Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 21:47   #4831
Little_Spark
Raczkowanie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

[QUOTE=butterfly20;4416907 7]druga wizyta, było wszystko ok,ale standardowo chodzi się u nas więceh razy[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Nam powiedzieli, że Adaś ma idealne bioderka, ale ma przyjść na kontrole. My byliśmy prywatnie, więc nie wiem czy to nie naciąganie.
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

U nas też bioderka super ale zaliczymy jeszcze kilka wizyt
dzieki za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o bioderka, to my byliśmy raz. Ortopedia po zrobieniu usg i zbadaniu Szymka powiedział, że jest ok i zaprasza kolejny raz dopiero jak mały zacznie chodzić, chyba żeby coś mnie wcześniej zaniepokoiło. Nie mamy więc kolejnej kontroli bioderek póki co.
troche mi razniej ze nie tylko u mnie praktykuja tylko jedna wizyte,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
[/SIZE][/FONT][/B]

Jak sie bawia wasze dzieci??
tzn
1. czy za kazdym razem jak pokazujecie jakas zabawke to sa zainteresowane
2. czy za kazdym razem odwzajemniaja usmiech
3. czy za kazdym razem nawiazuja kontakt
1. nie, czesto ja mu czyms macham a on odwraca głowę i woli sufit ale ma tez takie rzeczy, ktore lubi i praktycznie zawsze zwraca na nie uwage
2. nie
3.wlasciwie tak

u nas dzisiaj strasznie zabiegany dzien
i co najgorsze Mały nie chce pić mojego mleka z butelki, wlasciwie odkad skonczyl 6 tyg dostawal 3 razy w tyg moje mleko odciagniete i nie bylo problemu a od jakiegos czasu nie chce pic
ja musze wychodzic 4 razy w tyg na 1,5-2,5 godz takze nie wiem
i kolejny raz 110ml do zlewu ehhh
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 21:52   #4832
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Baja niezły prezentgłupie pytanie -a czy te kierownice mozna uzywac np do Gta?pokazesz jaką kupiłas?
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 21:58   #4833
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Baja niezły prezentgłupie pytanie -a czy te kierownice mozna uzywac np do Gta?pokazesz jaką kupiłas?
wiesz co to kierownica bardziej w formie pada tu znalazlam w sumie jedna z tanszych bo w sklepie stacjonarnym ponad 180 zl czy sie do gta nadaje hmmm nie wiem, ale chyba tak bo ma te przyciski tak czy siak do sterowania. http://allegro.pl/kierownica-wireles...805113524.html
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 22:05   #4834
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wiesz co to kierownica bardziej w formie pada tu znalazlam w sumie jedna z tanszych bo w sklepie stacjonarnym ponad 180 zl czy sie do gta nadaje hmmm nie wiem, ale chyba tak bo ma te przyciski tak czy siak do sterowania. http://allegro.pl/kierownica-wireles...805113524.html
Czadowa!ale by się moj Tz ucieszyl z takiego prezentu.Chociaz w sumie nie wiem..ogolnie w wyscigi nie gra a Gta 5 ostatnio przeszedł w całosci..ale jakby miał taką kierownice to pewnie by zaczął
Stary 2013-12-16, 22:12   #4835
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Czadowa!ale by się moj Tz ucieszyl z takiego prezentu.Chociaz w sumie nie wiem..ogolnie w wyscigi nie gra a Gta 5 ostatnio przeszedł w całosci..ale jakby miał taką kierownice to pewnie by zaczął
no moj z wyscigowek to tylko w F1, a tak to call of duty, gta, assasins cred i jakies inne gowna ktorych nie ogarniam o kierownicy i nowej F1 to mi ostatnio gadal, no i jakos mnie teraz oswiecilo, ze mu kupie i bedzie z banki
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-16, 22:19   #4836
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
no moj z wyscigowek to tylko w F1, a tak to call of duty, gta, assasins cred i jakies inne gowna ktorych nie ogarniam o kierownicy i nowej F1 to mi ostatnio gadal, no i jakos mnie teraz oswiecilo, ze mu kupie i bedzie z banki
moj tez gra w call of duty i jeszcze jakies inne szczelanki.A Ty grasz w cos?bo mnie wogole nie ciągnie.Zresztą za nerwowa jestem chyba..jak gram to bardzo duzo klne..az się sama wtedy nie poznaje..
Stary 2013-12-16, 22:22   #4837
marysia_258
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
U mnie 4 powód do świetowania
oprocz 3 miesiecy; 13 tygodni i roku od pocztaku ciazy to....
[B][FONT="Century Gothic"][SIZE="4"]UZYSKAŁAM WAGE PRZEDPORODOWĄ:

tzn

Mój Maciek ma tak, że przez pol godziny po obudzeniu to nie za bardzo sa sie z nim nawiazac kontakt ... generalnie dochodzi do siebie/scina mu sie zółtko ...zwał jak zwał
jak sie z nim bawie to potrafi 40 minut bez przerwy byc w kontakcie
ale sa momenty ze mu cmokam a on odwraca głowe w druga strone/ ze sie usmiecham ale on ma mnie w d... /ze pokazuje mu grzechotki a on sie lampi w sufit albo na szafke albo na lampe

generalnie wyglada tak ze 80% czasu jest mega kontaktowy, usmiechniety itp.
a 20% czasu ma wszystko w nosie i patrzy sie gdzie indziej, obserwuje sobie cienie, meble sciany

moze maja tak wszystkie dzieci ... a ja sie wkrecam bez sensu bo moze to normalne
szczegolnie ze wszytskie badania lekarskie sa robione po tym jak wyciagam spiacego Macka z fotelika samochodowego
i sorki ale jak Maciek budzi mnie w nocy to czasem nawet nie wiem ze go karmilam, a co dopiero jak sie budzi male dziecko... tez moze czasem nie kumac, nie>>??
czy głupio sie pocieszam???

BŁAGAM DAJCIE MI DUZO ODPOWIEDZI BO BEDE TEGO POSTA KOPIOWAC CODZIENNIE PO 5 RAZY
1.Mojego Bartosza zabawki malo interexuja Moge mu nimi machac a on je ignoruje woli w tym momencie patrzec np. na lampe Jedyne co go interesuje to karuzela,ktora wisi mu nad glowa i to co robi Maja jesli znajdzie sie w polu jego widzenia.
2.Moje dziecko do smieszkow nie nalezy(po tatusiu) wiec usmiecha sie jak ma humor i nic mu nie dolega.
3. Kontakt wzrokowy tez zalezy od humoru mojego pana.
Wspolczuje Ci calej tej sytuacji i nawet nie chce myslec co przezywasz.
Nie martw sie na zapas. Synus jest za malutki na tak okrutna diagnoze. Ta lekarka to po idiotka jakas.
Kazde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tempie. Sciskam was mocno
Cytat:
Miłosz jest chory i już mam powód nieprzespanych dwóch ostatnich nocy
Ma zapalenie ucha i zapalenie krtani Dostaliśmy doustny antybiotyk, krople do ucha i inhalacje. Jeśli nie polepszy się do soboty to szpital Płacze co jakiś czas i domaga się uwagi więc wszystko robię w locie, a dziś jeszcze Zuzia w domu została. Trzymajcie kciuki , żeby te leki pomogły bo ja się załamię jak trafimy do tego cholernego szpitala
Zdrowka dla Miloszka.
Trzymam kciuki zeby leki zadzialaly i zeby obeszlo sie bez szpitala

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Gorgulku, dużo zdrówka dla Was, oby hospitalizacja nie była potrzebna

jutro powinnam zaszczepić Hanię, ale się boję
niby katar przeszedł, a po spacerze jednak furczało i trochę wydzieliny odciągnęłam niby nie kaszle, ale jak zaczyna płakać to słychać że to gardło takie zachrypnięte, jakby ta wydzielina tam osiadła ...i sama nie wiem, strasznie sie boję jakichś negatywnych reakcji po szczepieniu
Nam dzis lekarka powiedziala ze katar nie jest przeciwskazaniem ddo szczepienia.Jesesmy w takiej samej sytuacji- malemu gra w nosie od paru dni a do szczepienia mamy isc w srode. Nie wiem co robic panicznie sie boje go szczepic...

Witam wieczorowa pora
U nas bez wiekszych zmian, maly duzo placze caly czas ma problemy z brzuszkiem
Dzis po raz trzeci bylismy na drastycznym badaniu okulistycznym nastepna wizyta 13 stycznia. Jak na razie wszystko ladnie sie wrasta ale caly czas trzeba kontrolowac.
Od 2 stycznia zaczynamy rehabilitacje w zwiazku z naszym napieciem miesniowym.
Takze ganiamy sobie po lekarzach.
Dobrze ze niedlugo swieta TZ bedzie z nami przez dwa tyg. to troche odpoczne

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 22:43   #4838
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
co zrobić żeby przyssawki do okna lepiej trzymały? mam te śnieżynki, są CUDOWNE tylko odpadają
kurde kiedyś perfekcyjna mówiła ale zapomniałam
a ja pamiętam
piwem kazała posmarować albo białkiem od jajka

Cytat:
Blance dosypywalam na samym oczatku po jednej miarce kleiku do mleka na noc, chociaz nie wiem po co bo i tak spala w nocy ale mozna tez lyzeczka zrobic poprostu kleik, czyli normalnie jak kaszka tyle ze bez smaku tak tez chyba bede probowac.

kleik jest bezglutenowy tak jak i kaszki ryzowe i kukurydziane. gluten to kaszka manna i wszelkie kaszki zbozowe.
ja Blance kleik i warzywa dawalam jednoczesnie, tzn sloiczek po poludniu tzn na obiad, a kleik ladowal w wieczornym mleku, ale tylko po jednej miarce na poczatek, pozniej zwiekszalam porce az stanelo na 3 na ta ilosc mleka ktora ona pila.

tez mi dzis przyszly i tez mi sie odklejaja

Amelka pila, ale strasznie zle go tolerowala. trzeba dobrze beltac to mleko bo gorzej sie rozpuszcza jak zwykle.
Miłosz nie przesypia, także jesli od tego dłużej da nam pospać to od tego zaczniemy

Masz smoczek MAM z tego co pamiętam. Zastanawiałam się nad wypróbowaniem, ale nie wiem który.

http://apteka-hurtownia.pl/mam-smocz...-0-6-m-cy.html
http://apteka-hurtownia.pl/mam-smocz...-2-6-m-ca.html

ten pierwszy to cena zwala z nóg i nie wiem czy warto aż tyle za smoczek dawać

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A w życiu
Nie wierzę w takie brednie

Jeśli chodzi o rozszerzanie, to u nas najpierw poszedł kleik ryżowy i kukurydziany dodawane do mleka na noc. Jak się zrobiło za gęste, to zmieniłam smoka na taki do kaszek.
Potem był ziemniaczek, mafefka, jabłko, dalej już różnie.
W międzyczasie wprowadziłam - z tego, co pamiętam - kaszki bezglutenowe, potem glutenowe (ale wszystkie bez cukru). Po dłuższym czasie zaczęłam na śniadanie dawać mieszankę kaszki bez cukru, 1 miarkę z cukrem i do tego pół słoiczka i łyżeczką do buzi. A na noc kaszkę z mlekiem z butli (ale zawsze po niej mycie zębów).
Oczywiście na początku to były 3 łyżeczki słoiczka, potem więcej. Jak doszliśmy do całego, to wyglądało to tak:
śniadanie - kaszka z 1/2 słoiczka owocka
II posiłek - mleko
obiad - słoiczek obiadkowy
IV posiłek - słoiczek deserkowy + mleko do dopchania
kolacja - kaszka z mlekiem z butli

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Aha i koło 6 miesiąca na pewno będę dawać chrupki kukurydziane bez soli do łapki do jedzenia
I woda do picia
A są z glutenem, bezcukrowe i bezmleczne? W Biedronce mają Nestle zbożową, ale ona chyba mleczna Choć u nas do glutenu jeszcze daleka droga, no ale notuję już na zaś.

I z jaką częstotliwością zwiększałaś ilość kleiku w mm?
Ja zgłupiałam z tymi kaszkami. W jednym miejscu czytałam,że po 4m-cu, a w innym, że po 6. Ale to chyba zależy do tego co na opakowaniu napisane?

Te słoiczki niektóre też mnie przerażają, bo mam taką książeczkę z Bobovity i niektóre obiadki zwykłe mają w sobie białko mleka krowiego o co w życiu bym nie nie podejrzewała. Bobovita ma je jeszcze w miarę dobrze opisane na etykietach, a nie wiem jak pozostałe firmy

Oj będziesz mi moim przewodnikiem, bo jestem w tym tak bardzo ciemna, że aż przerażona. A w sumie jedziemy na jednym wózku, bo jeszcze ta dieta eliminacyjna.

Cytat:
przy okazji mam pytanie bo moze ja jestem przewrazliwona i tyle
pytanie szczegolnie do mam dzieci w wieku Macka czyli okolo 3 miesiace 12-14 tydzien

tzn
1. nie, bo go często bardziej interesuje widok matki niż zabawki, żeby zainteserował się grzechotką muszę położyć go na łóżku i sama się schować, żeby mnie nie widział
a tak na prawdę to woli obrazki w książkach, kolorową poduszkę i wszelkie lampy
2. jeśli ma dobry humor to odwzajemnia, choć też nie zawsze. bywa tak jak u Motylka, że się lampi po prostu
3. no nie, bo bywa, że się na czymś zawiesi i zaangażuje w coś innego, np. w gabinecie lekarskim zapatrzał się na jakiś aparat do ciśnienia i tak bardzo na nim skupił, że świata poza nim nie widział ale jeśli tylko nie jest zainteresowany czymś innym to nawiązuje kontakt

Na prawdę Tassia, jak tak czytam, bo sama powinnam zacząć w paranoję popadać, że moje dziecko jest mniej rozwinięte niż Twoje

Cytat:
Ma zapalenie ucha i zapalenie krtani Dostaliśmy doustny antybiotyk, krople do ucha i inhalacje. Jeśli nie polepszy się do soboty to szpital Płacze co jakiś czas i domaga się uwagi więc wszystko robię w locie, a dziś jeszcze Zuzia w domu została. Trzymajcie kciuki , żeby te leki pomogły bo ja się załamię jak trafimy do tego cholernego szpitala
Zdrówka dla naszego imiennika

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-12-16 o 23:05
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:02   #4839
matallewar
Zakorzenienie

INWERSJA są, Eda przecież nie mógł mlecznych, a ekspozycję na gluten robiłam. Holle ma bardzo fajne kaszki, te, co kupowalam nie miały ani cukru, ani mleka. Ale musze popatrzeć, to Ci napiszę, które dokładnie dawalam.

Będę skakać z okna. Eda ma histerię od 1,5 h... Gdyby nie przyjaciółka, która ogarnia Encie, to bym właśnie walila głową w ścianę, bo zaczęli wyć oboje i to tak, ze masakra!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:07   #4840
Larysa88
Zakorzenienie

tassia, musisz się troszkę uspokoić, to jeszcze nie jest wyrok co powiedziała ta durna baba.... wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ooo a mam takie śmieszne pytanie w nawiązaniu do postu o rzucaniu uroków: przyznać się- która ma czerwoną wstążeczkę przyczepioną do wózka ?

Ja nie...
też nie mam

Cytat:
ajjjj, oby obyło się bez szpitala!
Stary 2013-12-16, 23:17   #4841
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
INWERSJA są, Eda przecież nie mógł mlecznych, a ekspozycję na gluten robiłam. Holle ma bardzo fajne kaszki, te, co kupowalam nie miały ani cukru, ani mleka. Ale musze popatrzeć, to Ci napiszę, które dokładnie dawalam.

Będę skakać z okna. Eda ma histerię od 1,5 h... Gdyby nie przyjaciółka, która ogarnia Encie, to bym właśnie walila głową w ścianę, bo zaczęli wyć oboje i to tak, ze masakra!!
dlatego też będę Ci męczyć bułę z pytaniami, bo teraz przecież masz powtórkę z rozrywki w tym temacie
ok, dzięki
Stary 2013-12-16, 23:23   #4842
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dlatego też będę Ci męczyć bułę z pytaniami, bo teraz przecież masz powtórkę z rozrywki w tym temacie
ok, dzięki
Odpukać, Encia je normalne mleko i jest ok, więc kaszki mleczne.mogą być. Ale ja i tak będę na początku robić na mm bezmleczne

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:39   #4843
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez gra w call of duty i jeszcze jakies inne szczelanki.A Ty grasz w cos?bo mnie wogole nie ciągnie.Zresztą za nerwowa jestem chyba..jak gram to bardzo duzo klne..az się sama wtedy nie poznaje..
kiedys bardziej sie w to wczuwalam teraz nie mam czasu hehehe no ale jak tz jest to w sporty rozne gramy na kinekcie. tez sie szybko wkurzam a lepiej zeby dzieci nie sluchaly jak przeklinam

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a ja pamiętam
piwem kazała posmarować albo białkiem od jajka

Miłosz nie przesypia, także jesli od tego dłużej da nam pospać to od tego zaczniemy

Masz smoczek MAM z tego co pamiętam. Zastanawiałam się nad wypróbowaniem, ale nie wiem który.

http://apteka-hurtownia.pl/mam-smocz...-0-6-m-cy.html
http://apteka-hurtownia.pl/mam-smocz...-2-6-m-ca.html

ten pierwszy to cena zwala z nóg i nie wiem czy warto aż tyle za smoczek dawać
perfect mialam przy Blance, on rozni sie tym ze jest cienszy tzn ta plaska czesc co wychodzi od tarczy mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi niby lepszy dla zgryzu. przy Amelce uzywam tych drugich.

ale soie robote znalazlam, odkladanie za malych ciuszkow i ukladanie w szafie
ide sie kapac i spac, najgorzej ze jakis badziew mnie rozklada gardlo mnie boli, chyba od picia w nocy zimnego mleka
dobranoc
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-17, 04:10   #4844
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
tzn
Julek ma 14 tygodni, każda odpowiedź na tak.

Cytat:
Ale jakieś mleko powinien dostawać kilka razy dziennie.
No przecież ogólnie tak jest, że jak się schodzi z kp to nie tak z dnia na dzień, gwałtownie. Po kolei zastępuje się jedno karmienie z piersi stałym posiłkiem. U nas karmień jest 11-10 na dobę () więc jest z czego schodzić.
Można też potem podawać mm 2 jakby dziecko chciało, od tego to jest

Cytat:
Nocka kiepska, w końcu wiem jak funkcjonuje your angel, bo Miłosz budził się dziś co 2h. Pierwsza pobudka o 1, później 3,5 i 7 Małż dał mi dospać do 10 prawie bo już następne karmienie było. Ja myślę, że On bardziej chciał się napić jak najeść. Temp w nocy była ale już czopka nie dawałam bo chciałam żeby organizm sam zwalczył. Rano stan podgorączkowy, po południu już nie było temp. Furczy mu w nosku i póki co nic więcej się nie dzieje
No, u mnie byłaby jeszcze o 5

Aktualnie ciężko się u mnie dzieje, bo mały jakby nigdy nic zaczął sobie nocne spanie od 18 do 21:30. Zrobił falstart o dwie godziny, zapomniał o kąpieli i spał w całym spacerowym ubranku, chociaż ogólnie na nie marudzi. Oczywiście go rozpięłam i rozszczelniłam okno w domu.
Jeszcze durna szwagierka się wyzłośliwiała, że mały tak rzadko do nich przychodzi a jak już przychodzi to śpi Cała zgraja stała nad nim jak stado sępów, niby niewinnie co chwilę łapiąc za policzek kiedy tylko odeszłam Oj, już się dowiedzieli co o tym myślę Nie ma to jak traktować maluszka jak zabawkę

W każdym bądź razie w domu było ciężko uśpić po przebudzeniu
A teraz mały mi piszczy z uciechy w łóżeczku i nie w głowie mu spanie

Wiem jedno - wieczornych spacerów już nie będzie

---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
co zrobić żeby przyssawki do okna lepiej trzymały? mam te śnieżynki, są CUDOWNE tylko odpadają
kurde kiedyś perfekcyjna mówiła ale zapomniałam
Tutaj piszą o olejku albo oliwie z oliwek. http://www.makelifeeasier.pl/zdrowie...le-less-stress

Mój tż chyba trochę poślinił

Haha, jestem posikana z mojego dziecka, choć ogólnie z tego niewyspania "średnio" mi do śmiechu. Piszczy, krzyczy, wręcz kwiczy z radości do karuzelki i chyba ogólnie robi sobie jaja z tego, że nie śpi i matka pracuje nad cieniami pod oczami

Ja też byłam z gatunku tych "bez 7 godzin snu ciągiem umieram i jestem zombie" No ale dziecka za drzwi nie wystawię. Chyba

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-12-17 o 04:02
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 04:19   #4845
MsLullaby
Zakorzenienie

Ręce mi już opadają

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 05:06   #4846
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ręce mi już opadają

Co się dzieje?

Angel, serio jak Ty wyrabiasz przy takim karmieniu ? Podziwiam Moja mała jak już wspominałam od prawie tygodnia je co 2h, w nocy czasem co 3h. Fakt, że krótko bo zamykamy się zazwyczaj w 10 minutach (nie licząc kilku długich karmień). I wszystko było by ok bo w dzień tak zawsze jadła, ale w nocy było karminie po kąpieli, później o 2, a później już rano o 6. Teraz ciagiem śpie maks 2h a zazwyczaj nie dłużej niż 1.5h i padam na pysk Także podziwiam za wytrwałość i mam nadzieję, że moja Pola jednak wróci do starych zwyczajów spania w nocy

W ogóle od kilku dni gaworzy tak pięknie! Już coś tam gadała wcześniej, ale teraz to na maksa. A nasza ulubiona zabawa to rozmowy. Ja mówie aguuu, ona się patrzy na mnie, naśladuje kształt usteczkami i to samo: aguuu. I tak może nawet przez 20 min non stop - ja 'aguuu' i ona 'aguu'. I jeszcze ma mega zaciesz jak jej wyjdzie za pierwszym razem i później po kilklu wymianach. Jest cudowna

Dobra, zmykam do kina. Moje pierwsze tak długie wyjście. Seans o 22. Thor 2 - już nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że dziadki nie będą musiały wyciągać mleka z zamrażarki i zdąże na karmienie, no ale jak nie to nic się nie stanie Lękam się troche jej opuszczać, ale nie można 24h na dobe z dzieckiem siedzieć - trzeba się mężem zająć No i zacząć oswajać ze światem na nowo

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2013-12-17 o 05:07
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 06:06   #4847
kahunia
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za zaproszenie

My dzisiaj szczepienie mamy, wiec sie szykujemy

Takze nadrabianie pozniej

Milego dnia

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 06:20   #4848
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
koniecznie bo wiele sie dzieje

a co do chlopaka, no to najlepiej w owulacje, ale tak po prawdzie zalezy jak tam z plemniorami szanownego tz, bo moj np mam wrazenie tylko X strzela a wniosek taki, bo koledzy z jego poprzedniej pracy gdzie duze promieniowanie od anten i tym podobnych, tez maja same corki wiec cos im te Y uszkodzilo

Amelka ma sucha skore za uszami.... ale zadnych innych objawow. przejmowac sie czy nie?
Ja muszę następnym razem w chłopca całować bo Tz by chciał syna, teraz chciał chłopca ale wyszła dziewczynka teraz to jego oczko w głowie, ale jak się dowiedział że będzie dziewczynka to jakby mu ktoś w pysk strzelił

Nakrecilas mnie głupia na tych chirurgów, że muszę obejrzeć ma szczęście TZ ma od dzisiaj urlop już do końca roku to będę miała chwilę dla siebie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
każdy gada inaczej
znaleźć osobę której się ufa i tylko jej słuchać albo zdać się na intuicję

w poradni patologii noworodka mówiła lekarka żeby się wstrzymać do skończonego 5-go czyli 29-go stycznia, możliwe, że zacznę parę dni wcześniej.
O widzisz, a miałam spytać jak to u Was wygląda ja zaczynam 7-8 stycznia chociaż mój Tz łazi za mną już od miesiąca żeby cos małej dac

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Swoją drogą jestem już po awanturze z mamą jak zaczęła mi wmawiać że dziecko mi się zanosi, dla niej każdy płacz to zanoszenie i te słowa "niedotleni się i będzie kaleka". Nóż mi się wtedy otwiera. Raz w nocy zaczeła chodzić jak poparzona między kuchnią, łazienką a swoim pokojem, bo mała płakała dość głośno. Ja oczywiście słysząc jej kroki zaczęłam się denerwować i dziecko to czuło. Mąż miał małą na rękach, ja wyszłam z pokoju zobaczyć co ona wyrabia, a ta się trzęsię, bo dziecko mi płacze. Zaczęła panikować i mówić, że to chore, że ona tyle płacze. Tyle czyli z kilkanaście minut z przerwami. Później powiedziała o kilka słów za dużo i miarka się przebrała. Mąz wkroczył powiedział kilka słów, ja również nie mogłam sobie darować (między innymi to że po części przez nią nie karmię piersią, bo jej płacz dziecka przy przystawianiu do cyca przeszkadzał) i przez kilka dni przechodziłyśmy koło siebie jak powietrze. Mnie to pasowało. Mogłam spokojnie wychowywać dziecko. Teraz tradycyjnie jak po kłótni podlizuje się, ale jestem zdystansowana. Nawet na Wigilii nie mam zamiaru dzielić się opłatkiem i lać lukrem.
Ja tego trochę nie rozumiem miały tę nasze mamy czas się wykazać jak swoje dzieci chowaly niech teraz nam pozwolą chować dzieci tak jak my to uważamy za słuszne, tym bardziej że czasy się tak zmieniają że praktyki naszych mam i tesciowych są już raczej nie na miejscu i nie koniecznie są dobre

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
moja nie lubi lezec na brzuszku. po kilku minutach protestuje i zaczyna płakac, wiec bardzo rzadko ja tak kłade.. (raz dziennie i na krótko) to chyba mój błąd?
Moja też tak protestowala, ale byłam nieugieta kładę ją choćby na 2 minuty, leży tak praktycznie do momentu już już zaczyna tak donosnie marudzic i kładę Ja tak że 3-4 razy dziennie a teraz to rano jaj zaraz wstaniemy i nie jest jeszcze głodna to kładę ja na łóżku przed lustrem bo mam zaraz obok to nawet i ze 5-7 minut polezymy. Grzecznie bo cieszy się jak się w lustrze widzi i chętniej głowę dzwiga

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ooo a mam takie śmieszne pytanie w nawiązaniu do postu o rzucaniu uroków: przyznać się- która ma czerwoną wstążeczkę przyczepioną do wózka ?

Ja nie...
Ja mam już kiedyś pisałam dlacZego ja w to wierze

Cytat:
W poczekalni przychodni zdrowia siedziała kobieta z dzieckiem na ręku i czekała na doktora.

Gdy ten wreszcie przyszedł, zbadał dziecko, zważył je i stwierdził, że bobas waży znacznie poniżej normy

- Dziecko jest karmione piersią czy z buteki ? - spytał lekarz.

- Piersią - odpowiedziała kobieta.

- W takim razie proszę się rozebrać od pasa w górę.

Kobieta rozebrała się i doktor zaczął uciskać jej piersi.

Przez chwilę je ugniatał, masował kolistymi ruchami dłoni,

kilka razy uszczypnął sutki, w pewnym momencie zaczął je ssać.

Gdy skończył szczegółowe badanie, kazał kobiecie się ubrać i powiedział:

- Nic dziwnego, że dziecko ma niedowagę. Pani nie ma mleka !

- Wiem - odpowiedziała - jestem jego babcią, ale cieszę się, że przyszłam.

Cytat:
Zdrówka dla Miloszka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja durna!
Zamiast korzystać z tego, że Julek usnął o 20 i posprzątać np. łazienkę, to siedziałam na necie, a dodatkowo przed gupim tv
Ale za to zrobiłam sobie profesjonalny zabieg złuszczający na twarz i jest fajny efekt
Przestań roztrwonic trochę czasu też trzeba na głupoty

Cytat:
hehehe mam to samo, syf w domu w tatus jutro bedzie

mam z glowy prezent dla malzona, ufff juz myslalam ze nic nie wymysle, ale kupilam mu kierownice do xboxa... kuzwa znow na siebie bat ukrecilam ale co tam, niech ma.... ale F1 2013 niech se juz sam kupuje
fajny prezent!

Cytat:
Ja bym chętnie pograla ale PlayStation nam się zrypalo jakiś czas temu i póki co kasy brak, a lubiłam grać w uncharted

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-12-17 o 06:23
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 06:27   #4849
kropla_deszczu
Zadomowienie

A my się witamy ze szpitala w Katowicach już od godziny 6:20 tu jesteśmy i czekamy na okuliste zlikwidowali gabinet bezterminowy i nie wiadomo tak na prawdę czy nas przyjmą, mamy zapytać lekarza o zgodę chociaż babeczka tutaj mówi, ze przyjmują zazwyczaj wszystkich...OBY NAS PRZYJĘLI trzymajcie kciuki!

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:37   #4850
ewacia85
Wtajemniczenie

nie nadrobie nie ma szans
póki co cały dom objety kwarantanną nawet tz został dzisiaj w domu i nie poszedł do pracy. adi ma zapalenie gardła i antybiotyk a wczoraj wyszła mu jeszcze wysypka i możliwe ze to swinka lub odra wiec pewnie tż jak bedzie jecał po sobie po zwolnieneie to jeszcze z adim skoczy do lekarza znowu mnie dopadło wczoraj jak wróciłam z adim od lekarza ...pisałam wam że mi nie dobrze...później było mi baaaardzi nie dobrze i gorączka mnie zaatakowała... do godz 15 czyli dopóki tż wrócił z pracy ledwo sobie dawałam rade z dwójką dzieci ...potem troszkę sie prespałam ...było lepeij kąpiel adi oczywiście musiał z mama wiec ledwo to zrobiłam ...potem seba ...adi zwymiotował mi antybiotyk i jest walka aby wypił leki ....w domu od 2 dni nie sprzatane ...zabawki walają sie wszedzie a ja patrzec nie moge na tol dzis juz goaczki nie mam wiec cos posprzatam...jedynie sebastian zdrowy i mam nadzieje z e nic od nas nie złapie bo bym sie... nbo to tyle co u nas...ide ogarniać mój cyrk jako pani tego domu trzymajcie kciuki za nas bo dwa dni dopiero a ja juz mam dość i padam
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:44   #4851
tassia
Zakorzenienie

ewacia zdrowiejcie

angel heh no ludzie sa nienormalni, tez spotkalam sie z tektem a czemu spi, a daj na raczki, ale tak jak ty szybko ostudzilam chec zrobienia sobie z dziecka przytulanki

naszczescir wiekszosc to rozumie

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:51   #4852
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

czesc witam po kilkudniowj przerwie
chcialam nadrobic ale nie daje rady na tel... ciagle pozostaje mi ok100str

tassia gratulacje!
co do pytan do zalezy. w susmie wszystkie na tak ale jak ma humorosie nie usmiechnie

marta wspolczuje relacjiz mama... eh
mi tez czasami mowili podaj mm. zjest glodny to slysze ciagle.
a poznij mowia ze przesadzam i go pase

idziemy sie wazyc dzisiajdam znac pozniej

czyli jak kp to moge rozszerzac diete dopieo po pol roku?
co z makiem?
moje dziecko nie reaguje jakos specjalninawet po kapuscie tylko baki ma smierdzace bardziej
wiec cy moge sprobowac maku?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:52   #4853
agravka
Wtajemniczenie

dziewczyny, prosze o opinie o hustawkach, wiem, ze jestescie rozeznane w temacie. Poszukuje hustawki takiej, zeby byla do duzej il. kilogramow, zeby byla ladna, fajna, bujala sie moze na boki i w przod i w tyl. Ogolnie prosze o opinie o tych hustawkach, ktore Wy macie. dziekuje
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:53   #4854
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

gorgulek zdrowk dla Miloszka!
pamietam bole z dziecinstwa zwiazane z zapalenien ucha
niestety u mnie bylo 14 zapalen w ciagu roku... azdosalam 60%nieosluchu....

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:23   #4855
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
plywal plywal i to znacznie dluzej bo i po 6 miesiecy, a za nim sie urodzilam to i 9 miesieczne kontrakty robil, no ale wtedy plywal po calym swiecie, a teraz tylko po europie.
to Twoja mama miala ciezko a Ty pewnie baaardzo tesknilas za tata
Cytat:
przy okazji mam pytanie bo moze ja jestem przewrazliwona i tyle
pytanie szczegolnie do mam dzieci w wieku Macka czyli okolo 3 miesiace 12-14 tydzien

tzn
Iga co prawda duzo mlodsza, ale tez odp
1.zabawki srednio ja interesuja, jak jest wyspana i najedzona, to wieszam jej jakas zawieszke z lamaze, to gapi sie na nia dosc dlugo
2. nie, zalezy od humoru
3.tak, szczegolnie na mnie reaguje i na Ade
Cytat:
oj wspolczuje, zdrowka zycze, oby nie skonczylo sie w szpitalu
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:26   #4856
MsLullaby
Zakorzenienie

Jak to jest że wszystko w moim życiu jest od strony. Mały skończył tydzień temu 3miesiące i zamiast minąć problemy z brzuchem to u nas tak źle nigdy nie było

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:28   #4857
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ale bym sobie pograla. wprawdzie konsoli nie mam ale czasem sobie pogrywam w mmorpg "runes of magic" bo jest polski serwer czy stare gierki w stylu age of empires, civilization czy heroes of magic

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 08:35   #4858
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny, prosze o opinie o hustawkach, wiem, ze jestescie rozeznane w temacie. Poszukuje hustawki takiej, zeby byla do duzej il. kilogramow, zeby byla ladna, fajna, bujala sie moze na boki i w przod i w tyl. Ogolnie prosze o opinie o tych hustawkach, ktore Wy macie. dziekuje
ja mam graco zebra
nie chusta sie na boki
jest do 18kg, ma regulowane pozycje siedzenia od takiej lezaczkowej po siedzaca
ma muzyczke, timer wylaczajacy
jakies.odglosy ptakow ale beznadzieja
ma 6 predkosci chustania ale jak dla.mnie wystarczyly by 3 bo roznica miedzy kolejnymi jest niewielka

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:40   #4859
gorgulek
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziekujemy za kciuki przydadzą się. Wydaje mi się, że jest ciut lepiej. Miłosz jest bardziej kontaktowy, troche sie smieje i rozmawia, daje się nawet położyć, nie muszę non stop na rękach.

Ewacia dla Was wszystkich Kurujcie się. Adiego może przekup żelkiem witaminowym po antyb? U nas działa jak lek niedobry.

Matal, wg stomatologa chrupki kukurydziane gorsze są od czekolady bo oblepiają ząbki i mogą powodować próchnicę. Czekolada "wypłukuje" się z zębów i tak nie szkodzi (nawet jeśli tych ząbków od razu się nie umuje). Ja nie będę chrupek w ogóle dawała (czekolady też długo Miłek nie dostanie). Przekąską będzie jakiś owoc np w siateczce do samodzielnego jedzenia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 08:46   #4860
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :)
Co się dzieje?

Angel, serio jak Ty wyrabiasz przy takim karmieniu ? Podziwiam Moja mała jak już wspominałam od prawie tygodnia je co 2h, w nocy czasem co 3h. Fakt, że krótko bo zamykamy się zazwyczaj w 10 minutach (nie licząc kilku długich karmień). I wszystko było by ok bo w dzień tak zawsze jadła, ale w nocy było karminie po kąpieli, później o 2, a później już rano o 6. Teraz ciagiem śpie maks 2h a zazwyczaj nie dłużej niż 1.5h i padam na pysk Także podziwiam za wytrwałość i mam nadzieję, że moja Pola jednak wróci do starych zwyczajów spania w nocy

W ogóle od kilku dni gaworzy tak pięknie! Już coś tam gadała wcześniej, ale teraz to na maksa. A nasza ulubiona zabawa to rozmowy. Ja mówie aguuu, ona się patrzy na mnie, naśladuje kształt usteczkami i to samo: aguuu. I tak może nawet przez 20 min non stop - ja 'aguuu' i ona 'aguu'. I jeszcze ma mega zaciesz jak jej wyjdzie za pierwszym razem i później po kilklu wymianach. Jest cudowna

Dobra, zmykam do kina. Moje pierwsze tak długie wyjście. Seans o 22. Thor 2 - już nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że dziadki nie będą musiały wyciągać mleka z zamrażarki i zdąże na karmienie, no ale jak nie to nic się nie stanie Lękam się troche jej opuszczać, ale nie można 24h na dobe z dzieckiem siedzieć - trzeba się mężem zająć No i zacząć oswajać ze światem na nowo
My tez karmimy sie co dwie godziny i to z zegarkirm w reku. W nocy mamy pobudki 23, 1 ,3,5 Moim marzeniem jest zeby maly przespal ciagiem chociaz 4 h

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
A my się witamy ze szpitala w Katowicach już od godziny 6:20 tu jesteśmy i czekamy na okuliste zlikwidowali gabinet bezterminowy i nie wiadomo tak na prawdę czy nas przyjmą, mamy zapytać lekarza o zgodę chociaż babeczka tutaj mówi, ze przyjmują zazwyczaj wszystkich...OBY NAS PRZYJĘLI trzymajcie kciuki!

Na pewno Was przyjma. Mocne
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nie nadrobie nie ma szans
póki co cały dom objety kwarantanną nawet tz został dzisiaj w domu i nie poszedł do pracy. adi ma zapalenie gardła i antybiotyk a wczoraj wyszła mu jeszcze wysypka i możliwe ze to swinka lub odra wiec pewnie tż jak bedzie jecał po sobie po zwolnieneie to jeszcze z adim skoczy do lekarza znowu mnie dopadło wczoraj jak wróciłam z adim od lekarza ...pisałam wam że mi nie dobrze...później było mi baaaardzi nie dobrze i gorączka mnie zaatakowała... do godz 15 czyli dopóki tż wrócił z pracy ledwo sobie dawałam rade z dwójką dzieci ...potem troszkę sie prespałam ...było lepeij kąpiel adi oczywiście musiał z mama wiec ledwo to zrobiłam ...potem seba ...adi zwymiotował mi antybiotyk i jest walka aby wypił leki ....w domu od 2 dni nie sprzatane ...zabawki walają sie wszedzie a ja patrzec nie moge na tol dzis juz goaczki nie mam wiec cos posprzatam...jedynie sebastian zdrowy i mam nadzieje z e nic od nas nie złapie bo bym sie... nbo to tyle co u nas...ide ogarniać mój cyrk jako pani tego domu trzymajcie kciuki za nas bo dwa dni dopiero a ja juz mam dość i padam
Duzo sily i szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja mam taka http://www.cudownaplaneta.pl/lezaczk...ice-k7924.html i jestem z niej bardzo zadowolona. Wiem cena zwala z nog.
Teraz choruje na
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/dd/dla-dz...anu-t2804.html

Witam z rana
Mala w przedszkolu maly spi a ja mam zamiar sprzatac, zeby mozna bylo ubrac choinke bo mala suszy mi o nia od soboty glowe

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości