|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Iza-suuuuper! Gratulacje!
Mina Dominika wymiata Fajnie, ze Twoj porod tez nienajgorszy ![]() Agata ![]() U nas dzisiaj była babka od noszenia w chustach. Super sprawa takie konsultacje indywidualne. Ja sobie przypomniałam wiązania ( byłam kiedys na warsztatach) mąz sie nauczył. Ćwiczylismy na lalkach, pozniej na Tymku - ktory w chuście zasnął jak zabity ![]() Kupiliśmy u niej chustę, sie wlasnie pierze. Od jutra sie nosimy- moze mnie to uratuje Perse- tak, nadal mam diete. Jeszcze bardziej restrykcyjna, bo odrzucilsm marchewke i banany. Koopy nadal takie sobie ![]() Same problemy ostatnio
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-30 o 22:29 |
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
KUNIA! myśmy stwierdzili ze jakby jakiś lekarz zasugerował ze powinnismy mieć to oczywiście byśmy kupili. tak samo myślałam o laktatorze, niani (ta może ze 2 razy by się przydała np. na wyjeżdzie). mieliesmy odłozowne pieniądze ale jak nie było potrzeby nie kupowaliśmy.
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
niech ten rok jak najszybciej się skończy...i niech następny będzie lepszy
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
ja laktator mam obiecany od koleżanki na zasadzie pożyczy mi a jak będę użytkować to odkupię, jak nie będę to oddam.
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
cu-do-wnie!!!
Cytat:
|
|
|
#3937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję diety, ja od razu po wprowadzeniu ograniczeń+przy stresie z tym związanym dostałam takiego kryzysu laktacyjnego, jak nigdy... Oby u Was się polepszyło. |
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz gdybyśmy chcieli to mogłibyśmu wziąć kredyt w banku i spłącić Urząd Miasta, od razu i w banku spłacać dłużej raty, tylko, że byby też pewnie konkretny procent. woleliśmy zacisnać pasa i za 5 lat mieć kredyt z głowy.
jestem zadowolona bo w końcu mama pofarbowała mi włosy, przuwitam Nowy Rok jak człowiek a nie jak skunks
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jesteś bardzo dzielna i brawa dla TŻ ![]() takie czasy normalnego człowieka nie stać na mieszkanie, musi pożyczać z banku na długo i mega dużo jak się wszystko policzy Aż się boję myśleć co będzie od października jak mi się skończy stypendium a nie uda się nigdzie zaczepić na jakimś etacie... ![]() Nie ma czego ![]() ![]() Cytat:
a przyszły musi być lepszy!
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie świetna wiadomość
Kunia to jutro się postaram włączyć kompa bo tam mam zapisany link do bloga na którym są przepisy bez mleka. I chyba dla takich maluchów też coś jest. A wy na bazmlecznej przez ten refluks cały czas? Masz recepty na pepti?
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
taki jak wcześniej, może troszkę jaśniejszy. Po sylwestrze na pewno wstawię zdjecia z imprezy.
|
#3944 |
|
Konto usunięte
|
Kundzia, ale są margaryny bezmleczne. Wprawdzie one nie są zbyt zdrowe, ale w takiej diecie chyba nie ma innego wyjścia, myślę, że od czasu do czasu niewielka ilość nie zaszkodzi.
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Póki sobie przypomniałam to zapytam, któraś kiedyś wklejała link do super świetnej maty - kocyka. takiej kolorowej z dużą ilością czerwieni. Nie wiem czy to nie byłą Panika lub filusiek
poproszę jeszcze raz o namiar na tą matę ![]() Dobranoc kochane
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE - wyniki
iza- gratulacje, czekamy na więcej wieści jak się ogarniecie kunegunda- dzięki za przepis
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Karmienie nocne mamy do rana... Chlusnal 4x i chyba poszło wszystko co przez ponad godzine zjadł. Buuuu.
Wiem, ze takie problemy to nie problemy, ale juz powoli nie daje rady Wk.urza mnie ten jego brzuch strasznie ! Tak mi mojego dziecka szkoda... Perse- u mnie nadal mlekotok. Moze dlatego, ze nie jem a wcinam (jak prosie) to co moge. ; ) I nie chudnę, wręcz przeciwnie (ale gdzies to aktualnie mam ). Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-31 o 06:05 |
|
|
|
#3948 |
|
Konto usunięte
|
Kubek kurcze, skoro masz taką restrykcyjną dietę, to może nie z tego? Może po prostu niedojrzały układ pokarmowy? Artur już teraz bardzo rzadko ulewa, a chlustał parę razy w życiu może.
|
|
|
|
#3949 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w tym ostatnim dniu starego roku!!! Pamiętajcie zostawiamy w nim wszystkie zmartwienia, troski i to co było złe!!! Niech sobie od nas to idzie i nigdy nie wraca!!! Cytat:
Cytat:
wariatka Kochana dla tż! Byłaś mega dzielna Barbi cudowne wieści na koniec roku Cytat:
Cytat:
Biedactwo.. ale wiesz, że robisz wszystko co tylko możesz aby mu pomóc i ulżyć, więc ogromnie Cię podziwiam!---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- A ja wczoraj po raz pierwszy od x tygodni wybrałam się z tż wieczorem na zakupy spożywcze i oczywiście musiałam spotkać mojego szefa no i wiadomo gadga-szmatka i jego zaskoczenie, że nie muszę leżeć - więc odp., że nie muszę i tyle - nie będę się przecież wdawać w szczegóły, ale tak mi było jakoś głupio po tym spotkaniu.. że niby do sklepu idzie a do pracy już nie Mój tż oczywiście się śmiał ze mnie i twierdzi, że grubo przesadzam i w ogóle nie powinnam się tym przejmować. A ja nadal swoje.. ech.. myślicie, że powinnam się przejmować takim spotkaniem?
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-12-31 o 08:29 |
||||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas było to samo. Chlustanie, wracanie pokarmu do buzi(w nocy przez sen nawet), wiercenie się jakby robaczki w dupce były. brzuszek Go bolał i nikt nie chciał nic z tym zrobić ![]() Jak przeszłam na mm. to dałam o zmniejszonej zawartości laktozy mleko i pomogło sporo..a teraz dostaje probiotyk to jest cudownie. No i pewnie też wiek, bo zaraz będzie miał pół roczku |
|
|
|
|
#3951 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co to w ogóle za tekst? Nie jego biznes. Mogłabyś iść na disco i też by mu nie było nic do tego. Jak nie masz na L4 zaznaczone, że musisz leżeć, to możesz robić, co Ci się podoba. Nie przejmuj się. Zresztą facet i tak nie zrozumie. A jak ja jeszcze słuchałam opowiadań mojego kierownika, że jego żona wróciła do pracy po 3. miesiącu i pracowała po 12 godzin, to mi już było całkiem słabo. |
|
|
|
|
#3952 | |||||
|
Zakorzenienie
|
u mnie to samo
![]() Cytat:
też zaczęłam ją stosować ![]() Cytat:
![]() a taki kredyt to super sprawa Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
już powinnaś o tym zapomnieć
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia - tak ze wzgledu na refluks (choc Tosia nie zwraca ale dla jej bezpieczenstwa jeszcze ciagniemy) pije bebilon pepti - bez recepty...
Perse gdybym karmila piersia moze bym sobie na odrobine pozwolila masla lub czegos innego ale Tosi narazie nabialu nie daje.... A propo kredytow - my z Tz mowimy ze jestesmy milionerami bo za te 30 lat to kredyt plus odsetki to wyjdzie jakis milion ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Teraz mysle czy szczepic MMR czy nie
|
|
#3954 |
|
Konto usunięte
|
Kundzia tylko tak jak mówię, te margaryny nie zawierają nic z masła/nabiału. Teraz mam jakąś tortową z Biedronki chyba.
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczorajsze wieści były jak kamień z serca. czekam na ciebie Nowy Roku z wielkimi nadziejami
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44357441]Kubek kurcze, skoro masz taką restrykcyjną dietę, to może nie z tego? Może po prostu niedojrzały układ pokarmowy? Artur już teraz bardzo rzadko ulewa, a chlustał parę razy w życiu może.[/QUOTE]
On dopiero drugi raz chlusnal pokarmem. Wczesniej bardzo sporadycznie ulewal. Zaczął bardziej od tych większych problemów z brzuszkiem. To plastrowanie tez nie pomaga bo brzuch ma strasznie scisniety ![]() Ja juz nie wiem czy to cos z dieta czy nie, ale poki cos sie nie uspokoi/wyjaśni to boje sie rozszerzać. Cytat:
Dajemy tez laktaze (delicol) przed każdym karmieniem, wiec problem nietolerancji laktozy powinien az tak bardzo nie istnieć. Jestem na diecie, alergia tez powinna juz odpaść. Ja juz nie wiem Odliczam tygodnie, mam nadzieje ze to przejdzie. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44357994]Kundzia tylko tak jak mówię, te margaryny nie zawierają nic z masła/nabiału. Teraz mam jakąś tortową z Biedronki chyba.[/QUOTE] I palma zielona jest bezmleczna. Opory ze to nie zdrowe mi przeszły. Jedyny tłuszcz jaki jem to oliwa z oliwek bądź olej rzepakowy wiec zdrowe tłuszcze mamy. Raz na jakis czas takie utwardzone byle co nie zaszkodzi. Mam w lodowce z myślą o ciastkach jakis. Tylko nie mam kiedy zrobić ![]() Na święta zrobiłam to ciasto jaglane z jabłkami. Wiecie ze to nawet całkiem smaczne było duża przyjemńisc mi sprawiło Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-31 o 10:06 |
|
|
|
|
#3957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę mnie drażni jak każda z nas tu na forum AM tłumaczy się ze swojego... człowieczeństwa. jesteśmy AM, ale też jesteśmy mamami. 24/24, 7 dni w tygodniu bez możliwości urlopu na żadanie... to jest po prostu bardzo męczące. nie tylko fizycznie, ale i obciążające psychicznie. Masz prawo do słabszego dnia. i tyle. I tak jesteś w komfortowej sytuacji bo na bank nikt Cię nie zasypuje złotymi radami ktoś oprócz mnie tyje przy KP... dziękuję Ci. już myślałam, że jestem nie ste ![]() Cytat:
![]() przejmujesz się? naprawdę? po co... choć profesjonalistki tak mają... heh. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44357559]jeszcze słuchałam opowiadań mojego kierownika, że jego żona wróciła do pracy po 3. miesiącu i pracowała po 12 godzin, to mi już było całkiem słabo.[/QUOTE]tja. są ludzie i ludziska. i tyle. Cytat:
no ale taki lajff..... spokojnie. a co na to lekarz? czego się boisz? też mam w sobie jakiś lęk MMR, ale mam super lekarkę "od szczepień" i jej ufam. obiecała mi, że jak będzie nas cokolwiek niepokoić to przesuniemy szczepienie.
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty kochana wcale się nie przejmuj głupim szefem - facet nigdy nie zrozumie... ![]() Berbie - za wyniki ![]() ========================= ==================== kochane życzę wszystkim Wam dobrego startu w Nowy Rok!!! Niech 2014 będzie o niebo lepszy od tego, który się kończy!!! Niech Nowy Rok 2014 przyniesie tylko radość i codziennie uśmiechy na twarzach Waszych i najbliższych!!!
WSZYSTKIEGO CO DOBRE!!!!
|
|
#3959 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka - boje sie skutkow ubocznych szczepienia, a przede wszystkim autyzmu ... lekarka powiedziala ze jest to bardzo obciazajaca organizm dziecka szczepionka, dlatego wspomniala o oswiadczeniu - przesuwajacym termin...
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Kubeczku- pozdrawiam niewyspaną i zatroskaną Mamę, wierzę, że z każdym tygodniem będzie lepiej
BERBIE- dziękuję za kartkę ciekawe jak iza i nasze najmłodsze wizażowe dziecko poza brzuszkiem ![]() anitka- Twój szef szybciej zapomniał o spotkaniu z Tobą niż Ty o spotkaniu z nim ![]() chyba musimy pożegnać kaszki i inne "pipry mimry", Kasia kaszą pluje ale otwiera buzię jak widzi kaszankę....pasztet albo salceson gdzie sylwestrujecie? jedziemy "po kolędzie" do rodziny i tam idziemy do kuzynki na sylwestrowy wieczór ale myślę, że ok 21.00 wrócimy i powitamy Nowy Rok w łożku , Tz-et idzie rano do pracy i nigdzie nie chce jechaćja jakaś też bez nastroju bo praca ciągle nie skończona dzisiaj rano robiliśmy podsumowanie tego roku i myśleliśmy o przyszłym- mamy mnóstwo planów: kończę studia, przeprowadzka, wczasy, starania....aż boję się myśleć
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-12-31 o 10:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

i brawa dla TŻ 
normalnego człowieka nie stać na mieszkanie, musi pożyczać z banku na długo i mega dużo jak się wszystko policzy 

poproszę jeszcze raz o namiar na tą matę
no i wiadomo gadga-szmatka i jego zaskoczenie, że nie muszę leżeć - więc odp., że nie muszę i tyle - nie będę się przecież wdawać w szczegóły, ale tak mi było jakoś głupio po tym spotkaniu.. że niby do sklepu idzie a do pracy już nie