syn i synowa (Twoja córka) będą zahartowani

Cytat:

Oj dużo tabelkę pielęgnacja Majki mam już prawie całą zapełnioną Między innymi kupiłam majtki siatkowe i jednorazowe, lewatywe większe podkłady, sterimar do noska, waciki, sól fizjologiczną, wilgotne chusteczki w takim poręcznym plastikowym pudełku (podpatrzyłam u koleżanek że to bardzo funkcjonalne ), pojemniki na pokarm, maść na sutki i to chyba tyle z wyprawki reszta to moje rzeczy typu mustela i bio-oil.
Zapomniałam o najważniejszym
Te 3100 zł to z wizytami i badaniami? Ja mam chyba wiecej ale na początku kupowałam ubranka jak głupia

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-13, 21:22   #560
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Te 3100 zł to z wizytami i badaniami? Ja mam chyba wiecej ale na początku kupowałam ubranka jak głupia
Co Ty wizyt nie liczyłam wyszłoby na bank ponad 4 tys. .No Ja też tak szalałam na początku teraz tak trochę rozważniej staram się kupować

Maja

Czytam
Stary 2013-12-13, 21:29   #561
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Super, obstawiałam u Ciebie chłopaka to świetna wiadomość, bo oprócz mnie i Castii tutaj same powtórki u podwójnych mam: drugi chłopak, druga dziewucha A chłopak jak to chłopak, musi być duży i silny, a nie 2500 Jednym słowem GRATULUJĘ
A dziękuję, dziękuję co do dużego i silnego... Ty nie wiesz czasem, kto go urodzi?
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A propos (no brzydki skubany nie jest), jakieś laski mi przylaza normalnie do chaty wypytujac o niego. Ostatnio powiedziałam jednej, że Kajetan poszedł do dziewczyny. A dziewczyny nie ma
Hahahaa ale z Ciebie matka dziewczyny tak splawiać, oj niełatwo synowa będzie miała
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja temat przerobiłam niedługo po tym jak dowiedziałam się o ciąży
Cesarka kosztuje w Salve 3900, a poród SN 3200. W tej cenie masz pobyt w szpitalu, swój i dziecka + gdyby się coś działo z dzieckiem to nie płacisz potem za jego dalszą hospitalizację. No i Salve uzyskało już II stopień referencyjności, czyli ma taki sam sprzęt i możliwości ratowania dziecka jak większość szpitali (I stopień ma tylko chyba Matka Polka).

Z tego co się orientuję to w Medeorze trzeba zapłacić za cesarkę pełną odpłatność, czyli ok. 8tys. Ale w przypadku porodu SN podobno opłacasz tam położną (ok. 800 zł) i wtedy nie płacisz nic dodatkowo. Takie mam info od koleżanki która tam właśnie chciała rodzić SN.
Dziękuję!
Hmmm ciut za droga ta cesarka w Medeorze
Chyba będe jednak ryzykowac i w Matce Polce rodzić, jak poprzednio. Dobrze że chociaż talerze do zupy mają i ZZO za darmo
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
W ktorym tygodniu jest juz pewne ze dziecko tak jak jest ulozone to zostanie tak do porodu?
Jak w 27tc jest glowa w dol to moze sie jeszcze przekrecic do gory czy raczej nie ma szans?
Dziewczynie która leżała ze mną na sali dziecko sie przekręcilo 2 dni przed porodem, szykowała się już na CC a tu niespodzianka Ale nie wiem czy może się odkręcić z pozycji prawidłowej na odwrotną, jeśli nawet to się chyba często nie zdarza.
Cytat:

U mnie niestety nie jest dobrze, mam PIH (gestoze, zatrucie ciazowe lub jak to tam jeszcze nazywacie), wiec wiecej czasu spedzam w szpitalu niz w domu.
Nie odzywalam sie, bo musialam sie pozbierac i poczynic pewne przygotowania siebie, ew wyprawki itp. Plan byl taki, ze jesli moje cisnienie bedzie roslo, a wyniki jeszze sie pogorsza, to mnie przetransportuja z mojej wyspy do Southampton, gdzie dziecko bedzie mialo wieksze szanse przezyc. Obecnie jestem w 26tc +2d. Plan jest taki, aby dotrwac do Swiat, czyli 28tc, a pozniej ewentualnie dalej do 31-32tc. Wtedy mnie nigdzie nie odesla, a ja nie bede odseparowana od meza i synka na Swieta. Mam zalecone lezec itd, akurat mam przerwe od szpitala do czwartku. Wysokie cisnienie to nie jedyny problem, bo przeplywy maciczno-lozyskowe nie sa za dobre i na razie co tydzien mam robiony doppler. Mam nadzieje, ze sie nie pogorsza, bo na to, zeby moje cisnienie wyniki i przeplywy mialy sie polepszyc nie ma szans.

Odezwalabym sie kilka dni wczesniej, ale moj Antos jest taki chory miew skoki temperatury do 40.0 −40.4 i nie mam po prostu glowy do niczego.

o rany, trzymaj się Bidulko niewesoło u Was a co jest małemu, ze tak gorączkuje?
Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Cokolwiek się urodzi i tak będzie musiało nosić te śliczne kiecki, które już kupiłam, więc lepiej dla wszystkich, żeby to jednak była dziewczynka

Cytat:
O tak, tak! Psa koniecznie!
A cycki? zapomnialas o cyckach, trzeba je wyparzać we wrzątku przed każdym karmieniem, bo to na pewno siedlisko bakterii jest

Bylam na zakupach, mialam zamiar coś kupić synkowi i nie wiem jak to się stało ale zamiast tego kupiłam sukienkę, o taką: http://www.happymum.pl/sklep3/d406,s...lle_dress.html przyda się na wesele na 28 grudnia
Stary 2013-12-13, 21:32   #562
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Moj by mnie olał
mój też

Cytat:
wróciłam Glukoza w normie!!! Mogę jeść słodkie) Tylko hemoglobina na granicy.. Spada.. w 21tc byo 12,20 a teraz 11,30. Zakupiłam w aptece jakieś tabl z buraka.. Brala może któraś? Poza tym wszystko ok. Usg nie miałam wiec nie wiem jaka dzidzia duża Nastepna wizyta 10 stycznie)
Biore się za nadrabianie.
ja biorę, ale badania dopiero za miesiąc będę robić, podobno są dobre

Cytat:
Ale jaja!!

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
a ja już w łóżku, córcia śpi a ja oglądam telewizję czas bezcenny.
wczoraj byłam w krk na konroli z córcią i wszystko ok z jej brzuszkiem.
Wstałyśmy o 5 a wróciłyśmy do domu o 20, ale się wywłóczyłam po koleżankach i po galerii oczywiście... no i zakupiłam spodnie ciążowe z dżinsu wstawiła bym link ale mi ostatnio internet szwankuje i ciężko mi się stronki załańczają. Nie zajrzałam tylko do smyka a wy mi tutaj piszecie że jakieś obniżki cen no nic mam spodnie

mariola dobrze że się odezwałaś i trzymam kciki za dzidzię

no i ja też zaczęłam w tym tygodniu 6 miesiąc, ale ten czas leci

Cytat:
Jakie obrończynie

Coś mi mówi, że mój syn i synowa (Twoja córka) będą zahartowani

i z łóżeczkiem i wózkiem?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:45   #563
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

i z łóżeczkiem i wózkiem?
Ale co z łóżeczkiem i wózkiem?
Ja łóżeczko mam po sobie więc koszt 0 zł, a wózek używany od koleżanki za jakieś 300 zł

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Policzyłam z ciekawości: z wizytami i badaniami wyszło mi prawie 3000. Średnio wydam jeszcze 1500 (wózek, pieluchy, reszta kosmetyków i leków, wyposażenie łóżeczka, wizyty, badania, kocyk)

Masakra

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-13, 21:48   #564
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość

bla bla bla?
bla bla bla!!!
bla bla bla...

Cytat:
a psa w zależności od wagi i wielkości od 40 do 60 stopni jak duży to nie wirować bo pralkę zepsujesz

Aaaa i mój mąż mówi że najlepiej psa dwukrotnie wypłukać

Cytat:
to już z wózkiem i fotelikiem, łóżeczkiem i takimi poważniejszymi zakupami, prawda?

Cytat:
Też tak myślałam jak Ty , no ale jak wczoraj na usg wyszło że jest główką do dołu to jak się położyłam i dawała czadu z obydwu stron na raz pod pępkiem, a podobno nogami siedzi mi w wątrobie to czym jak nie rączkami tak nawala?
jeśli rzeczywiście cały czas leży w pozycji główkowej, to pewnie masz rację... ale to chyba mało prawdopodobne, teraz ma jeszcze sporo miejsca i pewnie zmienia pozycję

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Bylam na zakupach, mialam zamiar coś kupić synkowi i nie wiem jak to się stało ale zamiast tego kupiłam sukienkę, o taką: http://www.happymum.pl/sklep3/d406,s...lle_dress.html przyda się na wesele na 28 grudnia
śliczna sukienka
Stary 2013-12-13, 22:08   #565
kate1623
Zadomowienie

Ja łóżeczko dostane w prezencie od koleżanek a kwota jest z wózkiem nosidelkiem i pościelą (sama pościel 400zl )

Mona może i masz rację kto wie co ta mała artystka wyprawia w brzuchu
Ide babeczki spać

Maja

Czytam
Stary 2013-12-13, 22:29   #566
mona1
Zadomowienie

w I trymestrze narzekałam na kiepski stan cery, w II się wszystko ładnie unormowało, a teraz znów katastrofa bez tapety wyglądam jakbym ospę miała tez macie kłopoty z cerą?
Stary 2013-12-13, 22:43   #567
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

jak sie wali to wszystko na raz ja trzymam za was mocno kciuki bo nic innego zrobic nie moge ciepło o was mysle ... nie mozesz wziasc kogos sobie do pomocy ? lzej by było wam pozdrawiam i całuje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 22:49   #568
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
w I trymestrze narzekałam na kiepski stan cery, w II się wszystko ładnie unormowało, a teraz znów katastrofa bez tapety wyglądam jakbym ospę miała tez macie kłopoty z cerą?
przeciwnie, takiej gładkiej cery nie miałam od... 4 klasy podstawówki
Stary 2013-12-13, 23:06   #569
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
przeciwnie, takiej gładkiej cery nie miałam od... 4 klasy podstawówki
Ja też

A co do talerzy do zupy w Matce Polce, to jak tam byłam w kwietniu i w lipcu to nie było talerzy. Ale może zależy to od oddziału
Stary 2013-12-13, 23:11   #570
Edzia400
Zakorzenienie

no wiec tak kobitki jestem po wizycie młoda obróciła sie znów głową w doł ostatnio miała 500 gram a dzis juz 836 gram wiec do porodu powinna byc jak 1 córcia 3220 a moze wiecej nikt tego nie wie ..
waze juz 65 kg lekarz nic nie mówił o wadze powiedział tylko zebym omijała to co tuczy

dostałam tez przekaz na nastepne badania
zółtaczka hiv i mocz ... która robiła hiv ?

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości