Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 09:57   #2761
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A tak a propos teściowych, to znów nam dziś łaziła po naszym poddaszu!!!!
Agoola, ja ostatnio nie brałam udziału z dyskusji, ale też uciekałabym na swoje. My mamy 30 metrów - pokój z kuchnią i fajnie nam się żyje. Uwielbiam nasze mieszkanko Też mam możliwość zamieszkania z teściową, ale w życiu bym na to nie poszła. Tak samo jak nie chciałabym mieszkać z moimi rodzicami - co swoje to swoje

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny tak tylko pobieżnie przejrzałam ostatnie strony, nie wiem kiedy ja to nadrobię/
Myślę, że jak będzie więcej dzieciaczków na świecie to wątek przystopuje i łatwiej będzie być na bieżąco Mamom, które już mają dzieciaczki przy sobie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30.
Gratuluję! Udało się tak jak chciałaś!

Dwa pytania z serii zakupowej:
1. Czy kupowałyście taki pokrowiec frotte na ten sztywny przewijak? Nie lepsze będzie rozkładanie pieluszki? To się chyba i tak zabrudzi, a ceratę w razie czego łatwiej wytrzeć.
2. Czy kosmetyki z Białego Jelenia są bezzapachowe? Albo może macie jakieś inne godne polecenia (antyperspirant i żel pod prysznic).
Stary 2014-01-03, 09:59   #2762
J0zefina
Raczkowanie

dzień dobry

Migotko superaśnie niemal tak jak sobie życzyłaś
współczuję nacięcia ale nie ma co płakać nad przypalonym kotletem , najważniejsze że już tuliusz Borysa
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 09:59   #2763
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
O kurczę, to pewnie mieliście niezły stres. A co za zabieg czeka Dominika?
Jeśli chodzi o opis opieki i personelu, to miło czytać takie rzeczy, bo czasem człowiek może stracić wiarę, że może być traktowany po ludzku.

Zgadzam się z Tobą. Jak czytam o tym, jak opieka nad ciężarną wygląda w UK to cieszę się, że jestem w Polsce. Myślę, że moja ciąża, gdybym mieszkała tam, już dawno byłaby tylko bolesnym wspomnieniem .
Jakiś czas temu moja koleżanka urodziła córeczkę w Walii. Nie znam szczegółów medycznych, ale wiem, że nie wyczyścili jej do końca macicy i miała spore kłopoty ze zdrowiem. Bagatelizowali je na tyle, że pomoc dostała po przylocie do PL . Może to wyjątkowa sytuacja, ale czy ja wiem...
Co do opieki nad noworodkiem, jeśli jest tak jak opisujecie, to tego mogę pozazdrościć .
Przepuklinę musimy zoperować i ciesze sie ze trafiliśmy do tego szpitala. Chirurg naprawdę świetny no i cała opieka. Chociaz zobaczymy jak bedzie juz na oddziale. Stresuje mnie to strasznie ale myśle ze jakoś pójdzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:06   #2764
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
1. Czy kupowałyście taki pokrowiec frotte na ten sztywny przewijak? Nie lepsze będzie rozkładanie pieluszki? To się chyba i tak zabrudzi, a ceratę w razie czego łatwiej wytrzeć.
2. Czy kosmetyki z Białego Jelenia są bezzapachowe? Albo może macie jakieś inne godne polecenia (antyperspirant i żel pod prysznic).
1. Mam te pokrowce, bo lubię mieć za dużo, ale sądzę, że będą zbędne. Myślę, że rozłożona pieluszka lub podkład lepiej się sprawdzą.

2. Mąż zakupił mi Białego Jelenia i ma on delikatny zapach. Tylko, że on wybrał żel z bursztynem i witaminami AEF . Czy taki klasyczny jeleń ma zapach nie pamiętam, ale wydaje mi się, że jakiś tam ma. Antyperspirant lubię ten Można go upolować na fajnej promocji np. w Superpharm. Spełnia świetnie swoją rolę, nie podrażnia, nie pachnie.

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2014-01-03 o 10:16
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:08   #2765
lidkaa82
Zadomowienie

Czesć Dziewczyny
Mezaga od wczoraj trzymam kciuki za nasza wizażową parkę, niech maluchy szybko wracaja do zdrowia i pod Twoje skrzydełka

Któraś pytała o tel - wybrałam LG swift L5 II generacji bo ZTE w plusie aktualnie niedostępny wiec wyboru nie było

Co do informowania przychodni i USC to przy starszaku wszystko załatwiał szpital. Położna tylko dzwoniła umówić sie na termin poinformowana o dniu wypisu do domu, a mąż do USC po 3 dniach jechał już odebrać gotowy akt urodzenia.

Witamy nowe maluszki, coraz większe grono maluchów

Mnie to strasznie dziwi ze musicie brać swoje laktatory do szpitala. U nas laktator wypożycza sie u położnych i do każdego sciagania dostaje sie sterylne końcówki, a zabierają zużyte. Bardzo to wygodne, a szpitalne laktatory coprawda wyglądają jak akumulatory samochodowe w wersji mini ale ciagną jak marzenie.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:10   #2766
SunShineDoll
Rozeznanie

iwantyou Ty moim zdaniem powinnąś trochę odpuścić narzucane sobie jakieś tam jazdy typu, że jesteś wyrodna czy jakaś tam inna. Być może w głowie ułożyłaś sobie jakąś wizję swojego idealnego macierzyństwa i SWOIM zdaniem od niego odbiegać. Jednak moim zdaniem to co tu piszesz czy też przebieg porodu - Twoje odczucia czy też reakcje na różne sytuacje jakie Was spotykają to widzę w tym tyle mądrości i opanowania a nie chaosu, może w końcu bądź trochę dumna z tego jaką jesteś mamą - nie jesteś zła! Może pogadaj z jakimś psychologiem niezobowiązująco- nie chodzi mi o jakąś terapię długotrwałą czy coś tak wsparcie w kryzysie, bo urodzenie dziecka jest kryzysem a jeszcze to co Ty przeżyłaś dodatkowo nie jednego by złamało. A może jakiś klub mam - pomyśl
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:10   #2767
nattalli
Rozeznanie

cześć dziewczyny witam się z Wami noworocznie, gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom
Starałam się wam podczytywać w miarę regularnie przez te ostatnie tygodnie i nawet mogę powiedzieć że jestem prawie na bieżąco. U mnie święta przebiegły spokojnie, tak jak mówiłam byliśmy tylko z mężem razem, trochę się wynudziliśmy ale tez spędziliśmy duzo czasu ze sobą. póżniej po świętach mieliśmy gości bo przyjechali moi bracia i moja szwagierka ze szwagrem, wczoraj wrócili do PL i znowu zostałam sama. Mąż dziś w pracy
ostatnio nie lubię zostawać sama, mam totalny spadek nastroju. Myślę że to przez to że zostając sama mam za dużo czasu na myślenie.
czekam na wizytę 8 stycznia zobaczymy co lekarz powie może akurat okaże się że mała wyjdzie wcześniej niż mi przepowiadają, tego się trzymie bardzo. W nocy dostaję dosyć konkretnych bóli na wysokości łopatek mniej więcej i nie moge spac na boku a znowu na plecach się boję bo od dwóch nocy budzę się z dosyć dziwną dolegliwością. Na śnie mam odruch wymiotny i przez krtań nagle do góry podchodzi mi taki straszny kwas a później się cofa. dziś w nocy prawie się udusiłam aż mąż się obudził wystraszony co mi się dzieje a ja powietrza złapać nie mogłam. Najgorsze jest to że trwa to może 2-3 sekundy i tak jak nagle się zaczyna tak sie kończy tylko później mam bardzo podrażnione gardło, muszę wypluwać flegmę i boli mnie przy przełykaniu śliny wszystko...Ma tak któraś z Was?
Dodatkowo bardzo się stresuje od kliku dni bo moja pracownica wyjechała na święta, pisała do mnie jeszcze smsa z życzeniami 25 grudnia a potem się nie odzywała, miała być w NO 2 stycznia. Dzwonię do niej i ma wylączone telefony i polski i norweski nie wiem co jest grane. Klienci zaczynają wydzwaniać kiedy ona do nich przyjdzie a ja nie mogę nic konkretnego powiedzieć. Z jednej strony jestem na nią zła że nie daje z naku życia, z drugiej strony sobie myślę że może coś się jej stało może ktoś ją okradł i nie ma jak się skontaktować lub trafiła do szpitala i nikt nie pomyślał o poinformowaniu mnie... Nie wydaje mi się żeby znikła nagle bez uprzedzenia, mam o niej bardzo dobre zdanie i wygląda na konkretną osobę...Ale coś czuję że mogło zdarzyć się coś niedobrego, dodatkowo stresuje mnie fakt że ona ma klucze do domów niektórych klientów! jak ja ludziom wytłumaczę że nie mam kontaktu z pracownicom nie wiem kiedy wróci i czy w ogóle wróci i nie mam pojęcia czy odzyskają klucze zapasowe do swoich domów. Nie wiem czy ja panikuję czy sytuacja jest już poważna. Ale nie wydaje mi się żeby to było normalne że ktoś od kilku dni ma powyłączane telefony... pisałam do niej też maila ale zero odzewu. Naprawdę nie potrzebny mi stres a na końcówce ciąży mam go aż za dużo!

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:10   #2768
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Przepuklinę musimy zoperować i ciesze sie ze trafiliśmy do tego szpitala. Chirurg naprawdę świetny no i cała opieka. Chociaz zobaczymy jak bedzie juz na oddziale. Stresuje mnie to strasznie ale myśle ze jakoś pójdzie.
Szczerze? Myślę, że nie "jakoś" ale dobrze pójdzie. Po tym, co już za Wami, inaczej być nie może. Na plus przemawia też świetny i znający Dominika chirurg, no i ta opieka. I Wasza miłość i jeszcze to, że Domi to twardziel

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2014-01-03 o 10:13
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:10   #2769
J0zefina
Raczkowanie

dopisuję się do dziewczyn które przeżyły już swoją najgorszą noc w ciąży.. budziłam się co pół godziny, w ogromnym stresie że coś się dzieje, że już rodzę a jestem sama w domu, auta brak, lekarz ma dyżur dopiero dziś a mąż będzie za równo tydzień i tak całą noc aż w którymś momencie chciało mi się płakać a nic się nie działo przecież tylko to było takie dziwne uczucie.. dziś odpoczywam taki mam plan... (i trochę prasuję )

co do laktatora.. używałam ręczny z aventa, uważam za gadżet przydatny nawet bardzo, wyjście do sklepu, na spacer czy jakis wyjazd nie sprawiają ze musiałam gonić w szale do domu bo młody już mógł być głodny tylko cos tam miał już przygotowane ALE kupiłam dopiero po porodzie i nie na zasadzie must have tylko jako coś pomocnego dlatego może warto wstrzymać się trochę z medelą (bo choć ponoć super to jednak droooga) i jeśli nie będzie problemów to kupić tańszy? znów jednak dodam że ja jestem przykładem bezprobemowego karmienia przez 1,5roku, wszelakie możliwe dolegliwości karmieniowe mnie omineły, żadnych nawałów, zastojów, zapaleń, młody do 7m-ca był tylko na moim mleku i rósł jak wariat
Stary 2014-01-03, 10:12   #2770
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30. Podczas badania chlusnely wody i nie bylo zmiluj. Wyszlo na to, ze gdyby mnie tu nie bylo tez by sie akcja zaczela, ale trwala by dluzej wody odeszly o19:20 a 23:30 mialam go juz na sobie.... wazy 3030g, i ma 54 cm kocham go tak, ze nie mozna tego opisac....
Ooooo Gratulacje Migotko!!!
Tak się denerwowałaś faktem i musem pójścia do szpitala, że aż Borys stwierdził, że nie ma co Cię stresowac i wychodzi na świat Ale jajca!

Nooooo to Kochana! Teraz w rękę wieeeelki kawał ciasta i zagryźć w końcu ciążową cukrzycę

Gratulacje dla Was raz jeszcze! 3majcie się mocno i odpoczywajcie!
Dawaj znać jak się czujesz.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:15   #2771
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ale karmisz normalnie piersia Emila? Plus to odciagniete z butli? Czy odciagniete do zamrozenia?

Karmie tylko piersią. Odciagniete wylewam, bo odciagam tylko trochę, więc nie chce mi się dbać o względna sterylnosc po to, żeby gromadzić po te 10 ml mleka.

Raz odciagalam wiecej - 40 ml jak Emil na jeden dzień odrzucił jedna pierś.

Normalnie odciagam albo odrobine przed karmieniem, żeby skutki były przyjazniejsze, albo po karmieniu do ulgi z tej nieszczęśliwej piersi, jeśli Emil jej nie chciał.
Stary 2014-01-03, 10:17   #2772
Le La
Zadomowienie

iwantyou no to mieliscie akcje, ale z drugiej strony bardzo milo sie czyta, ze taka opieka w panstwowym szpitalu.

kootek padlam ze smiechu, jak czytalam opis wykurzania kuny hahahahaha
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:17   #2773
perfuzja
Zakorzenienie

vacuity moim zdaniem tylko pieluszki na przewijak. Zmieniamy je średnio z 5 razy dziennie, bo Emil najbardziej lubi sikac/robić kupę jak leży nago
Stary 2014-01-03, 10:26   #2774
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
iwantyou Ty moim zdaniem powinnąś trochę odpuścić narzucane sobie jakieś tam jazdy typu, że jesteś wyrodna czy jakaś tam inna. Być może w głowie ułożyłaś sobie jakąś wizję swojego idealnego macierzyństwa i SWOIM zdaniem od niego odbiegać. Jednak moim zdaniem to co tu piszesz czy też przebieg porodu - Twoje odczucia czy też reakcje na różne sytuacje jakie Was spotykają to widzę w tym tyle mądrości i opanowania a nie chaosu, może w końcu bądź trochę dumna z tego jaką jesteś mamą - nie jesteś zła! Może pogadaj z jakimś psychologiem niezobowiązująco- nie chodzi mi o jakąś terapię długotrwałą czy coś tak wsparcie w kryzysie, bo urodzenie dziecka jest kryzysem a jeszcze to co Ty przeżyłaś dodatkowo nie jednego by złamało. A może jakiś klub mam - pomyśl
No pewnie masz racje bo widzisz ja taka jestem ze myśle ze wszystko muszę sama i zeby było idealnie. Moje macierzyństwo juz na starcie było skazane na brak idealnisci. Wiesz zastanawiam sie czy gdyby Dominik urodził sie o czasie tez bym sie tak przejmowali kazdym steknieciem każda kupka i w ogóle. Do tego wiesz do mojego Tz-ta niebardzo dociera ze jak np on mówi zupełnie bez wyrzutu poprostu stwierdzając fakt " ale jestem zmęczony" to ja słyszę " jestem zmęczony bo niespalem pol nocy bo zajmowałem sie dzieckiem a Ty powinnas to robic" i kiedy tak na chłodno do tego podchodzę to spoko - wiem jest zmęczony i mówi o tym tak jak ja ale na codzień wlasnie słyszę coś zupełnie innego. Tak samo np moja mama dzwoni i mówi " moze przyjadę do Was w niedziele to sobie z P. Skoczycie do sklepu a ja Ci w międzyczasie poprasuje" to ja niestety słyszę ze ktos musi sie zając moim dzieckiem i w dodatku jeszcze jestem nieogarnieta bo mam niepoprasowane.

Stary 2014-01-03, 10:28   #2775
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
1. Ja pokrowca nie kupiłam, bo dla mnie jest bez sensu, musiałabym mieć kilka takich pokrowców bo nawet jak rozłożę pieluszkę tetrową a mała zrobi siusiu to i tak się przemoczy.
Będę podkładać podkłady higieniczne(na początek mam 40 szt) albo tetrowe pieluszki
2.Kupiłam kulkę Nivea Natural i ma bardzo delikatny zapach
Stary 2014-01-03, 10:30   #2776
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
iwantyou no to mieliscie akcje, ale z drugiej strony bardzo milo sie czyta, ze taka opieka w panstwowym szpitalu.

kootek padlam ze smiechu, jak czytalam opis wykurzania kuny hahahahaha
Noo ja tez byłam w szoku. Nawet przy wyjeździe spojrzałam na tabliczkę czy my aby napewno dobrze trafiliśmy no akcja była ale liczyłam sie z tym wiec jakby nie byłam aż tak spanikowana. Powiedzmy ze poziom paniki był na poziomie znosnym.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
vacuity moim zdaniem tylko pieluszki na przewijak. Zmieniamy je średnio z 5 razy dziennie, bo Emil najbardziej lubi sikac/robić kupę jak leży nago
Chyba wszystkie łobuziaki tak maja czasem mam wrażenie ze on tylko czeka z siusianiem na odpiecie pampersa

Stary 2014-01-03, 10:30   #2777
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
No pewnie masz racje bo widzisz ja taka jestem ze myśle ze wszystko muszę sama i zeby było idealnie. Moje macierzyństwo juz na starcie było skazane na brak idealnisci. Wiesz zastanawiam sie czy gdyby Dominik urodził sie o czasie tez bym sie tak przejmowali kazdym steknieciem każda kupka i w ogóle. Do tego wiesz do mojego Tz-ta niebardzo dociera ze jak np on mówi zupełnie bez wyrzutu poprostu stwierdzając fakt " ale jestem zmęczony" to ja słyszę " jestem zmęczony bo niespalem pol nocy bo zajmowałem sie dzieckiem a Ty powinnas to robic" i kiedy tak na chłodno do tego podchodzę to spoko - wiem jest zmęczony i mówi o tym tak jak ja ale na codzień wlasnie słyszę coś zupełnie innego. Tak samo np moja mama dzwoni i mówi " moze przyjadę do Was w niedziele to sobie z P. Skoczycie do sklepu a ja Ci w międzyczasie poprasuje" to ja niestety słyszę ze ktos musi sie zając moim dzieckiem i w dodatku jeszcze jestem nieogarnieta bo mam niepoprasowane.

szybko przeganiaj takie myśli
Stary 2014-01-03, 10:32   #2778
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Sytuacja opanowana, zapiekanka przygotowana, wystarczy wstawić do piekarnika....listonosz dostarczył to co zamówiłam przed sylwestrem, jeszcze jeden pajacyk musi dojsć.....zaraz jak się skończy prać nasza pościel to zapakuję do pralki ciuszki małej, wysuszę i poprasuję razem z wczorajszym praniem
Stary 2014-01-03, 10:32   #2779
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja ostatnio widziałam w Ikei aranżację mieszkania 25 metrów dla pary z dzieckiem, piękne było Da się, tylko trzeba chcieć
A IE to dobre miejsce dla lekarzy, tutejsi są kiepscy. Ja ostatnio w przychodni trafiłam na ciapaka, który nie wiem jakim cudem miał prawo do wykonywania zawodu, bo jego angielski był jak mój chiński - żaden
Uwielbiam Galway, wracam tam cyklicznie do przyjaciół (i na zakupy :P), lubię ten szpital też, niedaleko pracowałam jeszcze na studiach, zresztą....sentyment, sentyment, sentyment Takie mam swoje marzenia, mąż czasem rozmyśla co by było jak faktycznie pojechalibyśmy do IE(on nie był nigy niestety, ja już chyba z 10x)...

Cytat:
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30. Podczas badania chlusnely wody i nie bylo zmiluj. Wyszlo na to, ze gdyby mnie tu nie bylo tez by sie akcja zaczela, ale trwala by dluzej wody odeszly o19:20 a 23:30 mialam go juz na sobie.... wazy 3030g, i ma 54 cm kocham go tak, ze nie mozna tego opisac....

Niestety nie obeszlo sie bez naciecia i.. pekniecia.

Zdecydowalam sie na zzo, ale zaraz po podaniu juz mialam 9 cm rozwarcia. Wiec najgorsze mialam za soba, ja osobiacie uwazam, ze parte lepsze niz koncowka normalnych, wylam jak los w okresie godowym.

Jesteś moją idolką)) To teraz żelki i szlagzana (czyt. bita śmietana)

Jedziemy do Ikei, klamka zapadła, choć Tż ma znów czerwone gardło, ale takiej okazji, że już nie muszę nóg zaciskać a jesteśmy jeszcze w dwupaku nie przepuścimy Potem będę reanimować Tżecika:P
Na pohybel teściowej (tak się to pisze?)......mam już serio dość..na szczęscie mąż wie po czyjej stronie ma być))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 10:35   #2780
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Sytuacja opanowana, zapiekanka przygotowana, wystarczy wstawić do piekarnika....listonosz dostarczył to co zamówiłam przed sylwestrem, jeszcze jeden pajacyk musi dojsć.....zaraz jak się skończy prać nasza pościel to zapakuję do pralki ciuszki małej, wysuszę i poprasuję razem z wczorajszym praniem
A jakaś szybka i prosta ta zapiekanka?? Dasz przepis??

Bo moja nieogarnieta głowa nie przyjmuje myśli - pier**** zamówie pizzę.
Ja tez czekam na pakę ale tym razem zaszalalam i kupiłam coś sobie. Dwa staniki w c&a za 17,90/ sztuka.

Stary 2014-01-03, 10:35   #2781
selena85
Wtajemniczenie

Na TVN mówią o kobietach w ciąży, które piją alkohol.
Pokazywali własnie prowokacje TV i nikt nawet nie zwrócił dziewczynie uwagi, że sobie "gula" w stanie błogosławionym - doczepili jej brzuch.

Masakra.
Stary 2014-01-03, 10:38   #2782
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety nie obeszlo sie bez naciecia i.. pekniecia.

Zdecydowalam sie na zzo, ale zaraz po podaniu juz mialam 9 cm rozwarcia. Wiec najgorsze mialam za soba, ja osobiacie uwazam, ze parte lepsze niz koncowka normalnych, wylam jak los w okresie godowym.

GRATULUJĘ!!!!!! Cieszę się, że Borysek jest już z nami i że wszystko OK jak będziesz miała chwilkę napisz jak Ty się czujesz
Stary 2014-01-03, 10:40   #2783
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz skojarzylam - mamy w rodzinie trojaki dwa chłopaki i panna i pamietam kak ciocia latem ( dzieci miały 7-8 miesiecy) układała dzieciaki na kocyki w cieniu na golaska i kak chłopaki w głos sie śmiały jak robiły siusiu w przestrzeń powietrzna

Stary 2014-01-03, 10:40   #2784
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakaś szybka i prosta ta zapiekanka??
Jeżeli moge polecić - to tutaj jest 10 przepisów na szybki, lekki obiad w formie zapiekanki właśnie (polecam) :
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...apiekanki.html
Stary 2014-01-03, 10:40   #2785
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

Na 11 godz jadę do szpitala proszę o kciuki. Chciałbym usłyszeć, ze wszystko oki i rozwarcie 8 jedziemy rodzić pani "Isiu "

Donoszona od 37 tygodnia.
Ja mam 38t5d dziś

Stary 2014-01-03, 10:43   #2786
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Na TVN mówią o kobietach w ciąży, które piją alkohol.
Pokazywali własnie prowokacje TV i nikt nawet nie zwrócił dziewczynie uwagi, że sobie "gula" w stanie błogosławionym - doczepili jej brzuch.

Masakra.
Nie widziałam ale tak sie zastanawiam jak zwrócić takiej uwagę??

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Jeżeli moge polecić - to tutaj jest 10 przepisów na szybki, lekki obiad w formie zapiekanki właśnie (polecam) :
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...apiekanki.html
Suuper! Dziękuje! Ja lubię coś ugotować ale czesto nie mam pomysłów.

Stary 2014-01-03, 10:43   #2787
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
A jakaś szybka i prosta ta zapiekanka?? Dasz przepis??

Bo moja nieogarnieta głowa nie przyjmuje myśli - pier**** zamówie pizzę.
Ja tez czekam na pakę ale tym razem zaszalalam i kupiłam coś sobie. Dwa staniki w c&a za 17,90/ sztuka.

Bardzo prosta
Ugotowałam ryż, podsmażyłam kawałki kurczaka, do tego kurczaka wrzuciłam kawałki papryki, cebulę w kostce, kukurydzę, przyprawy, możesz dodać pieczarki,wszystko razem delikatnie podsmażyłam,wymieszałam z ryżem i startym żółtym serem, wrzuciłam do naczynia, na wierzch trochę sera jeszcze posypałam i na 30 min do piekarnika
Stary 2014-01-03, 10:44   #2788
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Jedziemy do Ikei, klamka zapadła, choć Tż ma znów czerwone gardło, ale takiej okazji, że już nie muszę nóg zaciskać a jesteśmy jeszcze w dwupaku nie przepuścimy Potem będę reanimować Tżecika:P
Na pohybel teściowej (tak się to pisze?)......mam już serio dość..na szczęscie mąż wie po czyjej stronie ma być))
i bardzo dobrze. Poza tym nie musicie mieć w mieszkanku od razu nie wiadomo jakich luksusów na początek podstawy wystarczą a z czasem się urządzicie.
Stary 2014-01-03, 10:46   #2789
iwantyou99
Zadomowienie

Wogole to tak mi sie zamarzły wyjazd na koncert backstreet boys. Dzisiaj bedzie u mnie polozna wiec zapytam ja czy nie chciałaby sobie dorobić i zaopiekować sie Dominikiem przez te kilka godzin.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Bardzo prosta
Ugotowałam ryż, podsmażyłam kawałki kurczaka, do tego kurczaka wrzuciłam kawałki papryki, cebulę w kostce, kukurydzę, przyprawy, możesz dodać pieczarki,wszystko razem delikatnie podsmażyłam,wymieszałam z ryżem i startym żółtym serem, wrzuciłam do naczynia, na wierzch trochę sera jeszcze posypałam i na 30 min do piekarnika
O to tez ekspresowa zapiekana. Kurczaka nie mam ale chyba moze byc bez albo dodam troche szynki

Stary 2014-01-03, 10:46   #2790
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Witam borys przyszedl na swiat 2.01 o 23.30.
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
(...) Naprawdę nie potrzebny mi stres a na końcówce ciąży mam go aż za dużo!
Oj to nieciekawa sytuacja, naprawdę. I niewiele da się zrobić... miejmy nadzieję, że wszystko z Twoją pracownicą ok.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości