|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cienkie, słabe i wgl całkowicie nie takie włosy jak chce ;c
Cytat:
Długo jej używasz, jesteś w stanie stwierdzić cokolwiek na temat jej działania? Myślałaś o olejowaniu włosów? Być może by je to nieco wzmocniło i nie łamałyby się w tak zastraszającym tempie. No i to, co napisałam wcześniej - zabezpieczanie końcówek. Ja od siebie polecam to serum: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-plynie.html Dziewczyny chwalą sobie jeszcze z Mariona i CHI, ale nie mogę się na ich temat wypowiedzieć, bo nie używałam. Oczywiście to, co zniszczone, a zwłaszcza rozdwojone, i tak trzeba podciąć. Zabezpieczanie już rozdwojonych włosów w niczym im nie pomoże, rozdwojenia mogą iść tylko w górę włosa. Czy masz pocieniowane mocno włosy? Jakieś warstwy? Jak Cię ostatnio obcinała fryzjerka? Używa degażówek? Jeśli tak, następnym razem stanowczo odmów ich użycia. One też osłabiają końcówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4113 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ponad rok temu byłam u fryzjera ;/ A tego szamponu używałam chyba 2 razy dopiero, więc ja zbyt dużo nie mogę powiedzieć na ten temat, choć bardzo dobrze mi się układają po nim włosy. Dobrze sobie zdaję sprawę, że muszę ściąć moje włosy, ale chce zapobiec kolejnej katastrofie. A nie znasz czegoś na szybszy porost włosów bo przez 2 lata max 5 cm mi urosły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I prawdopodobnie wcale aż tak wolno Ci włosy nie rosną, tylko kruszą się od zniszczeń. A sposobów jest mnóstwo, na każdego działa co innego - wcierki, suplementy, drożdże, pokrzywa i skrzyp. I szampon jak szampon, pytałam o używanie odżywki. Szampon ma Ci tylko umyć włosy, od odżywienia jest odżywka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Rozeznanie
|
Uprzejmie donoszę, że Joaśka mrożąca w nowym opakowaniu inaczej działa niż ta w czarnej tubce. Skład niby ma taki sam, ale wydaje mi się, że mogli pokombinować coś z proporcjami, bo ewidentnie inaczej się zachowuje na włosach niż zwykła wersja. Jest też rzadsza, i jakby mniej klejąca. A co najgorsze, sucharki po niej nie są takie, jak w czarnej wersji - są takie jakby elastyczne, przez co włosy sie odkształcają od poduszki, są ciężkie później do odgniecenia i sprawiają wrażenie wilgotnych. Po odgnieceniu włosy nie utrzymują kształtu jak po starej wersji, tylko po jakiś dwóch-trzech godzinach lekko się mierzwią i rozprostowują. Buuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że nie ma zdjęć prawego profilu, wszystkie laski z lewego mają zdjęcia ![]() Jeszcze teraz pomyślałam (jeśli chodzi o tę wersję kilkuwarkoczową), że w ogóle jest tak, że zaczyna się od środka, tam się robi francuza, potem się przerywa i idzie do tej partii włosów z tyłu, zaczyna się zaplatać i w momencie, kiedy dochodzi ten tylni francuz do tego środkowego, to one zostają połączone i idą wzdłuż linii czoła, a potem dalej dookoła głowy. Potem warkocza (odwrotnie jak w mojej wersji) kładzie się na francuza z tyłu (co załatwia kwestię przedziałka) i można albo wtedy od razu podpiąć wsuwkami, albo rozluźnić francuza i połączyć go z warkoczem, tworząc zawijańca. Ech, strasznie mi się podoba taki no make-up (ale jednak rozświetlający) make-up u nich, szczególnie w połączeniu z tymi lekko niedbałymi koronami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Raczkowanie
|
trafi mnie coś. myślałam, że poza facelle mam myjadło idealne (żel i szampon pod prysznic Alterr ten perfumen frei). to ZMIENILI skład (wlasnie u Kascysko przeczytałam).
z mojego punktu widzenia pewnie na gorszy (dorzucili SOL... i SCS, który mnei troche podrażnia) jestem wsciekla idę robić zapasy ![]()
#4118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam resztkę Joaśki i muszę kupić, to chyba powinnam się spieszyć... (swoją drogą, jak zaczęłam używać do stylizacji wyłącznie Joaśki, to zauważyłam, że ona jest okropnie niewydajna) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ofercie mają tez normalny żel mrożący. Jeszcze jest możliwość, że kobieta w sklepie mnie źle poinformowała, że to jest to samo, ale skład ma ten sam więc... Ociemniałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Rozeznanie
|
Ja się uspokoję, jak znajdę gdzieś normalną wersję tego żelu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Wybaczcie moją nieobecność, ale padł mi laptop. Ale tych kilka dni bez komputera zrobiło dobrze zarówno mi, jak i TŻ-towi. No i synek szczęśliwy, że ma mamę tylko dla siebie
![]() Cytat:
![]() Ostatnio mi włosy zaszalały ze wzrostem, a używam tylko prostej wcierki na bazie wody destylowanej i liposomów wzmacniających włosy z zsk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Zachwalałam zawsze tę odżywkę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oncowkami.html I wczoraj już miałam ją kupić, ale w końcu stwierdziłam, że wypróbuję tę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html No i nałożyłam przed chwilą, ale wyczuwam absolutny brak szału i taką se odżywkę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam w Naturze z zamiarem niekupowania niczego do włosów (bo mam nadmiar i nałożony ban na zakupy włosowe), więc konsekwentnie kupiłam tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...er-zimbro.html maskę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Nie, jednak nie.
![]() Nie jest zła, przyjemne włosy są po niej. A zapach... ![]() Cytat:
A Ekspresowa Kuracja była nieco cięższa i bardziej wygładzała. Chyba że to znowu zdradliwe porównywanie odżywki, której używałam wiosną, do innej używanej jesienią/zimą. ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Ja bardzo rzadko w Naturze bywam, ale też zawsze patrzę, czy jest, jak już tam zawitam. I również nigdy jej nie widziałam. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-12-13 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do samego słowa "rypacz" - mi się podoba ![]()
![]() |
#4130 | |
Rozeznanie
|
W Krakowie chyba nie są popularne, bo w trzech Naturach które dziś odwiedziłam (
![]() Swoją drogą nie mogłam po niej włosów rozczesać. A zazwyczaj nie mam z tym problemów. Cytat:
![]() ![]() Tak się zastanawiam, czy nie kupić sobie jakiegoś kremu silikonowego do kręconych, właśnie z okazji zimy i z okazji że nie mam nic silikonowego do ochrony oprócz jedwabiu GP, do którego nie jestem dalej przekonana. Myślicie że to ma jakiś sens czy lepiej pójść w silikonowe odżywki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zadomowienie
|
Ja jakiś czas temu porzuciłam żele na rzecz kremów i jestem zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zmyłam tego lżejszego Garniera zmieszanego z olejami, jutro dam znać co z tego wyszło . Tylko jak to zrobiłam, ze kupiłam nie tę? Pamiętasz ostatnio Ci pisałam, że taka fajna, byłam święcie przekonana, ze to ta ekspresowa kuracja ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zadomowienie
|
Nie sądzę, na pewno nie aż tak jak standardowe suche szampony - na pierwszym miejscu w składzie zwykle jest alcohol denat.
#4135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Talk, zinc oxide, olea europaea fruit oil, allantoin, parfum 2. Talk, aluminum stearates, magnesium carbonate, prunus amygdalus dulcis oil, zinc oxide, propylene glycol, parfum. 3. Talc, parfum ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zadomowienie
|
Hej, witajcie
![]() Ja dzisiaj rano miałam super-express z myciem, bo dostałam rano tel. z pracy, czy pamiętam, że mam na rano, a nie na popołudnie jak zawsze ![]() Wczoraj był bringraj pomieszany z emulsją Glorią (tak mi pasowało kolorystycznie ![]() Na razie jestem zadowolona z olejowania mieszanką oleju i odżywki. Dziwne, bo włosy właściwie cały czas są nasączone, nakładam na zmoczone włosy i ta mieszanka mi się tak trzyma wilgotna do rana. Ale nie zmieniają swojej struktury, i o dziwo wypadają podczas mycia w bardzo małej ilości. Więcej ściągam podczas nakładania (sumarycznie ilość straconych włosów wychodzi stała, ale teraz już mieszczę się w normie). Na początek zawsze nakładam sam olej na skalp i masuję, bo to są oleje mające pobudzać do wzrostu. A dopiero za chwilę rozrabiam papkę i nakładam na resztę włosów. Teraz jest fajnie, bo podgrzewam sobie na kaloryferze i nakładam takie ciepłe to wszystko. Teraz te olejki i nawet reszta wczorajszej pasty (bringraj z glorią), która przełożyłam do małego słoiczka, mają postać stałą, a stoją tylko na półce koło łóżka. Ostro się wzięłam za denkowanie nieprzydatnych produktów. Teraz myję ciało odżywkami do włosów, szampony przelewam do pojemników na mydło w płynie i do mycia naczyń ![]() Ciekawa rzecz - wczoraj umyłam nie tylko ciało, ale i twarz balsamem Potters melisa i witaminy - twarz była świetnie zmatowiona, tak "zbalansowana" aż do wieczora. Dawno nie miałam takiego fajnego efektu po niczym to twarzy. Jak Wam się chce poeksperymentować, to jestem ciekawa czy też się u Was sprawdzi. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-12-13 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4138 |
Rozeznanie
|
Łiii a ja złapałam ostatnią butelkę oleju z orzecha laskowego w sklepie, jutro będziemy próbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zadomowienie
|
Widziałam dziś Pottersa aloesowego i jakiegoś drugiego w Kauflandzie za ok 7.99. A tyle się naszukalam wcześniej :-\. I jak znalazłam, to za 11 kupiłam...
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nivea Baby 3 Penaten No i tak, Babydream lubię najmniej, bo wysypuje się z opakowania raczej jako maleńkie okruszki a nie pył i trudno go mi wytrzepać z włosów żeby był niezauważalny. Do tej pory najlepszy był Nivea, używam od prawie roku chyba i jest ekspertem ![]() W sumie tu bardziej liczy się fakt aplikacji i wytrzepania go do czysta, bo jako suche szampony wszystkie mi pasują, żaden mnie nie podrażnia, nie ma złego wpływu , jakoś nie uczula, nie swędzi... Nie wiem po co kupować prawdziwe suche szampony jeśli mają alkohol w składzie, włosy mam ciemne i koleżanki są w szoku jak im mówię czego używam, nigdy tego nie zauważyły a teraz same stosują. Dzięki za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.