|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
[QUOTE=butterfly20;4416907 7]druga wizyta, było wszystko ok,ale standardowo chodzi się u nas więceh razy[COLOR="Silver"]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ma tez takie rzeczy, ktore lubi i praktycznie zawsze zwraca na nie uwage2. nie 3.wlasciwie tak u nas dzisiaj strasznie zabiegany dzien i co najgorsze Mały nie chce pić mojego mleka z butelki, wlasciwie odkad skonczyl 6 tyg dostawal 3 razy w tyg moje mleko odciagniete i nie bylo problemu a od jakiegos czasu nie chce pic ja musze wychodzic 4 razy w tyg na 1,5-2,5 godz takze nie wiem ![]() i kolejny raz 110ml do zlewu ehhh |
|||
|
|
|
#4832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Baja niezły prezent
głupie pytanie -a czy te kierownice mozna uzywac np do Gta?pokazesz jaką kupiłas?
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu znalazlam w sumie jedna z tanszych bo w sklepie stacjonarnym ponad 180 zl czy sie do gta nadaje hmmm nie wiem, ale chyba tak bo ma te przyciski tak czy siak do sterowania. http://allegro.pl/kierownica-wireles...805113524.html
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kierownicy i nowej F1 to mi ostatnio gadal, no i jakos mnie teraz oswiecilo, ze mu kupie i bedzie z banki
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
moj tez gra w call of duty i jeszcze jakies inne szczelanki.A Ty grasz w cos?bo mnie wogole nie ciągnie.Zresztą za nerwowa jestem chyba..jak gram to bardzo duzo klne..az się sama wtedy nie poznaje..
|
|
|
|
#4837 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2.Moje dziecko do smieszkow nie nalezy(po tatusiu) wiec usmiecha sie jak ma humor i nic mu nie dolega. 3. Kontakt wzrokowy tez zalezy od humoru mojego pana. Wspolczuje Ci calej tej sytuacji i nawet nie chce myslec co przezywasz. Nie martw sie na zapas. Synus jest za malutki na tak okrutna diagnoze. Ta lekarka to po idiotka jakas. Kazde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tempie. Sciskam was mocno Cytat:
Trzymam kciuki zeby leki zadzialaly i zeby obeszlo sie bez szpitala Cytat:
Witam wieczorowa pora U nas bez wiekszych zmian, maly duzo placze caly czas ma problemy z brzuszkiem Dzis po raz trzeci bylismy na drastycznym badaniu okulistycznym nastepna wizyta 13 stycznia. Jak na razie wszystko ladnie sie wrasta ale caly czas trzeba kontrolowac. Od 2 stycznia zaczynamy rehabilitacje w zwiazku z naszym napieciem miesniowym. Takze ganiamy sobie po lekarzach. Dobrze ze niedlugo swieta TZ bedzie z nami przez dwa tyg. to troche odpoczne
|
|
#4838 | |||||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() piwem kazała posmarować albo białkiem od jajka ![]() Cytat:
![]() Masz smoczek MAM z tego co pamiętam. Zastanawiałam się nad wypróbowaniem, ale nie wiem który. http://apteka-hurtownia.pl/mam-smocz...-0-6-m-cy.html http://apteka-hurtownia.pl/mam-smocz...-2-6-m-ca.html ten pierwszy to cena zwala z nóg i nie wiem czy warto aż tyle za smoczek dawać Cytat:
Choć u nas do glutenu jeszcze daleka droga, no ale notuję już na zaś. ![]() I z jaką częstotliwością zwiększałaś ilość kleiku w mm? Ja zgłupiałam z tymi kaszkami. W jednym miejscu czytałam,że po 4m-cu, a w innym, że po 6. Ale to chyba zależy do tego co na opakowaniu napisane? Te słoiczki niektóre też mnie przerażają, bo mam taką książeczkę z Bobovity i niektóre obiadki zwykłe mają w sobie białko mleka krowiego o co w życiu bym nie nie podejrzewała. Bobovita ma je jeszcze w miarę dobrze opisane na etykietach, a nie wiem jak pozostałe firmy ![]() Oj będziesz mi moim przewodnikiem, bo jestem w tym tak bardzo ciemna, że aż przerażona. A w sumie jedziemy na jednym wózku, bo jeszcze ta dieta eliminacyjna. ![]() Cytat:
a tak na prawdę to woli obrazki w książkach, kolorową poduszkę i wszelkie lampy ![]() 2. jeśli ma dobry humor to odwzajemnia, choć też nie zawsze. bywa tak jak u Motylka, że się lampi po prostu ![]() 3. no nie, bo bywa, że się na czymś zawiesi i zaangażuje w coś innego, np. w gabinecie lekarskim zapatrzał się na jakiś aparat do ciśnienia i tak bardzo na nim skupił, że świata poza nim nie widział ale jeśli tylko nie jest zainteresowany czymś innym to nawiązuje kontaktNa prawdę Tassia, jak tak czytam, bo sama powinnam zacząć w paranoję popadać, że moje dziecko jest mniej rozwinięte niż Twoje Cytat:
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-17 o 00:05 |
|||||
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
INWERSJA są, Eda przecież nie mógł mlecznych, a ekspozycję na gluten robiłam. Holle ma bardzo fajne kaszki, te, co kupowalam nie miały ani cukru, ani mleka. Ale musze popatrzeć, to Ci napiszę, które dokładnie dawalam.
Będę skakać z okna. Eda ma histerię od 1,5 h... Gdyby nie przyjaciółka, która ogarnia Encie, to bym właśnie walila głową w ścianę, bo zaczęli wyć oboje i to tak, ze masakra!!
|
|
#4840 | ||
|
Zakorzenienie
|
tassia, musisz się troszkę uspokoić, to jeszcze nie jest wyrok co powiedziała ta durna baba.... wszystko będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4841 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ok, dzięki
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Odpukać, Encia je normalne mleko i jest ok, więc kaszki mleczne.mogą być. Ale ja i tak będę na początku robić na mm bezmleczne
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz nie mam czasu hehehe no ale jak tz jest to w sporty rozne gramy na kinekcie. tez sie szybko wkurzam a lepiej zeby dzieci nie sluchaly jak przeklinam Cytat:
mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi niby lepszy dla zgryzu. przy Amelce uzywam tych drugich.ale soie robote znalazlam, odkladanie za malych ciuszkow i ukladanie w szafie ide sie kapac i spac, najgorzej ze jakis badziew mnie rozklada dobranoc
|
||
|
|
|
#4844 | |||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
No przecież ogólnie tak jest, że jak się schodzi z kp to nie tak z dnia na dzień, gwałtownie. Po kolei zastępuje się jedno karmienie z piersi stałym posiłkiem. U nas karmień jest 11-10 na dobę ( ) więc jest z czego schodzić.Można też potem podawać mm 2 jakby dziecko chciało, od tego to jest ![]() Cytat:
![]() Aktualnie ciężko się u mnie dzieje, bo mały jakby nigdy nic zaczął sobie nocne spanie od 18 do 21:30. Zrobił falstart o dwie godziny, zapomniał o kąpieli i spał w całym spacerowym ubranku, chociaż ogólnie na nie marudzi. Oczywiście go rozpięłam i rozszczelniłam okno w domu. Jeszcze durna szwagierka się wyzłośliwiała, że mały tak rzadko do nich przychodzi a jak już przychodzi to śpi Cała zgraja stała nad nim jak stado sępów, niby niewinnie co chwilę łapiąc za policzek kiedy tylko odeszłam Oj, już się dowiedzieli co o tym myślę Nie ma to jak traktować maluszka jak zabawkę ![]() W każdym bądź razie w domu było ciężko uśpić po przebudzeniu ![]() A teraz mały mi piszczy z uciechy w łóżeczku i nie w głowie mu spanie Wiem jedno - wieczornych spacerów już nie będzie ---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Cytat:
Mój tż chyba trochę poślinił ![]() Haha, jestem posikana z mojego dziecka, choć ogólnie z tego niewyspania "średnio" mi do śmiechu. Piszczy, krzyczy, wręcz kwiczy z radości do karuzelki i chyba ogólnie robi sobie jaja z tego, że nie śpi i matka pracuje nad cieniami pod oczami ![]() Ja też byłam z gatunku tych "bez 7 godzin snu ciągiem umieram i jestem zombie"
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-12-17 o 05:02 |
|||
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Ręce mi już opadają
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angel, serio jak Ty wyrabiasz przy takim karmieniu ? Podziwiam Moja mała jak już wspominałam od prawie tygodnia je co 2h, w nocy czasem co 3h. Fakt, że krótko bo zamykamy się zazwyczaj w 10 minutach (nie licząc kilku długich karmień). I wszystko było by ok bo w dzień tak zawsze jadła, ale w nocy było karminie po kąpieli, później o 2, a później już rano o 6. Teraz ciagiem śpie maks 2h a zazwyczaj nie dłużej niż 1.5h i padam na pysk Także podziwiam za wytrwałość i mam nadzieję, że moja Pola jednak wróci do starych zwyczajów spania w nocy ![]() W ogóle od kilku dni gaworzy tak pięknie! Już coś tam gadała wcześniej, ale teraz to na maksa. A nasza ulubiona zabawa to rozmowy. Ja mówie aguuu, ona się patrzy na mnie, naśladuje kształt usteczkami i to samo: aguuu. I tak może nawet przez 20 min non stop - ja 'aguuu' i ona 'aguu'. I jeszcze ma mega zaciesz jak jej wyjdzie za pierwszym razem i później po kilklu wymianach. Jest cudowna ![]() Dobra, zmykam do kina. Moje pierwsze tak długie wyjście. Seans o 22. Thor 2 - już nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że dziadki nie będą musiały wyciągać mleka z zamrażarki i zdąże na karmienie, no ale jak nie to nic się nie stanie Lękam się troche jej opuszczać, ale nie można 24h na dobe z dzieckiem siedzieć - trzeba się mężem zająć No i zacząć oswajać ze światem na nowo
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-12-17 o 06:07 |
|
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za zaproszenie
My dzisiaj szczepienie mamy, wiec sie szykujemy ![]() Takze nadrabianie pozniej ![]() Milego dnia
|
#4848 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to jego oczko w głowie, ale jak się dowiedział że będzie dziewczynka to jakby mu ktoś w pysk strzelił Nakrecilas mnie głupia na tych chirurgów, że muszę obejrzeć ![]() Cytat:
ja zaczynam 7-8 stycznia chociaż mój Tz łazi za mną już od miesiąca żeby cos małej dac Cytat:
Ja tego trochę nie rozumiem miały tę nasze mamy czas się wykazać jak swoje dzieci chowaly Cytat:
kładę ją choćby na 2 minuty, leży tak praktycznie do momentu już już zaczyna tak donosnie marudzic i kładę Ja tak że 3-4 razy dziennie ![]() Cytat:
już kiedyś pisałam dlacZego ja w to wierze Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Cytat:
roztrwonic trochę czasu też trzeba na głupoty Cytat:
Cytat:
ale PlayStation nam się zrypalo jakiś czas temu i póki co kasy brak, a lubiłam grać w uncharted Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-12-17 o 07:23 |
||||||||||
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
A my się witamy ze szpitala w Katowicach
zlikwidowali gabinet bezterminowy i nie wiadomo tak na prawdę czy nas przyjmą, mamy zapytać lekarza o zgodę trzymajcie kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
nie nadrobie nie ma szans
![]() póki co cały dom objety kwarantanną nawet tz został dzisiaj w domu i nie poszedł do pracy. adi ma zapalenie gardła i antybiotyk a wczoraj wyszła mu jeszcze wysypka i możliwe ze to swinka lub odra wiec pewnie tż jak bedzie jecał po sobie po zwolnieneie to jeszcze z adim skoczy do lekarza znowu mnie dopadło wczoraj jak wróciłam z adim od lekarza ...pisałam wam że mi nie dobrze...później było mi baaaardzi nie dobrze i gorączka mnie zaatakowała... do godz 15 czyli dopóki tż wrócił z pracy ledwo sobie dawałam rade z dwójką dzieci ...potem troszkę sie prespałam ...było lepeij kąpiel adi oczywiście musiał z mama wiec ledwo to zrobiłam ...potem seba ...adi zwymiotował mi antybiotyk i jest walka aby wypił leki trzymajcie kciuki za nas bo dwa dni dopiero a ja juz mam dość i padam
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia zdrowiejcie
angel heh no ludzie sa nienormalni, tez spotkalam sie z tektem a czemu spi, a daj na raczki, ale tak jak ty szybko ostudzilam chec zrobienia sobie z dziecka przytulanki naszczescir wiekszosc to rozumie Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
witam po kilkudniowj przerwiechcialam nadrobic ale nie daje rady na tel... ciagle pozostaje mi ok100str ![]() tassia gratulacje! co do pytan do zalezy. w susmie wszystkie na tak ale jak ma humorosie nie usmiechnie marta wspolczuje relacjiz mama... eh mi tez czasami mowili podaj mm. zjest glodny to slysze ciagle. a poznij mowia ze przesadzam i go pase idziemy sie wazyc dzisiajdam znac pozniej czyli jak kp to moge rozszerzac diete dopieo po pol roku? co z makiem? moje dziecko nie reaguje jakos specjalninawet po kapuscie tylko baki ma smierdzace bardziej wiec cy moge sprobowac maku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4853 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, prosze o opinie o hustawkach, wiem, ze jestescie rozeznane w temacie. Poszukuje hustawki takiej, zeby byla do duzej il. kilogramow, zeby byla ladna, fajna, bujala sie moze na boki i w przod i w tyl. Ogolnie prosze o opinie o tych hustawkach, ktore Wy macie. dziekuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulek zdrowk dla Miloszka!
pamietam bole z dziecinstwa zwiazane z zapalenien ucha niestety u mnie bylo 14 zapalen w ciagu roku... azdosalam 60%nieosluchu.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
1.zabawki srednio ja interesuja, jak jest wyspana i najedzona, to wieszam jej jakas zawieszke z lamaze, to gapi sie na nia dosc dlugo 2. nie, zalezy od humoru 3.tak, szczegolnie na mnie reaguje i na Ade Cytat:
|
|||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest że wszystko w moim życiu jest od
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy stare gierki w stylu age of empires, civilization czy heroes of magic
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chusta sie na boki jest do 18kg, ma regulowane pozycje siedzenia od takiej lezaczkowej po siedzaca ma muzyczke, timer wylaczajacy jakies.odglosy ptakow ale beznadzieja ma 6 predkosci chustania ale jak dla.mnie wystarczyly by 3 bo roznica miedzy kolejnymi jest niewielka Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekujemy za kciuki
Ewacia dla Was wszystkich Matal, wg stomatologa chrupki kukurydziane gorsze są od czekolady bo oblepiają ząbki i mogą powodować próchnicę. Czekolada "wypłukuje" się z zębów i tak nie szkodzi (nawet jeśli tych ząbków od razu się nie umuje). Ja nie będę chrupek w ogóle dawała (czekolady też długo Miłek nie dostanie). Przekąską będzie jakiś owoc np w siateczce do samodzielnego jedzenia |
|
|
|
#4860 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz choruje na http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/dd/dla-dz...anu-t2804.html Witam z rana Mala w przedszkolu maly spi a ja mam zamiar sprzatac, zeby mozna bylo ubrac choinke bo mala suszy mi o nia od soboty glowe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

ale ma tez takie rzeczy, ktore lubi i praktycznie zawsze zwraca na nie uwage

głupie pytanie -a czy te kierownice mozna uzywac np do Gta?pokazesz jaką kupiłas?
czy sie do gta nadaje hmmm nie wiem, ale chyba tak
bo ma te przyciski tak czy siak do sterowania.
o kierownicy i nowej F1 to mi ostatnio gadal, no i jakos mnie teraz oswiecilo, ze mu kupie i bedzie z banki
, żeby te leki pomogły bo ja się załamię jak trafimy do tego cholernego szpitala 

tak tez chyba bede probowac.

) więc jest z czego schodzić.
Oj, już się dowiedzieli co o tym myślę
Nie ma to jak traktować maluszka jak zabawkę