|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cześć Mamusie
![]() mariolasl wysyłam moc pozytywnych myśli Cytat:
powiedz lekarzowi i wszytsko się wyjaśni ![]() Cytat:
ale lekarka rzeczywiście, pożałowania godna. Ja nie wiem dokładnie jaką mam, ale na pewno 100 albo większą. ![]() Cytat:
u nas wygrał cadet bo był lżejszy, a ja muszę go wnosić. Brawo za pakę - rzeczywiście cena niezła, ale na pewno nieporównywalnie mniejsza niż gdybyście mieli te rzeczy kupować pojedynczo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja to już na samą myśl :rzyga: a w sumie wcale tak dużo nie pojadłam
|
||||||
|
|
|
#1622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobiety!
Ela, wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
Cytat:
i niezmiernie się z tego cieszę, że nie muszę. Choć w sh jakieś ciuszki nabyłam, bo sporo oddałam. Jedyną rzeczą jaką kupie, a może raczej zażyczę sobie na odwiedziny to jest chusta, bo chyba tak będę wychodzić na spacery, starszy w wózku młody w chuście. Szybciej zrzucę zbędne kg, których jest sporo już ![]() Ale skusiłyście mnie na zakupy w smyku, kupiłam starszemu parę bodziaków, bo nie mogę takich znaleźć w sh. |
||
|
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Postaram się dostać do okulisty w przyszłym roku. Ciekawe czy szybciej będę mieć wizytę czy poród ![]() Zaczęłam od dziś prać szmatki maleństwa. O ja naiwna! Myślałam, że tego wszystkiego będzie jedna pralka ( bo wszystko takie malutkie), a zmieściła mi się tylko pościel i to nie cała Cieszę się więc, że nie robię tego na ostatnią chwilę. Za mną też ciężka noc i ciężki ten dzień. Nie mogłam spać, bolaly mnie nogi. Pomogło dopiero wypicie kubka melisy ![]() Dzisiaj nie mam energii jak w pierwszym trymestrze |
||
|
|
|
#1624 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że troszkę nam ubyło dziewczyn w tej części
szkoda, bo jestem ciekawa co tam u nich.Np. Justine, headzik... Cytat:
ale mi wyjdzie jedno pranie, góra półtorej Takie mam wyobrażenie ![]() Chociaz mam nadzieję, ze nie będzie aż tak źle
|
|
#1626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oooo, duża w tym zasługa mojej skromnej osoby
miałam okazję go poprowadzić i zachwalam od początku, ma świetna amortyzację i wyglądCytat:
podobnie jak na te kilogramy czekolad które wsunęłam i te hektolitry mleka, które wypiłam od początku ciążyCytat:
Pocieszam się, że na stronie bebetto piszą, że nico jako spacerówka nadaje się od 0 do 3 lat, więc w zasadzie mogę go kupić wcześniej niż zamierzałam przesadzić małą z gondoli ![]() Sernik się już piecze, zaraz tylko ubiję białka na rosę i normalnie zjem razem z blachą... |
||
|
|
|
#1627 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Ale dawno mnie nie było
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeju, ogarnia mnie jakaś panika z tymi ciuszkami i rzeczami dla Małego, czy wszystko mam... I jeszcze ten tekst o przebieraniu maluszka 5 razy dziennie ![]() mariolasl, każdy dzień jest na wagę złota, więc trzymam kciuki za każdy dzień Maluszka w brzuszku!!! ![]() Cytat:
a tak to jeszcze nie odczułam twardnienia brzucha... chyba ![]() Cytat:
![]() A co do usg na NFZ... I jak tu się nie dziwić, że kobiety wolą zapłacić za tę wizytę raz w miesiącu u prywatnego gina! Cytat:
![]() Za wózek: ![]() Fajny ten Bebetto ![]() Cytat:
Bratanek TŻ ma tak na imię i jest takim śmiesznym rozrabiaką ![]() Cytat:
Wczoraj zamówiłam trochę ciuszków na stronie Smyka, ale wszystko w rozmiarze 62 - dziś domówiłam jeszcze parę rzeczy w rozmiarze 56... Ale naprawdę nie mam pojęcia, ile tego wszystkiego kupić. Całe szczęście mam jeszcze ciuszki po siostrzeńcu - po Nowym Roku wezmę się za ich przebranie. Czujemy się dobrze, ponoć też dobrze wyglądamy (nawet "ukochana" szwagierka ciągle mi powtarza, że ciąża mi służy). Dokuczają mi tylko problemy ze stopami (zespół niespokojnych stóp?), problemy z zasypianiem... i spanie do 11:00. Zgagi i rozstępów jak na razie brak ![]() A to moje zakupy - nie mogę się doczekać, kiedy je zobaczę na żywo
|
||||||||
|
|
|
#1628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takze za zrozumienie i wsparcie Odzywac sie bede na pewno
|
|
#1630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Chyba ze ktos sie nad mala zlituje )---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żywność jest zawsze za kasami
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w koncu sie polozylam. Zrobilam obiad ogarnelam chalupe po swietach.. dopiero
![]() No a teraz z kubkiem herbatki zasluzony odpoczynek )
Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2013-12-28 o 14:17 |
|
|
|
#1633 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie zakladam czarnych scenariuszy, tylko jestem swiadoma tego, co moze byc i nie ma co sie oszukiwac w pewnych kwestiach. Leze odpoczywam, staram sie nie denerwowac i nie ryczec, bo to niczemu nie sluzy, ani mi ani dziecku. Najlepsze jest to, ze wszyscy mi mowia, jak swietnie wygladam Ale to dobrze, gdyby jeszcze zle wygladala, to w ogole czulabym sie podle. widocznie jestem stworozna na matke, ale na bycie w ciazy juz nie. juz kazdy sie mnie pyta, czy to moja ostatnia ciaza, odpowiadam, ze bez wzgledu na wynik pewnie tak ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Elu moc serdecznosci w Dniu Urodzin! spelnienia marzen i szczesliwego rozwiazania
|
#1635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi się, że od Świąt wędruje wyżej, bo czasami już pępka z mojej perspektywy nie widzę i brzusio czasami boli, ale jak przez tyle czasu nie czuło, że w środku dzieć siedzi, to teraz nieco cierpi.. powoli zaczynam czuć się jak orka :P przekręcić się z boku na bok to ekwilibrystyka, mąż mnie popycha, jak chcę się podnieść :P a remontowo szlifuję deski z framugi :P nadal :P śniegu nie ma, a u nas dzisiaj się zacznie białe szaleństwo, czyli... cekolowanie ;P z braku laku na bezrybiu i cekol śnieg
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-12-28 o 15:00 |
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę o tych łóżeczkach jeszcze:
1. http://allegro.pl/arus-15-el-lozeczk...799930883.html 2.http://allegro.pl/15el-lozeczko-dzie...808757621.html Jak Wam sie wydaje ten opuszczany bok przydatatny?? Kurcze ale nie ma moskitiery.. Ale to chyba nie problem dokupic..
Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2013-12-28 o 14:44 |
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Elu pominęłam posta z wiadomością o twoich urodzinach. Wszystkiego naj naj z okazji urodzin! Zdrowia, szczęścia, mandarynek
niskich cukrów i szczęsliwego rozwiązaniaCytat:
![]() Cytat:
Mam 2-pak takich samych kaftaników i półśpiochów i są fajne
|
||
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Ile życzeń od Was
Dzięki wielkie Cytat:
![]() No chyba tak
|
|
#1639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poszłam się przejść z mężem do dwóch galerii i normalnie umieram ledwo żyję. Brzuch mi twardniał mała wbijała się cały czas w wątrobę i łapałam w kółko zadyszkę. Mąż się cieszy bo nie chciałam łazić po wszystkich sklepach co u mnie nie jest normalne Ja nie wiem widziałam tyle lasek w ciąży po drodze i szły normalnie tylko Ja wyglądałam jak siedem nieszczęść
|
||
|
|
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co ja sie orientuje to przysługuje, przysługiwałby nawet wtedy gdyby umowa była przedłużna tylko do dnia porodu. Ja akurat chciałam prace zmienic, i dlatego tak wyszło z tą umową
|
|
#1641 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mnie od kilku dni coś kończynki puchną... Ściągnęłam obrączkę chyba już min. do rozwiązania ![]() Cytat:
![]() Ciuszki cudne - zakochałam się w szarym pajacu z misiem czy pieskiem na brzusiu i czapeczką w komplecie Ja dzisiaj zamówiłam 3 rzeczy w C&A, ale już kupuję głównie w rozmiarze 74... mniejsze mam ![]() Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi co o tym myśleć: jak byłam ostatnio, to Ulka leżała główką w dół, ale ja od jakichś 2 tygodni ruchy (kopy) praktycznie tylko nisko w podbrzuszu czasem poczuje jakieś wygibasy wyżej, ale na pewno nie na żebrach i delikatnie, a tam niżej Mała ładuje aż boli.. O co loto?
|
|||
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o super-poczytam .Dziękiw poniedziałek mam wizyte już się nie mogę doczekać-mam nadzieje, że wszystko ok. Ciekawa jestem ile już wazy mój Jasiu
...bo życia nie mierzy się ilością oddechów ale chwilami, które zaparły dech... mamusia marcowa 2014 Edytowane przez vivien39 Czas edycji: 2013-12-28 o 17:33 |
|
|
|
|
#1644 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co da harców i obijania brzucha od środka - Mikołaj jest w tym mistrzem... Czasami tak mocno kopie, że boję się, że dzieje mu się jakaś krzywda. A czasami, gdy przyłożę dłoń do brzucha po prostu czuję jak uderza STÓPKAMI - poznaję, że to stópki ![]() Cytat:
![]() Hmm, nie wiem, czy ten opuszczany bok jest mega przydatny, no chyba, że przystawiasz łóżeczko do swojego łóżka??? Dziewczyny, znalazłam wózek głęboki na allegro - Mutsy Transporter (sama gondola) za 340zł (z przesyłką 360zł) i dzwoniłam do sprzedającego - źle wpisał kwotę za przesyłkę, ale już zaklepał dla mnie ten wózek a aukcje zdejmie. Wózek jest używany, więc cudów się nie spodziewam, ale jednak za tę cenę nie znalazłabym lepszego głębokiego wózka... Co o nim sądzicie??? |
||
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja używałam Mutsy Urban Rider 4 lata-nie znalazłam wad , teraz też taki kupię , jeślibędzi Ci odpowiadał to do stelaża można dokupić siedzisko spacerowe
|
|
#1646 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam, więc nawet nie wiem
![]() Baja, teQiba za wózki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego, co najpiękniejsze!! Spełnienia każdego marzenia, szybkiego bezbolesnego porodu kochana Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapomniałam się wczoraj pochwalić, że był 31t1d, czyli zaczęłam 8 miesiąc I oczywiście cieszę się razem z dziewczynami, które też swoje małe rocznice miały wczoraj/dzisiaj Mnie znowu rozłożyło... mam katar, boli mnie głowa, o kręgosłupie nie wspomnę. Cały dzień leże. Poza tym pobolewał mnie brzuch, mama ciągle, zebym nie urodziła i postanowiłam skompletować wyprawkę do końca i spakować torbę za jakiś czas, żeby się nie zdziwić mimo wszystko.
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(nie no żartuję... wiem, że tam skóra jest bardzo delikatna i to normalne - ale wkurzajaco-bolące:P ) remont... ciągnie się niemiłosiernie, ale robimy sami, a mąż zanim wróci z pracy i zje obiad to już 18 - to co można zrobić do tej max. 9 :P a już dwa sprzęty padły - opalarka, którą czyściłam futryny z kilku warstw farby olejnej; i strug/hebel od taty (raz chciał pomóc i się wkręcił w folię oddzielającą części pokoju) opalarka na gwarancję pojechała, a do struga ciężko nam pasek dostać (bo się głupek porwał) i taka to robota.. no ale... to już prawie miesiąc, czyli caaaały miesiąc bliżej do końca (tak sobie tłumaczę, no bo jak inaczej ;P) dlatego mam nadzieję, że dzieć będzie siedział do 1 kwietnia minimum w brzusiu i nie będzie się pchał na świat jak jego matka :P (bo ja też taki właśnie wcześniak i wszyscy twierdzili, że nic ze mnie będzie - a tu taka babka wyszła ;P:P:P że fest :P:P:P a jaka skromna :P:P:P:P) oglądaliśmy ostatnio na youtubie filmik o 7-miesięczniaku i jak pomyślę, że wyglądałam tak samo... i że moje by mogło się tak spieszyć... to aż prosiłam pół nocy, żeby się nie wygłupiał i siedział gdzie jest ciepło, miło i bezpiecznie ![]() Ela, duuuużo zdrowia i radości na każdy dzień (oraz expresowego porodu )ale my kozy się nie dajemy, nie? po to się ma takie rogi i kopyta, żeby wszystko co złe odganiać
Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-12-28 o 19:53 |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie gratki dotyczącego wagi mojego mężczyzny.
Wybaczcie że nie cytuję, ale czuję się dzisiaj jakby mnie czołg przejechał. Pół nocy nie spałam, a dzisiaj pobyłam z 2 godziny na powietrzu (u nas 10 stopni i piękne słońce było) i całe popołudnie nie mam siły. Brzuch mam jak balon, od 2 dni ruchy Małego zaczęły być bolesne. Nie wiem czy to ja jestem jakaś dziwna ale zupełnie nie mogę się wczuć w rolę... Męczy mnie to bardzo, ciąża nie jest dla mnie jakimś stanem uniesienia, boję się nadchodzących 2 miesięcy do rozwiązania. Mam wrażenie że Mały nie śpi wcale, tylko ciągle się rozpycha. Poza tym kilka dni temu koleżanka z pracy urodziła ponad miesiąc przed terminem, i sporo przed 2 kg. Czas skompletować do końca wyprawkę. Pisałyście o imionach - u nas chyba zostanie jednak Gabryś. TŻ się uparł. Co do smaków, to po świętach mam dość słodkiego i dziś mnie naszło chipsy paprykowe Ale i tak poszedł ![]() Zapomniałabym z tego marudzenia - Ela , sto lat i lekkiego porodu!
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-12-28 o 20:24 |
|
|
|
#1649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A o co Mamie chodzi z tym przedwczesnym porodem? Zdrówka |
||
|
|
|
#1650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli chyba zaczynam puchnąć, a to dopiero końcówka 7go miecha ![]() No tak mi się też wydaje z tym łózeczkiem, chociaż ja nawet nie miałabym gdzie go przystawić przy łóżku, ale też wygodniejsze jest to wkładania dziecka i wyjmowania jak już jest większe i niżej leży. Widziałam to w grze The Sims Ja mam tak samo. Niby główką w dół a czuję tylko na dole ale nie martwię się Cytat:
Życzeń nigdy za wiele ![]() Gratuluję 8 miesiąca i życze powrotu do zdrowia Cytat:
![]() No i pochwalę się, bo powiedziałam już kiedyś, że nie chcę prezentów dla mnie, bo ja wszystko mam, więc dostałam dziś od szwagierki ręczniczek kąpielowy żółty i spodnie na 68 śliczne i od teściów gruby kocyk lekko różowy Jestem bardzo zadowolona, bo to są rzeczy, na które było mi szkoda kasy, no bo ręcznik mam nowy nasz nieużywany, ale nie z kapturkiem dla dziecka, no i mam dwa duże pledy, które nawet jak dziecko wyrośnie, to mi się przydadzą, a szkoda mi było kasy na kocyk dziecięcy No i spodenki, które są za drogie jak dla mnie (nie żebym specjalnie patrzała na cenę, ale była na metce 50zł )
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

).. Trwa to kilkanascie sekund i zaden ból ani inne objawy temu nie towarzysza. Normalne to?? Wizyte mam 10 stycznia to zapytam ale powinnam sie martwic?? Bo już jakiś czas tak mam.. Zwiekszylam dawke magnezu do 3x1 brałam 2x1 do tej pory..
ale lekarka rzeczywiście, pożałowania godna. 
u nas wygrał cadet bo był lżejszy, a ja muszę go wnosić.
No i tort, który nie tuczy.

może twardy brzuszek to norma na tym etapie ciąży

. Do pracodawcy na pewno nie wrócę ze względów osobistych.
miałam okazję go poprowadzić i zachwalam od początku, ma świetna amortyzację i wygląd

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013