|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
ja sie chyba zbieram spac, jutro duzo pracy mnie czeka.
dobranoc
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Hejoooo
Witam sie w niedzielny poranek, dzis pobudka o 5.55 wiec szalenstwo mozna by rzec Pewnie dzisiaj znowu duzo pracy, my dzisiaj mamy zaplanowane ryby w occie i po japonsku i pare innych rzeczy, wiec tragedii nie ma. Ale jeszcze obiad trzeba zrobic a u nas dzisiaj schaboszczaki a no i podlogi na gorze, bo na dole wczoraj juz zrobilam My jeszcze lezakujemy, ale zaraz trzeba wstawac. Dziewczyny moje dziecko jest wyjatkowo zupne, czesto nie chce jesc drugiego dania no chyba ze to makaron to wtedy jak najbardziej ale ile mozna jesc makaron. Jakie sa jeszcze zupy bo my juz nie mamy pomyslu. Robimy rosol, pomidorowa, ogorkowa, krupnik, ziemniaczana, brokulowa, kalafiorowa, burakowa, jarzynowa.. Dawalyscie takim 1,5 rocznym niespelna dzieciom szczawiowa np? Albo pieczarkowa? Kapusiak? Bo grzybow sie troche boje, niby dzieci nie powinny jesc chociaz co to za grzyby a kapusniak mam wrazenie ze za ciezki.. Jakie mozna jeszcze zrobic zupy?? Milego dnia kochane i nie przepracowujcie sie za duzo, mezow trzeba pogonic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-12-22 o 07:17 |
|
|
|
#1653 | |
|
BAN stały
|
szalona !!
Cytat:
Kasian86 my już kilka razy robiliśmy z tej książki z lidla i mam już kilka swoich perełek Zresztą...ten obiad co Wam kiedyś wrzucałam, co mąż robił foto hehe to też był właśnie z tej książki Niektóre mam wrażenie, że są trudne...albo składniki jakieś dziwne Ale sporo jest takich fajnych Co do zup..to jak dla mnie to wymieniłas chyba wszystkie...więcej nie znam Tzn są jeszcze grochówka, albo barszcz ukraiński ale to z fasolką więc to ciężkie. W każdym razie ja swojej jeszcze nie dawałam..no ale Mila młodsza. Hm, a żurek albo barszcz biały i do tego jajeczko? Hm..no nic więcej mi nie przychodzi do głowy...Aaa!! Ja jeszcze robiłam Emilce zupę dyniową !! Ale sezon na dynie się już skończył... ![]() Dziś czeka mnie odkurzanie i mycie podłóg i zrobienie prania. I tyle ![]() Miłego dnia mamusie
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
Hejcia
i ja się melduje niedzielnieMy dzisiaj wkońcu będziemy ubierać choinke ![]() Prosze się nie przefrasowywać!!
|
|
|
|
#1655 |
|
404 Not Found
|
A my dzisiaj mamy Wigilię młodzieżową, jak to mówimy czyli na poziomie kuzynostwa. I będzie u nas, bo w połączeniu z parapetówką numer 2 (po remoncie).
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
![]() Za 4 m-ce mam termin porodu ![]() Wiecie że wczoraj Olafo z tatą ciężarkami ćwiczył Dostał dwa po 1kg i machał jak szalony tylko patrzałam zeby sobie nic nie zrobił, jeszcze tatę gonił, jak temu się znudziło ćwiczyć W sumie dobrze, będziemy mieli wysportowane dziecko ![]() Ech ja już chce gotować Czekam na jutro :p
|
#1657 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Ale Wy pracowite ![]() Dobrze, że my nie robimy świąt u siebie, super - generalnych porządków też nie robimy, tylko tak normalnie kurze, podłogi, ogólne ogarnięcie - ale to raczej takie codzienne, zwykłe porządki. Jedynie co robiliśmy to stertę pierniczkow, które trzeba było podekorować, ale to raczej frajda. Wczoraj miałam dzień lenia, choć i tak jakaś zmęczona, coś nie mogę się wyspać ostatnio. Dziś też raczej luźny dzień, żadnych planów, pojedziemy na cmentarz, spacerek. Zapomniałam Wam się pochwalić w piątek kupiłam sobie dwie bluzeczki (każda po 39,90 zł) i spodnie rurki ( 30 zł) w h&m. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Jeszcze dwa dni i swieta Kasian ja nie mam malego dziecka i nie przepadam za zupami, ale unikalabym podawania zupy grzybowej. Nie maja one zadnych substancji odzywczych, a sa bardzo ciezko strawne zwlaszcza dla takiego malego brzuszka. Z zup to ja lubie wszelkiego rodzaju kremy: groszkowy, brokulowy, marchewkowy, dyniowy, cebulowy, ale nie wiem jak twoja corcia podchodzi do takiej konsystencji. Ja wczoraj zrobilam sledziki, dzis pieke pasztek, a jutro ciasta. Dzis jeszcze male zakupy ubraniowe i prawie wszystko gotowe, zostaje czekac na wigilie. Milej i spokojnej niedzieli zycze.
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie pracusie
![]() Ja jeszcze poleguje w łóżeczku ale zaraz wstaję coś zjeść Od rana śliczna pogoda więc mam nadzieję że wyciągnę tż na starówkę Jeszcze w tym roku nie widziałam choinki a podobno warto ![]() Miłej niedzieli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie żurek, myślałam o żurku.. dobra myśl ![]() A co do książki to niby wszystkie składniki powinny być dostępne w Lidlu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i chyba nawet pieczarki są w niektórych słoiczkach po roku dla dzieci, więc dlatego się zastanawiałam nad tym.. ale dobra myśl z kremem marchewkowym i groszkowym |
||||
|
|
|
#1661 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() santom a kiediy do Polski przyjeżdżasz? Może tutaj pójdziesz na wizytę? Albo po prostu u siebie zrób wszystkie badania sama... Ale ten czas leci.... ![]() Dzień dobry mamuśki Poczytałam Was na szybciocha, bo zaraz chcemy jechać na zakupy... Może jeszcze tego tłumu nie będzie... Dziś musimy kupić ryby i produkty na ciasta... Jak ja nie lubię zakupów!!!! ![]() A wczoraj mieliśmy fajny dzień byliśmy u kuzynki i robiliśmy pierniki, bardzo miło było ![]() Miłej niedzieli życzę |
||
|
|
|
#1662 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w poprzedniej się pilnowałam no i też nie miałam zbytnio apetytu to w sumie przytyłam 7kilo. Ale ja za to w pierwszych 2 miesiącach. gdy nie wiedziałam, że jestem w ciąży, schudłam 5kilo, więc to też w sumie nie wiadomo jak liczyć ![]() W tej na razie 3 kilo na plusie...a ja akurat chce przybrać trochę więcej, bo kościotrupek ze mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo kalafior działa na wzdęcia. Ja wprowadzałam po mału kapuśniak: dostawał sam wywar z ziemniakami i dorzucałam kawałki bułki. Jak widziałam, że mu nic nie ma to powoli dokładałam kawałki kapusty. Oczywiście wiadomo za kwaśnej zupy dziecko Ci nie zje.Pieczarkową też bawałam się dawać, ale teściówka mi powiedziała, że pieczarki to sama woda i nie są wcale takie ciężkie. A w przedszkolu (2-3latki) pieczarki dzieci mają co chwilę w jadłospisie. Masz dziecko co prawda młodsze więc Twoja decyzja. Ja robiłam często ryżową. Moje dziecko uwielbiało. Rosół tyle, że z ryżem ![]() U mnie porządki również prawie skończone. Pozostały jakieś tam małe dociągnięcia i podłogi mąż jeszcze śpi. Na obiad dziś żeberka i paćkraut
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
Carmena u mnie w rodzinnym domu tez wlasnie czest jadalo sie ryzowa zupe
![]() A tam gdzie obecnie mieszkam nikt nie slyszal o takim polaczeniu i mnie wysmiali ![]() Ryz tylko do pomidorwki, a mi sie teskni na taka ryzowa.
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama też za dziecka często robiła, bo to w miarę tania zupa i zapycha bardziej niż rosół
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvunia próbowałam już wszystkiego na ten mój dywan. Po 4 latach stwierdziłam że czas na nowy
i po Nowym Roku pewnie zakupię ![]() Kasian no to zaszaleliście z tym wstawaniem Co do zup to te co wymieniłaś na pewno dodatkowo żurek i Oskar też jadł już fasolkę po bretońsku (bez fasoli:P )Grzybów ponoć do 3 roku życia nie powinno się dziecku podawać. A swoją drogą muszę się zapytać TŻ jak Nasza plantacja pieczarek ![]() Madziula szybko zleci Nim się obejrzysz to zaraz 2latka Olafa i potem odliczanie do porodu ![]() Przeczytałam że Olaf ćwiczył z ciężarówkami Dzien dobry ![]() Pobudka u Nas 7.15. Choinka na razie nie wzbudza takiego zainteresowania jak wczoraj Ja już jedno pranie wyprane , zaraz nastawiam drugie, podłogi w kuchni i przedpokoju pomyte. Do obiadu wszystko przygotowane i na dzisiaj koniec bo z porządków mam wszystko Jutro tylko sernik, szałot i sałatka śledziowa W tym roku za dużo rzeczy nie robię bo TŻ wyjeżdża na delegację w IIdzień świąt na 3 dni. A w I i II dzień świąt pewnie w rozjazdach będziemy.
|
|
|
|
#1666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale spoko, wychodze z zalozenia, ze generalnie gdyby cos sie zlego dzialo, to i ja bym sie gorzej czula, a ja natomiast bardzo dobrze znosze ta ciaze ponadto na poczatku stycznia bede miala badania 2 trymestru, wiec 2 klucie no i glukoze w 28tc takze staram sie zachowac spokoj. kobiety w sumie tutaj rodza normalne zdrowe dzieci, wiec i oni chyba wiedza co robia, przynajmniej mam taka nadzieje ![]() Cytat:
pamietam ryzowa tez taka lubilam i tez bardzo rzadko gotowana u mnie w domu byla ale pamietam ten smak pewnie niedlugo wroce do niej![]() My dzis ubralismy choinke, zaraz wezme sie za takie ogarniecie, bo przy 2och kotach zeby bylo czysto na swieta to bede musiala odkurzac i myc podlogi w wigilie mam zamiar wziac sie za salatke sledziowa tez i chce dzis zrobic stroik na stol jutro za to bedzie wiecej szykowania, bo musze zrobic sos tatarski, a przy krojeniu grzybkow mam zawsze roboty, tym bardziej, ze robie x2, rybe po grecku, ciasta, barszcz czerwony ugotuje juz chyba w wigilie![]() uszka u mnie sie tez je gotowane w barszczu i zawsze je robie z samymi grzybami, a pierogi mam z kapusta i grzybami odsmazane karp blee, ale ja malo rybka jestem: moge jesc dorsza, lososia, ew makrele z puszki w pomidorach i salatke z tunczyka, ale taka jaka moj brat tylko potrafi zrobic na chlebku mojego ojca w sumie u mnie w domu nigdy karpia nie bylo
|
||
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
Niki to zakupimy razem
tez bede wymieniać zanim mały/mała sie urodzi....TŻ dojechał o 5.00 nad ranem...masakra od piątku od 4.00 rano był na nogach bo w pracy a o 18 wyjeżdżał do polski wrócił w niedziele....najgorsza trasa z mozliwych. Kasy w auto pójdzie tyle ze nawet nie chce o tym myślec. Echhh....zawsze jakiś wydatek. Przywiózł mi mega pakę orzeszków ale pomylił sie bo chciałam pistacje. :p trudno te tez wciągnę ![]() Wstałam przed chwila zjadlam śniadanko a TŻ niech spi... Poszedł spac dzis do drugiego pokoju bo sie zaziebil i nie chciał mnie zarazić. Córa tez jeszcze spi ale chyba ją obudze bo ni nudno :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam się niedzielnie
Mąż znowu poszedł pobiegać, więc mam chwilkę Nawet Was nadrobiłam ![]() My nadal u teściów. Wczoraj popakowaliśmy prezenty, które tu zostawiamy. Dziś jedziemy do domu, do Kościółka, popakuję prezenty dla mojej rodzinki i dziś zrobię pasztet z soczewicy. Robię z podwójnych porcji, więc trochę pewnie mi się z tym zejdzie. Jutro będę robiła kutię (robi któraś??? ) i rolady waflowe też w ilości podwójnej. Na Wigilię, a w zasadzie już jutro na wieczór jedziemy do moich rodziców, a w Boże Narodzenie do teściów. Nie będzie nas w domu, dlatego nie szykuje nic dla nas. Jutro też czeka nas kupno i ubieranie choinki.. Aaaaa.. Jeszcze włosy muszę sobie pomalować.... Ciekawe kiedy... ![]() Żebym tylko we wtorek nie zapomniała o lekarzu , bo zwolnienie muszę wziąć.. Pewnie nie będziemy zaglądać do maluszka, bo usg miałam robione wczoraj ![]() Ja z zup bym poleciła jeszcze lekki krupniczek Dla dzieci w sam raz. Ja uwielbiam lekkie zupki. Jak ja to zwę "szpitalne" ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Dobrze, że wszystko ok. Niech Cię teraz nie zarazi no...
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2013-12-22 o 11:11 |
|
|
|
|
#1669 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No dzięki, ale zastanawiam się na ile wystarczy mi silnej woli
![]() Cytat:
Co do dodatków do zup i dań to też urozmaicam, ale no Hania niestety wybredna jest ![]() Cytat:
muszę poszukać ![]() Cytat:
![]() No właśnie właśnie żurek to jest to Masz jakiś sprawdzony przepis? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny pomalowałam paznokcie na brąz i tym matem, wygląda to przebosko, ale od rana się z tym bujam, bo ciągle coś dotknę i rozmażę i muszę któregoś poprawiać i już mam dość
Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-12-22 o 11:36 |
||||||
|
|
|
#1670 |
|
BAN stały
|
Emilia 25 uu,czyli Wy świętujecie już od dzisiaj
Fajnie ![]() Madziuuula hehe, no to jak nic rośnie Ci sportowiec Mala85 no to jak to w hm i tak tanio? to jakaś promocja była czy co? Kasian86 może i są w lidlu..ale mi tam jakoś nie po drodze. Daleko ode mnie Pokażesz pazurki? ![]() Santom taa..coś wiem o tych dwóch kotach i ciągłym odkurzaniu i myciu podłóg ![]() Myska0 mój małż też właśnie biega, Mila śpi więc czas na wizaż ![]() Dziewczyny, a Wasze dzieci jedzą już dwa dania czy albo zupkę albo drugie? A jeśli dwa to od kiedy?
|
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to najpierw malujesz jakimś kolorkiem i na to matem???:P Byłam ostatnio w rossmannie i niestety nie było tych lakierów ![]() To o te chodzi prawda ?? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z rosnaca broda()no dobra, to prawie sie zgadza ) i z 20 kotami nie no na szczescie 2 chociaz pewnie gdybym miala mozliwosci, to chyba wyladowalabym w wariatkowie, bo koty uwielbiam i jak widze jakies bezdomne to kazdego bym wziela ze soba te moje 2 tez sa przybladkami![]() ilkas oj leci z nich strasznie i tak bym ich nie oddala moge sprzatac po nich nadrobiaja swoja osoba
|
|
|
|
|
#1673 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania je albo zupę albo drugie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1675 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój jeden kot jest lekkim kaleką i nikt go nie chciał poza nami I wkurzam się jak się tłuką i widzę to fruwające futro... Ale też bym za nic w świecie ich nie oddała. Najlepiej jak nasze rodziny (z mojej i tż strony) jak byłam w ciąży z Milą to ustalali kto bierze którego kota..co z nimi, gdzie one pójdą itd. Mieliśmy z tż niezły ubaw jak tego słuchaliśmy I tylko za każdym razem ze stoickim spokojem odpowiadaliśmy "nasze koty mają swój dom i nigdzie się nie wybierają.."
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to dobrze, że zapytałam już wiem czego będę szukać następnym razem
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże ile tych królików się przewinęło u mnie i wszystkie przychodziły z jajami a wychodziły bez ode mnie I oczywiscie u nas też były i są nadal pytania co bedzie z królikami ![]() Wrzucam to foto jakieś zrobiłam tej ręki w miarę dobrej nie wiem czy coś widać
|
|
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

i ja się melduje niedzielnie
W sumie dobrze, będziemy mieli wysportowane dziecko 

teraz jestem w 17.

Fajnie