Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 22:06   #2101
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Właśnie, dopóki pozostaje czekać od usg do usg, żeby wiedzieć, że wszystko jest okej, to choćby nie wiem co, ale po każdej takiej sytuacji kobieta będzie się stresować pozostaje nam cierpliwie czekać na regularne ruchy maluchów, a myślę, że to tuż tuż
Ja czułam właśnie takie łaskotanie od pewnego czasu, ale tylko czasem jak wieczorem leżałam przed telewizorem spokojnie na płasko, bo normalnie przy ruchach lub w ciągu dnia cisza była.
A teraz znów kopie, nie myślałam, że przy drugim dziecku też się tak będę strasznie ekscytować wszystkim
ja jeśli już coś czuję, to też tylko wieczorem i też się ekscytuję wszystkim bo wiem jakie to wspaniałe uczucie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:08   #2102
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Lezakuje w lozku objadam sie czekolada milka z jakimis ciastkami w srodku calkiem dobry slodycz mi sie trafil pod choinka i to nie taka mala
to też cie na słodkie wzięło widze ja placki świąteczne wcinałam, w tym "pysznotke" mój ulubiony...
i godzine temu lody czekoladowe / jakoś nie przepadam za ciemnymi lodami, jak już to waniliowe/ bakaliowe/ ale takie tylko w zamrażalniku byly...
i pod kocykiem w bamboszkach

kaorlak >> GRATULUJE wkroczenia w 6 miesiąc !!!
Seleniti >> super że córcia Cię pokopała!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04040.jpg (115,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04043.jpg (69,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04035.jpg (56,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04037.jpg (103,6 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-12-27 o 22:23
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:16   #2103
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:

Kochana, nie smuć się faktycznie przykra sytuacja, ale... Najważniejsze osoby cieszą się razem z Wami i nie warto przejmować się całą resztą

My już po kolędzie, uff
No tak, najważniejsze niby, ale wiesz smutne to, że naszych bliskich to nie obchodzi.

I jak było na kolędzie? My jutro mamy

Cytat:
Dopiero co parę minut temu w poście się skarżyłam, że nie czuję ciągle kopniaczków, a właśnie się wyprostowałam na krześle i...... poczułam je chce mi się wyć z rozczulenia, taaaaaaaaaaaaaaaaka jestem szczęśliwa!!!!
Wow, zazdroszczę u mnie ciągle nic, już się zaczynam martwić

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Nom, dobrze, że mam termin na początku maja, bo jak u nas któraś zacznie rodzić to pewnie od razu do niej dołączę z wrażenia

Właśnie ja się tego boję

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dobry wieczor

Szkoda, ze juz po swietach, spedzilam je tak milo tymbardziej, ze Mala atakuje mnie juz dosc intesywnie mam wrazenie jakby wszystko mi tam w brzuchu przestawiala, a to czuje jakby sie rozpychala, a za chwile czuje mocnego kopniaka wczoraj wieczorem trwalo to kolo 30 minut, pozniej najadlam sie na noc i znowu tylko tz sfochowany na swoja coreczke, ze on tego nie mogl poczuc, :P a mowilam mu, zeby trzymal reke tam gdzie ja mu polozylam a nie gdzie jemu wygodnie i ze ma sie skupic a on ze dalej nic a nie wiem czego on sie spidziewal skoro nawet ja na dloni czuje to lzej niz w brzuszku, wiec on na taki zaszczyt sobie poczeka, albo sie nauczy w koncu i zrobi sie bardziej wyczulony na jej kopniaczki

Agaaga gratuluje ruchow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cześć Sel mój mąż bardzo późno poczuł kopniaki Hani, bo wcześniej za każdym razem jak przykładał rękę to ona albo zmieniała lokalizację albo przestawała

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

kurczę a ja nadal nie czuję takich wyraźnych ruchów,Iga na dodatek w niedzielę naskoczyła mi na brzuch, nic mnie nie bolało i mam nadzieję że dzidzia nic nie poczuła kurczę w tej drugiej ciąży bardziej się stresuję bo Iga nie rozumie jeszcze że tam jest dzidzia i ma uważać ehh
Cudowne są te nowe słowa, nawet jak czasem to nie przypomina danego słowa, ale my wiemy o co chodzi najlepiej

Kurcze, no Hania też czasami ma takie ruchy albo wbija mi rękę w brzuch no i niestety nie ma jak wytłumaczyć, bo nasze dziewczyny za małe, trzeba podwójnie uważać, niestety wiadomo, że nie zawsze się da..

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
agaga dla ruchliwego bobaska

Ja sobie właśnie uświadomiłam że już styczeń więc trzeba się zacząć powoli rozglądać za rzeczami dla maluszka, łóżeczko, wózek i masę niezbędnych pierdółek... A jakoś nie mam na to na razie ochoty i nie wiem czemu... ?
A ja teraz mam taki moment, że chciałabym już wszystko kupić i mieć to z głowy, potem tylko zabrac się za pranie, układanie, meblowanie itp itd, ale całość chciałabym mieć w domu co jest na razie niemożliwe, bo mój mąż uważa, że to dużo za wcześnie. Szkoda, że on nie rozumie, że musimy jeszcze Hanie przyzwyczaić do tego, żeby spała sama w pokoju, więc to malowanie itp itd trzeba zrobić trochę wcześniej a nie na ostatnią chwolę..

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Justyna też dziś na to wpadłam :p

Nikki no fakt ale znając zapał tż to by go śniegi zaskoczyły gdyby nie dzisiejsza okazja a tak Oliś ma nowe buty do rozchodzenia

Ja tez juz w łóżku bo czuje pobudke o 5

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
A skąd to czarnowidztwo?

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a dlaczego musicie mieć szczebelki dookoła?

No bo u nas łóżeczko stoi prostopadle do naszego łóżka, więc gdyby byla taka płyta to nie można by spojrzeć na dziecko bez wstawania, podać smoczka bez wychodzenia z łóżka albo pogłaskać po główce wystawiając tylko rękę

Idę spać mamusie, film obejrzeliśmy, ale jakoś się nie mogłam skupić, myślę o tych ruchach, ze kurcze chyba już czas, żeby coś poczuć, a tu Antośka na USG się tak ruszała, że się pomierzyć nie dało a ja jej nie czuję

W niedziele idziemy do kina na Hobbita niestety 3D, bo seanse z napisami i nie 3D są o 21, a musimy do kina dojechać jeszcze 40 min, więc nie wiem o której byśmy byli w domu także idziemy na wersję 3D ale na szczęście z napisami a nie dubbingiem

Dobrej nocy
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:19   #2104
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
czy któraś z was, brzuchatki drogie, zapisywała się już do szkoły rodzenia? Jak to wygląda u was? Tak sobie właśnie pomyślałam że nic na ten temat nie wiem?
Tam gdzie chcę iść to można zapisać się od 21 t, i właśnie za tydzień dopiszę się do istniejącej grupy lub poczekam na następną grupę, która zacznie się w połowie stycznia. U nas akurat warunkiem chodzenia jest wybranie położnej z tej placówki. No i 21 tydzień. Chcę iść, bo może akurat czegoś fajnego się dowiem najbardziej liczę na interesujące tematy o porodzie...
Cytat:
Dopiero co parę minut temu w poście się skarżyłam, że nie czuję ciągle kopniaczków, a właśnie się wyprostowałam na krześle i...... poczułam je chce mi się wyć z rozczulenia, taaaaaaaaaaaaaaaaka jestem szczęśliwa!!!!
gratuluję

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
[
Ja sobie właśnie uświadomiłam że już styczeń więc trzeba się zacząć powoli rozglądać za rzeczami dla maluszka, łóżeczko, wózek i masę niezbędnych pierdółek... A jakoś nie mam na to na razie ochoty i nie wiem czemu... ?
:
Ja właśnie dziś pomierzyłam pokój i już wiem jak ustawimy łóżeczko jeszcze tylko muszę pomyśleć nad komodą... A może ochota Cię najdzie jak odpoczniesz po świętach....

My już posprzątane po wizycie gości, teraz odpoczynek a jutro kolejna wizyta u brata., mamy piąty dzień świąt :P a w poniedziałek to chyba nie wstane z łóżka żeby pójść do pracy rozleniwiłam się strasznie
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 22:34   #2105
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No tak, najważniejsze niby, ale wiesz smutne to, że naszych bliskich to nie obchodzi.

I jak było na kolędzie? My jutro mamy

Wow, zazdroszczę u mnie ciągle nic, już się zaczynam martwić

Idę spać mamusie, film obejrzeliśmy, ale jakoś się nie mogłam skupić, myślę o tych ruchach, ze kurcze chyba już czas, żeby coś poczuć, a tu Antośka na USG się tak ruszała, że się pomierzyć nie dało a ja jej nie czuję

W niedziele idziemy do kina na Hobbita niestety 3D, bo seanse z napisami i nie 3D są o 21, a musimy do kina dojechać jeszcze 40 min, więc nie wiem o której byśmy byli w domu także idziemy na wersję 3D ale na szczęście z napisami a nie dubbingiem

Dobrej nocy
A. jasne, że smutne... ale już, już nie myśl o tym! Zobaczysz, że spotkacie się z dużo większym entuzjazmem jak Antosia będzie na świecie, jak tu nie kochać takiej żabki
B. U nas proboszcz jest bardzo "treściwy" wpadł na 3 minuty i wyleciał jak strzała dalej, a ja cały dzień sprzątałam jakby mi miał w kąty zajrzeć Powodzenia jutro, niech poświęcona Hania będzie jeszcze większym aniołkiem
C. bo my baby jesteśmy głupie, że się tak nakręcamy. Wiesz jak ja chwilami świrowałam, że jeszcze nic nie czuję? Ale myślałam, że może jak w pierwszej poczułam późno to teraz też pewnie się naczekam i tak to przetrzymałam na takich myślach. A dziś mnie wzięło totalnie z zaskoczenia, do tej pory mam szoking Mamy praktycznie ten sam tp, więc wiesz... nie znasz dnia ani godziny, tylko czekać jak Ci Tośka nakopie
D. musisz po seansie opowiedzieć jak druga część, ja pewnie dopiero w styczniu się wybiorę. Też wolę napisy i 2D

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 23:23   #2106
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

jeju już ta godzina, masakra ile czasu zajmuje nadrobienie kilku stron

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Martusia co do Sylwestra to my idziemy do sąsiadów całą Naszą „czwóreczką” A Wy?
my robimy posiadówkę u nas, będą znajomi w ciąży i znajomi z 4 letnią córcią więc będzie gwarno i wesoło, zwłaszcza że Bartek+Gabrysia=mieszanka wybuchowa i pomyslowa
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Witam jeszcze z łóżeczka po świątecznie
Widzę, że u każdej z Was święta minęły dobrze-bardzo się cieszę
U Nas też wszystko ok, a po tej kłótni to jeszcze lepiej <3

Zamyślona cieszę się że się odezwałaś super że synek robi postępy i że u Was wszystko dobrze

Uciekam robić jajecznice tż obiecaną :-*

super, że z Tż wszystko wyjaśnione
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to jestem dumna z mojej Córci. Dostała taką tablicę z literkami na magnesach do przyklejania w różnych kolorach. Przed chwilą posegregowała wszystkie literki wg kolorów. Moja mądra dziewczynka
mądra dziewczynka
Cytat:
Cześć dziewczyny

Dzisiaj Hania normalnie zasnęła, więc chyba jednak te problemu kilkudniowe były związane z tym co się działo a nie z kryzysem jakimś

Martusia, tak jak napisałaś to pewnie od nadmiaru wrażeń tylko jak mam sobie tłumaczyć to poranne wstawanie o 5? u nas pewnie takie same plany jak u Zamyślonej chociaż pewnie pójdziemy spać przed 24, tak jak w zeszłym roku. Chyba, że znajomi do nas przyjadą, jeszcze nie gadaliśmy w sumie

Pojechałabym sobie gdzieś z domu chociaż na parę dni.. może któraś z Was przyjmie ciężarną z 15 miesięcznym dzieckiem?
Kasiu to napewno było z nadmiaru wrażeń. Teraz już będzie normalnie w swoim rytmie a z wczesnymi pobudkami to nie mam pojęcia niestety,

zapraszam do mnie jestem w domu, Bartek na pewno by się ucieszył z nowej koleżanki, daleko nie mamy do siebie, a my byśmy sobie pogadały

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Hej. Witam poświątecznie noemialam czasu nawet wejść na wizaż i Wam złożyć życzeniaahh święta, święta i po świętach U nas minelo w miarę fajnie wszystko, jedynie troszkę nerwów w Wigilie bylo ale dalo się przezyc.
Maly dostał bardzo fajne prezenty.

siedzimy właśnie w poczekalni, mam stresa jak nie wiem...
i jak po wizycie??
a Ty z synkiem juz zostajesz w Polsce tak?? dobrze pamiętam??
Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
czy któraś z was, brzuchatki drogie, zapisywała się już do szkoły rodzenia? Jak to wygląda u was? Tak sobie właśnie pomyślałam że nic na ten temat nie wiem?
ja chodziłam w pierwszej ciazy, u nas zapisy od 28 tygodnia były. Teraz już nie będziemy chodzić
Cytat:

Dobrej nocy
Kasiu a który Ty jesteś tydzień?? ja poczułam dopiero w 18 tygodniu.
na pewno w swoim czasie się dzidziuś odezwie

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 00:22   #2107
Seksta
Rozeznanie

martuszka0 idziesz do szkoly Mama Gaja? Pytam bo wiem ze jest w Poznaniu i Wroclawiu, my idziemy weekendowo 11-12 stycznia i warunkiem byl wlasnie wybor poloznej
Bobo podskakuje jak ryba, odbija sie od scian, smieszne uczucie hi hi.

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 00:57   #2108
Seleniti
Zadomowienie

Kasian wlasnie Mala kopala kiedy tz mial przylozona dlon i to kilka razy dosc mocno a ze on ma takie gruboskorne lapki i twierdzi, ze nie poczul to juz nie moja wina, obie mialysmy dobre checi ale pewnie to tez za wczesnie, zeby ktos juz mogl czuc te kopniaczki na dloni, pewnie jeszcze z tydzien, dwa trzeba bedzie poczekac hihi
Mysle, ze u Ciebie poczuc Antosie to juz tylko kwestia kilku dni wiec apeluje do Twojego brzuszka, zeby Twoja coreczka predziudko dala o sobie znac a moze tak jak czekala z ujawnieniem sie do swiat, tak moze popuka w Sylwestra i w ten sposob zrobi Ci taki prezent noworoczny

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 07:18   #2109
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Witam sie sobotnio musiałam sprawdzic co to za dzień :p dziś 23 tc równo

Młody spał 12h do 6.30 na szczęście

Co do ruchów to wcale te wyrazne nie są tak wcześnie w drugiej ciąży a na tych delikatnych ciężko sie skupic przy dziecku

Olaf na mnie na szczescie nie skacze ma od tego tate

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 08:10   #2110
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie!

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
to też cie na słodkie wzięło widze ja placki świąteczne wcinałam, w tym "pysznotke" mój ulubiony...
i godzine temu lody czekoladowe / jakoś nie przepadam za ciemnymi lodami, jak już to waniliowe/ bakaliowe/ ale takie tylko w zamrażalniku byly...
i pod kocykiem w bamboszkach
Jak słodko

Cytat:
Też się wybieram, ale chyba po Nowym Roku, bo teraz to chyba straszne tłumy chodzą

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

ja chodziłam w pierwszej ciazy, u nas zapisy od 28 tygodnia były. Teraz już nie będziemy chodzić
My też teraz się nie wybieramy

Miłego dnia
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 08:19   #2111
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

witam się , wczoraj miałam okropny dzień.... chyba mnie dopadła grypa żołądkowa, co zjadłam to spowrotem ;( okropnie po prostu tylko na wodzie od wczoraj... dziś jeszcze nic nie jadłam bo się boję ale trzeba spróbować... ehhh masakra...

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 08:21   #2112
lolitka888
Rozeznanie

Agaaga za kopniaczki
Kaorlak a Tobie za rozpoczęcie 6 msc!

Witam
Tak pobieżnie Was nadrobiłam,także wybaczcie
Święta,Święta i po Świętach
Wczoraj pojechaliśmy z Rodzicami do sklepu pooglądać wózki i Rodzice kupili dla Wnuka wózek(gondolka,spacerówka i fotelik do auta montowany równiez na wózku) Mutsy Evo 2013 Z tego co czytałam na necie to ludzie narzekają,że mała gondolka i płytki spacerniak,ale i tak nam się najbardziej podobał w porównaniu do innych,a wózków w sklepie było chyba z 300! Normalnie jak w salonie z rowerami;p
Ten przede wszystkim zajmuje po złożeniu mało miejsca i szybciutko się go składa..a prowadzi się go jak masełko,także te rzeczy mnie najbardziej przekonały. Także temat wózka ogarnięty

Dzisiaj pojedziemy połazić po wyprzedażach i spotkać się z Ciotką R,także dzień zaplanowany

aaaa i odebralam wczoraj wyniki i Hemoglobina 11,5 i Hematokryt 32 wiec znowu oba spadły,ALE poziom żelaza mam 166 na max 195 wiec mam dobry a ferrytyna(ile jest zapasu żelaza w wątrobie) mam 32 a norma od (13-150),więc wydaje mi się,że nie mam wcale anemii.
Reszta spoko,tylko limfocyty poniżej normy i z erytrocytami się zbliżam do dolnej granicy.

P.S. Co do ruchów to jako "najstarsza",ale z 1 ciążą powiem Wam,że jestem 25 tyg i Mały tak szaleje,że normalnie nie musze się skupiać nad tym! Jego kopniaki są tak intensywne i ruchy,że w szoku jestem,że to się aż tak czuje.Codziennie widze jak pod skóra mi z jednej str na drugą przemyka taka fala(pewnie nózka).Czuje się obkopana ze wszystkich stron hhih,także Mamuski jeszcze troszke i same zobaczycie

P.S.1 Wie ktoś jak dodać filmik na forum?

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-12-28 o 08:33
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 08:25   #2113
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian a na której ścianie masz łożysko?? Ja też nie czułam ruchów Oskara zbytnio nawet w 36tc pojechałam do szpitala i tam na USG wyszło że on się rusza jak szalony i że to nawet mocne kopniaki a ja nic nie czułam i lekarze się dziwili.

Martusia skądś to znam u Nas jak Oskar spotka się z córką sąsiadów (jest 4m młodsza od niego) to jest taki hałas że szok. Ostatnio u Nas robili sobie konkurs kto najgłośniej piszczy

Madziula gratuluję 23tc

Dzień dobry
U Nas pobudka 7.30 chociaż młody chciał wstać już o 5 i czytać książeczkę o pieskach , ale udało mi się mu przemówić że trzeba jeszcze iść spać , bo pieski też jeszcze śpią

U mnie na szczęście Oskar też na mnie nie skacze, tata jest od tego. Na moim brzuchu bawi się tylko autkami, piszczy do niego, nasłuchuje i całuje

Co do ruchów to ja od 2tyg czuję takie delikatne , ale tylko i wyłącznie nisko.

Zaraz przygotuję już coś na obiad i pójdziemy potem na mały spacer
Stary 2013-12-28, 08:34   #2114
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
witam się , wczoraj miałam okropny dzień.... chyba mnie dopadła grypa żołądkowa, co zjadłam to spowrotem ;( okropnie po prostu tylko na wodzie od wczoraj... dziś jeszcze nic nie jadłam bo się boję ale trzeba spróbować... ehhh masakra...
Ojej, współczuję, sama miałam niedawno. Pij dużo!

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Agaaga za kopniaczki

Witam
Wczoraj pojechaliśmy z Rodzicami do sklepu pooglądać wózki i Rodzice kupili dla Wnuka wózek(gondolka,spacerówka i fotelik do auta montowany równiez na wózku) Mutsy Evo 2013 Z tego co czytałam na necie to ludzie narzekają,że mała gondolka i płytki spacerniak,ale i tak nam się najbardziej podobał w porównaniu do innych,a wózków w sklepie było chyba z 300! Normalnie jak w salonie z rowerami;p
Ten przede wszystkim zajmuje po złożeniu mało miejsca i szybciutko się go składa..a prowadzi się go jak masełko,także te rzeczy mnie najbardziej przekonały. Także temat wózka ogarnięty

Dzisiaj pojedziemy połazić po wyprzedażach i spotkać się z Ciotką R,także dzień zaplanowany

aaaa i odebralam wczoraj wyniki i Hemoglobina 11,5 i Hematokryt 32 wiec znowu oba spadły,ALE poziom żelaza mam 166 na max 195 wiec mam dobry a ferrytyna(ile jest zapasu żelaza w wątrobie) mam 32 a norma od (13-150),więc wydaje mi się,że nie mam wcale anemii.
Reszta spoko,tylko limfocyty poniżej normy i z erytrocytami się zbliżam do dolnej granicy.
Super, że temat wózka masz już z głowy Jaki kolor?
Hemoglobinę masz niezłą, ja mam teraz podobną i gin mówi że na ten tydzień to jest w porządku
Stary 2013-12-28, 08:42   #2115
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Ojej, współczuję, sama miałam niedawno. Pij dużo!

Długo Cię trzymało ? Ja zjadłam jedną kanapkę zobaczymy czy coś się będzie działo... tabletki na razie nie biorę... poczekam co się stanie.
I samo Ci przeszło ??

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-12-28, 08:46   #2116
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Długo Cię trzymało ? Ja zjadłam jedną kanapkę zobaczymy czy coś się będzie działo... tabletki na razie nie biorę... poczekam co się stanie.
I samo Ci przeszło ??
Jeden dzień wymiotowałam, a potem jeszcze przez 2 dni miałam biegunkę. Przy tej drugiej to brałam węgiel (mama położna powiedziała że mogę). No i jakoś przeszło. Najważniejsze, żeby się nie odwodnić, ja cały czas miałam butelkę wody przy sobie i popijałam.
Stary 2013-12-28, 08:49   #2117
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Jeden dzień wymiotowałam, a potem jeszcze przez 2 dni miałam biegunkę. Przy tej drugiej to brałam węgiel (mama położna powiedziała że mogę). No i jakoś przeszło. Najważniejsze, żeby się nie odwodnić, ja cały czas miałam butelkę wody przy sobie i popijałam.

Oj to mam nadzieję że już mi mija..... wodę też mam cały czas także pijemy.. ale wczoraj to był fatalny dzień. A myślisz że mogę sobie wziąć witaminy i magnez na taki żołądek nie pełny ?

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-12-28, 08:53   #2118
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Oj to mam nadzieję że już mi mija..... wodę też mam cały czas także pijemy.. ale wczoraj to był fatalny dzień. A myślisz że mogę sobie wziąć witaminy i magnez na taki żołądek nie pełny ?
Jak zjadłaś kanapkę to myślę że tak
Stary 2013-12-28, 08:55   #2119
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Jak zjadłaś kanapkę to myślę że tak
ok dziękuje

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-12-28, 08:55   #2120
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

No bo u nas łóżeczko stoi prostopadle do naszego łóżka, więc gdyby byla taka płyta to nie można by spojrzeć na dziecko bez wstawania, podać smoczka bez wychodzenia z łóżka albo pogłaskać po główce wystawiając tylko rękę
no to teraz rozumiem, myślałam, że cos nie tak w konstrukcji tych łóżek

my będziemy mieć w sypialni osobny kąt na łóżeczko, także może stać i frontem i bokiem, nie będzie stało tuż przy wersalce, zrobimy przejście na jakieś pół metra, może więcej jeszcze kombinuję z ustawieniem, bo wczesniej na tej ścianie nie chciałam, by stało, bo tam był ten grzyb, ale teraz jest usunięty, a ściany ocieplane, więc chyba nic się nie stanie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 09:03   #2121
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam się sobotnio

Cytat:
A. jasne, że smutne... ale już, już nie myśl o tym! Zobaczysz, że spotkacie się z dużo większym entuzjazmem jak Antosia będzie na świecie, jak tu nie kochać takiej żabki
B. U nas proboszcz jest bardzo "treściwy" wpadł na 3 minuty i wyleciał jak strzała dalej, a ja cały dzień sprzątałam jakby mi miał w kąty zajrzeć Powodzenia jutro, niech poświęcona Hania będzie jeszcze większym aniołkiem
C. bo my baby jesteśmy głupie, że się tak nakręcamy. Wiesz jak ja chwilami świrowałam, że jeszcze nic nie czuję? Ale myślałam, że może jak w pierwszej poczułam późno to teraz też pewnie się naczekam i tak to przetrzymałam na takich myślach. A dziś mnie wzięło totalnie z zaskoczenia, do tej pory mam szoking Mamy praktycznie ten sam tp, więc wiesz... nie znasz dnia ani godziny, tylko czekać jak Ci Tośka nakopie
D. musisz po seansie opowiedzieć jak druga część, ja pewnie dopiero w styczniu się wybiorę. Też wolę napisy i 2D
A no widzę po Hani, że jednak się da nie kochać pomimo tego, że ona jest taka cudowna do ludzi.. są ważniejsze rzeczy na głowie widocznie.
B no bo to się zawsze tak sprząta, on sobie robi notatki, więc nie wiesz co Ci tam wpisał pomimo tego, że treściwy
C no właśnie dokładnie, my się tak nakręcamy, ale wiesz mój gin na wizycie 23.12 mówi, że teraz mam się skoncentrować, bo już muszę poczuć ruchy w najbliższym czasie i mi w karcie ciąży wpisał wielkie R! no to się nakręciłam
D no 2D, a ja sobie nie mogłam przypomnieć jaki to jest jak nie 3 D spoko, już zdam Wam relację

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Kasiu to napewno było z nadmiaru wrażeń. Teraz już będzie normalnie w swoim rytmie a z wczesnymi pobudkami to nie mam pojęcia niestety,

zapraszam do mnie jestem w domu, Bartek na pewno by się ucieszył z nowej koleżanki, daleko nie mamy do siebie, a my byśmy sobie pogadały

Kasiu a który Ty jesteś tydzień?? ja poczułam dopiero w 18 tygodniu.
na pewno w swoim czasie się dzidziuś odezwie
No wczoraj rano zasnęła normalnie już, ale wieczorem znowu godzinę to trwało, z tym,że obyło się bez płaczu i wołania mamy, więc mam nadzieję, że wszystko wraca do normy

Dziękuję za zaproszenie, na pewno kiedyś skorzystam może w lutym do szklarskiej będziemy jechać na weekend to wpadniemy po drodze

Ja teraz jestem w 18 tygodniu
Stary 2013-12-28, 09:04   #2122
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Kasian wlasnie Mala kopala kiedy tz mial przylozona dlon i to kilka razy dosc mocno a ze on ma takie gruboskorne lapki i twierdzi, ze nie poczul to juz nie moja wina, obie mialysmy dobre checi ale pewnie to tez za wczesnie, zeby ktos juz mogl czuc te kopniaczki na dloni, pewnie jeszcze z tydzien, dwa trzeba bedzie poczekac hihi
Mysle, ze u Ciebie poczuc Antosie to juz tylko kwestia kilku dni wiec apeluje do Twojego brzuszka, zeby Twoja coreczka predziudko dala o sobie znac a moze tak jak czekala z ujawnieniem sie do swiat, tak moze popuka w Sylwestra i w ten sposob zrobi Ci taki prezent noworoczny
No pewnie tak, masz rację, że za wcześnie żeby czuć ruchy pod ręką, te nasze dzidzie jeszcze takie malutkie są, ale jak nabiorą ciałka to nawet gruboskórny TŻ poczuje

Co do Tosieńki to dziękuję za wsparcie, no na pewno ją poczuję w swoim czasie

Cytat:
Oj to niedobrze, pij dużo

Cytat:
Witam

Wow Lolitko, to juz sprawa wózka załatwiona i to jaki fajny wybraliście super!

No i brawa za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Kasian a na której ścianie masz łożysko?? Ja też nie czułam ruchów Oskara zbytnio nawet w 36tc pojechałam do szpitala i tam na USG wyszło że on się rusza jak szalony i że to nawet mocne kopniaki a ja nic nie czułam i lekarze się dziwili.
Wiesz co ja nawet nie wiem zapomniałam zapytać ale jak mi gin wpisał w kartę wielkie R! i zwrócił uwagę, ze w ciągu dwóch tygodni powinnam już na pewno coś czuć to chyba wszystko jest tak, że faktycznie powinnam.

U nas dzisiaj pobudka o 5.30 chyba bijemy wszystkich na głowę w tej kwestii
Stary 2013-12-28, 09:05   #2123
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj biedna, oby szybko Ci przeszło :-*

Dzień dobry w ostatnią sobotę w tym roku
Ostatnio jakoś mniej czuję moje dzidziusie ale to pewnie dlatego że się przekręciły i chcą zrobić mamie na złość :p

Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 09:07   #2124
agaaga89
Zakorzenienie

Dzień Dobry Mamusie

Cytat:
Agaaga za kopniaczki

Witam

P.S. Co do ruchów to jako "najstarsza",ale z 1 ciążą powiem Wam,że jestem 25 tyg i Mały tak szaleje,że normalnie nie musze się skupiać nad tym! Jego kopniaki są tak intensywne i ruchy,że w szoku jestem,że to się aż tak czuje.Codziennie widze jak pod skóra mi z jednej str na drugą przemyka taka fala(pewnie nózka).Czuje się obkopana ze wszystkich stron hhih,także Mamuski jeszcze troszke i same zobaczycie

Gratuluję zakupu wózka, to jedną z najważniejszych rzeczy macie z głowy! Nie ma co się sugerować bardzo opiniami innych, jednym odpowiada, innym nie - mam nadzieję, że Tobie pod każdym kątem użytkowania będzie służył
Wyniki wyglądają elegancko, jeżeli wszystko mieści się w normie to chyba dobrze i nie ma się co obawiać anemii Kolejny stres z głowy
Co do ruchów, to w pierwszej poczułam późno, ale za to jak zaczął skakać to też na całego Także jeszcze parę tygodni cierpliwości i wszystkie maluchy będą szalały w brzuchach

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 09:14   #2125
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Lolitka, gratuluję wózka

No i widzę, że kolejne mamy dopada choróbsko... zdrówka życzę

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 09:40   #2126
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję.
Spróbuj jeść po trochu. Może jakieś sucharki lub chleb.
Najważniejsze są jednak płyny.
No i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witam sie sobotnio musiałam sprawdzic co to za dzień :p dziś 23 tc równo

Młody spał 12h do 6.30 na szczęście

Co do ruchów to wcale te wyrazne nie są tak wcześnie w drugiej ciąży a na tych delikatnych ciężko sie skupic przy dziecku

Olaf na mnie na szczescie nie skacze ma od tego tate

O to już chyba 6 miesiąc jeszcze około 4.

Ciekawe która pierwsza zacznie rodzić
Czytałam, że podczytywałyście opisy porodów. Gratuluję odwagi. Ja się chyba na to nie zdobędę nie potrafię sobie siebie wyobrazić rodzącą. Ze mnie taka panikara, że tam wszystko rozniosę i jeszcze zawału dostanę

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

menia trzymam kciuki za wizytę, bo zaglądłam, że dziś wizytujesz

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

lolitka może wrzuć filmik na yt jako prywatny, a nam podaj link do nigo
Stary 2013-12-28, 09:42   #2127
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję zakupu wózka, to jedną z najważniejszych rzeczy macie z głowy! Nie ma co się sugerować bardzo opiniami innych, jednym odpowiada, innym nie - mam nadzieję, że Tobie pod każdym kątem użytkowania będzie służył
dokładnie
co inna mama, to inna opinia
każdy musi patrzeć pod siebie
super Lolitka, że bryka dla malucha załatwiona, to zakup masz juz z głowy mnie z grubszych został materacyk, w sumie nie wiem, na ile przed kupić, boję się, że jak kupię za wcześnie, to z tej folii mi zapleśnieje czy coś, a tak na sklepie to będą mieli z nowej dostawy później

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-12-28 o 09:45
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 09:46   #2128
agus7ia
Raczkowanie

Witam w sobotni juz poranek. Rany jak ten czas szybko leci. Dopiero byl poniedzialek, czekalo sie na swieta, a dzis juz prawie koniec tygodnia.

Lucynka szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja dzisiaj koncze 19 t i kopniaki fasolki czuje juz od jakiegos tygodnia. Niektore to nawet maz czuje pod reka i jakos specjalnie nie trzeba na nie polowac bo calkiem sporo tego dostaje. Az boje sie pomyslec co bedzie pozniej jak te kopniaki beda bardziej bolesne.

Wlasnie spalaszowalam na sniadanie ryz na mleku z jablkiem i cynamonem. Jakie to bylo pyszne
Stary 2013-12-28, 09:49   #2129
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
A jeszcze myslałam o czyms takim do łóżeczka, a by dokupić:
http://allegro.pl/plozy-bieguny-do-l...751907548.html

jak myślicie, sprawdza się to czy szkoda kasy?
za 19,90 to chyba nie az taka wielka kasa, ja chyba się skuszę bo moarzy mi się kołyska a już mam zwykłe łóżeczko
co do bujania, to faktycznie jak sie przyzwyczai dziecko to troszkę jest sie w ciemnej d...e ale podejrzewam, ze u nas i tak bedzie z zasypianiem cyrk przy dwójce dzieci wiec jakis sposób znależć trzeba

Cytat:
gratulacje

u nas drugi dzien pobudka ok 9 jestem wyspana i pełna sił

Edytowane przez anulka3999
Czas edycji: 2013-12-28 o 09:53
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 09:52   #2130
agus7ia
Raczkowanie

Kasian to chyba nie jest tak, ze powinnas czuc. Przeciez kazdy organizm jest inny. Kazda z nas ma inna budowe, a dzieci tez sa rozne. Moze wlasnie trafil Ci sie taki spokojny egzemplarz, ktory sobie smacznie caly czas spi i nie w glowie jej fikanie koziolkow. Podobno zawsze jest tak, ze jedno dziecko jest rozrabiaka, a drugie ostoja spokoju

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości