|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mi przyszedł e-mail z c&a, że są wyprzedaże do -50% przez internet. Jakbyś zamówiła kurierem do domu to moim zdaniem spokojnie jeszcze przyjdzie. Pytanie jak długo będzie wychodzić z magazynu.
|
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejjjj
![]() Całą noc mi się śniło, że rodziłam i urodziłam UWAGA - kota! ![]() A noc wcześniej przez caaaały sen jezdziłam na komarku po mieście ![]() Jakaś masakra z tymi snami w ciąży... głupie jak but
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy takie sny miną po porodzie
|
|
|
#3096 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Po skończeniu karmienia. Jakoś nie kusiło niby wcześniej i właśnie myślałam,ze nie ciągnie. Zrobiłam sobie taki pierwszy wypad z koleżankami od długiego czasu do pubu i stwierdziłam,że skoro tyle nie paliłam to nic się nie stanie jak do piwka sobie zapalę. No i to był powrót do nałogu. Już znów musiałam palić.
|
|
#3097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja (z mężem) kupuję teściowej coś do powieszenia na szyję z bursztynem z Apartu.
|
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3099 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
ja tez ostatnio miewam przewidzenia ![]() i przekrecam wyrazy czytajac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- [QUOTE=malaMigotkAaa;44205 937 Mam tak beznadziejny nastrój, że nie da się opisać. Pewnie hormony dokładają swoje 3 grosze ;( /QUOTE] Tyyyy to już nie od dziś masz taki nastrój..... ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Czyżby długa łabędzia szyjka zaczęła akcję? ![]() DObrze, że się wyspałas - teraz masz siłę na rodzenie Nasz łabądek
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień pod wezwaniem beznadziejnego nastroju
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-18 o 11:15 |
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=san_g;44206399]
Ja też mam rożek i ochraniacze na lóżeczko-napisali "prać ręcznie" ale jestem leniem i nie będę się schylać do wanny więc wzięłam to na program do rzeczy delikatnych z podwójnym płukaniem i wszystko jest super. Odprasowałam porządnie jeszcze na mokro i wygląda jak nówka ![]() /QUOTE] Też tak zrobię. Trzymamy kciuki za Twoją wizytę
|
#3102 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Podjadam śniadanie Noc u mnie kiepska. Najpierw nie mogłam zasnąć, i prawie co 10 minut latałam do WC, potem się obudziłam o 3 i do 5 nie spałam :/ i jak już zasnęłam to obudziła mnie o 9 wiertarka no ludzie Cytat:
Kurde ja rozumiem i wiem że nie będzie hop siup ale CC to nie mój wybór, i naprawdę nie rozumiem co kieruje takimi ludźmi. Zamiast wesprzeć to nie pomagają wcale |
|
|
|
|
#3103 | |||
|
Zadomowienie
|
Shiloh ogromne gratulacje!!!
Mówiła, że wcześniej urodzi i tak zrobiła. Spokojnie poszła i urodziła Nie ma co zamęczać się myślami o urodzeniu, tylko spokojnie czekać, ten stan nie trwa wiecznie.u mnie tez sć takie dni dzieciowego zamulacza Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Migotko uszy do góry i bądź dobrej myśli. Sądzę, że Borys wyrobi się przed terminem i ominie Was leżenie w szpitalu jeszcze w dwupaku. Ja jestem mocno zmęczona, mam za dużo pracy i po prostu nie wyrabiam. Mam nadzieję, że po Świętach, już do porodu będę leżała odłogiem. |
|||
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
wyszłam na chwilę do sklepu po łososia- łososia nie było, nic nie kupiłam tylko się spociłam jak świnia
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Podobno robią wszystko, żeby nie dać, choć oficjalnie jest dostępne. Koleżanka zasugerowała, że "jak nie dasz w łapę, to nie dadzą". To samo można wyczytać na forach, a ile w tym prawdy, ciężko powiedzieć. Niedługo będę miała okazję się przekonać
|
#3106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki aby coś się ruszyło ! witam i ja Czuję się jak wielka ogromna tocząca się kula Już mąż pomaga mi zalozyć kozaki wczoraj musiał podnieść mnie z kanapy bo nie mogłam wstać Wszystko mi w kuchni leci ! O wszystko zawadzam brzuchem i wszystko tym brzuchem wycieram ![]() Jutro mam wizytę u lekarza więc prosze o kciuki . Mam nadzieje , ze Kacperek rozmiarowo będzie po środku i nie będzie za duży |
||||
|
|
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! A ja dla odmiany napiszę, że spałam bardzo dobrze
Średnio co 4 dni mam nieprzespaną noc, a tak to mnie nawet siku nie budzi i wstający do pracy mąż
|
|
#3109 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
wczoraj swietnie spalam do 10, a dzis w nocy do 3 sie krecilam w lozku i nic z tego i obudzilam sie tez za wczesnie no ale trudno... na szczescie nie mam duzo rzeczy do zrobienia dzisiaj, wiec powinno byc ok. jak cos to sie w ciagu dnia poloze ![]() Cytat:
![]() ja tez!! Mohito przygotowane przez Tz!! mniaaammm... tzn nie teraz, tak rano, ale wieczorkiem jako 'apero' mmmmm Cytat:
![]() Cytat:
chodzi o gorna czy o dolna, bo to duzo zmienia. pytanie tez czy kiedykolwiek mialas robione zdjecie tej osemki, nawet przed ciaza(jesli juz przed ciaza korzenie byly uformowane, to nic sie nie zmienilo teraz, ale trzeba koniecznie je zobaczyc zanim ktos sie za nia wezmie, bo z osemkami nigdy nie wiadomo (zwlaszcze te dolne sa upierdliwe). ogolnie, jesli to mozliwe, to poczekaj. Cytat:
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wogóle nie ma sensu się z takimi ludźmi cackać.
|
|
#3111 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
mała zaczyna odkrywać świat i spanie już nie jest takie fajneCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie piorę w wyższej temperaturze bo nie ma to sensu-przecież i tak potem się prasuje, więc w 200 stopniach nic nie przetrwa ![]() A czasem jak nie mam czasu prasować to i zakładam małej ubranka nieuprasowane-nic jej nie jest (Wczoraj miała taki dzień, że mi ulewała praktycznie na każdy nowo założony ciuszek).Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję
|
|
#3112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wróciłam Nawet szybko poszło, jak weszłam do laboratorium to nikogo nie było więc zaraz wpakowałam się do gabinetu ![]() Zrobiłam szybkie zakupy i zamówiłam na jutro wyfiletowanego bez ości karpia, 28 zł kg to chyba nie tak źle ![]() Obędzie się bez ości na talerzykach ![]() Dzwonił kurier że do 13 będzie z wózkiem, i przyszły dekoracje na ściane, są piękne i takie kolorowe
|
|
#3113 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam,
Kolejna nocka do d..., spania nie było, mnie szarpało spojenie, a Wikę katar i zatkany nos. Spańsko mnie męczy, a tu porządki w chałupie same się nie zrobią. Na dodatek w towarzystwie sześciolatki znudzonej chorobą sprzątanie będzie kosmiczne... ![]() SHILOH,GRATULACJE!!!! Cytat:
Cytat:
Co za bydlę z tego gościa. Bardzo Wam współczuję. Cytat:
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44201642]BTW, czyżby w tym miesiącu rządziły siódemki? Był 7, teraz 17, to która rezerwuje 27?[/QUOTE] Ja!!! Cytat:
Cytat:
Wika - 13.06.2007 Moje ![]() Kubuś - 04.01.2014 Edytowane przez EVI07 Czas edycji: 2013-12-18 o 11:36 |
||||||
|
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kręci się z rana, później przerwa, znów trochę się kręci, ale od około 21.00-22.00 to się zaczyna. Zresztą ja też do późna się wiercę, zasypiam jakoś 2.00-3.oo, do tego kilka razy wstaję do łazienki. Czasami co godzinę, czasami co dwie. A córa mi wtóruje w tym rytmie. Moi rodzice się śmieją, że będzie "nocny marek" tak jak ja. Do dziś mówią, że od urodzenia "prowadziłam nocny tryb życia", bo pomyliłam dzień z nocą Jeszcze masz ten komfort, że dzieli Was 900 km, więc zawsze możesz poinformować w takim momencie, żeby nie zdążyli dotrzeć do szpitala A tu wszyscy na miejscu, więc musiałabym jakimś sposobem szpital zamknąć na siedem spustów Ale na serio jestem wściekła, jak pomyślę o odwiedzinach. Nie chcę, żeby ktoś mnie oglądał w takim stanie i jeszcze patrzył na ręce, jak nie mam wprawy i sama będę się uczyć "obsługi córci"...a do komentowania za plecami i dawania "złotych rad" sprzed wieku nie brakuje chętnych Ogólnie nie mogę powiedzieć, że mam jakieś problemy z dogadaniem się z rodziną Tż-a. Nie jestem po prostu przyzwyczajona do tego, że wszyscy o sobie wszystko wiedzą, funkcjonuje głuchy telefon, jak wie jeden to i cała reszta itd. Ja tak nie umiem, są rzeczy, sytuacje, których nie musi roztrząsać cała rodzina. Dla nich to normalne, na mnie to działa jak płachta na byka, irytuje mnie to i zdarza się, że nie powstrzymuję się przed komentarzem. Wiem, że oni się cieszą z mojej ciąży, ale nie lubię "żyć pod takim obstrzałem" Ja potrzebuję prywatności w takich intymnych sytuacjach. ...to się rozpisałam ...poniosło mnie ![]() Roane, nie mam zamiaru dawać im złamanej złotówki
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-18 o 11:42 |
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
To te dekorację które dziś dotarły...tylko jeszcze nie wiem jak je na ścianie rozplanować
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Prysznic był, czekolada była, kot był przykładany... a Zuzanna od rana cicho
Czekam do 13 i jadę na IP
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3119 |
|
Rozeznanie
|
Shiloh - gratulacje Witam się i ja w 8 miesiącu Nacytowałam się trochę i mi wszystko zjadło oprócz san_g, co za dziadostwo.Nadrabianie całego watku zajmie mi jeszcze ze dwa dni dosłownie, więc nie jestem jeszcze bardzo na bieżąco. Nocka przespana dobrze wstałam o 10:30, ale zasnęłam dopiero po 2. Dzisiaj mamy ostatnie zajęcia w SR i robimy sobie małą wigilię. W ogóle zastanawiam się jeszcze nad prezentem dla TŻ i myślę myślę, i muszę coś wykombinować.Jedna część już mam , ale to trochę za mało. A w ogóle to jak na połowę grudnia jakoś ciepło się zrobiło, jestem ciekawa czy nie będzie tak ,że teraz ciepło i bez śniegu a potem jak spadnie to będzie do maja leżeć. Oby nie ... Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-12-18 o 11:44 |
|
|
|
#3120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ale ja "kumata", dopiero doczytłam, ze czekolada już była. Może spróbuj jeszcze z wypiciem zimnej wody. Cytat:
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-18 o 11:49 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Ogólnie boję się nieznanego, czyli tego bólu, powikłań (odpukać) , że nie dam rady, warunków w szpitalu, braku komfortu i intymności. U nas podobno nie robią lewatywy przed porodem, więc takich niespodzianek też się obawiam
Nie życzę sobie spędu rodziny Tż-a, bo mojej tu nie ma (nie chcę, żeby mnie ktoś odwiedzał w szpitalu, jedynie Tż, ale obawiam się, że co do niektórych to może nie dotrzeć
). Boję się, że nie będę umiała nakarmić ...i tak mogłabym wymieniać jeszcze dużo...
16.06.2012 

ciekawe czy takie sny miną po porodzie

.
wczoraj musiał podnieść mnie z kanapy bo nie mogłam wstać
i obudzilam sie tez za wczesnie