Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-23, 11:19   #1351
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć

wczoraj rozpoczęliśmy kompletowanie wyprawki, zamówiliśmy wózek bebetto luca, łóżeczko z materacem, pościel, nosidełko, wanienkę, rożek, pościel do wózka, pościel do łóżeczka, organizer na łóżeczko, prześcieradełko do wózka i łózeczka, ceratkę do łózeczka, a sobie kupiłam laktator ręczny z aventu za 99 zł w promocji

w piątek pójdziemy kupić komodę, w zwykłym sklepie meblowym widzieliśmy komodę z 4 szufladami za 250 zł, a mebelki dziecięce nawet najzwyklejsze są w cenie minimum 400 zł, więc stwierdziliśmy że nie ma co przesadzać

do wpisania: waga małego w skończonym 29 tc 1430 g
Ale szaleństwo
Koniecznie nam pokaż jak to wszystko przyjdzie

A ja wczoraj kupiłam sobie prześcieradło nieprzemakalne

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Jeny.. Co za dziwna lekarka. Wez olej to gadanie. W ciazy wazne zeby jesc z glowa dla dwojga ale nie za dwoje i absolutnie zadne teacenie kilogramow. Moj gin by sie za glowe zlapal jakbym na tym etapie chudla bez wzgledu na wage. Każda przyhiera w indwidualnym wlasciwym tempie a 6kg to jakies nieporozumienie chyba?!-16wszedzie podaja jako zdrowa wage tylko to tez kwestia umona i indywidualna.

Leczenie zebow w ciazy łącznie z kanalowym to caly pakiet za free. Jak dentysta cos zaspiewa to ttlko kase chce wyludzic. Choc moze za te wiatloutwardalne plomby rzeba zaplacic?
I konie lecZyć bo popsuty. Moze prowadzic do infekcji i zakazenia a to duzo grozniejsze dla dziecka niz znieczulenie.

Ja dzis. Sie lezec maksymalnie.. Baedzo sie martwie. Juz sobie zaczelam wkrecac ze mi. sie obnizyl a to ok tydzien przed porodwm sie robi. .. Odliczam wrecz godziny do jutra...
Mi też wszyscy mówią, że brzuch mi się obniżył Ja bardzo nie chcę rodzić w grudniu, aby do stycznia

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dzien dobry! :-*
Maggie tak mi powiedzieli ze to za zabieg chirurgicznego wyrwania zęba :/
To strasznie chcą z ciebie zedrzeć Ja usuwałam zęba prywatnie, też robił to chirurg, miałam znieczulenie i płaciłam 100 zł

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A ja juz nie śpię. Przez syna, który wymyślił sobie kaszel i nie puściłam go do p-kola, tylko zarejestrowałam do lekarza. Ale będę miała więcej czasu na sprzątanie, muszę dzisiaj rozprawić się z kurzem i podłogi pomyć. I wymyślić jakąś sałatkę.
Poniżej wczorajsze wyczyny, proszę o pobłażliwość gdyż to był debiut naszej trójki. Samochody i motory zostały zjedzone przed dekorowaniem ale misie i ludziki zostały. A to małe coś o niewiadomym kształcie było z foremki traktora Jak widać Marcel miał spory wkład, twierdzi, ze jego są najładniejsze i oczywiście według mnie są
Ale fajne te ciasteczka
Takie świąteczne

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
hej
Witam sie i Ja z przychodni Kolejka jest meeega wielka bo mój gin chyba postanowił zobaczyć wszystkie ciężarówki dzień przed Wigilia cos czuję ze do 12 tu posiedzę
No to jeszcze trochę poczekasz

A ja już dziś padam na pyszczek Wstałam o 8,00 wyszłam z psem, wstawiłam i rozwiesiłam pranie, umyłam klatkę schodową, zrobiłam już ciasto i wstawiłam warzywa do sałatki. Posprzątałam chomikowi
Muszę jeszcze posmażyć naleśniki, zrobić farsz i pozawijać krokiety, przyprawić mięcho do pieczenia, żeby do jutra przeszło. Może coś posprzątać jeszcze, bo jutro nie wiem jak się wyrobię.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 11:44   #1352
monkaa321
Zakorzenienie

Ela a skąd masz 24 chusteczki? Bo moje mają tylko 15 szt

Ja na szczęście nie muszę dużo przygotowywać prysznic, lodówka i podłogi mi zostały,a tak to jeszcze zrobię ręczne żeby uprzątnąć drobnice która mi została do prania i kuniec
a w ogóle to ja sprzątam bardziej dlatego, że na święta jadę do domu a uwielbiam wracać do czystego mieszkanka no i trzeba miejsce w lodówce zrobić na zapasy z domu bo pewnie będziemy obładowani jak co roku
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:01   #1353
Ela87
Zakorzenienie

O takie coś mam i jest x24

http://www.rossmann.de/verbraucherpo...615273938.html

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:02   #1354
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry Mam nadzieję, że wpisałam wszytskie wagi i bez pomyłek

maggie123 Bardzo, bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za wizytę - napisz od razu, jak będziesz mogła, jak Maleństwo i szyjka

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Nie chcę już chudnąć tylko utrzymać jak najdłużej moją wagę. Moja gin jest jakaś nienormalna za przykład idelanego przybierania na wadze wskazała mi jedną z położnych z przychodni, która w ciąży przytyła 6 kg i urodziła dziecko 3,9 kg. Dodam, ze położna ma 40 lat i sporą nadwagę
Mam takie samo zdanie, jak dziewczyny... Ja w 28 t mam 10na plusie i lekarka nawet się nie zająknęła. Więc ja też nie zaprzątam sobie tym głowy... Jeszcze święta idą, to bym chyba zwariowała.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Odnośnie mebelków my planujemy komodę i szafę, bo urządzamy od razu pokoik dla Małej. Chyba zdecydujemy się na takie:
http://allegro.pl/meble-z-tv-zestaw-...804918027.html
Super, że wybrawkę ubrankową masz gotową - ja też i bardzo się z tego cieszę
Mebelki baaardzo mi się podobają - bardzo lubię takie połączenie kolorystyczne

Cytat:
A ja juz nie śpię. Przez syna, który wymyślił sobie kaszel i nie puściłam go do p-kola, tylko zarejestrowałam do lekarza. Ale będę miała więcej czasu na sprzątanie, muszę dzisiaj rozprawić się z kurzem i podłogi pomyć. I wymyślić jakąś sałatkę.
Poniżej wczorajsze wyczyny, proszę o pobłażliwość gdyż to był debiut naszej trójki. Samochody i motory zostały zjedzone przed dekorowaniem ale misie i ludziki zostały. A to małe coś o niewiadomym kształcie było z foremki traktora Jak widać Marcel miał spory wkład, twierdzi, ze jego są najładniejsze i oczywiście według mnie są
u nas w tym roku chyba będzie brak pierniczków, bo zawsze ja robiłam... w tym roku odpuszczam, bo przy nich dużo zabawy
Zdrówka dla Marcela

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Jak myślicie, mogę wziąć oscillococcinum? Bo to homeopatyczny lek. Co brać na te gardło?
Tantum Verde polecam

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Przyjechałam z zakupów. Nawet dużo ludzi w sklepach nie było

Kupiłam te chusteczki w Rossmanie na kolorowe pranie. Płaciłam coś ponad 6 zł, a chusteczek jest 24 szt. Tylko do bardziej kolorowych wrzuca się dwie. Nie chce mi się wierzyć, że one mają chronić, ale skoro tak mówicie, to pewnie tak jest
Ja tez byłam dzisiaj na sekundkę i nie ma tragedii, ale godzina jeszcze wczesna. Mąż był w sobotę i mówił, że sajgon.

A po co są te chusteczki? Ja niemal wszytsko piorę w pralce i nigdy, przenigdy, nic mi nie zafarbowało...

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Ja chciałam mężowi kupić ajkieś fajne piwo bo mam obok sklep z piwami ale nie wiem jakie jest dobre, polecacie coś?
Mirosław - różne smaki, najlepsze pszeniczne

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 12:17   #1355
frogutka
Zadomowienie

Robiła któraś pieczone pierogi Trisdom Te drożdżowe. Właśnie zagniotłam ciasto i bardzo rzadkie wyszło Nie wiem, czy czegoś nie zepsułam. Ma jeszcze odstać 1h więc mam nadzieję, że zgęstnieje. Bo jak jak to rozwałkuje

Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami, taki z serka z wiaderka

Tż zażyczył sobie lukier na makowcach Nigdy nie robiłam, dajcie jakiś prosty przepis

Uciekam robić krokiety i sprzątnąć duży pokój. Zajrze później i dam znać co z moimi pieczonymi pierogami. Oby wyszły!
Stary 2013-12-23, 12:49   #1356
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

mój mąż wziął sobie dziś wolne żebym nie musiała myć podłóg i łazienki bo on to zrobi i tak mamy 13 i jest podobno bardzo zmęczony ale póki co byliśmy tylko na zakupach na moment kupić koszyk do łazienki bo zmieniły nam się dodatki i w pepco mają chyba -30 na wszystkie świąteczne ozdoby bo kupiliśmy takie wielkie serce wiklinowe w środku z ozdobą świąteczną do powieszenia np na drzwi, wyrwałam ochydną ozdobę i sama włożyłam choinki i bombki i pięknie teraz wisi na drzwiach wejściowych Miało kosztować 20zł a zapłaciłam 14 i to samo z latarenkami białymi na świeczki z 8 na 5
jak widze mękę męża pomimo jego chęci to chce mi się śmiać I mówi że jednak dziś poodkurza a jutro wytrze podłogi bo i tak się zachodzi do jutra to nie ma sensu
Stary 2013-12-23, 13:06   #1357
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Tż zażyczył sobie lukier na makowcach Nigdy nie robiłam, dajcie jakiś prosty przepis
Dużo cukru pudru i ocipka wody i soku z cytryny - intensywnie mieszasz i dodajesz suchego albo mokrego tak, żeby konsystencja dobrze wyszła. Chyba nie ma za bardzo innych przepisów

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
jak widze mękę męża pomimo jego chęci to chce mi się śmiać I mówi że jednak dziś poodkurza a jutro wytrze podłogi bo i tak się zachodzi do jutra to nie ma sensu
Mój małżonek posprzątał wszystko oprócz kuchni w sobotę i to tylko z godzinnym upominaniem, że się już późno robi

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 13:12   #1358
baja_86
Zakorzenienie

Hej

u mnie też świąteczne przygotowania. Kapucha z grzybami juz zrobiona, zakwas na barszcz też. Warzywa na sałatkę się gotują.
Musze dziś zrobić dwie sałatki jeszcze i pomóc mamie w innych potrawach.
do zobaczenia potem
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 13:20   #1359
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Robiła któraś pieczone pierogi Trisdom Te drożdżowe. Właśnie zagniotłam ciasto i bardzo rzadkie wyszło Nie wiem, czy czegoś nie zepsułam. Ma jeszcze odstać 1h więc mam nadzieję, że zgęstnieje. Bo jak jak to rozwałkuje

Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami, taki z serka z wiaderka

Uciekam robić krokiety i sprzątnąć duży pokój. Zajrze później i dam znać co z moimi pieczonymi pierogami. Oby wyszły!
lukru nie robiłam, co do ciasta też nie robiłam, ale jeśli jest rzadkie (lepi się?) to może dorzuć trochę mąki i najwyżej podsypuj podczas rozwałkowywania. Ja tak zawsze robię jak mi coś nie pasuje, tak na szybko zagniatam zanim zacznie się kleić

Cytat:
mam identyczne czuje się oszukana

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

my z maluszkiem teraz sobie robimy przerwę a później tylko podłoga i pranie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-12-23, 13:23   #1360
Ela87
Zakorzenienie

Wystroiłam całą choinkę sama i naprawdę bolą mnie stopy Nie sądziłam, że mozna się tak przy tym zmęczyć

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A po co są te chusteczki? Ja niemal wszytsko piorę w pralce i nigdy, przenigdy, nic mi nie zafarbowało...
Bo mam ciuszki kolorowe i białe dla dziecia i boje się, że mi zafarbują jak wrzucę razem do pralki, a dzielić mi się nie opłaca, bo kolorowe musiałabym ręcznie prać, bo za mało jak do pralki mam.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
mam identyczne czuje się oszukana
Właśnie zauważyłam na necie też 15 sztuk. Ja trafiłam na 24

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 14:01   #1361
mariolasl
Zakorzenienie

czytam, ale nie mam pisac, bo przygotowania pelna para. Maz bardzo mi pomaga, a ja co chwile i tak siadam.
Mam wiec:
lososia marynowanego
rybe po grecku
pierogi sernik
drugie ciasto w piekarniku
farsz do golabkow
kapuste na piecu
barszcz gotowy
pierniczki i trzy rodzaje ciasteczek

jeszcze bede robic krokiety
a jutro tylko ryby, ziemniaki i druga zupa

Stary 2013-12-23, 14:01   #1362
mona1
Zadomowienie

Cytat:
1 białko jaja
ponad szklanka cukru pudru (w zależności od wielkości jaja)
ew. sok z plasterka cytryny
mieszam wszystko mikserem, do uzyskania jednolitej konsystencji, jeśli za rzadki dodaję cukru pudru, lukier jest bialy i sztywny

z wody i cukru wyjdzie bardziej przeźroczysty
Stary 2013-12-23, 14:28   #1363
frogutka
Zadomowienie

Jestem wściekła zamowiłam 13.12 pralkę a z nią grę dla chrześniaka pod choinkę. Przesylka wysłana dopiero 18.12, 20.12-piątek rano na magazynie w Kielcach i dziś piszą mi, że nie wydana kurierowi To jakaś kpina a nie firma kurierska! Mniejsza o pralkę, ale ta gra Jutro Wigilia i jak nie będzie tego kuriera, to czeka mnie wycieczka na magazyn kurierski, albo do sklepu po nowy prezent

Ciasto na pierogi się nie zgęstaniło Ratuje się mąką...

Jakaś zła passa mnie dopadła
Stary 2013-12-23, 15:13   #1364
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam wczoraj od siostry pudełko, a raczej puuudło ubranek rozm. 62,68,74 Jest tego tyle, że jeszcze 2 reklamówki wybrałam i odłożyłam dla kuzynki ktora też jest w ciąży A w święta druga dostawa od przyjaciółki Kiedy ta Hania to wszystko założy Powinnam mieć trojaczki Z ciuszków nie kupuje już nic-absolutnie
Fajnie, że garderoba Hani tak się wzbogaciła
My niestety nie możemy za bardzo liczyć na ubranka od znajomych i rodziny, bo większość albo nie ma jeszcze dzieci, albo planuje kolejne niedługo albo już komuś przekazała ciuszki.
Dobrze, że są lumpy, więc ubranka kosztują nas grosze

Cytat:
Śliczne ciasteczka, marudzisz
A najważniejsze, że Marcel miał frajdę.

Cytat:
Witajcie
A ja się obudziłam chora. Zaraziłam się od swoich bliskich. Boli mnie strasznie gardło i głowa. A dziś przede mną ryby i muszę jeszcze odebrać wyniki ze szpitala i zawieźć raporty z wczorajszego egzaminu i prace semestralne...
Zdrowiej szybko
I pamiętaj, żeby się nie przemęczać. Takie przeziębienie najlepiej wyleżeć. Rozumiem, że masz dużo do zrobienia, ale Ty i maleństwo jesteście najważniejsze. Lepiej, żebyś czegoś nie zrobiła niż się narażała na pogorszenie.

Cytat:
Jestem wściekłazamowiłam 13.12 pralkę a z nią grę dla chrześniaka pod choinkę. Przesylka wysłana dopiero 18.12, 20.12-piątek rano na magazynie w Kielcach i dziś piszą mi, że nie wydana kurierowiTo jakaś kpina a nie firma kurierska! Mniejsza o pralkę, ale ta graJutro Wigilia i jak nie będzie tego kuriera, to czeka mnie wycieczka na magazyn kurierski, albo do sklepu po nowy prezent

Jaki niepoważny ten sprzedawca!
Mam nadzieję, że przesyłka jednak przyjdzie jutro
A pierogi udadzą się po mistrzowsku

Wydawało mi się, że już niewiele mam do zrobienia a tymczasem od rana jestem na nogach.
Byłam na szybkich zakupach, upiekłam sernik i makowce, schab w mleku, zrobiłam dwie sałatki (przy czym jedną w pucharkach tak jak tu: http://smakuje.blox.pl/2012/12/Sledz...211-szuba.html i układanie składników ciągnęło się bez końca ), a w piecu właśnie siedzą krucho-drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami.
Zrobiłam pranie.
Trochę też odświeżyłam mieszkanie, bo choć dopiero co robiłam generalne porządki wiadomo jak jest-zawsze się trochę nabałagani.
Burdel w kuchni po dzisiejszym pichceniu zostawiam do sprzątania mężowi, bo już mnie kręgosłup rypie.
Idę wziąć relaksującą kąpiel i do wieczora zamierzam się wyłącznie obijać
Stary 2013-12-23, 15:37   #1365
side85
Zakorzenienie

już wiecie czemu tyle styczniówek na porodówce? Te z was które są na kwiecień też będą rodziły przed czasem bo wtedy będą przygotowania do Wielkanocy Każda ma się oszczędzać, ale wszystkie zasuwają...i potem zaczynają się porody bo one mają znacznie bliżej niż my
Stary 2013-12-23, 16:05   #1366
mara86
Raczkowanie

Witam się z Wami Kochane. Jestem już po glukozie. Powiem tak, z cytryną do jest dp przeżycia. Cieszę się że mam to już za sobą. Dziękuje za wsparcie
Biorę sie za piernika wlaśnie.
Ja mam nadzieje że mały będzie już z nami na Wielkanoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-23, 16:15   #1367
mariolasl
Zakorzenienie

Virginia zdrowiej

Bebe pierniczki super
Cytat:
Jestem wściekła zamowiłam 13.12 pralkę a z nią grę dla chrześniaka pod choinkę. Przesylka wysłana dopiero 18.12, 20.12-piątek rano na magazynie w Kielcach i dziś piszą mi, że nie wydana kurierowi To jakaś kpina a nie firma kurierska! Mniejsza o pralkę, ale ta gra Jutro Wigilia i jak nie będzie tego kuriera, to czeka mnie wycieczka na magazyn kurierski, albo do sklepu po nowy prezent

biedna
aby wszystko juz sie udawalo
Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Wydawało mi się, że już niewiele mam do zrobienia a tymczasem od rana jestem na nogach.
Byłam na szybkich zakupach, upiekłam sernik i makowce, schab w mleku, zrobiłam dwie sałatki (przy czym jedną w pucharkach tak jak tu: http://smakuje.blox.pl/2012/12/Sledz...211-szuba.html i układanie składników ciągnęło się bez końca ), a w piecu właśnie siedzą krucho-drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami.
Zrobiłam pranie.
Trochę też odświeżyłam mieszkanie, bo choć dopiero co robiłam generalne porządki wiadomo jak jest-zawsze się trochę nabałagani.
Burdel w kuchni po dzisiejszym pichceniu zostawiam do sprzątania mężowi, bo już mnie kręgosłup rypie.
Idę wziąć relaksującą kąpiel i do wieczora zamierzam się wyłącznie obijać

odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami Kochane. Jestem już po glukozie. Powiem tak, z cytryną do jest dp przeżycia. Cieszę się że mam to już za sobą. Dziękuje za wsparcie
za glukoze
i udanego pieczenia

chwila przerwy i zabieram sie za krokiety
Stary 2013-12-23, 16:28   #1368
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
już wiecie czemu tyle styczniówek na porodówce? Te z was które są na kwiecień też będą rodziły przed czasem bo wtedy będą przygotowania do Wielkanocy Każda ma się oszczędzać, ale wszystkie zasuwają...i potem zaczynają się porody bo one mają znacznie bliżej niż my
dobre

Dzięki Dziewczyny za pocieszenie z tą wagą, ale się uśmiałam jak zaczęłam co poniektóre wypowiedzi czytać W Święta na pewno trochę przytyję, jak co roku
Ale się dziś namierzyłam kiecek- niespodziewanie dostaliśmy zaproszenie z małżem na Sylwestra. Strasznie ciężko kupić coś ładnego i nie workowatego na imprezę. Obeszłam chyba wszystkie sieciówki a i tak kupiłam sukienkę w H&M. Ale jestem usatysfakcjonowana z zakupu
Dodam jeszcze, że szukałam auta na parkingu przed centrum handlowym chyba z 20 minut. Mój ciążowy móżdżek dał o sobie znać Zasuwałam rząd po rzędzie i kilka razy już próbowałam otwierać nie swoje auto jak tylko znajomy dach widziałam na horyzoncie Chyba sobie ściągnę aplikację na telefon by mnie doprowadzała do auta- jak kiedyś się o niej dowiedziałam to mnie śmiech ogarnął ale chyba w moim przypadku będzie niezbędna przez najbliższe 4 miesiace

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 16:34   #1369
kate1623
Zadomowienie

Koziemleko no posiedziałam wyszłam 12:20 z przychodni a i tak trochę się wepchnełam w kolejkę
Mała w poczekalni odwalała mi takie kręcioły że cały brzuch mi latał .Dobra wiadomość jest taka, że mam dobre wyniki badań tylko w moczu wyszło za dużo leukocytów i muszę pobrać urosept. Na następnej wizycie będziemy pobierali wymaz z pochwy
Teqiba kolejna wizyta 13.01 godz. 9:35

Kurczę dziewczyny szalejecie z tymi przygotowaniami Ja godzinę temu dopiero do domu dotarłam zmarznięta i muszę chwilę odsapnąć
Byłam u koleżanek z pracy troszkę z nimi posiedziałam bo 30.12 firma się przenosi i z wieloma już się pewnie nigdy nie zobaczę
Tyle mama jeszcze roboty i nie chce mi się

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 16:46   #1370
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

Ratuj maka- powinno byc dobrze.
Cytat:
Witajcie
A ja się obudziłam chora. Zaraziłam się od swoich bliskich. Boli mnie strasznie gardło i głowa . A dziś przede mną ryby i muszę jeszcze odebrać wyniki ze szpitala i zawieźć raporty z wczorajszego egzaminu i prace semestralne...

Jak myślicie, mogę wziąć oscillococcinum? Bo to homeopatyczny lek. Co brać na te gardło?
Ja tez w dalszym ciagu- czosnek, maliny i gerbata z cytryna to malo. Umre na katar. Czuje sie srednio, a wszyscy czegos od nas caly czas chca. Wyjrecilam sie z obiadu u babci tz w 1. dzien swiat- ale dalej boje sie obrazy majestatu W sumie powinnam miec to gdzies- zdrowie i brak stresu dla mnie i Malej jest najwazniejszy.
Nie przepracowujcie sue Dziewczyny i odpoczynek zalecany

Zwariuje u moich tesciow- maja w domu jeszcze biednego niewychowanego labradora, ktory skacze, szczeka i w ogole nikt go nie ulozyl.
W pl zakupy to sama przyjemnosc- nawet w koncowce wyprzedazy w Smyku znalazlam fajniejsze ciuszki niz w De.
Za to ruszylam z wyprawka- mam juz dodatkowo rozek, posciel do wozka, tetrowki i flanelki i recznik z kapturkiem.

Podczytuje styczniowki- biedne sie sypia i nie zawsze jest wesolo- myslami jestem z maruda80. Mam nadzieje, ze u nas wszystkie maluchy beda zdrowe.

Sorry za bledy, literowki i malo cytatow- pisanie z telefonu jest niefajne
Stary 2013-12-23, 17:16   #1371
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Na paskach. Zadowolona byłam bo się dobrze prowadzi, buja, ma dużą gondolę z podnoszonym dnem i łatwy dostęp do kosza za zakupy. Wersja głęboka wygląda atrakcyjnie, natomiast spacerowa już bardziej topornie. Jak nią wjedziesz do sklepu to równie dobrze mogłabyś krowę wprowadzić - mała to nie jest ale sprawuje się świetnie, zwłaszcza na nierównych terenach.
Dzięki!! To raczej się na nią zdecyduję.. My mieszkamy na wsi wiec raczej po galeriach i sklepach zasuwać z wózkiem nie będę A na później planuję kupić jakąś małą parasolkę na wyjazdy itp..

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
niezapomnijkaa09 co do lekarki to nic nowego nie napiszę dla mnie to niedopuszczalne żeby teraz schudnąć... ja bym Ci klapsa dała dbaj o siebie i nie przejmuj się lekarką... Jak ma tak poryte w głowie to niech sama trzyma taką wagę będąc w ciąży

powiem Ci że mi czasem też w to ciężko uwieżyć i się czasem wstrzymuje przed wrzuceniem kilku ważniejszych rzeczy do pralki ale gdybym je wrzuciła to i tak by im się nic nie stało. Już się o tym przekonałam moja mama i siostra też ich używają
No właśnie też gdzieś czytałam, że w ciąży chudnięcie wręcz niewskazane Wiec do końca nie rozumiem lakarki, ale nie ja tu specjalistą jestem

Też się w te sciereczki zaopatrzyłam.. Głównie chodzi mi włąśnie o rzeczy dzidzi bo zamierzam prac na pcozatku oddzielnie a wiadomo segregowac kolorami to pralka na pusto musiałaby chodzić

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

A ja wczoraj kupiłam sobie prześcieradło nieprzemakalne

A ja już dziś padam na pyszczek Wstałam o 8,00 wyszłam z psem, wstawiłam i rozwiesiłam pranie, umyłam klatkę schodową, zrobiłam już ciasto i wstawiłam warzywa do sałatki. Posprzątałam chomikowi
Muszę jeszcze posmażyć naleśniki, zrobić farsz i pozawijać krokiety, przyprawić mięcho do pieczenia, żeby do jutra przeszło. Może coś posprzątać jeszcze, bo jutro nie wiem jak się wyrobię.
Zamawiałaś online czy stacjonarnie kupowałaś??
Nooo... nie za dużo tego jak na jeden dzień Oszczędzać się trzeba a nie...

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Ja też kupowałam i własnie 24 szt Za 6 zł z groszami

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Oooooo.. te same mam

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

czytam, ale nie mam pisac, bo przygotowania pelna para. Maz bardzo mi pomaga, a ja co chwile i tak siadam.
Mam wiec:
lososia marynowanego
rybe po grecku
pierogi sernik
drugie ciasto w piekarniku
farsz do golabkow
kapuste na piecu
barszcz gotowy
pierniczki i trzy rodzaje ciasteczek

jeszcze bede robic krokiety
a jutro tylko ryby, ziemniaki i druga zupa

Szaleństwo!!
Proszę trochę odpocząć Dobrze, że mąż pomaga
Ja na dziś tez już koniec. Zrobiłam sernik, pychotkę i trzesinie ziemi Jutro tylko sałatka: śledzie pod pierzynką.. Dobrze, ze wigilia nie muszę sie zajmować tylko mama wszystko robi)

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Dobrze gada...polać jej

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje że mały będzie już z nami na Wielkanoc

Superr!! Najgorsze badania za Toba A wyniki kiedy??
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 17:17   #1372
uparta8210
Raczkowanie

A ja chciałam Wam życzyć udanych świąt i zdrówka dla dzieciaczków i Was samych.

U mnie też przygotowania całą parą, kapusta, groch i krokiety dzisiaj. Tż zjechał więc się małą zajmuje ale jutro jeszcze rodzinka się zjedzie więc
nie będzie mnie na internecie więc dzisiaj wam składam życzenia

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 17:20   #1373
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Przeginaja!!! Ja też wkur...ona Czekałam na paczkę i doopa.. A wysłane w piatek priorytetem to dziś powinna byc. Mam nadzieje, że jutro poczta pracuje. Rajstopy ciązaowe m.in zamawiałam.. na swięta miały być

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Ale się dziś namierzyłam kiecek- niespodziewanie dostaliśmy zaproszenie z małżem na Sylwestra. Strasznie ciężko kupić coś ładnego i nie workowatego na imprezę. Obeszłam chyba wszystkie sieciówki a i tak kupiłam sukienkę w H&M. Ale jestem usatysfakcjonowana z zakupu
Dodam jeszcze, że szukałam auta na parkingu przed centrum handlowym chyba z 20 minut. Mój ciążowy móżdżek dał o sobie znać Zasuwałam rząd po rzędzie i kilka razy już próbowałam otwierać nie swoje auto jak tylko znajomy dach widziałam na horyzoncie Chyba sobie ściągnę aplikację na telefon by mnie doprowadzała do auta- jak kiedyś się o niej dowiedziałam to mnie śmiech ogarnął ale chyba w moim przypadku będzie niezbędna przez najbliższe 4 miesiace
Brawa za udane zakupy
A z sytuacji z poszukiwaniem auta się uśmiałam.. JA sie boję, że keidyś taka sama syt bedę mieć.. Zawsze wysiadam z auta i spr numer miejsca a później idę i powtarzam w kółko te numerki. Gorzej jak coś sie pomerda
Stary 2013-12-23, 17:21   #1374
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

sprzedawca ma chyba w d# skoro sobie bimbał z wysyłką, a kurier może zawalony robotą i dlatego nie wziął
żeby jutro przyszło i pierożki na pewno będą smaczne

Cytat:

Cytat:
Koziemleko no posiedziałam wyszłam 12:20 z przychodni a i tak trochę się wepchnełam w kolejkę
Mała w poczekalni odwalała mi takie kręcioły że cały brzuch mi latał .Dobra wiadomość jest taka, że mam dobre wyniki badań tylko w moczu wyszło za dużo leukocytów i muszę pobrać urosept. Na następnej wizycie będziemy pobierali wymaz z pochwy

Kurczę dziewczyny szalejecie z tymi przygotowaniami Ja godzinę temu dopiero do domu dotarłam zmarznięta i muszę chwilę odsapnąć
Byłam u koleżanek z pracy troszkę z nimi posiedziałam bo 30.12 firma się przenosi i z wieloma już się pewnie nigdy nie zobaczę
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Podczytuje styczniowki- biedne sie sypia i nie zawsze jest wesolo- myslami jestem z maruda80. Mam nadzieje, ze u nas wszystkie maluchy beda zdrowe.

ojojoj... Nie mów że u nich coś nie tak idzie właśnie dzisiaj jak sobie szłam po prezent dla tż to tak się zastanawiałam że one to dopiero ciężko mają, tyle roboty a termin tuż tuż... a przecież porobią chwile i już je skurcze pewnie łapią... biedne...

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

Ja też kupowałam i własnie 24 szt Za 6 zł z groszami
to ja w takim razie mam mniej chyba dlatego że na promocji kupowałam

Stary 2013-12-23, 17:23   #1375
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Brawa do dobre wieści i wyniki A wyobrażam sobie szaleństwa Mai Kiedy moja tak będzie szaleć?? Doczekać sie nie mogę)
Odpoczywaj.. robota nie zając.. a jak cos nie będzie zrobione to przecież świat się nie zawali
Stary 2013-12-23, 17:31   #1376
monkaa321
Zakorzenienie

trisdom przeczytałam trochę, wiadomo dlaczego mały ma problemy? Czy to po urodzeniu się okazało że chory?

Stary 2013-12-23, 17:33   #1377
side85
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam to i też łza zakręciła mi się w oku....nie wyobrażam sobie co musi czuć jeszcze na dzień przed świętami te emocje...
Stary 2013-12-23, 17:36   #1378
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Też je podczytuje bo dużo przydatnych informacji do porodu wyłapuje no i też doczytałam o Marudzie bardzo trzymam kciuki by się polepszyło bo nie wyobrażam sobie takiej tragedii i to jeszcze w święta

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
trisdom przeczytałam trochę, wiadomo dlaczego mały ma problemy? Czy to po urodzeniu się okazało że chory?
z tego co wiem to urodził się w 36tc przez cc i nie oddychał samodzielnie cały czas był intubowany

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-23, 17:37   #1379
frogutka
Zadomowienie

Limonka1987, mariolasl, czbasia dzięki za pocieszenie
Jednak czeka mnie wycieczka na magazyn kurierski, bo mimo ponad 5 maili Pani nie potrafiła mi dac zapewnienia, że kurier przesyłkę jutro weźmie Pewnie mu się nie chce. Chamstwo! Uważajcie dziewczyny firmę K EX-beznadzieja. Mojemu Tż kiedyś powiedzieli-niezabraliśmy bo się nie zmieściła na samochod-w znaczeniu dziś było dużo innych paczek! masakra.

Poczta jutro pracuje, jakoś w niepełnym wymiarze, ale zawsze. Tylko np. u mnie listonosz nie bierze żadnych większych listów, paczek itp Najlepiej dzwon od rana i pytaj czy coś jest dla Ciebie.

Trisdom mąka pomogła tylko takie mocno chrupie mi wyszły Tak miało być ale całkiem smaczne

Pierogi pieczone i zwykłe są, krokiety też, makowiec, sernik i piernik gotowe. Biorę się za sprzątniecie pokoju i dokończę barszcz.
Matko jeszcze pakowanie prezentow przede mną
Stary 2013-12-23, 17:38   #1380
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
czytałam to i też łza zakręciła mi się w oku....nie wyobrażam sobie co musi czuć jeszcze na dzień przed świętami te emocje...
No właśnie nie chciałam Wam pisać, coby nie siac paniki... Poryczalam się i modlę się za niego...Zresztą imiennik mojego taty

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości