Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 16:59   #1501
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Marks ma ubranka niemowlęce?
W Irlandii ma, i to całkiem ładne. W PL chyba będzie to samo, bo to przecież sieciówka.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
no tylko właśnie w tym problem że sprzedawca nie odpowiada na maile ani nie odbiera telefonu i nawet nie wiem czy w ogóle mi kurke wysłali czy nie ...
To niefajnie. Urlopu nie mają ustawionego?
Stary 2013-12-30, 17:06   #1502
demonyianioly
Rozeznanie

Roane a jak Twoja prześladowczyni? Dała spokój Tżtowi?
Noo właśnie pan doktor mnie nastraszył z tym łożyskiem trochę, wspomniał jeszcze o wrośniętym i że jeśli tak się stanie to jeszcze wcześniej wyjmą bobo czego nie chcę, bo już 6 wydaje mi się takim wczesnym terminem i ważne, żeby Mikuś sobie mógł dorosnąć ile trzeba.
Nastrój zwariowany, były narzeczony zmienił front i twierdzi, że chce być ze mną. Jego matka jest przeze mnie ignorowana notorycznie, bo chyba rozmowy z nią mnie bardziej denerwują niż z nim! Sugestie, że nie staram się o rodzinę i chodzi mi tylko o pieniądze mnie dobijają. Zaprzestałam więc prowadzenia debat z tą niezrównoważoną kobietą. Były przylatuje za 2 tygodnie i i tak muszę się z nim spotkać na uznaniu ojcostwa. Po cc nie wiem kiedy będę mieć siłę, żeby to załatwić. Nie wiem też na ile planuje tu przyjechać. Jak już doszłyśmy do tego jest niepoczytalny... Wiem, że zakupił mi perfumy Coco, niby przeprosinowe. Aż mnie ściska żeby się podjarać - perfumami oczywiście. Przekupna nie jestem, nie mniej jednak taka pachnąca buteleczka chyba nie pozostałaby obojętna żadnej kobiecie
Zawsze przed USG dużym mam mega stres i tym razem jest tak samo. Nie mogę o niczym innym myśleć, tylko żeby już był piątek i już po badaniach. Nie chodzi o mnie tylko moje dziecię - panikuję.

Zaraz idę utworzyć sobie makaron pełnoziarnisty z serowym sosem tłuściutko, jestem już napuchnięta solidnie. Nie solę, staram się dużo pić, a i tak już jestem okrągłą bomką choinkową
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:08   #1503
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ciekawe jaka by była reakcja księdza jakby dziecko do chrztu ubrać w coś z emblematem Hello Kitty

No właśnie
Ale i o kucykach ponny też słyszałam,że to dzieło szatana.
Biedne dzieci

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
To mogłaś sobie zrobić kolejną porcje soda raczej z tego co wiem nie jest szkodliwa...
To jeszcze bym musiała zejść na dół do kuchni... po pierwsze taaaak mi się nie chciało,po drugie istniało ryzyko,że jak odplączę wtulonego we mnie Eryka to się obudzi...

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
W Irlandii ma, i to całkiem ładne. W PL chyba będzie to samo, bo to przecież sieciówka.

W Anglii tez mają i nawet nieraz ceny całkiem przyzwoite.
Stary 2013-12-30, 17:09   #1504
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Na Żelaznej wszędzie sa rozwieszone ogłoszenia o tym ile NFZ płaci za porod (1700 zl) a jakie sa ich rzeczywiste średnie koszty porodu (3200) i ze proszą o darowizne, jesli nas stać. Ja przeleje im, bo naprawdę jestem bardzo, bardzo zadowolona z opieki i chciałabym, zeby mogli utrzymać taki standard.
Nie chce mi się wierzyć, że przeciętny poród (mowa o samym porodzie, nie pobycie kobiety w szpitalu po) tyle rzeczywiście kosztuje. Gdyby taka była dysproporcja pomiędzy kosztem, a refinansowaniem, szpitale "nie biłyby" się o rodzące, a wręcz przeciwnie - likwidowałyby pewnie oddziały położnicze. Coś mi tu śmierdzi przekłamaniem, albo wliczeniem w koszty wszystkie koszta łącznie z wynagrodzeniem personelu, za co środki są z innego źródła, ale są. I byłyby wydane, czy dany poród by się odbył, czy też nie.

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Magnusia ja się przyzwyczaiłam..dziś np. szłam wykupić receptę na tabletki dla psa - alergia mu się zaostrzyła i apteka nie miała nigdzie miejsca zebym psa przypięła czy przywiązała więc położyłam smycz z psem przed drzwiami i kazałam siedzieć. A, że drzwi automatycznie otwierane to pies wchodził co chwilę do apteki i stawał obok mnie w kolejce - ja oczywiscie rozebrana płaszcz w rekach szalki i czapka też co się będę pocić a w aptece kolejka 7 osób przede mną. No to ja zaczynam się ubierać i wyprowadzam psa - powtarzałam to 4 razy ze stoickim spokojem, bo pies wchodził ciągle i ani ekspedientka mnie nie obsłużyła bez kolejki a ludzie udawali, że mnie nie widzą tym bardziej mojego 30 kg psa który co chwilę właził do apteki...
dżizas... chyba bym jednak na Twoim miejscu poprosiła uprzejmie ludzi w kolejce, skoro sami na to nie wpadli, że jest Ci trudno ogarnąć system, i czy przez wzgląd na zaistniałe sytuacje (brzusio i piesio) zbawi ich 5 minut dłużej w tej kolejce.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:10   #1505
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Położna dziś była u nas. Mój Marcelinio waży już 4 kg żarłok jest straszny z niego

Ale jestem dumna z Niego
Super ,że tak ładnie przybiera

Cytat:
wróciłam

ja pier*** byłam u siebie w sklepie- małe zakupy.
Niestety, niektórzy ludzie nie wiedzą jak się zachować, a zmienić wszystkich się nie da. Szkoda tylko,że masz teraz humor popsuty

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
Dzień doberek,

właśnie wróciliśmy z pierwszego KTG, póki co Zuzka nie chce wyłazić. Tylko zestresowała mnie bo mało się chciała ruszać i Panie mi brzuchem trzęsły a ta taka zawstydzona. Odesłali nas do domu i mamy się zgłosić na wywołanie (oczywiście jak wcześniej nie urodzę) tydzień po terminie z OM, czyli w niedzielę albo następny poniedziałek.
Super ,że wszystko z małą w porządku, a wyjść wyjdzie jak będzie gotowa .

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
A ja dziś bylam w szpitalu Rydygiera i ustalono mi termin cc na 6.02.
Zazdroszczę, jeszcze tydzień i będziesz mieć przy sobie maluszka

Cytat:
padam- zrobiłam rybę po grecku na jutro, sos czosnkowy i UWAGA- 5 litrowy gar sałatki tuńczykowej
ledwo żyję
5 litrów ?? , kto to zje ?? hihi. Ja robię dzisiaj sałatkę gyros na jutro do znajomych.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten pajac w zeberkę jest boski-mąż się śmieje że to ubranko więzienne
Jak będzie ubrana na zeberkę to zapodaj nam zdjęcie, z chęcią zobaczę małą jeśli to nie problem

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Magnusia ja się przyzwyczaiłam..dziś np. szłam wykupić receptę na tabletki dla psa -
I kolejny przykład ,że niestety ludzie są niewychowani a od innych oczywiście oczekuja.

No to chwalę się i ja pokoikiem Benjaminka. Co prawda nie jest jeszcze 100 % gotowy.
Zostało nam jeszcze kupić: materac, wieszaczki do szafy, bo niektóre rzeczy wiszą podwójnie na jednym, pudełka do lepszej organizacji, kosmetyków, czapeczek, skarpetek itd, pościel,pampersy, chusteczki do dupki, i pielęgnację, no i kilka ramek na zdjęcia oraz literki nad łóżko z imieniem

I oczywiście lampka będzie stać na przewijaku, a nie na śmietniku na pieluszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01471.jpg (44,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01472.jpg (54,6 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01473.jpg (52,4 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01474.jpg (59,5 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01475.jpg (56,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01476.jpg (67,1 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01477.jpg (73,7 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01478.jpg (65,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01479.jpg (69,5 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01480.jpg (49,0 KB, 52 załadowań)
02.03.2014- Benjaminek

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-12-30 o 17:13
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:10   #1506
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Gratuluję Nowym mamusiom ale juz dzieciaczkow mamy

Biorę się za nadrabianie, aż 50 stron

Mialyscie robione KTG? U mnie dziś na siedząco młodemu dochodziło nawet do 200 i skakało. A jak się położyłam na lewym boku to wszystko się unormowalo...
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:17   #1507
guapissima
Raczkowanie

My wlasnie wrocilismy do domu z zakupow sylwestrowych
Oczywiscie z piccolo
Powiedzcie mi czy 36 tc to nie za wczesnie na skurcze przedpowiadajace??? I ile ich powinno byc w ciagu dnia? Na ostatniej wizycie lekarz wspominal o 10, ale ja teraz mam ich zdecydowanie wiecej...
Mnie od 2 dni meczy taki dziwny bol falowy w dolnej czesci brzucha, gdzie nawet noga ruszyc nie moge....hmmm moze to czas, zeby w koncu spakowac torbe do szpitala.....
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:18   #1508
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
padam- zrobiłam rybę po grecku na jutro, sos czosnkowy i UWAGA- 5 litrowy gar sałatki tuńczykowej
ledwo żyję

Ja sałatki zrobię jutro grecką i z żółtym serem ale na tego tuńczyka to mi ochoty narobiłaś
Stary 2013-12-30, 17:18   #1509
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Noo właśnie pan doktor mnie nastraszył z tym łożyskiem trochę, wspomniał jeszcze o wrośniętym i że jeśli tak się stanie to jeszcze wcześniej wyjmą bobo czego nie chcę, bo już 6 wydaje mi się takim wczesnym terminem i ważne, żeby Mikuś sobie mógł dorosnąć ile trzeba.
Nastrój zwariowany, były narzeczony zmienił front i twierdzi, że chce być ze mną. Jego matka jest przeze mnie ignorowana notorycznie, bo chyba rozmowy z nią mnie bardziej denerwują niż z nim! Sugestie, że nie staram się o rodzinę i chodzi mi tylko o pieniądze mnie dobijają. Zaprzestałam więc prowadzenia debat z tą niezrównoważoną kobietą. Były przylatuje za 2 tygodnie i i tak muszę się z nim spotkać na uznaniu ojcostwa. Po cc nie wiem kiedy będę mieć siłę, żeby to załatwić. Nie wiem też na ile planuje tu przyjechać. Jak już doszłyśmy do tego jest niepoczytalny... Wiem, że zakupił mi perfumy Coco, niby przeprosinowe. Aż mnie ściska żeby się podjarać - perfumami oczywiście. Przekupna nie jestem, nie mniej jednak taka pachnąca buteleczka chyba nie pozostałaby obojętna żadnej kobiecie
Zawsze przed USG dużym mam mega stres i tym razem jest tak samo. Nie mogę o niczym innym myśleć, tylko żeby już był piątek i już po badaniach. Nie chodzi o mnie tylko moje dziecię - panikuję.
(...)
Nasza była standardowo ciągle woła pieniędzy, ale pozatym ostatnio regularnie, minimum dwa razy w tygodniu TŻ gada z dziećmi po kilka godzin na skype, więc jest dobrze. Na wigilię przemówiła ludzkim głosem
A jak Twojemu byłemu objawia się chęć powrotu do Ciebie? Dzwoni, pyta o Twoje i dziecka samopoczucie, jakieś pieniądze wysyła?

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Nie chce mi się wierzyć, że przeciętny poród (mowa o samym porodzie, nie pobycie kobiety w szpitalu po) tyle rzeczywiście kosztuje. Gdyby taka była dysproporcja pomiędzy kosztem, a refinansowaniem, szpitale "nie biłyby" się o rodzące, a wręcz przeciwnie - likwidowałyby pewnie oddziały położnicze. Coś mi tu śmierdzi przekłamaniem, albo wliczeniem w koszty wszystkie koszta łącznie z wynagrodzeniem personelu, za co środki są z innego źródła, ale są. I byłyby wydane, czy dany poród by się odbył, czy też nie.
(...)
W sumie to jest dobre pytanie. No bo skąd oni braliby pieniądze na pokrycie tej różnicy?
Stary 2013-12-30, 17:21   #1510
PawMaj13
Rozeznanie

Co do postanowień noworocznych:
0. Robić wszystko co w mojej mocy, żeby moje dziecko było szczęśliwe.
1. Schuść 30 kg. I utrzymać wagę 70 na wodzy. Co przy moim 178 wzrostu będzie mnie satysfakcjonowało.
2. Nie zgnuśnieć, wychodzić z domu, dbać o siebie (włosy, skóra, paznokcie)
3. Nie denerwować się dziadem i olać go w maju/czerwcu, jeśli pożytek będzie z niego taki jak do tej pory. Jeśli natomiast zauważę poprawę i widoki na to, że "będą jeszcze z niego ludzie", to nadal nad nim pracować i mu w tym wychodzeniu na ludzi pomóc.
4. Wrócić do wieczorów z repetytorium angielskiego.
i 5 - (pobożne bardzo), napisać i obronić magistra... chociaż sama nie wiem, czy się zbiorę w sobie. Deadline mam na czerwiec. Jak nie zdążę, to przepadną mi 2 lata studiów i zmarnowanych w tym wypadku weekendów.

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-30, 17:22   #1511
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
No to chwalę się i ja pokoikiem Benjaminka. Co prawda nie jest jeszcze 100 % gotowy.
Zostało nam jeszcze kupić: materac, wieszaczki do szafy, bo niektóre rzeczy wiszą podwójnie na jednym, pudełka do lepszej organizacji, kosmetyków, czapeczek, skarpetek itd, pościel,pampersy, chusteczki do dupki, i pielęgnację, no i kilka ramek na zdjęcia oraz literki nad łóżko z imieniem

Super pokoik
Stary 2013-12-30, 17:24   #1512
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Wróciłam od ginekologa powyłam sie i siedze nadąsana jak sowa
Lekarz powiedział że moge urodzić w każdej chwili mam miekka i bardzo krótka szyjke (nie powiedział niestety ile ma cm) stwierdzil tylko że mam leżeć i sie nie ruszać, byle by jeszcze jakoś 2 tyg przetrwać ( ja myśle byleby do 1.01.2014 ) termin miałam na 10.02... tosz to dopiero 35 tydzien leci
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:26   #1513
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz idę utworzyć sobie makaron pełnoziarnisty z serowym sosem tłuściutko, jestem już napuchnięta solidnie. Nie solę, staram się dużo pić, a i tak już jestem okrągłą bomką choinkową
A widzisz a mi połóżna kazała pić nie więcej niż 2 l dziennie licząc herbatę , zupę wszytskie płyny . Tak to piłam chyba ze 3-4 litry dziennie i pomogło . A no i wcinam teraz codziennie seler naciowy który też mi poleciła i naprawdę mimo tego , że dużo chodzę mało leżę nie puchnę .
Co do byłego może coś mu się odmieniło ciekawe . Perfumy bym przyjęła a co do niczego przecież nie zobowiązują
Cytat:

śliczny pokoik ! A jak pięknie wszytsko poukładane aż wstyd przyznać , że u mnie jest wszystko powciskane wszędzie chyba muszę zabrać się za prasowanie i też sobie wszystko ładnie poukładać
Stary 2013-12-30, 17:28   #1514
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Lekarz powiedział że moge urodzić w każdej chwili mam miekka i bardzo krótka szyjke (nie powiedział niestety ile ma cm) stwierdzil tylko że mam leżeć i sie nie ruszać, byle by jeszcze jakoś 2 tyg przetrwać ( ja myśle byleby do 1.01.2014 ) termin miałam na 10.02... tosz to dopiero 35 tydzien leci
No to lepiej odpoczywaj i nie przejmuj się aż tak bardzo bo nerwy nie pomogą
Stary 2013-12-30, 17:31   #1515
perfuzja
Zakorzenienie

Roane przeciekaja pampersy... Do wczoraj w nich chodził prawie cały czas (poza niektórymi karmieniami), bo wszystkie otulacze jakie mam (a mam teoretycznie noworodkowe) sa na niego za duze... Dzisiaj trzymam go w koszulce, samych prefoldach bez otulacza i zawinietego w kocyk. Większych przecieków nie ma, no ale nie jest to najbardziej optymalny sposób pieluchowania jaki znam.

Magnusia tak przy 90% karmien robi kupę. I przy większości przewijan. Generalnie moje dziecko głownie zajmuje sie robieniem kupy

PawMaj moze troche sciemniaja. Ale nie zdziwilabym sie, gdyby wychodzili na zero albo na plus nawet przy takiej dysproporcji: maja 100% oblozenie sal jednoosobowych, ktore tanie nie sa. Do tego kobiety masowo płaca za prywatna opiekę poloznej (a polowe kwoty bierze szpital). Juz nie mówiąc o takich drobiazgach jak obecność ojca przy cc, za ktora sie płaci, a dla szpitala jest to prawie bezkosztowe.
Stary 2013-12-30, 17:36   #1516
demonyianioly
Rozeznanie

Muminek1991 za miesiąc i tydzień wypakują mnie w lutym
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:41   #1517
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
35 tydzien to juz duze dziecko! Spójrz jak dobrze radzi sobie Dorotka, juz nie mówiąc o Dominiku urodzonym duzo wczesniej.

Odpoczywaj spokojnie i nie denerwuj sie
Stary 2013-12-30, 17:47   #1518
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

śliczny!
Mój syn póki co pokoiku mieć nie będzie. Ale zrobię mu jego kącik zabaw w salonie. Na początek będzie musiał wystarczyć.

Cytat:
PawMaj moze troche sciemniaja. Ale nie zdziwilabym sie, gdyby wychodzili na zero albo na plus nawet przy takiej dysproporcji: maja 100% oblozenie sal jednoosobowych, ktore tanie nie sa. Do tego kobiety masowo płaca za prywatna opiekę poloznej (a polowe kwoty bierze szpital). Juz nie mówiąc o takich drobiazgach jak obecność ojca przy cc, za ktora sie płaci, a dla szpitala jest to prawie bezkosztowe.
No chyba, że tato zemdleje i rozetnie głowę ale za to też NFZ zapłaci

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-12-30, 17:50   #1519
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Roane przeciekaja pampersy... Do wczoraj w nich chodził prawie cały czas (poza niektórymi karmieniami), bo wszystkie otulacze jakie mam (a mam teoretycznie noworodkowe) sa na niego za duze... Dzisiaj trzymam go w koszulce, samych prefoldach bez otulacza i zawinietego w kocyk. Większych przecieków nie ma, no ale nie jest to najbardziej optymalny sposób pieluchowania jaki znam.
(...)
Ja czytałam że dziewczyny jak im mocno pieluchy przeciekają, zamiast spodenek na czas karmienia montują dziecko w kocyk polarowy z ikei. Tanie, łatwo prać i nie przecieka.

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
(...)
3. Nie denerwować się dziadem i olać go w maju/czerwcu, jeśli pożytek będzie z niego taki jak do tej pory. Jeśli natomiast zauważę poprawę i widoki na to, że "będą jeszcze z niego ludzie", to nadal nad nim pracować i mu w tym wychodzeniu na ludzi pomóc.
(...)
W skrócie: wychować sobie chłopa Powodzenia

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A widzisz a mi połóżna kazała pić nie więcej niż 2 l dziennie licząc herbatę , zupę wszytskie płyny . Tak to piłam chyba ze 3-4 litry dziennie i pomogło . A no i wcinam teraz codziennie seler naciowy który też mi poleciła i naprawdę mimo tego , że dużo chodzę mało leżę nie puchnę .
(...)
Puchnie się jak się za dużo pije, tak?
Stary 2013-12-30, 17:53   #1520
lidkaa82
Zadomowienie

Wyprasowałam dwie koszule męża i 3 bluzki Alka i zasapałam sie jak lokomotywa.

W ogóle zła jestem strasznie bo groszem nie śmierdze i miałam nadzieję że ze względu na sylwestra przeleją mi wypłate dziś (zawsze przelewaja ostatniego dnia roboczego miesiąca) ale oczywiście olali. Co oznacza ze dostane kase jutro o 16 i ciekawe gdzie mam sobie wtedy zakupy zrobić i kto będzie miał na to siłe i ochote.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:54   #1521
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja czytałam że dziewczyny jak im mocno pieluchy przeciekają, zamiast spodenek na czas karmienia montują dziecko w kocyk polarowy z ikei. Tanie, łatwo prać i nie przecieka.
Tak wlasnie robię Dzisiaj cały dzien jest zapakowany w kocyk. Generalnie kocyki z ikei za 5 złotych rządzą
Stary 2013-12-30, 17:54   #1522
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie, ja mam krótką szyjkę od samego początku, a miękką i zgładzoną od ok 20 tygodnia ciąży. Od początku byłam straszona, że urodzę przedwcześnie, a póki co leci mi 37 tydzień tak więc, poleguj sobie, daj się wyręczyć w obowiązkach domowych i będzie dobrze.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:56   #1523
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja kładłam na plecach z główką odwróconą na jedną stronę i teraz też tak będę kłaść. I w Polsce kupę lat temu i teraz w Anglii mówiono mi,że ta pozycja jest najbezpieczniejsza. Możesz kłaść spać w rożku,zawinięte w kocyk,też tak rożkowo,albo w śpiworku. U mnie jest w nocy ok 18 st,w dzień 19-20 st i nie będę dogrzewać więcej. Myślę,ze to jest zdrowa temperatura.
Ja też tak układam Marcelka, z tym że głowę biorę mu raz w jedną stronę a raz w druga. U nas w mieszkaniu temp. taka sama jak u Ciebie i moim zdaniem wystarczająca. Bo nie ma co się przegrzewać.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie musi.
Może pił tak,że się nie nałykał powietrza.
Cytat:
Le La my odbijamy, a przynajmniej przez chwile trzymamy bardziej w pionie. Ale tez Emilowi mocno sie ulewa.
Ja staram się po każdym karmieniu trzymać w pionie, czasem mu się odbije a czasem nie. Ulewać też się ulewa, ale nie jakoś bardzo często

Cytat:
wróciłam

ja pier*** byłam u siebie w sklepie- małe zakupy. Stoje do wędlin a przede mną taka stara ropucha i się kładzie na tych chłodniach że nic nie widać. OK- niech się kładzie. Za mną kolejka duża a ropucha wybiera, przebiera, "a czy to dobre, a czy to jest to samo co to" itp dziewczyny obsługujące juz tracą cierpliwośc. Przyszła mpja kolej (ropucha nadal przede mną) kupuję i chciałam zobaczyć czy jest szynka którą zawszebiorę ale ropusze cielsko skutecznie mi ten widok zasłania kładąc się na ladzie. Mówię do niej aby sie przesunęła a ona z takim fochem że ona tez patrzy. Dobra OK niech spada. Wyobraźcie sobie że jak odchodziła to zahaczyła koszykiem o mój koszyk (miałam takie wózek co sie te małe koszyki wkłada) i pociągnęła- w efekcie przewróciła mój koszyk i wszystko się wysypało oczywiście popatrzyła i poszła- syknęłam za nią odpowiednio głośno że mam nadzieję, że uschnie padalec jeden Słuchajcie kolejka ze 20 osób i NIKT nawet nie kwapił się aby mi pomóc. Więc ja z brzuchem stawiam ten koszyk, kucam itp a w☠☠☠☠iona jestem już na maxa!!! Podbiegł do mnie chłopczyk ok 10 lat i zaczął mi pomagać- dobre dziecko bo nikt z dorosłych się nie ruszył ale patrzyli wszyscy. Co za kurewski naród!!!
Podziękowałam chłopcu i jego mamie (stali za mną)
Wiedziałam, że w tym kraju jest znieczulica no ale żeby az taka to nawet mnie to zdziwiło, jak ci ludzie sa wychowani i to starsze pokolenie, a potem się dziwimy że młodzi są źle- no jak mają taki przykład to nie dziwne.

no to się wygadałam
Matko Kochana co za ludzie, tragedia - jaka jest znieczulica i chamstwo. Tą babę to bym chyba trzasnęła w łeb
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:56   #1524
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
35 tydzien to juz duze dziecko! Spójrz jak dobrze radzi sobie Dorotka, juz nie mówiąc o Dominiku urodzonym duzo wczesniej.

Odpoczywaj spokojnie i nie denerwuj sie
Perfuzja ja obie Was podziwiam za siłe i to jak wspaniale sobie radzicie.Wiem ze 35 tyg, to juz naprawde wysoko, ale przeraziłam sie że moge w każdej chwili urodzić, żyłam myślą że mam jeszcze kilka tygodni... ale co Wy dziewczyny miałyście powiedzieć... u Was to dopiero był szok i nieprzygotowanie około porodowo-dzieciowe.
Stary 2013-12-30, 17:57   #1525
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A u nas wesoło...tzn. ironiczno-sarkastycznie...Mąż przyłąpał dziś swoją szanowną mamusię, jak grzebie nam w śmieciach!!!A rano wykrakałam, bo się zastanawiałam jak długo po porodzie będę krwawić (czy całe 6 tyg???!!!), bo wstyd mi, żeby tych śmieci nikt zwłaszcza teściowa nie widział....na co on mi rano obiecał, że zawiązuje worki i kupimy takie nieprzezroczyste, żeby nie widziała podkladów, wiecie: brzydal:!!! Po 2 godzinach przyłapał mamę jak wygrzebała stare kapcie męza z naszego zawiązanego wczesniej worka! Kurde..Pełna kontrola...
Szok! Nie obraź się, ale Twoja teściowa nie jest normalna aż mi się nie chce wierzyć, że tacy ludzie istnieją. Uciekajcie stamtąd jak tylko będziecie mieli możliwość...

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem ze przez swieta przesylka mogla jeszcze nie dotrzec ale denerwuje mnie totalny brak kontaktu. W mailu napisalam wlasnie zeby podano mi numer listu przewozowego i cisza. Telefon podany na allegro nie odpowiada- nikt nie odbiera ... Jak sie wkurze to wieczorem zglosze to na allegro a sprzedawcy napisze ze chce zwrotu kasy
Miałam Ci pisać, żebyś podeszła do tego spokojnie, bo okres świąteczno - noworoczny, ale doczytałam, że dopłaciłaś za przesyłkę kurierską, więc skoro nadali 24.12. to po świętach, a najpóźniej dzisiaj paczka powinna być u Ciebie. W wigilię kurierzy normalnie pracowali, bo do mnie przyszła w ten dzień paczka...

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość

Eh już czuję te "mądre rady" babć... jedna kazała mi przewijać dziecko w powietrzu, bo przecież po co przewijak, a druga kazała nie kupować ubrań dla dziecka tylko zawijać je w tetry . Aha, no i temp.w pokoju 20-21stopni dla dziecka to stanowczo za mało ...masakra.
Hehe cudne rady pierwsze słyszę, żeby dziecko w tetry owijać.

Cytat:
wróciłam

ja pier*** byłam u siebie w sklepie- małe zakupy. Stoje do wędlin a przede mną taka stara ropucha i się kładzie na tych chłodniach że nic nie widać.
Cytat:
no właśnie takie mam szczęście jakieś, a inna sprawa że mieszkam w miejscu gdzie jest dużo ludzi starszych
Masakra, co za ludzie... Ty to masz zawsze przeboje. Tutaj gdzie mieszkam również jest większość starszych ludzi, ale w sklepach osiedlowych raczej trafiam tak, że nie ma kolejek.

Cytat:
Były przylatuje za 2 tygodnie i i tak muszę się z nim spotkać na uznaniu ojcostwa. Po cc nie wiem kiedy będę mieć siłę, żeby to załatwić. Nie wiem też na ile planuje tu przyjechać. Jak już doszłyśmy do tego jest niepoczytalny... Wiem, że zakupił mi perfumy Coco, niby przeprosinowe. Aż mnie ściska żeby się podjarać - perfumami oczywiście. Przekupna nie jestem, nie mniej jednak taka pachnąca buteleczka chyba nie pozostałaby obojętna żadnej kobiecie
Zdecydował się dobrowolnie uznać ojcostwo? To dobrze, jeden problem z głowy, nie będziesz miała problemów z alimentami

Cytat:

Super pokoik zazdroszczę Wam tego urządzania. Nasza córka będzie musiała zadowolić się niestety tylko kącikiem w pokoju

Cytat:
Co do postanowień noworocznych:
0. Robić wszystko co w mojej mocy, żeby moje dziecko było szczęśliwe.
1. Schuść 30 kg.
Mam identyczne postanowienie będziemy się dopingować
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:58   #1526
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Spokojnie, ja mam krótką szyjkę od samego początku, a miękką i zgładzoną od ok 20 tygodnia ciąży. Od początku byłam straszona, że urodzę przedwcześnie, a póki co leci mi 37 tydzień tak więc, poleguj sobie, daj się wyręczyć w obowiązkach domowych i będzie dobrze.

Pocieszyłaś mnie naprawde,może i ja dotrwam

Edytowane przez poczatkujaca-dagmara
Czas edycji: 2013-12-30 o 18:01
Stary 2013-12-30, 18:01   #1527
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
W ogóle zła jestem strasznie bo groszem nie śmierdze i miałam nadzieję że ze względu na sylwestra przeleją mi wypłate dziś (zawsze przelewaja ostatniego dnia roboczego miesiąca) ale oczywiście olali. Co oznacza ze dostane kase jutro o 16 i ciekawe gdzie mam sobie wtedy zakupy zrobić i kto będzie miał na to siłe i ochote.
Moja firma mnie wyjątkowo zaskoczyła, bo dzisiaj dostałam wypłatę. W zeszłym roku była dopiero po Nowym Roku i to ładnych parę dni.

Cytat:
Tak wlasnie robię Dzisiaj cały dzien jest zapakowany w kocyk. Generalnie kocyki z ikei za 5 złotych rządzą
Muszę się zaopatrzyć jak będę we Wrocławiu póki co używamy tych kocyków dla kotów
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:04   #1528
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Moja firma mnie wyjątkowo zaskoczyła, bo dzisiaj dostałam wypłatę. W zeszłym roku była dopiero po Nowym Roku i to ładnych parę dni.

Muszę się zaopatrzyć jak będę we Wrocławiu póki co używamy tych kocyków dla kotów
Nie daj Bóg jakbym rodzic zaczęła bo nie mam na taksówke nawet
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:08   #1529
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Będę trzymać kciuki żeby wszystko było ok
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;44348982]
Mialyscie robione KTG? U mnie dziś na siedząco młodemu dochodziło nawet do 200 i skakało. A jak się położyłam na lewym boku to wszystko się unormowalo...[/QUOTE]
Przez 2 tygodnie miałam 3 razy dziennie. Szczerze nienawidziłam już to ustrojstwo jeśli tętno skacze tylko na chwilę to nie ma się czym przejmować. Zresztą jakby coś było nie tak zatrzymaliby Cię w szpitalu.
Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
My wlasnie wrocilismy do domu z zakupow sylwestrowych
Oczywiscie z piccolo
Powiedzcie mi czy 36 tc to nie za wczesnie na skurcze przedpowiadajace??? I ile ich powinno byc w ciagu dnia? Na ostatniej wizycie lekarz wspominal o 10, ale ja teraz mam ich zdecydowanie wiecej...
Mnie od 2 dni meczy taki dziwny bol falowy w dolnej czesci brzucha, gdzie nawet noga ruszyc nie moge....hmmm moze to czas, zeby w koncu spakowac torbe do szpitala.....
Oczywiście że 36 tydzień to nie jest za wcześnie. Macica się przygotowuje do porodu.
Cytat:
Jak będzie ubrana na zeberkę to zapodaj nam zdjęcie, z chęcią zobaczę małą jeśli to nie problem

Jak zrobię wrzucę zdjęcie do klubu.
Piękny pokoik!!!
Cytat:
35 tydzień to prawie donoszona ciąża Nie masz się zupełnie czym przejmować. A z tym "możesz urodzić wcześniej" różnie bywa. Koleżanka 3 tygodnie "chodziła" z rozwarciem na 2 palce aż się wreszcie przeterminowała przez ten przymus leżenia.
Cytat:
Moje dziecię jest jakieś inne..nie zakupkało mi żadnego ubranka. Dada przeciekła raz. Teraz robi 3 lub 4 większe kupy na dzień. Czasem zdarzają się pojedyncze bączki z zawartością.
Ciekawe czy moja się przekona do takiego karmienia nago bo ona nie lubi być rozebrana.
Stary 2013-12-30, 18:18   #1530
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Moje dziecię jest jakieś inne..nie zakupkało mi żadnego ubranka. Dada przeciekła raz. Teraz robi 3 lub 4 większe kupy na dzień. Czasem zdarzają się pojedyncze bączki z zawartością.
Ciekawe czy moja się przekona do takiego karmienia nago bo ona nie lubi być rozebrana.
A jakich pieluch używanie? I w jakim rozmiarze? Ja nie wiem, moze jak cos robię źle, ale w pampersach co 2-3 przewinięcie ubranko ląduje w praniu. Kupy przeciekaja względnie rzadko, ale pieluchy przesikane sa baardzo czesto (a przewijamy co chwile ).

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości