Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 13:57   #871
kukurydzianaa
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Perfuzjo, a próbowaliście moczyć małego jak na tych popularnych filmach w necie? Mi się marzy dojść do wprawy przy takim uspokajaczu...

O w ten sposób: http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ
Stary 2013-12-28, 14:00   #872
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

A to moj Alek:
Śliczny!

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dopóki nie odpadnie trzeba tak kąpać żeby go nie zamoczyć....chyba

Ja normalnie moczyłam i nic nie robiłam z kikutem. Odpadł już po 5 dniach u Eryka i wszystko było OK.
Stary 2013-12-28, 14:12   #873
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Shiloh a jak długie spacerki sobie robicie? U nas na razie tylko werandowanie, bo nie mam sily, żeby zejść po schodach jeszcze (4 pietro) wiec mam nadzieje, ze do przyszłego weekendu już mi się poprawi i będę mogla zawdziać moje 10cm. szpile i się wynurzyć z domu
My chodzimy tak na godzinke jak narazie na spacerek. Ale stopniowo będziemy zwiększać dawkę

Cytat:
Ale Wam zazdroszcze ja jeszcze musze poczekac
pewnie Emil spi teraz jak zabity

A to moj Alek:
Cudowny chłopczyk
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:22   #874
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zjadłam kawałek piernika i wypiłam cappuccino
Mąż miał mieć wolne aż do 2 stycznia i tak ma wolne że musiał dziś wyjechać, wróci w nocy pewnie
Właśnie ciekawe co u Lidki??????
Stary 2013-12-28, 14:38   #875
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:

A to moj Alek:
Jaki aniołeczek

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
I chyba jeszcze ja
Lekarz przesunal mi termin cc na 2 stycznia
No to się nam przyszły tydzień pracowity szykuje

I po prasowaniu. A teraz jakoś mnie spanie wzięło
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:46   #876
lidkaa82
Zadomowienie

Jestem jestem dziewczyny, nawet czytam na bierząco
Co do samopoczucia to słabiutko, w zasadzie zaciskam nogi do 2014 i liczę że się uda, ale młodego czuje tak nisko i tak wierzga że tylko czekam aż przebije pęcherz, ja zaleje się wodami i będę pędzić na porodówke.
W ogóle dziś zastanawialiśmy się z mężem nad zmianą imienia i nie wiem czy nasz Antoś nie zostanie Szymonem lub Jasiem. Co myslicie??

Czytałam o waszych dylematach kupowych. Przy Alku nie miałam lewatywy i teraz też nie planuję. Sama sobie nie zrobie a tak jak stwierdził mąż któres z was (nie pamiętam której tradycyjnie) wole jak coś się przy porodzie przytrafi jak ani tego nie poczuje ani nie zauważe niz jak mi ma pielegniarka na pełnej świadomosci robić lewatywe

Wczoraj wieczorem znów złapał mnie silny ból spojenia, ten z serii kiedy nie mogę ruszyć nawet palcem i wyje z bólu. Trwał jakieś 15 minut. To jakaś masakra jest. Ciekawe czy pogłębiło sie rozwarcie przez to. No kurde jeszcze 3 dni tylko
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:48   #877
ejani
Zadomowienie

Hej, witam się nareszcie i ja... U mnie robota wre- wykorzystujemy grudniowe słońce i chłopaki robią podjazd (jeden maluje) a ja o nich dbam

Amberella, współczuję straty, zwierzaki to coś więcej niż przyjaciele...

Pawmaj, czekam na wieści, co tam u Ciebie się dzieje

Wszystkim cierpiącym współczuję i niestety nadal łączę się w bólu

Le la, zdjęcie obejrzę potem, ale już Ci zazdroszczę (i Perfuzji spacerów)

A teraz wracam do garów (dziś znów pizza- dla 4 facetów i 3 kobiet, czyli spooora porcja
Stary 2013-12-28, 14:48   #878
guapissima
Raczkowanie

Gosia, ja Ci bardzo wspolczuje, bo ja rano wstalam z placzem. W nocy obudzily mnie bole jak na miesiaczke, do tego moj kregoslup nie daje rady, a ja nie mam do tego wszystkiego 2 dzieci i moge umierac caly dzien....

Le La, Maly jest cudny!!!!

Ja wlasnie tez sie zastanawialam co z Lidka, dawno sie nie odzywala....

Wiecie co, ja nienawidze na nic czekac, a te 40 tyg to zdecydowanie zbyt dlugo!!!!
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:51   #879
gosia261282
Gang Iren

Lidka ja też czuję Małego nisko bardzo,ale nie wiem czy tym się sugerować,bo z Erykiem też tak było,a przenosiłam go.
Imię to rzecz gustu,mi się Szymon (Szymek) podoba.
Stary 2013-12-28, 14:56   #880
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
pytanko z serii pewnie głupich -- co się robi z tym kikutem po urodzeniu dziecka ?? bo wszyscy mówią że powinien być suchy a jak ma być suchy np. w wanience ??
my kapiemy Alka codziennie, ale staramy sie nie moczyc, a jak sie zamoczy to osuszam wacikiem, potem Octenisept , czyszcz, potem jeszcze raz octenisept i juz nie wycieram i tyle. Tak mowily mi polozne w szpitalu i ciotka meza-pediatra

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Tzn octeniseptem czyszcze codziennie, nawet pare razy
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:56   #881
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Lidka ja też czuję Małego nisko bardzo,ale nie wiem czy tym się sugerować,bo z Erykiem też tak było,a przenosiłam go.
Imię to rzecz gustu,mi się Szymon (Szymek) podoba.
No ale do tego szyjka skróciła sie do 1,5 cm a rozwarcie na 2 cm. Takiego rozwarcia to ja z Alkiem na porodówce nie miałam bo mi sie zatrzymało na 1,5 cm i nie chciało drgnąć. W ogóle jestem w szoku że malutki jest taki aktywny, w nocy śpi ale w dzień tak szaleje że aż tchu czasem brakuje.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 14:58   #882
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Moczysz normalnie. Nam kazali pielęgnować na sucho - tzn. raz dziennie zbierać wydzieline i tylko jesli pojawi sie zaczerwienienie to psikac octaniseptem.
A kąpiemy raz na 3 dni, bo Emil tego nie cierpi
mi mowiliz Natanielem ze nie wolno kikuta moczyc- w srodku moze byc mokry i dluzej bedzie odpadał. Nie moczyłam w ogole i po 6 dniach juz go nie było

Le La boski

Ja juz mam sie OK biegunka przeszła-dzis spalam 1 raz jak zabita. Dzis ta paczka od taty Natana ma wreszcie dojsc...

Mysle,ze kazda ma juz dosc kłucia, bolu pachwin,kregosłupa,boli jak na @ i innych objawow ale kochana jak dalismy rade tyle -damy rade ta koncowke( jak to pisała mi _Shiloh_) ..jeszcze zatesknimy za brzuszkami i spokojem
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:01   #883
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
W ogóle dziś zastanawialiśmy się z mężem nad zmianą imienia i nie wiem czy nasz Antoś nie zostanie Szymonem lub Jasiem. Co myslicie??
Szymon ładnie
Antoś w sumie też, ale to jest teraz tak popularne imię, że większość chłopców z tego i wcześniejszego rocznika to Antosie, Jaśki i Kacperki.

Tak mi się przypomniało - kiedyś siostra męża wyrzucała rodzicom, że nazwali ją Anna: "To imię jest tak pospolite, że już bardziej być nie może. Krzykniesz na ulicy Anka i 5 dziewczyn się obejrzy..."
Stary 2013-12-28, 15:05   #884
Roane
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Chyba zaczynam przyzwyczajać się do wstawania w nocy i spacerów do toalety. Wydaje mi się że conajmniej ze 3 razy wstawałam żeby się napić i wysikać (wiem, takie trochę sprzeczne, ale co poradzić jak chce mi się pić non stop) a mimo to wstałam wyspana jak młody bóg

maruda80 trzymam kciuki, żeby Krzyś dostał jak najłagodniejszą diagnozę!

agoola83 ja Cię podziwiam za tę siłę do zajmowania się babcią!

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Tak patrzę, że w najbliższym tygodniu szykuje nam się terminowo 5 porodów :

Sheperdess: Justyna 31l,TP- 1.01.14 Adaś
marieee: Maria 24l, TP- 1.01.14 Zuzanna
Cicici: Patrycja,TP- 02.01.14
Olcia_1983: Ola 30l, TP- 2.01.14 Zuzanna
pilotka86: 27l, TP- 03.01.14 dziewczynka

Będzie ciekawie

Potem wszystkie ruszą z kopyta pokolei
Szykuje się tydzień pełen emocji

Cytat:
Emil tez tak ma. Etap Smerfa Marudy - działa tylko lezenie przy piersi i pozwalanie na jedzenie kiedy tylko chce, choćby pare lykow.
Chyba po prostu dzieci tak maja
Mój TŻ też tak mówi, że dzieć czasem musi se pomarudkać, żeby nie było za dobrze rodzicom na świecie
Stary 2013-12-28, 15:08   #885
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Fakt pogoda piękna,do tego stopnia że pszczoły wyszły z uli...

LIDKA zaciskaj ile wlezie.
Ja chciałam Jasia ale tz nie chciał się zgodzić.

LADY Aga ja tam nie wiem jak z tym pępkiem,bo dziewczyny były bez kikutów... I będę radzić się Was. Natchnelas mnie,bo mąż mi gada o innych imionach. Natan
Stary 2013-12-28, 15:20   #886
lejdi_aga13
Rozeznanie

bella7 My jak dawalismy imię Nataniel to mało popularne-wrecz dziwiono sie jak mozna tak dziecko nazwac. Szczegolnie babka z mojego pokoju ,ktora miała Bartusia. Tydzien pozniej w gazecie były zdjecia nowo narodzonych dzieci z mojego miasta i z jej Bartusia zrobił sie Natan(iel). Mnie sie strasznie Nataniel (Natan) i Nadia (dla dziewczynki)podobało Teraz chciałam Nadie ale moj sie uparł na Julię i juz została Julia Teraz juz imie Natanka to nikt sie nie dziwi a wrecz ciagle słysze pochwały
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:20   #887
Inw
Raczkowanie

Kurde, ludzie to jednak świnie są. Właśnie się dowiedziałam że baba która mieszka obok naszego remontowanego lokum złożyła na nas skargę do administracji. Za wystawienie na czas remontu szafy na korytarz. Uwaga: do części nieprzechodniej, takiego zakończenia korytarza za naszym mieszkaniem już tylko. Estetka taka jej mać. A w oczy zawsze uśmieszek i "jasne, jasne, oczywiście że będziecie robić remont jak macie się wprowadzić". Od dozorczyni mąż się dowiedział że pewnie będziemy mieć jakieś nieprzyjemności.
Cholera, nie uznaję rozwiązań siłowych, ale po prostu mam ochotę pojechać tam i nie patrząc na wiek baby ani na swój brzuch obić pysk raszpli
Żeby nie było, szafa waży tyle że 4 facetów ledwo ją wytaszczyło i naprawdę nie nadaje się do przenoszenia z miejsca na miejsce po remontowanym mieszkaniu, nawet jakby olać stan w jakim by skończyła po remoncie w takim wypadku
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:21   #888
gosia261282
Gang Iren

Eryczek jako artysta-malarz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (85,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (62,0 KB, 48 załadowań)
Stary 2013-12-28, 15:21   #889
senira666
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedzi bo jakoś ta sprawa z kikutkiem nie daje mi spokoju ... ciężko mi sobie wyobrazić jak go utrzymać w czystości i suchości i najlepiej nie ruszać skoro jest "przykryty" ubrankami.
Stary 2013-12-28, 15:21   #890
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...)
W Warszawie pogoda w Wigilię była ładna, w pierwszy dzień Świąt świeciło słoneczko i było chyba z + 8 stopni. Jak dla mnie to bardzo ładna pogoda o tej porze roku
(...)
A ja słyszłam od znajomych z PL, że jest buro, zimno, plucha, i im buty przemokły
Za to u mnie właśnie świeci słonko, ogród mam zasypany liśćmi, i jakieś 6 stopni na plusie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
(...)
Dopiero jak Jadzia będzie ważyć ponad 2 kg.
Mnie dopadl chyba kryzys. Wkurza mnie to, że nie mogę dostać Jadzi nawet na chwilke. Ciągle mówią, że jest ok, że tylko ją docieplają w tym inkubatorze ale żebym ją choć chwilke miała przy sobie to nie.
Spać nie mogę i tak leżę i rozmyślam. Do tego sama ledwo się ruszam, nadal muszę chodzić o kulach, wstawanie z łóżka to katorga. Ręce mam tak słabe, że nie jestem w stanie się na nich podciągnąć. I w ogóle jest do duuuuupy. Dobrze, że mąż ze mną jest prawie cały czas bo bym chyba sfiksowala.
My baby musimy być silne
Wogóle nie pozwalają Ci jej wziąć na ręce? Ale właściwie dlaczego?

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Czy któras z Was była chora/przeziębiona w ciaży? Ja od wczoraj masakrycznie sie czuje, najgorzej jest w nocy...narazie to katar, zatkany nos, ból gardła i kaszel. Lekarz pozwolil mi wziac tylko paracetamol albo witamine C...czy bralyscie cos na bol gardla?Boję się że przekształci się to w coś poważniejszego...
(...)
Ja byłam w 4 miesiącu. Kuracja: syrop cebulowy, przed snem na rozgrzanie herbata z miodem, cytryną i 25ml koniaku, leki tzw jedzeniowe: chleb z czosnkiem itp.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
(...)
Ja na początku myślałam, że moje dziecko się nie najada i mało je. A teraz się taka cycolina z niego zrobiła, że SZOK dwa cyce naraz potrafi opędzlować i poprawić za 1,5 h - 2h
Mały żarłok. Widać że mamusine dobro mu smakuje
Stary 2013-12-28, 15:23   #891
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Kurde, ludzie to jednak świnie są. Właśnie się dowiedziałam że baba która mieszka obok naszego remontowanego lokum złożyła na nas skargę do administracji. Za wystawienie na czas remontu szafy na korytarz. Uwaga: do części nieprzechodniej, takiego zakończenia korytarza za naszym mieszkaniem już tylko. Estetka taka jej mać. A w oczy zawsze uśmieszek i "jasne, jasne, oczywiście że będziecie robić remont jak macie się wprowadzić". Od dozorczyni mąż się dowiedział że pewnie będziemy mieć jakieś nieprzyjemności.
Cholera, nie uznaję rozwiązań siłowych, ale po prostu mam ochotę pojechać tam i nie patrząc na wiek baby ani na swój brzuch obić pysk raszpli
Żeby nie było, szafa waży tyle że 4 facetów ledwo ją wytaszczyło i naprawdę nie nadaje się do przenoszenia z miejsca na miejsce po remontowanym mieszkaniu, nawet jakby olać stan w jakim by skończyła po remoncie w takim wypadku
nie powinniście mieć przez to żadnych problemów skoro jest to kawałek korytarza nie użytkowy. Ale znaczy to tylko tyle że będziecie musieli sobie sąsiadkę wytresować.
Stary 2013-12-28, 15:33   #892
Muminek1991
Rozeznanie

A mnie dopadł dylemat dotyczący poukładania rzeczy w szafkach.
Nie wiem czy na półce lub szufladzie poukładać osobno , body, śpiochy, pajace itd i porobić 3 kupki z rozmiarami, czy jedna półka to jeden rozmiar a na niej wszystko.

Jak wy zorganizowałyście szafki ?

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
mały Picasso

Cytat:
Niestety sąsiedzi są często okrutni.A mąż nie może się do niej jakoś odezwać, że o co jej chodzi ??
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:35   #893
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy na półce lub szufladzie poukładać osobno , body, śpiochy, pajace itd i porobić 3 kupki z rozmiarami, czy jedna półka to jeden rozmiar a na niej wszystko.

u mnie z braku miejsca w szafce mam kupkami - bodziaki/pajace/bluzeczki/gacie i tylko rozmiary 50-56. większe mam w kartonie pod łóżeczkiem i będę sukcesywnie wymieniać.
Stary 2013-12-28, 15:37   #894
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Pokaż, jakie masz te koszule, chociaż tę czarną
Tę czarną zamawialam w bon prixie: http://www.bonprix.pl/produkt/koszul...age&return=ref
Przyjemny lekki materiał, tylko uwaga, bo mają dość sporą rozmiarówkę. Ja brałam 36/38.

Jedna granatowa z allegro;
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...657288356.html
Ta jest z grubszej bawełny.

Druga granatowa, a dokładnie w granatowo-białe paski z Tesco (rozpinana na guziczki). Tylko kupowałam ją jakoś w listopadzie. Ostatnio jeszcze widziałam je w sklepie, ale w rożowo-białe paski.

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
(...) Spać nie mogę i tak leżę i rozmyślam. Do tego sama ledwo się ruszam, nadal muszę chodzić o kulach, wstawanie z łóżka to katorga. Ręce mam tak słabe, że nie jestem w stanie się na nich podciągnąć. I w ogóle jest do duuuuupy. Dobrze, że mąż ze mną jest prawie cały czas bo bym chyba sfiksowala.
Jeszcze trochę i dojdziesz do siebie i Jadzia niech nadrabia szybciutko kg, żebyście jak najszybciej mogli wyjść do domu

Cytat:
U mnie noc jak z koszmarow
Pewnie najlepiej mu było przy mamusi. Miejmy nadzieję, że to pojedyncze wyskoki

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
(...) Dzis jest ten dzien o 17 zmieniam stan cywilny cala noc spac nie moglam, obraczka na palec sie nie miesci bedzie smiesznie
Ojej, trzymamy Lada chwilę powiesz "tak"

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
U mnie 5 dni do szpitala, eh juz nie wierze ze urodze wczesniej. Jutro i w pon jade na zakupy no na lezenie potrzebuje inne rzeczy bede miala torbe jak na wczasy ciekawe czy bedw miec wifi jak nie to calkiem sie zalamie, wezme laptopa albo tablet bo oszaleje.... i tak oszaleje wrrrrrrrr

Tymczasem mykam na wyprzedaze....
Pochwal się łupami wyprzedażowymi, a może "polatasz" po sklepach i zachęcisz dziecię do wyjścia

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dziś pożegnałam się z moim kocurem Nasza przyjaźń trwała ponad 15 lat.
Przykro mi

Cytat:
A to moj Alek:
Cudo

Pilotka, pewnie już tuli maleństwo

Gosia, a Eryk jaki artysta
Inw, ooo... my też mamy taką życzliwą sąsiadeczkę, że na wszystkich "uprzejmie donosi" ...już ją w spółdzielni znają. Jak robiliśmy dłuższy remont, pisaliśmy podanie (tak nam sam administrator doradził), żeby mieć święty spokój w razie jej skarg Na policję i straż miejską też co chwilę wydzwania.

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-12-28 o 15:47
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:47   #895
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Ja mam w szufladach
Każda szuflada ma 3 rozmiary od 56 do 68 i osobno wszystko w 3 rzędach poukładane czyli pierwsza szuflada ma pajacyki i śpiochy w dwóch rzędach i 3 rozmiarach, druga body i koszulki, trzecia spodnie i półspiochy itd.
Tak mi było jakoś wyraźniej
Stary 2013-12-28, 15:48   #896
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ja mam podział na 2 rozmiary: 50/56 razem i 62 z tyłu i tak np jedna szuflada body bez rękawów,body z długim,pajace: z przodu mniejsze,za nimi większe i tak dalej reszta szuflad.

Ja mam w garderobie też koszulki z krótkim rękawkiem i krótkie spodenki na takie maciupkie rozmiary,ciekawe czy Kacper je założy
Stary 2013-12-28, 15:53   #897
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy na półce lub szufladzie poukładać osobno , body, śpiochy, pajace itd i porobić 3 kupki z rozmiarami, czy jedna półka to jeden rozmiar a na niej wszystko. Jak wy zorganizowałyście szafki ?
Ja mam rozmiarami ...jedna szuflada to rozmiar 56 i poukładane rodzajami, np. na jednej kupce body, na drugiej pajacyki itd.
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:55   #898
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Dzięki dziewczyny za słowa współczucia i zrozumienia z powodu mojego kocura.

Cytat:
Ja też się dziś nieśmiało poskarżę nieco, mam chyba jakiś dzień "co nie zrobię to źle" Mąż pojechał remontować mieszkanie sam, bo ja już kolejny dzień mam jakieś dziwne wrażenia, brzuch jest jakby na raz jak balonik i ściśnięty i jakieś bóle mnie łapią. Mąż stwierdził że wyglądam na zmęczoną i nie ma mowy żebym jechała coś robić. Wiem niby że lepiej nie zgrywać bohaterki i w połowie 8mca nie szaleć ze szpachlą i ścierą, nie chcę wylądować w kategorii "sama się o to prosiła, kto w tym stanie takie rzeczy robi", ale dobija mnie że mąż zostaje z całym tym rabanem sam i mam z kolei wrażenie że przesadzam w drugą stronę Nawet w aktualnym mieszkaniu nie wysprzątane porządnie, dobrze że jest pralka i zmywarka, to chociaż załaduję i odpalę, ale czuję się jak paskudny leń i migacz. Czy się za coś próbuję brać czy właśnie odpuścić bo maluch ważniejszy niż pierdoły to mam wrażenie że robię źle i nie mogę jakoś się z tym dziś ogarnąć
Świetnie rozumiem jak się czujesz, jednak obawiam się, że najlepsze, co w takiej sytuacji możesz zrobić to spasować i przeczekać. Myślę, że jak już będziesz mamą, dzidzia zrobi wszystko byś czuła się potrzebna . Zresztą wystarczy poczytać posty perfuzji .

Cytat:
A to moj Alek:
Jaki kochany...

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Co do wcześniejszego porodu, to moi rodzice jak mnie zobaczyli na Święta, to stwierdzili, że byleby do 2014, podobno mam duży brzuch i nisko.
U mnie mówią podobnie . W związku z tym odliczam dzień za dniem. Chciałabym wytrwać jeszcze ze 2 tygodnie.

Cytat:
szał tworzenia w czystej formie
Cytat:

Na jednej półce 1 rozmiar i tam kupki - body, pajace, śpiochy, itp. Jeszcze nie do końca gotowe, ale już prawie.
Duże ciuszki tak jak u seniry - pochowane i mam zamiar je sukcesywnie wymieniać.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-28, 15:57   #899
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Prawdziwy artysta- nawet zasłania się przed paparazzi
widać, że urwisowaty ten Wasz Eryk przynajmniej nudno nie jest. uwielbiam takie żywe dzieci
strasznie mnie razi jak ktoś ciągle uspokaja "usiądź, tego nie rób, zostaw bo się pobrudzisz" - toż to sama radość taki wulkan ( o ile daje czasem odpocząć )

Cytat:

A to moj Alek:
jaki słodziak

a ja dziś jestem niepocieszona- nie cierpię tv. dla mnie mogłaby nie istnieć- jak chce coś obejrzeć to albo dvd, albo komputer. ale mąż nie wytrzymał - właśnie pojechał po dekoder - już przeraża mnie myśl o tv niemal 24 na dobę
muszę się zaopatrzyć w książki , albo wrócić do mojej ulubionej sagi
Stary 2013-12-28, 15:58   #900
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
I chyba jeszcze ja
Lekarz przesunal mi termin cc na 2 stycznia
Racja!

I jak się czujesz z tą myślą, wiedząc kiedy zobaczysz swojego maluszka?
Ogólnie jak Twoje nastawienie?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości