|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Hej.
U nas co raz gorzej. Kaszel się nasilił i wróciła temperatura powyżej 38 stopni. Mamy włączyć inhalacje do leczenia. Mam już dość. Cytat:
Kurcze Ula, ja właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z naszą pediatrą i mamy inhalować Pulmicortem + Berodual + MUCOSOLVAN ( bo kaszel mokry, urywający) ... czy to znaczy, że Antek może mieć duszności, tak jak po tym prawoślazie? Jejku martwię się teraz, bo może powinnam była jechać, żeby go zobaczyła. Dużo zdrówka dla Hubercika. ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Dziewczyny błagam o pomoc! Moja mama pojechała po receptę i odebrała tylko kartkę z dawkami leków do inhalacji, a nie mam popisane, co rozcieńczyć z solą fizjologiczną i co mogę podawać razem. Mam jedynie informację : Pulmicort 2x 1 op Berodula 3x 10kropli To mam w klamrze i literę N ? Poniżej Mucosolvan 2x5ml i też w kamrze N ? ![]() Co mogę wlewać do Pulmicortu, a co mam rozcieńczać z solą i w jakich ilościach? Możecie pomóc?
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi szkoda Antka,dużo zdrówka dla niego
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, Dearlie... ja nie pomogę bo się nie znam, ale może zadzwoń do lekarza? Niech już się poprawi Antosiowi.
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie ja też nie pomogę
Kraven pewnie by wiedziała. Oby Antosiowi lepiej było, biedactwo. |
|
|
|
#2405 |
|
potworkowa
|
Dearlie zdrówka dla Antosia
ja też nie pomogę, bo się na tym kompletnie nie znam ![]() my dzisiaj na ostatnim szczepieniu byliśmy i spokój do 5 roku życia. i dzisiaj Oliwka wzięła koszyszek, w którym są paczki z chusteczkami i wyrzuciła je na podłogę. I tak z nią rozmawiam: - Wyrzuciłaś chusteczki? - Taaa. - Jesteś z siebie dumna? - Nie, nie ![]() |
|
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pulmicort to chyba zamiennik Nebbudu lub odwrotnie.Ile jest w 1 opakowaniu ml?Ja mam Nebbudu 1/2 opakowania to dodaję soli fizjologicznej do wysokości 3-4 ml oznaczonej na inhalatorze. Berodualu się nie rozciencza. Wydaje mi się ze jak Antek ma temperaturę to powinien dostać też antybiotyk
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dearlie ja niestety nie pomogę z inhalacjami,bo się kompletnie nie orientuje mogę jedynie mocno kciuki zaciskac,by sie Antosiowi szybko poprawilo![]() Ula i Hubercikowi też duuuuuzo zdrowka! ![]() Padam dziś na pysk, spalam w nocy 3h tylko i nie wiem jak się nazywam. Jeszcze w pracy mnie ganiaja zrób to,zrób tamto, rozbij kolejkę no zachowują sir jakbym tan już z 10 lat pracowała jeszcze dziś z☠☠☠y dostawalam co chwilę jak się o coś dopytywałam. No ale nie narzekam, najważniejsze ze jest praca. Szkoda tylko ze dziś 5zl na minusie byłam bo do 13 handlowka nie działała i musiałam wszystko na kartce spisywac i sie ze znaczkiem chyba pomylilam oddalam ze swojej kasy ale w pn muszę to sprawdzić,bo mi sie wszystko zgadzalo także nie wiem skąd ten brak na 5zł![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja rozgarnięta
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale brawa za nastawienie.Dearlie, jak Antoś? |
|
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie zdrowka dla Antosia!!
![]() my leniuchujemy u rodzicow bo tz ma wolne do 1. bez tego sniegu w ogole jakos tych swiat nie czulam |
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję Wam za życzenia zdrówka dla mojego Antka, bardzo się przydadzą.
Dziękuję, że pytasz.
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie będzie lepiej. A jak nocki? Straszne to jest jak dzieci chorują, Misiek jak dotąd rzadko coś łapał i modlę się aby tak zostało. I boję się jak to będzie z dwójeczka, i tu podziwiam głównie Ulę, biedna ciągle się boryka z tymi choróbskami.
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się Kochana, bo choroby naszych maluchów, to coś strasznego. Gdybym tylko mogła, to wzięłabym to choróbsko na siebie, a nie da się tak. Ja też chylę czoła przed Ulą, bo nie wiem jak ja bym sobie dała radę z 2... baaa, ja nawet nie wiem jak dałabym sobie radę z dwójką zdrowych, a co dopiero chorych.
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie
Jak ma antybiotyk to już nie neosine. Jak dla mnie to tak - podawaj antybiotyk, inhalacje najpierw Berodual 10 kropli + 2ml soli fizjologicznej, Pulmicort ( jakie masz stęzenie na 1 ml?) Jeśli 0,25 mg na 1 ml to podawaj 1 ml , jeśli 0,125 mg na 1 ml to podaj 2 ml. I oczywiście probiotyk. Jeśli Antek ma suchy kaszel to Mucosolvan na razie nie. Dużo zdrówka Jakbyś miała jakieś pytania to pisz na pw ,albo dzwoń.
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam Neosine zapisała pediatra z IP, bo stwierdziła, że oprócz antybiotyku przydałoby się coś przeciwwirusowego, bo według niej to wirusowe, skoro schodzi stopniowo w dół ( gardło-krtań-oskrzela). Ile w tym prawdy, to nie mam pojęcia, bo się nie znam. Właśnie rzecz w tym, że on m mokry kaszel. W I Święto kaszel był taki szczekający suchy, a od dzisiaj jest mokry, aż słychać jakby coś się urywało, stąd ten Mucosolvan. A ten Difergan podawać czy radziłabyś odpuścić? Pulmicort mam 0,125mg. Nasza pediatra kazała dać całą ampułkę, więc zgadzało by się z tym, co piszesz. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Pierwsza
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu tak pusto? Nikt tu dziś nie zaglądał? Rety rety..
Ja co chwilę siadam sobie na małą przerwę, bo tak to w kuchni cały dzień, bo gości dziś mamy. |
|
|
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
Druga!!
Czolem, piszę już z domciu. Gotuję rosołek i jestem wykończona ![]() Dzidzia w dzień śpi, w nocy trochę mniej, cyce powoli się wypełniają, aż nawet za bardzo. Od męża w nagrodę lapka dostałam ![]() Jak się tylko pozbieram trochę bardziej to wskakuję do was. Katiem proszę o wiadomość na priv - kurteczkę dostałam
|
#2421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Coście się tak po Świętach rozleniwiły że na wątek zapomniały wrócić? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kochana możesz mi powiedzieć co to za badanie "czas koalinowo-kefalinowy" mam zrobic dla Oliwki przed zabiegiem?
|
||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz gratulacje Jak Kamilcia zareagowała na siostrzyczkę?
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Ula to parametr krzepnięcia krwi zwany w skrócie APTT.
|
#2425 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2426 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się po powrocie do domku!
Powiem wam, że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej Znowu mam ponad 10 stron do nadrobienia Cytat:
Cytat:
czyli raz dziennie albo robi to mąż jak coś rozniesie Liliana to nie chodzę i nie zbieram tego co chwilka, bo bym zwariowała od tego podnoszę tylko wtedy, kiedy mi dana rzecz rzucona przez nią przeszkadza np w chodzeniu po mojej mikro kuchni reszta rzeczy leży sobie w spokoju tam, gdzie mała je rzuci ![]() Cytat:
super, że Jagódka tak ładnie zniosła dzień bez mamy Cytat:
Cytat:
pewnie przyjdzie na początku stycznia za zeszłe pół roku miałam dopłaty ponad 400 zł, ale prognozowane opłaty miesięczne mieliśmy małe teraz płacę średnio 170 zł miesięcznie, więc mam nadzieję, że nie będzie takiej dużej dopłaty jak wtedy Cytat:
przykro mi, że jednak musicie wpłacić tyle pieniędzy, ale ja bym mimo wszystko skonsultowała się z prawnikiem i to jak najszybciej w tej sprawie skoro spadkobierców mieszkania jest więcej to chyba powinniście spłacać długi proporcjonalnie do odziedziczonej części, ale to tylko tak mi się wydaje Cytat:
![]() ja też mam prognozę za gaz i mam niby płacić raz na dwa miesiące ale płacę co miesiąc tą prognozowaną kwotę, bo też miałam raz sporą niedopłatę i teraz wolę tak niż potem się zdziwić jak akurat kaski będzie może mniej na koncie niż zazwyczaj Cytat:
sprawdź to koniecznie mąż podpowiada, żeby wyłączyć główny bezpiecznik w domu i zobaczyć, czy licznik dalej bije jeśli tak, to ktoś was okrada Cytat:
nadrabiam dalej |
|||||||||
|
|
|
#2427 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepsze takie niż jakieś nietrafione badziewie, z którym nie wiesz, co masz zrobić lub gdzie schować, żeby nie straszyło Cytat:
ja też już marzę o nowym roku, choć mnie to tylko praca wykańcza a to nic w porównaniu z chorobą dzieciątka Cytat:
ja kilka razy w życiu miałam jęczmień i za każdym razem wyleczyłam go złotem, nie stosowałam żadnych maści ani antybiotyków kilka razy dziennie przykładałam to złoto i po dwóch dniach można było o jęczmieniu zapomnieć patrz wyżej, u mnie złoto się sprawdziło w 100% więc chyba jednak nie taki całkiem zabobon Cytat:
Cytat:
Cytat:
ludzie to nie mają większych problemów? Cytat:
Cytat:
nie zazdroszczę sytuacji ja wiedząc o tym chyba nie przyjęłabym spadku Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() Aż boję się pisać, aby nie zapeszyć, ale u nas dzisiaj lepiej. Tzn. gorączka ostatni raz była w nocy, prawie 39 stopni, a później już przez cały dzień nie wróciła. Tylko ten kaszel mnie jeszcze martwi. Jednak Antek zdecydowanie lepiej się czuje, bo dziś już normalnie szalał i nawet rozrabiał, więc chyba wraca do formy. ![]() Cytat:
|
|
#2429 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Lili też uwielbia molestować papier hihihihi
słodki Misio Cytat:
mam nadzieję, że w końcu zrozumie, że nie postępuje dobrze trzymam kciukasy z całych sił za te bliźniaki Cytat:
super, że tak dobrze sobie radzisz, ale tak naprawdę to mnie nie zaskoczyłaś ![]() wiedziłam, że tak będzie ![]() Cytat:
zdrówka życzę i niech noga szybko się goi Melę widuję na fb i jest przepiękna współczuję serdecznie Cytat:
Cytat:
ja Lili swojego nie daję, bo do buzi wkładała Cytat:
i też zamierzam zacząć od muffinek ![]() cieszę się, że pierwszy wypiek się udał i dał się skonsumować ![]() Cytat:
pocieraj złotem, może do tego czasu nie będzie potrzebny ten zabieg |
|||||||
|
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
Święta święta i po świętach...
![]() My całe święta spędziliśmy u moich rodziców...dopiero dzisiaj wróciliśmy. Dearlie cieszę się, że z Anciorkiem lepiej już Ula kurcze biedny Hubinek bardzo często coś Ci te zapalenia oskrzeli łapie A Oliwka się trzyma? Zdrówka Elenka jeszcze raz gratulacje! Niech się Ingusia zdrowo chowa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Kaszel się nasilił i wróciła temperatura powyżej 38 stopni. Mamy włączyć inhalacje do leczenia. Mam już dość. 

ja też nie pomogę, bo się na tym kompletnie nie znam 

no zachowują sir jakbym tan już z 10 lat pracowała
jeszcze dziś z☠☠☠y dostawalam co chwilę jak się o coś dopytywałam. No ale nie narzekam, najważniejsze ze jest praca. Szkoda tylko ze dziś 5zl na minusie byłam
Ale brawa za nastawienie.

, wszystkie rzeczy są WSZĘDZIE roznoszone przez Henia! Np. skarpetki, pranie, zabawki, kosmetyki mamy :brzdal:
obsluzyla w 5h 250osob, samych znaczkow sprzedała kolo 2000. Masakra. Zapiernicza jak maszyna. Ogólnie warunki trudne,bo ludzie sie rozni trafiają ale mnie najbardziej przeraza ta odpowiedzialnosc materialna. Bo dziś przyjela przelew na 10000zl w banknotach 10zl...i wszystko recznie liczyla
co najwięcej prądu zżera?