Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 19:53   #1711
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Uzywam bazy pod cienie z Dax Cosmetics, ale jakos nie bardzo to dziala. Marzy mi sie taki fajny mocny makijaz, ale na moich powiekach to chyba nie ma szans
a spróbuj nałożyć cienie Inglota na mokro - zupełnie inny efekt
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:00   #1712
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Stwierdzam że u Misi w chorobie mamy przełom Widzę że wraca do zdrowia Ale się cieszę, bo dwa tygodnie chorowała.

Jutro mam wizytę na 12.30 i odczuwam stres, mamy dalszy ciąg połówkowego. I mam nadzieję, że Dzidzi pokaże co ma między nóżkami
Super, ze u Misi lepiej

Ja też jutro mam wizytę i mam nadzieję, że Dzidzi ukaże co tam chowa, ale ja nie widzę innej opcji, będziemy drążyć do skutku

A po dwóch wigiliach na pewno pękniesz ja bym nie dała rady

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny podziwiam Was, jak Wy dajecie radę tyle pracować... ja robię 10 razy mniej i jestem wykończona
No i nawet połowy swoich planów nie daję rady zrealizować
Wczoraj np dałam radę tylko wymyć kuchenkę (przy czym prawie nie padłam) a potem tylko upiekłam placki do piernika... i leżałam, bo źle się czułam...
Dziś skończyłam piernika (przełożyłam placki masą), kupiłam pudła na ciasta i papier do pakowania oraz zafarbowałam włosy... a teraz leżę i tak mi niedobrze, że już za nic więcej chyba się nie tknę... a miałam dziś upiec jeszcze 2 nowe ciasta umyć podłogi i trochę łazienkę ogarnąć
Wogle to dostałam wzdęcia, niestrawności i jeszcze brzuszek mi stwardniał... za dużo tego na raz jak na jeden brzuszek
Każda robi tyle ile może, na ile pozwala zdrowie i zdrowy rozsądek, więc się nie przejmuj, że planów nie zrealizowałaś, bo brzuszek ważniejszy niż zrobienie ciasta

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
kasian tak właśnie planuje brązowe paznokietki do tej sukienki. Tylko zastanawiam się czy założę na nią sweterek czy raczej pod sukienkę jaką bluzkę z długim rękawem ?
No to już nie wiem, musisz zobaczyć jak będzie lepiej ja ubieram marynarkę na sukienkę

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Generalnie już pichcimy troszkę z mamą na święta więc może mnie nie być przed świętami. Z tej racji:
Zdrowych, wesołych Świąt, bez żadnych zmartwień i z radością z pięknych brzuszków
Tobie też wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

a co to za lakier? akurat na swieta mi nie pasuje, bo kupilam sobie wczoraj taka sukienko tunike czarno bialo, pozniej Wam pokaze, bo nigdy nic nie nosilam we wzory i nie wiem czy mi dobrze w tym czyms do tego chyba lakier taki czerwono bordowy
Lakier Lovely nr 346 i na to matowy top też Lovely.
Do czarno - białej tuniki czerwony lakier jak najbardziej

Cytat:
Dziewczyny, mozecie mi polecic cienie do oczu jakies dobrej firmy? Generalnie na moich powiekach slabo widac kolory, no chyba ze sa ciemne, ale tez nie maja takiego nasycenia jak bym chciala. Generalnie uzywam Inglota, mam tez cos z sephory, Isa Dory, max factora, ale zadne do mnie nie przemawiaja. A moze sa jakies triki, zeby cienie na oczach byly bardziej w nasyconcyh kolorach. W opakowaniu wygladaja super, a na powiekach sa takie blade.
Ja prawie nie używam cieni, więc nie podpowiem, mi wystarczają cienie wibo

Dziewczyny jest niedzielny, przedświąteczny, miły wieczór, a mój mąż pojechał gdzie? Do biura no więc siedzę sobie sama, zaraz idę do łazienki się obrobić całościowo, no bo jutro wizyta, więc trzeba się prezentować

Jutro w ogóle dużo wizyt, ja wchodzę o 10.30 plus minus, więc proszę tak o kciuki, później już innym dziewczynom nie zabieram i sama trzymam

Miłego wieczoru
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:02   #1713
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Cześć Kochane!
Stwierdzam że u Misi w chorobie mamy przełom Widzę że wraca do zdrowia Ale się cieszę, bo dwa tygodnie chorowała.

My jedziemy na dwie Wigilie, jedna u moich Rodziców o 16.00, a druga u Teściów na 18.30. Chyba pęknę!!!!!!
O to dobrze, z malutka

My też tak jeździliśmy do teściowej 16 potem u mojej mamy ale w tym roku odpuszczamy, do mamy tylko wpadniemy z życzeniami, żadnego jedzenia W ogóle jest plan zostawić u niej Olisia na noc i się wyspać

Cytat:
Witam
Dziewczyny podziwiam Was, jak Wy dajecie radę tyle pracować... ja robię 10 razy mniej i jestem wykończona
Wczoraj np dałam radę tylko wymyć kuchenkę (przy czym prawie nie padłam) a potem tylko upiekłam placki do piernika... i leżałam, bo źle się czułam...
Z Olafem miałam jak Ty, ledwo siły na cokolwiek a teraz nie wiem, tak jakoś na wysokich obrotach, może jak któras mama pisała, nasze organizmy juz zaprawione do boju przy dziecku

Ja myślałam, że dziś nic do roboty a tu pełno duperelstw I pojechaliśmy z Tżtem na mecz, tzn my do mamy, żeby młody nie bałaganił u nas Ja nie wiem, Olaf taki porządnicki z jednej strony a z drugiej wszędzie go pełno, jego i jego zabawek

Ide zaraz kąpać się i spać, bo jutro gotowanie

A właśnie, chyba mleko musimy kupić młodemu bo na świeta nie styknie, nie ogarnełam

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:29   #1714
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, mozecie mi polecic cienie do oczu jakies dobrej firmy? Generalnie na moich powiekach slabo widac kolory, no chyba ze sa ciemne, ale tez nie maja takiego nasycenia jak bym chciala. Generalnie uzywam Inglota, mam tez cos z sephory, Isa Dory, max factora, ale zadne do mnie nie przemawiaja. A moze sa jakies triki, zeby cienie na oczach byly bardziej w nasyconcyh kolorach. W opakowaniu wygladaja super, a na powiekach sa takie blade.
ja uzywam inglota. by barwy byly nasycone to dobra baza pod cienie. ja mam inglota i art deco. sa inne ale identycznie mi przedluzaja kolor na powiekach by sie nie rolował i podbijaja jego kolor

nie mam dzis weny by pisac... jeszcze mnie brzuch pobolewa jak na okres... to mam nadzieje nic groznego... codziennie mam takie bóle, ale zwykle to bylo pare minut i puszczało a dzis cały wieczór mnie trzyma

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:39   #1715
principessina
Zakorzenienie

kasian86 o akurat nie ma u mnie tej marki

Ramona pamietam cienie Inglot, sa b dobre, niczym "nie odstaja" od swiatowych marek

czy boli Was macica ale wiecie nie pachwiny tylko jakby tak w srodku, od srodka normalnie jakbym miala cos tam w srodku....
Stary 2013-12-22, 20:41   #1716
pomarancza24
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Witam się po kilku dniach nieobecności, praca i przygotowywanie do świat mnie pochłonęły. Mam ponad 15 stron do nadrobienia, przeczytałam 3... u mnie ok, choć trochę Jestem zmęczona praca w tyg a w weekend sprzatanie kompleksowe.

Cytat:
Brzuchatki w koncu chwale sie brzusiem! 16ty tydzien skonczony
Super

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam po wizycie
Właśnie tak dziecko usypiałam, że sama przysnęłam na 15 minut

Z dzidziolem oki, dostaliśmy potwierdzenie sisiolka, więc nie ma złudzeń Zresztą ja nie miałam, ginka mówi że tak wraźny, że 100% chłop Małe wiercipiętek, aż się na nie złościła, że pomierzyć nie może
No i bez problemu posadziła mnie na fotel, jak tylko przypomniałam, że miałam problem z szyjką. DOwiedziałam sie że tyle że szyjka brzydka bo nadżerka, ale narazie nic sie nie dzieje, wrazie co przepisała mi luteinę, ale póki skurcze się nie powtarzają, to nie będe raczej brała... Przepisła, żeby nic sie nie rozkręcało, no bo troszkę wyolbrzymiłam skurcz A to dlatego że wizyty mam rzadko, Nikki [B]20 stycznia[/B] poproszę

A w ogóle to mama była u małego, wiec połaziłyśmy od razu po sklepachDostałam wełnianą sukienkę - w lidlu przecenili na 20 zł

No to mykam nadrabiać, muszę chatkę poogarniać, ale rozespana jestem :l:
Gratuluję syna:-D

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
hej, juz po wizycie, maluszek zdrow jak rybka, wszystko ma gdzie trzeba, zadnych przepuklin ani rozszczepow, serducho tez w porzadku, takze tylko sie cieszyc:

No iiiii..... JEST DZIEWUCHA!!!
Gratuluję corci:-D

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Hejoooo

Witam sie w niedzielny poranek, dzis pobudka o 5.55 wiec szalenstwo mozna by rzec

Pewnie dzisiaj znowu duzo pracy, my dzisiaj mamy zaplanowane ryby w occie i po japonsku i pare innych rzeczy, wiec tragedii nie ma. Ale jeszcze obiad trzeba zrobic a u nas dzisiaj schaboszczaki no i podlogi na gorze, bo na dole wczoraj juz zrobilam

My jeszcze lezakujemy, ale zaraz trzeba wstawac.

Dziewczyny moje dziecko jest wyjatkowo zupne, czesto nie chce jesc drugiego dania no chyba ze to makaron to wtedy jak najbardziej ale ile mozna jesc makaron. Jakie sa jeszcze zupy bo my juz nie mamy pomyslu. Robimy rosol, pomidorowa, ogorkowa, krupnik, ziemniaczana, brokulowa, kalafiorowa, burakowa, jarzynowa.. Dawalyscie takim 1,5 rocznym niespelna dzieciom szczawiowa np? Albo pieczarkowa? Kapusiak? Bo grzybow sie troche boje, niby dzieci nie powinny jesc chociaz co to za grzyby a kapusniak mam wrazenie ze za ciezki.. Jakie mozna jeszcze zrobic zupy?? :

Milego dnia kochane i nie przepracowujcie sie za duzo, mezow trzeba pogonic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Krem z groszku, dni, papryki żółtej, cebuli, zielonego ogórka, żurek....;-)

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
No a mi się święta wręcz zaje...cie zaczęły....

Pokłóciłam się z TŻ, umówiliśmy się że pojedziemy do jego rodziny na wigilię a do mojej na pierwszy dzień świąt.
Jutro mieliśmy posprzątać pokój, z rodzicami złożyć sobie życzenia, wymienić prezentami i jechać do niego no ale on stwierdził że jedzie dziś, spakował się (koszula itp) no i se pojechał...
To ja oczywiście życzyłam mu w nerwach wesołych świąt i powiedziałam że nigdzie nie jadę i święta spędzimy oddzielnie
Ojej Współczuję, jemu by się przydały mega :baty:!!!

Cytat:
Dziewczyny, ja tylko na chwilę.

Jutro z synem ostatnia kontrola u lekarza po chorobie, ale raczej zdrowy już jest :
Generalnie już pichcimy troszkę z mamą na święta więc może mnie nie być przed świętami. Z tej racji:
Zdrowych, wesołych Świąt, bez żadnych zmartwień i z radością z pięknych brzuszków
Dzięki i również Wesołych Świąt.
Cytat:
Kaorlak super, ze coreczka zdrowieje.

Paula moze maz pojdzie po rozum do glowy i pierwszy sie do ciebie odezwie, zeby Cie przeprosic za swoje badz co badz szczeniackie zachowanie.

pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:43   #1717
kaorlak
Zadomowienie

Misia nareszcie zasnęła, miała tyle energii dzisiaj że nie mogliśmy jej ogarnąć
Zaraz zabieram się za pakowanie prezentów. Jak podliczyłam ile pieniędzy poszło to mało nie padłam Mężul tylko westchnął i wyraził nadzieję, że w tym roku Gwiazdka dla nas będzie obfita.

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ktos stosował
Johnson`s Baby, Oliwka w żelu `Kwiatowa świeżość`
Bo mam zakupioną, bo moja bambino się właśnie skończyła. Polecacie
Ja, ale te oliwki w żelu nie przypadły mi do gustu. Nie nawilżały tak dobrze jak zwykła oliwka.

Cytat:
Dziewczyny, ja tylko na chwilę.

Jutro z synem ostatnia kontrola u lekarza po chorobie, ale raczej zdrowy już jest

dla Synka i Tobie również składam najlepsze życzenia świąteczne

Cytat:
Witam
Dziś skończyłam piernika (przełożyłam placki masą), kupiłam pudła na ciasta i papier do pakowania oraz zafarbowałam włosy... a teraz leżę i tak mi niedobrze, że już za nic więcej chyba się nie tknę... a miałam dziś upiec jeszcze 2 nowe ciasta umyć podłogi i trochę łazienkę ogarnąć
Wogle to dostałam wzdęcia, niestrawności i jeszcze brzuszek mi stwardniał... za dużo tego na raz jak na jeden brzuszek
To niczym się nie przejmuj, tylko leż i odpoczywaj

Cytat:
Ryba po grecku:

1 kg ryby typu dorsz
4 cebule
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki marynowanej

Rybę kroimy w kawałki wielkości 3cm x 3cm (tak na oko) obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na oleju.
Cebule, ogórki, papryke kroimi w kostkę.
Układamy warstwami: ryba, cebula, ogórki, papryka.

I polewamy to sosem przygotowanym w następujący sposób:
1 szklanka oleju
250 ml koncentratu pomidorowego
6 łyżek cukru
6 łyżek wody
6 łyżek octu słabszego procentowo
6 łyżek ketchupu

wszystkie składniki zagotować razem, ciągle mieszając trzepaczką.
Gorącym sosem zalać rybkę, poczekać aż wystygnie i włożyć do lodówki.

Taka rybka jest idealnym zimnym daniem. My ją jemy przez kilka dni w święta, może długo w lodówce poleżeć.

Smacznego

Mmmmmmmmmmmm, brzmi pysznie. Muszę zapisać

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Ja tez używam Inglota i innych nie jestem w stanie polecić, żadne na moich powiekach nie sa tak trwałe, nawet te Astory, Rimmele czy Maybelline. Z tańszych to kupuję Essence albo Pierre Rene, ale one średnio trwałe
możesz użyć bazy pod cienie - cos jak baza pod makijaż
Ja zawsze przejadę pudrem w kamieniu i cienie się trzymają.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:46   #1718
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dziewczyny znalazłam dzis u nas sklepik ze spodniami ciazowymi Wzory piękne,rureczki zgrabniutkie...za dzinsowe 109 zł a za materiałowe a"la leginsy 49zl nie musze zamawiać z C&A no i mam taniej
dzis kupiłam sobie tunikę na swieta bo bym nawet nie miała sie w co ubrać na 1 dzien świat Do tego leginsy i bedzie good...cały zestaw za 42 zł

Stary 2013-12-22, 20:48   #1719
Emilia 25
404 Not Found

No i po imprezce. Jacek (lat 7) tak szalał, że impreza się zwinęła. Dosłownie jakiegoś speeda dostał i zaczął tak rozrabiać, że bałam się żeby a) mnie nie kopnął w brzuch b) nie wywalił choinki c) nie rozwalił nam nowego łóżka skacząc po nim d) nie wywalił stołu z całym żarciem, winem etc. Jestem tak wymęczona, że zaraz chyba idę spać.
A jego siostra Jagódka (lat 5) jest przesłodka.
Stary 2013-12-22, 20:48   #1720
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam dzis u nas sklepik ze spodniami ciazowymi Wzory piękne,rureczki zgrabniutkie...za dzinsowe 109 zł a za materiałowe a"la leginsy 49zl nie musze zamawiać z C&A no i mam taniej
dzis kupiłam sobie tunikę na swieta bo bym nawet nie miała sie w co ubrać na 1 dzien świat Do tego leginsy i bedzie good...cały zestaw za 42 zł

Poka, poka
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:55   #1721
Nikii89
Zakorzenienie

Dobry wieczór

dzisiaj troszkę luźniejszy dzień bo rano ogarnęłam podłogi w kuchni i przedpokoju , potem przygotowałam obiad i to na dziś wszystko.
Jutro zabieram się za przygotowywanie potraw

W ogóle dzisiaj zaliczyłam drzemkę z Oskarem i śpimy sobie i nagle zaczęło drapać mnie w gardle i kaszlnęłam, no to syn otworzył oczy powiedział "cicho" i poszedł spać dalej
Stary 2013-12-22, 21:08   #1722
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

Pokłóciłam się z TŻ, umówiliśmy się że pojedziemy do jego rodziny na wigilię a do mojej na pierwszy dzień świąt.
Jutro mieliśmy posprzątać pokój, z rodzicami złożyć sobie życzenia, wymienić prezentami i jechać do niego no ale on stwierdził że jedzie dziś, spakował się (koszula itp) no i se pojechał...
To ja oczywiście życzyłam mu w nerwach wesołych świąt i powiedziałam że nigdzie nie jadę i święta spędzimy oddzielnie
co on sobie wyobrażał :/ jak mógł tak Ciebie zostwić, niedobry łotr jeden !!!!!!!!!!!
Cytat:
Cześć Kochane!
Super, że Misi w końcu przechodzi choroba zdrówka
Cytat:
czy boli Was macica ale wiecie nie pachwiny tylko jakby tak w srodku, od srodka normalnie jakbym miala cos tam w srodku....
Tak, mnie czasami tak boli, ale to nie jest uciążliwy ból....
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

dzisiaj troszkę luźniejszy dzień bo rano ogarnęłam podłogi w kuchni i przedpokoju , potem przygotowałam obiad i to na dziś wszystko.

W ogóle dzisiaj zaliczyłam drzemkę z Oskarem i śpimy sobie i nagle zaczęło drapać mnie w gardle i kaszlnęłam, no to syn otworzył oczy powiedział "cicho" i poszedł spać dalej
a jak spędzacie Wigilię i resztę świąt?

Ale tu spokój

Nas czekają też dwie wigilie. Pierwsza u teściów, a potem mykamy do mojej cioci i mamy ale się objem

a w ogóle jakoś zapomniałam, że to jutro normalny dzień i dziewczyny mają wizyty hehe jakoś mi się wszystko poprzestwiało od nadmiaru wolnego
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:10   #1723
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
No i po imprezce. Jacek (lat 7) tak szalał, że impreza się zwinęła. Dosłownie jakiegoś speeda dostał i zaczął tak rozrabiać, że bałam się żeby a) mnie nie kopnął w brzuch b) nie wywalił choinki c) nie rozwalił nam nowego łóżka skacząc po nim d) nie wywalił stołu z całym żarciem, winem etc. Jestem tak wymęczona, że zaraz chyba idę spać.

łojeju, szaleństwo istne

Cytat:
Poka, poka

no właśnie poka :p

Cytat:

No mama nie przeszkadzaj synowi w spaniu

Uciekam lulać bo mi się oczka zamykają, tż piszecdo mnie tak jak by nic się nie stało odpisuje mu czasem ale bardzo "obojętnie"

Dobranoc mamusie :-*

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-12-22 o 21:12
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:26   #1724
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
nie miałam dziś czasu wcześniej do Was zajrzeć..
w ciągu dnia mieliśmy mojego brata na obiedzie a potem pojechaliśmy do galerii
Iga była w swoim żywiole, tam pełno świecidełek, choinek i zabawek nawet mieliśmy Perfekcyjną Panią domu

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jutro

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:36   #1725
principessina
Zakorzenienie

kaorlak dobrze, ze z Misia Pysia juz lepiej, na swieta bedzie jak nowa

martuszka0
a bo dzisiaj mam znowu plamienie i sie zastanawiam czy to moze byc jakis objaw skracajacej sie szyjki, bo mam tez wlasnie taki bol macicy
Stary 2013-12-22, 21:41   #1726
ilkas
BAN stały

Kaorlak i Kasian trzymam kciuki za jutrzejsze Wasze wizyty!! No i mam nadzieję, że dzidzie zrobią Wam prezent pod choinkę..i pokażą co mają między nogami

Mila dziś szalała jak zająć w kapuście Dopiero poszła spać.. Ale mi szybko leci to wolne..już 3 dni minęło a ja nie wiem kiedy.
Plan na dziś wykonany, poodkurzane, podłogi umyte, 2 prania puszczone. Jutro łazienka na błysk i święta
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 21:49   #1727
principessina
Zakorzenienie

ja tez trzymma kciuki za jutrzejsze wizyty i za niespodzianeczki pomiedzy nozkami

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Mila dziś szalała jak zająć w kapuście Dopiero poszła spać.. Ale mi szybko leci to wolne..już 3 dni minęło a ja nie wiem kiedy.
Plan na dziś wykonany, poodkurzane, podłogi umyte, 2 prania puszczone. Jutro łazienka na błysk i święta
no a mi zostaly podlogi, ale juz chyba nie umyje, mam te plamienia pal licho podlogi...
Stary 2013-12-22, 21:53   #1728
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
ja tez trzymma kciuki za jutrzejsze wizyty i za niespodzianeczki pomiedzy nozkami

no a mi zostaly podlogi, ale juz chyba nie umyje, mam te plamienia pal licho podlogi...
Pal licho podłogi!
Stary 2013-12-22, 22:26   #1729
Pallas Ril
Rozeznanie

Ja tak tylko na szybko melduje sie ze zyje

Bylismy w weekend w Zakopanem, dzis zdobylam Morskie Oko i po prostu padam z nog! Niedawno wrocilismy, a ja jak glupia szarlotke teraz pieke, zeby sie wyrobic ze wszystkim do wtorku....

Chyba sie juz nie odezwe do Wigili, bo sie porwalam z motyka na slonce i sama przygotowuje jedzenie dla 12 osob! A jeszcze zakupy, sprzatanie... No masakra!

Tak wiec chcialam wam kobitki zyczyc wesolych i spokojnych swiat i do poczytania w pierwszy dzien swiat, bo wtedy tesciowa rzadzi, wiec bede miala troche luzu
Stary 2013-12-22, 22:36   #1730
janeczka7891
Zadomowienie

hejka
Kasianwymieniłaś chyba wszystkie zupki, które tez robiłam na tym etapie.
Mój jak juz mi pomysłów brakowało to kupowałam od czasu do czasu obiadki np, jakieś ravioli, spaghetii albo cos takiego.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam i ja

Za 4 m-ce mam termin porodu

Wiecie że wczoraj Olafo z tatą ciężarkami ćwiczył Dostał dwa po 1kg i machał jak szalony tylko patrzałam zeby sobie nic nie zrobił, jeszcze tatę gonił, jak temu się znudziło ćwiczyć W sumie dobrze, będziemy mieli wysportowane dziecko

Ech ja już chce gotować Czekam na jutro :p
wow hehe musiałby mojego TZta zmobilizować...

Nikii
macie swoje pieczarki??? ja uwielbiam sosy pieczarkowe i zupę krem

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
santom skoro tam wszystkie dzieci są zdrowe to nie ma powodów do zmartwień poza tym lekarz wie co robi chyba

Przeczytałam tak samo

u nas się jednak plany zmieniły, zakupy robimy jutro
my tez jutro na zakupy a rano na spowiedz jeszcze ehh....

Cytat:

och współczuję, masakra czemu on tak nagle decyzję zmienił? powiedział Ci?

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Super, ze u Misi lepiej

Ja też jutro mam wizytę i mam nadzieję, że Dzidzi ukaże co tam chowa, ale ja nie widzę innej opcji, będziemy drążyć do skutku

A po dwóch wigiliach na pewno pękniesz ja bym nie dała rady

Każda robi tyle ile może, na ile pozwala zdrowie i zdrowy rozsądek, więc się nie przejmuj, że planów nie zrealizowałaś, bo brzuszek ważniejszy niż zrobienie ciasta

No to już nie wiem, musisz zobaczyć jak będzie lepiej ja ubieram marynarkę na sukienkę

Tobie też wszystkiego dobrego

Lakier Lovely nr 346 i na to matowy top też Lovely.
Do czarno - białej tuniki czerwony lakier jak najbardziej

Ja prawie nie używam cieni, więc nie podpowiem, mi wystarczają cienie wibo

Dziewczyny jest niedzielny, przedświąteczny, miły wieczór, a mój mąż pojechał gdzie? Do biura no więc siedzę sobie sama, zaraz idę do łazienki się obrobić całościowo, no bo jutro wizyta, więc trzeba się prezentować

Jutro w ogóle dużo wizyt, ja wchodzę o 10.30 plus minus, więc proszę tak o kciuki, później już innym dziewczynom nie zabieram i sama trzymam

Miłego wieczoru
za Ciebie i oczywiście resztę dziewczyn!

Cytat:
Dobry wieczór

Cytat:

daj spokój podłodze nic sie nie stanie jak nie umyjesz!!!!
odpoczywaj!

My po wczorajszej imprezce ok, chociaz na sam koniec TZ mnie troche wkurzyl ale co tam szkoda gadki, dzis wieczorem juz ok bylo w miare, nawet normalnie pogadalismy przez 3 minuty! szok!
Mały w ogóle taki dał popis, minki strzelał, śmiał się, no super ) Jestem zadowolona ale zmęczona. Jutro zaś trzeba szykować, sprzatac bo dzis jeszcze goscie byli i to takie wszystko na szybko jutro znowu bedzie.
Jestem wykamana.

Uciekam spać, dobranoc.
Stary 2013-12-23, 07:54   #1731
Ramona_85
Zakorzenienie

Dzień dobry Brzuchatki

witam się z rana, bo później mogę nie mieć czasu
lecę zaraz do sklepu i będę brać się za kuchrzenie
ale miałam dzis ciężką noc - z boku na bok, żadna pozycja nie była wygodna

Miłego dzionka
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:02   #1732
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z rana
Nie mam czasu na cytowanie bo lecę zaraz na zakupki...
Ktos chciał fotę tuniki,nie mam na razie bo zapakowana czeka pod choinka
Dzis ostatnie zakupy i powoli kucharzyc czas zacząć.TZ zaraz jedzie do mechanika a ja na zakupy z córa.musze pokupic ser na sernik jeszcze i piersi na sałatkę.Po za tym mam wszystko...

Stary 2013-12-23, 08:07   #1733
kasiab91
Zakorzenienie

No hej moje mamusie

Ja też dziś kucharzenie, ale tylko do południa bo póxniej wizyta. Za wszystkie wizytujace oprócz mnie ogromne kciuki

Dark lady, Pallas - Was również Zdrowych i pogodnych świąt
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:07   #1734
Nikii89
Zakorzenienie

Martuszka Wigilię sami, w pierwszy dzień świąt do moich a w drugi do teściów. W między czasie zaliczymy wizyty u dziadków i rodzeństwa.

Principessina olej podłogi Jak masz plamienia to rób tylko bardzo lekkie rzeczy jak już musisz.

Janeczka tak z 2 razy do roku kupujemy takie kostki (grzybnie) co potem pieczarki rosną. Trzymamy to w piwnicy i z jednaj kostki jest ok. 10kg pieczarek

Dzień dobry

My niedawno dopiero wstali , zaraz jadę na spowiedź, a potem na szybkie zakupy. Dziś sernik, mleczna kanapka i sałatki

za wizyty i ujawnienie płci ;*

Miłego dnia
Stary 2013-12-23, 08:09   #1735
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam się z rana u nas dzisiaj pobudka o 5.30
Zaraz się zbieramy na wycieczkę do lekarza, bo po drodze jeszcze tankowanie, bankomat i tak zleci i może jak będziemy wcześniej na miejscu to wcześniej się uda wejść i wcześniej wrócić w związku z tym

Dziękuję za kolejne sugestie dotyczące zup dzisiaj będzie robiona dla Hani brokułowa, niestety z mrożonych brokułów, bo w całym mieście nie mogliśmy znaleźć świeżych, które by się nadawały do jedzenia.

Miłego dnia mamusie, nie pracujcie za dużo, znajdźcie czas na odpoczynek

I trzymam kciuki za wizyty wszystkie, bo dzisiaj nas sporo
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:10   #1736
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Wow to poszalał... A to rodzice go nie pilnowali, ze musiałaś sie stresować?
Właśnie tak sobie myślałam, te imiona wpływają na charakter dość mocno, muszę chyba znaleźć jakieś spokojne imię dla drugiego Bo jednak Eryk nie do końca nam pasi

Cytat:
kaorlak dobrze, ze z Misia Pysia juz lepiej, na swieta bedzie jak nowa

martuszka0
a bo dzisiaj mam znowu plamienie i sie zastanawiam czy to moze byc jakis objaw skracajacej sie szyjki, bo mam tez wlasnie taki bol macicy
Ojej niedobrze A to nie Ty miałaś od nadżerki plamienia? Od szyjki raczej nie, mi ginka mówiła, że skracająca sie szyjka nie daje żadnych objawów, bólowych też nie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ja tak tylko na szybko melduje sie ze zyje

Bylismy w weekend w Zakopanem, dzis zdobylam Morskie Oko i po prostu padam z nog! Niedawno wrocilismy, a ja jak glupia szarlotke teraz pieke, zeby sie wyrobic ze wszystkim do wtorku....

Chyba sie juz nie odezwe do Wigili, bo sie porwalam z motyka na slonce i sama przygotowuje jedzenie dla 12 osob! A jeszcze zakupy, sprzatanie... No masakra!
WOw!! Gratuluje
Ale z Wigilią to się porwałaś, nie szalej, spokojnie i tak wszyscy sie najedzą
Zdrowych, spokojnych i wesołych i dla Was

Witam przedświatecznie
Jakąś nie naszą noc mieliśmy, Olaf z 7 razy przytuptał musiałam go odprowadzać do łożka Nie wiem czemu, na szczęście duży problem to nie jest bo wystarczy go położyć, 5 minut i śpi dalej, no ale się nachodziłam No i wstał o 7 no nie Olaf

A ja wreszcie dziś gotuję Zaraz lece Cieszę sie jak głupia, chociaż nie wiem kto jesć będzie, ja ostatnio mam jakiś problem nic mi nie smakuje Nawet wczoraj Tż robił obiad - zamówił pizze To ja podziękowałam i zrobiłam sobie warzywa na patelnie... Słodkie wcale nie smakuje, no ale spoko 23 tc rozpoczęty i plus 7 kg A jem jak przed ciążą
Kasian Ty pisałaś o zdrowym odżywianiu swoim - ale się przypadkiem nie głodzisz ? Pytam bo pisałaś, że nie wiesz jak długo wytrzymasz Gratuluje plus 0 u mnie tak nie idzie A kolację jem też białkową ale ze względu na mdłości wieczne wieczorne

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:12   #1737
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie w ostatni dzień pracy

Cytat:

a poza tym chciałam się pochwalić, że udało mi się w końcu kupić kozaki - skórzane brązowe na niskim obcasie...
a poza tym w upsss były przeceny i zakupiłam sweterek i tunikę ze skórzanymi rękawamii
także mam się w co ubrac na święta
Zazdroszczę kozaków, ja szukam już jakiś czas i wszystkie na wysokim obcasie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kurczaki..właśnie do pepco zupełnie mi nie po drodze A byłam dziś w galerii takiej trochę mniejszej..ale nie znalazłam tam I skąd ja teraz wezmę przebranie mikołaja?

Prezenty prawie już mam. Jeszcze tylko teściowa i mój tata
Oczywiście dla Mili mam najwięcej Ale to jej pierwsze święta więc nie mogłam się powstrzymać nooo

Przebranie mikołaja jeszcze było w rosmanie ale przed 6 grudnia nie wiem czy jeszcze gdzieś się znajdzie

Cytat:
TŻ nie dawno dopiero przejechał granicę...
11 godzin czekał aż cos załatwimy,udało mi sie pozyczyć duże auto i teśc pojechał po niego i reszte osób..teraz odwozi wszystkich po domach...
Mąż po woli jedzie swoim,coś mu się udało na parkingu podciągnąc ale musi jechać 40 km/h bo może mu silnik wypaść... więc do rana mu pewnie zejdzie echh....
cały dzień w nerwach,mam nadzieje że fasolinka nie odczuła tego

Z tego wszystkiego nie wiem nawet gdzie mam ozdoby świateczne...
po choinke pojedziemy pewnie dopiero w poniedziałek n spokojnie bo jutro to TŻ bedzie odsypiał tą trasę.

Wiecie co teraz robie gotuje rosół na 22.00 może bedzie gotowy

Najważniejsze, że udało Wam się znaleźć samochód i sprowadzić męża i resztę do domu, teraz tylko się cieszyć

Cytat:

mam nadzieję, że mąż poszedł po rozum do głowy i już wrócił do Ciebie

Cytat:
dobry jest
Stary 2013-12-23, 08:16   #1738
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się
jednak nie udało mi sie wczoraj do was już zajrzeć... Musiałam mamie pomóc pakować bagaże...

Dziewczyny ten przepis co wczoraj podałam to jest do ryby po japońsku, a nie tak jak napisałam po grecku. Głowa już nie ta

Niki Oskar jest przesłodki... co mama będzie mu przeszkadzać spać

Pallas Rill wam również wesołych świąt

Zmykam gacie praswoać mężowi

3mam kciuki za wszystkie wizyty

Miłego dnia brzuchatki...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 08:18   #1739
sylvuniaa84
Zadomowienie

Aaaa zapomniałam o choince!!! Nie mamy jej jeszcze...wiec jeszcze wyprawa po nią nas czeka :/
A w środę juz wyczyta i USG nawet płytkę kupiłam bo lekarz mowil aby zabrać ze sobą,chociaz czy w 12 tyg3dn bedzie cos widać? Nie za szybko na płytę?

Stary 2013-12-23, 08:24   #1740
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa zapomniałam o choince!!! Nie mamy jej jeszcze...wiec jeszcze wyprawa po nią nas czeka :/
A w środę juz wyczyta i USG nawet płytkę kupiłam bo lekarz mowil aby zabrać ze sobą,chociaz czy w 12 tyg3dn bedzie cos widać? Nie za szybko na płytę?

Będzie, będzie Też mamy płytkę z tego badania Słodziaszny filmik
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości