|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Jak czytam te wasze historie to
ja miałam spokojnego sylwestra, no jedynie muzyka była głośno i koleżanki się tak wydzierały że mały mi się cały czas wiercił a jak się tylko zrobiło ciszej to chyba od razu usnął i tak cichutko siedzi do teraz... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie współczuję
Ale dobrze zrobiłaś jak go zostawiłaś Wy chyba macie od stycznia terapię zacząć ?? Może pomożeniezapominajka też strasznie nie lubię jak ktoś komuś na siłę próbuje narzucić swoje racje pozabijałabym chyba...Pisałam Wam o imprezie mojego brata. Moi rodzice wracali z tańców o 5 rano i znaleźli (tego co spał pod stołem) Na schodach przed domem jak spał
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1985 | ||
|
Raczkowanie
|
Taktowny... dobre słowo... Co tam polewanie wódki ciężarnej!Jest tak taktowny, że... uwaga, uwaga... beka przy stole Cytat:
Ale nie wiedziałam, że dzięki zapisaniu się do newslettera można liczyć na darmową przesyłkę - dzięki za info Cytat:
Ja myślę właśnie o kupnie podkładów 60x60 - najwyżej TŻ będzie szukał na szybko w aptekach tych większych Sól fizjologiczną w kapsułkach kupuje się chyba tylko do inhalatora, tak?
|
||
|
|
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
Justine_87 darmowa dostawa jest dla wszystkich od czasu do czasu, ale dzięki mailom z endo wiem dokładnie kiedy i wtedy zamawiam. Bo zdarzało sie wcześniej ze przegapilam.
Współczuje Wam Dziewczyny przejść sylwestrowych i z tztami i samochodami ![]() My po obiedzie zabieramy sie na rynek zobaczyć jak tvn-owi idzie sprzątanie )) Może namówić mezulka na jakieś noworoczne ciacho z kawką?![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomyślcie, ile osób dziś leczy kaca |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już miałam trzeciego trzeźwego Sylwestra
|
#1989 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za mną chodzi pizza ![]() Cytat:
![]() Od tamtej pory już na takich imprezach stopuję, bo żal wydać na bal ponad siedem stów i nic nie pamiętać |
||
|
|
|
#1990 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć w 2014 roku
![]() My w Sylwestra podwójnie świętowaliśmy - wybiło nam 100 dni do porodu - strach się bać Dziewczyny wszystkiego najlepszego na Nowy Rok - zwłaszcza, że wiele się nam wszystkim pozmienia.Zaczęłam coraz poważniej myśleć o wyprawce - shopping time w przyszłym tygodniu bierzemy się za pokój dziecia Cytat:
A co do podkładów - obiektywnie oceniłam mój tyłek i wybrałam.... szersze mam nadzieję, że te 90x60 mi starczą, inaczej się załamię [QUOTE=kolba;44371878]Side85 niestety mi tez ten wcześniejszy porod zagraża. W ogóle mamusie wczesniakow, przy kolejnej ciazy, są znow zagrożone Nie wiem z czego to wynika, choć u Marioli powód był znany - nadciśnienie, które lubi sie powtarzać Ja modlę sie, byleby do tego 32tc wytrzymać. [QUOTE]Trzymam kciuki i dbaj o Was - wyobrażam sobie, że jest ciężko, ale na pewno dacie radę i będzie dobrze Mariolasl dużo zdrowia dla Was i wierzę, że będzie dobrze |
|
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stwierdzilam, ze czlowiek nie dosc, ze glupio sie zachowuje po alkoholu, czasami w ogole nic nie pamieta, to jeszcze na drugi dzien zle sie czuje. Takze nie warto pic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Marco jest malutki ![]() Serdecznie gratuluje Cytat:
![]() Ja o północy byłam przerażona. Jacyś ludzie ok piędziesiątki, kompletnie pijani zaczęli puszczać petardy. Oczywiście coś im nie wyszło i zamiast w górę zaczęły latać na boki Jedna przeleciała koło mnie, a jedna wpadła ludziom na balkon ![]() Szczęście, że w środku tego cyrku stał mój samochód i uszedł "z życiem" ![]() Cytat:
![]() Głupie babsko! Współczuję dziecko i temu dzidziusiowi co potrącił tą kobietę. [QUOTE=nivka;44374664]Cześć w 2014 roku ![]() My w Sylwestra podwójnie świętowaliśmy - wybiło nam 100 dni do porodu - strach się bać Dziewczyny wszystkiego najlepszego na Nowy Rok - zwłaszcza, że wiele się nam wszystkim pozmienia.Zaczęłam coraz poważniej myśleć o wyprawce - shopping time w przyszłym tygodniu bierzemy się za pokój dziecia Z tego co wyczytałam w necie sól fizjologiczna przydaje się do przemywania oczu, niektórzy zakrapiają noski (zamiast wodą morską), do inhalatora także. Ja chyba kupię i ampułki i sprej. Kilka ampułek nie zaszkodzi mieć, to kosztuje grosze A co do podkładów - obiektywnie oceniłam mój tyłek i wybrałam.... szersze mam nadzieję, że te 90x60 mi starczą, inaczej się załamię [QUOTE=kolba;44371878]Side85 niestety mi tez ten wcześniejszy porod zagraża. W ogóle mamusie wczesniakow, przy kolejnej ciazy, są znow zagrożone Nie wiem z czego to wynika, choć u Marioli powód był znany - nadciśnienie, które lubi sie powtarzać Ja modlę sie, byleby do tego 32tc wytrzymać. Cytat:
My mamy już tylko 59 dni
|
|||||
|
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Ja jak zawsze wpadam i znikam
Czytam Was na bieżąco, ale nie lubię pisać z tel więc dopiero jak dorwę komputer na dłużej mogę coś napisać. Wszystkiego dobrego dziewczyny w Nowym Roku! Szybkich porodów i cudownych dzieciaczków Cytat:
Synek mojego przyjaciela urodził się w 26 tc z wagą niecałe 700g i dzisiaj jest cudownym 2-latkiem! ag9 mi kiedyś przecięli wszystkie opony (nowe!!). Mimo że wskazałam policji sprawców, nic nie zrobiono w sprawie. Niestety w dzisiejszych czasach wszystkiego można się spodziewać. Najgorsze, że takie rzeczy spotykają nas w najmniej odpowiednich momentach. Czytałam właśnie o tej ciężarnej z wypadku. 2 promile... bez komentarza! Ja nawet przed ciążą prawie nic nie piłam, czasami tylko lampkę winka, ale takie upicie w czasie ciąży jest dla mnie nie do pomyślenia. Dziewczyny czy wy też macie problemy z oddychaniem? Tzn z wzięciem głebokiego oddechu? Mnie to strasznie męczy i czasami aż budzę się w nocy. Zdarzało mi się to też przed ciążą, ale teraz jest to wręcz nie do zniesienia. Nie pamiętam już czy pisałam o ostatniej wizycie. Glukoza ok, nawet ją dobrze zniosłam. Synek jak zawsze spokojny, 600g =) Zaczął już mocno kopać, ale mąż dopiero w 2 dzień Świąt poczuł pierwszego kopniaczka. Dzisiaj mam 25t1d więc to chyba dość późno. teqiba mogłabyś mi wpisać następną wizytę- 20.01 godz 9.30 mmhym mogłabyś mi wpisać wagę- 600g w 24t0d
|
|
#1995 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dres stylowy
![]() Ciągle tak powtarzasz ile przytyłaś a Ty nie widać wcale Cytat:
Kochana trzymaj się ciepło, niech Marco rośnie szybciutko i jesteśmy z Wami Cytat:
![]() Mój pies pierwszy raz przeżywał sylwestra (ma dopiero 8 m-cy mimo że waży chyba 20kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ode mnie by tak dostał w dziób, że wytrzeźwiałby momentalnie. Zarzygał - niech sprząta. Pomijam fakt schlania mordy i zostawienia ciężarnej żony samej sobie Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie wszyscy wiedzą, że nie ma dotykania, nawet mama nie próbuje A brat to kiedyś miał łzy w oczach że nie chcę dać mu się przywitać z chrześniakiem Cytat:
Ja mam spray do nosa merimer akurat - na razie też stosuję u siebie soli fizjologicznej nie będę brała, a podkłady różne - kilka mniejszych, kilka większych. Cytat:
|
|
#1996 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I za ten shopping time Zakupy dla Maluszka są najprzyjemniejsze Koziemleko, co za stare barany puszczały fajerwerki!!! dlatego o północy schowałam się za TŻ-ta i stamtąd podziwiałam fajerwerki.Wszystkiego naj z okazji rocznicy - obyś w następną została obsypana kwiatkami A mówiłam Wam o cudzie noworocznym? Muszę zaliczyć jeszcze wizytę u neurologa i w poniedziałek weszłam do poradni i z czystej ciekawości zapytałam się, na kiedy mogę zapisać się do neurologa (chciałam zaoszczędzić na prywatnej wizycie). Panie w rejestracji proponowały albo początek, albo koniec marca ![]() Powiedziałam tylko, że do końca lutego, czyli przed porodem muszę stawić się na kontrolę u neurologa i nawet jakoś specjalnie się przed nimi nie płaszczyłam ani nie marudziłam a one do mnie - "a pasuje Pani termin 2 stycznia"?I tak oto spotkał mnie noworoczny, NFZ-owski CUD Jutro idę pierwszy raz do tego neurologa (poprzedni niestety wyprowadził się z mojego miasta) i znowu będę musiała opowiedzieć całą swoją historię... A idę po zaświadczenie o wskazaniach do CC - mam nadzieję, że nie będzie problemów z jego uzyskaniem ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Teraz mam problemu z... siedzeniem. Mały uciska mi na żebra i niedość, że jest to bolesne, to właśnie utrudnia swobodne oddychanie... Ale mamusia kocha, mamusia wszystko wybaczy!
|
||
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezły cud aż się wierzyć nie chce ![]() Też tak mówię, ale czasami mam wątpliwości, czy wybaczę i zapomnę, czy kiedyś nie wypomnę
|
|
#1998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1999 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za mną też ![]() Cytat:
napić się można dla poprawy humoru ale nie na tyle żeby właśnie robić z siebie błazna albo zalewać w trupa... Leczenie kaca jest wg mnie najwyższą karą, której ja nie mam ochoty otrzymać ![]() Cytat:
za wizytęCytat:
a później się człowiek dziwi że kolejki po pół roku są do specjalisty jak on pewnie nawet norm nie wyrabia Cytat:
i czasem rozstępy
|
|||||
|
|
|
#2000 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
frogutka kuruj sie
co do alkoholu, to ja tam przed ciaza lubialam sie napic lampke czy 2 wina, nawet kilka razy bylam ,,pijana'' ale w zyciu mi sie jeszcze ni wymiotowalam po alko czy film mi sie urwal Cytat:
![]() Cytat:
2. e tam pozno, moj do teraz nie poczul bo tylko jak reke przylozy to mala milknie no i za glukoze Mnie to czeka 14-stego :strach:Cytat:
![]() Cytat:
to Cie zaszczyt kopnal ![]() Wiecie co, ja myslalam ze juz mnie ta moja ciazowa egzystencja niczym nie zdziwi a dzisiaj bylismy z mala na Krolowej Sniegu i na koncu tej bajki sie poryczalam
|
|
|
#2001 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Nie przejmuj sie - ja juz nie pamietam kiedy cos dostalam na rocznice ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie ze sie udalo
|
|||
|
|
|
#2002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2003 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#2004 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przed porodem m. Stwierdził że chcę być. Niby sie umówiliśmy że na partych. Wyjdzie ale tak szybko ten etap akurat poszedł (5skurczy i Zu już byla na świecie). Więc tym bardziej byłam tymi wyznaniami zdziwiona. A teraz też deklaruje że chce być.. dużo nie wypił bo dwie 0,5na 4facetów. Zostawiłam w tym miłym zapachu i dziś wszystko wysprzątal i chodzi przeprasza. Przynajmniej tyle.. Cytat:
spróbuj nospe i lez odpoczywaj. Mam nadzieję że ból szybko minie ![]() Cytat:
dużo dużo zdrowka! Niech wreszcie te choróbska pojda w sina dał Cytat:
to młodość... Dobrze pamiętasz-za dwa tygodnie Cytat:
podaje Ci łapke bo i dla mnie to już trzeci bezalkoholowy. Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziękujemy za Wasze dobre myśli - napewno nam pomogły
Możecie przekazać Waszej koleżance bo pewnie na bierzaco niepodczytuje ze jeśli ma jakies pytania wątpliwości czy poprostu ma ochotę sie komuś wygadać kto temat zna doskonale to moze śmiało do mnie pisać. Pozdrawiamy razem z Dominikiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tradycyjnie na chwilkę. Nie moge dojsc do siebie po imprezie wczorajszej. Do 3 bawiliśmy, calego piccolo obalilam
![]() Wszystkiego dobrego dziewczyny w Nowym Roku! Szybkich porodów i zdrowych dzieciaczków Oby ten rok był lepszy ![]() Mariola gratuluję i zdrówka dla Was ![]()
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden drink, albo jedno piwo to dla mnie maksimum.
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że każdy wie jak się czuje podczas picia i powinien do tego dostosowywać dawkę alko ![]() dzisiaj mi dwa razy serce tak strasznie kołatało że masakra... Z czego raz to było tak, że zaczełam jakoś dziwnie widzieć i mi krew z głowy odpłynęła ... tak się przestraszyłam a tż patrzył na mnie i nie wiedział co mi jest a ja mu nie mogłam powiedzieć bo byłam w "innym" świecie... cały dzień wystrachana chodzę
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Koziemleko ładnie podpadł :/
Albo tym facetom odbija albo mi sie tylko wydaje :/ Justine a nie ma to jak w rejestracji wypowiedzieć magiczne w naszym 'przypadku' słowo ciąża Maggie minal ból na szczęście wystarczyło poleżeć ![]() Monkaa moze jesteś mocno przemęczona? Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

ledwo chodze bo mnie boli i uciska co robić :/

sól fizjologiczną w spraju czy kapsułkach
Ale dobrze zrobiłaś jak go zostawiłaś
Wy chyba macie od stycznia terapię zacząć
?? Może pomoże
Taktowny... dobre słowo... Co tam polewanie wódki ciężarnej!
Dziewczyny Zakupoholiczki polecam Wam sklep endo.pl
Mam nadzieję, że to tylko chwilowe zaćmienie go ogarnęło
a wymiotował może ze 2, ale kulturalnie w wc i dopiero rano. Dlatego pamięta to doskonale i przezornie woli unikać alko

Dziewczyny wszystkiego najlepszego na Nowy Rok - zwłaszcza, że wiele się nam wszystkim pozmienia.

Zdenerwowałam się strasznie...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

aż się wierzyć nie chce
żonka swojego męża