|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
W Irlandii ma, i to całkiem ładne. W PL chyba będzie to samo, bo to przecież sieciówka.
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- To niefajnie. Urlopu nie mają ustawionego?
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Roane a jak Twoja prześladowczyni? Dała spokój Tżtowi?
Noo właśnie pan doktor mnie nastraszył z tym łożyskiem trochę, wspomniał jeszcze o wrośniętym i że jeśli tak się stanie to jeszcze wcześniej wyjmą bobo czego nie chcę, bo już 6 wydaje mi się takim wczesnym terminem i ważne, żeby Mikuś sobie mógł dorosnąć ile trzeba. Nastrój zwariowany, były narzeczony zmienił front i twierdzi, że chce być ze mną. Jego matka jest przeze mnie ignorowana notorycznie, bo chyba rozmowy z nią mnie bardziej denerwują niż z nim! Sugestie, że nie staram się o rodzinę i chodzi mi tylko o pieniądze mnie dobijają. Zaprzestałam więc prowadzenia debat z tą niezrównoważoną kobietą. Były przylatuje za 2 tygodnie i i tak muszę się z nim spotkać na uznaniu ojcostwa. Po cc nie wiem kiedy będę mieć siłę, żeby to załatwić. Nie wiem też na ile planuje tu przyjechać. Jak już doszłyśmy do tego jest niepoczytalny... Wiem, że zakupił mi perfumy Coco, niby przeprosinowe. Aż mnie ściska żeby się podjarać - perfumami oczywiście. Przekupna nie jestem, nie mniej jednak taka pachnąca buteleczka chyba nie pozostałaby obojętna żadnej kobiecie ![]() Zawsze przed USG dużym mam mega stres i tym razem jest tak samo. Nie mogę o niczym innym myśleć, tylko żeby już był piątek i już po badaniach. Nie chodzi o mnie tylko moje dziecię - panikuję. Zaraz idę utworzyć sobie makaron pełnoziarnisty z serowym sosem
|
#1503 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
No właśnie Ale i o kucykach ponny też słyszałam,że to dzieło szatana. Biedne dzieci ![]() Cytat:
Cytat:
W Anglii tez mają i nawet nieraz ceny całkiem przyzwoite.
|
|
#1504 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1505 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niestety, niektórzy ludzie nie wiedzą jak się zachować, a zmienić wszystkich się nie da. Szkoda tylko,że masz teraz humor popsuty ![]() Cytat:
. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to chwalę się i ja pokoikiem Benjaminka. Co prawda nie jest jeszcze 100 % gotowy. Zostało nam jeszcze kupić: materac, wieszaczki do szafy, bo niektóre rzeczy wiszą podwójnie na jednym, pudełka do lepszej organizacji, kosmetyków, czapeczek, skarpetek itd, pościel,pampersy, chusteczki do dupki, i pielęgnację, no i kilka ramek na zdjęcia oraz literki nad łóżko z imieniem I oczywiście lampka będzie stać na przewijaku, a nie na śmietniku na pieluszki
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-12-30 o 17:13 |
||||||
|
|
|
#1506 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję Nowym mamusiom
Biorę się za nadrabianie, aż 50 stron Mialyscie robione KTG? U mnie dziś na siedząco młodemu dochodziło nawet do 200 i skakało. A jak się położyłam na lewym boku to wszystko się unormowalo... |
|
|
|
#1507 |
|
Raczkowanie
|
My wlasnie wrocilismy do domu z zakupow sylwestrowych
![]() Oczywiscie z piccolo ![]() Powiedzcie mi czy 36 tc to nie za wczesnie na skurcze przedpowiadajace??? I ile ich powinno byc w ciagu dnia? Na ostatniej wizycie lekarz wspominal o 10, ale ja teraz mam ich zdecydowanie wiecej... Mnie od 2 dni meczy taki dziwny bol falowy w dolnej czesci brzucha, gdzie nawet noga ruszyc nie moge....hmmm moze to czas, zeby w koncu spakowac torbe do szpitala..... |
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sałatki zrobię jutro grecką i z żółtym serem ale na tego tuńczyka to mi ochoty narobiłaś
|
|
#1509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak Twojemu byłemu objawia się chęć powrotu do Ciebie? Dzwoni, pyta o Twoje i dziecka samopoczucie, jakieś pieniądze wysyła? Cytat:
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
Co do postanowień noworocznych:
0. Robić wszystko co w mojej mocy, żeby moje dziecko było szczęśliwe. 1. Schuść 30 kg. I utrzymać wagę 70 na wodzy. Co przy moim 178 wzrostu będzie mnie satysfakcjonowało.2. Nie zgnuśnieć, wychodzić z domu, dbać o siebie (włosy, skóra, paznokcie) 3. Nie denerwować się dziadem i olać go w maju/czerwcu, jeśli pożytek będzie z niego taki jak do tej pory. Jeśli natomiast zauważę poprawę i widoki na to, że "będą jeszcze z niego ludzie", to nadal nad nim pracować i mu w tym wychodzeniu na ludzi pomóc. 4. Wrócić do wieczorów z repetytorium angielskiego. i 5 - (pobożne bardzo), napisać i obronić magistra... chociaż sama nie wiem, czy się zbiorę w sobie. Deadline mam na czerwiec. Jak nie zdążę, to przepadną mi 2 lata studiów i zmarnowanych w tym wypadku weekendów.
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1512 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od ginekologa powyłam sie i siedze nadąsana jak sowa
![]() Lekarz powiedział że moge urodzić w każdej chwili ) termin miałam na 10.02... tosz to dopiero 35 tydzien leci |
|
|
|
#1513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pomogło . A no i wcinam teraz codziennie seler naciowy który też mi poleciła i naprawdę mimo tego , że dużo chodzę mało leżę nie puchnę . Co do byłego może coś mu się odmieniło ciekawe . Perfumy bym przyjęła a co do niczego przecież nie zobowiązują ![]() Cytat:
chyba muszę zabrać się za prasowanie i też sobie wszystko ładnie poukładać
|
||
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Roane przeciekaja pampersy... Do wczoraj w nich chodził prawie cały czas (poza niektórymi karmieniami), bo wszystkie otulacze jakie mam (a mam teoretycznie noworodkowe) sa na niego za duze... Dzisiaj trzymam go w koszulce, samych prefoldach bez otulacza i zawinietego w kocyk. Większych przecieków nie ma, no ale nie jest to najbardziej optymalny sposób pieluchowania jaki znam.
Magnusia tak przy 90% karmien robi kupę. I przy większości przewijan. Generalnie moje dziecko głownie zajmuje sie robieniem kupy PawMaj moze troche sciemniaja. Ale nie zdziwilabym sie, gdyby wychodzili na zero albo na plus nawet przy takiej dysproporcji: maja 100% oblozenie sal jednoosobowych, ktore tanie nie sa. Do tego kobiety masowo płaca za prywatna opiekę poloznej (a polowe kwoty bierze szpital). Juz nie mówiąc o takich drobiazgach jak obecność ojca przy cc, za ktora sie płaci, a dla szpitala jest to prawie bezkosztowe.
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Muminek1991 za miesiąc i tydzień
wypakują mnie w lutym
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj spokojnie i nie denerwuj sie
|
|
#1518 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczny!Mój syn póki co pokoiku mieć nie będzie. Ale zrobię mu jego kącik zabaw w salonie. Na początek będzie musiał wystarczyć. Cytat:
|
|
#1519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Powodzenia ![]() Cytat:
|
|
#1520 |
|
Zadomowienie
|
Wyprasowałam dwie koszule męża i 3 bluzki Alka i zasapałam sie jak lokomotywa.
W ogóle zła jestem strasznie bo groszem nie śmierdze i miałam nadzieję że ze względu na sylwestra przeleją mi wypłate dziś (zawsze przelewaja ostatniego dnia roboczego miesiąca) ale oczywiście olali. Co oznacza ze dostane kase jutro o 16 i ciekawe gdzie mam sobie wtedy zakupy zrobić i kto będzie miał na to siłe i ochote. |
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj cały dzien jest zapakowany w kocyk. Generalnie kocyki z ikei za 5 złotych rządzą
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak więc, poleguj sobie, daj się wyręczyć w obowiązkach domowych i będzie dobrze.
|
|
#1523 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aż mi się nie chce wierzyć, że tacy ludzie istnieją. Uciekajcie stamtąd jak tylko będziecie mieli możliwość...Cytat:
Cytat:
pierwsze słyszę, żeby dziecko w tetry owijać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zazdroszczę Wam tego urządzania. Nasza córka będzie musiała zadowolić się niestety tylko kącikiem w pokoju ![]() Cytat:
będziemy się dopingować
|
||||||||
|
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pocieszyłaś mnie naprawde,może i ja dotrwam
Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2013-12-30 o 18:01 |
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
póki co używamy tych kocyków dla kotów
|
||
|
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1529 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44348982] Mialyscie robione KTG? U mnie dziś na siedząco młodemu dochodziło nawet do 200 i skakało. A jak się położyłam na lewym boku to wszystko się unormowalo...[/QUOTE] Przez 2 tygodnie miałam 3 razy dziennie. Szczerze nienawidziłam już to ustrojstwo Cytat:
Cytat:
Piękny pokoik!!! Cytat:
Nie masz się zupełnie czym przejmować. A z tym "możesz urodzić wcześniej" różnie bywa. Koleżanka 3 tygodnie "chodziła" z rozwarciem na 2 palce aż się wreszcie przeterminowała przez ten przymus leżenia.Cytat:
. Dada przeciekła raz. Teraz robi 3 lub 4 większe kupy na dzień. Czasem zdarzają się pojedyncze bączki z zawartością. Ciekawe czy moja się przekona do takiego karmienia nago bo ona nie lubi być rozebrana.
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakich pieluch używanie? I w jakim rozmiarze? Ja nie wiem, moze jak cos robię źle, ale w pampersach co 2-3 przewinięcie ubranko ląduje w praniu. Kupy przeciekaja względnie rzadko, ale pieluchy przesikane sa baardzo czesto (a przewijamy co chwile ).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

czego nie chcę, bo już 6 wydaje mi się takim wczesnym terminem i ważne, żeby Mikuś sobie mógł dorosnąć ile trzeba. 

) termin miałam na 10.02... tosz to dopiero 35 tydzien leci
dziewczyny obsługujące juz tracą cierpliwośc. Przyszła mpja kolej (ropucha nadal przede mną) kupuję i chciałam zobaczyć czy jest szynka którą zawszebiorę ale ropusze cielsko skutecznie mi ten widok zasłania kładąc się na ladzie. Mówię do niej aby sie przesunęła a ona z takim fochem że ona tez patrzy. Dobra OK niech spada. Wyobraźcie sobie że jak odchodziła to zahaczyła koszykiem o mój koszyk (miałam takie wózek co sie te małe koszyki wkłada) i pociągnęła- w efekcie przewróciła mój koszyk i wszystko się wysypało
aż mi się nie chce wierzyć, że tacy ludzie istnieją. Uciekajcie stamtąd jak tylko będziecie mieli możliwość...
A jakich pieluch używanie? I w jakim rozmiarze? Ja nie wiem, moze jak cos robię źle, ale w pampersach co 2-3 przewinięcie ubranko ląduje w praniu. Kupy przeciekaja względnie rzadko, ale pieluchy przesikane sa baardzo czesto (a przewijamy co chwile