|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Przez dwie doby używałam u Eryka,później obcięłam paznokcie mu. U Wiki nie było potrzeby,ale Eryk miał długie strasznie.
|
|
#1652 |
|
Zadomowienie
|
Na jutro ![]() Nadrobiłam. Własnie uświadomiłam sobie, że nie mam ani jednych body kopertowego.. ![]() dokupić??? Wszystkie mam przez główkę wciągane....
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dziękuję za życzenia
niech się spełnią i mi poród łatwym będzie Wiecie co? miałam plan ubrać się dziś w sukienkę, którą sprawiłam sobie specjalnie na Święta, stanąć przy choince, zawiązać wstążkę wokół brzuszka i zrobić zdjęcie i wysłać najbliższym z tekstem "rozpakować czy nie rozpakować ten prezent urodzinowy?" ale coś mnie jednak powstrzymało Cytat:
![]() Cytat:
Co do drugiego to współczuje dzisiejszej przygody, sama bym pewnie padła na zawał Dobrze, że sytuacja opanowana. Ja też tylko jeden dzień muszę jeszcze przetrzymać a później nich się dzieje no albo dobra, w Nowy Rok niech mnie jeszcze rodzina zdąży odwiedzić
|
|
|
#1654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1655 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Głupie to troche dla mnie bo teoretycznie powinnam Domiego traktować w tej chwili jak noworodka a on juz niektóre zachowania ma niemowlęce nie noworodkowe i taka jestem rozbita. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
Niechce Was dobijać ale ja jutro planuje dzika imprezę i nawet drinka sobie strzele Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1656 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
![]() A serio,jak bym mogła to też bym sobie strzeliła. Więc korzystaj
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
Iwantyou drinka mówisz???
Wasze zdrowie My mamy Piccolo![]() Mam niecny plan zamiast strzelać petardami my romantycznie jutro zjemy ryż (to gwarancja dostatku w Nowym Roku - a nuż tym razem się uda ) - najczęściej czerwony z jakimś mięskiem lub rybką, a o północy puscimy w niebo nasze lampiony czerwone, których zapomnieliśmy puścic na naszym weselu To takie hmm...romantyczne...Tż policzył, że mamy 9 lampionów = 9 życzeń, zgodnie stwierdziliśmy, że mamy w zasadzie 2:P Więc 8 lampionów dla naszej Zosi, a jeden dla naszego najświętszego spokoju poślemy )))hehehehe
|
#1659 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale ja generalnie nie potrzebowałam instruktażu i chciałam "siama" ,no i te niecałe dwie doby w niedrapkach chyba mu krzywdy tez nie wyrządziły...
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle ze pierwsze dwie trzy doby to spoko bo dziec sie raczej jeszcze niezorientuje jak sie tego pozbyć i ze go to denerwuje. Jestem niekonsekwentna!! Dominik od 30 minut leży u mnie na cycusiu i średnio mam ochotę go odkładać. A miało nie byc za duzo przytulnek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jesteś rozgrzeszona
|
|
#1662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem ten moj dziec doprowadza mnie do furii a za moment zrobi coś takiego ( choćby uśmiech po kupie zrobionej w świeżo założonego pampersa) ze mam ochotę go tulic i głaskać i całować bez końca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1664 | |
|
Rozeznanie
|
Za jakichś parę lat.
Cytat:
A rady są bezcenne, już sobie wyobrażam przewijanie małego w powietrzu. ![]() U mnie urodził się taki średniak (3420g), ale jak 56 wypada większe, to się topi. Musimy kupić jakiś mały kombinezon, bo w nasz 62 wpadł i zginął. |
|
|
|
|
#1665 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44338150]
Uuułłaaaa 30 stron no to do zobaczenia za tydzień :P[/QUOTE] Nadrobiłam 40 stron w 1 dnień! Tadam Jestem wielka ![]() Cytat:
Cytat:
Później Aleksander ![]() Hehe dzięki dziewczyny za pamięć Selena miałaś rację - przez święta nie mogłam się dokulać do kompa Ale już nadrobiłam i powracam do świata żywych ![]() Cytat:
Ja falbankę kupiłam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=7423110 Na tej aukcji masz różne wzorki: http://allegro.pl/baby-raj-falbanka-...812117482.html ![]() Przez te święta strasznie spuchły mi stopy i kostki ![]() Za to teść mnie komplementował!
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Nocne rozmowy widze ze trwaja... Ja niestety dolaczam- pisze niestety bo zoladek mi wariuje i co chwile mnie goni do wc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak widać ja też nie śpię...mnie boli, ale nic z niego się chce wyjść...a boli bo to jednak dziec mi uciska i spać się nie da... Buu Wieczorem usne a później boli..a jak usne to takie głupoty mi się śnią ze szok....mojemu mężowi ostatnio też się bzdury śnią. Czytałam, ze piszecie o paznokcie..polozna na sr nam mówiła, ze dość często po wypisie mamy wracają z dziećmi, bo maja poranione paluszki dzieci, nieumiejętnie to robią. Mówiła, ze dobrze jest podczas snu to robić, albo wkładać niedrapki i same się pourywaja ![]() Nie wiem jak to będzie u maluszka ale mojemu bratankowi najczęściej ja obcinam paznokcie. Kiedyś był u nas po przedszkolu z plastelina za paznokciami , obcielam mu obcinakiem z Canpolu i teraz sam woła, żeby "popstrykac "
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-31 o 04:45 |
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1669 |
|
Rozeznanie
|
Jest tu jakaś mama?! Obudziły mnie dziś mokre spodnie i jakiś upływ... Nie wiem czy się posikałam czy to wody! Czekać czy poleje się dalej? Jak myślicie?!
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Rozeznanie
|
Przecież to chyba jeszcze nie?! Może tylko zadzwonić na IP? Nie mam skurczy, mały się rusza. Wiem jak to brzmi, ale mam nadzieję, że się zesikałam. Łóżka nie przemoczyłam, tylko gacie. Czekać czy popłynie dalej? Chyba moje dziecko nie spieszy się tak na sylwestra?
Czop mi nie odszedł, mój "lekarz" prowadzący ciążę jest niekompetentny więc odpada dzwonienie do niego. Śpiąca jestem a panika mnie ogarnia
|
#1672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na powaznie zadzwon na IP |
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Demonyianioły dzwon lub jedź. Z tym żartów nie ma. Lepiej spanikowac raz za dużo niż raz za mało.
|
#1674 |
|
Rozeznanie
|
Dzwoniłam i Pani na porodówce kazała czekać i obserwować czy się dalej uleje coś... Co za emocje!
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
Anioly - a nie masz moze w domu tych papierków lakmusowych zeby sprawdzic ph tej wydzieliny? Wiem,ze jak są wody to barwią sie na niebiesko, a jak mocz to powinno byc cos w rodzaju koloru żółtego... W najblizszej aptece tez powinni miec takie cos, to nie duzy wydatek (no maja tez specjalne wkładki ala podpaski co niby sprawdzaja czy to wody plodowe,ale to juz wiecej kosztuje, papierki to samo daja a tańsze). Ogolnie ja na Twoim miejscu albo pojechalabym na ip albo po te papierki
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Iwanty ja myślę ze lepiej nie ruszać jak ktoś ma to źle zrobić... polozna nie byla młoda
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Anioły nie lekceważ tego, nie jesteś panikarą, większość z nas przechodzi to po raz pierwszy.
Ja też wczoraj wysiusiałam się, wstaję i nagle bach coś po nogach leci Dziś do mnie dotarło, że to ostatnie dni we dwójkę... razem w domu, jak już pójdę do szpitala, to wrócę rozpakowana. No chyba, że będzie taka cisza, że uda mi się wyprosić lekarza, żebym przychodziła tylko na ktg (choć jakoś wątpię...) i dziwnie mi z tym. Nagle ogarnęła mnie ochota na zrobienie i kupienie wszystkiego Selena, ten obrazem z poskładanym dzieciątkiem wiel eu mnie wyjaśnia a mojemu to wyyyyybitnie! dziś już krzyżuję nogi jak już rodzić to od jutra My na sylwestra siedzimy w domu, nie mam weny ani ochoty iść gdziekolwiek, choć była propozycja. Planuję wieczór razem z picollo (jedna lampka mi chyba nie zaszkodzi). Może jakiś seans filmowy hmmm. W zeszłym roku nie chcieliśmy nigdzie iść,ale obiecaliśmy sobie, że za rok (czyli teraz koniecznie impreza na sali!) teraz się śmiejemy, że będziemy na sali - porodowej
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
To chyba pójdę wziąć prysznic i pojadę tam
właśnie mnie obudziło takie ciepłe lejące, łóżka nie zmoczyłam, tylko majtki i dresy. Poszłam do łazienki i normalnie się wysikałam. Brzuch boli mnie jak na okres dość mocno. Bobo się rusza...
|
#1680 |
|
Rozeznanie
|
Anioly - dobra decyzja. Nie zastanawiaj sie nawet i jedź
i obyś szybko wróciła
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

i tak się zastanawiam czy zapakować niedrapki

Na jutro 

niech się spełnią i mi poród łatwym będzie 

) wazyl 3060.

16.06.2012r. 

dokupilam dzis po waszych radach jeszcze co nieco z rozmiaru 56 i zastanawiam sie czy chociaż dziecko zdąży założyć ten rozmiar...hmmm
Jestem wielka
jestem totalnie niedoswiadczona,juz raz jechalam na IP myslac ze odszedl mi czop
właśnie mnie obudziło takie ciepłe lejące, łóżka nie zmoczyłam, tylko majtki i dresy. Poszłam do łazienki i normalnie się wysikałam.