|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
[QUOTE=butterfly20;4416907 7]druga wizyta, było wszystko ok,ale standardowo chodzi się u nas więceh razy[COLOR="Silver"]
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. nie 3.wlasciwie tak u nas dzisiaj strasznie zabiegany dzien i co najgorsze Mały nie chce pić mojego mleka z butelki, wlasciwie odkad skonczyl 6 tyg dostawal 3 razy w tyg moje mleko odciagniete i nie bylo problemu a od jakiegos czasu nie chce pic ![]() ja musze wychodzic 4 razy w tyg na 1,5-2,5 godz takze nie wiem ![]() i kolejny raz 110ml do zlewu ehhh |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Baja niezły prezent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Wtajemniczenie
|
moj tez gra w call of duty i jeszcze jakies inne szczelanki.A Ty grasz w cos?bo mnie wogole nie ciągnie.Zresztą za nerwowa jestem chyba..jak gram to bardzo duzo klne..az się sama wtedy nie poznaje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() 2.Moje dziecko do smieszkow nie nalezy(po tatusiu) wiec usmiecha sie jak ma humor i nic mu nie dolega. 3. Kontakt wzrokowy tez zalezy od humoru mojego pana. Wspolczuje Ci calej tej sytuacji i nawet nie chce myslec co przezywasz. Nie martw sie na zapas. Synus jest za malutki na tak okrutna diagnoze. Ta lekarka to po idiotka jakas. Kazde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tempie. Sciskam was mocno ![]() Cytat:
Trzymam kciuki zeby leki zadzialaly i zeby obeszlo sie bez szpitala ![]() Cytat:
Witam wieczorowa pora ![]() U nas bez wiekszych zmian, maly duzo placze caly czas ma problemy z brzuszkiem ![]() Dzis po raz trzeci bylismy na drastycznym badaniu okulistycznym nastepna wizyta 13 stycznia. Jak na razie wszystko ladnie sie wrasta ale caly czas trzeba kontrolowac. Od 2 stycznia zaczynamy rehabilitacje w zwiazku z naszym napieciem miesniowym. Takze ganiamy sobie po lekarzach. Dobrze ze niedlugo swieta TZ bedzie z nami przez dwa tyg. to troche odpoczne ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |||||
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() piwem kazała posmarować albo białkiem od jajka ![]() Cytat:
![]() Masz smoczek MAM z tego co pamiętam. Zastanawiałam się nad wypróbowaniem, ale nie wiem który. http://apteka-hurtownia.pl/mam-smocz...-0-6-m-cy.html http://apteka-hurtownia.pl/mam-smocz...-2-6-m-ca.html ten pierwszy to cena zwala z nóg i nie wiem czy warto aż tyle za smoczek dawać Cytat:
![]() ![]() I z jaką częstotliwością zwiększałaś ilość kleiku w mm? Ja zgłupiałam z tymi kaszkami. W jednym miejscu czytałam,że po 4m-cu, a w innym, że po 6. Ale to chyba zależy do tego co na opakowaniu napisane? Te słoiczki niektóre też mnie przerażają, bo mam taką książeczkę z Bobovity i niektóre obiadki zwykłe mają w sobie białko mleka krowiego o co w życiu bym nie nie podejrzewała. Bobovita ma je jeszcze w miarę dobrze opisane na etykietach, a nie wiem jak pozostałe firmy ![]() Oj będziesz mi moim przewodnikiem, bo jestem w tym tak bardzo ciemna, że aż przerażona. A w sumie jedziemy na jednym wózku, bo jeszcze ta dieta eliminacyjna. ![]() Cytat:
![]() a tak na prawdę to woli obrazki w książkach, kolorową poduszkę i wszelkie lampy ![]() 2. jeśli ma dobry humor to odwzajemnia, choć też nie zawsze. bywa tak jak u Motylka, że się lampi po prostu ![]() 3. no nie, bo bywa, że się na czymś zawiesi i zaangażuje w coś innego, np. w gabinecie lekarskim zapatrzał się na jakiś aparat do ciśnienia i tak bardzo na nim skupił, że świata poza nim nie widział ![]() Na prawdę Tassia, jak tak czytam, bo sama powinnam zacząć w paranoję popadać, że moje dziecko jest mniej rozwinięte niż Twoje ![]() Cytat:
![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-12-16 o 23:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
INWERSJA są, Eda przecież nie mógł mlecznych, a ekspozycję na gluten robiłam. Holle ma bardzo fajne kaszki, te, co kupowalam nie miały ani cukru, ani mleka. Ale musze popatrzeć, to Ci napiszę, które dokładnie dawalam.
Będę skakać z okna. Eda ma histerię od 1,5 h... Gdyby nie przyjaciółka, która ogarnia Encie, to bym właśnie walila głową w ścianę, bo zaczęli wyć oboje i to tak, ze masakra!!
![]() |
#4840 | ||
Zakorzenienie
|
tassia, musisz się troszkę uspokoić, to jeszcze nie jest wyrok co powiedziała ta durna baba.... wszystko będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4841 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() ok, dzięki ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Odpukać, Encia je normalne mleko i jest ok, więc kaszki mleczne.mogą być. Ale ja i tak będę na początku robić na mm bezmleczne
![]() |
#4843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale soie robote znalazlam, odkladanie za malych ciuszkow i ukladanie w szafie ![]() ide sie kapac i spac, najgorzej ze jakis badziew mnie rozklada ![]() ![]() dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |||
czyli Endżi
|
Cytat:
No przecież ogólnie tak jest, że jak się schodzi z kp to nie tak z dnia na dzień, gwałtownie. Po kolei zastępuje się jedno karmienie z piersi stałym posiłkiem. U nas karmień jest 11-10 na dobę ( ![]() Można też potem podawać mm 2 jakby dziecko chciało, od tego to jest ![]() Cytat:
![]() Aktualnie ciężko się u mnie dzieje, bo mały jakby nigdy nic zaczął sobie nocne spanie od 18 do 21:30. Zrobił falstart o dwie godziny, zapomniał o kąpieli i spał w całym spacerowym ubranku, chociaż ogólnie na nie marudzi. Oczywiście go rozpięłam i rozszczelniłam okno w domu. Jeszcze durna szwagierka się wyzłośliwiała, że mały tak rzadko do nich przychodzi a jak już przychodzi to śpi ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym bądź razie w domu było ciężko uśpić po przebudzeniu ![]() A teraz mały mi piszczy z uciechy w łóżeczku i nie w głowie mu spanie ![]() Wiem jedno - wieczornych spacerów już nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ---------- Cytat:
Mój tż chyba trochę poślinił ![]() ![]() Haha, jestem posikana z mojego dziecka, choć ogólnie z tego niewyspania "średnio" mi do śmiechu. Piszczy, krzyczy, wręcz kwiczy z radości do karuzelki i chyba ogólnie robi sobie jaja z tego, że nie śpi i matka pracuje nad cieniami pod oczami ![]() Ja też byłam z gatunku tych "bez 7 godzin snu ciągiem umieram i jestem zombie" ![]() ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-12-17 o 04:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Ręce mi już opadają
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Angel, serio jak Ty wyrabiasz przy takim karmieniu ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle od kilku dni gaworzy tak pięknie! Już coś tam gadała wcześniej, ale teraz to na maksa. A nasza ulubiona zabawa to rozmowy. Ja mówie aguuu, ona się patrzy na mnie, naśladuje kształt usteczkami i to samo: aguuu. I tak może nawet przez 20 min non stop - ja 'aguuu' i ona 'aguu'. I jeszcze ma mega zaciesz jak jej wyjdzie za pierwszym razem i później po kilklu wymianach. Jest cudowna ![]() Dobra, zmykam do kina. Moje pierwsze tak długie wyjście. Seans o 22. Thor 2 - już nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2013-12-17 o 05:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za zaproszenie
![]() ![]() My dzisiaj szczepienie mamy, wiec sie szykujemy ![]() Takze nadrabianie pozniej ![]() Milego dnia ![]()
#4848 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nakrecilas mnie głupia na tych chirurgów, że muszę obejrzeć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-12-17 o 06:23 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
A my się witamy ze szpitala w Katowicach
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Wtajemniczenie
|
nie nadrobie nie ma szans
![]() póki co cały dom objety kwarantanną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
ewacia zdrowiejcie
angel heh no ludzie sa nienormalni, tez spotkalam sie z tektem a czemu spi, a daj na raczki, ale tak jak ty szybko ostudzilam chec zrobienia sobie z dziecka przytulanki naszczescir wiekszosc to rozumie Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#4852 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() chcialam nadrobic ale nie daje rady na tel... ciagle pozostaje mi ok100str ![]() tassia gratulacje! co do pytan do zalezy. w susmie wszystkie na tak ale jak ma humorosie nie usmiechnie marta wspolczuje relacjiz mama... eh mi tez czasami mowili podaj mm. zjest glodny to slysze ciagle. a poznij mowia ze przesadzam i go pase ![]() idziemy sie wazyc dzisiajdam znac pozniej czyli jak kp to moge rozszerzac diete dopieo po pol roku? co z makiem? moje dziecko nie reaguje jakos specjalninawet po kapuscie tylko baki ma smierdzace bardziej wiec cy moge sprobowac maku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4853 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, prosze o opinie o hustawkach, wiem, ze jestescie rozeznane w temacie. Poszukuje hustawki takiej, zeby byla do duzej il. kilogramow, zeby byla ladna, fajna, bujala sie moze na boki i w przod i w tyl. Ogolnie prosze o opinie o tych hustawkach, ktore Wy macie. dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
gorgulek zdrowk dla Miloszka!
pamietam bole z dziecinstwa zwiazane z zapalenien ucha niestety u mnie bylo 14 zapalen w ciagu roku... azdosalam 60%nieosluchu.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4855 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
1.zabawki srednio ja interesuja, jak jest wyspana i najedzona, to wieszam jej jakas zawieszke z lamaze, to gapi sie na nia dosc dlugo 2. nie, zalezy od humoru 3.tak, szczegolnie na mnie reaguje i na Ade Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Jak to jest że wszystko w moim życiu jest od
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chusta sie na boki jest do 18kg, ma regulowane pozycje siedzenia od takiej lezaczkowej po siedzaca ma muzyczke, timer wylaczajacy jakies.odglosy ptakow ale beznadzieja ma 6 predkosci chustania ale jak dla.mnie wystarczyly by 3 bo roznica miedzy kolejnymi jest niewielka Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekujemy za kciuki
![]() ![]() Ewacia dla Was wszystkich ![]() ![]() Matal, wg stomatologa chrupki kukurydziane gorsze są od czekolady bo oblepiają ząbki i mogą powodować próchnicę. Czekolada "wypłukuje" się z zębów i tak nie szkodzi (nawet jeśli tych ząbków od razu się nie umuje). Ja nie będę chrupek w ogóle dawała (czekolady też długo Miłek nie dostanie). Przekąską będzie jakiś owoc np w siateczce do samodzielnego jedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz choruje na http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/dd/dla-dz...anu-t2804.html Witam z rana ![]() Mala w przedszkolu maly spi a ja mam zamiar sprzatac, zeby mozna bylo ubrac choinke bo mala suszy mi o nia od soboty glowe ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.