Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-21, 22:42   #1651
monijaaa
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

ja sie chyba zbieram spac, jutro duzo pracy mnie czeka.

dobranoc

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 07:14   #1652
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Hejoooo

Witam sie w niedzielny poranek, dzis pobudka o 5.55 wiec szalenstwo mozna by rzec

Pewnie dzisiaj znowu duzo pracy, my dzisiaj mamy zaplanowane ryby w occie i po japonsku i pare innych rzeczy, wiec tragedii nie ma. Ale jeszcze obiad trzeba zrobic a u nas dzisiaj schaboszczaki a no i podlogi na gorze, bo na dole wczoraj juz zrobilam

My jeszcze lezakujemy, ale zaraz trzeba wstawac.

Dziewczyny moje dziecko jest wyjatkowo zupne, czesto nie chce jesc drugiego dania no chyba ze to makaron to wtedy jak najbardziej ale ile mozna jesc makaron. Jakie sa jeszcze zupy bo my juz nie mamy pomyslu. Robimy rosol, pomidorowa, ogorkowa, krupnik, ziemniaczana, brokulowa, kalafiorowa, burakowa, jarzynowa.. Dawalyscie takim 1,5 rocznym niespelna dzieciom szczawiowa np? Albo pieczarkowa? Kapusiak? Bo grzybow sie troche boje, niby dzieci nie powinny jesc chociaz co to za grzyby a kapusniak mam wrazenie ze za ciezki.. Jakie mozna jeszcze zrobic zupy??

Milego dnia kochane i nie przepracowujcie sie za duzo, mezow trzeba pogonic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-12-22 o 07:17
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 07:59   #1653
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Pierniczki ozdobione czas na relaks
szalona !!

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Hejoooo

Witam sie w niedzielny poranek, dzis pobudka o 5.55 wiec szalenstwo mozna by rzec
A ja chciałam właśnie napisać i narzekać, że u nas dziś pobudka o 7:30 a nie o 8 jak zwykle....wybacz... W doopce mi się poprzewracało

Kasian86 my już kilka razy robiliśmy z tej książki z lidla i mam już kilka swoich perełek Zresztą...ten obiad co Wam kiedyś wrzucałam, co mąż robił foto hehe to też był właśnie z tej książki Niektóre mam wrażenie, że są trudne...albo składniki jakieś dziwne Ale sporo jest takich fajnych
Co do zup..to jak dla mnie to wymieniłas chyba wszystkie...więcej nie znam Tzn są jeszcze grochówka, albo barszcz ukraiński ale to z fasolką więc to ciężkie. W każdym razie ja swojej jeszcze nie dawałam..no ale Mila młodsza. Hm, a żurek albo barszcz biały i do tego jajeczko? Hm..no nic więcej mi nie przychodzi do głowy...
Aaa!! Ja jeszcze robiłam Emilce zupę dyniową !! Ale sezon na dynie się już skończył...

Dziś czeka mnie odkurzanie i mycie podłóg i zrobienie prania. I tyle Czyli nie jest tak źle

Miłego dnia mamusie
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:35   #1654
lolitka888
Rozeznanie

Hejcia i ja się melduje niedzielnie

My dzisiaj wkońcu będziemy ubierać choinke a tak to do Kościoła,później ogarnąć pokój,umyć podłogi a na jutro sobie zostawie łazienke i wsio

Prosze się nie przefrasowywać!!
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:46   #1655
Emilia 25
404 Not Found

A my dzisiaj mamy Wigilię młodzieżową, jak to mówimy czyli na poziomie kuzynostwa. I będzie u nas, bo w połączeniu z parapetówką numer 2 (po remoncie).
Stary 2013-12-22, 08:48   #1656
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam i ja

Za 4 m-ce mam termin porodu

Wiecie że wczoraj Olafo z tatą ciężarkami ćwiczył Dostał dwa po 1kg i machał jak szalony tylko patrzałam zeby sobie nic nie zrobił, jeszcze tatę gonił, jak temu się znudziło ćwiczyć W sumie dobrze, będziemy mieli wysportowane dziecko

Ech ja już chce gotować Czekam na jutro :p

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 08:55   #1657
mala85
Raczkowanie

Hej,

Ale Wy pracowite
Dobrze, że my nie robimy świąt u siebie, super - generalnych porządków też nie robimy, tylko tak normalnie kurze, podłogi, ogólne ogarnięcie - ale to raczej takie codzienne, zwykłe porządki.
Jedynie co robiliśmy to stertę pierniczkow, które trzeba było podekorować, ale to raczej frajda.

