Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-31, 08:19   #1681
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
To chyba pójdę wziąć prysznic i pojadę tam właśnie mnie obudziło takie ciepłe lejące, łóżka nie zmoczyłam, tylko majtki i dresy. Poszłam do łazienki i normalnie się wysikałam.
Brzuch boli mnie jak na okres dość mocno. Bobo się rusza...
Jedz, nie denerwuje się. Będzie dobrze.

Ogłaszam dziś dzień balwana ...czyli lezymy i pachniemy dziewczyny.
Oby dotrwać do jutra a najlepiej 03 bo lekarze i położne mogą być po balu....
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 08:25   #1682
demonyianioly
Rozeznanie

Ja też chcę leżeć! Pachnieć, niech jeszcze to nie dzisiaj, albo chociaż po 00! Idę się ogarniać
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 08:26   #1683
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
To chyba pójdę wziąć prysznic i pojadę tam właśnie mnie obudziło takie ciepłe lejące, łóżka nie zmoczyłam, tylko majtki i dresy. Poszłam do łazienki i normalnie się wysikałam.
Jedź i zaraz będziesz spokojniejsza. Ja też mam ciągle mokre dni, ale przez dresy mi jeszcze nigdy nie przecieklo.

Za to z rana chyba zaczęłam czopa tracić. Taka galaretka, ale krwia nie podbarwiona. Od dwóch dni boli mnie brzuch, dość mocno, okresowo, całe podbrzusze. Tz wystraszony, on bardzo by chciał już po Nowym Roku. Dzis w pracy będzie tylko do 12, żeby mieć mnie na oku. Do tego czasu mam leżeć i zbierać siły na sylwestra tyle że mi sie juz spać nie chce:p
Stary 2013-12-31, 08:50   #1684
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Ja też chcę leżeć! Pachnieć, niech jeszcze to nie dzisiaj, albo chociaż po 00! Idę się ogarniać
O, wstaję, a tu takie rzeczy się dzieją... Jeśli wody się sączą, nie chlustają to jeszcze spokojnie możesz do Nowego Roku poczekać na małego, zanim się rozkręci, ale rzeczywiście lepiej pod opieką- trzymam kciuki, żeby dobrze poszło!
Stary 2013-12-31, 08:59   #1685
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Znam już termin CC 9 stycznia, chyba ze Maks będzie chciał pojawic sie wczesniej ( ale watpie bo termin naturalnego porodu mialam na 22 stycznia). choc moj ginekolog twierdzi ze tak by bylo najlepije- zeby po Nowym Roku zaczela sie akcja porodowa i wtedy rach ciach cesarka na cito- wtedy dzidzia jest przygotowana do wyjscia i ma juz wszystko wyksztlcone. Ja musze sie polozyc juz w poniedzialek mimo ze cesarke bede miala dopiero w czwartek bo chca mi dac jeszcze sterydy na plucka malego- zdziwilam sie bo to bedzie juz dosc pozno, bo to będzie juz 39 tydzien lecial ( 38 i 2 dzien), ale lekarz twierdzi ze robiac cesarke " na zimno" lepiej sie zabezpieczyc. Pytalam o obecnosc meza przy cesarce, u nas w szpitalu sie tego nie praktykuje ale jak bardzo chcę i ja i mąż to może być ale raczej odradzal bo powiedzail ze maz bedzie widzial cala opercaje, nie ma parawanu, a tez roznie bywa, czasami zdarzaja sie jakies komplikacje i lepiej by bylo gdyby byl w pokoju dla noworodkow...Moj maluszek wazy juz ponad 2900 ( dzis mamy skonczony 37 tydzien), ja za to znowu sporo przytylyam, - juz mam na plusie 16 kg...choc az tak bardzo po mnei nie widac...pozostal nam niecaly tydzien do polozenia sie do szpitala- wszsytko juz mamy gotowe, ale dobrze siedziec na czym sie stoi i sie przygotowac na ten wielki dzienWszystkiego Dobrego w Nowym Roku!!! My dzis siedziemy w domku, objerzymy jakis film na dvd, jakos parcia na zabawe nie mam
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:01   #1686
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Anioły jedź na IP i powodzenia O matko siedzę w poczekalni i czekam na konsultację z anestezjologiem. Wstałam rano ale jestem nieprzytomna. I jak na złość pół nocy nie przespałam, obudziłam się koło 3 i naszły mnie obawy jak ja sobie poradzę z dzieckiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:06   #1687
Negrid
Rozeznanie

demonyianioly daj znać jak będziesz coś wiedziała (miałyśmy chyba podobne terminy i się teraz będę strachać, bo ja to nie mam dla dziecka wszystkiego)

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość

Na szczęście napisałam rok temu (gdy już sadziliśmy się z moją "rodziną")błagalne pismo i dostaliśmy teraz (!)malutkie służbowe mieszkanko od męża z firmy. Tam jest czysto, ale....pusto....36mkw.... sama nie wiem, ile może kosztować położenie paneli i wyposażenie tego mieszkania? 2 pokoje, kuchnia, łazienka, mały przedpokój i balkonik? Nie chcemz ersatzu, wiecie, chcemy w razie czego fajnie go urządzić, jakieś meble pod zabudowe, szafy typu komandor itd...skoro nie budowa domu, to przynajmniej to....tylko czy my się tam pomieścimy??ech.....chcie liśmy dziś do ikei podjkechać i popatrzec...ale....

No właśnie, nie wiecie co mi się dziś przydarzyło...byłam u swojej ginki, 2h w poczekalni, ok, spoko, zbadała mnie, szyjka przepuszcza 1 palec, ujścia lekko otwarte, takie tam, tętno w normie, Hgb 11, nie ma co płakać, zwolnienie do dnia porodu....wychodzę od niej uchachana i czuję, że mi mokro i ciepło w gatkach (a miałam jasne getry)....siku mi się już chciało, pognałam na piętro do kibla, a tak...całe majtki we krwi....normalnie padłam, zawał na miejscu, normlanie siedziałam w tym kiblu i gapiłam się jak głupia...pierwsza myśl:poród!!!!poleciałam znów do poradni k i mówię o tym położnej, szybko mnie wzięła do gabinetu, pani dr zbadała i powiedziała, że mam się nie martwic, mimo, ze tej krwi było b. dużo, że to po badaniu....mąż cały zestresowany zawiózł mnie do domu i spałam 5 h, krwawienie ustąpiło, ale jestem taka padnięta...o 19.30 dzwoniła do mnie pani dr co i jak i że mam byc spokojna(ona wie, że chcę urodzić najwczesniej jutro PO północy)...
No i tak sobie siedzę...i boję iść siku, jak na początku ciąży....pamiętam jak któraś z Was (chyba Kluska) pisała, że specjalnie ma biały papier, żeby ew. krwawienie wychwycić:P a my tu już na "wylocie"
Termin mam na 19-24.01.2014r. może dlatego też się zdenerwowałam...
a teraz pojdę jeszcze i policzę ciuszki na 56:P

Umiecie już foteliki zapinać do auta? Mój mąż dziś ćwiczył
Ja bym już dawnoooo to mieszkanko urządzała. My z mężem też przenieśliśmy się od teściów (z domu piętrowego) do kawalerki (jeden ale naprawdę duży pokój) i nie mieliśmy nic (akurat panele były bo to wynajmowane mieszkanie)
W sklepie z używanymi rzeczami znalazłam zarąbistą skórzaną sofę za 600 zł, telewizor początkowo stał na takiej drewnianej skrzyni
a Wy zapewne macie jakieś meble i sprzęty. Jeśli chodzi o panele to jest to jakiś wydatek, ale nic nie musi być z górnej półki. Taniej też da się zrobić. Ja uważam, że lepiej jest się powolutku dorabiać i z roku na rok mieć więcej ale swojego, niż ciągle słyszeć "dostaliście to i teraz proszę o hołdy wdzięczności do końca życia"

Co do zdarzenia po badaniu to ja bym padła chyba. Tak dużo krwi po badaniu?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:08   #1688
SunShineDoll
Rozeznanie

Anioły trzymam kciuki za was !!!
Justien poradzimy sobie wszystkie! Zobacz zawsze ktoś tu jest, w razie kryzysu będziemy tu ryczeć z wiszącymi smarkami i siebie wspierać
Agooola wiem, że jak ktoś mieszka na metrażach to ciążko mu się później przyzwyczaić do mniejszego ale da się, my mieszkamy na 36 metrach mamy urządzone po swojemu i nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami żadnymi, mi wystarczy, że siostra rok się budowała i z 2 dzieci mieszkała u mojej matki co ja się nasłuchałam jednej i drugiej strony masakra...

Edytowane przez SunShineDoll
Czas edycji: 2013-12-31 o 09:10
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:11   #1689
AgatkaL
Wtajemniczenie

Oj, dzisiejszą noc miałam ciężką...mąż pojechał na 22 do pracy, a mała zaczęła tak szaleć w brzuchu, że myślałam, że mi dziurę zrobi. Kręciła się tak mocno do 1 w nocy. Zaczęło mi się robić słabo, ciemno przed oczami i do tego brzuch zaczął cały boleć. Niewiele myśląć, zrobiłam alarm i zadzwoniłam po męża, żeby wracał, bo zaczęłam się bać. O dziwo mąż wrócił, położył rękę na brzuchu i mała się uspokoiła.

Dziś jak się obudziłam, to miałam zdrętwiałe ręce i nogi...brrr

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:17   #1690
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Głupie to troche dla mnie bo teoretycznie powinnam Domiego traktować w tej chwili jak noworodka a on juz niektóre zachowania ma niemowlęce nie noworodkowe i taka jestem rozbita
I bardzo dobrze! Nic tylko gratulować takiego postępu.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A Eryk jak go wzięłam po urodzeniu do cycka to podrapał i mnie i siebie. Serio takie miał szpony! Może dlatego,że przenoszony był...
U mnie też starszak przenoszony i tez pazurki miał długie. A słyszałyście, że się nie obcina tylko obgryza niemowlętom? Rada mojej teściowej Może po złości od razu zaczęłam obcinać
Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Mam niecny plan zamiast strzelać petardami my romantycznie jutro zjemy ryż (to gwarancja dostatku w Nowym Roku - a nuż tym razem się uda)
Chyba nigdy nie jadłam ryżu podczas imprezy. Ja to makaronowa jestem Dlatego nie żyję w dostatku!! Dziś sobie ugotuję i na sucho zjem
Cytat:
Jest tu jakaś mama?! Obudziły mnie dziś mokre spodnie i jakiś upływ... Nie wiem czy się posikałam czy to wody! Czekać czy poleje się dalej? Jak myślicie?!
I jak??
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
U mnie tż poszedł do pracy i też nakazał taki dzień. Nie ma co, muszę być dziś pachnącym bałwanem.
Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Pytalam o obecnosc meza przy cesarce, u nas w szpitalu sie tego nie praktykuje ale jak bardzo chcę i ja i mąż to może być ale raczej odradzal bo powiedzail ze maz bedzie widzial cala opercaje, nie ma parawanu, a tez roznie bywa, czasami zdarzaja sie jakies komplikacje i lepiej by bylo gdyby byl w pokoju dla noworodkow...
w moim szpitalu też się nie praktykuje męża przy cc. Stoi na korytarzu. W przypadku starszaka wiedział na bieżąco o wszystkim. Nawet dostał go golusieńkiego na ręce - zawołali go do pokoju noworodków.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

A mnie nie tak dawno obudził krzyk starszaka: Mamo! Przeraziłam się. Mamo, ja się nie dziwię, że dzidziuś tak cię kopie ciągle (bo my sobie razem oglądamy falujący brzuch). Ty robisz tak i na pewno go budzisz. I on się denerwuje.
A ja zwyczajnie tylko sobie chrapałam
Stary 2013-12-31, 09:17   #1691
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Justien poradzimy sobie wszystkie! Zobacz zawsze ktoś tu jest, w razie kryzysu będziemy tu ryczeć z wiszącymi smarkami i siebie wspierać
Haha no ja na to liczę!! Normalnie nie mam takich myśli, nie wiem co mnie napadło, a w nocy najgorzej bo nie ma się czym innym zająć tylko ciągle te myśli :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:24   #1692
perfuzja
Zakorzenienie

Dziewczyny!
Emilowi odpadł kikut i w dziurze po pepku ma mnostwo takiej żółtej wydzieliny Tak ma byc? Czy cos jest złe?
Stary 2013-12-31, 09:30   #1693
AgatkaL
Wtajemniczenie

Dziewczyny...jecie salami w ciaży? Tak mnie dziś naszło, że zjadłabym

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:35   #1694
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
jadłam. I salami, i tatara.
Stary 2013-12-31, 09:36   #1695
magnusia
Zakorzenienie

Witam i ja po średniej nocy :/

boli mnie między cyckami w mostku - nie idzie się ułożyć, jak się tam dotykam to boli jakbym miała coś złamane jak usiądę to mnie cycki uciskają na to i boli- do jasnej cholery ten 9 miesiąc to jakiś dramat!

Wczoraj wieczorem spuchły mi kostki i stopy i cały czas bolą mnie dłonia- takie zakwasy mam no i są spuchnięte, szczególnie prawa- chyba od przeciążenia gotowaniam i krojeniem... ehhhh na złom ze mną tylko

aniołyidemony
--- jak tak sytuacja? byłaś na IP? tylko spokojnie trzymam

perfuzja-- eeee nie wiem co z kikutem może tam cos ma być? zadzwoń do położnej lub pediatry może

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:

ja jem bo dobre jest
Stary 2013-12-31, 09:48   #1696
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Witam się z rana, bez nadziei, że będę z Wami na bieżąco . Pisałam wczoraj, że mam mieć gości. Otóż przez mój dom wczoraj przewinęło się - uwaga - 7 osób! Wszystkie miłe i sympatyczne i kochane, ale ja dosłownie codziennie mam odwiedziny. Jestem w 9 miesiącu, teoretycznie powinnam leżeć, ale jak co chwilę ktoś przychodzi to jest ciężko, bo chociaż głupią herbatę wypada podać... Mam nadzieję, że dziś nikt do mnie nie "wpadnie", a wieczór/ noc spędzę z tż we dwoje.
Może przesadzam, ale mam taki deficyt świętego spokoju, że dźwięk dzwonka do drzwi podnosi mi ciśnienie .

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
... zobaczymy jak bedzie jutro... trzymajcie kciuki zeby nic sie jeszcze nie dzialo...
I jak sytuacja? Daj znać jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A ja nigdy nie chciałam być idealną mamą i nadal nie chce. Jestem mamą którą może popełniać błędy, ale bardzo kocha swojego szkraba.
Lubię to!

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
No to ja po wizycie. Mały jest mały bo na 37 tydzień skończony ma 2700g. Wielkoludem nie będzie co mnie cieszy. Raczej dotrwam do terminu. 10 stycznia do szpitala na KTG i mamy byc grzeczni.
O to super .

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mój TŻ od kilku dni ma fazę. Za każdym razem jak widzi że siedzę na forum pyta: i co, urodził ktoś?
Mój też się pyta - zna Krzysia i martwi się o niego, kibicował Dominikowi, współprzeżywał (po swojemu) Wasze porody i fałszywy alarm Perfuzji . Czasem mu czytam Wasze rady, itp. Odkąd przepadłam na naszym wątku, nawet nie marudzi, że zbyt dużo siedzę przy kompie. A jak leżałam w szpitalu to załatwił mi LTE "żebym wizaż miała"
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
W zeszłym roku nie chcieliśmy nigdzie iść,ale obiecaliśmy sobie, że za rok (czyli teraz koniecznie impreza na sali!) teraz się śmiejemy, że będziemy na sali - porodowej .

Cytat:
Daj znać. I mam nadzieję, że to jednak fałszywy alarm.
Co do historii z byłym, to nawet nie wiem, co myśleć. Strasznie dziwna ta sytuacja i pewnie nie jest Ci łatwo .

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Oby dotrwać do jutra a najlepiej 03 bo lekarze i położne mogą być po balu....
Isia, już nawet manicure zrobiłam, by wpasować się w konwencję pachnienia .
A co do 03 - święta racja . Lepiej się dziś czujesz?

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Za to z rana chyba zaczęłam czopa tracić. Taka galaretka, ale krwia nie podbarwiona.
Sorki, ale przyszło mi do głowy skojarzenie "czop urodzinowy" Idiotyczne wiem .

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Znam już termin CC 9 stycznia, chyba ze Maks będzie chciał pojawic sie wczesniej ( ale watpie bo termin naturalnego porodu mialam na 22 stycznia).
Fajnie, że znasz już termin, no i znowu powraca magiczne 9 .

Cytat:
Anioły trzymam kciuki za was !!!
SunShine, jesteś bezbłędna, ale co racja, to racja .

A resztę cytatów mi wcięło, ale pamiętam jeszcze kilka rzeczy.

Muminku, świetny pokoik - przytulny i jaka organizacja!

Magnusia, SunShineDoll, sytuacje w sklepie/ aptece sprawiają, że tracę wiarę w ludzi

Agoola, jak masz dokąd- wiej od teściowej; powiedzenie "ciasne, ale własne" nie wzięło się z kosmosu . Bardzo Ci współczuję przeżyć z krwawieniem. Wyobrażam sobie, co poczułaś, bo sama to przerabiałam 31 października. Ważne, że u każdej z nas jest wszytko dobrze.

Selena, zdjęcie dziecka w macicy wiele tłumaczy, bo już się obawiałam, że urodzę krakena, albo przynajmniej ośmiorniczkę . Kacperek rozpycha się i wypina jednocześnie w kilku miejscach. Już mam wrażenie, że wiem, gdzie ma nóżki, rączki, pupkę i plecki i nagle pojawia się coś dziwnego pod skórą, co znów mnie dezorientuje.

Senira, jak się czujesz? Przeszły nocne rewolucje?

Mamusie po porodach, dzięki za Wasze rady i rozmowy. Są naprawdę pouczające .

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-12-31 o 09:54
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 09:54   #1697
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Noc przespana od 23 do 6:40
Właśnie o 6:40 mąż wrócił, gadał przez 2 godziny, zrobiłam mu kakao, zjadł śniadanie i teraz się położył
Wczoraj wieczorem zadzwoniła siostra że mamy do nich przyjechać na sylwestra, nie mam ochoty szczerze pisząc, miałam plan na piżama party....jeszcze pomyślimy
Ja zapakuje niedrapki, najwyżej ich nie wykorzystam, mam takie pajacyki z niedrapkami ale mała będzie w szpitalnych ciuszkach na początku więc nic mi to nie da a pamiętam jaka moja siostrzenica była podrapana na policzkach, zaraz po urodzeniu się biedulka podrapała
Mam nadzieję że wczorajsze zamówienia szybko dotrą, wzięłam priorytet
Ciągle myślę co tu jeszcze mi brakuje
Może dokupię więcej tetry, mam 10 szt i 10 szt flanelki....sama nie wiem....oooo brakuje mi opaseczek na główkę....zaraz się rozejrzę
Stary 2013-12-31, 09:55   #1698
mala098
Raczkowanie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44357644]Anioły jedź na IP i powodzenia O matko siedzę w poczekalni i czekam na konsultację z anestezjologiem. Wstałam rano ale jestem nieprzytomna. I jak na złość pół nocy nie przespałam, obudziłam się koło 3 i naszły mnie obawy jak ja sobie poradzę z dzieckiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

No widzisz, a tak się stresowałaś od tygodni, że nie wstaniesz na tę wizytę.

Anioły-

Perfuzja, powąchaj, wymyj gazikiem z wodą, jeśli nie śmierdzi i nie zbiera się więcej jest ok. Jeśli nie pachnie dobrze lub zbiera się ta wydzielina po wymyciu- mogło dojść do zakażenia, wtedy do pediatry.

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-12-31 o 09:57
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:03   #1699
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Może przesadzam, ale mam taki deficyt świętego spokoju, że dźwięk dzwonka do drzwi podnosi mi ciśnienie .
Ja lubię jak przewijają się ludzie przez mój dom. Zwierzę stadne Może dlatego, że wiem, iż po porodzie wolałabym w samotności posiedzieć i ciszy (względnej ciszy, przy dwójce dzieci).
Mój mąż czytać nie chce o Was Śmieje się, że ja czytam/piszę. Jednak uważa, że jestem teraz bardziej zestresowana porodem niż byłam prawie 5 lat temu. I ma rację. Wtedy sama sobie, teraz z Wami. I teraz nie rodzę raz, a za każdym razem z którąś z was
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Może dokupię więcej tetry, mam 10 szt i 10 szt flanelki....sama nie wiem....oooo brakuje mi opaseczek na główkę....zaraz się rozejrzę
Opaseczki na główkę? A po co?? Tetry mam 15, flaneli 5. Uważam, że styknie
Stary 2013-12-31, 10:04   #1700
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Ja jem, na początku na ciepło, a teraz i do kanapek normalnie nie mogę się powstrzymać...

Mengazhu, niezły jest ten Twój starszak
Stary 2013-12-31, 10:05   #1701
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ściskaj nogi mocno, bo dziś dziwna data
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Emilowi odpadł kikut i w dziurze po pepku ma mnostwo takiej żółtej wydzieliny Tak ma byc? Czy cos jest złe?
A może zadzwoń do położnej, chciałabym Ci pomóc ale nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Witam się z rana, bez nadziei, że będę z Wami na bieżąco . Pisałam wczoraj, że mam mieć gości. Otóż przez mój dom wczoraj przewinęło się - uwaga - 7 osób! Wszystkie miłe i sympatyczne i kochane, ale ja dosłownie codziennie mam odwiedziny. Jestem w 9 miesiącu, teoretycznie powinnam leżeć, ale jak co chwilę ktoś przychodzi to jest ciężko, bo chociaż głupią herbatę wypada podać... Mam nadzieję, że dziś nikt do mnie nie "wpadnie", a wieczór/ noc spędzę z tż we dwoje.
Rozumiem Cię doskonale, sama bym wszystkich którzy zakłócają mój spokój....zwłaszcza w 9 miesiącu
Stary 2013-12-31, 10:05   #1702
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Chyba chodzi Ci o mój post Ja falbankę kupiłam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=7423110
Dokładnie, dzięki
Stary 2013-12-31, 10:08   #1703
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Opaseczki na główkę? A po co?? Tetry mam 15, flaneli 5. Uważam, że styknie
Aaaaaa tak żeby ucha nie zawiało i ładnie wygladało
Stary 2013-12-31, 10:12   #1704
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Aaaaaa tak żeby ucha nie zawiało i ładnie wygladało
Aaaa, ja mam chłopca a drugi w drodze. Nawet nie pomyślałam
Stary 2013-12-31, 10:13   #1705
SunShineDoll
Rozeznanie

Wiecie co nikt nie chce z nami spędzić sylwestra, co zapraszam kogoś, kto narzeka, że w domu, ze kameralnie to chyba kazdy boi się, że zacznę rodzić, nie wiem pójde spać i wygonię wszystkich o 22 :/. A już najlepsza moja koleżanka mówi, zaprosiłabym Was, ale u nas będzie się jarało w każdym pokoju i chyba lepiej, zebyś nie wdychała tego - a ma syna 3 lata i będzie w domu - to tak jarać przy synu i wszędzie ?! Dlatego olewam to i dziś zrobię gyrosa, ciasto francuskie z oliwkami i z parówkami - któraś tu dała link do bloga kuchni broni i jestem zakochana w przepisach siedzę i się ślinię , nadmucham balony, zrobię muszkę dla psa na szyję, zdmuchnę kurz z kieliszków i będziemy z TŻem świętować

A i jeszcze sobie dziś włosy doczepie i podkręcę
Stary 2013-12-31, 10:16   #1706
senira666
Zakorzenienie

a już w miarę żyje ... zaczyna mi burczeć w brzuchu więc to dobry znak
Stary 2013-12-31, 10:19   #1707
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Jem . Zresztą ja jem wszystko normalnie. Mam odporność na toxo, więc sobie pozwalam .
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
chyba od przeciążenia gotowaniam i krojeniem... ehhhh na złom ze mną tylko
Kochana 5l sałatki z tuńczyka to nie bagatela . Przyłącz się dziś koniecznie do dnia bałwana - leż, pachnij i będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja lubię jak przewijają się ludzie przez mój dom. Zwierzę stadne Może dlatego, że wiem, iż po porodzie wolałabym w samotności posiedzieć i ciszy (względnej ciszy, przy dwójce dzieci).
Ja też zwykle lubię, ale nie tak dzień w dzień. A po porodzie, obawiam się, że będzie jeszcze gorzej . I z jednej strony rozumiem, bo mam fajnych znajomych, dużą rodzinę, z którą jestem bardzo zżyta, no i czekali na nasze potomstwo prawie 10 lat . Każdy pewnie będzie chciał poznać Kacpra, ale muszę tak to rozegrać (przy wsparciu małża), by odwiedziny rozpoczęły się ze 2 tygodnie po powrocie do domu. Jak się ogarnę po cesarce.

A i był na tapecie temat postanowień noworocznych. U mnie póki co jest (kolejność nie ma znaczenia):

1. Wrócić do formy po porodzie - odzyskać figurę/wagę, kondycję/mobilność.

2. Zorganizować sobie tak pracę, by mieć dużo czasu dla rodziny i domu (byłam pracoholikiem).

3. Zdrowo odżywiać i siebie i TŻ, tak, by w przyszłości zaszczepić zdrowe nawyki u Kacpra.

4. Przeżyć fajne wakacje we troje .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:23   #1708
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co nikt nie chce z nami spędzić sylwestra, co zapraszam kogoś, kto narzeka, że w domu, ze kameralnie to chyba kazdy boi się, że zacznę rodzić, nie wiem pójde spać i wygonię wszystkich o 22 :/. A już najlepsza moja koleżanka mówi, zaprosiłabym Was, ale u nas będzie się jarało w każdym pokoju i chyba lepiej, zebyś nie wdychała tego - a ma syna 3 lata i będzie w domu - to tak jarać przy synu i wszędzie ?! Dlatego olewam to i dziś zrobię gyrosa, ciasto francuskie z oliwkami i z parówkami - któraś tu dała link do bloga kuchni broni i jestem zakochana w przepisach siedzę i się ślinię , nadmucham balony, zrobię muszkę dla psa na szyję, zdmuchnę kurz z kieliszków i będziemy z TŻem świętować

A i jeszcze sobie dziś włosy doczepie i podkręcę
no wiesz co... ale znajomi... szkoda komentować a koleżanka też bez pomyślunku, co stoi na przeszkodzie powiedzieć aby nie palono w domu? Można palić na balkonie albo na dworze jeśli to jest domek
Wkurza mnie że czasem traktują ciężarną jak trędowatą
Stary 2013-12-31, 10:23   #1709
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Na jutro
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-31, 10:24   #1710
SunShineDoll
Rozeznanie

Amber też bym chciała mieć taki nowy stosunek do pracy - ale czy u nas się tak da ?!

P.S. Idziesz na roczny ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości