|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dziewczyny wlasnie leze i sie nie ruszam bo maluch od 10 dobrych minut bryka jak szalony. Na stowe to jest on! Jestem juz pewna!
![]() ![]() Chcialam sobie popatrzec na brzuch, czy sie porusza, ale mi cycki zaslaniaja.... :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2522 |
|
404 Not Found
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Witam się w ostatnim dniu roku.
![]() Trzymajcie kciuki, żeby mnie wcześniej z pracy puścili. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sylwestrowo
![]() Seksta nie zastanawiaj się tylko zmieniaj gina Agusia gratuluję córeczki ![]() Vampirka dzięki, ja mam właśnie tą lidlową okrągłą ![]() Co do Dady to promocja jest ale przy okazji cena za jedno opakowanie wzrośnie o 1zł;] Asia gratulacje podskoków ![]() My wstali po 6 Olaf nie zrozumiał przesłania że dziś długi dzień ;o
|
#2524 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przejrzystość, ciała ketanowe, nabłonki płaskie, erytrocyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też wtedy w okolicach 17tc poczułam pierwsze ruchy, tylko że potem ucichly do prawie 22 tc... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musisz tylko powstrzymać się od cukru, więc życzę żeby nie kusiło ![]() Ja mam glukozę za tydzień... Cytat:
![]() Chyba, źe następnym razem dodasz więcej objawów jak ja , ale w sumie to prawda z moimi dolegliwościami: np twardnienie brzucha jak za długo chodzisz czy mdlości podczas stresu ![]() Cytat:
Widzę, źe przewaga dziewczynek wzrasta w wątku to dobrze, mój syn będzie miał w czym wybierać ![]() Cytat:
Fajną godzinę sobie wybrał ja też czuję kopanie właśnie jak leżę i odpoczywam, jam chodzę to niezwracam na to uwagi ![]() Musisz sobie lusterko załatwić dopóki brzuch nie urośnie bardziej niż cycki
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Carolyna ale żeś pojechała tym tekstem
Muffinka no wychodzi na to że wielkolud Ma dopiero 20m , a niektóre rzeczy nosi po 4l kuzynie Ale w sumie rozmiar rozmiarowi równy nie jest. Bo no spodnie nosi na 86 czasem 92, a bluzki na 86-98 Agusia gratuluję dziewczynki Seksta zmieniaj ![]() Dzień dobry Wczoraj już nie wchodziłam , bo zanim TŻ przyjechał to ja na zakupy jechałam o 18.30 ;/ Potem na szybko powrót aby wykąpać i położyć spać Młodego. Zasnął coś ok 20.20 i wtedy wzięłam się za sałatkę i gołąbki. Skończyłam coś ok 22.30 i już padłam ![]() Ale dziś czeka mnie sernik i reszta gołąbków bo kapusta została tylko mielone muszę dokupić. Ale syn kochany pozwolił mamusi pospać do 7.30
|
|
|
|
#2526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I życzę Wam wszystkim SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!!
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobilam wczorajsze zaleglosci
![]() Dzis wstalam razem z mezem o 6 rano. Chyba emocje mnie trzymaja jeszcze. Wczorajsze usg trwalo godzine. Bardzo fajna i mlodziutka lekarka sie trafila. I to z certyfikatem, a nie dalabym jej wiecej niz 25 lat. ![]() Rany, ale dzidzia jest ruchliwa. Cale usg tak szalala, ze ciezko bylo ja uchwycic. W pewnym momencie podniosla nawet kciuk i wygladalo to jakby mowila "jest spoko" ![]() Co do ogladania brzuszka to ja nie mam problemow, moje male piersi ani mysla choc troche urosnac ![]() A co do tekstow, to ostatnio stoje w piekarni i powtarzam sobie w myslach, zeby kupic chleb tostowy. Bo jak podchodze do ekspedientki to zapominam co chcialam. Wiec stoje w dosc dlugiej kolejce i powtarzam chleb tostowy, chleb tostowy. Przychodzi moja kolej i mowie" poprosze test ciaz....." Urwalam w polowie wyrazu i zaczelam sie tak smiac, a wraz ze mna cala piekarnia. Nie wiem skad mi sie to wzielo.
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Heja, heja sylwestrowo
Narobiłyście smaka tymi sokami w biedrze, ale już za późno żeby podskoczyć i kupić. Mąż o 16 z pracy wychodzi a na 19 mamy być u siostry. Po drodze jeszcze do rodziców chcę wstąpić. A biedra do 18 dziś. Zaraz zmykam na zakupy i muszę zrobić sernik na zimno i surówki jakieś. Chyba się wyrobię do 16
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny nie wiem czy się dziś jeszcze pojawię, praca a później trochę w kuchni będę i trzeba kurze i podłogi zrobić zanim przyjdą goście. Życzę wam Szczęśliwego Nowego Roku! !! Nie upijcie się tymi szampanami, soczkami mojito i pina colada |
|
|
|
|
#2530 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się sylwestowo
![]() Mąż poszedł do pracy więć miałam całe łóżko dla Siebie i udało mi się pospać trochę. Ja na sylwestra we dwoje robię spagetti :p do tego szaszłyczki, czipsy i styknie. Muszę jeszcze balony kupić ![]() Miłego dzionka Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Nikii, moze dopisac imie naszej coreczki-Alicja. Jak juz pisalam
raczej nie uda mi sie przeforsowac go na Oliwie
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana moje gratki I imię piękneA mój mało rozgarnięty mąż nie może zdecydować się na imię jeszcze. Zastanawia się nad Olą a Weroniką....
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-12-31 o 08:55 |
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia gratuluję zdrowej dziewczynki
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny.
Kasiab mi podobaja sie meskie wersje imion, ktore wybraliscie. Jakby byl chlopiec to albo Aleksander albo Wiktor. Ale chyba nie potrafilabym sie zdecydowac
|
#2535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agusia Gratulacje Córy! i z tym chlebem tostowym mnie rozbawiłaś do łez![]() Kasiab Mi bardziej Weronika sie podoba
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-12-31 o 09:17 |
|
|
|
|
#2536 | ||
|
Zadomowienie
|
robisz pulpeciki jak zwykłe mielone,tylko kulasz je na takie mini mini kuleczki ,,na raz'' potem smażysz na oleju nie panierowane i wrzucasz do gorącej zalewy i potem chwilę gotujesz... Studzisz i do lodówki,najlepsze są na drugi dzień ![]() Zalewa 3 szkl wody 1 szkl octu 3/4 szkl cukru 1 płaska łyżeczka soli 3 liscie laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 3 łyżki ketchupu i tak po trochu pieprzu i wegety do smaku. oczywiście musisz zagotować przed wrzuceniem pulpetów ja wrzucam potem na to pulpety i chwile gotuje a wiem ze tez wrzatkiem zalewają te pulpety i jest ok wiec jak kto woli. Cytat:
Cytat:
fajnie sibie popodglądać dzidzię
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
U nas powoli krąg imion się zawęża
Póki co najbardziej Basia albo Hania. Ale po połówkowym jak się potwierdzi już na 100 % to będziemy decydować
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia dolaczam sie do gratulacji
I witam sie sylwestrowo Ilkas jakby Leon zostal Sylwestrem to dzis imieniny by obchodzil ![]() Hania ma kaszel i chrypke. Na szczescie bez goraczki, ale spacer dzis odpuszczamy. Milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
Helo, nadaje z lozka
dzis sylwester we troje wiec mi sie nigdzie nie spieszy mialam byc w pracy ale szef laskawie zgodzil sie na dzien wolny dla wszystkich.Macie racie, musze zmienic... Light ten jest wlasnie z nfz, chyba ze po zwolnienie pojde prywatnie ale skoro ten bagatelizuje moje problemy to co bedzie pozniej, az strach pomyśleć! Ja naprawde zle sie czuje, codziennie wieczorem migreny i bol plecow nie do przejscia a twardnienie brzucha to codzienność. ... Dziękuję za wsparcie bawcie się dziś przesuper i Szczęśliwego Nowego Roku! !!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby grzechotka za 20 zl to nie jakas rewelacja, ale niesmak pozostal. Dokonujesz transakcji, zostawiasz firmie swoje dane osobowe, ktore sa warte znacznie wiecej niz 20 zl a oni Cie robia w jajo :/ Niefajnie... Dostalam za to kolysanki z Bebilonu. No i nadal czekam na probki z Johnsona, ale tez juz pewnie nie przyjda... Niech sie wala.. Juz i tak mnie przekonalyscie do Oilatum
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
BAN stały
|
Agusia gratuluję córci
![]() Kasian aa czytałam drugą część sagi Kaznodzieja. A od wczoraj już łykam kolejną część ![]() My dziś zawozimy Milkę do dziadków..i sami idziemy na domówkę Szkoda tylko, że ja tak mało skorzystam z imprezy Jedyny plus - jedziemy autem bo przecież będę mogła prowadzić Ciekawe do której wytrzymam ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Mój mąż do teraz się myli i raz mówi do brzuszka Leoś..a za chwilę Sylwek |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() kasian muszę zapamiętać Twoją radę odnośnie chusteczek !!!!!! Na pewno będę zmieniać co jakiś czas agus7ia gratuluję córki Cytat:
też mam na liście to imię Ostatni dzień pracy w tym roku podobno dziś wychodzimy wcześniej mąż siedzi w domu i pichci na wieczór haha, gosposia z niego Dziewczyny czy któraś z Was wie coś o wózku hartan VIP ????? Koleżanka ma na sprzedaż 3w1 i się zastanawiam nad nim. Czytałam opinie na necie i oczywiscie pojedziemy go też obejrzeć w ogóle tyle wczoraj oglądałam tych wózków, że mi się dziś w nocy śniły
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
Po wynikach badania:
bardzo liczne bakterie, obecność azotanów (norma nieobecne), przejrzystość- mętny, śladowe ilości białka, leukocyty 25-30wpw (norma0-4wpw), erytrocyty swieże 4-6 (norma 0-2 wpw) Około 5 lat temu dostałam krwiomoczu(co minutę uczucie jaby chciało się siku, ale leciały tylko kropelki krwi, ból nie do opisania) i od tego momentu mam ciągłe problemy. Długo by pisać. W skrócie: ogólnie powtarza się to tak około 2 razy do roku; siedziałam na wc, czułam parcie na mocz, a nic nie leciało. To boli. Do tego szczypanie. Tak samo mam też teraz. Dużo piję, jem żurawinę, kupiłam sok z żurawiny, żurawit i w sumie to tylko trochę pomogło. Dlatego spróbuje za tydzień, przy okazji jak pójdę z wynikami babci, spytać się nefrologa co jeszcze w moim stanie może mi polecić. Na wszelki wypadek zrobiłam więc posiew. Jeszcze dodam, że zawsze wtedy, jak się pojawiały dolegliwości, badałam mocz i dostawałam jakieś tabletki na receptę. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
muszę w taki razie "odlubieć" to na fb ![]() Próbki z Johnsona dostałam. Dokładnie jedną. Małe opakowanie balsamu. W sumie wykorzystuję jużgo na brzuch
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-31 o 10:03 |
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest śliczne wkurza mnie to, bo to pewnie żadna rodzina, teściowa ma pewną tendencję do wynajdywania sobie rodziny..Cytat:
![]() No tak, a co mają sobie wyrywać maleństwa grzechotkę
|
|
#2547 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Iga obudziła nas po 6 ale leżeliśmy w wyrku tak do 9 , bajki na mini mini już znamy na pamięć ![]() zaraz biorę się za sałatkę gyros, a poźniej zrobię zapiekanki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2548 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się sylwestrowo
![]() U mnie już się gotują warzywa na sałatkę, pina colada i szampan się chłodzą Cytat:
![]() Cytat:
dla SyneczkaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
A propo pulpetów, to ja jeszcze do mięsa dodaje trochę ugotowanego ryżu lub kaszę, mieszam wszystko, lepię kuleczki i wrzucam go garnka.
Do tego sos pomidorowy i gotowe
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dzis rano bylam na pobraniu krwi, ide zaraz na zastrzyk, nadal nic nie czuje uf czy macie uplawy?
agusia serdecznie gratuluje corusi Seksta skoro zle sie czujesz powinnas porozmawiac z lekarzem, ja akurat w pierwszej ciazy czulam sie wspaniale, moglam gory przenosic, jezdzilam do pracy 90km w jedna strone do konca 9tego miesiaca, pozniej musialam z pracy zrezygnowac, gdyz nie przyslugiwal mi macierzysnki, nie wyobrazalam sobie zostawic miesieczne dziecko z niana na caly dzien! no a gdybym np. miala pracowac w obecnej ciazy to nie za bardzo czuje sie na silach, szczegolnie ze te pierwsze 4 m-ce mialam straszne... pogadaj z ginkiem, rozumiem ze ciaza to nie choroba, ale jak sie czlowiek nie czuje na silach to co ma zrobic....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

[COLOR=Black]pewna, ze to 

Szkoda tylko, że ja tak mało skorzystam z imprezy
wkurza mnie to, bo to pewnie żadna rodzina, teściowa ma pewną tendencję do wynajdywania sobie rodziny..