Wczoraj miałam dzień lenia, choć i tak jakaś zmęczona, coś nie mogę się wyspać ostatnio. Dziś też raczej luźny dzień, żadnych planów, pojedziemy na cmentarz, spacerek.

Zapomniałam Wam się pochwalić w piątek kupiłam sobie dwie bluzeczki (każda po 39,90 zł) i spodnie rurki ( 30 zł) w h&m.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 09:01   #1658
agus7ia
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.
Jeszcze dwa dni i swieta
Kasian ja nie mam malego dziecka i nie przepadam za zupami, ale unikalabym podawania zupy grzybowej. Nie maja one zadnych substancji odzywczych, a sa bardzo ciezko strawne zwlaszcza dla takiego malego brzuszka.
Z zup to ja lubie wszelkiego rodzaju kremy: groszkowy, brokulowy, marchewkowy, dyniowy, cebulowy, ale nie wiem jak twoja corcia podchodzi do takiej konsystencji.

Ja wczoraj zrobilam sledziki, dzis pieke pasztek, a jutro ciasta.
Dzis jeszcze male zakupy ubraniowe i prawie wszystko gotowe, zostaje czekac na wigilie.

Milej i spokojnej niedzieli zycze.
Stary 2013-12-22, 09:03   #1659
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie pracusie
Ja jeszcze poleguje w łóżeczku ale zaraz wstaję coś zjeść
Od rana śliczna pogoda więc mam nadzieję że wyciągnę tż na starówkę
Jeszcze w tym roku nie widziałam choinki a podobno warto

Miłej niedzieli

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 09:09   #1660
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Kasian86 my już kilka razy robiliśmy z tej książki z lidla i mam już kilka swoich perełek Zresztą...ten obiad co Wam kiedyś wrzucałam, co mąż robił foto hehe to też był właśnie z tej książki Niektóre mam wrażenie, że są trudne...albo składniki jakieś dziwne Ale sporo jest takich fajnych
Co do zup..to jak dla mnie to wymieniłas chyba wszystkie...więcej nie znam Tzn są jeszcze grochówka, albo barszcz ukraiński ale to z fasolką więc to ciężkie. W każdym razie ja swojej jeszcze nie dawałam..no ale Mila młodsza. Hm, a żurek albo barszcz biały i do tego jajeczko? Hm..no nic więcej mi nie przychodzi do głowy...
Aaa!! Ja jeszcze robiłam Emilce zupę dyniową !! Ale sezon na dynie się już skończył...

Dziś czeka mnie odkurzanie i mycie podłóg i zrobienie prania. I tyle Czyli nie jest tak źle

Miłego dnia mamusie
No no Ty już nie narzekaj na to spanie

No właśnie żurek, myślałam o żurku.. dobra myśl

A co do książki to niby wszystkie składniki powinny być dostępne w Lidlu

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Wiecie że wczoraj Olafo z tatą ciężarkami ćwiczył Dostał dwa po 1kg i machał jak szalony tylko patrzałam zeby sobie nic nie zrobił, jeszcze tatę gonił, jak temu się znudziło ćwiczyć W sumie dobrze, będziemy mieli wysportowane dziecko

Ech ja już chce gotować Czekam na jutro :p
No proszę proszę, są chyba nawet zawody dla dziecięcych kulturystów to się szykujcie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Hej,

Zapomniałam Wam się pochwalić w piątek kupiłam sobie dwie bluzeczki (każda po 39,90 zł) i spodnie rurki ( 30 zł) w h&m.

Ale to wszystko na dziale dla mam? Takie przeceny?

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Kasian ja nie mam malego dziecka i nie przepadam za zupami, ale unikalabym podawania zupy grzybowej. Nie maja one zadnych substancji odzywczych, a sa bardzo ciezko strawne zwlaszcza dla takiego malego brzuszka.
Z zup to ja lubie wszelkiego rodzaju kremy: groszkowy, brokulowy, marchewkowy, dyniowy, cebulowy, ale nie wiem jak twoja corcia podchodzi do takiej konsystencji.
Tak tak no Hania lubi kremy, właśnie z brokułów, kalafiora, a nawet pyrów robimy kremy a grzyby to ja wiem, ale mówi się, że pieczarki to nie grzyby i chyba nawet pieczarki są w niektórych słoiczkach po roku dla dzieci, więc dlatego się zastanawiałam nad tym.. ale dobra myśl z kremem marchewkowym i groszkowym dziękuję
Stary 2013-12-22, 09:18   #1661
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Carmenaaa a ja przed ciążą miałam wagę w normie i na razie też nic nie przytyłam, tzn wg mojej wagi, a wg wagi u lekarza okaże się w poniedziałek, ale ona zazwyczaj pokazuje mniej niż moja ale ja bardzo uważam na to co jem, słodycze tylko w weekendy albo jak jest jakaś okazja no i nie objadam się, tzn nie ma mowy o zjedzeniu tabliczki czekolady jak niektóre dziewczyny regularne posiłki, dużo warzyw, codziennie owoce, białkowa kolacja i waga stoi póki co a brzuch rośnie. Zobaczymy jak długo uda mi się pociągnąć z taką dietą i przy odmawianiu sobie tylu rzeczy ale ja mam fobię po 1 ciąży, gdzie przytyłam 25 kg a to i tak się zaczęło dopiero po 20 tygodniu, więc jeszcze wszystko przede mną teraz jestem w 17.
podziwiam Cię bardzo
Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Heej,
ja dziś po usg.. Maluszek się niestety nie ujawnił.. Raz widział chłopaka, później dziewczynkę, później znowu chłopaka i stwierdził, że nam nie powie na 100%. No trudno, najważniejsze, że wszystko w porządku. Wszystkie parametry ok i maluszek ruchliwy baaaaardzo
ważne, że z maluszkiem wszystko dobrze

santom a kiediy do Polski przyjeżdżasz? Może tutaj pójdziesz na wizytę? Albo po prostu u siebie zrób wszystkie badania sama...

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam i ja

Za 4 m-ce mam termin porodu
Ale ten czas leci....

Dzień dobry mamuśki

Poczytałam Was na szybciocha, bo zaraz chcemy jechać na zakupy... Może jeszcze tego tłumu nie będzie... Dziś musimy kupić ryby i produkty na ciasta... Jak ja nie lubię zakupów!!!!

A wczoraj mieliśmy fajny dzień
byliśmy u kuzynki i robiliśmy pierniki, bardzo miło było

Miłej niedzieli życzę
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 09:20   #1662
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Carmenaa_88
mój pracuje za granicą w Niemczech....
to tak jak mój przez ostatnie 2lata.

Cytat:

Carmenaaa a ja przed ciążą miałam wagę w normie i na razie też nic nie przytyłam, tzn wg mojej wagi, a wg wagi u lekarza okaże się w poniedziałek, ale ona zazwyczaj pokazuje mniej niż moja ale ja bardzo uważam na to co jem, słodycze tylko w weekendy albo jak jest jakaś okazja no i nie objadam się, tzn nie ma mowy o zjedzeniu tabliczki czekolady jak niektóre dziewczyny regularne posiłki, dużo warzyw, codziennie owoce, białkowa kolacja i waga stoi póki co a brzuch rośnie. Zobaczymy jak długo uda mi się pociągnąć z taką dietą i przy odmawianiu sobie tylu rzeczy ale ja mam fobię po 1 ciąży, gdzie przytyłam 25 kg a to i tak się zaczęło dopiero po 20 tygodniu, więc jeszcze wszystko przede mną teraz jestem w 17.
dasz radę, wystarczy się pilnować wiadomo, że kobitki które mają nadwyżki i jedzą za dwóch nie mają co się trzymać tej teorii o spadku czy wychodzeniu na zero
Ja w poprzedniej się pilnowałam no i też nie miałam zbytnio apetytu to w sumie przytyłam 7kilo. Ale ja za to w pierwszych 2 miesiącach. gdy nie wiedziałam, że jestem w ciąży, schudłam 5kilo, więc to też w sumie nie wiadomo jak liczyć
W tej na razie 3 kilo na plusie...a ja akurat chce przybrać trochę więcej, bo kościotrupek ze mnie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
TŻ nie dawno dopiero przejechał granicę...
11 godzin czekał aż cos załatwimy,udało mi sie pozyczyć duże auto i teśc pojechał po niego i reszte osób..teraz odwozi wszystkich po domach...
Mąż po woli jedzie swoim,coś mu się udało na parkingu podciągnąc ale musi jechać 40 km/h bo może mu silnik wypaść... więc do rana mu pewnie zejdzie echh....
cały dzień w nerwach,mam nadzieje że fasolinka nie odczuła tego

Z tego wszystkiego nie wiem nawet gdzie mam ozdoby świateczne...
po choinke pojedziemy pewnie dopiero w poniedziałek n spokojnie bo jutro to TŻ bedzie odsypiał tą trasę.

Wiecie co teraz robie gotuje rosół na 22.00 może bedzie gotowy
Ale musi mieć nerwy

Cytat:

Dziewczyny moje dziecko jest wyjatkowo zupne, czesto nie chce jesc drugiego dania no chyba ze to makaron to wtedy jak najbardziej ale ile mozna jesc makaron. Jakie sa jeszcze zupy bo my juz nie mamy pomyslu. Robimy rosol, pomidorowa, ogorkowa, krupnik, ziemniaczana, brokulowa, kalafiorowa, burakowa, jarzynowa.. Dawalyscie takim 1,5 rocznym niespelna dzieciom szczawiowa np? Albo pieczarkowa? Kapusiak? Bo grzybow sie troche boje, niby dzieci nie powinny jesc chociaz co to za grzyby a kapusniak mam wrazenie ze za ciezki.. Jakie mozna jeszcze zrobic zupy??
ja mojemu synkowi urozmaicałam rodzajem dodatków, zamiast makaronu to ryż, ziemniaki w kostkę. Kalafiorowa jest równie ciężka jak kapuśniak moim zdaniem bo kalafior działa na wzdęcia. Ja wprowadzałam po mału kapuśniak: dostawał sam wywar z ziemniakami i dorzucałam kawałki bułki. Jak widziałam, że mu nic nie ma to powoli dokładałam kawałki kapusty. Oczywiście wiadomo za kwaśnej zupy dziecko Ci nie zje.
Pieczarkową też bawałam się dawać, ale teściówka mi powiedziała, że pieczarki to sama woda i nie są wcale takie ciężkie. A w przedszkolu (2-3latki) pieczarki dzieci mają co chwilę w jadłospisie. Masz dziecko co prawda młodsze więc Twoja decyzja.
Ja robiłam często ryżową. Moje dziecko uwielbiało. Rosół tyle, że z ryżem

U mnie porządki również prawie skończone. Pozostały jakieś tam małe dociągnięcia i podłogi mąż jeszcze śpi. Na obiad dziś żeberka i paćkraut

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 09:31   #1663
agus7ia
Raczkowanie

Carmena u mnie w rodzinnym domu tez wlasnie czest jadalo sie ryzowa zupe
A tam gdzie obecnie mieszkam nikt nie slyszal o takim polaczeniu i mnie wysmiali
Ryz tylko do pomidorwki, a mi sie teskni na taka ryzowa.
Stary 2013-12-22, 09:35   #1664
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
A tam gdzie obecnie mieszkam nikt nie slyszal o takim polaczeniu i mnie wysmiali
To jest nawet lepsze niż rosół czasem tylko trzeba dobrze zrobić moja mama też za dziecka często robiła, bo to w miarę tania zupa i zapycha bardziej niż rosół

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 10:30   #1665
Nikii89
Zakorzenienie

Sylvunia próbowałam już wszystkiego na ten mój dywan. Po 4 latach stwierdziłam że czas na nowy i po Nowym Roku pewnie zakupię

Kasian no to zaszaleliście z tym wstawaniem
Co do zup to te co wymieniłaś na pewno dodatkowo żurek i Oskar też jadł już fasolkę po bretońsku (bez fasoli:P )
Grzybów ponoć do 3 roku życia nie powinno się dziecku podawać.
A swoją drogą muszę się zapytać TŻ jak Nasza plantacja pieczarek

Madziula szybko zleci Nim się obejrzysz to zaraz 2latka Olafa i potem odliczanie do porodu
Przeczytałam że Olaf ćwiczył z ciężarówkami

Dzien dobry
Pobudka u Nas 7.15. Choinka na razie nie wzbudza takiego zainteresowania jak wczoraj

Ja już jedno pranie wyprane , zaraz nastawiam drugie, podłogi w kuchni i przedpokoju pomyte. Do obiadu wszystko przygotowane i na dzisiaj koniec bo z porządków mam wszystko

Jutro tylko sernik, szałot i sałatka śledziowa W tym roku za dużo rzeczy nie robię bo TŻ wyjeżdża na delegację w IIdzień świąt na 3 dni. A w I i II dzień świąt pewnie w rozjazdach będziemy.
Stary 2013-12-22, 10:48   #1666
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
podziwiam Cię bardzo

ważne, że z maluszkiem wszystko dobrze

santom a kiediy do Polski przyjeżdżasz? Może tutaj pójdziesz na wizytę? Albo po prostu u siebie zrób wszystkie badania sama...

Ale ten czas leci....

Dzień dobry mamuśki

Poczytałam Was na szybciocha, bo zaraz chcemy jechać na zakupy... Może jeszcze tego tłumu nie będzie... Dziś musimy kupić ryby i produkty na ciasta... Jak ja nie lubię zakupów!!!!

A wczoraj mieliśmy fajny dzień
byliśmy u kuzynki i robiliśmy pierniki, bardzo miło było

Miłej niedzieli życzę
Kochana, do Pl to pewnie juz po porodzie. niby nie ma przeciwskazan do lotow, ale po moich przygodach z 2 poprzednimi ciazami troche sie boje latac. chociaz w tej ciazy juz 2x lecialam
no ale spoko, wychodze z zalozenia, ze generalnie gdyby cos sie zlego dzialo, to i ja bym sie gorzej czula, a ja natomiast bardzo dobrze znosze ta ciaze ponadto na poczatku stycznia bede miala badania 2 trymestru, wiec 2 klucie no i glukoze w 28tc takze staram sie zachowac spokoj. kobiety w sumie tutaj rodza normalne zdrowe dzieci, wiec i oni chyba wiedza co robia, przynajmniej mam taka nadzieje

Cytat:
o jaaa pamietam ryzowa tez taka lubilam i tez bardzo rzadko gotowana u mnie w domu byla ale pamietam ten smak pewnie niedlugo wroce do niej

My dzis ubralismy choinke, zaraz wezme sie za takie ogarniecie, bo przy 2och kotach zeby bylo czysto na swieta to bede musiala odkurzac i myc podlogi w wigilie mam zamiar wziac sie za salatke sledziowa tez i chce dzis zrobic stroik na stol jutro za to bedzie wiecej szykowania, bo musze zrobic sos tatarski, a przy krojeniu grzybkow mam zawsze roboty, tym bardziej, ze robie x2, rybe po grecku, ciasta, barszcz czerwony ugotuje juz chyba w wigilie

uszka u mnie sie tez je gotowane w barszczu i zawsze je robie z samymi grzybami, a pierogi mam z kapusta i grzybami odsmazane
karp blee, ale ja malo rybka jestem: moge jesc dorsza, lososia, ew makrele z puszki w pomidorach i salatke z tunczyka, ale taka jaka moj brat tylko potrafi zrobic na chlebku mojego ojca w sumie u mnie w domu nigdy karpia nie bylo

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 10:53   #1667
sylvuniaa84
Zadomowienie

Niki to zakupimy razem tez bede wymieniać zanim mały/mała sie urodzi....

TŻ dojechał o 5.00 nad ranem...masakra od piątku od 4.00 rano był na nogach bo w pracy a o 18 wyjeżdżał do polski wrócił w niedziele....najgorsza trasa z mozliwych.
Kasy w auto pójdzie tyle ze nawet nie chce o tym myślec.
Echhh....zawsze jakiś wydatek.
Przywiózł mi mega pakę orzeszków ale pomylił sie bo chciałam pistacje. :p trudno te tez wciągnę

Wstałam przed chwila zjadlam śniadanko a TŻ niech spi...
Poszedł spac dzis do drugiego pokoju bo sie zaziebil i nie chciał mnie zarazić.
Córa tez jeszcze spi ale chyba ją obudze bo ni nudno :p

Stary 2013-12-22, 11:05   #1668
Myska0
Zakorzenienie

I ja witam się niedzielnie
Mąż znowu poszedł pobiegać, więc mam chwilkę Nawet Was nadrobiłam

My nadal u teściów. Wczoraj popakowaliśmy prezenty, które tu zostawiamy. Dziś jedziemy do domu, do Kościółka, popakuję prezenty dla mojej rodzinki i dziś zrobię pasztet z soczewicy. Robię z podwójnych porcji, więc trochę pewnie mi się z tym zejdzie. Jutro będę robiła kutię (robi któraś???) i rolady waflowe też w ilości podwójnej. Na Wigilię, a w zasadzie już jutro na wieczór jedziemy do moich rodziców, a w Boże Narodzenie do teściów. Nie będzie nas w domu, dlatego nie szykuje nic dla nas. Jutro też czeka nas kupno i ubieranie choinki..

Aaaaa.. Jeszcze włosy muszę sobie pomalować.... Ciekawe kiedy...

Żebym tylko we wtorek nie zapomniała o lekarzu , bo zwolnienie muszę wziąć.. Pewnie nie będziemy zaglądać do maluszka, bo usg miałam robione wczoraj

Ja z zup bym poleciła jeszcze lekki krupniczek Dla dzieci w sam raz. Ja uwielbiam lekkie zupki. Jak ja to zwę "szpitalne"

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
TŻ dojechał o 5.00 nad ranem...masakra od piątku od 4.00 rano był na nogach bo w pracy a o 18 wyjeżdżał do polski wrócił w niedziele....najgorsza trasa z mozliwych.
Przywiózł mi mega pakę orzeszków ale pomylił sie bo chciałam pistacje. :p trudno te tez wciągnę

No widzisz, dojechał na czas Dobrze, że wszystko ok. Niech Cię teraz nie zarazi no...

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2013-12-22 o 11:11
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 11:35   #1669
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
podziwiam Cię bardzo
No dzięki, ale zastanawiam się na ile wystarczy mi silnej woli

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

dasz radę, wystarczy się pilnować wiadomo, że kobitki które mają nadwyżki i jedzą za dwóch nie mają co się trzymać tej teorii o spadku czy wychodzeniu na zero
Ja w poprzedniej się pilnowałam no i też nie miałam zbytnio apetytu to w sumie przytyłam 7kilo. Ale ja za to w pierwszych 2 miesiącach. gdy nie wiedziałam, że jestem w ciąży, schudłam 5kilo, więc to też w sumie nie wiadomo jak liczyć
W tej na razie 3 kilo na plusie...a ja akurat chce przybrać trochę więcej, bo kościotrupek ze mnie
No tak tylko weź się pilnuj tyle czasu jak tu Ci baby niedobre piszą o chipsach, słodyczach i innych rarytasach

Co do dodatków do zup i dań to też urozmaicam, ale no Hania niestety wybredna jest

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
To jest nawet lepsze niż rosół czasem tylko trzeba dobrze zrobić moja mama też za dziecka często robiła, bo to w miarę tania zupa i zapycha bardziej niż rosół
Pierwsze słyszę o zupie ryżowej muszę poszukać

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Kasian no to zaszaleliście z tym wstawaniem
Co do zup to te co wymieniłaś na pewno dodatkowo żurek i Oskar też jadł już fasolkę po bretońsku (bez fasoli:P )
Grzybów ponoć do 3 roku życia nie powinno się dziecku podawać.
A swoją drogą muszę się zapytać TŻ jak Nasza plantacja pieczarek
U nas też dzisiaj ignor na choinkę

No właśnie właśnie żurek to jest to ale nigdy nie robiłam, moja mama też nie umie, musimy kiedyś spróbować.
Masz jakiś sprawdzony przepis?

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość

My dzis ubralismy choinke, zaraz wezme sie za takie ogarniecie, bo przy 2och kotach zeby bylo czysto na swieta to bede musiala odkurzac i myc podlogi w wigilie mam zamiar wziac sie za salatke sledziowa tez i chce dzis zrobic stroik na stol jutro za to bedzie wiecej szykowania, bo musze zrobic sos tatarski, a przy krojeniu grzybkow mam zawsze roboty, tym bardziej, ze robie x2, rybe po grecku, ciasta, barszcz czerwony ugotuje juz chyba w wigilie
Przeczytałam, że przy dwudziestu kotach

Cytat:
Niki to zakupimy razem tez bede wymieniać zanim mały/mała sie urodzi....

Najważniejsze, że przyjechal bezpiecznie i już jesteś spokojna

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

Ja z zup bym poleciła jeszcze lekki krupniczek Dla dzieci w sam raz. Ja uwielbiam lekkie zupki. Jak ja to zwę "szpitalne"
.
Tak tak krupnik jemy od dawna, bardzo Hania lubi

Dziewczyny pomalowałam paznokcie na brąz i tym matem, wygląda to przebosko, ale od rana się z tym bujam, bo ciągle coś dotknę i rozmażę i muszę któregoś poprawiać i już mam dość

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-12-22 o 11:36
Stary 2013-12-22, 11:42   #1670
ilkas
BAN stały

Emilia 25 uu,czyli Wy świętujecie już od dzisiaj Fajnie

Madziuuula hehe, no to jak nic rośnie Ci sportowiec

Mala85 no to jak to w hm i tak tanio? to jakaś promocja była czy co?

Kasian86 może i są w lidlu..ale mi tam jakoś nie po drodze. Daleko ode mnie
Pokażesz pazurki?

Santom taa..coś wiem o tych dwóch kotach i ciągłym odkurzaniu i myciu podłóg

Myska0 mój małż też właśnie biega, Mila śpi więc czas na wizaż

Dziewczyny, a Wasze dzieci jedzą już dwa dania czy albo zupkę albo drugie? A jeśli dwa to od kiedy?
Stary 2013-12-22, 11:54   #1671
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny pomalowałam paznokcie na brąz i tym matem, wygląda to przebosko, ale od rana się z tym bujam, bo ciągle coś dotknę i rozmażę i muszę któregoś poprawiać i już mam dość

A to najpierw malujesz jakimś kolorkiem i na to matem???:P
Byłam ostatnio w rossmannie i niestety nie było tych lakierów
To o te chodzi prawda ??
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-22, 11:58   #1672
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
No dzięki, ale zastanawiam się na ile wystarczy mi silnej woli

No tak tylko weź się pilnuj tyle czasu jak tu Ci baby niedobre piszą o chipsach, słodyczach i innych rarytasach

Co do dodatków do zup i dań to też urozmaicam, ale no Hania niestety wybredna jest

Pierwsze słyszę o zupie ryżowej muszę poszukać

U nas też dzisiaj ignor na choinkę

No właśnie właśnie żurek to jest to ale nigdy nie robiłam, moja mama też nie umie, musimy kiedyś spróbować.
Masz jakiś sprawdzony przepis?

Najważniejsze, że przyjechal bezpiecznie i już jesteś spokojna

Tak tak krupnik jemy od dawna, bardzo Hania lubi

bo tak naprawde jestem starym babsztylem, bez rodziny z rosnaca broda()no dobra, to prawie sie zgadza ) i z 20 kotami

nie no na szczescie 2 chociaz pewnie gdybym miala mozliwosci, to chyba wyladowalabym w wariatkowie, bo koty uwielbiam i jak widze jakies bezdomne to kazdego bym wziela ze soba te moje 2 tez sa przybladkami

ilkas oj leci z nich strasznie no ale w sumie to jak z kazdego zwierzaka i tak bym ich nie oddala moge sprzatac po nich nadrobiaja swoja osoba

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 12:00   #1673
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
To o te chodzi prawda ??
hmm, a czemu tam pisze, że dostępne w 5 różnych kolorach? to ten mat ma rózne kolory? to ja już nie wiem o co chodzi
Stary 2013-12-22, 12:05   #1674
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Kasian86 może i są w lidlu..ale mi tam jakoś nie po drodze. Daleko ode mnie
Pokażesz pazurki?

Dziewczyny, a Wasze dzieci jedzą już dwa dania czy albo zupkę albo drugie? A jeśli dwa to od kiedy?
Wieczorem dobra? Bo musze dosztukować znowu jednego

Hania je albo zupę albo drugie no w 80% zupę, bo drugiego nie chce

Cytat:
To o te chodzi prawda ??
Najpierw maluję kolorem a na to matowy top to nie jest ten, to jest ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-top-coat.html bezbarwny, matujący po prostu.

Cytat:
bo tak naprawde jestem starym babsztylem, bez rodziny z rosnaca broda()no dobra, to prawie sie zgadza ) i z 20 kotami
Spoko, ja mam 4 króliki, psa i żółwia, więc też mogę wyjść na taką

Cytat:
hmm, a czemu tam pisze, że dostępne w 5 różnych kolorach? to ten mat ma rózne kolory? to ja już nie wiem o co chodzi
No już wrzuciłam u góry link, ten lovely jest bezbarwny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-top-coat.html
Stary 2013-12-22, 12:08   #1675
ilkas
BAN stały

Cytat:
ilkas oj leci z nich strasznie no ale w sumie to jak z kazdego zwierzaka i tak bym ich nie oddala moge sprzatac po nich nadrobiaja swoja osoba
hehe, ja to kiedyś nawet działałam w fundacji kociej i byłam domem tymczasowym Mój jeden kot jest lekkim kaleką i nikt go nie chciał poza nami I wkurzam się jak się tłuką i widzę to fruwające futro... Ale też bym za nic w świecie ich nie oddała.
Najlepiej jak nasze rodziny (z mojej i tż strony) jak byłam w ciąży z Milą to ustalali kto bierze którego kota..co z nimi, gdzie one pójdą itd. Przekonywali nas prośbą i groźbą, że po urodzeniu dziecka nie mogą być koty w domu bo uczulenie, bo zarazki, bo .... już nie pamiętam co jeszcze bo ich nie słuchałam Mieliśmy z tż niezły ubaw jak tego słuchaliśmy I tylko za każdym razem ze stoickim spokojem odpowiadaliśmy "nasze koty mają swój dom i nigdzie się nie wybierają.."
Stary 2013-12-22, 12:12   #1676
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw maluję kolorem a na to matowy top to nie jest ten, to jest ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-top-coat.html bezbarwny, matujący po prostu.

No to dobrze, że zapytałam już wiem czego będę szukać następnym razem

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-22, 12:12   #1677
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
hehe, ja to kiedyś nawet działałam w fundacji kociej i byłam domem tymczasowym Mój jeden kot jest lekkim kaleką i nikt go nie chciał poza nami I wkurzam się jak się tłuką i widzę to fruwające futro... Ale też bym za nic w świecie ich nie oddała.
Najlepiej jak nasze rodziny (z mojej i tż strony) jak byłam w ciąży z Milą to ustalali kto bierze którego kota..co z nimi, gdzie one pójdą itd. Przekonywali nas prośbą i groźbą, że po urodzeniu dziecka nie mogą być koty w domu bo uczulenie, bo zarazki, bo .... już nie pamiętam co jeszcze bo ich nie słuchałam Mieliśmy z tż niezły ubaw jak tego słuchaliśmy I tylko za każdym razem ze stoickim spokojem odpowiadaliśmy "nasze koty mają swój dom i nigdzie się nie wybierają.."
Też byłam domem tymczasowym Boże ile tych królików się przewinęło u mnie i wszystkie przychodziły z jajami a wychodziły bez ode mnie ale żeby nie było to nie ja osobiście je kastrowałam

I oczywiscie u nas też były i są nadal pytania co bedzie z królikami

Wrzucam to foto jakieś zrobiłam tej ręki w miarę dobrej nie wiem czy coś widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03449.jpg (13,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03451.jpg (12,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-12-22, 12:17   #1678
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzucam to foto jakieś zrobiłam tej ręki w miarę dobrej nie wiem czy coś widać
Wow, jak ładnie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-12-22, 12:20   #1679
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Wow, jak ładnie
No matuje bardzo ladnie jesli chodzi o jakosc malowania to niestety ale z tym juz gorzej ale to nie wina lakieru tylko malujacego

Stary 2013-12-22, 12:25   #1680
martuszka0
Rozeznanie

santom skoro tam wszystkie dzieci są zdrowe to nie ma powodów do zmartwień poza tym lekarz wie co robi chyba

Cytat:
\
Przeczytałam tak samo

u nas się jednak plany zmieniły, zakupy robimy jutro
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości