|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
yyyy, skurcze? ![]() poza tą solą ja to kupiłam w tej aptece gemini
|
|
#602 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic sie nie martw, zdążysz założyć jeszcze nie raz, a do piżamki, jeśli spędzanie wieczór we dwoje, to jak najbardziej ![]() Cytat:
![]() U mnie tez teoretycznie jest już bezpieczny czas bo 37 tydzien z OM, w nocy sprawdzam czy nie mam "mokro", jak tylko wstaje do toalety to maz prawie na baczność wstaje, bo myśli, ze cos sie dzieje niby brzuch mam wysoko, ale coraz częściej mam twardnienia, czasem boli jak na okres, wiec dziś zrobię update torby do szpitala, bo mam już wszystko. No ale korca mnie bardzo te wyprzedaże... Chętnie bym sie wybrała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry!!
gratuluje nowej mamusi - i to podwojnie!!!!! ![]() gosia i milka - spoznione, ale najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe juz prawie po swietach!! jeszcze jest rodzinka Tz, ale jutro wyjezdzaja i musze przyznac, ze jak przyjechali bez zony tescia to jest calkiem przyjemnie (choc 1 z jego siostr jest troche meczaca, ale jakos daje rade). dzis wyszli na dluugi spacer, a ze ja powinnam odpoczywac, to siedze sobie sama w domku i nic nie robie ![]() pisalyscie o prezentach dla brzuszka - ja sie bardzo pozytywnie zdziwilam. dostalismy pelno prezentow: ciuszki, zabawki, nawet pieluchy, ksiazki o rodzicielstwie i posilkach dla maluszkow (od 6 miesiaca) i album dla maluszka. nawet osoby z dalszej rodziny i znajomi rodziny (ktorych moze widzialam raz w zyciu) przekazali prezenty dla Malej za posrednictwem tescia - szok!! Tesciowa oczywiscie podeslala kolejny karton ciuszkow - tym razem na 3 i 6 miesiecy!! bo jak przyjedzie w styczniu to bedzie pociagiem, to juz teraz wolala zeby przyjechaly samochodem!! Wlasciwie, to jak teraz o tym pomysle, to Mala dostala najwiecej prezentow z calej rodziny, mimo ze jeszcze jej z nami nie ma ![]() z Tz natomiast stwierdzilismy, ze zamiast sobie robic teraz jakies prezenty, to przeznaczymy ta kase na jakies fajne wakacje juz we 3 A w ogole to dzis rano bylam na pobraniu krwi - juz ostatnie!! zaraz potem byla depilacja (bolalo jak ch*****) ale przynajmniej juz jestem gotowa do porodu jeszcze tylko Mala musi sie zdecydowac, ze chce wyjsc, ale niech poczeka jeszcze z tydzien i bedzie ok.zaraz sie biore za depilacje nog: brzuch troche mi przeszkadza, ale jakos sobie poradze chcialabym jeszcze pomalowac paznokcie u nog, ale nie wiem czy dam rade... widzialam, ze pisalyscie o lewatywach i pojawil sie "gowniany temat" w zwiazku z porodem. musze przyznac, ze ja jakos w ogole o tym nie mysle. u nas nie robia lewatywy i mysle, ze zarowno polozne jak i lekarze sa przygotowani na to wszystko, wiec po co sobie zaprzatac tym glowe a co do sliwek, to ja je jem codziennie (uwielbiam i traktuje je jako slodycze) i wpakowalam tez 1 paczke 500g do walizki, ktora zabieram ze soba na porodowke. po porodzie podejrzewam, ze wszystko bedzie mnie bolec tam na dole, wiec mam zamiar troche sobie ulatwic tranzyt ![]() poza tym to ostatnio bardzo zle spie!!! plecy mnie bola okrutnie i nie moge znalezc odpowiedniej pozycji, mimo ze mam rogala. dzis spalam prawie na siedzaco i to dopiero ok 4 znalazlam ta pozycje i usnelam
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, kombinuje na wszelakie sposoby i po wstaniu stoje w dziwnym rozkroku i trzymam się za plecy....to musi wyglądać koszmarnie ![]() Cytat:
|
|
#605 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
A w czym rodziłaś? W sensie jak byłaś ubrana? Miałaś majtki, czy po prostu w koszulce i z gołą pupą? Pytam czysto praktycznie, bo ja nie mam jakichś większych problemów z golizną (ze wstydem). Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też się boję, to chyba normalne, ale widzę, że dziewczyny świetnie sobie poradziły to i nam się uda Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki za cenne uwagi, ja je sobie biorę do serca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Już chyba wiem. Ja mam rogala do spania, a fasolkę (mniejszą) do karmienia. Cytat:
Cytat:
Też zamierzam korzystać z przychodni NFZ, a w szczególniejszych przypadkach mieć lekarza pediatrę prywatnego. Muszę poszukać na Ochocie jakichś dobrych przychodni NFZ. Jak na razie to każda z koleżanek i sąsiadek wskazywała inną, zgodne były tylko w jednym - w razie nagłej gorączki/choroby - wszystkie zgłaszały się do przychodni przy szpitalu na Banacha - tam jest taki dziecięcy ostry dyżur i nie trzeba czekać w kolejce z innymi chorymi dziećmi (jak w tradycyjnej przychodni). |
|||||||||||
|
|
|
#606 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mogę do tego dorzucić pyszny serniczek i kawałek piernika z przepisu lolity (genialny!!) ![]() Uciekam zaraz na wizytę do lekarza, trzymajcie kciukasy!! |
|
|
|
|
#607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle przed wczoraj wybudziłam się w nocy przerażona , że mi wody odeszły ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
aptekawrynku allegro ja 2 razy u nich kupowałam, maja też sklep inter coś tam...dla dzieci wszystko...lepsze ceny niż w geminium maja
|
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
![]()
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() ostatnie zakup zrobione jak zamowienie dojdzie to pakuje torbe
|
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44302144]Uciekam zaraz na wizytę do lekarza, trzymajcie kciukasy!![/QUOTE]
Trzymamy ![]() Dziękuję za życzenia
|
|
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44302144] Uciekam zaraz na wizytę do lekarza, trzymajcie kciukasy!![/QUOTE]
![]() Cytat:
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam...o ludzie ale jestem wyczerpana
Czułam się jakbym tonę niosła oj ja jak sie położę to zanim wstanę muszę zaplanować strategie podniesienia się
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leżąc na boku podkładam sobie rękę żeby się lekko unieś potem powoli przekręcam się do kociego grzbietu a potem wycofuje się do tyłu jak krab i hop na nogi
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#618 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jak jest z waszymi nastrojami?? Ja jakos od kilku dni mam zly humor...Niby nic sie nie dzieje, a mi daleko do poczucia szczescia Dodatkowo wszystko zaczyna mnie przerastac.....Tz robi 1000 planow na przyszlosc, a ja nie potrafie wyobrazic sobie nawet jednego dnia z malym...Dla mnie norma bylo zycie dniem dzisiejszym, czesta zmiana kraju, a teraz jak slysze, ze za pol roku moglibysmy sie przeniesc w kolejne miejsce, to mam ochote zwinac sie w klebek i udac, ze to pytanie nie do mnie.... |
||
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
Mezaga, gratulacje!!!
Ja wieczorami po powrocie do domu ze świątecznych spotkań włączałam tablet sprawdzić tylko pierwszą stronę, czy ktoś nowy dopisany. ![]() A ponieważ nie pojechaliśmy do teściów na święta, oni zaszczycili nas swoimi odwiedzinami dziś z rana i będą do niedzieli. I co usłyszałam: nie jedz piernika, bo nie można czekolady w ciąży. Jak ja ich kocham!!! ![]() A ja znowuż w ogóle się nie spodziewałam dostać tylu prezentów dla brzuszka; I wszystkie książeczki z serii Oczami maluszka I spałam wczoraj pod kocykiem Emilki Miłego dnia Kochane, podziwiam nasze wątkowe Mamusie i nie mogę się doczekać aż do Was dołączę. I udanego weekendu od razu życzę, bo pewnie będę spędzałam cudowne chwile z moimi troskliwymi teściami. Dziś idziemy na obiad do moich rodziców z teściami; będzie zupa grzybowa, ale czadersko, już się nie mogę doczekać widoku teściów jak jem grzyby przeżywają to od jesieni; ba, nawet mój mąż jak był u nich ich odwiedzić z miesiąc/ dwa temu, to dowiedział się od teściowej, że jedzenie grzybów w ciąży powoduje autyzm! ach...
|
|
#620 |
|
Gang Iren
|
Piszecie o prezentach. Ja dostałam dwa sweterki:
http://www.lipsy.co.uk/store/knitwea...is-KN01341_129 http://www.lipsy.co.uk/store/knitwea...is-KN01329_105 kosmetyki: http://www.boots.com/en/Sanctuary-Ba...-Gift_1273148/ książki: http://www.ebay.co.uk/itm/polish-boo...item5d47708af6 http://www.ebay.co.uk/itm/polish-boo...item5d470c88ae
|
#621 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wyspałam się. Od razu umysł jaśniejszy ![]() agoola83 współczuję teściowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mezaga świetny opis, gratuluję! Cytat:
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra laski oto mój brzuch - stan na dzień dzisiejszy
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo więc chyba jesteśmy normalne
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
super wyglądasz
|
|
#625 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tempo tycia jest zastraszające, a mówili że w dziewiątym miesiącu to zwalnia.. To u mnie jest na odwrót. Witam Dziewczynki ![]() Ale mam dziś powera (może to ten przedporodowy?) Druga pralka chodzi, mieszkanie posprzątane, kot wymiziany śpi, aktualnie piorę tapicerkę z wózka i fotelika. Daaaawno tyle nie zrobiłam co dziś. Chciałabym jeszcze popastować podłogi ale tż mi nie pozwala Co do "gównianego tematu" to gdybym rodziła sama to chyba byłoby mi to obojętne czy zdarzy się "wypadek" czy nie. No ale chcę rodzić z małżem i wolałabym mu oszczędzić takiego widoku.. Chociaż i tak każdy powtarza, że nawet nie będę wiedziała co i jak i kiedy Z kolei ostatnio mam taką fazę, że na kibelek chodzę kilka razy dziennie. Nie mam biegunki ale tak ze trzy razy muszę się przejść bo inaczej brzuch zaczyna mnie boleć okropnie i myślę, że rodzę Mój dzieć jakiś taki niemrawy od wczoraj.. Rusza się ale delikatnie i dużo rzadziej niż wcześniej. Może ma po prostu leniwe dni? Nie wiem czy jechać gdzieś na ktg ( a moja poradnia zamknięta do 6 stycznia i musiałabym jechać do szpitala) czy skoro ruchy są to sobie darować
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
W przymierzalni sobie jeszcze zdjęć nie robiłam
![]() Ja mam chyba większy trochę, jak się zmobilizuje to zrobię zdjęcie, bo na razie obżarłam się gołąbków mojej mamy, leżę i obiecuje sobie ze już nic więcej nie zjem
|
#627 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kwitnąco
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wszelki wypadek zadzwoń do gina i już- jak każe jechać na IP to pojedź
|
|
|
#629 |
|
Gang Iren
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż mówi że on to by wolał zrobić kupkę przed całą publicznością na scenie niż dać zrobić sobie lewatywę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

nic sie nie martw, zdążysz założyć jeszcze nie raz, a do piżamki, jeśli spędzanie wieczór we dwoje, to jak najbardziej 

chcialabym jeszcze pomalowac paznokcie u nog, ale nie wiem czy dam rade... 
Jak juz udawało sie go uśpić, to wpadal w ryk po odłożeniu do łóżeczka. Ostatecznie maz wziął go na klatę (dosłownie
Ja nie wiem skąd on ma tyle moczu 

16.06.2012 
a do tego zdaję sobię sprawę że nie mam 20 lat i skóra już nie ta